ارسالها: 405
موضوعها: 107
تاریخ عضویت: Jan 2010
تشکر های اهدا شده: 911
تشکر های دریافت شده :2505 بار در 772 پست
سال تشخيص بيماري : 1386
دكتر معالج : ------
داروي مورد استفاده : بتافرون
محل سکونت : قم
یک متخصص غدد ضمن هشدار نسبت به کاهش سن ابتلا به پوکی استخوان در کشور اظهارداشت: بررسیها نشان می دهد این بیماری خاموش به سراغ افراد میانسال کشور رفته و سنین 40 تا 50 سال را درگیر کرده است.
دکتر اسماعیل جلالی تبار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: متاسفانه سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد و از سوی دیگر خوردن نوشابه های گازدار و تنقلات قندی باعث شده که سلامت جمعیت کم سن و سال کشور به واسطه ابتلا به بیماریهای غیرواگیر تهدید شود.
وی با اعلام اینکه سرانه مصرف نوشابههای گازدار در ایران دو برابر استاندارد کشورهای اروپایی است، افزود: سرانه مصرف شیر در کشورمان یک سوم کشورهای پیشرفته است.
این متخصص غدد ادامه داد: سرانه مصرف نوشابه در ایران 24 لیتر و در جهان 12 لیتر اعلام شده است. در حالی که سرانه مصرف شیر در کشورمان کمتر از 80 لیتر و در کشورهای توسعه یافته حدود 300 لیتر است.
جلالی تبار، میانگین سن ابتلا به پوکی استخوان در ایران را 40 تا 50 سالگی عنوان کرد و افزود: این میزان در کشورهای توسعه یافته بالای 70 سال است.
به گفته وی، افزایش وزن، پوسیدگی دندانها، پوکی استخوان و... از عوارض مصرف نوشابه های گازدار است.
جلالی تبار با عنوان این مطلب که رشد و استحکام استخوانها و دندانها نیازمند کلسیم است، گفت: یک لیوان شیر حدود 300 میلی گرم کلسیم دارد که می تواند بهترین و مهمترین منبع غذایی برای تامین نیازهای بدن باشد.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
ارسالها: 405
موضوعها: 107
تاریخ عضویت: Jan 2010
تشکر های اهدا شده: 911
تشکر های دریافت شده :2505 بار در 772 پست
سال تشخيص بيماري : 1386
دكتر معالج : ------
داروي مورد استفاده : بتافرون
محل سکونت : قم
مهم نيست جوان هستيد يا پير، چون به توصيه متخصصان در هر گروه سني كه باشيد حتما بايد از استخوانهاي خود مراقبت كنيد.
به گزارش ايسنا، در حالي كه اكثر ما فكر ميكنيم استخوانها قويترين و سختترين بافت بدن مان هستند، اما بايد اين واقعيت را دانست كه به مرور زمان استخوانها هم كيفيت خود را از دست ميدهند و از استحكامشان كاسته ميشود.
بررسيها نشان ميدهد: بيماري پوكي استخوان كه طي آن استخوانها نرمتر شده و به سادگي ترك ميخورند، يك عارضه مختص دوران سالمندي نيست، بلكه عادات تغذيهاي نامناسب موجب شده كه جمعيت جوانان نيز بيش از گذشته با اين بيماري دست به گريبان هستند و اين روند رو به افزايش است.
در اين مقاله كه در سايت تخصصي دنيس داوسان منتشر شده به چند خوردني اشاره شده كه ميتوان با مصرف آنها استخوانها را تقويت كرده و دست كم پوكي استخوان را به تعويق انداخت.
اولين و مهمترين ماده خوراكي محكم كننده استخوانها، «شير» است. به همين خاطر است كه مادرتان دائم توصيه ميكند روزانه يك ليوان شير بنوشيد. شير منبع حياتي از كلسيم و همچنين ويتامين D است.
متخصصان تغذيه ميگويند: هر چند ساير فرآوردههاي لبني مانند پنير و بستني هم گزينههاي خوبي هستند، اما با وجود دارا بودن كلسيم اغلب آنها فاقد ويتامين D هستند. به علاوه اگر لبنيات كم چرب را انتخاب كنيد، از تمام مزاياي تغذيهاي آنها بهرهمند خواهيد شد.
مورد بعدي دانهها و مغز خشكبار هستند، هيچ وقت خاصيت مغز خشكبار را دست كم نگيريد. دانههايي مثل تخمه كدو حلوايي سرشار از منيزيم است كه به متابوليسم كلسيم كمك ميكند.
ساير مغزها نيز مثل بادام و پسته بايد مصرف شوند. خوردني بعدي كه بسيار توصيه ميشود مغز «گردو» است كه به دليل اهميت آن جداگانه مطرح شده است. مغز گردو سرشار از اسيد چرب امگا ـ سه است كه مزاياي فراواني دارد. همچنين حاوي اسيد «آلفا لينوليئك» است كه استخوانها را تقويت ميكند.
مورد آخر و البته حائز اهميت «هويج» است. هويج سرشار از «آلفا كاروتن»، «بتا كاروتن» و «بتا كريپتوكسانتين» است كه به صورت خام و در سالاد بايد از آنها مصرف كنيد، چون در تقويت استخوانها موثر است
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
یازده عامل ایجاد كننده پوكی استخوان
اگر میزان تخریب استخوان بیش از ساخته شدن آن باشد، فضاهای بین شبكههای داخلی استخوان بزرگ میشوند و اصطلاحا پوكی استخوان اتفاق میافتد.
استخوان بافت زندهای است كه از دو لایه داخلی و خارجی تشكیل شده است. لایه داخلی ضخیم بوده و از شبكههای محكمی تشكیل شده كه توده استخوانی را ایجاد میكند. در بدن انسان استخوانها به طور مرتب ساخته شده و از بین میروند.
البته سرعت این روند در تمام عمر فرد یكسان نیست، به طوری كه توده استخوانی در سنین 20 تا 30 سالگی به حداكثر میزان خود میرسد و سپس به تدریج كاهش مییابد. حداكثر توده استخوانی در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل ارثی، تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی در طول دوره رشد بستگی دارد.
در این وضعیت، استخوان ضعیف شده و با كوچكترین ضربه دچار شكستگی میشود. این پدیده در سنین سالمندی شایع بوده اما با اقدامات سادهای میتوان آن را به تاخیر انداخت یا شدت آن را كاهش داد.
پوكی استخوان اغلب تا زمان شكستگی استخوانی علامتی ندارد
اهمیت پوكی استخوان در آن است كه اغلب تا زمان شكستگی استخوانی علامتی ندارد. ستون فقرات، استخوان ران، لگن، مچ دست و انتهای ساعد به ترتیب شایعترین محلهایی هستند كه در اثر پوكی استخوان دچار شكستگی میشوند. بسیاری از شكستگیهای ستون فقرات تنها با درد شدید پشت همراه هستند و علامت دیگری ندارند. انحراف ستون مهرهها در اثر جوش خوردن خودبخودی آنها میتواند از علایم این بیماری باشد.
چه عواملی ایجاد كننده پوكی استخوان هستند؟
- سن: با بالارفتن سن، تراكم استخوان در هر دو جنس به تدریج كاهش مییابد؛ به طوری كه از حدود 40 سالگی نیم تا یك درصد در سال كاهش مییابد.
- جنس: پوكی استخوان در زنان به دلیل كم بودن توده استخوان و پدیده یائسگی شایعتر است؛ به طوری كه زنان در هر سنی 4 تا 5 برابر مردان دچار شكستگی استخوان میشوند.
- یائسگی و كاهش هورمونهای جنسی: هورمونهای جنسی نقش مهمی در استحكام استخوانها دارند. بنابراین هر عاملی از جمله یائسگی كه باعث كم شدن این هورمونها شود پوكی استخوان را تسریع میكند.
- سابقه فامیلی: در صورت سابقه شكستگی در بستگان نزدیك (پدر، مادر، خواهر و برادر) احتمال ابتلا به شكستگی تا دو برابر افزایش مییابد.
- نژاد و عوامل ارثی: نژاد آسیایی و افرادی كه پوست و موی روشن دارند، بیشتر در معرض پوكی استخوان هستند.
- جثه بدنی: استخوانبندی ظریف و جثه كوچكتر موجب افزایش احتمال پوكی استخوان میشود.
- بیماریهای همراه: برخی بیماریها نظیر بیماریهای مزمن كبد و كلیه، دیابت نوع1، افزایش هورمون تیروئید و پاراتیروئید، اختلالات هورمونهای جنسی، اسهال مزمن و اختلالات سوء جذب، بیاشتهایی عصبی، پیوند اعضا و برخی سرطانها باعث افزایش احتمال ابتلا به پوكی استخوان میشوند.
- مصرف داروها: مصرف طولانی مدت داروهای حاوی كورتون، داروهای ضد صرع و داروهایی كه برای درمان بیماریهای تیروئید مصرف میشوند؛ موجب بروز پوكی استخوان میشود. این دسته داروها حتما باید با تجویز پزشك و درصورت نیاز با مكملهای دارویی مانند كلسیم و ویتامین «د» مصرف شوند.
- ورزش و فعالیت بدنی: ورزش سبب افزایش رشد استخوانی بویژه در كودكی و دوران بلوغ میشود. ورزش مناسب و متناسب با سن به طور مستمر موجب افزایش تراكم استخوانی میشود.
- رژیم غذایی: كلسیم باعث قوی شدن استخوانها میشود. ویتامین «د» نیز مانند كلیدی است كه باعث ورود كلسیم به استخوانها و استحكام آنها میشود. مصرف این دو ماده در رژیم غذایی به پیشگیری از پوكی استخوان كمك میكند.
- مصرف دخانیات و الكل: مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان، پیپ و چپق موجب اختلال در جذب كلسیم و ساخت استخوان، یائسگی زودرس، كاهش وزن و تخریب هورمونهای جنسی میشود كه به تسریع پوكی استخوان میانجامد. مصرف الكل نیز با كم كردن فعالیت سلولهای سازنده استخوان موجب پوكی استخوان میشود.
پوكی استخوان چگونه منجر به شكستگی میشود؟
حدود 5 درصد زمین خوردگیها منجر به شكستگی میشوند
به گزارش یسنا، مسلما استخوانهایی كه استحكام كافی برای حفظ تعادل بدن را نداشته باشند، به راحتی متعاقب نیروهای جزیی مانند زمین خوردن و یا سقوط از پله دچار شكستگی میشوند.
به همین دلیل شایعترین علت شكستگیهای ناشی از پوكی استخوان سقوط و زمین خوردن است. عواملی مانند موانع محیطی، نور كم، اختلال بینایی، فراموشی و استفاده از داروهای خواب آور در افزایش احتمال سقوط و شكستگی نقش دارند.
پوكی استخوان علامتی ندارد اما با مشاهده علائم زیر به پزشك مراجعه كنید
- كاهش قد به میزان حدود 3 سانتیمتر نسبت به دوران جوانی
- قوز درستون فقرات كه به تازگی ایجاد شده باشد
- شكستگی دراثر ضربه خفیف یا زمین خوردن جزیی
اگر به پوكی استخوان مشكوك شدیم، چه كنیم؟
بخاطر داشته باشید كه پوكی استخوان براحتی قابل تشخیص و درمان است. تشخیص پوكی استخوان توسط پزشك و با اندازهگیری تراكم استخوان انجام میشود. اندازهگیری تراكم استخوان یك ر وش بدون درد است كه با استفاده از دستگاه مخصوصی انجام شده و حدود 15 دقیقه طول میكشد.
در صورت تشخیص پوكی استخوان با بكارگیری توصیههای دارویی و غیردارویی میتوان از پیشرفت پوكی استخوان و شكستگی استخوان كه مهمترین عارضه آن است پیشگیری كرد. رعایت رژیم غذایی، ترك مصرف دخانیات و فعالیت بدنی مناسب از پیشرفت پوكی استخوان جلوگیری میكند. داروهای موثر در افزایش توده استخوان باید با تجویز پزشك مصرف شوند. در صورت نیاز به این داروها آنها را مطابق دستور دارویی و بطور مستمر استفاده كنید.
در صورت بروز پوكی استخوان برای پیشگیری از شكستگی چه باید كرد؟
با پیشبینی دستگیره و نرده در محل پله، آشپزخانه و حمام؛ كنترل مستمر موانع عبور و مرور و استفاده از صندلی یا چهارپایه در حمام و آشپزخانه از زمین خوردن جلوگیری كنید. همچنین اگر از داروهای آرام بخش استفاده میكنید حتما محل رفت و آمد خود را در شب كنترل كنید تا مانعی سر راه شما نباشد.
چگونه از بروز پوكی استخوان پیشگیری كنیم؟
- برای پیشگیری از پوكی استخوان قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به دریافت ویتامین «د» كمك میكند.
- از منابع كلسیم و ویتامین «د» به اندازه كافی در رژیم غذایی خود استفاده كنید.
- از مصرف دخانیات به هر شكل (سیگار و قلیان) خودداری كنید.
- ورزش مستمر و متناسب را در برنامه زندگی خود بگنجانید.
پزشكان چه توصیههای غذایی برای پیشگیری از بروز پوكی استخوان دارند؟
- غلات، لبنیات، حبوبات، سبزی، ماهی و میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مصرف روزانه سه لیوان شیر یا ماست كم چرب (یا دو قطعه پنیر بجای هر لیوان شیر) میتواند كلسیم مورد نیاز روزانه بدن را تامین كرده به سلامت استخوانها كمك میكند.
- از مصرف نوشابه یا قهوه خودداری كرده و دوغ كم نمك را جایگزین آن كنید. روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
- ماهیها، جگر و تخم مرغ منابع غذایی حاوی ویتامین «د» هستند؛ از آنها در برنامه هفتگی غذایی خود استفاده كنید.
- اگر قادر به انجام انواع ورزشها نیستید حداقل سه بار در هفته به مدت 20 تا 30 دقیقه پیادهروی كنید.
پیادهروی بهترین جایگزین برای انواع ورزشها جهت جلوگیری از پوكی استخوان است
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
یازده عامل ایجاد كننده پوكی استخوان
اگر میزان تخریب استخوان بیش از ساخته شدن آن باشد، فضاهای بین شبكههای داخلی استخوان بزرگ میشوند و اصطلاحا پوكی استخوان اتفاق میافتد.
استخوان بافت زندهای است كه از دو لایه داخلی و خارجی تشكیل شده است. لایه داخلی ضخیم بوده و از شبكههای محكمی تشكیل شده كه توده استخوانی را ایجاد میكند. در بدن انسان استخوانها به طور مرتب ساخته شده و از بین میروند.
البته سرعت این روند در تمام عمر فرد یكسان نیست، به طوری كه توده استخوانی در سنین 20 تا 30 سالگی به حداكثر میزان خود میرسد و سپس به تدریج كاهش مییابد. حداكثر توده استخوانی در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل ارثی، تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی در طول دوره رشد بستگی دارد.
در این وضعیت، استخوان ضعیف شده و با كوچكترین ضربه دچار شكستگی میشود. این پدیده در سنین سالمندی شایع بوده اما با اقدامات سادهای میتوان آن را به تاخیر انداخت یا شدت آن را كاهش داد.
پوكی استخوان اغلب تا زمان شكستگی استخوانی علامتی ندارد
اهمیت پوكی استخوان در آن است كه اغلب تا زمان شكستگی استخوانی علامتی ندارد. ستون فقرات، استخوان ران، لگن، مچ دست و انتهای ساعد به ترتیب شایعترین محلهایی هستند كه در اثر پوكی استخوان دچار شكستگی میشوند. بسیاری از شكستگیهای ستون فقرات تنها با درد شدید پشت همراه هستند و علامت دیگری ندارند. انحراف ستون مهرهها در اثر جوش خوردن خودبخودی آنها میتواند از علایم این بیماری باشد.
چه عواملی ایجاد كننده پوكی استخوان هستند؟
- سن: با بالارفتن سن، تراكم استخوان در هر دو جنس به تدریج كاهش مییابد؛ به طوری كه از حدود 40 سالگی نیم تا یك درصد در سال كاهش مییابد.
- جنس: پوكی استخوان در زنان به دلیل كم بودن توده استخوان و پدیده یائسگی شایعتر است؛ به طوری كه زنان در هر سنی 4 تا 5 برابر مردان دچار شكستگی استخوان میشوند.
- یائسگی و كاهش هورمونهای جنسی: هورمونهای جنسی نقش مهمی در استحكام استخوانها دارند. بنابراین هر عاملی از جمله یائسگی كه باعث كم شدن این هورمونها شود پوكی استخوان را تسریع میكند.
- سابقه فامیلی: در صورت سابقه شكستگی در بستگان نزدیك (پدر، مادر، خواهر و برادر) احتمال ابتلا به شكستگی تا دو برابر افزایش مییابد.
- نژاد و عوامل ارثی: نژاد آسیایی و افرادی كه پوست و موی روشن دارند، بیشتر در معرض پوكی استخوان هستند.
- جثه بدنی: استخوانبندی ظریف و جثه كوچكتر موجب افزایش احتمال پوكی استخوان میشود.
- بیماریهای همراه: برخی بیماریها نظیر بیماریهای مزمن كبد و كلیه، دیابت نوع1، افزایش هورمون تیروئید و پاراتیروئید، اختلالات هورمونهای جنسی، اسهال مزمن و اختلالات سوء جذب، بیاشتهایی عصبی، پیوند اعضا و برخی سرطانها باعث افزایش احتمال ابتلا به پوكی استخوان میشوند.
- مصرف داروها: مصرف طولانی مدت داروهای حاوی كورتون، داروهای ضد صرع و داروهایی كه برای درمان بیماریهای تیروئید مصرف میشوند؛ موجب بروز پوكی استخوان میشود. این دسته داروها حتما باید با تجویز پزشك و درصورت نیاز با مكملهای دارویی مانند كلسیم و ویتامین «د» مصرف شوند.
- ورزش و فعالیت بدنی: ورزش سبب افزایش رشد استخوانی بویژه در كودكی و دوران بلوغ میشود. ورزش مناسب و متناسب با سن به طور مستمر موجب افزایش تراكم استخوانی میشود.
- رژیم غذایی: كلسیم باعث قوی شدن استخوانها میشود. ویتامین «د» نیز مانند كلیدی است كه باعث ورود كلسیم به استخوانها و استحكام آنها میشود. مصرف این دو ماده در رژیم غذایی به پیشگیری از پوكی استخوان كمك میكند.
- مصرف دخانیات و الكل: مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان، پیپ و چپق موجب اختلال در جذب كلسیم و ساخت استخوان، یائسگی زودرس، كاهش وزن و تخریب هورمونهای جنسی میشود كه به تسریع پوكی استخوان میانجامد. مصرف الكل نیز با كم كردن فعالیت سلولهای سازنده استخوان موجب پوكی استخوان میشود.
پوكی استخوان چگونه منجر به شكستگی میشود؟
حدود 5 درصد زمین خوردگیها منجر به شكستگی میشوند
به گزارش یسنا، مسلما استخوانهایی كه استحكام كافی برای حفظ تعادل بدن را نداشته باشند، به راحتی متعاقب نیروهای جزیی مانند زمین خوردن و یا سقوط از پله دچار شكستگی میشوند.
به همین دلیل شایعترین علت شكستگیهای ناشی از پوكی استخوان سقوط و زمین خوردن است. عواملی مانند موانع محیطی، نور كم، اختلال بینایی، فراموشی و استفاده از داروهای خواب آور در افزایش احتمال سقوط و شكستگی نقش دارند.
پوكی استخوان علامتی ندارد اما با مشاهده علائم زیر به پزشك مراجعه كنید
- كاهش قد به میزان حدود 3 سانتیمتر نسبت به دوران جوانی
- قوز درستون فقرات كه به تازگی ایجاد شده باشد
- شكستگی دراثر ضربه خفیف یا زمین خوردن جزیی
اگر به پوكی استخوان مشكوك شدیم، چه كنیم؟
بخاطر داشته باشید كه پوكی استخوان براحتی قابل تشخیص و درمان است. تشخیص پوكی استخوان توسط پزشك و با اندازهگیری تراكم استخوان انجام میشود. اندازهگیری تراكم استخوان یك ر وش بدون درد است كه با استفاده از دستگاه مخصوصی انجام شده و حدود 15 دقیقه طول میكشد.
در صورت تشخیص پوكی استخوان با بكارگیری توصیههای دارویی و غیردارویی میتوان از پیشرفت پوكی استخوان و شكستگی استخوان كه مهمترین عارضه آن است پیشگیری كرد. رعایت رژیم غذایی، ترك مصرف دخانیات و فعالیت بدنی مناسب از پیشرفت پوكی استخوان جلوگیری میكند. داروهای موثر در افزایش توده استخوان باید با تجویز پزشك مصرف شوند. در صورت نیاز به این داروها آنها را مطابق دستور دارویی و بطور مستمر استفاده كنید.
در صورت بروز پوكی استخوان برای پیشگیری از شكستگی چه باید كرد؟
با پیشبینی دستگیره و نرده در محل پله، آشپزخانه و حمام؛ كنترل مستمر موانع عبور و مرور و استفاده از صندلی یا چهارپایه در حمام و آشپزخانه از زمین خوردن جلوگیری كنید. همچنین اگر از داروهای آرام بخش استفاده میكنید حتما محل رفت و آمد خود را در شب كنترل كنید تا مانعی سر راه شما نباشد.
چگونه از بروز پوكی استخوان پیشگیری كنیم؟
- برای پیشگیری از پوكی استخوان قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به دریافت ویتامین «د» كمك میكند.
- از منابع كلسیم و ویتامین «د» به اندازه كافی در رژیم غذایی خود استفاده كنید.
- از مصرف دخانیات به هر شكل (سیگار و قلیان) خودداری كنید.
- ورزش مستمر و متناسب را در برنامه زندگی خود بگنجانید.
پزشكان چه توصیههای غذایی برای پیشگیری از بروز پوكی استخوان دارند؟
- غلات، لبنیات، حبوبات، سبزی، ماهی و میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مصرف روزانه سه لیوان شیر یا ماست كم چرب (یا دو قطعه پنیر بجای هر لیوان شیر) میتواند كلسیم مورد نیاز روزانه بدن را تامین كرده به سلامت استخوانها كمك میكند.
- از مصرف نوشابه یا قهوه خودداری كرده و دوغ كم نمك را جایگزین آن كنید. روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
- ماهیها، جگر و تخم مرغ منابع غذایی حاوی ویتامین «د» هستند؛ از آنها در برنامه هفتگی غذایی خود استفاده كنید.
- اگر قادر به انجام انواع ورزشها نیستید حداقل سه بار در هفته به مدت 20 تا 30 دقیقه پیادهروی كنید.
پیادهروی بهترین جایگزین برای انواع ورزشها جهت جلوگیری از پوكی استخوان است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
ارسالها: 749
موضوعها: 120
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 1415
تشکر های دریافت شده :7034 بار در 1476 پست
سال تشخيص بيماري : 1385
دكتر معالج : دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی
داروي مورد استفاده : ربیف - Merck Serono
محل سکونت : تهران
2012/08/13, 01:10 PM
یكی از مهم ترین بیماری های خاموش كه این روزها گریبان گیر انسان های بسیار زیادی شده، پوكی استخوان است.
پوكی استخوان می تواند در طولانی مدت باعث بروز مشكلات بسیار زیادی شود و كنترل كردن آن نیز بسیار سخت است. در ادامه راه هایی برای پیشگیری از این بیماری به شما پیشنهاد می دهیم:
روزانه 3تا 4 سهم از گروه شیر و مواد لبنی كه تامین كننده بخش عمده كلسیم مورد نیاز روزانه است مصرف كنید. هر سهم از این گروه برابر با یك لیوان شیر یا ماست و یا 45 گرم پنیر كم نمك و یا سه چهارم لیوان كشك با غلظت متوسط است.
از سایر منابع غذایی كلسیم مثل حبوبات، مغزها، مثل بادام، كنجد، سبزی های برگی مانند انواع كلم در برنامه غذایی خود بگنجانید. ماهی كیلكا و ساردین هم اگر بطور كامل و با استخوان خورده شوند از منابع خوب كلسیم هستند.
مصرف موادغذایی حاوی منیزیم كه در استحكام استخوانها نقش مهمی دارند مانند بادام زمینی، فندق، گردو، نخود، عدس، گوشت بدون چربی، سبزی های سبز و انواع ماهی را فراموش نكنید.
از مصرف زیاد فسفر (موجود در غذاهای فرایند شده حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس و كالباس و نوشیدنی های كولادار) پرهیز كنید. بخصوص نوشابه های گازدار به دلیل میزان فسفات بالا جذب كلسیم غذا را مختل كرده و زمینه را برای پوكی استخوان فراهم می كند.
برای جذب كلسیم باید ویتامین D (حدود 400 واحد بین المللی در روز) از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) به دست آورید. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود 10 دقیقه در روز و حداقل دو الی سه بار در هفته است و كافی است صورت و دستها و بازوها درمعرض نور مستقیم آفتاب قرارگیرد.
نوشابه های طبیعی مانند آب میوه، دوغ و انواع شربت ها به جای نوشابه های كافئین دار (انواع كولاها و قهوه) مصرف شوند. زیرا نوشابه های گازدار و قهوه از جذب كلسیم در بدن جلوگیری می كنند.
افراط در مصرف چای نیز موجب افزایش دفع ادراری كلسیم بدن شده و زمینه را برای پوكی استخوان فراهم می كند.بخاطر داشته باشید كه استعمال سیگارمی تواند با كاهش سطح هورمون استروژن، منجر به یائسگی زودرس بشود. در نتیجه شانس ابتلا به پوكی استخوان افزایش می یابد.
سیگاری ها در خطر ابتلای بیشتری به پوكی استخوان می باشند. همچنین سیگاركشیدن اثرات مفید درمان با استروژن بعد از یائسگی را كاهش می دهد.
منبع : کیهان
ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
چرا خانم ها نباید دوغ بخورند؟!
سلامت نیوز : پوكی استخوان یا استئوپروز از دیرباز وجود داشته ولی زیاد مورد توجه قرار نمیگرفت به دلیل اینكه علائم خاصی به غیر از شكستگی استخوان در موارد پیشرفته از خود نشان نمیدهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترینها ، پوكی استخوان یا استئوپروز از دیرباز وجود داشته ولی زیاد مورد توجه قرار نمیگرفت به دلیل اینكه علائم خاصی به غیر از شكستگی استخوان در موارد پیشرفته از خود نشان نمیدهد. پوكی استخوان شایعترین بیماری متابولیك استخوان است كه امروزه به عنوان یك معضل بهداشت عمومی شناخته میشود كه با بالارفتن سن متوسط جامعه اهمیت آن روز به روز بیشتر میشود. بهطوری كه سازمان بهداشت جهانی در سال 1991 پوكی استخوان را همراه با سرطان، سكته قلبی و سكته مغزی 4 دشمن اصلی بشر اعلام كرد.
برای خود تراکم استخوان آرزو کنید
تراکم استخوان در نقطه مقابل پوکی استخوان قرار دارد. کسانی که درگیر بیماری پوکی استخوان نیستند، از موهبتی به نام تراکم استخوان استفاده میکنند، چیزی که امیدواریم برای همه شما پیش بیاید و وجود داشته باشد.
برای آنکه بدانید از پوکی استخوان رنج میبرید یا نه، باید به پزشک مراجعه کنید و احتمالا اسكن استخوان بدهید، باتوجه به این که ایران جامعه جوانی دارد، احتمال شیوع این بیماری در چند سال آینده زیاد است.
این بیماری خاموش است
این بیماری بزرگترین دغدغه خانمها برای روزهای میانسالی است. مشکلی که دیر یا زود سراغ همه ما را خواهد گرفت. بنابراین خود را آماده مقابله کنید.
پوكی استخوان «بیماری خاموش» نامیده میشود زیرا علائم بالینی نداشته و در صورت پیشگیری و درمان نكردن پیشرفت میكند و اولین بار خود را با عوارض جانبی كه همان شكستگی استخوان و حتی گاهی مرگ است نشان میدهد.
در حالی كه این بیماری ناتوانكننده، در مراحل اولیه قابل تشخیص، پیشگیری و درمان است. پوكی استخوان بیماریای است كه با كاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میكروسكوپی استخوان، منجر به افزایش شكستگی استخوان و افزایش ریسك شكستگی (نه لزوما بروز شكستگی) میشود.
خانمها بیشتر در خطر هستند
در سنین بالای 50سال ریسك شكستگیهای شایع از پوكی استخوان در استخوان بالای پا، مهرههای كمر و انتهای استخوان ساعد افزایش پیدا میكند كه در خانمها 40درصد و در آقایان 12درصد است. مطالعات اولیه واحد استئوپروز مركز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه تهران نشان میدهد كه متأسفانه دانسیته استخوان (تراكم استخوان) در ایرانیان نسبت به استانداردهای بینالمللی كمتر است. بهطوری كه در خانمها این دانسیته در ستون فقرات 5/6 درصد و استخوان بالای پا 4/5 درصد پایینتر است و در آقایان این كاهش در ستون مهرهها به طور متوسط 8/13 درصد و در استخوان بالای پا 6/4 درصد است.
همه چیزهایی كه روی استخوانهای شما تاثیر میگذارند
الف) ارث
بیش از 80درصد تغییرات توده استخوانی وابسته به فاكتورهای ژنتیك است. تراكم استخوان بهخصوص در خانمهای جوان ارتباط بسیار نزدیكی یا تراكم استخوان در وابستگان آنها دارد.
ارتباط تراكم استخوان در 2قلوهای تكتخمكی بسیار نزدیكتر از 2قلوهای 2تخمكی است.
نقصهای ژنتیك در گیرندههای ویتامین D نیز سبب كاهش تراكم استخوان میشود.
ب) جنس
توده استخوانی در آقایان بیشتر از خانمهاست. متاسفانه!
افزایش توده استخوانی از بدو تولد تا سن 20سالگی صورت میگیرد و از سن 20 تا 40سالگی تقریبا حالت Ploto یا كفی پیدا میكند، این یك شرایط بینابینی است كه میتواند افزایش توده استخوانی را در برداشته باشد.
بعد از 40سالگی دوران كاهش تراكم استخوان آغاز میشود كه آن هم بستگی به عوامل گوناگون دارد.
چه ورزشی به درد استخوانهای شما میخورد
ورزش در سنین نوجوانی، بلوغ و رژیم غذایی مناسب باعث افزایش توده استخوانی میشود. ورزش بیش از حد و استفاده غیرمنطقی از مكملهای غیراستاندارد بهخصوص اگر در خانمها باعث قطع قاعدگی زودرس بشود، كاهش توده استخوانی را به دنبال دارد. انجام ورزش باید بهصورت منظم و مفرح باشد و قطع ناگهانی آن عاملی در جهت كاهش توده استخوانی است.
برای آن كه محتاج صندلی چرخدار نشویم
نكته مهمی كه باید به آن توجه داشت این است كه بیماری پوكیاستخوان بیماری خطرناكی است، زیرا تا قبل از شكستگی اندام هیچ علامتی از خود نشان نمیدهد.شایعترین عوارض این بیماری، شكستگی مهرهها به صورت خود به خود یا با یك ضربه خفیف است كه كاهش قد و خمیدگی كمر را میتواند به دنبال داشته باشد. خطرناكترین شكستگی مربوط به بالای پا، ساعد و بازوست.نكته مهم این است كه 50درصد افرادی كه دچار این شكستگیها میشوند از نظر توانایی به ندرت شرایط مساعد و یا شرایط قبل از شكستگی را پیدا میكنند و 20درصد این افراد كاملا ناتوان میشوند. به حدی كه با صندلی چرخدار باید اموراتشان را بگذرانند و 20درصد هم در همان سال اول به دلیل عوارض شكستگی جان خود را از دست میدهند.
سیکلهای قاعدگی را کنترل کنید
در میان هورمونهای زنانه استروژن عاملی است كه باعث تحریك و جذب كلسیم از رودهها میشود و پروژسترون مانع از اثر تركیبات كورتوندار بر بدن میشود و تركیب استخوانسازی را بیشتر میكند.
توده استخوانی در خانمها به وضعیت سیكلهای قاعدگی بستگی دارد. شروع زودرس قاعدگی باعث افزایش توده استخوانی و تاخیر آن موجب كاهش توده استخوانی میشود. قاعدگی نامنظم كاهش توده استخوانی را به دنبال دارد پس كنترل سیكلهای قاعدگی مرتب از ضروریات است. قاعدگی نداشتن به مدت یكسال یائسگی محسوب میشود اما اگر خانمی اقدام به برداشتن تخمكها كند، بعد از2 ماه یائسه محسوب میشود كه شروع پوكی استخوان را بهدنبال دارد.
این غذاها را نخورید
تغذیه اثر بسیار مهمی در میزان توده استخوانی دارد. مهمترین عامل افزایش توده استخوانی كلسیم است و میزان كلسیم در غذای روزانه تاثیر بسزایی در این خصوص و اختلالات در نحوه مصرف غذا و نوشیدنیها دارد. رژیمهای لاغری غیراستاندارد یا خودسرانه، كماشتهایی و استفاده بیرویه از غذاهای فستفود عوامل موثری در زمینهسازی پوكی استخوان هستند.
نمک نخورید، نمکدان بشکنید!
نمك عاملی است كه مانع از جذب كلسیم میشود پس استفاده از دوغهای آماده در بازار كه مملو از نمك است جذب كلسیم را دچار اختلال میكند، بنابراین از دوغ بدون نمك كه در منزل تهیه میشود استفاده كنید. در مورد استفاده از ویتامینها و مكملها و دارو حتما با پزشك معالج خود مشورت كنید و بدون تجویز پزشك و به توصیه دیگران اقدام به استفاده از داروها و مكملها نكنید. به امید زندگی سالم و پر از نشاط.
بیماریهایی كه استخوانها را مستعد پوكی میكنند
بعضی از بیماریها میتوانند عاملی در جهت پوكی استخوان باشند.
سرطانها و بیماریهایی كه با مصرف كورتون زیاد همراه است.
بیماری دیابت
بیماری كمكاری تیروئید
فعال شدن بیش از اندازه هورمون پاراتیروئید
یائسگی زودرس
در نهایت افزایش سن
عوامل فرعی دیگر
بیتحركی (بیش از 6ماه در بستر بیماری بودن)
فقدان كلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی.
فقدان نورآفتاب (وجود نورآفتاب برای تبدیل
ویتامین D به 3D كه فرم قابل جذب است ضروری است)
توده بدنی BMI زیر 19 (لاغری مفرط)
مصرف سیگار
مصرف هپارین (داروی ضدانعقاد) و ضد تشنج.
راههایی برای فرار از شكستگی استخوان
توصیه به تغذیه مناسب، ورزش و تحرك در كودكان تا سن بلوغ.
استفاده مناسب از شیر(حداقل 2 لیوان در روز)
استفاده از نور خورشید.
در بزرگسالان مصرف روزانه 1000 تا 1500 میلیگرم كلسیم و400 تا 800واحد ویتامین D.
کف دستها را به سمت خورشید بگیرید
وقتی به بیماران یا افراد سالم توصیه میشود از نورخورشید استفاده كنند. دچار این اشتباه میشوند كه اگر نورخورشید با لباس تماس داشته باشد كافی است، كه این یك باور غلط است. تماس نورخورشید با پوست بدن اثربخشی خاص خودش را در تبدیل ویتامین D به 3D دارند.بنابراین به خانمها توصیه میشود؛ به مدت 15دقیقه روزانه كف دستها را در معرض تابش نورخورشید قرار دهند. در هر شرایطی امكان چنین حركتی وجود دارد. نكته دوم این كه ممكن است افراد نسبت به استفاده از شیر دچار حساسیت گوارشی شده و به نفخ یا اسهال دچار شوند كه برای پیشگیری میتوانند از شیرهای كم لاكتور استفاده كنند. سوم این كه نیمی از افراد به دلیل بالا بودن چربی خون استفاده از شیر را جایز نمیدانند. این گروه میتوانند از شیرهایی استفاده نمایید كه میزان چربی آنها صفر است.
[بیمارستان فوق تخصصی بیکن مالزی]
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره