تغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها - همشهری آنلاین:
قهوه، چای و برخی نوشابهها و سودا همه موجب ایجاد لکه روی دندانها و تیره شدن آنها میشوند. اما موادغذایی هستند که به سفید کردن دندانهایتان به طور طبیعی و به مرور زمان کمک میکنند.
1- توتفرنگی
ممکن است توتفرنگی روی لباستان لکه بیندازد اما به سفید کردن دندانهایتان کمک میکند زیرا حاوی آنزیمی به نام اسید مالیک است. سعی کنید توت فرنگیها را کوبیده و روی دندانهایتان بمالید. اجازه بدهید پنج دقیقه روی دندانها بمانند و بعد با آب شستشو دهید و مثل همیشه مسواک بزنید.
2-سیب، کرفس و هویج
این میوهها و سبزیجات سالم با افزایش تولید بزاق که ماده تمیزکننده دهان است، مثل سفیدکننده طبیعی دندان عمل میکنند. همچنین باکتریهایی که موجب بوی بد دهان میشوند را از بین برده و سطح دندانها را نیز صاف میکنند.
3-مرکبات و آناناس
خوردن میوههایی مثل پرتقال و آناناس موجب میشود دهان بزاق بیشتری تولید کند که این باعث شسته شدن طبیعی دندانها میشود. مراقب استفاده مستقیم لیمو روی دندانها باشید زیرا خاصیت اسیدی بیش از حد آن میتواند موجب تخریب دندانها شود.
4-جوششیرین
در تحقیقی که در سال 2008 انجام گرفت مشخص شد که خمیردندانها حاوی جوششیرین هستند-که از گذشته بعنوان ماده سفیدکننده دندان شناخته میشده است-و این خمیردندانها بسیار بهتر از خمیردندانهایی که حاوی جوششیرین نیستند پلاک و جرم را از روی دندانها تمیز میکنند.
برای امتحان کردن آن بهتر است از خمیردندانی استفاده کنید که سایندهای ملایم داشته باشد. یا هر از چندگاهی میتوانید دندانهایتان را با جوششیرین مسواک کنید.
5-ماست، شیر و پنیر
لبنیات حاوی اسید لاکتیک هستند که از دندانها دربرابر پوسیدگی محافظت میکند. در یک تحقیق مشخص شد که بچههایی که چهار مرتبه در هفته ماست میخورند کمتر از آنهایی که اصلاً ماست نمیخورند دچار پوسیدگی و خرابی دندان میشوند.
محققان تصور میکنند که پروتئین موجود در ماست به دندانها چسبیده و از آنها دربرابر حمله اسیدهای مضر که موجب پوسیدگی میشود، محافظت میکنند. پنیرهای سفت برای سفید کردن دندانها بهتر هستند زیرا به از بین بردن ذرات هم کمک میکنند.
www.salamatnews.com