امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استرس در بروز و ابتلا به «ام اس» نقش ندارد
#1


استرس در بروز «ام اس» نقش ندارد
6/1/2011 1angry222 AM
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


پزشكان در يك مطالعه جديد تاكيد كردند كه استرس نمي‌تواند خطر ابتلا به ام اس (فلج اعصاب) را تشديد كند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين متخصصان مي‌گويند هرچند بعد از ابتلا، استرس مي‌تواند اين بيماري را وخيم‌تر كند اما در واقع نمي‌تواند در فرد سالم خطر ابتلا به ام ‌اس را افزايش دهد.

به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، در اين مطالعه گروهي از متخصصان دانشگاه برگن در نروژ روي بيش از 100 هزار پرستار در گروه سني 24 تا 55 سال مطالعه و آزمايش انجام دادند.

نتايج اين آزمايشات كه در مجله نورولوژي آمريكا به چاپ رسيده حاكيست با وجود در نظر گرفتن ساير فاكتورها مثل نژاد و استعمال سيگار علاوه بر فاكتور استرس، معلوم شد كه استرس خطر ابتلا به ام اس را در اين زنان كه قبلا سابقه ابتلا به اين بيماري را نداشته‌اند، افزايش نمي‌دهد.




 تشکر شده توسط : O#!!! , sadaf , najva
#2
من که متوجه نشدم از کجا فهمیدن خطر ابتلا رو افزایش نمیده ؟ confused2
میشه یه کم بیشتر توضیح بدن ؟
یعنی بیش از 100 هزار پرستار رو با توجه به نژاد و مصرف سیگار و استرس بررسی کردن دیدن ام اس نگرفتن ؟icon_cry
آخه چطوری ؟

چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
#3
من كه فكر نكنم اينجوري باشه. اين يه جامعه آماريه. دليل نداره وقتي توي اين تعداد اينجوري بوده واقعا معنيش اين باشه كه كلا استرس نقش نداره. فكر مي كنم مجموعه اي از عوامل كه استرس هم جزوش مي تونه باشه نقش داره ضمنا ظرفيت آدمها توانشون هم نسبت به اين عوامل مطمئناً يكسان نيست. بايد استعدادشو داشته باشي و الا هر كسي از راه برسه كه ام اس نمي گيرهsmilingsmilingsmilingagreement2agreement2
 تشکر شده توسط : montazer , A.Kh
#4
به نظر من استرس و مشکلات روحی دقیقا اندازه ژن و فاکتور های دیگه دخیل هستند

اکثر مبتلایان به ام اس افراد حساسی هستند که استرس حساسیتشون رو بالا میبره

حالا دیگه نمیدونم این چجور مطالعه ای رو استرس بودهconfused2confused2confused2


به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : sama , A.Kh
#5
محاله


من بعد از یکسال دوره ای که پر از استرس بود ام اس گرفتم

چرا 2 سال پیش نگرفتم

چرا بعد از گذشته 8 ماه از دوره پر از تنش و استرس چشمم تار شد


محاله استرس خیلی دخیله
دارم دلشوره میگیرم
چقدر دنیات ازم دوره
پس چرا هیچ بارونی
تورو از من نمیشورهsad2sad2
 تشکر شده توسط : A.Kh
#6
شاید عوامل مختلفی بتونه این بیماری رو ایجاد کنه. بنظر من هم استرس در ایجاد این بیماری موثره.توی کشور ما با اینهمه مشکلات که بر سر راه جوانها هست اکثرا استرس دارن.استرس شغل ،تحصیل ،ازدواج و . . .ولی توی آمریکا با اون سطح رفاه اجتماعی استرسشون خیلی کمتره.
شاید اونجا عامل دیگه ای عامل غالب باشه دراینصورت همونجور که دوستمون گفتن اگر در کشور آمریکا آمارگیری بشه مسلمه که استرس بحساب نمیاد چون استرس توی اون کشور خیلی کمه.
بادباچراغ خاموش کاری ندارد،اگردرسختی هستی بدان که روشنی...
 تشکر شده توسط : A.Kh
#7
90/08/28
رئیس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی:
استرس عامل بیماری ام‌اس نیست

خبرگزاری فارس: رئیس انجمن مغز و اعصاب شاخه خراسان رضوی گفت: استرس عامل به‌وجود آورنده بیماری ام‌اس نیست اما می‌تواند نخستین محرک بروز علائم بیماری باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، عباس نوریان در حاشیه هشتمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ام‌اس ایران در سالن همایش‌های دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از مشهد اظهار داشت: باوجود تحقیقات انجام شده در زمینه بررسی و کشف علت اصلی بیماری ام‌اس و تخریب سیستم اعصاب مرکزی، هنوز دلیل اصلی ایجاد این بیماری به طور قطع اثبات علمی نشده است.
دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ام‌اس ایران افزود: در بین عواملی که بیشتر از سایرین به عنوان عوامل مؤثر در ایجاد بیماری ام‌اس مطرح است می‌توان به نژاد، محل و محدوده جغرافیایی، ارث، سن، میزان تحصیلات و عفونت‌های مختلف اعم از ویروسی و باکتریایی اشاره کرد.
وی با اشاره به دیگر عوامل مطرح در این زمینه گفت: عوامل محیطی، عدم استفاده از نور طبیعی آفتاب و همچنین کمبود ویتامین D نیز از عوامل مطرح در ایجاد بیماری ام‌اس محسوب می‌شوند اما هنوز مشخص نیست که کدام یک از این‌ها و یا مجموعه دلایل موجب تهاجم و حمله به سیستم ایمنی فرد و قشای میلین سیستم اعصاب مرکزی (ماده مهم در انتقال پیام‌های عصبی از مغز به اندام‌های مختلف بدن) می‌شود.
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب ضمن تأکید بر عامل استرس اظهار داشت: استرس به تنهایی نمی‌تواند عامل ایجاد این بیماری باشد اما در بسیاری از موارد در افرادی که بیماری را به صورت نهفته و خاموش دارند می تواند به عنوان نخستین محرک شروع بیماری و بروز علائم ام‌اس محسوب شود.
نوریان افزود: به همین علت در بسیاری از موارد، نخستین حمله ام‌اس در بیماران به دنبال تجربه یک استرس شدید بروز کرده و یا علائم این بیماری به سبب بودن در شرایط استرس شدید به صورت شدید تر ایجاد می‌شود.
رئیس انجمن مغز و اعصاب شاخه خراسان سن شروع بیماری ام‌اس را بین 20 تا 40 سالگی عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه اغلب بیماران ام‌اس در سنین بین 20 تا 40 سالگی به این بیماری مبتلا می‌شوند اما در حدود پنج درصد بیماران ام‌اس، مبتلایان زیر 18 سال هستند و بنابراین به طور کلی امکان ایجاد بیماری ام‌اس از سنین 5 تا 50 سالگی وجود دارد.
دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ام‌اس ایران در رابطه با علائم بروز این بیماری اظهار داشت: درگیری عصب بینایی از شایع‌ترین نقاط مستعد به بیماری اماس است و نخستین علامت این بیماری برای حدود 25درصد بیماران با کاهش دید موقتی یک چشم توأم با درد حرکات آن چشم همراه است.
نوریان علائم حسی را از دیگر علائم بروز این بیماری عنوان کرد و گفت: احساس مورمور و گزگز اندام‌ها و نیمه صورت و یا تنه بیماران که نباید بیشتر از 24 ساعت طول بکشد از علائم حسی و شایع بیماری ام‌اس محسوب می‌شود.
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب در ارتباط با دیگر علائم بروز بیماری اماس به ترتیب شیوع اظهار داشت: احساس ضعف در یک اندام ماننده یک و یا هر دو پا و یا نیمه بدن همچنین حالت سرگیجه، تهوع و استفراغ که همراه با دوبینی باشد از دیگر علائم شایع بروز این بیماری هستند.
دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ام‌اس ایران تاکید کرد: هر احساس سرگیجه و تهوعی از علائم بیماری ام‌اس محسوب نمی‌شود مگر اینکه با دوبینی در بیمار همراه باشد.
نوریان علائم ادراری مانند بی‌اختیاری ادراری و نبود تحمل گرما را از جمله علائم حسی بروز ام‌اس عنوان کرد و گفت: شایان ذکر است گرمای محیط در شعله ور شدن علائم بیماری حائز اهمیت است بنابراین به بیماران توصیه می شود در هوای گرم تابستان از پیاده روی خودداری کرده و در هنگام استحمام از آب ولرم و در استخر از سونا و جکوزی استفاده نکنند.
رئیس انجمن مغز و اعصاب شاخه خراسان رضوی ضمن توصیه ای به بیماران اماس در همین ارتباط اظهار داشت: استفاده از استخر و شنا با دمای مناسب و پائین‌تر برای بهبود علائم بیماری اماس بسیار مفید است.

خودم از چندین بیمار شنیدم که اولین حمله رو به دنبال یه استرس شدید داشتن.استرسی مثل بهم خوردن یک نامزدی یا کنکور و...

خودم سال 84 به دنبال جواب رد دادن به مجتبی لعنتی که خواستگار سمجم در دانشگاه بود اولین حمله بهم دست داد
بارها به این فکر کردم که ای کاش انقدر به پروپام نمیپیچید،ای کاش...
ای کاش دیرتر بیماریم رو میشد و میتونستم بعضی کارهایی رو که الان نمیتونم انجام بدم، انجام میدادم
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : ALI REZA , afsaneh , ورپریده , zenith , parisa2011 , شیوا دهداری
#8
یعنی الان خیلی فکر کردن که به این موضوع رسیدن؟
چه ربطی داره استرس آخه؟رفیق خودم 13 سالش بود ام اس گرفت ...کلی دوست 10 تا 14 سال دارم که ام اس گرفتن...آخه بچه از کجا میفهمه استرس چیه که بخواد ام اس بگسره؟
کوچکترین بیمار مبتلای دنیا فقط 5 سالشه...آخه بچه 5 ساله استرس درس و کنکور نامزدی و شکست عشقی رو داره؟confused2
نه عزیز من هیچ ارتباطی نداره...اختلال سیستم ایمنی به علتی نامشخص و عبور گلبولهای سفید از دیوار مغزی نخاعی و ترشح پادتن بر ضد میلین...
بیماری که هر دقیقه صدها هزار عامل بیماری یعنی گلبولهای سفید در مغز استخوان بدن ساخته میشن...
وفقط با تعدیل یا نابود سازی سیستم ایمنی قابلیت کنترل داره
تازه نابود سازیه سیستم ایمنی کاره بسیار مشکلی هست...مثلاً با یه سری دارو ها مثل نوانترون تو شیمی درمانی نهایتاً به 1000 میرسه میزان WBC که همون میزان گلبولهای سفید خون هست
باید کلاً نابود بشه...و دوباره ساخته بشه...که این شیمی درمانیهای خیلی قوی میخواد به همراه پرتو درمانی و خیلی چیزای دیگه...روش فوقالعاده پیچیدهای هست
تازه احتمال عفونت در بیماران به شدت بالا میره ...چون سیستم ایمنی در بدن دیگه وجود نداره...و کنترل بیمار بعد از انجام این کار فوقالعاده سخته...
میگن تو آمریکا تو همون بیوژن آیدک این کار رو روی چند تا بیمار انجام دادن و سیستم ایمنی جدید که ساخته شده دیگه حمله نکرده ...ضایعات مغزی جدید به وجود نیومده ...مغز هم آتروفی نکرده...
یعنی تقریباً ام اس خاموش شده باید چند سال دیگه بگذره تا روش تایید بشه ...اما میتونم بگم که خیلی امید ور کننده بوده....باید امید داشتconfused2
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , zenith , nahid , paeazan , parisa2011 , شیوا دهداری
#9
عواملی مهمتر هست مثلا تغذیه
...
 تشکر شده توسط : paeazan , parisa2011
#10
اون بنده خدا داشته تو کنگره ام اس عوامل احتمالی رو معرفی میکرده و اینکه تا حالا به کجا رسیدن و ... اصلا استرس رو جزء عوامل نام نبرده که !
ولی اون کسی که خبر رو تنظیم میکنه هرچی دوست داشت تیتر میزنه confused2
و البته باید دانست که خبر خبرگزاریها وحی منزل نیست !
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : paeazan , A.Kh
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  #استرس دارو Ali7mahboobi7 2 2,029 2021/08/19, 08:37 PM
آخرین ارسال: Ali7mahboobi7
  احتمال ابتلا به پنج بیماری مزمن همراه با ام اس niloofary 2 5,747 2017/12/20, 02:34 AM
آخرین ارسال: yas8866
  تشخیص پادتن‌ها چند سال پیش از بروز علائم بیماری ام‌اس niloofary 0 2,618 2015/10/17, 10:45 AM
آخرین ارسال: niloofary
  کودکان سزارینی در معرض ابتلا به ام اس hamdam 4 4,717 2012/12/03, 03:11 PM
آخرین ارسال: parisa2011
  کم نور بودن خانه باعث افزایش ابتلا به ام اس فرناز 7 6,620 2012/02/05, 11:08 PM
آخرین ارسال: احمدرضا
  کاهش يا به تاخير انداختن خطر بروز ضايعات عصبي در بيماري ام اس hamdam 0 2,748 2011/12/29, 12:15 PM
آخرین ارسال: hamdam



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست