امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانستنی های تغذیه و ام اس
#31

غذاهایی که باعث تشدید ام اس می‌شوند
براساس آمارهای جهانی، حدود 5/2 میلیون نفر در دنیا به بیماری ام‌اس مبتلا هستند و همین آمارها نشان می‌دهد این بیماری در تمام جهان رو به افزایش است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» با اشاره به اینکه در کشور ما تقریبا بیشتر زنان به دلیل نوع پوشش،‌ شیوه زندگی آپارتمان‌نشینی، آلودگی هوا و... در معرض کمبود ویتامین D هستند، گفت: «کمبود ویتامین D می‌تواند باعث تشدید علایم ام‌اس شود بنابراین افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند، بیشتر در معرض ابتلا به ام‌اس و همچنین تشدید علایم آن خواهند بود.»
دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه تصریح کرد: «مصرف بیش‌ازحد نمک نیز می‌تواند باعث تشدید ام‌اس شود بنابراین کسانی که سابقه فامیلی ابتلا به ام‌اس در آنها وجود دارد، باید در مصرف نمک احتیاط کنند.»
وی در ادامه با بیان اینکه کمبود امگا3 نیز باعث تشدید علایم ام‌اس می‌شود، گفت: ‌«روغن کانولا، حاوی 10 درصد امگا3 است که گردو و ماهی نیز از دیگر منابع خوب امگا3 به شمار می‌رود و بیماران مبتلا، باید منابع غذایی حاوی امگا3 را در برنامه غذایی خود بگنجانند.»
در پایان عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: «کسانی که به این بیماری مبتلا هستند باید از مصرف خوراکی‌هایی که حاوی رنگ مصنوعی‌اند مانند یخمک، بستنی یخی و شکلات‌های رنگی و... اجتناب کنند زیرا با مصرف این نوع خوراکی‌ها علاوه بر اینکه، احتمال ابتلا به ام‌اس را افزایش می‌دهد، باعث تشدید روند بیماری نیز می‌شود.»
 تشکر شده توسط : یاسی , طاهره. , elham 66 , zohrevand , askari4559
#32
تغذیه در مبتلایان به ام اس

برای هر فرد چه سالم و چه بیمار داشتن یک تغذیه سالم ضروری است .ابتدا بایدبدانیم که تغذیه سالم به چه معنا است .تغذیه سالم یعنی رژیم غذایی که موارد زیردرآن رعایت شده باشد.

۱- تنوع غذایی در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشد

۲- در استفاده از هیچ ماده غذایی افراط و تفریط نشود و میانه روی در مصرف مواد مغذی حفظ شود

۳- در مصرف چربی ها و شیرینی ها صرفه جویی شود

۴- روزانه از مواد غذایی به ترتیب زیر استفاده شود

۱۱-۶ سهم از گروه نان و غلات

۵-۳ سهم از گروه سبزیها

۴-۲ سهم از گروه میوه ها

۳-۲ سهم از گروه لبنیات

۳-۲ سهم از گروه گوشت ، تخم مرغ و حبوبات

استفاده از یک رژیم غذایی سالم و صحیح در بیماران مبتلاء به ام اس از سایر افراد اهمیت بیشتری دارد. مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی مناسب به ویژه اگر در مراحل ابتدائی بیماری شروع شود باعث کند شدن سیر بیماری و کاهش میزان ناتوانی کلی در دراز مدت می شود. همچنین این بیماران به علت کم تحرکی ناشی از بیماری و استفاده از کورتن مستعدپوکی استخوان هستند و با یک رژیم غذایی مناسب میتوان از پوکی استخوان جلوگیری نمود . تحقیقات حاکی از این واقعیت است که اکثر بیماران ام اس طی بیماری دچار کاهش یا افزایش غیر طبیعی وزن می شوند که هر دوی این حالات بر روی وضعیت بیمار اثر منفی دارد. با پیروی از تغذیه صحیح می توان وزن بیمار را درحد مطلوب حفظ کرد. دیگر اینکه تغذیه سالم از دو عارضه شایع و مهم ام اس یعنی یبوست و عفونت های ادراری پیشگیری می کند. از سوی دیگر با تغذیه سالم می توان عوارض داروهای مصرفی متعددی را که بیماران ناگزیر از مصرف آن هستند ، به حداقل رساند . بنابراین ناگفته پیداست که تغذیه هرچند در سایر افراد از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار است ، در بیماران ام اس ارزش آن صد چندان بیشتر است .

حال باید دید که برقراری یک رژیم غذایی سالم که در عین حال نیازهای خاص تغذیه ای بیماران ام اس درآن لحاظ شده باشد به چه شکل میسر است در این قسمت به ترتیب به بررسی گروههای مختلف غذایی می پردازیم و از آنجا که بیشترین مواد غذایی دریافتی در رژیم غذایی ایرانیان را گروه نان و غلات تشکیل می دهد ، از این گروه غذایی شروع می کنیم .

الف) گروه نان و غلات

هر سهم از گروه نان و غلات شامل یکی از موارد زیر است :

۳۰ گرم نان که تقریباً معادل یک کف دست نان است . یا یک سوم برنج پخته ، یا نصف لیوان ماکارونی پخته ، یا نصف لیوان بلغور یا جو پخته ، یا یک سیب زمینی کوچک پخته

بسته به اندازه جثه بدن و میزان فعالیت بدنی ، باید روزانه ۶ الی ۱۱ سهم از این گروه استفاده شود .در بیماران ام اس چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد:

۱- بهتر است از غلات کامل و سبوسدار مانند نانهای سنگک ، نان جو و نانهای سبوسدار استفاده شود چراکه استفاده از غلات کامل به دلیل داشتن فیبرو الیاف غذایی نه تنها به کنترل وزن کمک می کند بلکه مانع یبوست می شود و دارای ویتامین های گروه ب نیز هست .

۲-انواع غلات به ویژه ذرت به علت اسیدی کردن ادرار به پیشگیری از عفونت های ادراری کمک می کند .

۳-گاهی اوقات بعضی از بیماران به پروتئین موجود در گندم و جو حساسیت نشان می دهند در این صورت بهتراست از سایر انواع غلات مانند برنج و ذرت استفاده شود . علائم حساسیت به پروتئین گندم و جو بیشتر به شکل عوارض گوارشی بروز می کند اما ممکن است علائم دیگر نیز دیده شود.

ب) گروه سبزی

هر سهم سبزیجات شامل یکی از موارد زیر است : ۱ لیوان سبزی خام خرد شده ( مثل هویج ، کاهو ،کلم و گوجه فرنگی )

یا نصف فنجان سبزی پخته ( مثل کدو ، لوبیاسبز،قارچ و شغلم )

در بیماران ام اس رعایت نکات زیر درمورد سبزیجات بسیار مهم است :

۱-مصرف ۵ سهم سبزیجات تازه در روز پیشنهاد می شود . سبزی تازه به نوع پخته ارجحیت دارد چرا که به علت داشتن ویتامین های آنتی اکسیدان باعث کند شدن سیر بیماری می شود ( جعفری ، فلفل دلمه ، فلفل سبزو ...)

۲-از انواع سبزیجات به تنوع استفاده کنید . مصرف انواع مختلف سبزیجات باعث می شود که مقادیر مناسبی املاح که هم در حفظ سلامتی و هم در کند شدن سیر بیماری نقش دارند ، به بدن برسد.

۳- سبزی ها های دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج را در رژیم غذایی خود گنجانید.

۴-سبزی سرخ شده ، پخته ،منجمد یا کنسرو شده دارای ویتامین و املاح کمی است . همچنین سبزیجات کنسرو شده دارای سدیم زیاد هستند و به ویژه در زمان استفاده از کورتن نباید مصرف شوند.

۵-اگر به علت مشکلات گوارشی ناگزیر از مصرف سبزیجات پخته هستید ، سبزی را با آب کم و در ظروف در بسته بپزید و آب پخت را هم مصرف کنید.

۶-انواع سبزی ها به علت داشتن فیبر و مایعات از یبوست پیشگیری می کند .

۷- مصرف مرتب سبزیجات به کنترل وزن کمک می کند .

۸-جالب است بدانید که سبزی ها مقدار بسیار کمی چربی دارند ! و چربی سبزی ها از نوع بسیار مفید است.

ج) گروه میوه ها

یک سهم از میوه ها شامل یکی از موارد زیر است :

یک عدد میوه متوسط مثل سیب یا پرتغال یا یک برش هندوانه یا خربزه یا نصف لیوان میوه های کوچک مثل گیلاس یا نصف لیوان آبمیوه یا کمپوت یا یک چهارم لیوان انواع برگه ها در بیماران ام اس نکات قابل توجه در مورد میوه ها از این قرار است .

۱-مصرف ۴ سهم میوه تازه در روز توصیه می شود.

۲-میوه ها مانند سبزی ها به علت داشتن فیبرو مایعات مانع یبوست می شوند.

۳-میوه های تازه مانند سبزی ها به علت داشتن ویتامین های آنتی اکسیدان باعث کند شدن سیر بیماری می گردند.

۴-مصرف میوه ها مانند سبزی ها به کنترل وزن کمک می کند

۵-در میان میوه ها ، انواع آلو به علت اسیدی کردن ادرار به پیشگیری از عفونت های ادراری کمک می کنند

۶-در زمان استفاده از کورتن کمپوت ها به علت داشتن قند زیاد و مواد نگهدارنده حاوی سدیم پیشنهاد نمی شوند.

۷-سعی کنید در مصرف میوه ها تنوع داشته باشید و از انواع مختلف میوه ها به تناوب استفاده کنید.

۸-میوه تازه از میوه پخته یا برگه یا آبمیوه مفید تر است .

د) گروه لبنیات

هرسهم لبنیات شامل: یک لیوان شیر یا سه چهارم لیوان ماست یا یک قوطی کبریت پنیر به خاطر داشته باشید که لبنیات شامل شیر،ماست،پنیر، کشک و دوغ است و کره جزء گروه لبنیات طبقه بندی نمی شود

د) گروه لبنیات
هر سهم لبنیات شامل: یک لیوان شیر یا سه چهارم لیوان ماست یا یک قوطی کبریت پنیر به خاطر داشته باشید که لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ است و کره جزء گروه لبنیات طبقه بندی نمی شود.

۱-لبنیات منبع خوب پروتئین ،کلسیم و بعضی مواد معدنی هستند ازآنجا که بیماران ام اس به علت کم تحرکی و مصرف کورتن مستعد پوکی استخوان هستند ، مصرف حداقل ۳ سهم لبنیات برای آنان توصیه می شود

۲-چربی موجود در لبنیات از نوع چربی های حیوانی و اشباع شده است که برای بیماران ام اس مناسب نیست بنابراین توصیه می شود که این بیماران حتما از لبنیات کم چربی استفاده کنند

ه) گروه گوشتها

هر سهم گوشت شامل یکی از موارد زیر است

یک قطعه ۱ در ۴در ۵ سانتیمتر گوشت قرمز بی چربی یا نصف ران یا ثلث سینه مرغ یا یک قطعه ۱ در ۳ در ۵ سانتیمتر ماهی یا یک عدد تخم مرغ یا نصف لیوان حبوبات پخته در بیماران ام اس

۱-برخی تحقیقات نشان داده است که چربی گوشت قرمز باعث تشدید حملات بیماری می شود ،بنابراین بهتر است از گوشت قرمز کم چربی و یا بی چربی استفاده کنید

۲-در صورتیکه از گوشت مرغ استفاده می کنید پوست مرغ را جدا کرده و دور بریزید.

۳-پژوهشها حاکی ازآن است که چربی موجود در بدن ماهی باعث کند شدن سیر بیماری می شود ،بنابراین حداقل هفته ای ۲ بار و هر بار ۹۰ -۶۰ گرم از ماهی های غیر پرورشی به شکل آبپز یا بخارپز استفاده کنید . ماهی کنسرو شده ،سرخ شده و ماهی پرورشی توصیه نمی شود.

۴-سویا و سایر انواع حبوبات از منابع خوب پروتئین هستند و به علت محتوای چربی کمتر ، املاح معدنی فیبرواسیدهای آمینه مفید برای بیماران ام اس پیشنهاد می شود بنابراین سعی کنید از حبوبات مختلف مانند سویا ،عدس ،لوبیا و ... بیشتر استفاده کنید

و) گروه چربی ها

چربیهای اشباع یا جامد شامل

کره ، خامه پنیرخامه ای ،پوست مرغ، چربی گوشت دنبه ، روغن حیوانی ، روغن نباتی جامد ، روغن نارگیل و کاکائو است . اکثر انواع شیرینی ها هم با روغن نباتی جامد تهیه می شوند . مصرف این گروه از چربی ها باید در همه افراد محدود شود.

چربیهای مایع شامل

روغن کانولا ،روغن زیتون ،هسته انگور ،ذرت آفتابگردان و گردو است و به همه افراد توصیه می شود که به جای چربیهای جامد از این گروه استفاده کنند

ازآنجا که چربی پنهان داخل تمام مواد غذایی حتی نان و سبزی و میوه و ... وجود دارد با مصرف هر نوع ماده غذایی ناگزیر مقداری چربی نیز دریافت می کنیم .در بیماران ام اس مهم ترین گروهی از غذایی که باید مورد توجه خاص قرارگیرند چربی ها هستند

۱- پژوهشها نشان می دهند که چربی های جامد و به ویژه حیوانی باعث تشدید بیماری می شود .بنابراین از چربی گوشت و مرغ ،کره خامه و دنبه و ... کمتر استفاده نمائید.

۲- تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی کم چربی ( کمتر از ۳۰ گرم در روز ) باعث کند شدن سیر بیماری می گردد . بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی کم چربی در بیماران ام اس بسیار مهم است . جالب است بدانید یک قاشق غذاخوری پرروغن جامد معادل ۳۰ گرم چربی است و یک قاشق غذاخوری روغن مایع هم حاوی ۶ گرم چربی است . برای داشتن یک رژیم غذایی کم چربی به جای غذاهای سرخ شده بیشتر از غذاهای آبپز یا بخارپز استفاده کنید. از لبنیات و گوشتهای کم چربی استفاده کنید امعاء و احشاء مانند مغز و دل و قلوه و همچنین دسرهای چرب که دارای خامه یا کره هستند را مصرف نکنید

۳-ازآنجا که دریافت چربی برای تامین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین محلول در چربی لازم است باید این بیماران برای تامین اسیدهای چرب مورد نیاز از روغن های مایع گیاعی استفاده کنند بدین صورت که برای طبخ غذا از روغن های گیاهی استفاده کنندبدین صورت که برای طبخ غذا از روغن های گیاهی مایع استفاده شود ،به جای سرخ کردن ،غذا را آبپز نموده و در انتهای پخت مقدار اندکی روغن مایع مایع اضافه نمائید.

۴-مطالعات ثابت کرده اند که چربی های حاوی اسیدهای چرب امگا -۳ باعث تخفیف بیماری ام اس می شوند .این اسیدهای چرب در روغن ماهی و سبزیجات و بعضی انواع آجیل مانند گردو وجود دارد. مصرف ۳ عدد گردو در روز ،ماهی و سبزی توصیه می شود.

۵-همچنین چربی ماهی دارای ویتامین د می باشد که در بیماری ام اس باعث تخفیف شدت بیماری و جلوگیری از پوکی استخوان می شود .
باید کاری کنی، آروم بگیرم Blush
 تشکر شده توسط : niloofary , laleh , zohrevand , askari4559 , .nazanin
#33
راه کاهش خطر ابتلا به ام‌اس
متأسفانه درمانی قطعی برای ام‌اس وجود ندارد و نتایج پژوهش‌های متعدد نشان‌دهنده‌ی این است که تغذیه نقش مهمی در پیشگیری و کاهش علائم این بیماری دارد. ام‌اس یک بیماری خودایمنی است که میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان را مبتلا کرده است. مشکل راه رفتن، خستگی، ضعف اعضای بدن و دردهای مزمن جزو علائم این بیماری محسوب می‌شوند.
از قهوه تا ویتامین D
نتایج پژوهش‌های محققان سوئدی که در مجله‌ی Neurology به چاپ رسیده است نشان می‌دهد خانم‌هایی که میزان ویتامین D خونشان بالا است به میزان ۶۱ درصد کمتر در معرض ام‌اس قرار می‌گیرند. متأسفانه زندگی آپارتمان‌نشینی، نوع پوشش، آلودگی هوا و غیره جزو عواملی هستند که خطر بروز کمبود ویتامین D را افزایش می‌دهند.
علاوه بر این نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ و در جلسه‌ی سالانه‌ی American Academy of Neurology منتشر شده است نشان می‌دهد افرادی که روزانه ۴ فنجان قهوه می‌نوشند در مقایسه با افرادی که لب به این نوشیدنی نمی‌زنند به میزان ۱.۵ برابر کمتر در معرض ابتلا به ام‌اس قرار می‌گیرند.
بر اساس نتایج این دو پژوهش به نظر می‌رسد که با افزایش جذب ویتامین D از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین و همچنین مصرف قهوه می‌توان از بروز این بیماری خودایمنی فلج‌کننده پیشگیری کرد و یا علائم آن را کاهش داد.
برای کاهش ام‌اس از این‌ها بپرهیزید
در سال ۲۰۱۴، محققان آرژانتینی به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد نمک باعث افزایش خطر ابتلا به ام‌اس می‌شود. به عقیده‌ی این محققان بیماری افرادی که روزانه بین ۲ تا ۴.۸ گرم نمک مصرف می‌کنند با سرعت بیشتری (در مقایسه با افرادی که روزانه کمتر از ۲ گرم نمک در برنامه‌ی غذایی‌شان دارند) پیشرفت می‌کند. این خطر بین دو تا چهار برابر بیشتر خواهد بود.
به عقیده محققان دانشگاه لویزیان، رسوراترول موجود در نوشیدنی‌های الکلی نیز باعث تسریع تخریب «میلین» و افزایش التهاب مغز می‌شود. به خاطر اینکه این ماده خاصیت وازودیلاتور گشادکننده‌ی عروق دارد. در نتیجه علائم بیماری از قبیل خستگی مزمن، اختلال دید و غیره تشدید می‌شود.

http://www.ghatreh.com/news/nn26599365/%...9%84%D8%A7
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۵۰
 تشکر شده توسط : Kamyar , helli , گولن
#34

این بشقاب های غذا می توانند مشکلات شما را حل کنند
شاید برای خیلی از مبتلایان به ام اس اینکه چه می خورند چندان مهم نباشد،به هر حال هیچ غذای سحرآمیزی وجود ندارد که با خوردن آن بتوان بر ام اس غلبه کرد.اما باید بدانید که داشتن یک رژیم غذایی مناسب بخشی از شیوه برخورد مناسب با بیماری است و می تواند در کنترل بیماری و بسیاری از عوارض آن نقش داشته باشد.
دکتر تانوخا چیتنیس استادیار رشته نورولوژی و مدیر مرکز ام اس در بیمارستان کودکان ماساچوست آمریکا می گوید که سبک زندگی سالم برای یک فرد مبتلا به ام اس یک “باید ” است و تغذیه بخش مهمی از سبک زندگی سالم است.او می گوید آنچه یک فرد مبتلا به ام اس می خورد می تواند هم بر علائم بیماری و هم بر عوارض آن تاثیر بگذارد.او می گوید که یکی از اصلی ترین تغییراتی که فرد مبتلا به ام اس پس از مشخص شدن ابتلایش به بیماری باید در زندگی خود ایجاد کند نحوه نگرشش به غذاها و موضوع تغذیه است.این پزشک می گوید که نمی توان یک دستور غذایی خاص را به تمام مبتلایان به ام اس توصیه کرد اما بسته به علائم و عوارضی که در فرد وجود دارد می توان توصیه های غذایی برای او داشت.
در این جا چند توصیه تغذیه ای برای علامت های معمول ام اس را می آوریم:
مشکلات ادراری:
دکتر چیتنیس می گوید علائم معمول ادراری در مبتلایان به ام اس عبارتند از احساس نیاز به دفع ادرار، تکرر ادرار و حس عدم تخلیه کافی مثانه است.شاید به نظرتان عجیب برسد اما نوشیدن مقدار زیاد و مناسبی آب می تواند به بهبود این علائم کمک کند.اگر از گروهی هستید که زیاد به نوشیدن آب تمایلی ندارید می توانید از میوه هایی که دارای میزان بالای آب هستند مثل کاهو و سایر سبزیجات سبز رنگ، بروکلی،کدو و هندوانه استفاده کنید که فواید دیگری هم دارند.
اگر بیماری ام اس موجب بی اختیاری ادراری شود می توان با توصیه هایی به بهبود این حالت کمک کرد.چنین افرادی باید به فواصل کوتاه به دستشویی بروند و اگر حجم ادرار دفع شده بالا است بهتراست فرد در مورد میزان مایعاتی که می نوشد دقت کند.در ضمن اگر این افراد لازم است که از خانه خارج شوند بهتر است دو ساعت قبل از ترک خانه از نوشیدن مایعات خودداری کنند.
مشکلات گوارشی:
پزشکان مرکز ملی سلامت به افراد مبتلا به بی اختیاری مدفوع توصیه می کنند که هرچه را می خورند به علاوه میزان آن و زمان خوردن آن یادداشت کنند.این گونه افراد متوجه می شوند که چه غذاهایی و به چه میزان از آن غذاها ممکن است باعث بی اختیاری دفع آن ها شود.مطالعات نشان داده که در بسیاری از موارد خوردن حجم غذای زیاد در یک وعده این مشکل را تشدید می کند.برای همین است که توصیه می شود بجای سه وعده معمول غذایی مبتلایان به ام اس شش وعده کم حجم تر غذا بخورند.
انجمن ملی ام اس انگلستان به مبتلایان به ام اس توصیه کرده است که اگر مبتلا به بی اختیاری ادراری هستند از نوشیدن کافئین و الکل خودداری کنند و مصرف لبنیات ،غذاهای تند و ادویه دار ،گوشت و ماهی دودی و نیز شیرین کننده های مصنوعی را محدود کنند.
در مورد یبوست باید گفت که خوردن فیبر به اندازه کافی می تواند این مشکلات را تا حدودی کمتر کند.البته یادتان باشد که اگر می خواهید فیبر به غذای تان اضافه کنید باید این کار را به تدریج انجام دهید تا به سیستم گوارشی تان اجازه بدهید که به آن عادت کند.اگر می خواهید از غذاهای حاوی فیبر استفاده کنید می توانید به سراغ میوه ها،سبزیجات ،غلات و حبوبات بروید.
مشکلات بلع:
برخی افراد مبتلا به بیماری ام اس دچار مشکل در بلع غذا می شوند.خوردن میزان کمتری غذا در هر وعده و افزایش تعداد وعده های غذایی روزانه می تواند در بسیاری از این افراد مشکل را کمتر کند و به سیستم گوارشی اجازه استراحت بیشتر و عملکرد مناسب تر را بدهد.یادتان باشد که غذاهای نرم می توانند یک انتخاب مناسب و خوشمزه باشند که به زبان و حلق و مری شما اجازه می دهد تا وضعیت بهتری را تجربه کنند.ماست ها و ماست های میوه ای و اسموتی ها میان وعده هایی بسیار مناسب ئ خوشمزه هستند که می توانند بسیار به کار بیایند.در مورد سبزیجات هم یادتان باشد که آبپز کردن یا بخارپز کردن می تواند آن ها را نرم تر از حالت سرخ شده یا خام بکند.
عدم تحمل گرما:
عدم تحمل گرما یکی از شکایات شایع افراد مبتلا به ام اس است.استفاده از غذاها می تواند یکی از راه های مقابله با این مشکل باشد.اسموتی ها،بخصوص آن هایی که با ماست و میوه درست می شوند و خنک سرو می شوند راهکار مناسبی هستند.آب میوه های خنک بخصوص آن ها که زیاد شیرین نیستند هم انتخاب مناسبی هستند.
پوکی استخوان :
مبتلایان به ام اس احتمال بیشتری دارد که به پوکی استخوان مبتلا شوند که این حالت باعث افزایش احتمال شکستگی استخوان ها خواهد شد.داشتن میزان کافی کلسیم در رژیم غذایی روزانه یکی از مهمترین اقدامات برای مقابله با این مشکل است.سبزیجات به رنگ سبز تیره مثل کاله و اسفناج منابع طبیعی مناسبی از کلسیم هستند .در ضمن ویتامین دی هم برای جذب کلسیم بسیار مهم است .جدا از در معرض نور خورشید ،قرار گرفتن مواد غذایی مثل ماهی ها،پنیر،و تخم مرغ هم می تواند ویتامین دی لازم را به بدن برساند.در ضمن بسیاری از مواد غذایی هم امروزه غنی شده با ویتامین دی هستند از جمله شیرها و آب پرتغال ها و …
کلام آخر:
داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای فردی مبتلا به ام اس بسیار مهم است،اما این کاری ساده نیست چرا که مثلا خوردن لبنیات بخاطر داشتن مقدار زیادی کلسیم توصیه می شود اما از طرف دیگر لبنیات می تواند موجب بروز مشکلات گوارشی متعددی شود.یا مثلا غذاهای تند و دارای ادویه می توانند انتخاب بهتری نسبت به غذاهای شور و پرنمک باشند اما این مواد غذایی هم می توانند مشکلاتی در فرد دارای ام اس ایجاد کنند.
بهترین راه برای اینکه در تغذیه مناسب عمل کنید داشتن یک دفترچه مخصوص تغذیه است که در آن هرچه می خورید را یاداشت کنید.این گونه می توانید متوجه شوید که کدام مواد غذایی شما را اذیت می کنند و کدام آن ها باعث بهبود نسبی شما شوند .در واقع شما باید تمام توصیه های تغذیه ای را بدانید چرا که خودتان می توانید بیشترین کمک را به خودتان بکنید.

http://payamems.com/web/%D8%A7%DB%8C%D9%...A7-%D8%B1/
تاریخ مطلب : ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
#35
رژیم غذایی برای بیماران ام‌اس
یک کارشناس تغذیه گفت: هر چند برای بیماران مبتلا به ام‌ اس، رژیم غذایی خاصی مانند آنچه برای بیماران دیابتی تجویز می‌شود، وجود ندارد ولی با رعایت یک برنامه تغذیه سالم و مفید می‌توان عوارض بیماری ام‌اس را کنترل کرد.
پریسا قنبری، اظهار کرد: با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن عوارض در بیماران ام‌اس و این که این بیماری آثار مختلفی روی هر فرد بر جای می‌گذارد؛ داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب در کنترل عوارض این بیماری بسیار موثر است.
وی افزود: توصیه می‌شود بیمار مبتلا به ام‌اس، از چربی اشباع شده در رژیم غذایی خود استفاده نکند؛ در مقابل، چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون و امگا ۳ می‌توانند نیاز فرد را تامین کند.
قنبری گفت: بیمار ام‌اس به علت کم‌تحرکی و استفاده از کورتون در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان قرار دارد که یک رژیم غذایی مناسب زیر نظر پزشک مربوط می‌تواند از آن جلوگیری کند. همچنین با تغذیه سالم می‌توان از عوارض داروهای مصرفی که بیمار مبتلا به ام‌اس مجبور به استفاده از آنها است، را کاهش داد.
وی ادامه داد: با توجه به این‌که لبنیات منبع خوب پروتئین و کلسیم هستند و از آنجا که بیمار ام‌اس مستعد ابتلا به پوکی استخوان است، مصرف حداقل ۳ سهم لبنیات در روز برای این بیماران توصیه می‌شود.
این متخصص تغذیه گفت: توصیه می‌شود بیمار ام‌اس از غلات کامل و سبوس‌دار مانند نان جو در برنامه غذایی خود استفاده کند زیرا استفاده از غلات کامل موجب کنترل وزن و ممانعت از یبوست می‌شود. این گروه از مواد غذایی همچنین دارای ویتامین گروه ب نیز هستند.
قنبری با اشاره به اهمیت مصرف میوه و گروه لبنیات در بیمار ام‌اس اظهار کرد: به این بیماران توصیه می‌شود از انواع سبزیجات استفاده کنند زیرا مصرف انواع مختلف سبزی می‌تواند موجب کندتر شدن سیر فرآیند بیماری ام‌اس شود. همچنین مصرف انواع میوه و سبزی به علت داشتن مایعات و فیبر موجب پیشگیری از یبوست می‌شود. باید توجه داشت که میوه تازه از میوه پخته یا آب‌میوه مفیدتر است.

http://payamems.com/web/%D8%B1%DA%98%D9%...%A7%D8%B3/
۲۵ شهریور ۱۳۹۴
 تشکر شده توسط : juju
#36
با رعایت توصیه های غذایی زیر بیماری MS را مدیریت کنیم
به نقل از وب سایت دکتر سوشا خوردن غذاهای سالم نقش مهمی را در مدیریت بیماری MS و از طرفی در تقویت فرد و ایجاد احساس خوب در وی دارد.در بیماری MS به علت حملات سیستم ایمنی به سیستم عصبی مرکزی برخی از پیام رسانی‌های عصبی قطع می‌شود لذا باعث ایجاد نشانه‌های زیر می‌شود:
- خستگی
- بی حسی
- مشکلات حرکتی
- اختلالات عملکرد مثانه و روده
- مشکلات بینایی
رژیم غذایی صحیح ابزار مهمی در جلوگیری از این علائم خواهد بود .لذا در ادامه به یک‌سری از توصیه‌های غذایی که برای فرد مبتلا به MS مفید خواهد بود اشاره می‌کنیم.
رژیم غذایی مناسب،برای بهبود MS !!
بر طبق نظریه انجمن ملی MS امریکا،هیچ رژیم غذایی ای وجود ندارد که به تنهایی بتواند MS را درمان کند.چون معمولا علائم MS خیلی گذرا هستند و امکان بررسی اثر بخشی یک رژیم غذایی خاص کاری دشوار خواهد بود.با این حال متخصصان MS معتقدند که رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر همانطور که بنا بر ادعای انجمن سرطان و انجمن قلب امریکا برای بهبود بیماران مفید است ، می‌تواند برای بیماران MS ای نیز مفید باشد.رژیم غذایی مناسب شامل موارد زیر است:
دوری از چربی های اشباع شده
روی سوانک پزشکی است که رژیم غذایی کم چرب خود را برای بیماران MS در سال 1984 ارائه کرد.او معتقد است که چربی های اشباع موجود در محصولات حیوانی باعث بدتر شدن نشانه های بیماران MS می شود.تحقیقات سوانک بحث برانگیز است چراکه در مطالعه وی از MRI برای بررسی پیشرفت بیماری استفاده نشده و همچنین مطالعه وی فاقد گروه کنترل سالم است.اما با این وجود ،با توجه به اینکه کاهش مصرف چربی های اشباع به کمتر از 15 گرم در روز، قطعا برای سلامتی کلی هر فردی مفید خواهد بود لذا رعایت این مساله در بیماران MS نیز خالی از فایده نخواهد بود. ( دکتر سوشا )
استفاده از لبنیات کم چرب
گرچه مطالعات نتوانست ارتباطی بین MS و مصرف لبنیات پر چرب نشان دهد اما استفاده از شیر،پنیر،ماست و دیگر محصولات لبنی کم چرب می تواند یک استراتژی حفاظتی باشد که ممکن است سلامت کلی بیماران MS را بهبود بخشد.
عدم استفاده از نوشابه های رژیمی
نوشیدنی های حاوی آسپارتام،کافئین و الکل می توانند مثانه را تحریک کنند؛با توجه به توصیه های غذایی انجمن MS امریکا در صورتی که فرد دچار علائم MS مربوط به مثانه باشد می‌بایست این نوع نوشیدنی‌ها را کنار بگذارد.اما این مساله که آسپارتام باعث ایجاد MS می شود واقعیت ندارد.
گلوتن و بیماری MS
در یک مطالعه که در ژورنال BMC Neyrology به چاپ رسیده است نشان داده شد که بیماران مبتلا به MS و خانواده درجه یک آن ها معمولا بیش تر از کل جمعیت عدم تحمل نسبت به گلوتن را بروز می دهند.البته این بدان معنا نیست که همه بیماران مبتلا به MS می بایست مواد غذایی حاوی گلوتن نظیر گندم،جو،سبوس و غیره را به کل کنار بگذارند بلکه تصمیم گیری در این رابطه می بایست فرد به فرد انجام گیرد.یعنی تنها افرای که نسبت به گلوتن حساسیت دارند و علائمشان تشدید می شود آن را کنار بگذارند.محققان توصیه می کنند که بیماران MS خیلی زود جهت بررسی تحمل یا عدم تحمل گلوتن مورد بررسی قرار بگیرند. ( دکتر سوشا )
استفاده از میوه به جای قندهای تصفیه شده
هیچ شواهد علمی ارتباط بین مصرف قندهای تصفیه شده و عود بیماری MS را نشان نداده است.با این وجود عدم مصرف غذاهای شیرین به کاهش وزن بیماران MS کمک خواهد کرد تا مدیریت بیماری‌شان ساده‌تر شود.چرا که اضافه وزن،خستگی ناشی از MS را دوچندان می‌کند.همچنین می‌تواند مشکلات حرکتی آن‌ها را تشدید کند و خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی را افزایش دهد.البته استفاده از محصولات شیرین به صورت نادر ممکن است مشکلی ایجاد نکند اما بهتر است به جای دسر از میوه استفاده شود.استفاده از میوه و فیبر زیاد می تواند به بهبود مشکل یبوست بیماران MS نیز کمک کند.
ویتامین D و MS
بر اساس مطالعه ای که در ژورنال دارویی به چاپ رسید سطح پایین ویتامین D باعث افزایش شدت بیماری MS یا عود علائم آن می‌شود.غلظت سرمی مناسب ویتامین بین nmol/lit 100- 75 است که برای تامین آن ممکن است نیاز به مصرف UI3000 مکمل ویتامین D باشد.گرچه استفاده از مکمل یکی از راه های تامین کمبود ویتامین D می‌باشد اما برخی از مواد غذایی نیز غنی از ویتامین D هستند که توصیه می شود افراد مبتلا به MS حتما از آنها در رژیم غذایی‌شان استفاده کنند.مانند ماهی سالمون یا ساردین،جگر گاو،قارچ،پای مرغ و ...
کافئین و MS
در مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه هاروارد بر روی حدود 190000 زن انجام شد نشان داده شد که ارتباطی بین مصرف کافئین و ابتلا به بیماری MS وجود ندارد.البته این مطالعه مصرف این مواد را توصیه نمی کند بلکه تنها به این مطلب اشاره دارد که این مواد با ریسک ابتلا به بیماری MS در ارتباط نیستند. ( دکتر سوشا )
خوردن خوب،احساس خوب،زنده باد
گرچه در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای MS وجود ندارد اما این بیماری کشنده نیست.همان عواملی که برای عموم مردم احتمال مرگ و میر را افزایش می دهند نظیر سرطان،بیماری های قلبی-عروقی و غیره،در این افراد نیز می تواند خطر آفرین باشد.نیاز به گرفتن رژیم غذایی سفت و سخت و یا به شدت محدود نیست بلکه می‌توان با خوردن غذاهای خوشمزه اما کم‌چرب با فیبر بالا علاوه بر تامین انرژی در برابر مشکلات سلامتی هم مقاومت کرد.

http://drsosha.com/wellbeings/245?utm_so...rfarsi.com
تاریخ : 1394/09/14
 تشکر شده توسط : طاهره. , nahid , silent
#37
رژیم درمانی در بیماری ام اس
اگر به بیماری MS گرفتار هستید باید بدانید که ام اس یک بیماری مزمن است که بر روی سیستم اعصاب مرکزی تاثیر می گذارد و با تخریب غشاء میلین همراه است
که وظیفه اتنتقال اطلاعات عصبی را به همراه دارد.
علائم و نشانه های بیماری ام اس به راحتی قابل تشخیص است و با گرفتن سابقه ای از بیمار میتوان به وجود آن پی برد .
در مراحل پیشرفته بیماری شخص قادر به نوشتن،صحبت کردن و راه رفتن نیست
بیماری ام اس در حدود 2.5 میلیون نفر را در جهان در بر گرفته.
علت دقیق بیماری ام اس نامشخص مانده است ولی عرض جغرافیایی و رژیم غذایی روی این بیماری نقش دارد .
مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که رابطه ای بین بیماری ام اس و موقعیت جغرافیایی و میزان اشعه آفتاب وجود دارد .
اشعه آفتاب باعث ساخته شدن ویتامین D3 در پوست می شود که این فرم از ویتامین D3 باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و ممکن است نقش مهار کنندگی در بیماری ام اس را داشته باشد .از طرف دیگر کاهش ویتامین D در بدن باعث کاهش سطح کلسیم در استخوانها می شود.
باید توجه داشت در این بیماری پیشگیری از خستگی و عفونتها بسیار مهم است .
در این بیماران کاهش ویتامین B12 و اسد فولیک به دلیل استفاده از داروهای استروئید دیده می شود هچنین استفده از قرص متوتروکساید باعث افزایش تهوع و بی اشتهایی می گردد.
استفاده از رژیم هایی مانند بدون گلوتن و بدون مواد آلرژی زا و بدون پکتین و محدود در فروکتوز توصیه می شود .
از طرفی استفاده از رژیمهایی که سرشار از سبزیجات هستند ،به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار می تواند موثر باشد همچنین زینک فسفات به همراه کلسیم و دیگر ترکیبات نقش مفیدی در کاهش علائم بیماری دارند.
برای پی بردن به مقدار ویتامین D بدن این افراد ،باید 25 هیدروکسی در آزمایش خون آنها اندازه گیری شود و مقدار دوز مکملهای پیشنهادی ،باید با دقت اندازه گیری شود وکل دوز دریافتی باید از طریق مولتی ویتامین و مکملهای مینرال و غذاهای غنی شده محاسبه شود .
در مراحل پیشرفته بیماری ،عدم بلع مناسب وعدم پاسخهای عصبی مناسب ممکن است به وجود بیاید لذا احتیاج است رژیم از حالت مایع به پوره و رژیم نرم تبدیل شود.
حتی کوچکترین مایعی میتواند باعث آسپیره شود .در بعضی موارد ممکن است فرد احتیاج به حمایتهای تغذیه روده ای داشته باشد.
مثانه تحریک پذیر معمولا در این افراد وجود دارد و بی ااختیاری ادراری به وجود می آید به همین خاطر باید مقدار حجم دریافتی مایعات را در ساعتهای بیداری و قبل از خواب تنظیم کرد .
در بعضی افراد محدود کردن زیاد مایعات باعث عفونتهای دستگاه ادراری میشودکه معمولا در افرادی که ام اس دارند دیده می شود و بعضی از بیماران مصرف قره قاط را افزایش می دهند ((به صورت خود درمانی)) .قره قاط گیاهی است که در اردبیل می رویدو خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد و در درمان عفونتهای ادراری بسیار موثر است .
همچنین باید دانست به دلیل تحریک پذیری روده در این افراد می تواند باعث ایجاد یبوست یا اسهال شود.
بنابراین یک رژیمی که حاوی فیبر فراوان و آلو بخارا و آب فراوان باشد هر دو مشکل را تعدیل می کند.عادتهای غذایی و دریافت کافی مواد غذایی یکی از مهمترین عاملهای محیطی برای جلوگیری از ام اس است .
حضور مقادیر کافی و مناسب از اسیدهای چرب امگا 3 ،لیپولئیک اسید و مکمل ویتامین D مفید است و به عنوان مواد ضد التهابی عمل می کنند و از آسیبهای عصبی بیماری ام اس جلوگیری می کند .
استفاده از مواد انتی اکسیدان از استرس اکسیداتیو و فعالیت رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند .
در این بیماران سلنیوم یکی از مهمترین آنتی اکسیدانهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و این ماده در غذاهایی مانند مرغ،انواع نان فحبوبات و ماهی به وفور یافت میشود.از طرف دیگر مصرف کره نانهای سبوسدار(فیبر نان مانع جذب سلنیوم میشود) نوشیدنیهای شیرین و شکر باعث کاهش سلنیوم در بدن می شوند .
در افرادی که از غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع استفاده می کنند علائم بیماری پیشرفت می کند . در این افراد استفاده از غذاهای غنی از امگا 3 ویتامین D و ب12 و آنتی اکسیدانها و اسید فولیک توصیه می شود.
یک فرضیه وجود دارد وآن این است که :ممکن است بیماری ام اس در اثر تداخل بیماریها ی مختلفی مانند بیماریهای دستگاه گوارش ایجاد شود و عوامای مانند عفونتهای منو نوکلئوزیز(یک نوع عفونت ویروسی که علائمی مانند آنفولانزا را دارد) و استفاده از گوشتهای دودی و ترکیبات نیتریت و نیترات(به عنوان مواد افزودنی و نگهدارنده در سوسیس و کالباس ....)میتوتند تاثیر منفی در این بیماری داشته باشد .
در افرادی که چاق هستند میزان کلسترول خون آنها بالاتر از و در نتیجه میزان هموسیستئین بدن آنها نیز بالاتر میرود و همچنین معمولا میزان دریافت اسیدهای چرب آزاد ترانس نیز بالا میباشد و این افراد عموما فعالیت بدنی کمی دارند .که تمامی این موارد به عنوان عامل خطر برای مبتلا شدن به بیماری ام اس و پیشرفت این بیماری میباشد .
در بیماران مبتلا به ام اس مقدار مصرف فولات پایین است و معمولا مصرف میوه و سبزیجات تا 5 واحد در روز توصیه می شود که در جلوگیری از کاهش ناتوانی ماهیچه های این افراد تاثیر بسزائی دارد .
همچنین مصرف زیاد نمک وکشیدن سیگاردر پیشرفت بیماریهای اتوایمیون و ام اس و ناتوانی نقش زیادی دارند .
استفاده از ماهی و یا مکملهای امگا 3 ،بذر کتان،شاه دانه و روغن گل پامچال به همراه استفاده از رژیمهایی که طبیعت گرم دارند تاثیرات مثبتی را در بهبود علائم بالینی بیماران مبتلا به ام اس داشته است .
روغن زیتون به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک می تواند تاثیرات مثبتی را بر روی بیماریها داشته باشد زیرا به دلیل داشتن این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی و مهار بالایی را در التهابات ایفا می کند .روغن زیتون همچنین دارای خاصیت ضد سرطانی ،ضد میکروبی است و در درمان و پیشگیری از بیماری های سکته های قلبی، مغزی،زخم بستر،آلزایمر،ام اس،پارکینسون، پیری و نوروپاتی محیطی تاثیر مثبتی داشته است.

http://www.salamaneh.com/post/43564/%D8%...8%A7%D8%B3
دوشنبه، ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ساعت: ۱۴:۲۸:۱۱
 تشکر شده توسط : juju , سها , mj.ny-luise , mahdi1004
#38
مقاله خوب و جامع و سودمندی بود . اینکه نوع تغذیه و رسیدن ویتامینها و املاح لازم به بدن مانع بیماریهای مهم و مزمنی چون ام اس هست اصلا شکی نیست در مرود خودم مطمئنم این قضیه دخیل بود چون سال 92 بنا به دلایلی یه رژیم غذایی مزخرف و سخت اجرا کردم و وزن خودم 15 کیلو کاهش دادم angelangel تلاش و کار زیاد هم بهش اضافه شد نتیجه شد کاهش شدید انواع ویتامینها و بعدش ام اس evilgrin0039.gifevilgrin0039.gifجوری که از مهر 93 ویتامین D پنجاه هزار هفتگی خوردم ظرف 4 ماه تازه به 33درصد رسیده بود این یعنی دست دستی با رژیم غذایی مسخره روی خودم عملیات انتحاری کرده بودم icon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin به نظر من اطلاعاتی که این مقاله داشت کاملا درسته من که اجراش می کنم با دکترم هم صحبت و مشورت کردم تایید کرد ولی گفت همراه با رژیم مناسب غذایی ورزش و مطالعه هم بسیار تاثیر گذار است. baybaybaybay
به زخمهایت افتخار کن
 تشکر شده توسط : مینا میلانی
#39
مبتلایان به ام.اس بخوانند
هنوز هیچ رژیم غذایی قطعی برای مبتلایان به اسکلروز متعدد یا همان ام اس و به نفع علائم و یا درمان این بیماری ثابت نشده است اما این بدان معنا نیست که رژیم غذایی نمی تواند در مدیریت این بیماری نقش داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، متخصصان مرکز پزشکی میسوری در سنت لوئیس معتقدند که رژیم غذایی در سلامت کلی و تناسب اندام بیماران مبتلا به بیماری های مزمن نقش اساسی دارد معرفی کردند. یک برنامه غذایی سالم مطمئنا علائم ام اس مانند خستگی، مشکلات مثانه، اختلال در عملکرد روده و ... را بهبود می بخشد. انتخاب غذاهای مغذی همچنین منجر به جلوگیری از برخی مشکلات سلامت در این بیماران می شود، از قبیل: کلسترول بالا، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و سکته مغزی.
انتخاب غذاهای کم چرب و پرفیبر: بنیاد ملی اسکلروز چندگانه نشان می دهد افراد مبتلا به ام اس بهتر است رژیم غذایی کم چرب و با فیبر بالا را انتخاب کنند. غذاهای مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، گوشت بدون چربی، مغزها و دانه ها و محدود کردن چربی های ترانس به کمتر از 7 درصد از کالری روزانه در این بیماران بسیار مهم است.
رژیم غذایی با فیبر بالا سنگ بنای حفظ وزن سالم در مبتلایان به ام اس است چون خطر افزایش وزن و به دنبال آن بیماری های قلبی، و سایر بیماری های مزمن مرتبط با وزن را کاهش می دهد. برای مثال وزن بالا منجر به احساس خستگی بیشتر و تحریک علائم ام اس می وشد.
اما غذا خوردن سالم یک الگوی واحد برای تمام بیماران نیست و هر بیمار باید بنا به شرایط پزشکی اش در مورد تغییرات رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کند.
خوردن 5 وعده میوه و سبزی در روز: یک توصیه بر این است که میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی برای دریافت انرژی در روز باید در نظر گرفته شود. این خوراکی ها سرشار از فیبر هستند که می توانند به جلوگیری از یبوست در مبتلایان به ام اس کمک کنند. یبوست یکی از شکایات رایج در این بیماران است. همچنین خاصیت ضد التهابی میوه ها و سبزیجات برای این بیماران مفید است. هرچه آنتی اکسیدان های این دسته خوراکی ها بیشتر به بیماران برسد، نقش مهمی در کند کردن پیشرفت ام اس خواهد داشت.
خوردن دو بار ماهی در هفته: در حالی که تحقیقات محدود است، با این حال ثابت شده که اسیدهای چرب امگا 3 در یک رژیم غذایی مخصوص بیماری ام اس مفید است و به طور بالقوه منجر به کاهش شدت عود علائم می وشد. امگا 3 همچنین منجر به بهبود سلامت قلب، کاهش فشار خون و کاهش التهاب در بیماران می شود. حتی خبر خوبتر این است که بیماران می توانند ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین و قزل آلا را هفته ای دو بار مصرف کنند. به ویژه برای مبتلایان به ام اس که شاید تحرک به میزان کافی وجود نداشته باشد، مصرف منظم ماهی خطر ابتلا به پوکی استخوان را نیز کاهش می دهد.
نوشیدن مقدار زیادی آب: آب کافی و نگه داشتن حجم مایعات در بدن به هضم غذا کمک می کند و عملکرد عضلات را بهبود می بخشد. به افراد مبتلا به ام اس توصیه می شود که روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشند و آن هم برای پیشگیری از یبوست، و خستگی که دو علامت شایع ام اس هستند.
بسیاری از افراد مبتلا به ام اس دچار تکرر ادرار هستند و به همین دلیل کمتر مایعات می نوشند، اما باید بدانند که مایعات کافی برای سلامت مثانه مهم است.
یکی دیگر از دلایل خوب آب نوشیدن کافی در این بیماران این است که برخی از آنها تحمل آب و هوای گرم را ندارند و به شدت آب بدن خود را از طریق تعریق زیاد از دست می دهند.
استفاده از ادویه جات به جای نمک: تحقیقات نشان داده است که مصرف بالای سدیم ممکن است منجر به پیشرفت علائم ام اس شود و ضایعات جدید را در این بیماری ایجاد کند. پس به جای استفاده از نمک می توان از چاشنی های غذا مانند پودر سیر، فلفل سیاه یا سفید، پودر پیاز و سبزیجات خشک، سبزیجات تازه، آب میوه و یا لیمو استفاده کرد. مراقب باشید چون غذاهای فرآوری شده حاوی میزان بالای نمک و سدیم هستند.
ویتامین دی: بسیاری از افراد مبتلا به ام اس از سطوح ناکافی ویتامین دی رنج می برند. این ویتامین برای تقویت استخوان ها شناخته شده و کمبود آن با برخی بیماری های خاص از جمله ام اس در ارتباط است. تحقیقات منتشر شده در مجله نورولوژی جاما نشان می دهد که سطوح کافی ویتامین دی علائم ام اس را کند می کند و نقش مهمی در درمان به موقع آن بازی می کند.
بهترین راه برای به دست آوردن ویتامین دی از طریق نور خورشید است و بعد از آن مواد غذایی. توصیه موسسه ملی پوکی استخوان ایالات متحده به مصرف روزانه 400 تا 1000واحد ویتامین دی است.
مصرف ماست: ماست کم چرب یک میان وعده مناسب برای افراد مبتلا به ام اس است. ماست حاوی کلسیم بالا و برخی از مارک های آن غنی شده از ویتامین دی است که البته نوع پروبیوتیک آن برای کاستن مشکلات گوارشی مبتلایان به ام اس بسیار مفید است.

http://www.imna.ir/fa/doc/article/221712...9%86%D8%AF
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۱
 تشکر شده توسط : juju , askari4559
#40
چه‌ بخوریم که ام‌ اس نگیریم؟
ام‌اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه‌ها، بینایی، تعادل و سایر حواس را از دست خواهد داد. افسردگی، تشویش و اضطراب نیز از اثرات این بیماری روی فرد است.
از نشانه‌های ابتلا به ام‌اس می‌توان به گزگز کردن مداوم کف پاها و کف دست‌ها، خستگی مفرط، بی‌حالی، دوبینی، تارشدن چشم و عدم تعادل بدن اشاره کرد. البته این نشانه‌ها در همه افراد به یک‌ صورت بروز پیدا نخواهد کرد.
ام‌اس یک بیماری کاملا غیرقابل پیش‌بینی است. هنوز به درستی کسی نمی‌داند عواملی که منجر به ابتلای به این بیماری می‌شوند چه چیزهایی هستند اما به طور کلی متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محیطی، ژنتیکی و ویروس‌ها را در بروز ام‌اس موثر خوانده‌اند. بنابراین تا حدودی می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
پزشکان معتقدند انجام برخی اقدامات می‌تواند در پیشگیری از ام‌اس موثر باشد. این اقدامات بسیار ساده هستند؛ آنقدر ساده که شاید کمتر کسی به آنها توجه کرده باشد. برخی از اقداماتی که می‌تواند به هر یک از ما برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند را می‌خوانیم.
* کمبود ویتامین D یکی از مواردی است که در ابتلا به بیماری ام‌اس می‌تواند موثر باشد. ویتامین D را می‌توان در زرده تخم‌مرغ، شیر، ماست، پنیر، کره حیوانی، روغن کبد ماهی و … جستجو کرد.
* استرس‌های روحی و هیجانی نیز می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. در نتیجه بهتر است افراد از این حس‌ها تا جای ممکن جلوگیری کنند و استرس را از خود دور کنند.
* خوردن فیبرها نیز می‌تواند به این پیشگیری کمک کند. فیبرها را در خوراکی‌هایی مانند خربزه و طالبی و سبزیجات می‌توانید پیدا کنید.
* یکی از رژیم‌های غذایی معروف برای جلوگیری از ابتلا به ام‌اس، خوردن ماهی است. ماهی حاوی موادی است که در عدم ابتلا و کنترل این بیماری نقش مهمی می‌تواند ایفا کند.
* روغن زیتون، آووکادو و سایر چربی‌های تک غیراشباعی را جایگزین سایر روغن‌ها کنید.
* مصرف دخانیات، یکی از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سیگاری یا کسانی که دخانیات مصرف می‌کنند بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت.
* فناوری و امواجی که تلفن همراهمان می‌تواند از خود ساطع کرده و ما را در بر بگیرد، خطری برای مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراین تا می‌توانید خود را از این فناوری‌ها دور کنید.
* شاید به‌نظر نیاید اما محل زندگی در ابتلا به ام‌اس موثر است. مکان‌هایی که پارازیت بیشتر، آلودگی شدیدتر و فاضلاب‌های وسیع‌تری دارند، خطرات ابتلا به این بیماری را چندین برابر افزایش می‌دهند.
* خوردن روزانه یک لیوان شیر، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر کاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشوید.
* خوردن میوه‌های بنفش و قرمز (تمشک و شاتوت و …) و میوه‌های زرد و نارنجی را در برنامه‌ خوراک روزانه خود قرار دهید. دسته اول تاثیر رادیکال‌های آزاد را بر بدن شما کاهش خواهد داد و دسته دوم باعث می‌شود که اعصاب شما عملکرد بهتری داشته باشد.
* گوجه بخورید. این ماده خوراکی قرمزرنگ اگر روزی به اندازه یک عدد میل شود، کاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پی خواهد داشت.

http://www.ghatreh.com/news/nn33053204/%...B%8C%D9%85
۱۷ مرداد, ۱۳۹۵
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  دانستنی های MRI Prime 0 11,540 2012/02/04, 08:02 PM
آخرین ارسال: Prime
  زندگی زناشویی با ام اس از نگاه کارشناس تغذیه (مختصر) Sina 29 18,868 2010/02/26, 02:34 PM
آخرین ارسال: zaynab
  باز هم تغذیه از نگاهی دیگر برای زندگی با ام اس Sina 12 9,253 2010/01/03, 04:04 PM
آخرین ارسال: nazaninn
  همه چیز داریم از یوگا گرفته تا تغذیه .. aztab 0 2,750 2009/12/14, 03:36 PM
آخرین ارسال: aztab



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست