امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
داروی ارزان حق مسلم بیماران است
#1

89 بيمار ام اس ؛خراسان جنوبي در رديف مناطق شيوع متوسط به بالا
خراسان جنوبي - مورخ چهارشنبه 1392/01/28 شماره انتشار 18380
نويسنده: پناهنده

بنا به گفته مسئول بيماري هاي خاص استان، 89 نفر در خراسان جنوبي به «ام اس» مبتلا هستند و ابتلا به اين بيماري روند افزايشي دارد. اين در حالي است که در گذشته هاي نه چندان دور براساس نقشه هاي جهاني و کشوري، خراسان جنوبي جزو مناطق شيوع کم ام اس گزارش شده بود و براساس آمار و نتايج طرح و مقاله هاي پژوهشي از 2 سال پيش اين استان در گروه مناطق با شيوع متوسط به بالا قرار گرفته است.

«دهقان» با اشاره به فعاليت انجمن بيماران ام اس از سال 89 مي گويد: در اين انجمن براي افرادي که با علايم ام اس توسط پزشکان معرفي مي شوند، پرونده تشکيل مي شود و دارو و ديگر خدمات درماني(مثل MRI، بستري و ...) رايگان است و فقط بيماران هزينه داروهايي را که خارج از تعهد دانشگاه علوم پزشکي باشد، پرداخت مي کنند.

وي از انجام اقدام هايي براي جلوگيري از پيشرفت بيماري، افزايش روحيه و اميد به زندگي، تغذيه صحيح و ورزش و... براي بيماران خبر مي دهد و مي افزايد: در مرکز بيماري هاي خاص استان فضايي براي درمان و آموزش هاي حمايتي از اين بيماران در نظر گرفته شده است.

بد نيست بدانيد به گفته دکتر «دهقاني فيروزآبادي»، متخصص مغز و اعصاب، «ام اس» 2 روش اصلي درمان دارد. در نوع شايع که حاد حمله اي است بيماري عود و سپس بهبود پيدا مي کند و خود به خود با درمان علايم فروکش مي کند اما در نوع پيشگيري کننده با داروهايي از بروز حملات مجدد جلوگيري مي شود.

ام اس نوعي بيماري التهابي

اين روزها زياد از آن سخن به ميان مي آيد. هر چند بنا به گفته«دهقان»، مسئول بيماري هاي خاص استان کارهاي تحقيقاتي زيادي در نقاط مختلف از جمله خراسان جنوبي درباره اين بيماري در حال انجام است اما هنوز اين که چرا و چگونه بروز مي کند، مشخص نيست.

اين بيماري که يک متخصص مغز و اعصاب آن را نوعي بيماري التهابي تعريف مي کند که در آن غضروف دور نورون هاي عصبي داخل مغز تخريب مي شود، « ام اس» نام دارد و عواملي مثل برخي عفونت هاي ويروسي، استعداد ژنتيکي، شرايط جغرافيايي و استرس زمينه ساز ابتلا به آن است.

به گفته دکتر «دهقاني فيروزآبادي»، شيوع ام اس در زنان بالاتر است و بيماري بيشتر در رده سني 20 تا 45 سال بروز مي کند اما موارد ابتلا در سنين کمتر از 20 و بالاي 45 سال هم وجود دارد و فقط نوزادان و شيرخواران را به اين دليل که مغز آن ها تکامل نيافته است در بر نمي گيرد.

اين پزشک، نابينايي يا کاهش شديد بينايي يک چشم، دو بيني، فلج يک اندام يا يک نيمه بدن و اندام هاي تحتاني، اختلالات حرکتي، حسي، تکلم، ادرار، تعادل، گزگز و مور مور شدن دست ها را از جمله نشانه هاي ابتلا به اين بيماري عنوان و البته تاکيد مي کند که با داشتن يک علامت نمي توان گفت فرد مبتلا به ام اس شده است.



اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : saeid , paeeze , maryamgoli
#2
89 تا که خوبه

قبل عید برای تایید دارو رفته بودم علوم پزشکی تو لیست داشت دنبال اسمم میگشت شاید باور نکنین ولی حدودا 200-300 نفر بودن که فقط سینووکس میزنن تو گیلان حالا بماند خیلی ها دارو های دیگه مصرف میکنن خیلی ها اصلا آمپول نمیزنن
89 تا که خیلی خوبه


به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : sargol , آقا صادق
#3
وقتی که بیمار به یک دلرو اینان داره به داروی جواب داده و با آن دارو داره زندگی راحتی را می گذرانه چرا باید تحت شرایطی قرارش بدن که مجبور بشه با کلی استرس و نگرانی دارو را عوض کنه که آیا به داروی جدید جواب بده یا نه اگه جواب نداد confused2هزینه های جانی که به بیمار وارد می شه آیا قابل جبران باشه یا نه angry2
گفت از دوست چه خواهی که تورا شاد کند گفتم از دوست همین بس که ز ما یاد کند
If you want to be OK , you should have a healthy lifestyle with exercise and don`t think about any problems
 تشکر شده توسط : sargol
#4
داروی ارزان و مؤثر حق مسلّم بیماران است
2.5 برابر شدن قیمت دارو باعث شده است تا مردم به جای داروی خارجی، داروی ایرانی مصرف می‌کنند که از نظر دولت خیلی مهم نیست. این در حالی است که داروهای داخلی کیفیت ثابتی ندارند و به دلیل تلاش برای تهیه مواد اولیه ارزان گاهی مشاهده می‌شود که یک داروی مشخص در تولید جدید با کیفیتی به مراتب پایین‌تر به بازار عرضه می‌شود.
عصر ایران؛ سعید شمس - «با توجه به اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ واردات کالاهای کره، شکر، گوشت قرمز و دام زنده طبق تعرفه‌های پیوست، دارو، مواد اولیه داروئی، شیر خشک و تجهیزات و ملزومات پزشکی در سال ۱۳۹۲ به نرخ مبادله‌ای بوده و ارائه درخواست گواهی ثبت آماری بر مبنای نرخ مزبور (مبادله‌ای) بلامانع خواهد بود.»


.jpg   282301_779.jpg (اندازه: 70.38 KB / تعداد دفعات دریافت: 5)

این ابلاغیه در شرایطی از سوی بانک مرکزی صادر شده است که «مشکل تهیه دارو» یکی از دغدغه‌های جدی طبقه متوسط و پایین جامعه به شمار می‌رود و به همین دلیل سؤالی با این مضمون که «دولت برای تغییر مرجع تامین ارزی دارو چه توجیهی دارد؟!» به وجود آمده است.

بر اساس واقعیت موجود باید گفت که تامین هزینه‌های درمانی مانند دارو برای بیماران مخصوصا آنهایی که از بیماری های سخت رنج می‌برند، مشکلی اساسی است که گا‌ها دیده شده برای تهیه آن حتی کارهایی از قبیل فروش خانه و اسباب خانه و.... انجام می‌شود.

بر اساس آمار رسمی حدود سه میلیون ایرانی از بیماری های صعب العلاج رنج می‌برند و به دلیل شرایط موجود در بازار دارو برای تهیه اقلام نیاز خود دشواری‌های زیادی را تجربه می‌کنند و حتی «بیمه» هم نمی‌تواند به آن‌ها کمک چندانی کند .
در چنین شرایطی و در حالی که در یک سال گذشته ، قیمت دارو ، بسیار گران شده است ، ناگهان خبر می رسد که دولت ارز مرجع دارو را جحذف کرده است و ارز مورد نیاز آن را به دو برابر قیمت قبلی ، یعنی با ارز مبادله خواهد داد.

وزیر بهداشت به تغییر ارز دارو از ارز مرجع به ارز مبادله‌ای اینطور واکنش نشان داده است: «یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار ارز دارو است و اگر قیمت به صورت مبادله‌ای باشد این میزان دو برابر می‌شود به میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان که برای این امر در بودجه ۲۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده و قرار است افزایش پیدا کند تا مطمئن شویم بار افزایش قیمت دارو بر مردم تحمیل نشود و بازار هم سوء استفاده نکند. البته باید گفت برای وارد کننده، ارز مرجع و مبادله‌ای تفاوتی ندارد و برخی هم که سرمایه دارند می‌توانند با ارز مبادله‌ای دارو وارد کنند که وابستگی به نظام بانکی هم کم می‌شود البته این کار با نظارت سیستم بانکی انجام می‌شود.»

او چند روز قبل از تغییر ارز دارو گفته بود که در ایران ، دارو بسیار ارزان است.

این واکنش نفر اول بهداشت و درمان کشور موجی از نگرانی را به وجود آورده و نشان می‌دهد که دولت در تغییر ارز دارو از مرجع به مبادله‌ای با وجود تبعات مشخص آن مصرّ است.

قیمت دارو؛ 2.5 برابر سال ۹۱

یک دکتر دارو ساز به خبرنگار عصرایران می گوید: «اختصاص ارز مبادله‌ای به جای ارز مرجع برای بخش دارو باعث می‌شود تا هزینه‌های تامین دارو برای بیماران بیشتر شود.»

وی که تمایلی به ذکر نامش در این گزارش ندارد می افزاید: مردم خیلی با نحوه تصمیم گیری‌ها آشنا نیستند و به همین دلیل نمی‌دانند که چه اتفاقهایی در سطح مدیریت کلان جامعه می‌افتد. آن‌ها زمانی بحران را حس می‌کنند که قیمت‌ها بالا می‌رود و برای تامین نیازهای خود مشکلات زیادی را پیش روی خود می‌بینند.

وی در ادامه با اشاره به قیمت دارو اظهار می گوید: قیمت‌ها همچنان در حال بالا رفتن هستند و هر چقدر وضعیت دلار آشفته‌تر می‌شود، دارو هم برای بیماران غیرقابل دسترس‌تر می‌شود. البته چون داروهای داخلی هم با وارد اولیه خارجی درست می‌شوند، فراورده‌های ایرانی هم مانند نمونه‌های خارجی گران می‌شوند که مشاهدات موجود نشان می‌دهد مشکل و حتی بحران‌های زیادی را برای بیماران پدید آورده است.

این دکتر داروساز همچنین گفت: تقریبا درطول ماه با افزایش ۲۰ تا حتی ۱۰۰درصدی دارو مواجه هستیم و از سال گذشته تا کنون به طور میانگین دارو با 2.5 برابر قیمت گذشته در اختیار مردم گذاشته می‌شود، مردمی که مشکلات اقتصای موجود در بازار روز به روز فقیرترشان می‌کند. به همین دلیل باید گفت که تغییر ارز مختص دارو از ارز مرجع به مبادله‌ای نشان می‌دهد که دولت دنبال این است تا هزینه‌های خودش را کمتر کند که با توجه به مسؤلیت دولت در قبال مردم این تصمیم جای سؤال دارد.

این دکتر داروساز در پایان سخنانش با توجه به واکنش مردم به شرایط موجود گفت: ببینید! 2.5 برابر شدن قیمت دارو باعث شده است تا مردم به جای داروی خارجی، داروی ایرانی مصرف می‌کنند که از نظر دولت خیلی مهم نیست. این در حالی است که داروهای داخلی کیفیت ثابتی ندارند و به دلیل تلاش برای تهیه مواد اولیه ارزان گاهی مشاهده می‌شود که یک داروی مشخص در تولید جدید با کیفیتی به مراتب پایین‌تر به بازار عرضه می‌شود.
1392/2/7عصرایران
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : hessam
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ارائه خدمات هوشمند به بیماران ام اس محمود 41 35,768 2019/06/02, 08:29 AM
آخرین ارسال: parisaa
  بودجه بیماران خاص کاهش یافت nahid 3 2,466 2019/01/03, 01:38 PM
آخرین ارسال: minas
  راه‌اندازی شبکه مراکز جامع خدمات بیماران خاص nahid 0 1,626 2018/11/12, 06:15 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بیماران ام-اس در پژوهشگاه رویان محقق خواهد شد hamdam 22 20,851 2018/10/12, 06:38 PM
آخرین ارسال: kohedard
  بیماران خاص نگران دارو نباشند nahid 0 2,054 2018/07/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: nahid
  حمایت بیمه ای بیماران ام اس nahid 0 2,153 2018/01/17, 06:34 PM
آخرین ارسال: nahid
  رایزنی مجلس با وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف هزینه های درمانی بیماران خاص nahid 0 2,196 2017/12/14, 06:46 PM
آخرین ارسال: nahid
  ورود جلیقه های خنک کننده ویژه بیماران MS به بازار yummy 66 44,087 2017/02/14, 07:58 PM
آخرین ارسال: pesareshoja_ir71
  مشکل اصلی و خاص بیماران «ام.اس»، مشکل بیمه آن‌هاست paeazan 3 5,094 2016/04/18, 11:54 AM
آخرین ارسال: بابک ابو علی زاده
  توقف واردات داروی آرژانتینی ام اس ( اکتووکس) یه غریبه 10 9,090 2016/04/14, 11:38 AM
آخرین ارسال: glassheart



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست