وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خاصیت های ماش - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خاصیت های ماش (/Thread-%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D8%B4)



براي تقويت اعصاب «ماش» بخوريد - نازلی - 2011/08/26



براي تقويت اعصاب «ماش» بخوريد

خبرگزاري دانشجويان ايران - زاهدان


«ماش» يکي از حبوبات بسيار مفيد و غني است. با اين که زادگاه اوليه آن ايران است اما روز به روز کمتر استفاده مي‌شود و در حال فراموش شدن است. شايد اگر از خواص فراوان آن مطلع شويد، به مصرف بيشتر آن راغب شويد. يکي از اصيل‌ترين غذاهاي ايراني آش ماش است. اين دانه خاص ايران و خاورميانه است و مصرف آن در ديگر مناطق دنيا رواج زيادي ندارد.

نويد مير، كارشناس تغذيه در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، گفت: دانه ماش، حاوي بسياري از مواد مورد نياز بدن است و در عين حال کالري کمي دارد. به اين ترتيب پرخاصيت و غيرچاق کننده است و بهتر است در دوران رژيم لاغري حداقل هفته‌اي يک بار از ماش استفاده شود؛ چرا كه بسيار زود هضم و غير نفاخ است و به علت دارا بودن ويتامين A و D نيازهاي بدن ما را تامين مي‌کند و براي تقويت اعصاب و بينايي مفيد است.

وي ادامه داد: پتاسيم ماش نيز فراوان است بنابراين مصرف آن براي مبتلايان به پرفشاري خون، توصيه مي‌شود. ماش از نظر منگنز و سلنيوم که خاصيت آنتي‌اكسيداني دارند، نيز غني است و مصرف آن موجب پيشگيري از بيماري‌هاي مزمن مي‌شود.

اين كارشناس تغذيه افزود: از سوي ديگر، اين ماده غذايي کاهش‌ دهنده قند و چربي خون است. ماش براي درمان اسهال نيز مفيد است. ضمن اينکه زودهضم بوده و از آنجا که ماده غذايي متعادلي است مصرف آن به ديابتي‌ها نيز توصيه مي‌شود. البته بهتر است كه اين ماده غذايي به صورت جوانه مصرف ‌شود.

مير ادامه داد: استفاده از ماش به شكل جوانه خواص آن را چند برابر مي‌كند؛ چرا كه فرآيند جوانه زدن باعث مي‌شود همه مواد مغذي به‌ ويژه آهن افزايش يابد. بنابراين براي مبتلايان به کم‌خوني بسيار مفيد است. مصرف ماش ممنوعيتي براي هيچ‌کس ندارد؛ اما کساني که اسيداوريک يا نقرس دارند، بايد موادغذايي حاوي پروتئين را که پورين گياهي دارند، ‌محدود کنند.


وي در پايان گفت: البته ترکيبات پوريني در ماش نسبتا کم است و لازم نيست اين افراد نيز ماش را از برنامه غذايي خود کاملا حذف کنند؛ بلكه تنها محدوديت به مصرف آن كفايت مي‌كند.







خواص ماش - sargol - 2012/12/02



آشنایی با خواص ماش و جوانه‌ی آن

ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد و دارای خواص بسیاری بوده و کاهش کلسترول بد خون از جمله آن‌ها است.

ماش



هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت می‌شده است و چینی‌های باستان از این گیاه برای رفع گرما و سم‌زدایی بدن استفاده می‌کردند.

امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفاده‌های فراوانی می‌شود.


خواص ماش یکی‌دوتا نیست

ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.

ماش ویژگی‌های متفاوتی دارد و یکی از مواد غذایی‌ای است که تقریبا از نظر مواد مغذی متعادل به شمار می‌رود. ولی وجود برخی از مواد مغذی در آن، ویژگی خاصی را به این ماده غذایی می‌دهد. از جمله اینکه میزان اسیدفولیک آن بسیار بالاست بنابراین خوردن ماش برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی بسیار مفید است. پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ پس مصرفش به افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، توصیه می‌شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود.
جوانه ماش سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه ماش انرژی‌زای واقعی بوده و مملو از مواد مغذی است

از سوی دیگر، این ماده غذایی کاهش‌دهنده قند و چربی خون است و مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریکا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛ ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود. البته بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود.

مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند، حدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.


آشنایی با 5 خاصیت ماش
ماش

1- کاهش کلسترول

اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از ماش را به شما توصیه می‌کنیم. دانه‌های ماش دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند.

فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می‌شود که قابل هضم نیستند. فیبرهای رژیمی دو گونه هستند: محلول و غیرمحلول. فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم حرکات روده می‌پردازد ولی کار زیادی برای کاهش فشارخون انجام نمی‌دهد. فیبر محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده ژل مانندی را تشکیل می‌دهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن می‌پردازد.

غذاهای سرشار از فیبر رژیمی محلول، به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند و این کار را با تشویق به تولید گیرنده‌های LDL که مسئول بیرون راندن کلسترول بد اضافی از جریان خون هستند، انجام می‌دهند.

مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه می‌شود. هر پیمانه ماش حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی تام است.


2- پیشگیری از سرطان سینه

ماش و دیگر حبوبات ماده‌ای به نام مهارکننده پروتئاز دارند که می‌تواند در برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد. مهارکننده پروتئاز تقسیم سلول‌های سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور جلوگیری می‌کند.


3- مفید برای دیابتی‌ها

ماش از جمله حبوباتی است که دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.



4- منبع پروتئین گیاهی

ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تأمین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و دارای تقریباً 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تأمین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.
مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریکا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛ ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود
5- مفید در کم‌خونی

بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود. یادتان باشد که استفاده از ماش به این شکل خواص آن را چند برابر می‌کند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می‌شود همه مواد مغذی به خصوص آهن در دسترس، افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.


جوانه ماش

خواص جوانه ماش

* جوانه ماش سرشار از مواد مغذی بوده و انرژی‌زای واقعی است.

* جوانه ماش ترد و خوشمزه بوده و طعم آن کمی شیرین است و هضم آن نسبت به ماش پخته شده راحت‌تر صورت می‌گیرد.

* چینی‌ها و هندی‌ها از این جوانه در بسیاری از موارد آشپزی و نیز موارد درمانی استفاده می‌کنند. به عنوان نمونه برای مصارف درمانی در سم‌زدایی بدن و خاصیت ادرارآور بودن آن استفاده می‌کنند.

* جوانه ماش سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه ماش انرژی‌زای واقعی بوده و مملو از مواد مغذی است.

* جوانه‌های ماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده می‌شوند خواص تغذیه‌ای آن‌ها کاهش می‌یابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسند حفظ می‌کنند.

* جوانه‌ها، غنی‌ترین منبع آمینواسیدها (برای پروتئین)، ویتامین‌ها و مواد معدنی محسوب شده و همچنین دارای فیبر خوبی نیز هستند. آن‌ها حاوی انواع ویتامین‌های (A, B, C, D, E, k)، اسید فولیک و نیز منبع عالی از آهن، پتاسیم، کلسیم،‌ فسفر، منیزیم و روی هستند.

* خواص تغذیه‌ای جوانه‌ها نسبت به نوع جوانه متغیر است. جالب است بدانید جوانه ماش حاوی فیتوکمیکال‌های استروژن مانندی درون خود موسوم به ایزوفلاون‌ها است که مصارف درمانی بسیاری دارند.


روش آماده‌سازی جوانه ماش

* ماش‌ها را ابتدا خوب بشویید، سپس آن‌ها را درون آب خیس کرده و به مدت 12 ساعت در جای تاریک و خنک قرار دهید.

* سپس آن‌ها را مجدداً بشویید و به مدت 12 ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید.

* جوانه‌های ماش پس از 12 ساعت دوم آماده می‌شوند.

* دانه‌های ماش معمولاً طی 24 ساعت جوانه می‌زنند و اگر می‌خواهید حداکثر استفاده را از آن‌ها ببرید بهتر است آن‌ها را به صورت خام مصرف کنید.

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

منابع:

همشهری آنلاین – شهره فرجی















RE: خواص ماش - 111reza - 2012/12/02

عالی بود مطالبتون[تصویر:  Green_Mung_Bean.jpg] جوانه ای ماش[تصویر:  mung-healthy-sprouts.jpg]


RE: خواص ماش - sargol - 2012/12/02



ماش ؛ دانه ای فراموش شده

ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن

ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن

است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب
شوید.

ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد


ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در


این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج
زیادی ندارد.


این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال

کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر


است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود


چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D


نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.

خواص درمانی ماش
اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی
برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.
مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی
را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.

ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.

ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.

www.mihansalamt.com

[attachment=8075][attachment=8076]