ارسالها: 464
موضوعها: 242
تاریخ عضویت: Sep 2010
تشکر های اهدا شده: 522
تشکر های دریافت شده :6067 بار در 486 پست
سال تشخيص بيماري : 81
دكتر معالج : ...
داروي مورد استفاده : در لیست وجود ندارد
محل سکونت : ایران
بیماران ام اس دچار افسردگی می شوند
ام اس از بیماری های شایع سيستم عصبی مرکزی در انسان و یک بیماری خود ایمنی است.
دکتر خدیجه ابوالمعالی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ام اس بیماری است که به صورت مزمن خود را نشان می دهد و اغلب بالغین جوان را مبتلا می سازد و در جنس مونث دو تا سه برابر بیشتر رخ می دهد.
وی خاطر نشان کرد: افسردگی یک نشانه ی متداول و ناتوان کننده در ام اس است که حدود 50درصد از بیماران ام اس در طول عمرشان دچار افسردگی می شوند.
وی گفت: وضعیت کنونی بیمار، نامطمئن بودن از نشانه ها آینده ی بیماری و مهارت های ضعیف مقابله با استرس از جمله عواملی است که پیش بینی کننده ی قدرتمند ی برای ابتلا به این بیماری است.
وی در پایان تصریح کرد: پرهیز از استرس های عاطفی و جسمی و قرار گرفتن در گرما، رژیم غذایی صحیح و متعادل با چربی حیوانی کم می تواند در پیشگیری از ام اس موثر باشد./ع2
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
ارسالها: 897
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: May 2012
تشکر های اهدا شده: 7875
تشکر های دریافت شده :13667 بار در 5785 پست
سال تشخيص بيماري : 1381
دكتر معالج : دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی
داروي مورد استفاده : اسویمر - داروسازی اسوه
دالفیرا - نانوحیات دارو
محل سکونت : بویین زهرا
شکر خدا جزو 50 درصد افسرده نیستم
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........
ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
2013/01/12, 09:05 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/01/12, 09:47 PM، توسط sargol.)
افسردگی در بیماران ام اس
افسردگی و بیماری ام اس نوعی رابطه پیچیده با هم دارند و هرکدام، دیگری را تشدید می کند. همچنین علائم ام اس و افسردگی در مواردی شبیه هم هستند و به همین دلیل، مشخص نیست که دقیقاً این علائم به دلیل خود بیماری است یا افسردگی.
بروز افسردگی در افراد مبتلا به ام اس طبیعی است. در حقیقت علائم افسردگی در حدی که احتیاج به درمان و کمک گرفتن از پزشک باشد در نیمی از افراد مبتلا به ام اس دیده می شود.
به عنوان مثال ام اس باعث می شود که فرد کمتر یا بیشتر بخوابد و احساس گیجی داشته باشد. ام اس باعث بروز خستگی غیرطبیعی می شود و کارایی فرد را کاهش می دهد. این مساله در بیشتر مواقع باعث بروز احساس گناهکاری می شود چرا که بیمار نمی تواند وظایف خود را در خانه و محل کار درست انجام دهد. همچنین نمی تواند کارهایی که دوست دارد مثل ورزش و فعالیت های فیزیکی مثل گذشته را انجام دهد. پس اگر شما بیماری ام اس دارید حتماً برای رفع افسردگی از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.
● علائم این نوع افسردگی موارد زیر را شامل می شود:
▪ احساس ناراحتی: فرد اکثر اوقات ناراحت، نگران و گریان است. این احساسات را خود فرد یا اطرافیان او متوجه می شوند.
▪ بی علاقگی: هیچ علاقه و میلی نسبت به چیزهایی که قبلاً دوست داشته ندارد.
▪ تغییر در اشتها: اشتهای فرد بسیار کمتر یا بیشتر از دوران قبل از بیماری می شود که بروز چاقی یا لاغری بدون رژیم خاص را در پی دارد.
▪ اختلالات خواب: برای خوابیدن ممکن است بسیار مشکل داشته باشد یا زیاد بخوابد.
▪ احساس خستگی: فرد دائم خسته است و برای انجام کارها انرژی کافی ندارد.
▪ احساس گناه: فرد احساس بی ارزش بودن و در نهایت گناهکار بودن دارد.
▪ مشکلات شناختی: در موارد پیشرفته تر بیماری، فرد در انجام فعالیت های روزانه و هنگام تصمیم گیری، تمرکز و ساماندهی افکار با مشکل مواجه می شود.
افسردگی این افراد، ممکن است به دلیل تشخیص بیماری باشد. همان طور که این علائم و شرایط جدید توانایی های فرد را محدود می کند باعث ایجاد افسردگی نیز می شود. این افسردگی ممکن است به دلیل شرایط سخت و استرس هم باشد. طبیعی است که فرد مبتلا به ام اس به دلیل شرایط بیماری و نداشتن زندگی عادی و طبیعی این حس را خواهد داشت. واکنش دوستان و بویژه همسر بیمار، می تواند در ایجاد یا بهبود افسردگی بسیار کمک کند.
تحقیقات نشان می دهد که ۵۰ درصد مبتلایان به ام اس، علائم افسردگی خفیف یا شدید را دارند و ۱۴درصد افرادی که ام اس دارند در تمام اوقات افسرده هستند.اگر این افسردگی درمان نشود می تواند صدمات جبران ناپذیری به فرد وارد کند.تنها راه مقابله با این شرایط، مراجعه به پزشک و تقویت اعتماد به نفس بیمار است.
نیلوفر اسعدی بیگی
آفتاب
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
تحلیل مغزی در بیماری ام اس سبب بروز افسردگی میشود
پژوهشگران میگویند؛ تحلیل مغزی در مبتلایان به ام اس سبب بروز افسردگی در این بیماران میشود.
محققان دانشگاه كالیفرنیا تصریح كردند: آتروفی یا تحلیل رفتن منطقه خاصی از هیپوكامپ در این بیماران كه قسمتی حیاتی از مغز است و در خلق وخو و حافظه نقش دارد، منجر به بروز افسردگی میشود.
در اولین تحقیق كه روی انسانهای زنده انجام گرفت، دكتر نانسی سیكوت و دستیاران وی از سیستم تصویربرداری مغناطیسی رزولوشن بالا برای شناسایی 3 زیر منطقه كلیدی از هیپوكامپ استفاده كردند و دریافتند كه این سه منطقه در مبتلایان به ام اس در مقایسه با مغز افراد سالم، كوچكتر است.
محققان هم چنین دریافتند كه كوچك شدن و تحلیل رفتن این 3 ناحیه، تنظیمات مغزی را كه نقش حیاتی در عملكرد هیپوكامپ دارند به هم میزند و افسردگی را تشدید میكند.
به گزارش پایگاه اینترنتی یانز، این محققان هم چنین دریافتند كه میزان ترشح هورمون كورتیزول در منطقهای از هیپوكامپ كه تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته، افزایش مییابد.
این پژوهش در مجله روانپزشكی بیولوژیك منتشر شده است.
شبکه اخبارسلامت ودرمان
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
ارسالها: 5
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Mar 2012
تشکر های اهدا شده: 1
تشکر های دریافت شده :6 بار در 4 پست
سال تشخيص بيماري : 1390
دكتر معالج : دکتر الطافی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : ایران
2013/01/19, 10:03 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/01/19, 10:05 PM، توسط kebaboli.)
سلام
ولی من اول دچار افسردگی شده بودم و رفته رفته درست شدم ولی اعلان دیگه افسردگی نیست وبه همین خاطر خیلی خوشحالم
باتشگر فراوان
ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
2013/01/21, 10:28 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/01/21, 10:40 PM، توسط sargol.)
افسردگی و اضطراب
اختلالات خلق مانند اضطراب ، افسردگی و یا نوسانات خلقی از جمله مسائلی است که در جریان بیماری MS دیده میشود. اینکه آیا به چه میزان ، خود بیماری مسئول این اختلالات است و به چه میزان نحوه برخورد خود فرد با بیماری ، بدرستی مشخص نیست . زمانی که وجود اضطراب یا افسردگی توسط پزشک، تشخیص داده شود، راههای گوناگونی برای مقابله با آنها وجود دارد که هریک با صلاحدید وی مورد استفاده قرارمی گیرد.
یکی از علل مهم ایجاد کننده اضطراب یا افسردگی ، نحوه برخورد با استرس ها از جمله نحوه کنار آمدن با خود بیماری MS است . درخصوص استرس باید گفت که این عوامل تأثیر بسزائی روی بیماری MS دارد . بطور قطع می تواند علائم بیماری را تشدید کند و حتی می تواند سبب عود حملات شود. با توجه به مطالعات اخیر استرس حتی می تواند فعالیت بیماری را نیز تشدید کند.
واقعیت این است که اگر فرد در رویاروئی با استرس ها تسلیم شود و شکست بخورد، هیچ بعید نیست که احساس کند بیماریش بدتر شده و علائم آن تشدید یافته است ، بنابراین آگاه باشید که نوع برخورد شما با مسائل پیرامونتان ، نقش بسیار مؤثری در کاهش یا افزایش شدت علائم شما دارد . مثبت فکر کردن و مثبت رفتار کردن در انطباق با بیماری نقش بسیار حیاتی دارد. اگرچه مثبت فکر کردن مهارتی است که ممکن است در همه افراد وجود نداشته باشد اما می توان آن را با کمک افراد صلاحیت دار ، کسب کرد و در زندگی بکار برد.
علاوه براین ، ایجاد تغییرات در الگوی زندگی ، گنجاندن فعالیت ورزشی مناسب در برنامه روزانه ، یوگا، انجام فعالیت های هنری که همراه با خلاقیت باشند ( مانند نقاشی ) همگی می توانند درمواجهه با استرس به فرد یاری رسانند.
نهایتاً در برخی موارد پزشک لازم می داند از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی برای درمان فرد کمک بگیرد. متأسفانه در مورد این نوع داروها در جامعه باورهای غلطی وجود دارد که در بسیاری موارد مانع مصرف درست آنها توسط فرد و در نتیجه شکست درمانی میشود . در این خصوص به ذکر همین مطلب بسنده می کنیم که ابتلاء به اضطراب یا افسردگی یا هر بیماری روحی دیگر همانند ابتلاء به یک بیماری جسمی است که لازم است به موقع تشخیص داده شده و درمان شوند و بهیج وجه نباید اجازه دهیم که افراد ناآگاه با زدن برچسب "روانی" یا "دیوانه" مانع اقدامات درست و به موقع ما در جهت رفع این اختلالات شوند.
انجمن ام اس ایران
تاريخ انتشار : دى 1391
افسردگی و ارتباط آن با اختلالات تیروئیدی و ام اس
بیماری های جسمی یکی از عوامل بروز افسردگی است. شوک فهمیدن این که انسان به یک بیماری سخت افسردگی مبتلاشده است می تواند منجر به از دست دادن اعتماد به نفس و در نتیجه افسردگی بشود اما دلایل این موضوع پیچیده می باشند برای مثال، افسردگی بعد از یک سکته قلبی بسیار شایع می باشد زیرا چنین افرادی احساس می کنند که تا یک قدمی مرگ پیش رفته اند و این وضعیت آنها را با مرگ روبرو می سازد و یا اینکه آنها را به طور ناگهانی ناتوان ساخته است.
بعضی از بیماری ها به خاطر مشکلی که در بدن ایجاد می کنند می توانند باعث افسردگی شوند. افسردگی ای که در بیماری پارکینسون و ام اس دیده می شود تا حدودی به علت اثرات آنها بر روی مغز می باشد. بیماری هایی که بر روی هورمون ها اثر می گذارند می توانند باعث افسردگی شوند. همچنین ارتباطی هم بین بیماری های ویروسی و افسردگی دیده شده. در اپیدمی بیماری آنفولانزا، اغلب یک اپیدمی افسردگی نیز بعد از آن ایجاد می شود. بنابراین هر بیماری جسمی اثر خود را روی روح و افسرده شدن می گذارد یکی از اختلالات جسمی که تاثیر به سزایی در روح و روان انسان می گذارد و امروزه محققان روی این بیماری تحقیقات فراوانی انجام می دهند ولی هنوز هم آنچنان که باید و شاید به نتایج قطعی نرسیده اند. اختلالات تیروئیدی زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می دهند. اگر به موقع اختلالات تیروئیدی را تحت درمان قرار ندهید، دچار مشکلات متعددی می شوید که خطرناک ترین آنها عارضه قلبی است. راه تشخیص این بیماری از طریق آزمایش خون می باشد و همچنین عوارضی مثل، احساس خستگی مفرط، خشکی پوست و مو، خشن شدن صدا و فراموشی، افزایش یا کاهش وزن، مشکلات خواب و این عوارض، اثرات نامطلوبی بر روی کیفیت زندگی به جا می گذارند، ولی مهم تر از همه این عوارض جسمی که در این بیماری ایجاد می شود بیماری افسردگی حاد در این بیماری استبیماریتیروئیدی دو گونه قابل شهود است.
-1 کم کاری
-2 پرکاری.
بیماری پرکاری تیروئیدی: تاثیر بدنی که دارد تپش شدید ضربان قلب که اگر فرد تحت درمان قرار نگیرد مشکلات شدید قلبی به وجود می آورد. و بیماری روحی آن این است که فرد در موقع عصبانیت نمی تواند خود را کنترل کند و این به دلیل یک سری فعل و انفعالاتی است که در اثر ترشح هورمون در مغز که از طرفی به جسم واز طرفی با روح مرتبط است می باشد و فرد پرکاری تیروئید به کوچکترین تحریک احساس عصبانیت خود را بروز خواهد داد.
کم کاری تیروئید: که علاوه بر بیماری جسمی دارای عوارضی چون خشکی پوست، افزایش وزن و اختلالات خواب است. از همه مهمتر بیماری روحی از جمله افسردگی مزمن یا حاد به وجود می آورد.
از منظر علم پزشکی پرکاری تیروئید را باید با یک دارو به نام متی مازول یا... درمان کرد ولی اگر هورمون تیروکسین به قدری بالاباشد که بیمار شروع به تولید یک سم کند پزشک متخصص در این صورت اگر ببیند بیمار با این دارو بهبود نمی یابد باید با استفاده از داروهای دیگری به درمان بپردازد. مثل دادن ید رادیواکتیو و... کم کاری تیروئید که مدت درمان آن حداقل و حداکثر بین 6 ماه تا یکسال است که پزشک با توجه به درجه نوع ترشح TSH هورمون موجود در مغز که چقدر است مقدار دارو را تجویز می کند و از جمله داروهای کم کاری لووتیروکسین سدیم می باشد. ناگفته نماند در کم کاری تیروئید TSH از مقدار نرمال که بین 4-0/4 می باشد بالاتر می رود و 3T و4T از حد طبیعی خود پایین می آیند یعنی ارتباط بین TSH که مرکز آن فرماندهی مغز است با 3T و TH هورمون هایی که خود در غده تیروئید قرار دارند رابطه معکوس دارند یعنی هر چقدر TSH بالاباشد 4T و3T پایین تر می آید.
ولی در پرکاری تیروئید TSH از حد نرمال پایین تر است و 4T و 3T از حد نرمال بالاتر می رود.
پس در پرکاری تیروئید نیز این ارتباط معکوس می باشد.
مطلب گفته شده همه در تحقیقات علمی پزشکی- بیولوژی و... به انجام رسیده است ولی آنچه که فعلاروی آن بحث است. و پژوهشگران روی آن تحقیق می کنند این است که چگونه کم کاری تیروئید با بیماری افسردگی در ارتباط است. همان طور که گفتیم در کم کاری تیروئید که ممکن است فرد در اثر خوردن ید رادیواکتیو که پزشکی تجویز می کند به وجود آمده باشد در فرد پرکاری بعد از مصرف ید رادیواکتیو احتمال اینکه هورمون ها کم کار شوند هست و در این جا فرد علائمی می بیند به طوری که بعد از یکسال یا چند ماه علائمی را ببیند مثلافرد کارهای روزمره خود را با کندی انجام می دهد و اگر این کندی طول بکشد فرد دچار نوعی وسواس فکری خواهد شد و نکته شایان ذکر این می باشد که فرد در این حالت با خوردن مواد مغذی و انرژی زا و انجام عبادات خاص و تفکر روی مسائل مذهبی از جمله تدبر و تفکر روی آیه های قرآن کریم می تواند. خود را از این افسردگی نجات دهد و ناگفته نماند که با خوردن روزانه یک قرص کم کاری تیروئید (لو و تیروکسین یا ....) که طی تحقیقات انجام شده چنین افرادی، به دلیل کار نکردن و کم کار بودن هورمون TSH دچار چنین حالاتی خواهند شد گویا که بدن بدون هورمون تیروئید کار می کند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره