امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارتباط بین نور آفتاب و ام اس
#3

تاثير مثبت نور خورشيد بر بيماري ام اس

نور خورشيد در پيشگيري از بروز بيماري مالتيپل اسكلوروزيس (ام اس) يا پيشرفت آن موثر است. تحقيقات پژوهشگران دانشگاه آكسفورد روي پنج هزار بيمار مبتلا به ام اس مشخص كرد افراد مبتلا به اين بيماري اگر زير نور خورشيد قرار گيرند در مقايسه با افراد سالم، كمتر دچار سرطان پوست مي شوند. بيماري ام اس بيماري التهاب بخش هاي گوناگون اعصاب مركزي شامل مغز و طناب نخاعي است كه معمولاً در سنين ۳۰ تا ۴۰ سالگي بروز مي كند. زنان دو برابر مردان به اين بيماري دچار مي شوند. بر اساس آمار به طور متوسط در هر صد هزار انسان سفيد پوست، ۶۲ نفر و در هر صد هزار انسان غير سفيد پوست۳۱ نفر به اين بيماري مبتلا مي شوند

دنیز

کد خبر: 13342 زمان انتشار: ۱۳۹۱/۱۰/۱۷ - ۱۱ : ۵۹
نقش نور خورشید در بیماری ام اس
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: ثابت شده که نور خورشید و برخی عفونت‌‌های ویروسی در افرادی که زمینه ارثی دارند زمینه ابتلا به بیماری ام اس را فراهم می‌کند.

سید مسعود نبوی در گفت‌وگو با فارس در مورد عوامل ابتلا به بیماری ام اس اظهار داشت: اگر کسی زمینه ارثی و ژنتیکی ام اس را نداشته باشد معمولاً دچار این بیماری نمی‌شود ولی میزان بروز و ظهورش در جوامع مختلف متفاوت است به طوری که در بین اسکیموها و ساکنان آسیای شرقی این بیماری بسیار نادر است.



وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای محیطی که معمولاً ناشناخته هم هستند زمینه‌ا‌ی فراهم می‌کنند تا افرادی که زمینه ارثی برای ابتلا به ام اس دارند به این بیماری مبتلا شوند افزود:ثابت شده یکسری عفونت‌های ویروسی مانند ebd، نور خورشید و ویتامین D در افرادی که زمینه ارثی دارند در ابتلا به ام اس موثر است.

نبوی در مورد تأثیر مصرف سیگار و ابتلا به ام اس گفت: تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده که مشخص شد ممکن است مصرف سیگار در افراد مستعد به بروز بیماری کمک کند یا شدت بیماری را بالا ببرد.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب تصریح کرد: البته برخی متخصصان مکانیسم‌های عروقی و تنگی عروق را عامل ابتلا به ام اس می‌دانند که به مرور این فرضیه در حال رد شدن است.

به گزارش خبرنگار فارس، ام اس ( Multiple Sclerosis) هنگامی در بدن آغاز می‌شود که گلبول‌های سفید که نقش دفاعی در بدن دارند به غلاف میلین که محافظ رشته‌های عصبی است و پیام‌های الکتریکی را با سرعت بالا منتقل ‌می‌کند، به‌جای یک عامل بیگانه حمله می‌کنند و هر بار این گلبول‌ها به رشته‌های اعصاب مربوط به یکی از اندام‌های بدن حمله کنند، آن اندام دچار مشکل می‌شود.


نورآفتاب و کاهش خطر ابتلا به ام‌اس
اخبار پزشکی | نورآفتاب و کاهش خطر ابتلا به ام‌اس همان‌گونه که می‌دانید امروزه بیماری‌هایی وجود دارند که هنوز درمان قطعی نداشته و اکثر مبتلایان را به کام مرگ می‌کشاند. بیماری‌هایی چون ام‌اس، ایدز، سرطان، هپاتیت و... که همه روزه برتعداد مبتلایان به این بیماری‌ها افزوده می‌گردد و حتی دلایل ابتلا به این بیماری‌ها نیز نامعلوم است، اما می‌توان با توجه بیشتر و رعایت بهداشت جسمی، غذایی و روانی از ابتلا به آنها پیشگیری کرد.


در تازه‌ترین تحقیقات، پژوهشگران استرالیایی دریافتند که بین نورآفتاب و ابتلا به بیماری ام‌اس ارتباط معناداری وجود دارد.

آنها این مطالعات را روی زنان باردار انجام دادند و دریافتند که مادرانی که در دوره بارداری مخصوصاً ۳ماهه اول بارداری، به میزان کافی در معرض نورآفتاب قرار می‌گیرند، نوزادانشان در بزرگسالی کمتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌گردند.

در این مطالعات مشخص شد که بین سطح پایین ویتامین D و ابتلا به بیماری ام‌اس ارتباط زیادی وجود دارد به طوری که دیده شد مادران بارداری که کمتر در نور مستقیم خورشید (که از منابع مهم و عمده ویتامین Dمی‌باشد) قرار می‌گیرند، بیشتر دچار نقص در سیستم عصبی مرکزی و سیستم ایمنی شده و ریسک ابتلا به ام‌اس در نوزادانشان در آینده افزایش می‌یابد.

در این تحقیقات، پژوهشگران روند تولد ۱۵۲۴ نوزاد را که در بزرگسالی به ام‌اس دچار شده بودند، مورد تحقیق و بررسی قرار دادند. این افراد در سال‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ متولد شده بودند.

مشخص شد از این تعداد بیشتر افرادی که به ام‌اس مبتلا شده‌اند در ماه‌های نوامبر و دسامبر متولد شده‌اند.

این بدین معناست که ۳ ماهه اول بارداری در مادران این افراد در طول ماه‌های سرد زمستان بوده است. درست زمانی که میزان نور آفتاب کم بوده است.

در این میان همچنین مشخص شد بیشتر مبتلایان متعلق به نیمکره‌جنوبی زمین بوده‌اند که میزان سرما در آن بیشتر و شدیدتر است و مادران این افراد در ۳ ماهه اول بارداری که در فصل زمستان بوده است، کمتر در هوای آزاد و نور خورشید قرار داشته‌اند. از بین افراد مبتلا درصد بسیار کمی در ماه‌های می و ژوئن متولد شده‌اند.

یعنی این‌که ۳ ماهه اول بارداری مادران این افراد در اوایل تابستان یعنی ماه‌های سپتامبر و نوامبر بوده است.

در این پژوهش معلوم شد که ریسک ابتلا به سفت‌شدگی و تصلب بافت‌ها در افرادی که در اوایل تابستان به دنیا آمده‌اند، ۳۰ درصد بالاتر است و همان‌طور که گفتیم این افراد ۳ ماهه اول جنینی خود را در ماه‌های زمستان و کاهش نورخورشید سپری کرده‌اند.

محققان دریافته‌اند که ویتامین‌D برای تکامل سیستم عصبی مرکزی فوتوس (جنینی که در ۳ ماهه اول بارداری است) بسیار اهمیت دارد.

مکمل‌های ویتامین D برای جلوگیری از ابتلا به تصلب بافت‌ها در زمان بارداری نیز بسیار مهم و ضروری است.این نتایج و پژوهش‌ها، نتایج قبلی تحقیقات دانشمندان را که در نیمکره شمالی زمین انجام شده است، تأیید کرده است.

در تحقیقاتی که در نیمکره شمالی انجام گرفت مشخص شد که درصد ابتلا به ام‌اس در افرادی که در ماه می‌ متولد شده‌اند بسیار بالاتر است، چراکه مادران آنها در ۳ماهه اول بارداری خود که در ماه‌های سرد سپتامبر و نوامبر بوده است به علت سردی هوا کمتر در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفته‌اند.

ام‌اس از آن دسته بیماری‌های لاعلاجی است که در مناطق دور از استوا رایج است. یعنی مناطقی که میزان تابش نورخورشید که منبع مهم ویتامین D است، در آن کم است.

این بیماری نوعی ناتوانی دائمی در دستگاه عصبی مرکزی است که علائمی چون بی‌حسی یا ضعف در یک یا چند عضو بدن، کاهش و ضعف در بینایی، لرزش و رعشه در برخی اندام‌ها و لرزش و بی‌ثباتی در راه رفتن در آن به چشم می‌خورد.

لذا براساس توصیه محققان مادران باردار مخصوصاً در ۳ماهه اول باید به میزان کافی در معرض نورمستقیم خورشید قرار گیرند تا از این منبع مهم ویتامین D استفاده کرده و از تولد نوزادان مستعد به ابتلای ام‌اس پیشگیری کنند.
منبع: NEWS IN SCIENCE
تاریخ: چهار شنبه 19 مهر 1391

پزشكان تاكید كردند:
نور خورشید برای مبتلایان به ام اس مفید است

دانشمندان علوم پزشكی در آمریكا در یك آزمایش جدید تاكید كردند كه تماس با نور خورشید برای مبتلایان به بیماری ام اس (مولتیپل اسكلروسیز) مفید است.

دانشمندان علوم پزشكی در آمریكا در یك آزمایش جدید تاكید كردند كه تماس با نور خورشید برای مبتلایان به بیماری ام اس (مولتیپل اسكلروسیز) مفید است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این دانشمندان پیشنهاد می كنند كه مبتلایان به ام اس باید برای مقابله با بیماری شان در معرض نور خورشید قرار بگیرند.

این توصیه نتیجه یك تحقیق جدید است كه نشان می دهد افزایش سطح ویتامین D در بدن این بیماران هم تعداد حملات ناشی از ام اس را كاهش می دهد و هم سرعت پیشرفت بیماری را كندتر می كند.

به گزارش روزنامه دیلی اكسپرس، این بیماری كه ناشی از نقص سیستم ایمنی خودكار بدن است در اثر از دست رفتن رشته های عصبی در مغز و نخاع بروز می كند.

دكتر كولین هایز و دستیارانش در دانشگاه ویكوسنین معتقدند ویتامین D۳ به كنترل سلولهای T لنفوسیتی كه عامل بروز ام اس هستند، كمك می كند. تماس با نور خورشید موجب افزایش سطح ویتامین D در بدن می شود.

خبرگزارى ايسنا (www.isna.ir)
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : roozbeh_1
  


پیام های داخل این موضوع
RE: نور آفتاب با کاهش علائم ام.اس ارتباط دارد - توسط sargol - 2013/01/21, 06:44 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ارتباط ام اس و حافظه - راه های بهبود حافظه fereshteh 9 3,455 2017/09/19, 10:46 PM
آخرین ارسال: yas8866
  ارتباط سیگار کشیدن با ام اس و تولید آنتی بادی خنثی کننده اینترفرون saffari_mo 2 3,615 2013/11/19, 01:18 AM
آخرین ارسال: ahya
  ارتباط بیماری MSبا ماه تولد kami 98 56,811 2013/05/20, 09:59 AM
آخرین ارسال: minoshka
  ارتباط میان ام اس وصرع sargol 1 4,159 2013/01/08, 10:37 AM
آخرین ارسال: شفا یافته
  ارتباط بین بیماری ام اس وبرخی مناطق مغزی sargol 1 2,584 2012/11/21, 12:48 PM
آخرین ارسال: sargol
  حملات ام .اس و ارتباط آن با ذائقه بیمار maya 23 16,005 2010/10/01, 12:47 PM
آخرین ارسال: zaynab



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان