2012/10/18, 10:10 AM
اقبال روش های طب سنتی در درمان بیماری ها افزایش یافته است
پنج شنبه ۲۷ مهر 1391
یک متخصص طب سوزنی و داروهای گیاهی گفت : در حال حاضر اقبال عمومی به استفاده از داروهای شیمیایی در جهان کاهش یافته است و دنیا به سمت استفاده از روش های طبیعی و طب سنتی در درمان بیماری ها می رود.
دکتر ˈامیرهومن کاظمیˈ روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: یکی از سیاست های سازمان بهداشت جهانی ارایه روش های درمانی طب سنتی و مکمل از جمله طب سوزنی در کنار روش های درمانی رایج است تا علاوه بر ایجاد حق انتخاب برای بیمار، حق انتخاب روشهای درمانی بیشتر وموثرتری برای پزشک نیز وجود داشته باشد تا درنهایت به سلامت هرچه بیشتر بیمار منجر شود و به نوعی تکمیل کننده چرخه درمان بیماری محسوب شود.
وی افزود: طب سوزنی در بسیاری از بیماری های صعب العلاج از جمله بیماریهای مرتبط با سیستم اعصاب مانند فلج ها، کمک به بازتوانی پس از سکته مغزی، بیماران مبتلا به ام.اس وپارکینسون، تمامی دردهای عضلانی- اسکلتی،کمر درد ،سایر دردهای مزمن،بی خوابی، کمک به رفع مشکلات گوارشی، دردهاو اختلالات قاعدگی،اختلالات جنسی و نازایی، اختلالات چاقی و لاغری، زیبایی و پوست و دیگر مواردمی تواند کمک قابل توجهی به فرآیند درمان کند .
وی که فارغ التحصیل رشته طب سوزنی و داروهای گیاهی از دانشگاه پکن است ، خاطرنشان کرد: درمان با استفاده از طب سوزنی در صورتی که به درستی انجام شود، دست کم دارای عارضه جانبی نیست. این طب در زمره طب های کل نگر است و روش درمان آن تهاجمی نیست و دردی نیز ندارد به طوری که بسیاری از بیماران در حین درمان به آرامش می رسند.
وی گفت: این روش درمانی در برخی موارد می تواند جایگزین دارو شود.
کاظمی خاطرنشان کرد: علاقه مندان به ادامه تحصیل در این رشته باید دوره پزشکی عمومی را بگذرانند و در مرحله بعدی مهارت های لازم تخصصی این رشته را پشت سربگذارند.
وی افزود: در صورتی که به این رشته در ایران با رویکرد آکادمیک نگاه شود گسترش آن اصولی و علمی تر می شود و در نهایت بیمار خدمات بهتری را دریافت می کند.
این متخصص طب سوزنی با بیان اینکه تعداد متخصصان طب سوزنی در کشور انگشت شمار است ، گفت: با آکادمیک شدن این رشته درایران به سمت آموزش دقیق تر در این حوزه پیش خواهیم رفت و ازخروج ارز برای یادگیری این رشته در خارج کشورکاسته خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر واحد دانشگاهی برای آموزش این رشته در کشو وجود ندارد.
این متخصص طب سوزنی همچنین خاطرنشان کرد: طب سوزنی با توجه به اثر بخشی ان با استقبال مردم روبرو است و این حوزه از طب طرفداران بسیاری میان مردم و پزشکان یافته است.
کاظمی گفت: جلسات درمان با طب سوزنی در دنیا گران است ،البته در کشور ما هزینه آن پایین تر از بسیاری از کشورهاست ،اما به طور کلی با توجه به بی عارضه بودن استفاده از این روش و پاسخ به درمان مناسب آن می توان گفت هزینه تمام شده درمان دراین روش دربسیاری موارد مجموعا کمتر از روشهای طب کلاسیک است.
وی با تاکید بر لزوم تحت پوشش بیمه قرار گرفتن طب سوزنی اظهار داشت: این روش درمانی در زمره روش های درمانی موثردر بیماری های صعب العلاج است بنابراین لازم به نظر می رسد که این نوع درمان تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
منبع : ایرنا
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...