2011/08/17, 09:32 AM
آيا استرس موجب يبوست ميشود؟
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يبوست يك مشكل نسبتا شايع بوده و البته تا حدي هم آزاردهنده است كه در برخي افراد حتي ممكن است به يك اختلال روزمره تبديل شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين روزها يبوست تنها مشكل سالمندان يا ميانسالان نيست بلكه بسياري از جوانان نيز با علائم و عوارض آن دست به گريبان هستند.
به گفته پزشكان و متخصصان گوارش، اين عارضه دلايل متنوعي ميتواند داشته باشد كه يكي از مهمترين آنها فقدان فيبرخوراكي موجود در رژيم غذايي است.
دكتر ويرال پاتراوالا از متخصصان معده و روده در مركز تخصصي مايوكلينيك در اين باره اظهار داشت: مصرف فيبرخوراكي در غذاي روزانه به خروج مدفوع از رودهها كمك ميكند اما در غير اين صورت حركت مدفوع در رودهها به سختي صورت ميگيرد و فرد را با مشكل روبرو ميكند. بعلاوه مشكلات تيروئيدي مثل پركاري اين غده و تغييرات هورموني در بدن نيز عوامل موثر در بروز يبوست هستند.
به گزارش پايگاه اينترنتي لوموسيتي، ساير علائم شايع يبوست، عدم مصرف كافي مايعات، فقدان ورزش، عادات ضعيف رودهاي و مصرف الكل و نوشيدن زياد قهوه كه هر دو آب بدن را كاهش ميدهند. همچنين ابتلا به سندرم روده تحريك پذير نيز موجب يبوست ميشود. علاوه بر اين فاكتورها دكتر پاتراوالا از فاكتور ديگري نام برده است كه به طور غيرمستقيم در بروز يبوست موثر است.
وي ميگويد: استرس به طور مستقيم عامل بروز يبوست نيست اما ميتواند ريتم بدن را كه عامل حركات منظم روده بزرگ است تغيير داده و اين حركات دودي شكل مفيد را كاهش دهد. هر چند هنوز هيچ مطالعهاي وجود ندارد كه ثابت كند استرس عامل بروز يبوست است اما در مبتلايان به سندرم روده تحريك پذير استرس ميتواند موجب يبوست يا اسهال و يا هر دوي آنها شود. همچنين دربيماران ديابتي و تيروئيدي حركات رودهاي كم است كه با استرس اين حالت تشديد ميشود.