2011/07/31, 06:26 PM
مصرف يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل براي شروع افطار مناسبتر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك متخصص تغذيه با بيان اين كه نوشيدنيهاي بسيار خنك و يا چاي داغ در هنگام افطار، تشنگي و عطش را بيشتر ميكند، توصيه كرد: شروع افطار با يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل مناسبتر است.
دكتر ضياءالدين مظهري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و تاكيد بر استفاده از تمام گروههاي غذايي در اين ايام اظهار كرد: در ماه مبارك رمضان لازم است از تمام گروههاي غذايي استفاده شود. با روزه داري و حذف يك وعده غذايي كه در حدود 600 كالري است، انرژيهاي ذخيره شده مازاد بر نياز بدن كه به صورت چربي انباشته شده است، كاهش يافته و باعث ميشود نوعي جرم گيري در تمام ارگانهاي حساس اتفاق بيفتد و برخي سموم نيز از بدن خارج شوند.
وي با اشاره به اينكه در كنار ايجاد تعادل در هيچ ماهي از سال به اندازه ماه مبارك رمضان، اسراف در مصرف مواد قندي و چربي مشاهده نميشود، گفت: مواد قندي كه در اين ايام از طريق مصرف مواد غذايي چون زولبيا و باميه، حلوا و شله زرد به بدن مي رسد، بسيار فراتر از نياز آن بوده و اين مسئله باعث ميشود افراد از اين موهبت الهي كه يك درمان اجباري است محروم شده و در پايان ماه مبارك رمضان به جاي اينكه شاداب و سرحال باشند و بدنشان با تجربه تحمل گرسنگي و تشنگي توان خودش را افزونتر كرده و به بازسازي و تقويت سيستم دفاعياش بپردازد، اثر عكس داشته باشد، ضعيفتر شده و با افزايش قند خون، اوره و نظير آن روبرو شود.
رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران در پاسخ به اين پرسش كه برخي توصيههاي اسلامي چون آغاز افطار با نمك يا خرما تا چه ميزان مورد توصيه علم تغذيه نيز هست، گفت: از زمان سحر تا افطار در يك فاصله طولاني، فعاليت سيستم گوارشي كم ميشود و با فرارسيدن زمان افطار، تغييراتي در بدن به وجود ميآيد كه بايد با كمك تغذيه آن را به درستي تنظيم كرد. شروع افطار با نمك و آب جوش، بدن را آماده دريافت مواد غذايي ديگر ميكند. پس از آن استفاده از يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل بسيار مناسب است و ميتواند قندي را كه بدن لازم دارد از منابع طبيعي دريافت و جبران كند.
وي اضافه كرد: از اين ميان خرما، علاوه برقند طبيعي، سرشار از حيات است و حاوي مواد مغذي و با ارزشي چون آهن و منيزيم است.
دكتر مظهري با بيان اين مطلب كه ممكن است مصرف شير براي برخي افراد مضر باشد، گفت: استفاده مخلوطي از آب و آب ميوه تازه و يا سوپ رقيق جو با تركيب سبزيجات مختلف و غلات كه با آب مرغ يا آب گوشت بدون چربي تهيه شدهاند براي شروع افطار در اين افراد مناسب هستند.
وي ادامه داد: استفاده از شيربرنج و فرني كه با قطعات ميوههاي خشك و خلال بادام غني شده است و يا نان سنگگ به همراه پنير و گردو هم مطلوب هستند . لازم به ذكر است آرام خوردن غذا و افراط نكردن در مصرف آن نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد. اجتناب از نوشيدنيهاي بسيار خنك بويژه نوشيدنيهاي گازدار و چاي داغ و پيدر پي نه تنها كمكي به فرد نميكند بلكه عطش وي را نيز بيشتر ميكند.
اين متخصص تغذيه، در ادامه با مورد توجه قرار دادن اين مطلب كه برخي افراد در ماه مبارك رمضان مبادرت به اهداي خون مينمايند، گفت: اهداي خون نه تنها ضرري ندارد بلكه باعث نو شدن سلولهاي خون ميشود. تنها بايد دقت كرد كه اين ميزان خون كم شده از حجم مايعات بدن، جبران شود. اگر افراد پس از افطار، خون دهند ميتوانند با استفاده از آب، آب ميوه، ميوه و سبزيجات فراوان اين كمبود را جبران كنند.
وي ادامه داد: سبزيجات علاوه بر اين كه از خشكي مزاج جلوگيري ميكنند، از اين حيث كه آب فراوان دارند و اين آب به صورت ژلي در دستگاه گوارش باقي ميماند به تدريج آب مورد نياز بدن را در طول روز تامين ميكند. منابع حاوي فيبر چون غلات و حبوبات و انواع سالادها و سبزيجات تازه كه با روغن زيتون و آب ليموي تازه تهيه شدهاند براي تامين ريزمغذيها و حفظ طراوت و شادابي در هنگام روزهداري مفيد هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك متخصص تغذيه با بيان اين كه نوشيدنيهاي بسيار خنك و يا چاي داغ در هنگام افطار، تشنگي و عطش را بيشتر ميكند، توصيه كرد: شروع افطار با يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل مناسبتر است.
دكتر ضياءالدين مظهري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و تاكيد بر استفاده از تمام گروههاي غذايي در اين ايام اظهار كرد: در ماه مبارك رمضان لازم است از تمام گروههاي غذايي استفاده شود. با روزه داري و حذف يك وعده غذايي كه در حدود 600 كالري است، انرژيهاي ذخيره شده مازاد بر نياز بدن كه به صورت چربي انباشته شده است، كاهش يافته و باعث ميشود نوعي جرم گيري در تمام ارگانهاي حساس اتفاق بيفتد و برخي سموم نيز از بدن خارج شوند.
وي با اشاره به اينكه در كنار ايجاد تعادل در هيچ ماهي از سال به اندازه ماه مبارك رمضان، اسراف در مصرف مواد قندي و چربي مشاهده نميشود، گفت: مواد قندي كه در اين ايام از طريق مصرف مواد غذايي چون زولبيا و باميه، حلوا و شله زرد به بدن مي رسد، بسيار فراتر از نياز آن بوده و اين مسئله باعث ميشود افراد از اين موهبت الهي كه يك درمان اجباري است محروم شده و در پايان ماه مبارك رمضان به جاي اينكه شاداب و سرحال باشند و بدنشان با تجربه تحمل گرسنگي و تشنگي توان خودش را افزونتر كرده و به بازسازي و تقويت سيستم دفاعياش بپردازد، اثر عكس داشته باشد، ضعيفتر شده و با افزايش قند خون، اوره و نظير آن روبرو شود.
رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران در پاسخ به اين پرسش كه برخي توصيههاي اسلامي چون آغاز افطار با نمك يا خرما تا چه ميزان مورد توصيه علم تغذيه نيز هست، گفت: از زمان سحر تا افطار در يك فاصله طولاني، فعاليت سيستم گوارشي كم ميشود و با فرارسيدن زمان افطار، تغييراتي در بدن به وجود ميآيد كه بايد با كمك تغذيه آن را به درستي تنظيم كرد. شروع افطار با نمك و آب جوش، بدن را آماده دريافت مواد غذايي ديگر ميكند. پس از آن استفاده از يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل بسيار مناسب است و ميتواند قندي را كه بدن لازم دارد از منابع طبيعي دريافت و جبران كند.
وي اضافه كرد: از اين ميان خرما، علاوه برقند طبيعي، سرشار از حيات است و حاوي مواد مغذي و با ارزشي چون آهن و منيزيم است.
دكتر مظهري با بيان اين مطلب كه ممكن است مصرف شير براي برخي افراد مضر باشد، گفت: استفاده مخلوطي از آب و آب ميوه تازه و يا سوپ رقيق جو با تركيب سبزيجات مختلف و غلات كه با آب مرغ يا آب گوشت بدون چربي تهيه شدهاند براي شروع افطار در اين افراد مناسب هستند.
وي ادامه داد: استفاده از شيربرنج و فرني كه با قطعات ميوههاي خشك و خلال بادام غني شده است و يا نان سنگگ به همراه پنير و گردو هم مطلوب هستند . لازم به ذكر است آرام خوردن غذا و افراط نكردن در مصرف آن نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد. اجتناب از نوشيدنيهاي بسيار خنك بويژه نوشيدنيهاي گازدار و چاي داغ و پيدر پي نه تنها كمكي به فرد نميكند بلكه عطش وي را نيز بيشتر ميكند.
اين متخصص تغذيه، در ادامه با مورد توجه قرار دادن اين مطلب كه برخي افراد در ماه مبارك رمضان مبادرت به اهداي خون مينمايند، گفت: اهداي خون نه تنها ضرري ندارد بلكه باعث نو شدن سلولهاي خون ميشود. تنها بايد دقت كرد كه اين ميزان خون كم شده از حجم مايعات بدن، جبران شود. اگر افراد پس از افطار، خون دهند ميتوانند با استفاده از آب، آب ميوه، ميوه و سبزيجات فراوان اين كمبود را جبران كنند.
وي ادامه داد: سبزيجات علاوه بر اين كه از خشكي مزاج جلوگيري ميكنند، از اين حيث كه آب فراوان دارند و اين آب به صورت ژلي در دستگاه گوارش باقي ميماند به تدريج آب مورد نياز بدن را در طول روز تامين ميكند. منابع حاوي فيبر چون غلات و حبوبات و انواع سالادها و سبزيجات تازه كه با روغن زيتون و آب ليموي تازه تهيه شدهاند براي تامين ريزمغذيها و حفظ طراوت و شادابي در هنگام روزهداري مفيد هستند