امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رسیژن (ReciGen)
#1
رسیژن (به انگلیسی : ReciGen ) نام تجاری داروی اینترفرون بتا یک آ (فرم محلول) می‌باشد که در ایران و توسط شرکت سیناژن بعنوان یک داروی بیوژنریک یا بیوسیمیلار تولید شده است.



نام دارو
اینترفرون بتا یک آ، Interferon β – 1a

دسته بندي شيميايي
اینترفرون بتا یک آ یک گليكوپروتئين می‌باشد.

ساختمان و خصوصيات مولكولي
رسیژن (اينترفرون بتا یک آ) یک گلیکوپروتئین است که از ۱۶۶ اسيد آمينه تشکیل شده و وزن مولکولی آن در حدود ۲۲۵۰۰ دالتون است. اين محصول با تکنولوژی DNA نوترکيب ساخته می‌شود. اين کار با قرار دادن ژن مسئول ساخت اينترفرون بتا، درون سلول CHO ( سلول تخمدان هامستر چينی) صورت می گيرد. توالی آمینواسیدی رسیژن مشابه اينترفرون بتا مشتق شده از فيبروبلاستهای طبيعی بدن انسان است[نیازمند منبع]. اينترفرون بتای طبيعی و این اينترفرون بتای نوترکیب هر دو گليکوزيله هستند و به انتهای N-link هر دوی آنها يک کمپلکس کربوهيدرات متصل می‌باشد. رسيژن از دسته دارویى اينترفرون بتا است. اينترفرون بتا به صورت طبيعى در بدن انسان توليد شده و در سيستم ايمنى بدن نقش اساسى دارد و با مكانيسمى ناشناخته منجر به محدود شدن آسيب سيستم عصبى مركزى ناشى از بیماری ام اس مى شود. رسيژن محلول پروتئينی با خلوص بالا است كه شبيه به اينترفرون بتاى طبيعى توليد شده در بدن انسان است. رسیژن دارای ۴۴ میکروگرم ماده موثره اینترفرون بتا یک آ می‌باشد که تقریبا معادل ۱۲ میلیون واحد بین اللمللی فعالیت بیولوژیک (ضد ویروسی) است که در مقایسه با استانداردهای بین المللی این ميزان فعاليت ضد ويروسی محاسبه شده است. رسیژن بصورت محلول استريل در سرنگ Pre-filled آماده جهت تزريق زير جلدي (SC) مي باشد. هر نیم میلی لیتر از رسیژن دارای ۴۴ میکروگرم از اينترفرون بتا، ۴ میلی گرم آلبومين (انسانی)، ۲۷/۳ میلی گرم مانيتول، ۰/۴ میلی گرم استات سديم و نیز آب قابل تزريق (WFI) می‌باشد.

دسته بندي دارويي و گروه فارماكولوژيك
اينترفرون بتا از دسته سایتوکاین‌ها می‌باشد.

شكل دارويی و قدرت اثر (Potency)
در هر سرنگ آماده تزريق مقدار ۰/۵ میلی لیتر محلول حاوی ۱۲ میلیون واحد بین المللی (۴۴ میکروگرم) ماده فعال پروتئینی جهت یک بار تزریق موجود است.

موارد مصرف
رسيژن برای درمان نوع عود كننده - فروكش كننده ام اس استفاده می‌شود. مشخص شده است كه اين دارو تعداد و شدت حمله‌ها را كاهش می‌دهد و پيشرفت به سوى ناتوانی را كند مى كند.

موارد منع مصرف
• حاملگی • افسردگی شديد • تشنج های بيمارى صرع كه با درمان بطور مناسب كنترل نشده اند . • حساسيت به هريك از اجزای تشكيل دهنده دارو. • سن زير ۱۶ سال • شيردهی

هشدارها
در صورتى كه به يكى از بيماريهاى زير مبتلا هستيد به پزشك خود اطلاع دهيد: بيمارى هاى مغز استخوان، كبد، كليه، قلب، سابقه افسردگى و بيمارى صرع. بيمارى ام اس و يا درمانهاى موجود براى اين بيمارى، ممكن است بر توانايی شما در رانندگى و يا كار با دستگاه‌ها تأثير بگذارد. اگر در اين زمينه نگران هستيد پزشك معالجتان را در جريان قرار دهيد.

تداخل دارويى
رسيژن با داروهاى ديگر تداخلى ندارد.

طريقه مصرف
رسيژن با دوز ۱۲ ميليون واحد بين المللى، ۳ بار در هفته بصورت تزريق زير جلدى استفاده مى شود. بهتر است در صورت امكان، تزريق دارو در يك زمان مشخص (بهتر است در غروب باشد) و در سه روز مشخص در هفته با فاصله حداقل ۴۸ ساعت از يكديگر صورت گيرد. در آغاز درمان براى كم كردن عوارض ناخواسته دارو بهتر است به شكل زير عمل گردد. دو هفته اول درمان در هر تزريق ۰/۱ میلی لیتر از كل دارو تزريق شود. ۰/۴ میلی لیتر بقيه دارو را دور بريزيد. در دو هفته بعدى (هفته سوم و چهارم) در هر تزريق ۰/۲۵ میلی لیتر از كل دارو تزريق شود. ۰/۲۵ میلی لیتر باقيمانده را دور بريزيد. از هفته پنجم و براى بقيه دوره درمان، دارو را به طور كامل تزريق نماييد.

عوارض جانبى دارو
رسيژن مانند ساير داروهاى خانواده اينترفرون بتا ممكن است منجر به يك سرى عوارض جانبى نامطلوب شود. معمولاً در اثر مصرف اينترفرون بتا، علائم شبه آنفلوانزا بروز مي كند. اين علائم شامل سردرد، تب، لرز، درد مفاصل و عضلات و تهوع مي باشد. اين عوارض، معمولاً خفيف هستند و درشروع درمان شايعترند و با ادامه مصرف دارو، كمتر مي شوند. اگر هركدام از اين عوارض شديد و يا پايدار باشد بايد با پزشك خود تماس بگيريد. ممكن است پزشك براى شما مسكن تجويز كند يا موقتاً دوز دارو را تغيير دهد.

واكنشهاي محل تزريق شامل موارد زير مي باشد: قرمزي، تورم، تغيير رنگ محل، التهاب، درد، و واكنشهاي غير اختصاصى. اين واكنشهاي محل تزريق در طي درمان و با گذشت زمان كاهش پيدا مي كند، پس هيچگاه بدون مشورت با پزشك درمان را قطع نكرده يا ميزان دارو را تغيير ندهيد. عوارض نامطلوب ديگري كه كمتر شايع مي باشد، موارد زير است: اسهال، ازبين رفتن اشتها، استفراغ، اشكال در به خواب رفتن، سرگيجه، عصبي شدن، تحريكات پوستي، گشاد شدن عروق خوني و تپش قلب. اختلالات كبدى، اختلالات عادت ماهيانه، ريزش مو، راش پوستى (كهير، تاول)، درد شكم، واكنشهاى آلرژيك شديد (تنگى نفس، كاهش هوشيارى). واكنش آلرژيك شديد يك اورژانس است و نياز به درمان فورى دارد. نتايج تست هاي آزمايشگاهي زير ممكن است تغيير كند: تعداد گلبولهاي سفيد خون و پلاكت ممكن است كاهش يابد و يا تستهاي كبدي مختل شوند. معمولاً اين تغييرات توسط بيمار احساس نمي شوند، خفيف و بهبود پذير هستند، همچنين به درمان اختصاصي نياز ندارند. ممكن است در بيماران مبتلا به ام اس افسردگي ديده شود. اگر احساس افسردگي مي كنيد سريعاً به پزشك خود اطلاع دهيد. نكروز محل تزريق و تجزيه پوست و تخريب بافت در بيماران استفاده كننده از رسيژن ممكن است ديده شود، براى به حداقل رساندن احتمال اين خطر، به نكات هنگام مصرف دارو توجه كنيد و در صورت سياه شدن رنگ پوست محل تزريق، فوراً به پزشك خود اطلاع دهيد.

طريقه نگهداري دارو
به تاريخ انقضاى دارو توجه كنيد، در صورتى كه متوجه هرگونه علائم قابل مشاهده به معنى خراب شدن دارو شديد از مصرف آن اجتناب كنيد. رسيژن بايد در دماى ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد ( یخچال ) در بسته بندی اصلی خود نگهدارى شود. دارو را در معرض نور قرار ندهيد. دارو نبايد يخ بزند.
با همت و امید، ناتوانی خاطره ای بیش نخواهد بود.agreement2
 تشکر شده توسط : hamid , kami , baran , elnaz , anaram , nazaninn , yaro , shadi , Sina , salman121 , Matilat , sadaf , محيا , 7714 , aghaghi , AVID2000 , shahab_araz , Saina , Hasty , برکه , niloufar , DavidBili , شهرزاد , amirfarhag , Hichkas , bahram , سیدرضا , مریم۷۲ , آنا , mohammadreza1369 , محسن گرامي , ali saba
#2
مرسي از مطلبتون حالا ميشه يه توضحي هم راجع به اختلاف رسيژن با ربيف بدين؟
 تشکر شده توسط : Ardeshir , Mehdi Marjani
#3
(2010/02/23, 04:04 PM)inspiration نوشته است: مرسي از مطلبتون حالا ميشه يه توضحي هم راجع به اختلاف رسيژن با ربيف بدين؟

رسیژن با ربیف هیچ اختلافی نداره. در اصطلاح داروسازی این دو دارو بیوسیمیلار (مشابه زیستی) هستند یعنی اینکه علی القاعده بایستی تمام مشخصات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیک ماده موثره یا همان اینترفرون بتا 1آ در آنها یکسان باشد حتی شیوه تولید این دو دارو هم بایستی یکسان باشد.
در هردوی این داروها از فرمولاسیون و ماده موثره یکسانی استفاده می شود. هر دو به صورت زیر جلدی و یک روز درمیان تزریق می شوند.
با همت و امید، ناتوانی خاطره ای بیش نخواهد بود.agreement2
 تشکر شده توسط : elnaz , anaram , pariya , vernal , Ardeshir , DavidBili , محسن گرامي , mohammadreza1369
#4
رسیژن (اینترفرون بتا یک آ) با نام انگلیسی (Recigen) یک گلیکوپروتئین است که از ۱۶۶ اسید آمینه تشکیل شده و وزن مولکولی آن در حدود ۲۲۵۰۰ دالتون است. این محصول با تکنولوژی DNA نوترکیب ساخته می‌شود. این کار با قرار دادن ژن مسئول ساخت اینترفرون بتا، درون سلول CHO (سلول تخمدان هامستر چینی) صورت می‌گیرد. توالی آمینواسیدی رسیژن مشابه اینترفرون بتا مشتق شده از فیبروبلاستهای طبیعی بدن انسان است[نیازمند منبع]. اینترفرون بتای طبیعی و این اینترفرون بتای نوترکیب هر دو گلیکوزیله هستند و به انتهای N-link هر دوی آنها یک کمپلکس کربوهیدرات متصل می‌باشد. رسیژن از دسته دارویی اینترفرون بتا است. اینترفرون بتا به صورت طبیعی در بدن انسان تولید شده و در سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارد و با مکانیسمی ناشناخته منجر به محدود شدن آسیب سیستم عصبی مرکزی ناشی از بیماری ام اس می‌شود. رسیژن محلول پروتئینی با خلوص بالا است که شبیه به اینترفرون بتای طبیعی تولید شده در بدن انسان است. رسیژن دارای ۴۴ میکروگرم ماده موثره اینترفرون بتا یک آ می‌باشد که تقریبا معادل ۱۲ میلیون واحد بین اللمللی فعالیت بیولوژیک (ضد ویروسی) است که در مقایسه با استانداردهای بین‌المللی این میزان فعالیت ضد ویروسی محاسبه شده است[نیازمند منبع]. رسیژن بصورت محلول استریل در سرنگ Pre-filled آماده جهت تزریق زیر جلدی (SC) می‌باشد. هر نیم میلی لیتر از رسیژن دارای ۴۴ میکروگرم از اینترفرون بتا، ۴ میلی گرم آلبومین (انسانی)، ۲۷/۳ میلی گرم مانیتول، ۰/۴ میلی گرم استات سدیم و نیز آب قابل تزریق (WFI) می‌باشد.
اینترفرون بتا از دسته سایتوکاینها می‌باشد.
در هر سرنگ آماده تزریق مقدار ۰/۵ میلی لیتر محلول حاوی ۱۲ میلیون واحد بین‌المللی (۴۴ میکروگرم) ماده فعال پروتئینی جهت یک بار تزریق موجود است.
رسیژن برای درمان نوع عود کننده - فروکش کننده‌ام اس استفاده می‌شود. مشخص شده‌است که این دارو تعداد و شدت حمله‌ها را کاهش می‌دهد و پیشرفت به سوی ناتوانی را کند می‌کند

موارد منع مصرف:
• حاملگی • افسردگی شدید • تشنج‌های بیماری صرع که با درمان بطور مناسب کنترل نشده‌اند. • حساسیت به هریک از اجزای تشکیل دهنده دارو. • سن زیر ۱۶ سال • شیردهی

هشدارها:
در صورتی که به یکی از بیماریهای زیر مبتلا هستید به پزشک خود اطلاع دهید: بیماری‌های مغز استخوان، کبد، کلیه، قلب، سابقه افسردگی و بیماری صرع. بیماری ام اس و یا درمانهای موجود برای این بیماری، ممکن است بر توانایی شما در رانندگی و یا کار با دستگاه‌ها تأثیر بگذارد. اگر در این زمینه نگران هستید پزشک معالجتان را در جریان قرار دهید.

تداخل دارویی
رسیژن با داروهای دیگر تداخلی ندارد.

طریقه مصرف
رسیژن با دوز ۱۲ میلیون واحد بین‌المللی، ۳ بار در هفته بصورت تزریق زیر جلدی استفاده می‌شود. بهتر است در صورت امکان، تزریق دارو در یک زمان مشخص (بهتر است در غروب باشد) و در سه روز مشخص در هفته با فاصله حداقل ۴۸ ساعت از یکدیگر صورت گیرد. در آغاز درمان برای کم کردن عوارض ناخواسته دارو بهتر است به شکل زیر عمل گردد. دو هفته اول درمان در هر تزریق ۰/۱ میلی لیتر از کل دارو تزریق شود. ۰/۴ میلی لیتر بقیه دارو را دور بریزید. در دو هفته بعدی (هفته سوم و چهارم) در هر تزریق ۰/۲۵ میلی لیتر از کل دارو تزریق شود. ۰/۲۵ میلی لیتر باقیمانده را دور بریزید. از هفته پنجم و برای بقیه دوره درمان، دارو را به طور کامل تزریق نمایید.

عوارض جانبی دارو
رسیژن مانند سایر داروهای خانواده اینترفرون بتا ممکن است منجر به یک سری عوارض جانبی نامطلوب شود. معمولاً در اثر مصرف اینترفرون بتا، علائم شبه آنفلوانزا بروز می‌کند. این علائم شامل سردرد، تب، لرز، درد مفاصل و عضلات و تهوع می‌باشد. این عوارض، معمولاً خفیف هستند و درشروع درمان شایعترند و با ادامه مصرف دارو، کمتر می‌شوند. اگر هرکدام از این عوارض شدید و یا پایدار باشد باید با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است پزشک برای شما مسکن تجویز کند یا موقتاً دوز دارو را تغییر دهد.

واکنشهای محل تزریق شامل موارد زیر می‌باشد: قرمزی، تورم، تغییر رنگ محل، التهاب، درد، و واکنشهای غیر اختصاصی. این واکنشهای محل تزریق در طی درمان و با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند، پس هیچگاه بدون مشورت با پزشک درمان را قطع نکرده یا میزان دارو را تغییر ندهید. عوارض نامطلوب دیگری که کمتر شایع می‌باشد، موارد زیر است: اسهال، ازبین رفتن اشتها، استفراغ، اشکال در به خواب رفتن، سرگیجه، عصبی شدن، تحریکات پوستی، گشاد شدن عروق خونی و تپش قلب. اختلالات کبدی، اختلالات عادت ماهیانه، ریزش مو، راش پوستی (کهیر، تاول)، درد شکم، واکنشهای آلرژیک شدید (تنگی نفس، کاهش هوشیاری). واکنش آلرژیک شدید یک اورژانس است و نیاز به درمان فوری دارد. نتایج تست‌های آزمایشگاهی زیر ممکن است تغییر کند: تعداد گلبولهای سفید خون و پلاکت ممکن است کاهش یابد و یا تستهای کبدی مختل شوند. معمولاً این تغییرات توسط بیمار احساس نمی‌شوند، خفیف و بهبود پذیر هستند، همچنین به درمان اختصاصی نیاز ندارند. ممکن است در بیماران مبتلا به‌ام اس افسردگی دیده شود. اگر احساس افسردگی می‌کنید سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید. نکروز محل تزریق و تجزیه پوست و تخریب بافت در بیماران استفاده کننده از رسیژن ممکن است دیده شود، برای به حداقل رساندن احتمال این خطر، به نکات هنگام مصرف دارو توجه کنید و در صورت سیاه شدن رنگ پوست محل تزریق، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

طریقه نگهداری دارو
به تاریخ انقضای دارو توجه کنید، در صورتی که متوجه هرگونه علائم قابل مشاهده به معنی خراب شدن دارو شدید از مصرف آن اجتناب کنید. رسیژن باید در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد (یخچال) در بسته بندی اصلی خود نگهداری شود. دارو را در معرض نور قرار ندهید. دارو نباید یخ بزند.
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : شهرزاد , paeazan , niloufar
#5
عوارض جانبی احتمالی رسیژن کدامند؟


علایم شبه آنفولانزا:icon_question

این علائم شامل تب، لرز، تعریق، درد عضلانی و کوفتگی است که در اکثر بیماران بروز کرده و با گذشت زمان خود به خود از میان می روند. در مورد استفاده از داروهای مسکن و تب بر قبل یا بعد از تزریق رسیژن، جهت کاهش این عوارض، با پزشک خود مشورت کنید.

واکنشهای پوستی:icon_question

زخم، قرمزی، درد، کبودی یا تورم ممکن است در محل تزریق ایجاد شود.


افسردگی و اضطراب:icon_question

افسردگی و اضطراب و همچنین افکار خودکشی در میان تعدادی از استفاده کنندگان از اینترفرون ها (رسیژن یک داروی اینترفرون است) دیده شده است. اگر احساس اندوه یا نا امیدی دارید هم اکنون به یک دوست یا یکی از اعضای خانواده اطلاع داده و فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

مشکلات کبدی: icon_question

کارکرد کبد ممکن است تحت تاثیر مصرف این دارو قرار بگیرد. اگر علائمی را که نشانه تغییر در کارکرد کبد هستند مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم یا کبودی پوست توسط ضربه یا فشار خفیف، مشاهده کردید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

مشکلات خونی:icon_question

ممکن است تعداد گلوبولهای سفید خون (سلولهای مربوط به مبارزه با عفونت)، گلوبولهای قرمز یا سلولهای مربوط به لخته شدن خون (پلاکتها) کاهش یابند. اگر این کاهش چشمگیر باشد، ممکن است توانایی بدن شما برای مبارزه با عفونتها کم شده، احساس خستگی و ضعف کنید یا به سادگی دچار خونریزی یا کبودی شوید.

مشکلات تیرویید: icon_question

ممکن است کارکرد غده تیرویید شما تحت تاثیر قرار گیرد. علائم تغییر درکارکرد تیرویید عبارتند از : احساس دائمی سرما یا گرما، افزایش یا کاهش وزن بدون تغییر در رژیم غذایی یا میزان فعالیت

واکنشهای حساسیتی: icon_question

در بعضی از بیماران ممکن است کهیر، تورم یا خارش پوستی در حین استفاده از رسیژن بروز کند. گروهی دیگر از بیماران ممکن است با واکنشهای شدیدتری چون تنگی نفس یا احساس گیجی مواجه شوند. در صورت بروز واکنشهای حساسیتی با پزشک خود تماس بگیرید.

ناراحتی و سنگینی معده : icon_question

در این موارد استفاده از وعده های غذایی کم حجم، بهداشت مناسب دهان، مکیدن آب نباتهای بدون قند یا جویدن آدامس بدون قند کمک کننده است.


http://www.recigen.com/index.php/fa/home.../79-news-8
خنده های تـــو
آرزوهـــای مـن انـد
بخــند
تا برآورده شوندwomanHeart . . .
 تشکر شده توسط : reach usa , برگ 7 , sina-y , ali saba
#6
سلام كسى رو ميشناسيد كه بيمه نداشته باشه و نياز به اين دارو داره من ميخوام كمك كنم لطفا راهنمايي كنيد چطور ميتونم اين كارو انجام بدم
 تشکر شده توسط : kohedard
#7
(2014/10/21, 01:14 AM)ايدا نوشته است: سلام كسى رو ميشناسيد كه بيمه نداشته باشه و نياز به اين دارو داره من ميخوام كمك كنم لطفا راهنمايي كنيد چطور ميتونم اين كارو انجام بدم
باید بره به انجمن ام اس استانشون تا براش از طرف بهزیستی دفترچه بیمه بیماران خاص بهش بدن همینکه بره انجمن بیماری ام اس منطقه زندگیش خودشون بهش میگن چیکار کنه
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  اتواینجکتور سینومر و رسیژن rashvand-cinnagen 23 20,344 2017/05/25, 01:39 PM
آخرین ارسال: glassheart



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست