2012/12/10, 02:08 PM
امید تازه محققان به درمان بیماری ام اس در سنین بالا
تحقیقات جدید نشان می دهد: روند ترمیم غلاف میلین با افزایش سن قابل برگشت است و این امر می تواند امید تازه ای برای درمان بیماری ام اس باشد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با افزایش سن، توانایی بدن برای احیا و بازسازی کاهش می یابد. این مسأله تنها در مورد پوست که با افزایش سن به صورت آشکار پیر می شود، صدق نمی کند. سایر بافت های بدن نیز مانند سلولهای مغز، از آثار پیری مصون نمی مانند.
آزمایشات انجام شده روی موش ها نشان می دهد، فرایند بازسازی و ترمیم غلاف میلین با افزایش سن قابل برگشت است. وقتی موش های مسن در معرض سلولهای موش های جوان تر قرار می گیرند، روند بازسازی غلاف میلین نیز از سر گرفته می شود.
غلاف میلین، یک لایه لیپوپروتئینی است که بر روی آکسون های بلند، تشکیل می شود. نقش پوشش میلین، ایجاد نارسانایی بیشتر بر روی سطح آکسون ها است که این امر باعث افزایش سرعت انتقال پیام های الکتریکی در درازنای آکسون می شود. میلین افزون بر افزایش سرعت ترارسانی پیام های عصبی در طول رشته های عصبی، وظیفه نگهداری از سلول های عصبی را نیز به عهده دارد.
پروفسور “رابین فراکلین” از مرکز تحقیقات بیماری ام اس کمبریج می گوید: نتایج تحقیقات ما نشان می دهد، روند ترمیم غلاف میلین با وجود افزایش سن قابل برگشت است.
نتایج این تحقیقات که در مجله علمی سلولهای بنیادی به چاپ رسیده است، امید تازه ای برای توقف روند تخریب غلاف میلین و درمان بیماری ام اس در سنین بالاست.
سایت مجله زندگی
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره