2013/04/18, 04:20 PM
89 بيمار ام اس ؛خراسان جنوبي در رديف مناطق شيوع متوسط به بالا
خراسان جنوبي - مورخ چهارشنبه 1392/01/28 شماره انتشار 18380
نويسنده: پناهنده
بنا به گفته مسئول بيماري هاي خاص استان، 89 نفر در خراسان جنوبي به «ام اس» مبتلا هستند و ابتلا به اين بيماري روند افزايشي دارد. اين در حالي است که در گذشته هاي نه چندان دور براساس نقشه هاي جهاني و کشوري، خراسان جنوبي جزو مناطق شيوع کم ام اس گزارش شده بود و براساس آمار و نتايج طرح و مقاله هاي پژوهشي از 2 سال پيش اين استان در گروه مناطق با شيوع متوسط به بالا قرار گرفته است.
«دهقان» با اشاره به فعاليت انجمن بيماران ام اس از سال 89 مي گويد: در اين انجمن براي افرادي که با علايم ام اس توسط پزشکان معرفي مي شوند، پرونده تشکيل مي شود و دارو و ديگر خدمات درماني(مثل MRI، بستري و ...) رايگان است و فقط بيماران هزينه داروهايي را که خارج از تعهد دانشگاه علوم پزشکي باشد، پرداخت مي کنند.
وي از انجام اقدام هايي براي جلوگيري از پيشرفت بيماري، افزايش روحيه و اميد به زندگي، تغذيه صحيح و ورزش و... براي بيماران خبر مي دهد و مي افزايد: در مرکز بيماري هاي خاص استان فضايي براي درمان و آموزش هاي حمايتي از اين بيماران در نظر گرفته شده است.
بد نيست بدانيد به گفته دکتر «دهقاني فيروزآبادي»، متخصص مغز و اعصاب، «ام اس» 2 روش اصلي درمان دارد. در نوع شايع که حاد حمله اي است بيماري عود و سپس بهبود پيدا مي کند و خود به خود با درمان علايم فروکش مي کند اما در نوع پيشگيري کننده با داروهايي از بروز حملات مجدد جلوگيري مي شود.
ام اس نوعي بيماري التهابي
اين روزها زياد از آن سخن به ميان مي آيد. هر چند بنا به گفته«دهقان»، مسئول بيماري هاي خاص استان کارهاي تحقيقاتي زيادي در نقاط مختلف از جمله خراسان جنوبي درباره اين بيماري در حال انجام است اما هنوز اين که چرا و چگونه بروز مي کند، مشخص نيست.
اين بيماري که يک متخصص مغز و اعصاب آن را نوعي بيماري التهابي تعريف مي کند که در آن غضروف دور نورون هاي عصبي داخل مغز تخريب مي شود، « ام اس» نام دارد و عواملي مثل برخي عفونت هاي ويروسي، استعداد ژنتيکي، شرايط جغرافيايي و استرس زمينه ساز ابتلا به آن است.
به گفته دکتر «دهقاني فيروزآبادي»، شيوع ام اس در زنان بالاتر است و بيماري بيشتر در رده سني 20 تا 45 سال بروز مي کند اما موارد ابتلا در سنين کمتر از 20 و بالاي 45 سال هم وجود دارد و فقط نوزادان و شيرخواران را به اين دليل که مغز آن ها تکامل نيافته است در بر نمي گيرد.
اين پزشک، نابينايي يا کاهش شديد بينايي يک چشم، دو بيني، فلج يک اندام يا يک نيمه بدن و اندام هاي تحتاني، اختلالات حرکتي، حسي، تکلم، ادرار، تعادل، گزگز و مور مور شدن دست ها را از جمله نشانه هاي ابتلا به اين بيماري عنوان و البته تاکيد مي کند که با داشتن يک علامت نمي توان گفت فرد مبتلا به ام اس شده است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره