2011/08/13, 10:36 AM
مصرف مواد قندي مصنوعي درسحرموجب كسالت روزه دار مي شود
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
تهران - عضو مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت : مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري موجب كسالت ، سردرد و كاهش تمركز روزه دار در طول روز مي شود .
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مشهد ،دكتر 'محمد صفريان' افزود :مصرف مواد قندي مصنوعي همچون انواع شيريني ، زولبيا و باميه موجب نوسان در قند خون مي شود.
وي اظهار داشت :روزه داران بهتر است از مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري اجتناب كنند و به جاي آن از مواد غذايي حاوي پروتئين و داراي فيبر همچون حبوبات ، برنج هاي مخلوط به دليل آزاد كردن تدريجي انرژي و قند و مايعات مصرف كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: همچنين خوردن ميوه ، سبزي و سالاد بدون سس در وعده سحر بهترين راهكار براي تامين املاح و ويتامين هاي مورد نياز بدن و پيشگيري از تشنگي است.
استاديار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: افرادي كه از كم خوني رنج ميبرند، در صورت روزه گرفتن بايد از موادي كه حاوي آهن است مانند گوشت قرمز، خشكبار مانند برگه زردآلو و مغزها به شكل خام استفاده كنند.
وي گفت :در ماه مبارك رمضان رعايت بهداشت فردي و غذايي امري ضروري است از اين رو شستن كامل دستها و وسايل مورد استفاده براي طبخ و آمادهسازي غذا و استفاده از مواد ضدعفوني كننده براي شستن سبزي ها و ميوهها و انتقال مواد غذايي به ظروف درب دار از جمله نكاتي است كه بايد در بحث سلامت مواد غذايي به آن توجه كرد.