امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارتباط ام اس با سیستم روده
#1
محقق ایرانی دانشگاه لوند سوئد در گفتگو با مهر:

کشف ارتباط مستقیم ام اس با تغذیه/ روده هم قربانی ام اس می‌شود

ام اس از جمله بیماری های خودایمنی به شمار می آید که به رغم گذشت مدت زمان طولانی از کشف آن همچنان برای بشر جنبه مرموزی دارد. به تازگی کشف شده که در بیماران مبتلا به ام اس نه تنها بافت مغزی بلکه سیستم روده ای نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. این کشف مهم که توسط یک محقق ایرانی صورت گرفته می تواند سرنخی تازه برای کشف شیوه های درمانی این بیماری باشد.



به گزارش خبرنگار مهر، دکتر شهرام لواسانی دانشیار دپارتمان زیست شناسی دانشگاه لوند در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری مهر به تشریح این دستاورد پرداخته است.

*خبرگزاری مهر: آغاز مطالعات شما درباره ارتباط ام اس و سیستم روده به چه زمانی بازمی گردد و اصولا چرا توجهتان به روده بیماران مبتلا به ام اس جلب شد؟

- کار بر روی این نگرش از حدود 10 سال پیش آغاز شد. ما از ابتدا بر روی این مساله فکر می کردیم که درخصوص مبتلایان به ام اس تنها نباید بافت مورد تهاجم از سوی سیستم ایمنی را مورد توجه قرار داد. ما تاکنون درباره ام اس به این نتیجه رسیده ایم که به سیستم عصبی حمله شده و به بیان ساده "عایق" آن تخریب می شود که بدین ترتیب ارسال سیگنال از مغز به اندام های مختلف دچار اختلال می شود. در سالهای گذشته همواره این صحبت مطرح بوده که احتمالا سیستم روده ای افراد که محل زندگی طیف وسیعی از باکتری هاست نیز می تواند از ام اس تأثیر بپذیرد و اکنون ما با ارایه نشانه هایی از این ارتباط مطمئن شده ایم.

*اما تا پیش از این عمدتا تصور می شد دلایل ژنتیکی مهمترین عامل ابتلای افراد به این بیماری باشد؟

- بله مدت زمان طولانی تصور می شد که ام اس صرفا بنا به دلایل ژنتیکی در افراد ایجاد می شود و جالب اینکه سالیان طولانی است که تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام می شود اما تاکنون هیچ کس نتوانسته ثابت کند که تنها فاکتور "ژن" در این بیماری تأثیرگذار است. اکنون مشخص شده که عوامل محیطی نیز تأثیربسزایی دارد.

*وقتی صحبت از سیستم روده ای می شود ناخودآگاه به یاد شیوه تغذیه نیز می افتیم. درست است؟

-دقیقا همین طور است و از همین جاست که توجه به روده اهمیت خاصی پیدا می کند چون غذایی که می خوریم در ادامه سر از آنجا در می آورد. پس باید پذیرفت تغذیه ارتباط تنگاتنگی با ام اس و پیشرفت آن دارد چون کاملا روشن است که مواد غذایی پس از ورود به روده ترکیب باکتریایی آن را بر هم می زند.

*در ابتدا نگرش جوامع علمی نسبت به این موضوع چه بود و اکنون در چه مرحله ای قرار دارید؟

- 10 سال پیش که این مطالعه آغاز شد، هیچ کس باور نمی کرد که می توان میان ام اس و تخریب غلاف های عصبی با روده و باکتری های موجود در آن ارتباطی متصور شد. برای این منظور در سال 2010 آزمایش جالب توجهی انجام دادیم که طی آن باکتری های پروبیوتیک خاصی را به موش های مبتلا به ام اس تزریق کردیم و متوجه شدیم که روند بیماری در آنها دستخوش تغییر می شود. درخلال این بررسی ها متوجه شدیم به محض اینکه موش ها را به ام اس مبتلا می کنیم سیستم روده ای قبل از آنکه آثار فلج کننده ام اس در آنها ظاهر شود دچار فعل و انفعالات شدیدی می شود.

* در خبرهای مرتبط با این دستاورد صحبت از "نشت" دیواره روده کرده اید. منظورتان چیست؟

-ما در کمال شگفتی اکنون دریافتیم که دیواره روده در خلال این فعل و انفعالات دچار نوعی نشتی می شود. در این فرآیند برخی سلولهای دیواره روده از هم باز شده که در نتیجه آن سموم و باکتری های خطرناک درون روده وارد بدن می شود که به دنبال آن بدن دچار التهابات جدیدی می شود. نتایج بررسی های ما به تازگی نشان می دهد میان فعل و انفعالات روده ای بیماران مبتلا به التهابات روده و این فعل و انفعالات ایمونولوژیکی شباهت روشنی وجود دارد.

*پس با این توضیحات باید پذیرفت بیماران مبتلا به ام اس باید در دو جبهه با بیماری دست و پنجه نرم کنند؟

-هیچ کس نمی داند که بیماری های خود ایمنی نظیر ام اس چگونه آغاز شده و پیشروی می کند اما این بیماری ها با نوعی التهاب آغاز می شوند که البته علت این التهاب را نیز نمی دانیم. در حال حاضر درمان خاصی برای ام اس وجود ندارد و تکنیک های دارویی فعلی نیز تأثیرگذاری چندانی نیز ندارند اما اگر در آینده قرار باشد داروهای مؤثری برای جلوگیری و حتی درمان ام اس تولید و روانه بازار شود باید به تولید داروهای مؤثر جهت تسکین و درمان التهاب روده ای این بیماران نیز پرداخته شود.

*و صحبت پایانی؟

-نتایج این بررسی به ما نشان داد که در مواجهه با ام اس باید به بافت های مختلف توجه کرد چون ممکن است این بیماری تنها بافت مورد تهاجم سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار ندهد. شاید یکی از دلایل اصلی که موجب شده تاکنون درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشود این است که نگاه کلی به بدن بیمار نشده و تنها بافت های خاصی مورد بررسی قرار می گیرد. در این راستا تیم تحقیقاتی ما در حال بررسی سایر فاکتورهایی التهاب زا در روده هستند که حتما در روند بیماری ام اس نقش دارند. هم اکنون همکاری با مهرناز نوری از محققان ایرانی دوره دکتری دانشگاه لوند تلاش می کنیم تا روشهای نوینی ترسیم کنیم که با استفاده از آنها ترمیم غشای مخاطی روده در بیماران مبتلا به ام اس امکانپذیر شود.

http://mehrnews.com/detail/News/2373303
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : minoshka , neghar , ساسان , 111reza , mahdie , hadisss , سالومه , ساناز66 , rey123 , ابراهیم , H-tanha , sia , Exhautless , nasi_20 , sange sabor , رزمینا , Godfires , ostad2000 , ben , برگ 7 , SSA , sina gt , nazaninamiri70 , masiha2 , helli , مهوش , HannahZ , آسو , behzad mkh , esmaeil , arezooo82 , zohrevand , جلال علایی موسوی , علیرضا 2 , سمیرا67 , narsis2
#2
ايشالا تحقيقات وبررسى هاى محققان ما به ثمر برسه و در نتيجه ى زحمتهاشون دارو و روشهايى را پيدا کنند تا اين بيمارى خوب بشه و مخصوصا" مشکلات غشاء روده برامون پيش نياد. آمين مرسى از همدمعزيز
به جهان خرم ازآنم که جهان خرم از اوست/ عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست
 تشکر شده توسط : masiha2 , H-tanha , helli , ostad2000 , neghar , behzad mkh , علیرضا 2
#3
نقل از مجله ی سلامتی:
http://www.healthmag.ir/nutrition/vitami...of-folate/

نقل قول: از عمده دلایل کمبود فولات رژیم غذایی نامناسب، اعتیاد به الکل، نیاز‌های مربوط به رشد و اختلالات روده‌ای می‌باشد که منجر به عدم جذب فولات می‌گردد.

مثل اینکه ما اختلالات روده ای داریمconfused2
حتی تووی رویاتم...؟!smiling
#4
باکتری های التهاب آور روده در کودکان مبتلا به ام اس بیشتر است


تنوع باکتریایی در بچه هایی که دچار مالتیپل اسکلروزیس (multiple sclerosis ) هستند نسبت به بچه های سالم دیگر هیچ تفاوتی ندارد، ولی در بچه های دچار ام اس تعداد باکتریایی که منجر به التهاب می شود نسبت به باکتریایی دیگر بیشتر است. این مطالعه در مجله عصب شناسی اروپا (European Journal of Neurology) به چاپ رسیده است.

مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری خود ایمنی است که بوسیله عوامل ژنتیکی و محیطی که یکی از آن عفونت ها است ایجاد می شود.


بدن انسان ۱۰ برابر سلول های خود بدن، دارای میکروب می باشد که ۹۰ در صد آن ها در روده قرار دارند، جایی که به سنتز ویتامین ها، تنظیم سیستم ایمنی و محافظت در برابر عفونت ها کمک می کنند.

تحقیقات جدید نشان می دهد که میکروب های روده ممکن است در بیماری ام اس نقش داشته باشند، اما شواهدی که تا به حال بدست آمده تنها بر روی حیوانات بوده است.

در حالی که برخی از مطالعات انجام شده در بزرگسالان مبتلا به بیماری ام اس با تخریب باکتری های روده در ارتباط است، ولی با توجه به اینکه این افراد سال های زیادی در معرض باکتریای متفاوتی بودند، این نتیجه دچار ابهام می شود.

ام اس با میکروب های التهاب زای روده در ارتباط است

تیم تحقیقاتی متشکل از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا (University of British Columbia) در ونکوور کانادا، دانشگاه کالیفرنیا- سانفرانسیسکو (UCSF) و دانشگاه یوتا (Utah)، باکتری های روده کودکان دچار بیماری ام اس و کودکان سالم را با هم مقایسه کردند تا رابطه احتمالی بین بیماری ام اس و باکتری های التهاب زا روده را مشخص کنند.

در مطالعات مقدماتی، محققان باکتری روده ۱۸ کودک دچار بیماری ام اس فروکش کننده را با بچه های سالم مقایسه کردند. میانگین سن این بچه ها که از بیماران درمانگاه اطفال دانشگاه (UCSF) بودند ۱۳ است و رده سنی شان ۴ تا ۱۸ سال بود.

تتایج آزمایشات باکتری هایی بدست آمده از نمونه مدفوع کودکان نشان داد که تنوع باکتریایی در کودکان مبتلا به ام اس با کودکان سالم یکسان است ولی فراوانی گونه های خاص باکتریایی تفاوت وجود دارد.

این مطالعات نتایجی مبنی بر رابطه بین بیماری ام اس و باکتری های التهاب زای روده را نشان می دهد که هر چه میزان باکتریای روده کمتر باشد میزان التهاب نیز کمتر می شود.

نمونه بیماران ام اس در مقایسه با افراد کنترل، محیط غنی تری از باکتری های خانواده دسولفو ویبریو ناسه (Desulfovibrionaceae) شامل بیلوفیلا (Bilophila)، دسولفوویبریو (Desulfovibrio) و کریستن سن لاسه

(Christensenellaceae) و کاهش در باکتری لاکنواسپیراسه (Lachnospiraceae ) و رمینوکوکوس (Ruminococcaceae) را داشتند.

محقق ارشد این مطالعه پروفسور هلن ترملت (Helen Tremlett) استادیار پزشکی دانشگاه (UBC’s) در این باره می گوید: ” شباهت هایی بین تحقیقی که ما انجام دادیم و مطالعات دیگر در زمینه باکتری های روده وجود دارد که می توان از آن بعنوان یک ویژگی مشخص بیماری ام اس و یا دیگر بیماری های خود ایمنی استفاده کرد.”

مترجم: مهسا امام پور

انتشار : ۴ خرداد ۱۳۹۵
منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : hessam , zohrevand , سمیرا67
#5
نقل قول: ام اس با میکروب های التهاب زای روده در ارتباط است
عبارت درست این است که ام اس و هر بیماری خودایمنی دیگر با عدم تعادل در میکروبیوم روده در ارتباط است و تحقیقات بسیاری هم این رابطه را اثبات کرده است.
اما موضوع مهمی که در این تحقیق نادیده گرفته شده است علت به وجود آمدن این عدم تعادل در روده کودکان است! کلید پیشگیری و درمان ام اس و هر بیماری خودایمنی دیگر در همین نکته است.

این کودکان از طریق زایمان طبیعی به دنیا آمده اید یا عمل سزارین * سال اول تولد با شیر مادر تغذیه شده اید یا شیر خشک * تنها فرزند خانواده خود هستند * زیاد دچار سرماخوردگی، آلرژی های فصلی و ... می شوند * سابقه مصرف آنتی بیوتیک ها را دارند * رژیم غذایی آنها بیشتر شامل قندها و کربوهیدرات های تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده به عبارت دیگر بد غذا هستند * در معرض استرس های گوناگون مانند بیماری یا مرگ یکی از افراد خانواده، جدایی پدر و مادر از یکدیگر، ترس از تاریکی و ... قرار داشته اند * روزانه غذاهای پروبیوتیک و تخمیری مصرف می کنند مانند ماست، کفیر، دوغ و .. * روزانه فیبرهای پربیوتیک و الیاف زیستی مانند میوه، سبزیجات و ... مصرف می کنند.

بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی چنین گفته است: "همه بیماری در روده آغاز می شود!"
 تشکر شده توسط : mahdi1004 , zohrevand , yas8866
#6
در این خبر اسم ام اس نیومده ولی درمورد خستگی مزمن و سیستم ایمنی هست ، برای همین اینجا نوشتم شاید به درد بخوره :

خستگی مزمن و ارتباط آن با میکروب‌های روده‌

ایسنا - ۱۰ تير ۱۳۹۵

سندرم خستگی مزمن به دلیل مشکلات روحی نیست بلکه علت آن میکروب‌های روده است.

به گزارش ایسنا به نقل از نیچر نیوز، محققان دانشگاه کرنل علائم بیولوژیکی بیماری باکتری روده و عامل میکروبی التهاب در خون بیماران سندرم خستگی مزمن را در زمان فعالیت جسمی معمول بدون استراحت بررسی کردند.

سرپرست این تحقیق، مورین هانسون استاد بخش زیست‌شناسی مولکولی و ژنتیک این دانشگاه اظهار کرد: تلاش‌های ما نشان داد وجود میکروبیوم باکتریایی روده در بیماران با سندرم خستگی مزمن طبیعی نیست و مشخص شد بین این سندرم و مشکلات روحی ارتباطی وجود ندارد.

محققان با علم به این موضوع 83 درصد بیماران مبتلا به سندرم خستگی مزمن و آنسفالومیلیت را از طریق آزمایش خون و مدفوع شناسایی کردند. بیماری روده‌ای 48درصد این افراد تشخیص داده شد و 39 درصد تحت کنترل قرار گرفتند.

با مقایسه این افراد با افراد سالم مشخص شد نوعی باکتری متفاوت در این افراد وجود دارد که نتیجه آن ابتلا به بیماری‌های مذکور است. البته احتمال دارد علت این بیماری‌ها وجود سوراخ در روده باشد که به این طریق میکروب‌ها به خون انتقال می‌یابند.

با حمله باکتری‌ها به سیستم ایمنی علائم بیماری وخیم‌تر می‌شود.

نتایج بدست آمده موجب ایجاد فناوری‌های غیرتهاجمی درمان در بیماران خواهد شد. البته افراد باید رژیم غذایی خود را تغییر دهند و از رژیم‌های غذایی حاوی فیبر و پروبیوتیک برای مقابله و کمک به درمان خود استفاده کنند.

نتایج این تحقیق در نشریه " Microbiome " منتشر شده است.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : zohrevand , Sarina_al , سمیرا67
#7
عدم تعادل باکتری‌های شکم؛ عامل اصلی سندرم خستگی مزمن

تهران- ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد میکروبیوم روده و معده با سندرم خستگی مزمن مرتبط است.

تاریخ خبر: 08/02/1396

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیکال ساینس، سندرم خستگی مزمن که گاهی به عنوان خستگی مزمن و اختلال عملکرد ایمنی بدن شناخته می شود، یک وضعیت پیچیده پزشکی است که امکان بروز آن در زنان شایع‌تر است.

سندرم خستگی مزمن در یک دوره 6 ماهه بررسی می شود. اگر شخص در تمام این مدت احساس خستگی و کرختی داشته باشد و قادر به انجام امور روزانه نباشد، احتمال بیماری قوی است. احساس خستگی پس از فعالیت شدید فیزیکی و فکری و عدم استراحت کافی کاملا عادی است؛ ولی در سندرم خستگی مزمن، احساس خستگی حتی پس از استراحت نیز وجود دارد. احساس خستگی در افرادی که از این سندرم رنج می برند، پس از استرس شدیدتر می شود.

مطالعات جدید نشان می‌دهد عدم تعادل محیط باکتریایی روده و معده، با احتمال بروز این وضعیت مرتبط است. حدود 90 درصد مبتلایان به سندرم خستگی مزمن، به سندرم روده تحریک پذیر یا IBS نیز مبتلا هستند و عامل این حالت نیز محیط باکتریایی شکم بوده که با بررسی باکتری‌های مدفوع قابل تشخیص است.

به گزارش مرکز کنترل بیماری ها در آمریکا، مهمترین علایم سندرم خستگی مزمن عبارتند از :
•اختلال در حافظه کوتاه مدت و عدم تمرکز
•درد عضلانی
•درد مفاصلی که با تورم و قرمزی همراه نیست
•سردرد
•گلودرد مزمن
•حساس شدن غدد لنفاوی گردن و زیر بغل
•افسردگی و اختلالات روانی
•لرز و تعریق شبانه
•سرگیجه و مشکلات تعادل
•غش کردن
•حساسیت به بوی خاص، سر و صدا و مواد غذایی
•اختلال خواب

محققان معتقدند این دستاورد گام موثری در درمان سندرم خستگی مزمن است و همچنین نشان می‌دهد با تغذیه سالم و غلبه بر استرس می‌توان تا حد زیادی با این مشکل را حل کرد. به گزارش موسسه ملی بهداشت آمریکا، تنها بیش از یک میلیون نفر در این کشور به این اختلال مبتلا هستند.‌

منبع : ایرنا - مترجم: سپیده کاشانی
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : سمیرا67 , H-tanha , zohrevand , yas8866
#8
سلام

در مورد علایم سندرم خستگی با علائم ما در ام اس مشترک است .
و دلیل این خستگی که میگوییم نمیدانیم چیست همین است .
متشکرم دوستان .icon_question

در کل مشکلات روده ای به دو دسته تقسیم میشود: 1- یبوست 2- بی اختیاری
تاثیرات ام اس بر روده شاید به این دلیل باشد که در ام اس عضلات روده بزرگ (کولون ) ضعیف و تنبل شده و در نتیجه حرکات روده کند میشود ، لذا فرایند تولید مدفوع طولانی تر و مدفوع سخت تر و عبورش مشکل تر میشود که باعث یبوست میشود .

تخریب اعصاب در بیماری ام اس ممکن است بر کنترل ارادی عضلات و رفلکس ها اثر بگذارد .

دلیل دوم که در بیماران ام اس باعث ایجاد مشکلات روده میشود بعضی دارو های مصرفی است که باعث یبوست میشود و سپس دارو هایی که برای درمان یبوست استفاده می شود ، باعث شل شدن مدفوع و بی اختیاری میشود .

اقدامات کلی که جهت درمان یبوست توصیه می شود:
1- مصرف مایعات : مصرف روزانه 1/5تا 2 لیتر مایعات و محدود کردن مصرف کافئین

2- رژیم غذایی سالم : مصرف روزانه 5 سهم میوه و سبزیجات و مصرف مواد غذایی حاوی فیبر .

3- فعالیت و ورزش : انتخاب ورزشی مناسب که اثراتی از قبیل خستگی و اثرات گرمایی نداشته باشد .

4- برنامه دفع منظم : انتخاب یک زمان منظم که بهترین زمان 30 دقیقه پس از صرف صبحانه است برای عمل دفع .

5- مروری بر داروها : اگر دارو مصرف میکنید که باعث یبوست می شود با پزشک خود مشورت کنید .

با تشکر
شاد باشی و دیگران را شاد کنید icon_question
ان کس که دوست داری نیمه دیگر تو نیست !
او تویی ، اما در جای دیگر
#9
نشت روده ممکن است در اثر رابطه مقعدی هم پدید بیاید؟ من پس از چندبار نزدیکی مقعدی با همسرم مبتلا به ام اس شدم
#10
پس یعنی روده رو درمان کنیم ام اس هم خوب میشه؟! من که حتا عود اولم با خستگی شدید تهوع و معده درد شدید در حد بالا آوردن صفرا بود همه دکترا فکر میکردن ویروس تابستونیه?
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  سلول های عصبی آسیب دیده با سلول های بنیادی ارتباط برقرار می کنند sia 1 3,404 2016/08/10, 09:59 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ترکیبات دارویی جدید برای محافظت از سیستم عصبی در بیماران ام‌اس paeazan 1 4,205 2015/03/02, 08:09 PM
آخرین ارسال: aztab
  تزریق فلز جدید ترین شیوه ترمیم سیستم اعصاب paeazan 7 7,066 2014/07/15, 07:35 AM
آخرین ارسال: Roxana.sm
  درمان به موقع مشکلات روده در مبتلایان به ام اس ضروری است hamdam 1 3,149 2012/12/25, 08:10 PM
آخرین ارسال: mehdi4888



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان