امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
داروی سرطان و ام‌اس 10 تا 20 میلیون تومان شد
#1
داروی سرطان و ام‌اس 10 تا 20 میلیون تومان شد

--------------------------------------------------------------------------------
کمبود دارو هر ماه تعدادی بیمار را می‌کشد
--------------------------------------------------------------------------------


رئیس انجمن اقتصاد دارو ایران گفت: قیمت داروی ضد سرطان« هرستپین» که با ارز آزاد هم وارد می‌شود به هر آمپول ۴ میلیون تومان رسیده و برای بیماری که باید ۴ بار در ماه تزریق کند. ماهانه ۱۶ میلیون تومان هزینه دارد. قیمت برخی داروهای ام اس هم به هر دارو ۱۱میلیون تومان رسیده است.


به گزارش جنوب نیوز، مهدی محمدزاده در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: مقوله دارو در کشور یک حساسیت ویژه دارد و در تمام جوامع از جمله ایران دارو یکی از کالاهای پر مصرف، اساسی و استراتژیک است. اگر چه 96 درصد داروهای مصرفی مردم در داخل تولید می‌شود اما حدود 50 درصد مواد اولیه دارویی صنعت داروی کشور از خارج وارد می‌شود.

وی ادامه داد:‌ واردات مواد اولیه دارویی به معنای ناتوانی صنعت داروی کشور نیست بلکه در کشورهای پیشرفته و حتی آمریکا و اروپا نیز وضعیت در مورد واردات مواد اولیه دارویی به همین شکل است، تولید همه مواد اولیه دارویی مقرون به صرفه نیست.

رئیس انجمن اقتصاد داروی ایران گفت:‌ 4 درصد داروی وارداتی کشور نیز اگر با ارز مرجع انجام شود در زمانی که دلار 900 تومان بود و تحریم نبودیم. سالانه به حدود یک میلیارد تومان ارز نیاز داشت و اکنون نیز سالانه باید حداقل یک میلیون و 200 هزار دلار ارز مرجع برای واردات این داروها اختصاص پیدا کند و برای واردات مواد اولیه هم سالانه به 1.5 میلیارد دلار ارز نیاز است و بنابراین کل سیستم دارویی کشور سالانه 2.7 میلیارد دلار ارز مرجع نیاز دارد تا بیماران با کمبود دارو مواجه نشوند.
وی ادامه داد: البته در شرایط بد اقتصادی هستیم اما از نظر دارو واقعاً تحریم نیستیم و شرکتهای بزرگ دارویی دنیا تمایلی برای نفروختن دارو به ایران ندارند و حاضرند همکاری کنند به شرط اینکه پول داروهایشان را به موقع دریافت کنند.

مهدی زاده گفت:‌ ایرادی که هم اکنون به سیستم دارویی کشور وارد است این است که یا ارز مرجع دارویی را کم اختصاص می‌دهند یا دیر اختصاص می‌دهند. دارو با کالاهای دیگر فرق می‌کند چون جایگزین ندارد اگر یک ماه یک ماده غذایی وارد نشود و در کشور نباشد مردم شکم خود را با یک غذای دیگر سیر می‌کنند و اتفاقی نمی‌افتد.
وی افزود: اما اگر ارز مرجع دارویی را که عمدتاً برای واردات مواد اولیه و واردات داروهای گرانقیمت ضد سرطان و صد بیمارهای خاص هزینه می‌شود ندهیم. به محض اینکه 10 روز کمبود ایجاد شود، سر و صدای آن بلند می‌شود.
وی ادامه داد: وقتی دارو گران می‌شود و اختلاف بین ارز مرجع و ارز آزاد زیاد است، اگر فردی دارویی را از خارج وارد کند باید قیمت دارو را بین 3 تا 4 برابر قیمت قبلی در بازار بفروشد. به عنوان مثال داروی ضد سرطان هرسپتین یک آمپول و دوز 150 میلی گرمی آن اگر با ارز مرجع وارد شود، قیمتش یک میلیون تومان است و در شرایط فعلی که برخی این دارو را با ارز آزاد وارد می‌کنند، با قیمت 3.5 تا 4 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیمار سرطانی باید ماهانه 4 بار آن هم به مدت 6 ماه این دارو را تزریق کند و به این ترتیب باید ماهانه حدود 16 میلیون تومان برای این دارو هزینه کند و قطعاً هزینه‌های درمانی دیگری دارد و تا 20 میلیون تومان باید در ماه باید برای درمانش هزینه کند.
وی ادامه داد: هزینه یک داروی ام اس مانند آونکس و تایسبری نیز بین 10 تا 11 میلیون تومان شده است واقعاً پرداخت این هزینه‌ها در توان بیماران نیست. دولت باید این داروها را با ارز مرجع و تازه آن را هم با یارانه و قیمت حمایت شده در اختیار بیماران قرار دهد زیرا اکثر بیماران حتی توان پرداخت این داروها را با نرخ مرجع نیز ندارند.
مهدی زاده گفت: پرداخت سالانه 2.7 میلیارد دلار ارز دارویی برای دولت رقمی نیست. دولت باید این اعتبار را برای بیماران کنار بگذارد و به موقع تخصیص دهند زیرا حتی اگر یک ماه دارو کمبود داشته باشد اگر ماه بعد 10 برابر هم ارز دارو بدهند جبران نمی‌شود زیرا تعدادی از بیماران در همان یک ماه می‌میرند.
وی افزود: یک بیمار مبتلا به دیابت به انسولین نیاز دارد و اگر انسولین در بازار نباشد بیمار می‌میرد، شوخی ندارد و این وظیفه حاکمیت است که در این زمینه احساس مسئولیت کند و وظیفه خود را انجام دهد.
وی گفت: معنای عدالت در سلامت همین است که دارو به موقع و با قیمت مناسب در اختیار بیماران قرار گیرد. اگر پزشک تجویز کند که بیمار باید فلان داروی خارجی را تجویز کند نمی‌توان گفت که چون ارز نداریم حتماً باید داروی ایرانی مصرف شود. در مورد تلویزیون یا کالاهای دیگر می‌توانیم حتی مردم را مجبور کنیم جنس خارجی نخرند اما در مورد دارو نمی‌توان چنین بی‌عدالتی را در حق بیماران روا داشت.


باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : paeazan , نگار1353 , عمومهربان
#2



کمبود داروی سرطان و ام اس؛ «مشکل دیرکرد ارز مرجع است نه تحریم

رئیس انجمن اقتصاد داروی ایران گفته است که قیمت آمپول ضدسرطان به چهار میلیون تومان رسیده و «مشکل در سیستم دارویی تحریم‌ها نیستند بلکه دیرکرد در اختصاص ارز مرجع، مشکل اصلی است».

مهدی محمدزاده در گفت‌وگو با فارس افزوده است که داروی ضدسرطان با ارز آزاد وارد می‌شود و برای بیماری که باید چهار بار در ماه تزریق کند، ماهیانه ۱۴ میلیون تومان هزینه ایجاد می‌کند.

آقای محمدزاده دارو در ایران را »یک کالای استراتژیک پرمصرف» نام برده و اشاره کرده است که هزینه یک داروی ام اس نیز بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان شده و به گفته او حتی اگر این داروها با ارز مرجع نیز وارد شود اکثر بیماران توان پرداخت هزینه این داروها با ارز مرجع را ندارند.

رئيس انجمن اقتصاد داروی ایران تاکید کرده است که «دولت باید سالانه ۲.۷ میلیارد دلار اعتبار برای بیماران کنار بگذارد و به موقع این مبلغ را برای واردات دارو تخصیص دهد زیرا کمبود یک ماه دارو موجب مرگ تعدادی از بیماران در همان ماه خواهد شد.»

براساس موارد ذکر شده در فصل سوم قانون برنامه پنجم توسعه دولت موظف است ۱۰ درصد از خالص کل وجوه حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها را سالانه به اعتبار بخش سلامت اضافه کند.

طبق ماده ۳۴ این قانون دولت موظف است اعتبار مزبور را هرسال برآورد و در ردیف خاص در لایحه ذیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منظور کند تا برای مواردی هم‌چون «پوشش دارو، درمان بیماری‌های خاص و کمک به تامین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان» هزینه کند.

این در شرایطی است که به گفته حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دولت دهم حتی یک ریال از درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانه‌ها را در بخش درمان هزینه نکرده است.

اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز آبان ماه هشدار دادند که وضعیت دارویی ایران بحرانی است و ذخیره دارویی ایران تا دو ماه دیگر تمام می‌شود.

مرضیه وحید دستجردی، وزیر پیشین بهداشت، آبان ماه خبر داد که درحالی که طبق مصوبات قانونی، بانک مرکزی باید برای تامین دارو ۲.۵ میلیارد دلار دراختیار واردکنندگان قرار می‌داد اما با گذشت هشت ماه از سال تنها ۶۰۰ میلیون دلار یعنی یک سوم را به این کار اختصاص داد.

مرگ بیماران در ایران براثر کمبود دارو در چندماه گذشته گزارش شده است؛ دی ماه گزارش شد که سه بیمار هموفیلی در تهران، خوزستان و کرمانشاه براثر کمبود دارو جان خود را از دست دادند. آبان ماه نیز مرگ یک نوجوان ۱۵ ساله هموفیلی براثر کمبود دارو گزارش شده بود.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نگار1353 , عمومهربان
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  توقف واردات داروی آرژانتینی ام اس ( اکتووکس) یه غریبه 10 9,217 2016/04/14, 11:38 AM
آخرین ارسال: glassheart
  داروی ایرانی ام اس در شیراز رونمایی می‌شود niloofary 5 4,770 2016/03/01, 11:45 AM
آخرین ارسال: 71shahab
Video مخترع دشتستانی مدعی شد: کشف داروی گیاهی برای درمان کامل MS رسول جاسمی 115 86,853 2015/08/10, 12:00 AM
آخرین ارسال: nahid
  واردات داروی ام اس کمتر می شود nahid 1 2,748 2015/05/30, 11:51 AM
آخرین ارسال: مرجان مولایی نژاد
  داروی تایسبری تحت پوشش بیمه قرار گرفت h.kakavand 19 16,611 2015/04/28, 11:47 AM
آخرین ارسال: mostafa00
  240 میلیون دلار صرفه جویی ارزی با تولید داروهای بیماران خاص paeazan 1 2,934 2015/02/16, 12:09 AM
آخرین ارسال: فرید 1353
  داروی بومی ام اس به زودی وارد بازار می شود paeazan 10 9,705 2014/10/13, 02:39 AM
آخرین ارسال: Aban
  جزئیات واردات و توزیع داروی آرژانتینی ام اس azadenameh 41 23,023 2014/09/04, 05:48 AM
آخرین ارسال: glassheart
  داروی کوپامر®(گلاتیرامراستات) تحت پوشش بیمه قرار گرفت dr. assadi 33 23,226 2014/07/02, 12:44 AM
آخرین ارسال: ایمان
  داروی ایرانی اینترفرون بتا ارزان شد. arezooo82 2 4,023 2014/06/13, 12:00 PM
آخرین ارسال: فرید 1353



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان