امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توصيه هاي غذایی براي سلامت روزه داران
#1


مواد غذايي را در هنگام افطار به ‌تدريج مصرف كنيد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


يك متخصص قلب وعروق گفت: به طوركلي روزه‌داري باعث كاهش ضربان قلب مي‌شود ولي پس از افطار ضربان قلب افزايش مي‌يابد، بنابراين براي پيشگيري از افزايش شديد ضربان قلب بايد هنگام افطار به ‌تدريج به مصرف مواد غذايي بپردازيم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر ابراهيم نعمتي‌پور در كارگاه آموزش روزه‌داري و سلامت، درباره تاثير روزه‌داري بر فشارخون گفت: روزه‌داري باعث كاهش فشارخون افراد سالم نمي‌شود مگر آنكه فعاليت بدني زيادي داشته باشند.

وي افزود: روزه‌داري موجب كنترل بهتر فشارخون مبتلايان به پرفشاري خون مي‌شود، اما برخي از آنان بدون مشورت با پزشك يك وعده از داروي خود را حذف مي‌كنند كه همين امر باعث افزايش فشارخون آنان مي‌شود.

وي با اشاره به تاثير روزه‌داري بر عوامل انعقادي اظهار كرد: يافته‌هاي مختلفي در اين زمينه به دست آمده است اما در مجموع روزه‌داري اثر سوئي بر عوامل انعقادي ندارد. از سوي ديگر نوع رژيم غذايي در ماه مبارك رمضان باعث تغييرات چربي خون مي‌شود بنابراين روزه‌داري بر آن تاثيري ندارد.

اين متخصص قلب و عروق توصيه كرد: مبتلايان به بيمار‌ي‌هاي حاد و كنترل نشده قلبي يا افرادي كه شدت بيماري آنان متوسط است اما با روزه‌داري دچار مشكل مي‌شوند مجاز به روزه‌گرفتن نيستند، اما روزه‌داري معمولا براي بيماران قلبي و عروقي كه بيماري آنها كنترل شده، بدون اشكال است.

نعمتي پور در پايان تاكيد كرد: پزشكاني بايد در زمينه روزه‌داري مورد مشورت قرار گيرند كه به اين كار به عنوان يك فريضه الهي اعتقاد داشته باشند.




 تشکر شده توسط : shahrzad , هانیه , sargol
#2
افطار که میشه کلا 2 ساعت سر سفره ام!به نظرتون میشه به تدریج مصرف کرد!!!
وقتی نیستی،همه نیستن
نه که نیستن،هستن
مثل تو نیستن
#3
مصرف يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل براي شروع افطار مناسب‌تر است

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


يك متخصص تغذيه با بيان اين كه نوشيدني‌هاي بسيار خنك و يا چاي داغ در هنگام افطار، تشنگي و عطش را بيشتر مي‌كند، توصيه كرد: شروع افطار با يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل مناسب‌تر است.

دكتر ضياءالدين مظهري در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و تاكيد بر استفاده از تمام گروههاي غذايي در اين ايام اظهار كرد: در ماه مبارك رمضان لازم است از تمام گروههاي غذايي استفاده شود. با روزه داري و حذف يك وعده غذايي كه در حدود 600 كالري است، انرژي‌هاي ذخيره شده مازاد بر نياز بدن كه به صورت چربي انباشته شده است، كاهش يافته و باعث مي‌شود نوعي جرم گيري در تمام ارگانهاي حساس اتفاق بيفتد و برخي سموم نيز از بدن خارج شوند.

وي با اشاره به اينكه در كنار ايجاد تعادل در هيچ ماهي از سال به اندازه ماه مبارك رمضان، اسراف در مصرف مواد قندي و چربي مشاهده نمي‌شود، گفت: مواد قندي كه در اين ايام از طريق مصرف مواد غذايي چون زولبيا و باميه، حلوا و شله‌ زرد به بدن مي رسد، بسيار فراتر از نياز آن بوده و اين مسئله باعث مي‌شود افراد از اين موهبت الهي كه يك درمان اجباري است محروم شده و در پايان ماه مبارك رمضان به جاي اينكه شاداب و سرحال باشند و بدنشان با تجربه تحمل گرسنگي و تشنگي توان خودش را افزون‌تر كرده و به بازسازي و تقويت سيستم دفاعي‌اش بپردازد، اثر عكس داشته باشد، ضعيف‌تر شده و با افزايش قند خون، اوره و نظير آن روبرو شود.

رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران در پاسخ به اين پرسش كه برخي توصيه‌هاي اسلامي چون آغاز افطار با نمك يا خرما تا چه ميزان مورد توصيه علم تغذيه نيز هست، گفت: از زمان سحر تا افطار در يك فاصله طولاني، فعاليت سيستم گوارشي كم مي‌شود و با فرارسيدن زمان افطار، تغييراتي در بدن به وجود مي‌آيد كه بايد با كمك تغذيه آن را به درستي تنظيم كرد. شروع افطار با نمك و آب جوش، بدن را آماده دريافت مواد غذايي ديگر مي‌كند. پس از آن استفاده از يك ليوان شير همراه با خرما، كشمش وعسل بسيار مناسب است و مي‌تواند قندي را كه بدن لازم دارد از منابع طبيعي دريافت و جبران كند.

وي اضافه كرد: از اين ميان خرما، علاوه برقند طبيعي، سرشار از حيات است و حاوي مواد مغذي و با ارزشي چون آهن و منيزيم است.

دكتر مظهري با بيان اين مطلب كه ممكن است مصرف شير براي برخي افراد مضر باشد، گفت: استفاده مخلوطي از آب و آب ميوه تازه و يا سوپ‌ رقيق جو با تركيب سبزيجات مختلف و غلات كه با آب مرغ يا آب گوشت بدون چربي تهيه شده‌اند براي شروع افطار در اين افراد مناسب هستند.

وي ادامه داد: استفاده از شيربرنج و فرني كه با قطعات ميوه‌هاي خشك و خلال بادام غني شده است و يا نان سنگگ به همراه پنير و گردو هم مطلوب هستند . لازم به ذكر است آرام خوردن غذا و افراط نكردن در مصرف آن نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد. اجتناب از نوشيدني‌هاي بسيار خنك بويژه نوشيدني‌هاي گازدار و چاي‌ داغ و پي‌در پي نه تنها كمكي به فرد نمي‌كند بلكه عطش وي را نيز بيشتر مي‌كند.

اين متخصص تغذيه، در ادامه با مورد توجه قرار دادن اين مطلب كه برخي افراد در ماه مبارك رمضان مبادرت به اهداي خون مي‌نمايند، گفت: اهداي خون نه تنها ضرري ندارد بلكه باعث نو شدن سلولهاي خون مي‌شود. تنها بايد دقت كرد كه اين ميزان خون كم شده از حجم مايعات بدن، جبران شود. اگر افراد پس از افطار، خون دهند مي‌توانند با استفاده از آب، آب ميوه، ميوه و سبزيجات فراوان اين كمبود را جبران كنند.

وي ادامه داد: سبزيجات علاوه بر اين كه از خشكي مزاج جلوگيري مي‌كنند، از اين حيث كه آب فراوان دارند و اين آب به صورت ژلي در دستگاه گوارش باقي مي‌ماند به تدريج آب مورد نياز بدن را در طول روز تامين مي‌كند. منابع حاوي فيبر چون غلات و حبوبات و انواع سالادها و سبزيجات تازه كه با روغن زيتون و آب ليموي تازه تهيه شده‌اند براي تامين ريزمغذي‌ها و حفظ طراوت و شادابي در هنگام روزه‌داري مفيد هستند

 تشکر شده توسط : najva
#4



هنگام سحر از خوردن غذاهاي خشک بپرهيزيد

خبرگزاري دانشجويان ايران - سمنان


يك متخصص تغذيه گفت: هنگام سحر از خوردن غذاهاي خشک نظير کوکو سبزي، کوکو سيب‌زميني، کتلت و گوشت‌هاي سرخ شده همچون کباب كوبيده، جوجه‌کباب و ماهي خودداري کنيد.

به گزارش خبرگزاري دانشچويان ايران(ايسنا)، عباس شجاعي با بيان اين مطلب افزود: اين غذاها به همراه غذاهايي که ادويه زيادي دارند، باعث عطش زياد و ترش کردن معده مي‌شوند.

اين متخصص اظهار داشت: تمام روزه داران، به خصوص آنهايي که دچار بيماري‌هاي گوارشي و معده هستند، سعي کنند از خوردن اين غذاها پرهيز كنند و يا از ليمو ترش، ماست و سبزي خوردن در کنار اين غذاها استفاده کنند.

وي بيان كرد: براي پيشگيري از بروز ناراحتي‌هاي گوارشي و سوزش سر معده، بايد از مصرف زياد غذاهاي شيرين و چرب مانند زولبيا و باميه در سحر يا افطار پرهيز کنند.

شجاعي افزود: مصرف سس مايونز، خامه، سوسيس و کالباس نيز در سحري يا افطاري مناسب نيست، زيرا اين غذاها زمينه بروز ناراحتي‌هاي گوارشي نظير ترش کردن معده را فراهم مي‌کنند.

وي تاكيد كرد: نوشيدن شش تا هشت ليوان آب در فاصله افطار تا سحر بسيار مناسب است نوشيده شود؛ براي پيشگيري از احساس تشنگي در طول روز، ليمو ترش تازه در پايان وعده سحري مصرف شود.




 تشکر شده توسط : hanie , بهــار , nazaninn , Mahdieh
#5
دقیقا همه این چیزایی که گفته نخورین من خوردمconfused

ای سراپا همه خوبی
تک و تنها به تو می اندیشم
 تشکر شده توسط : anaram
#6
دست گلت درد نکنه هانیه جون:55:
این هشت لیوان آب خوردنه از افطار تا سحر به نظر من شدنی نیست اصلنconfused
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : Prime
#7
هانیه منم الان داشتم فک میکردم توی این مدت مامانم تمام این چیزا رو به زور چپونده تو حلقم برای سحری confused
بخصوص این ماهی رو confused
هر چی من از ماهی بیزارم ، مامانم صبح و شب و سحر و افطار درست میکنه angry3
آنارام باشید
 تشکر شده توسط : hanie
#8
فرض کنlaughing3....من چند بار سعی کردم...شدنیه ولی بعدش آدم احساس بدی داره laughing3laughing3
آنی جون تو که خودت استاد آشپزی هستی عزیزمwink2

ای سراپا همه خوبی
تک و تنها به تو می اندیشم
 تشکر شده توسط : anaram
#9


مصرف مواد قندي مصنوعي درسحرموجب كسالت روزه دار مي شود

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران - عضو مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت : مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري موجب كسالت ، سردرد و كاهش تمركز روزه دار در طول روز مي شود .


به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مشهد ،دكتر 'محمد صفريان' افزود :مصرف مواد قندي مصنوعي همچون انواع شيريني ، زولبيا و باميه موجب نوسان در قند خون مي شود.
وي اظهار داشت :روزه داران بهتر است از مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري اجتناب كنند و به جاي آن از مواد غذايي حاوي پروتئين و داراي فيبر همچون حبوبات ، برنج هاي مخلوط به دليل آزاد كردن تدريجي انرژي و قند و مايعات مصرف كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: همچنين خوردن ميوه ، سبزي و سالاد بدون سس در وعده سحر بهترين راهكار براي تامين املاح و ويتامين هاي مورد نياز بدن و پيشگيري از تشنگي است.
استاديار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: افرادي كه از كم خوني رنج مي‌برند، در صورت روزه گرفتن بايد از موادي كه حاوي آهن است مانند گوشت قرمز، خشكبار مانند برگه‌ زردآلو و مغزها به شكل خام استفاده كنند.
وي گفت :در ماه مبارك رمضان رعايت بهداشت فردي و غذايي امري ضروري است از اين رو شستن كامل دست‌ها و وسايل مورد استفاده براي طبخ و آماده‌سازي غذا و استفاده از مواد ضدعفوني كننده براي شستن سبزي ها و ميوه‌ها و انتقال مواد غذايي به ظروف درب دار از جمله نكاتي است كه بايد در بحث سلامت مواد غذايي به آن توجه كرد.





 تشکر شده توسط : نسترنى , chipchip
#10
روزه‌داران پس از افطار براي رفع سردرد، مسكن نخورند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


يك داروساز باليني به روزه‌داران توصيه كرد كه اگر پيش و پس از افطار دچار سردرد شدند، داروهاي ضد درد مصرف نكنند بلكه به اصلاح نحوه تغذيه خود بپردازند.

دكتر محمدرضا جوادي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: روزه‌داران حدود 16 ساعت از شبانه‌روز مايعات و غذا مصرف نمي‌كنند. آنان اگر هنگام افطار به ميزان زيادي آب و مايعات ديگر بنوشند ممكن است بدن آنها دچار اختلال الكتروليت شوند و اين وضعيت به سردرد بينجامد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تاكيد كرد: روزه‌داران براي پيشگيري از ابتلا به سردرد پس از افطار بايد به تدريج غذا و مايعات مصرف كنند و كمتر چاي پررنگ بنوشند.

جوادي در پايان درعين حال اظهار كرد: اگر سردردهاي روزه‌داران هرچند روز يكبار تكرار مي‌شود و آنان توان تحمل آن را ندارند مي‌توانند استامينوفن يا ايبوبروفن استفاده كنند به شرط آن كه مبتلا به زخمهاي گوارشي يا بيماريهاي كبدي و كليوي نباشند

 تشکر شده توسط : نسترنى
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  معرفی رژیم غذایی مدیترانه ای nahid 1 4,796 2018/12/24, 10:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,634 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  در روزهای آلوده از این مکمل غذایی استفاده کنید شيدا رها 2 4,927 2016/11/14, 10:58 AM
آخرین ارسال: nahid
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,935 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 7,300 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تأثیرتغذیه و برنامه غذایی بر اخلاق نازلی 16 12,667 2015/07/07, 09:13 AM
آخرین ارسال: niloofary
  جامعه آرمانی سلامت از دیدگاه طب سنتی najva 3 4,961 2015/01/07, 03:10 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  تعیین مزاج فردی و غذایی!! مریم۷۲ 5 7,005 2014/10/22, 11:16 AM
آخرین ارسال: مهوش
  حذف این غذاها از رژیم غذایی کچل‌تان می‌کند! hamid_147 0 2,932 2014/04/17, 04:45 AM
آخرین ارسال: hamid_147
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 5,050 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست