2011/08/26, 05:24 PM
براي تقويت اعصاب «ماش» بخوريد
خبرگزاري دانشجويان ايران - زاهدان
«ماش» يکي از حبوبات بسيار مفيد و غني است. با اين که زادگاه اوليه آن ايران است اما روز به روز کمتر استفاده ميشود و در حال فراموش شدن است. شايد اگر از خواص فراوان آن مطلع شويد، به مصرف بيشتر آن راغب شويد. يکي از اصيلترين غذاهاي ايراني آش ماش است. اين دانه خاص ايران و خاورميانه است و مصرف آن در ديگر مناطق دنيا رواج زيادي ندارد.
نويد مير، كارشناس تغذيه در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، گفت: دانه ماش، حاوي بسياري از مواد مورد نياز بدن است و در عين حال کالري کمي دارد. به اين ترتيب پرخاصيت و غيرچاق کننده است و بهتر است در دوران رژيم لاغري حداقل هفتهاي يک بار از ماش استفاده شود؛ چرا كه بسيار زود هضم و غير نفاخ است و به علت دارا بودن ويتامين A و D نيازهاي بدن ما را تامين ميکند و براي تقويت اعصاب و بينايي مفيد است.
وي ادامه داد: پتاسيم ماش نيز فراوان است بنابراين مصرف آن براي مبتلايان به پرفشاري خون، توصيه ميشود. ماش از نظر منگنز و سلنيوم که خاصيت آنتياكسيداني دارند، نيز غني است و مصرف آن موجب پيشگيري از بيماريهاي مزمن ميشود.
اين كارشناس تغذيه افزود: از سوي ديگر، اين ماده غذايي کاهش دهنده قند و چربي خون است. ماش براي درمان اسهال نيز مفيد است. ضمن اينکه زودهضم بوده و از آنجا که ماده غذايي متعادلي است مصرف آن به ديابتيها نيز توصيه ميشود. البته بهتر است كه اين ماده غذايي به صورت جوانه مصرف شود.
مير ادامه داد: استفاده از ماش به شكل جوانه خواص آن را چند برابر ميكند؛ چرا كه فرآيند جوانه زدن باعث ميشود همه مواد مغذي به ويژه آهن افزايش يابد. بنابراين براي مبتلايان به کمخوني بسيار مفيد است. مصرف ماش ممنوعيتي براي هيچکس ندارد؛ اما کساني که اسيداوريک يا نقرس دارند، بايد موادغذايي حاوي پروتئين را که پورين گياهي دارند، محدود کنند.
وي در پايان گفت: البته ترکيبات پوريني در ماش نسبتا کم است و لازم نيست اين افراد نيز ماش را از برنامه غذايي خود کاملا حذف کنند؛ بلكه تنها محدوديت به مصرف آن كفايت ميكند.