امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبرهای ام اس در کردستان
#1
تهران:۰۹:۵۹ , ۱۳۹۱/۰۴/۱۹

گزارش خبری مهر/
"ام اسی" های کردستان چشم انتظار حمایت مسئولان/ 550 بیمار شناسایی شدند
سنندج - خبرگزاری مهر: با توجه به آمار بالای مبتلایان به بیماری ام اس در چند سال اخیر این بیماری افراد بیشتری را در استان کردستان با مشکلات مواجه کرده است و به همین دلیل حمایت های بیشتر مسئولان اولین دغدغه و نگرانی افراد مبتلا به این بیماری است.

به گزارش خبرنگار مهر، بیماری ام اس یا اسکلروز چندگانه یک اختلال مادام‌ العمر در سیستم ایمنی خودکار بدن است که می ‌تواند منجر به فلج شدید شود و به همین دلیل افراد مبتلا به این نوع بیماری دیگر نمی توانند به صورت عادی زندگی خود را ادامه دهند.

در این بیماری بدن آنتی‌ بادی هایی را تولید و به ماده سفید مغز و نخاع حمله ‌ور شده و آن را ملتهب می کند و این التهاب باعث آسیب میلین شده و سیگنال‌ های عصبی نمی‌ توانند در طول رشته‌ های عصبی حرکت کنند.

بیماری ام اس دارای علائم متفاوتی است و با توجه به نوع بیماری این اختلال به کدام بخش از اعصاب آسیب بزند متفاوت است.

علائم اولیه این بیماری بسیار خفیف بوده و شامل سرگیجه و عدم تعادل، خستگی، ضعف دست و پا، التهاب اعصاب چشمی، بی حسی یا سوزش موضعی، درد شدید در ناحیه صورت، نقص در بینایی شامل تار شدن و یا دو بینی است.

با پیشرفت بیماری سایر علایم نیز بروز می ‌کنند که از آن جمله می‌ت وان به مشکلات روده و مثانه، دردهای مزمن مانند درد کمر و ماهیچه‌ ها، افسردگی، اسپاسم یا گرفتگی ماهیچه ‌ها که ممکن است بسیار دردناک باشد، فلج، ناتوانی جنسی، صحبت کردن به طور نامفهوم، مشکل در بلع، مشکل در تفکر و عملکرد حافظه، از دست دادن بینایی و نابینایی کامل اشاره کرد.

در موارد خفیف بیماری ممکن است علایم به قدری ضعیف و ناچیز باشند که حتی نتوان وجود بیماری را تشخیص داد و وقتی بیماری پیشرفت کرده و شدت می‌ یابد که دیگر متاسفانه فرد کاملا فلج می ‌شود و بیمار توانایی راه رفتن را از دست داده و حتی نمی ذ‌تواند از خود مراقبت کند.

دلایل بروز بیماری ام اس ناشناخته است

یکی از پزشکان استان کردستان که خود سالهاست که با بیماری ام اس مواجه بوده و افراد را در این بخش درمان می کند، با اشاره به اینکه این بیماری حالت پیشرونده دارد، گفت: دلایل بروز ام اس ناشناخته است و با وجود داروها و روش های درمانی مفید و مؤثری که امروزه موجود است، متاسفانه درمان قطعی این بیماری هنوز کشف نشده است.

فرهاد خطیبی افزود: همین قدر می دانیم که این بیماری در زنان جوان و در مناطق سردسیر جهان بیشتر دیده می شود.

وی ادامه داد: این بیماری واگیردار نیست، ابتلای به آن ربطی به پولدار و فقیر بودن ندارد، دارای درجات و انواع مختلف است و عوارض بیماری در افراد مختلف به صورت های متفاوت ظاهر می شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت در مجموع چهار فرضیه علمی اصلی درباره علت بیماری ام اس وجود دارد که یکی از این فرضیه ها، شرایط جوی در سراسر جهان است.

افرادی که در یکی از این مناطق متولد شده و پیش از رسیدن به سن نوجوانی به منطقه دیگر منتقل می‌ شود، تا حدودی در معرض ابتلا به این بیماری قرار می ‌گیرند.

دومین فرضیه ژنتیک است ابتلای والدین یا یکی از نزدیکان به این بیماری خطر ابتلا به ام اس را در فرد افزایش می ‌دهد.

عامل سوم بیماری ام اس ایمنی است که به طور کلی این امر پذیرفته شده است که بیماری ام‌ اس نوعی اختلال در سیستم ایمنی خودکار است و چهارمین عامل ابتلا به این بیماری ویروسی است، این احتمال وجود دارد که یک عامل ویروسی در بروز ام اس نقش داشته باشد.

هزینه های بیماران مبتلا به ام اس بسیار زیاد است

خدایار، راننده شرکتی یک اداره با 400 هزار تومان حقوق، می گوید: علیرغم کمک های مناسبی که دانشگاه علوم پزشکی و بیمه برای بیماران مبتلا به ام اس انجام می دهد بسیاری از مردم این منطقه در برابر هزینه های درمان واقعا ناتوان هستند و نیازمند چاره اندیشی است.

وی ادامه می دهد: همسرم حدود 10 سال است که به بیماری ام اس مبتلا شده است و هم اکنون توان پرداخت هزینه های درمان بیماری اش همچون ماهیانه 250 هزار تومان برای آمپولهای ام اس و 100 هزار تومان برای هزینه های جانبی از قبیل قرص امگا 3، آزمایش وغذای خاص بیمار را ندارم.

بر اساس تحقیقاتی که کارشناسان تغذیه در باره این بیماری خاص انجام داده اند افرادی که علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمر هندی، ماست، قره‌ قروت و امثال آن دارند، اگر در مورد غذای مصرفی روزانه خود دقیق نباشند در معرض ابتلا به ام اس قرار می گیرند.

همچنین افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد استفاده می ‌کنند، بیشتر در معرض بیماری ام اس قرار می ‌گیرند.

کاهش سن ابتلا به بیماری ام اس در کردستان

نظیف محمدی از پزشکان عمومی سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: اختلال در غدد درون‌ریز موجب می‌شود که سیستم داخلی بدن به هم ریخته و انسان از حالت تعادلی روحی و روانی خارج شود که خود در احتمال ابتلا به این بیماری موثر است.

وی افزود: بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام اس نیز برای این گروه مؤثر خواهد بود این است که افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تا تفسیر خود را از موقعیت های اجتماعی به‌ گونه‌ای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود.

انجمن بیماران مبتلا به ام اس کردستان بیش از 10 سال است که در سنندج توسط جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، کارمندان و خیرین شهرستان سنندج با هدف خدمات رسانی در حوزه ‌های آموزشی، دارویی، اقتصادی و فرهنگی به بیماران تأسیس شده است.

مدیر عامل انجمن ام اس استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه متاسفانه در چند سال اخیر سن مبتلایان به بیماری ام اس در استان کردستان تغییر کرده است، گفت: هم اکنون بیماران از 9 تا بیش از 50 سال در استان شناسایی شده اند که این حکایت از بحران شدید در این حوزه از بخش سلامت دارد.

یدالله زارع زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 170 بیمار مبتلا به ام اس در سطح استان عضو این انجمن هستند، افزود: آمار بیماران ام اس استان خیلی بیشتر از این افراد تحت پوشش انجمن است و چون بسیاری از بیماران شناسایی نشده از خانم ها هستند، دوست ندارند مردم از بیماری آنها مطلع شده و متاسفانه آمار دقیقی از بیماران ام اس استان در دست نیست.

شناسایی 550 بیمار مبتلا به ام اس در کردستان

وی با اشاره به مردمی بودن این سازمان و لزوم حمایت های بیشتر دولت از آن اظهار داشت: بیماری ام اس یک بیماری نسبتا شایع در سیستم عصبی است که تعداد زیادی از افراد جهان به آن مبتلا هستند و به همین دلیل باید برنامه ریزی برای مقابله با آن در دستور کار مدیران و مسئولان قرار گیرد.

مدیرعامل انجمن ام اس استان کردستان یادآور شد: کمبود های گاه و بی گاه داروها و امکانات بیماران ام اس را دچار مشکلات حاد می کند که این امر نیازمند برنامه ریزی و پیگیری های ویژه مسئولان است تا بتوانیم تمام و یا حداقل نیمی از هزینه های کمر شکن این بیماری را در استان محروم کردستان رایگان ارائه کنیم.

یکی از کارشناسان مسئول واحد بیماری های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم با اشاره به روند افزایشی شناسایی بیماران مبتلا به ام اس در استان کردستان گفت: بیش از 550 بیمار مبتلا به بیماری ام اس در استان کردستان شناسایی شده است و این آمار با توجه به مرگ و میر و همچنین مهاجرت و یک سری عوامل دیگر در حال تغییر است.

مدیرکل دفتر امور اجتمایی استانداری کردستان هم با تاکید بر اینکه بیماران خاص استان عمدتا از بین اقشار متوسط و کم درآمد جامعه هستند، گفت: تجهیز مراکز درمانی، تسهیل در خدمات رسانی به بیماران، تامین مقداری از هزینه های درمان بیماران خاص و محروم استان کردستان از ضرورت هایی است که تلاش می شود بیشتر از سالهای گذشته به آنها توجه کرد.

هرچند که این روزها دیگر خبر از بیماری های واگیردار همانند سل در جامعه وجود ندارد ولی در عوض بیماری های جدید و ناشناخته ای همچون ام اس خانواده های زیادی را در معرض خطر قرار داده اند و به همین دلیل است که رسالت سازمان ها و دستگاه های متولی حوزه سلامت در راستای کاهش مشکلات این افراد یک نیاز لازم و ضروری است.
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع "خبرگزاری مهرمجازاست
دکتراعتمادی فرگفتند300بیمارام اسی استان سیستان وبلوچستان و500بیمارام اسی استان کردستان چشم انتظارحمایت مسولان هستند
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : ابراهیم , parisa2011 , zohrevand
#2
ممنون سارگل عزیز از بابت خبر icon_question
یه لحظه بابت بعضی از اطلاعات و آمارهاش تو فکر رفتمicon_cry
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : sargol
#3
شهرچابهاراستان سیستان وبلوچستان آزمایشگاه دانشجویان بی تجربه است.
(2012/12/27, 09:12 AM)ابراهیم نوشته است: ممنون سارگل عزیز از بابت خبر icon_question
یه لحظه بابت بعضی از اطلاعات و آمارهاش تو فکر رفتمicon_cry

برادرمن این آمارهاراازاینترنت سرچ کردم شماآیاشکی دراین آمارهادارید؟
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#4
(2012/12/27, 09:19 AM)sargol نوشته است: شهرچابهاراستان سیستان وبلوچستان آزمایشگاه دانشجویان بی تجربه است.
[/quote
سارگل جان آسمون همه جا یه رنگه این مشکل تو همه جا هست
همیشه مرغ همسایه غاز بوده و هست من فکر میکردم کردستان امکاناتش خوبه چون یکی از دوستام که بچه کردستانه ،راضی بود از خدماتش ولی الان تو این خبر....

[QUOTE='sargol' pid='280571' dateline='1356587363']شهرچابهاراستان سیستان وبلوچستان آزمایشگاه دانشجویان بی تجربه است.

برادرمن این آمارهاراازاینترنت سرچ کردم شماآیاشکی دراین آمارهادارید؟
نه منظورم این بود که آمارهاش جای فکر و تامل داشت ضمن اینکه بحث نقل مکان جوانان رو پیش کشونده بود
و اینکه ما اصلا وقت و حوصله سرچ تو اینترنت رو نداریم زحمتش افتاده گردن شما که مطالب خوبی ازشون جدا میکنی
بازهم تشکر سارگل جان
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : sargol
#5
سال 84 که چشم راست من تارشدوهردوپایم سرشدندمن میخواهم بگم که دانشجویان بی تجربه چابهاربه جای تشخیص بامن چکارکردندیعنی حرف اصلی من این است که مناطق محروم ازطرف مسولان محترم حمایت نمیشوند.اینجااین دانشجویان بی تجربه ماراموش آزمایشگاهی خودشان میدانند.من که درسال 84 مبتلابه ام اس شده بودم به چشم پزشک شهرچابهاررفتم بعدازمعاینه بمن گفت چشمت چیزیش نیست فکرمیکنی دیدش ازدست رفته است.چشم راست کاملاهمه جاراسیاه میدیداونوقت اون دانشجوی ناشی بمن گفت فکرمیکنی تارمی بینی.برای سرشدن پاهام مراجع کردم برای من آزمایش نوشتندچون درشهرمادستگاه آم ارای وجودندارد.بعدازدیدن آزمایش بمن گفتنددیابت داری من اون موقع 20سال سن داشتم.داروی دیابت برای من تجویزکردندکه من مصرف نکردم خونوادم منوتهران برای دکترآوردند.منی که دانشجوی رشته پزشکی نبودم ازاین علایم گمان کردم که به ام اس مبتلاشدم امااون دانشجوهای ناشی بی تجربه همین گمان راهم نکردند.دکترچشم پزشک تهران بعدازمعاینه چشمم برای من بیماری ام اس راتشخیص دادندوگفتندبه دکترمغزواعصاب مراجعه کنم من پیش دکترمغزواعصاب رفتم ایشون منوبسترکردندومن پالس تراپی شدم.اگرشهرخودم دکترهای خوب وامکانات خوب داشت من تهران نمی آمدم
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : parisa2011 , mary mary
#6
تشخیص بیماریم بیشتر از 5 سال طول کشید icon_cry
نورولوژیستی که پیشش رفته بودم یکی از با سابقه ترین نورولوژیستهای ایرانهangry
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




#7
مگه علایمتون چی بود ؟ که متوجه نشدن اگه منظورتون دکتر عظیمیه که کارش خوبه agreement2

ام ار ایتون توش پلاکها مشخص بود ؟همون 5 سال پیش

راز زندگی آرام اینست امروز را در کنار خدا گام بردار و فردا را به او بسپار baybay
#8
سلام یاس عزیز
این حکایت برای سال 1377 هست icon_cryاون موقع هیتلر گروهبان دو بودlaughing3
گذشته از شوخی شروع اختلالاتم حسی بود . یه خواب رفتگی تو ناحیه شکم داشتم و فرق بین آب جوش و آب سرد رونمی تونستم حس کنم یعنی آب سرد روناحیه شکم و رانم میریخت فکر میکردم آب جوشه و برعکس پنج سال طول کشید تا ام اسم تشخیص دادی بشه اونم بعد یه فلجی شدید .
البته دکتر حسینی نژاد تشخیص داد و الان رفته از اینجا که خودش دکتر عظیمی رو معرفی کرد و اونا واقعا تو کارشون استادن و بصورت تخصصی ام اس رو دنبال میکنن

منظورم از اون ارسال برای سارگل عزیز بود که فکر نکنه همه امکانات و پزشکای خوب فقط تو تهران جمع شدن . گاهی اوقات تازه کار ترین پزشکها به اطلاعات روز دنیا بیشتر دسترسی دارن . اینو بارها تجربه کردم هم تو بیمارستان کار کردم هم اینکه دوستان پزشک زیادی دارم و باهاشون در ارتباطم.
ضمن اینکه سال 81 ام اسم تشخیص قطعی داده شد از اول 77 تا آخر 81 حدود 5 سال بود که حملات گذرا داشتم و نتونستن تشخیص بدن. اینم بگم کوتاهی خودم هم تو پیگیری این بیماری بود هر وقت حمله ای میشد میگفتم خودش خوب میشه عصبی دیگه. خودش برطرف میشه....
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : parisa2011 , sargol
#9
توی مقاله نوشته:

علائم اولیه این بیماری بسیار خفیف بوده و شامل سرگیجه و عدم تعادل، خستگی، ضعف دست و پا، التهاب اعصاب چشمی، بی حسی یا سوزش موضعی، درد شدید در ناحیه صورت، نقص در بینایی شامل تار شدن و یا دو بینی است.

با پیشرفت بیماری سایر علایم نیز بروز می ‌کنند که از آن جمله می‌ت وان به مشکلات روده و مثانه، دردهای مزمن مانند درد کمر و ماهیچه‌ ها، افسردگی، اسپاسم یا گرفتگی ماهیچه ‌ها که ممکن است بسیار دردناک باشد، فلج، ناتوانی جنسی، صحبت کردن به طور نامفهوم، مشکل در بلع، مشکل در تفکر و عملکرد حافظه، از دست دادن بینایی و نابینایی کامل اشاره کرد.


با این حساب من اول علائم پیشرفته بیماری را تجربه کردم بعد علائم اولیه . میگم من توی خیلی از موارد استثنام .بفرما اینم یکی دیگه از استثنائات laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3
گاهی چه زود دیر میشود.angry2angry2
#10
گزارش
مبتلايان ام اس در كردستان نيازمند حمايت
مسكن نياز اصلي بيماران مبتلابه ام اس
1392/11/28

دنياي اقتصاد - سنندج: مبتلايان به بيماري ام اس در کردستان از آنجا که از اقشار ضعيف جامعه هستند علاوه بر رنج بيماري با مسائل و مشکلات ديگري نيز دست و پنجه نرم مي کنند که نداشتن مسکن و سرپناه مناسب را مي توان از جمله مهم ترين اين مشکلات دانست.
بر اساس اعلام مسوولان استان کردستان، تاکنون حدود 500 مبتلابه ام اس در کردستان شناسايي شده اند که از اين تعداد هم اکنون 256 بيمار شامل 87 مرد و 169 زن عضو انجمن ام اس استان هستند و مابقي تاکنون براي عضويت مراجعه نکرده اند. مسوولان انجمن ام اس کردستان مي گويند: اکثر قريب به اتفاق مبتلايان به اين بيماري از خانواده هاي بي بضاعت هستند و علاوه بر رنج بيماري از توان مالي کافي براي رسيدگي به مشکلات روزمره خود نيز برخوردار نيستند و اين مساله مي تواند در تشديد بيماري هاي آنان موثر باشد.
مدير داخلي انجمن ام اس کردستان معتقد است: استرس و دغدغه فکري به تشديد بيماري ام اس در مبتلايان کمک مي کند و از اين رو نداشتن مسکن و سرپناه به عنوان يکي از دغدغه هاي مهم و اصلي همواره با مبتلايان به اين بيماري همراه است.
مقصود، مردم کردستان را مردماني خير دانست که در کارهاي عام المنفعه فعاليت هاي خوبي دارند و گفت: از خيران استان کردستان درخواست مي کنيم انجمن ام اس استان را به منظور مسکن دار کردن بيماران مبتلابه ام اس ياري دهند.
وي از خيران خواست زمين مورد نياز تهيه مسکن را براي اين بيماران تامين کنند تا بتوانيم با کمک هاي مردم و مسوولان مسکن مورد نياز اين بيماران احداث کنيم.
مقصود، با اشاره به اينکه انجمن بيماران ام اس کردستان نيز از لحاظ مادي در شرايط مناسبي قرار ندارد، گفت: بيماران ام اس براي کمک در خريد دارو به ما مراجعه مي کنند که ما نيز به دليل نداشتن توان مالي لازم، نمي توانيم کمک چنداني به آنها بکنيم. وي اظهار کرد: دولت سه قلم داروي ايراني بيماران ام اس را به صورت رايگان در اختيار اين بيماران قرار مي دهد و اکنون داروهاي خارجي اين بيماران نيز با طرح جديد دولت، تا سقف 20 ميليون ريال رايگان است و از اين رو بسياري از مشکلات اين بيماران در زمينه تامين دارو نيز برطرف خواهد شد، اما در ساير بخش ها نياز به حمايت هاي جدي داريم.
وي گفت: داروهاي خارجي مورد نياز بيماران ام اس بين پنج تا 13 ميليون ريال قيمت دارد و طرح دولت مبني بر رايگان بودن داروها تا سقف 20 ميليون ريال، کمک بسيار خوبي براي اين بيماران است.
مدير داخلي انجمن ام اس کردستان در ادامه گفت: در استان کردستان انجمن ام اس در شهرهاي سنندج و سقز فعال و در ديواندره نيز در شرف تاسيس است و مابقي شهرستان ها فاقد انجمن است. مقصود با اشاره به اينکه انجمن 80 صندوق خيريه در شهر سنندج به منظور جمع آوري کمک هاي مردمي نصب کرده است، گفت: هر سه ماه حدود پنج ميليون ريال به اين صندوق ها کمک مي شود که ميزان کمک ها پايين و جوابگوي نيازهاي بيماران نيست.
وي کمک به تامين هزينه هاي دارو، خريداري و توزيع امکانات جانبي از جمله واکر، تشک مواج و پوشاک و تهيه برخي اقلام خوراکي در مناسبت هاي مختلف را از جمله کمک هاي انجمن به خانواده هاي بيماران مبتلابه ام اس اعلام کرد. وي با اشاره به اينکه برخي از بيماران ام اس زمين گير هستند و به طور مستمر نياز به برخي کالاها از جمله پوشاک دارند، گفت: هزينه هاي اين بيماران از جمله واکر، تشک مواج و پوشاک بالااست و از اين رو نياز به حمايت هاي بيشتري داريم. به گفته وي، دولت از انجمن هاي مردمي حمايت مادي نمي کند و انجمن از طريق کمک هاي مردمي و خيرين اداره مي شود.
وي اعلام کرد: انجمن ام اس کردستان دو شماره حساب بانکي اعلام کرده و تمام وجوهات به اين حساب ها واريز مي شود و صورت هاي مالي به طور شفاف نشان دهنده نحوه چگونگي هزينه هاي انجمن است.

http://www.magiran.com/npview.asp?ID=2904827
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بیماران ام اس، از هلال احمر خبرهای خوب می شنوند paeazan 15 13,288 2014/06/14, 01:51 PM
آخرین ارسال: elhamtanha
  خبرهای ام اس در استان خراسان nahid 8 7,576 2013/08/13, 05:05 PM
آخرین ارسال: sargol



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان