امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبرهای ام اس در استان خراسان
#1
عابديان- تعداد بيماران ام.اس خراسان شمالي امسال نسبت به سال گذشته 9 درصد افزايش يافته است.

کارشناس مسئول بيماران خاص دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي با بيان اين مطلب طي گفت وگوي اختصاصي به خبرنگار ما گفت: تعداد بيماران ام.اس استان از 100 نفر طي 9 ماه سال گذشته به يکصد و 10 نفر درسال جاري رسيده است.

«فرشاد» به انجمن فعال ام.اس استان که قسمتي از هزينه دارويي بيماران را پرداخت مي کند اشاره کرد و گفت: تمام هزينه هاي بستري در بيمارستان و کورتون درماني بيماران مبتلا به ام.اس رايگان است.

وي افزود: هزينه انجام MRI و VEP براي بيماران ام.اس نيز رايگان است.

وي تصريح کرد: علاوه بر بيماران ام.اس، بيماران دياليزي، پيوندي، تالاسمي و هموفيلي نيز جزو بيماران خاص محسوب مي شوند.

وي هم چنين عنوان کرد: در حال حاضر، 130 بيمار دياليزي، 120 پيوندي، 43 بيمار تالاسمي و 44بيمار هموفيلي در استان وجود دارد.

وي اظهار داشت: تمام خدمات حين دياليز براي بيماران دياليزي رايگان است و بيماراني که تحت پوشش بيمه و خدمات درماني هستند آمپول ارتيروپويتين حين دياليز براي آن ها رايگان است.

وي ادامه داد: بيماراني که تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي و کميته امداد و نيروهاي مسلح هستند بايد ابتدا دارو را تهيه کنند و سپس توسط بيمه ها هزينه آمپول پرداخت شود.

وي وجود انجمن حمايت از بيماران کليوي فعال در استان را ضروري مي دانست و اعلام مي کرد: با توجه به اين که درمان قطعي در بيماران نارسايي کليه، پيوند کليه است و بيماران براي پيوند بايد هزينه هاي گزافي براي انجام آزمايش هاي تکميلي و خريد کليه پرداخت کنند به همين دليل وجود انجمن حمايت از اين بيماران ضروري به نظر مي رسد.

به گفته وي، تمام فاکتورهاي انعقادي در بيمارستان امام رضا (ع) بجنورد براي بيماران مبتلا به هموفيلي موجود و هزينه دارو و تزريق آن براي بيماران رايگان است.

وي توضيح داد: فاکتورهاي انعقادي براي بيماران هموفيلي شهرستان ها در اختيار داروخانه بيمارستان قرار مي گيرد و با توجه به مشکل خونريزي در اين بيماران، اين فاکتورها خيلي سريع در اختيار آن ها قرار مي گيرد.

وي نبود پزشک هماتولوژيست در استان را مشکل اساسي بيماران هموفيلي و تالاسمي ذکر کرد و اظهار داشت: بيماران تالاسمي که به داروي خوراکي نياز دارند بايد هر ماه آزمايش هاي تکميلي انجام دهند و توسط پزشک هماتولوژيست ويزيت شوند اما متاسفانه به علت نبود پزشک هماتولوژيست، بيماران تالاسمي استان براي دريافت داروي خوراکي به استان هاي همجوار مراجعه مي کنند و معاينه مي شوند.

خراسان شمالي . http://www.khorasannews.com
یکشنبه 1389/09/14
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : sargol
#2
به دلیل رعایت نکردن نکات اخلاقی پست ویرایش شد
#3
اینجا فحش بدین ، هم درست نیست و هم به جایی نمی رسه ، بهتره یه جایی بگین که جواب بدن ، منبع خبر که نوشته شده .
اینجا فقط اطلاع رسانی کنید .
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
#4
رییس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی عنوان کرد: آمار شیوع ام‌اس دو تا سه برابر در خانم‌ها بیش‌تر از آقایان است.

عباس نوریان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به این موضوع که در چند سال اخیر میزان شیوع بیماری ام‌اس افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 2.5 تا 3 میلیون نفر در دنیا مبتلا به بیماری ام‌اس هستند.

وی یکی از عوامل پر اهمیت بودن این بیماری را شیوع آن دانست و افزود: علاوه بر شیوع بالای بیماری مزمن بودن آن و گرفتار کردن بیمار در بهترین سنین زندگی یعنی 20 تا 40 سال از عوامل پر اهمیت شمردن بیماری ام‌اس است.
یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۱

وی ادامه داد:در این بیماری سیستم دفاعی بدن، که مسوول دفاع در برابر عوامل خارجی و بیماری زا مانند میکروب‌ها و... است، غلاف میلین که پوشش رشته‌های عصبی است را به عنوان یک مهاجم(آنتی ژن) شناسایی و علیه آن سلول‌های دفاعی خود را آزاد می‌کند.

نوریان تصریح کرد: این بیماری مخصوص سیستم مغز و نخاع یا اعصاب مرکزی است.

وی در خصوص دلیل بیماری توضیح داد: در حال حاضر دلیل بروز بیماری ناشناخته است ولی می‌توان گفت این بیماری در افرادی که از نظر ژن استعداد و آمادگی را داشته باشند، شیوع بیشتری خواهد داشت.

این متخصص مغز و اعصاب درباره تاثیرگذاری عوامل محیطی در ایجاد این بیماری گفت: از جمله عوامل موثر می‌توان به دوری از خط استوا، عفونت‌های ویروسی، وضعیت اقتصادی، میزان تحصیلات، کمبود ویتامین D و ... اشاره کرد.

نوریان در خصوص آمار مبتلایان به این بیماری در استان خاطرنشان کرد: 60 هزار نفر در کشور و بیش از یک هزار و 900 نفر در خراسان رضوی به این بیماری مبتلا هستند.

وی افزود: در بین شهرهای کشور تهران و اصفهان بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده‌اند.

رییس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی در خصوص چگونگی درگیری بدن با این بیماری توضیح داد: در این بیماری مناطق گوناگونی از مغز و نخاع درگیر می‌شوند به همین دلیل علائم متفاوتی را در زمانهای مختلف مشاهده می‌کنیم.

وی اضافه کرد: بیشترین مناطق درگیر در مغز مربوط به اعصاب بینایی و چشم است به طوری که اولین علامت بیماری در 25 تا 30 درصد بیماران با تاری دید در یک چشم و همچنین درد در حرکات چشم همراه است و این تاری در عرض چند ساعت تا دو روز به تاری کامل چشم می‌رسد.

وی ادامه داد: معمولا بیمارانی که دچار چنین علائمی می‌شوند، به جای مراجعه به متخصص مغز و اعصاب به چشم پزشک مراجعه می‌کنند، در صورتی که این علائم مربوط به التهاب عصب چشمی هستند و باید با متخصص مغز و اعصاب مشورت شود.

نوریان در پاسخ به این سوال که فرد مبتلا چه علائمی را دارد، گفت: اگر این بیماری بخش مخچه را درگیر کند بیمار دچار عدم تعادل و سرگیجه همراه با لرزش دست ها و اشکال در تکلم خواهد شد و در صورت درگیری ساقه مغز حالت تهوع، استفراغ و دوبینی که معمولاً با گرفتن یک چشم بهتر می‌شود را به دنبال دارد، همچنین اگر مربوط به نخاع باشد علائمی همچون مور مور، گزگز یک اندام یا پاها را خواهد داشت، علاوه بر این موارد افسردگی، بی‌اختیاری ادرار و دیر ادراری نیز از علائم شایع این بیماری است.

وی تاکید کرد: تمام این علائم در صورتی که بیشتر از 24 ساعت طول بکشد، می‌تواند دلیل بروز بیماری باشد در غیر این صورت نباید نگران ابتلا به بیماری بود.

نوریان استرس را یکی از عوامل مهم در بروز بیماری دانست و بیان کرد: معمولا اولین حمله ام‌اس به دنبال یک استرس شدید روحی رخ می‌دهد.

وی عنوان کرد: برای تشخیص بیماری از ام آر آی مغز و نخاع استفاده می‌شود که تا 95 درصد می‌توان از نتیجه آن در تشخیص بیماری ام‌اس استفاده کرد.

رییس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی تصریح کرد: ام‌اس به سه صورت بالینی رخ می‌دهد که اولین شکل آن عود و بهبودی است که در آن علائم بیماری بیمار با درمان یا بدون درمان در عرض دو هفته و یا حداکثر دو ماه برطرف می شود و حمله بعدی ممکن است بعد از دو ماه، دو سال و یا 10 سال بعد اتفاق بیفتد که شایع‌ترین نوع ام اس با 85 درصد ابتلا مربوط به این نوع ام اس است.

وی ادامه داد: بعد از 10 سال 50 درصد این بیماران به ام‌اس ثانویه پیش رونده مبتلا می‌شوند و 15 درصد از بیماران، ام‌اس پیش‌رونده اولیه دارند که از خصوصیات بارز آن این است که از آغاز بروز بیماری بهبودی در بیمار حاصل نخواهد شد؛که به عنوان بدترین نوع ام‌اس شناخته شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مبتلایان به ام‌اس تا چه زمانی قادر خواهند بود زندگی عادی داشته باشند توضیح داد: پس از گذشت 25 سال از بیماری 70 درصد بیماران برای راه رفتن نیاز به کمک خواهند داشت و 20 درصد بیماران که ام‌اس خوش خیم دارند و بین حملات آن‌ها چندین سال فاصله وجود دارد، می‌توانند زندگی عادی داشته باشند.

نوریان افزود: میانگین عمر بیماران ام‌اس ممکن است تنها پنج سال از جمعیت عمومی کم‌تر باشد یعنی اگر یک فرد عادی 75 سال عمر کند بیمار ام‌اس 70 سال عمر خواهد کرد.

وی درباره عواملی که باعث تشدید بیماری می‌شوند عنوان کرد: عفونت‌هایی که باعث ایجاد تب می‌شوند، استرس، ‌آب گرم و ... می‌تواند باعث عود بیماری شود به همین دلیل به بیماران پیشنهاد می‌شود علاوه بر درمان عفونت‌ها، خود را از عوامل استرس‌زا دور کنند و در تابستان‌ها پیاده‌روی در هوای گرم را کنار گذاشته و در صورت استفاده از استخر از آب سرد استفاده کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بیماران ام‌اس می‌توانند باردار شوند یا نه خاطرنشان کرد: در 5 سال گذشته محققین به این نتیجه رسیده‌اند که نه تنها بارداری باعث عود بیماری نمی‌شود بلکه می‌تواند در کاهش عود بیماری تاثیرگذار باشد چرا که در این دوران فعالیت سیستم ایمنی کمتر و در نتیجه عود بیماری کاهش می‌یابد.

رییس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی افزود: مادرانی که ام‌اس دارند حتی می‌توانند پس از بارداری تا چهار ماه به فرزند خود شیر دهند و چنان چه وضعیت آن‌ها بعد از این مدت عود نکند می‌توانند تا پایان دوره شیردهی فرزند خود را با شیر مادر تغذیه کنند.

وی در پایان تاکید کرد: باید به این نکته در بیماری ام‌اس توجه کرد که به این بیماری به عنوان یک بیماری خطرناک و مسری نگاه نشود، بلکه اضطراب و ترس بیمار از او گرفته شود، زیرا اگر به بیمار امید دهیم بهترین نتیجه درمان را خواهیم داشت.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#5
خوب بود رک و بی پرده نظراتشو گفت
ممنون
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : paeazan
#6
۱۳۹۱/۰۸/۲۱
دهقانی:
بیماری های ژنتیک در خراسان جنوبی مهار شد

بیرجند - خبرگزاری مهر: مسئول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از مهارشدن بیماری های ژنتیک در این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، هادی دهقانی پیش از ظهر یکشنبه در کارگروه بیماری های خاص استان، اظهارداشت: طی دو سال گذشته هیچ آماری از تولد نوزادی با بیماری تالاسمی و هموفیلی در این استان گزارش نشده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون 119 بیمار هموفیلی و 65 بیمار تالاسمی در استان تحت حمایت بیماری های خاص هستند.

دهقانی با اشاره به اینکه روش درمان در ایران اشتباه بوده و با درمان تزریقی در دوران نوزادی آغاز می شود، عنوان کرد: درمان تالاسمی در کشورهای پیشرفته ابتدا خوراکی و در دوران بلوغ از تزریق انجام می شود.

وی همچنین در خصوص بیماری ام.اس در استان، تصریح کرد: این بیماری چند سالی است که در ردیف بیماری های خاص قرار گرفته است.

به گفته وی این بیماری دارای نرخ رشد بالایی بوده و ماهانه دو تا سه بیمار در استان شناسایی می شود.

دهقانی با بیان اینکه رنج درگیری در این بیماری 18 تا 40 سال است، افزود: این بیماری قشر فعال و پویای جامعه را درگیر می کند که نیازمند برنامه های پیشگیری و اطلاع رسانی است.

وی گفت: درمان این بیماران در استان مشکلی نداشته و به صورت رایگان بیماری آنها درمان می شود.

وجود چهار هزار بیمار سرطانی / نبود مرکز پیوند مشکل بیماران دیالیزی استان

مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به وجود چهار هزار بیمار سرطانی در استان، تصریح کرد: تجهیزات، امکانات و متخصص از عوامل موثر کاهش مشکلات بیماران خاص است.

وی با اشاره به اینکه در بخش تامین متخصص و فوق تخصص در استان مکاتباتی با وزرات بهداشت انجام شده است، افزود: محقق شدن این عوامل نیازمند عزم همگانی بوده و باید از کمک نمایندگان مجلس نیز برای رفع مشکلات بیماران خاص استفاده شود.

دهقانی با اشاره به اینکه در حوزه بیماری های خاص، بیماران دیالیزی نسبت به سایر بیماران از مشکلات کمتری رنج می برند، افزود: از سال گذشته برنامه ای ملی برای دیالیزی ها آغاز شده و کلیه اطلاعات این بیماران در پرتال جمع آوری شده است.

وی مشکل بیماران دیالیزی در استان را نبود مرکز پبوند کلیه دانست و افزود: این بیماران از نظر امکانات درمانی مشکل خاصی ندارند اما مشکل آنها در زمینه تامین دارو است.

مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه بیماران پیوند کلیه پس از پیوند نیازمند درمان و داروهای پرهزینه هستند، گفت: این بیماران باید از بیمه های حمایتی برخوردار شوند، چرا که هزینه بالای دارو منجر به خود درمانی در بیمار شده و به دلیل گرانی نصف دارو مصرف می شود.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#7
در کار گروه بيماران خاص اعلام شد:
محروميت بيماران خاص استان از رديف اعتباري خاص

خراسان جنوبي - مورخ دوشنبه 1391/08/22
نويسنده: فرخ نژاد

.jpg   930598.jpg (اندازه: 24.39 KB / تعداد دفعات دریافت: 9)
بيماران خاص استان رديف بودجه خاص ندارند. مسئول بيماري هاي خاص استان با بيان اين مطلب گفت: تمام اطلاعات بيماران دياليزي استان ثبت سامانه شبکه بهداشت و درمان شد و تنها مشکل شبکه بهداشت و درمان خراسان جنوبي براي بيماران کليوي، نبود بخش پيوند در مرکز استان است. «دهقان» در سومين جلسه کارگروه بيماران خاص استان افزود: بعد از اين که بيماران کليوي پيوند شدند به دليل پرداخت ماهانه 470 تا 600 هزار ريال براي دارو مجبورند ميزان دارو را کاهش دهند و اين اقدام پس زدن کليه را در پي دارد بنابراين بيمه تامين اجتماعي و خدمات درماني بايد پرداخت اين هزينه را متقبل شوند. وي با بيان اين که روند رو به رشد بيماري تالاسمي در استان طي 4 سال کنترل شد، ادامه داد: در 4 سال اخير بيمار مبتلا به تالاسمي در استان متولد نشد.

وي تعداد بيماران هموفيلي استان را هزار و 191 نفر اعلام کرد و ادامه داد: مراکز درماني استان موظف شدند از اين بيماران هيچ وجهي براي درمان دريافت نکنند.

وي به روند رو به افزايش بيماري ام اس در استان اشاره کرد و گفت: بيشتر افرادي که به اين بيماري دچار مي شوند بين 18 تا 40 سال سن دارند. دوره سني که زمان اوج بروز علايق و به کارگيري نيروي جواني است و نتيجه افزايش مبتلايان به اين بيماري، بروز ناهنجاري هاي اجتماعي است. وي همچنين با اشاره به روند رو به افزايش بيماران سرطاني در استان گفت: تعداد اين بيماران در سال 89، 789 نفر، سال گذشته، 583 و 4 ماه ابتداي امسال 207 نفر است و روزانه 5/2 نفر به آمار بيماران سرطاني استان اضافه مي شود. به گفته وي، بيمارستان ولي عصر(عج) بيرجند به عنوان بيمارستان قطب سرطان در استان معرفي شد که خدمات بستري و سرپايي شيمي درماني در اين مرکز درماني انجام مي شود. وي افزود: عمليات احداث مرکز پزشکي بيماران خاص از سال 86 آغاز شد و در حال حاضر 55 درصد پيشرفت فيزيکي دارد به علاوه 5 ميليارد ريال براي اتمام آن نياز است. وي رفت و آمد، تامين دارو و مسکن را از جمله مشکلات مشترک بيماران خاص استان عنوان کرد که بايد بيمه ها براي رفع اين مسائل تدابيري بينديشند. معاون سياسي- امنيتي استاندار هم با اشاره به وجود 4 هزار بيمار سرطاني در استان گفت: براي درمان اين بيماران بايد مکان، تجهيزات و متخصص مورد نياز هم زمان با هم در استان فراهم و فعال باشد زيرا نبود هر کدام از اين موارد سبب بروز مشکلاتي براي بيماران مي شود.

«گلستاني فر» پيشنهاد کرد: مشکلات مربوط به تامين بودجه مرکز پزشکي بيماران خاص به اين معاونت منتقل تا از طريق معاونت برنامه ريزي مشکل به وزارت بهداشت و درمان منعکس يا از طريق بودجه هاي استاني رفع شود. مدير درمان تامين اجتماعي استان از ارائه نشدن اطلاعات از سوي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند در مورد اختصاص بودجه اي که هر سال براي بيماران خاص در نظر گرفته مي شود انتقاد کرد و گفت: هر چند در استان با بحران افزايش شيوع سرطان مواجهيم ولي هنوز پرونده الکترونيک اين گروه از بيماران کامل نيست و اطلاعات درستي از آنان وجود ندارد. دکتر «فيروزي» افزود: علاوه بر اين نهادي براي حمايت از پايان نامه هاي دانشجويي که در اين زمينه تهيه و تدوين مي شود، وجود ندارد. وي پيشنهاد کرد در کارگروه بيماران خاص نمايندگان از گروه هاي مختلف بيماران خاص حضور داشته باشند تا به صورت ملموس تر در جريان مشکلات قرار گيريم. وي در پايان از مسئول بيماران خاص استان خواست اسامي بيماراني را که براي انجام مراحل درمان يا پيوند کليه به ديگر مراکز درماني کشور معرفي مي شوند به تامين اجتماعي اعلام کند تا هزينه هاي رفت و آمد، همراه و اسکان و اقامت آن ها پرداخت شود.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#8
۱۳۹۱/۰۹/۰۲
دهقان خبر داد:
ماهانه 3 نفر در خراسان جنوبی به بیماری ام.اس مبتلا می شوند
بیرجند –خبرگزاری مهر: مسئول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از ابتلا ماهانه دو الی سه نفر به بیماری ام اس در این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، هادی دهقان صبح پنج شنبه در جمع اعضای کارگروه بیماران خاص استان، اظهارداشت: بیماری ام اس بیماری است که به تازگی وارد بیماری های خاص شده است.

دبیر کارگروه بیماری های خاص خراسان جنوبی اضافه کرد: ماهانه دو تا سه بیمار جدید ام اس به بیماران استان افزوده می شود.

وی با اشاره به اینکه رنج درگیری در این بیماری 18 تا 40 سال در استان ثبت و شناسایی شده است، افزود: با توجه به آمار، این بیماری قشر جوان استان را درگیری کرده و در دورانی که باید افراد تشکیل خانواده دهند مبتلا می شوند که این مهم نگران کننده است.

دهقان با اشاره به اینکه هم اکنون حدود پنج پزشک نرولوژی عهده دار درمان این بیماری در استان هستند، تصریح کرد: هم اکنون این بیماران در زمینه تامین دارو مشکل نداشته و رایگان دارو دریافت می کنند.

مسئول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در پایان یادآور شد: افزایش بیماری های خاص در استان نگران کننده بوده و نیازمند برنامه پیشگیری و اطلاع رسانی جامع و در سطح گسترده است.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#9
تاریخ خبر: 21/05/1392 ساعت: 15:19

بیماران ام اس خراسان رضوی برای رفع مشکل کمیابی داروهایشان از مسوولان مدد خواستند
مشهد- جمعی از بیماران ام. اس استان خراسان رضوی با امضای طوماری ضمن اعتراض به کمیاب شدن داروهای درمان این بیماری و افزایش بی سابقه قیمت آن خواستار رفع مشکلاتشان از سوی مسوولان شدند.


به گزارش ایرنا، در این نامه که نسخه ای از آن روز دوشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی نمابر شد، آمده است: ما جمعی از بیماران ام اس سالهاست که با عوارض و مشکلات فراوان این بیماری دست و پنجه نرم می کنیم و از چند ماه گذشته به دلیل عدم ورود داروها به کشور، با افزایش بی سابقه قیمت دارو و کمیاب شدن آن مواجه هستیم.

در این نامه بیماران ام اس توجه مسوولان را نسبت به رسیدگی به مشکلات تهیه داروهایشان خواستار شده و افزوده اند: در حال حاضر کمبود دارو خطر تهدید سلامتی بیماران ام اس را به همراه داشته و این موضوع رنج مضاعفی را به این بیماران و خانواده هایشان تحمیل کرده است .

آنان از مسوولان خواسته اند به طور اورژانسی نسبت به تهیه و تامین داروهای خارجی درمان ام اس اقدام عاجلی داشته باشند.

این نامه به استاندار خراسان رضوی، امام جمعه مشهد و رسانه ها نیز ارسال شده است.

http://www3.rkhorasan.irna.ir/fa/News/80...9%86%D8%AF
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : coffeedot
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خبرهای ام اس در کردستان sargol 10 6,742 2017/09/26, 11:50 PM
آخرین ارسال: nahid
  آمار ام اس در استان مرکزی و قم paeazan 11 8,247 2015/06/26, 09:07 PM
آخرین ارسال: زهرا93
  عرضه رایگان داروهای ایرانی ام اس دربرخی استان ها sargol 11 8,726 2015/02/04, 12:38 PM
آخرین ارسال: فرید 1353
  بیماران ام اس، از هلال احمر خبرهای خوب می شنوند paeazan 15 12,209 2014/06/14, 01:51 PM
آخرین ارسال: elhamtanha
  بهره برداري از خط توليد داروهاي بيوتکنولوژي در استان البرز paeazan 1 2,644 2013/03/05, 06:14 PM
آخرین ارسال: hessam
  دسترسی آسان بیماران خاص استان سمنان به دارو paeazan 0 2,206 2012/10/24, 11:19 AM
آخرین ارسال: paeazan
  تشکیل 300پرونده بیمار ام اس در استان زنجان. warrior 0 1,850 2012/05/31, 11:00 PM
آخرین ارسال: warrior
  اولين كلينيك تخصصي "ام اس" در استان اصفهان راه‌اندازي شد yummy 0 7,833 2012/02/03, 09:16 AM
آخرین ارسال: yummy



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست