2011/09/05, 10:00 AM
ناتواني در مشت كردن دست از علائم بيماري «تونل كارپال» است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
ناتواني در مشت كردن دست و احساس سوزش در انگشتان دست از علائم بيماري تونل كارپال (درد مچ) است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت اعلام كرد: مجرايي در مچ دست است که بوسيله استخوانهاي دست و رباط عرضي کارپال محدود ميشود و از اين مجرا تاندونها، رگهاي خوني و اعصابي که انگشتان دست را عصب دهي ميکنند، عبور ميکنند.
بنا براين گزارش، هنگامي که دست يا انگشتان به طور مکرر باز يا خميده و يا به دو سمت متمايل نشوند اندازه اين فضاي انبوه از بافتها و نسوج گوناگون افزايش مييابد و عصب Median فشرده شده و هدايت عصبي مختل ميشود.
بر اساس اين گزارش، احساس خارش و بي حسي و کرختي در دست بيشتر در سه انگشت اول، دردي که به سمت بالاي مچ تير ميکشد به خصوص در شب هنگام خواب، سستي در انگشت شست، افتادن مکرر اشياء از دست، ناتواني در مشت کردن دست و خشک شدن پوست دست از علائم و نشانههاي اين بيماري است.
اين گزارش ميافزايد: علائم به طور مشخص در شب ظاهر ميشوند شبها بعد از اين که يک تا دو ساعت از شروع خواب مي گذرد، بيمار با درد، سوزش و کرختي در دست مبتلا از خواب بيدار ميشود و ناخودآگاه شروع به تکان دادن دست و مالش دادن آن با دست ديگر ميكند تا اين که علائم کاهش يافته و دوباره به خواب برود كه اين حالت ممکن است چند بار در طي شب تکرار شود.
بنا بر اعلام مركز سلامت محيط و كار، فشار مکرر روي عصب Median ميتواند علائم را تشديد و در نهايت منجر به آسيب اعصاب شود. درمان مناسب ميتواند آن را بهبود يا کنترل کند و از ناتواني دائمي جلوگيري کند.
گفتني است، استراحت دادن به مچ دست براي يک دوره زماني همراه با مچ بندها، تمرينات ورزشي خاص، تعديل فعاليتهاي کاري از جمله درمانهاي روتين اين بيماري است. به علاوه پزشک معالج ممکن است يک سري تمرينات مخصوص براي کشش و قوي کردن مچ و قسمتهاي مربوطه در دست را تجويز کند و اگر درمانهاي روتين جواب ندهد، ممکن است پزشک معالج عمل جراحي را لازم بداند.
بيماري تونل كارپال، تنگي كانال عصب مچ است كه باعث ايجاد فشار بر روي عصب مچ دست و گرفتگي و درد شديد در اين ناحيه ميشود