امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انواع چای گیاهی و دمنوش ها
#2
آرامش قلب و اعصاب با چای اسطوخودوس

اسطوخودوس (استخوان دوست) یا «لاواند» گیاهی است بسیار معطر که در عطرسازی و در درمان بسیاری از ناراحتی های اعصاب و روان کاربرد دارد. این گیاه انواع مختلفی دارد که همگی از لحاظ خواص مشابه هم هستند. اما «لاواند» واقعی ریشه گیاهی هندی است که بوی خیلی تند معطری دارد. «جالینوس» آن را گیاه کامل نامیده است، زیرا در درمان بسیاری از ناراحتی ها مورد استفاده قرار می گرفته است. «لاواند» یکی از بهترین گیاهان معطر است که قرن ها بشر، با عطر دل انگیز آن «عطر لاواند» آشنا بوده و مادربزرگ ها از کیسه های کوچک محتوی این گیاه برای معطرکردن لباس ها، ملافه ها، گنجه های لباس و فضای اتاق ها استفاده می کرده اند.
«لاواند» مسکن و آرامبخش بوده و برای رفع نگرانی، اضطراب، فشارهای عصبی و رفع ناراحتی های مغز و اعصاب، قلب و ریه، دستگاه گوارش و همچنین به عنوان ضددرد، بادشکن معده، نیرودهنده، ضدانگل و باکتری و ضدتشنج مورد استفاده قرار می گیرد، اما آنچه که بیش از همه باید بر آن تأکید نمود خاصیت تقویت کننده و ارزشمند آن در درمان اختلالات عصبی مانند فشردگی های عصبی، سردرد و ناراحتی مغزی، حالات عصبی تشنج، فلج، غش، صرع و ناراحتی های عصبی با ریشه روانی مانند سرگیجه و سردردهای میگرنی و همچنین در تقویت اعصاب قلب، است.

میزان مصرف چای اسطوخودوس:
چای اسطوخودوس را می توان جانشین چای عصر و یا شب (قبل از خواب) کرد که برای رفع خستگی بسیار مفید و مؤثر است.
برای کسانی که از اختلالات نام برده شده، در رنج هستند، مصرف روزانه
۴-۳ فنجان از این چای به مدت ۲ هفته توصیه می شود.

طرز تهیه: برای تهیه یک فنجان چای «لاواند»، مقدار یک قاشق غذاخوری از گل آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده با کمی عسل یا شکر سرخ، در فواصل غذایی (مابین ناهار و شام) میل کنید.

چای شمعدانی وحشی (عطری)، آرامبخش افراد افسرده و مضطرب!!
استفاده از برگ های ژرانیوم (شمعدانی عطری و یا وحشی) که در نواحی آذربایجان به نام عطر چایی یا عطر شاهی معروف است، از دیرباز در میان خانواده های ایرانی متداول بوده است. اغلب خانواده ها برای این منظور یک گلدان از این گیاه زیبا را که دارای برگ های سبز پرچین و شکن و بسیار معطر است، در خانه نگهداری می کنند و با افزودن چند برگ شمعدانی معطر، در داخل قوری چای، از عطر دلپذیر و طعم مطبوع چای و خواص درمانی ژرانیوم برخوردار می شوند.
ژرانیوم، از تیره گیاهان معطری است که دارای اثرات ضددرد، ضداضطراب، ضدافسردگی، مقوی مسکن و آرامبخش است و در درمان اختلالاتی مانند اسهال، سنگ کلیه، گلودرد، نارسایی عادت ماهانه، خونریزی ها و مشکلات گردش خون و دیابت مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز تهیه و میزان مصرف چای شمعدانی
بهترین و ساده ترین روش استفاده از این گیاه، قرار دادن چند برگ آن در چای معمولی است. اما برای موارد یاد شده، مصرف روزانه ۲ فنجان از دم کرده این گیاه به میزان یک قاشق چای خوری از پودر برگ آن در یک فنجان آب جوش برای مدت ۲-۱ هفته تا برطرف شدن کامل ناراحتی، توصیه می شود.
هشدار!! ژرانیوم را نباید برای مدت طولانی مورد استفاده قرار داد.

گل بهار نارنج؛ خواب آور، آرامبخش و تقویت کننده قلب و اعصاب
بهار نارنج، گل درختان نارنج است که در میان خانواده های مختلف مرکبات از نظر مصارف طبی شهرت دارد.
علاوه بر آن، پوست میوه نارنج، هم مصرف غذایی داشته و هم کاربرد دارویی دارد. از پوست نارنج برای تهیه مربا و در تهیه غذاهای سنتی استفاده می کنند. همچنین پوست نارنج، داروی مؤثری برای تقویت دستگاه گوارش و دفع انگل است.
خواص بهار نارنج
بهار نارنج، داروی مؤثری بر ضد ناراحتی های عصبی است و به عنوان آرام کننده و ضدهیجانات دستگاه عصبی عمل می کند. سردردها و دل دردها را آرام می سازد و در بدخوابی ها و بی خوابی هایی که ریشه عصبی دارند و دیگر ناراحتی های عصبی، به ویژه سردردهای میگرنی کاربرد دارد. علاوه بر این ها، از این گیاه برای درمان دردهای عادت ماهانه زنان، تقویت معده، تقویت قلب و مغز، تشویش، تشنج و تپش نامنظم قلب و تحریکات عصبی، و علیه حمله و غش استفاده می شود.
طریقه مصرف:
برای موارد غش، حمله، تب، دفع انگل، هضم غذا و دردهای معده، از خلال پوست نارنج استفاده می شود که روش استفاده آن، بدین قرار است:
بر روی پوست نارنج، ماده ای سمی (شیمیایی و ضدحشره) وجود دارد که برای از میان بردن آن، باید ابتدا پنبه ای را به الکل ۹۰ درجه آغشته کنید و روی پوست نارنج را با آن پاک سازید، سپس با آب گرم بشویید. بعد پوست را به صورت خلال درآورده و برای مصرف شربت، مربا، غذا و یا جوشانده از آن استفاده کنید.
جوشانده پوست نارنج: مقدار یک قاشق غذاخوری از خلال پوست نارنج را در یک لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس آن را صاف کرده و با کمی عسل شیرین کنید و بنوشید.
طرز تهیه چای بهار نارنج:
برای رفع خستگی، آرامش قلب و اعصاب و یک خواب خوش و آرام، کافی است مقدار ۱۰-۵ گرم از گل های بهار نارنج را در ۲ لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ یا عسل میل کنید. از گل های بهار نارنج برای معطر ساختن و تقویت چای معمولی نیز می توان استفاده کرد و طریقه استفاده از آن مانند چای شمعدانی عطری است.
چای مقوی و آرامبخش از پوست و برگ میوه ای بهشتی!!

چای سیب
شاید تعریف و توضیح درباره سیب که دارای اثرات درمانی و غذایی غیرقابل انکاری است، زاید باشد. اما لازم دانستیم با توجه به اثرات و فواید بیشمار پوست و برگ این میوه بهشتی که مصارف درمانی آن به علت مصارف عادی و روزمره اش نادیده گرفته شده است نکاتی را در ارتباط با مصارف مختلف این میوه گرانبها در فصل وفور آن به اطلاع خوانندگان عزیز برسانیم.
خواص درمانی چای سیب:
سیب دارای ویتامین ها، آنزیم ها و املاح مفیدی است که به عنوان تقویت کننده قلبی و عصبی و گوارش شهرت دارد.
گفته شده است: «مصرف یک سیب در صبح و یک سیب در شب طبیب را دور نگه می دارد» و لازم است که اضافه کنیم، نوشیدن چای سیب قبل از خواب که باعث خوابی خوش و آرام می شود نیز به این امر کمک می کند.
طرز تهیه چای سیب:
برای تهیه چای سیب از پوست میوه سیب استفاده می شود. (پوست سیب آرامبخش اعصاب و مفرح قلب است). در فصل فراوانی این میوه بهتر است بعد از خوردن سیب، پوست آن را نگه دارید.
پوست همه انواع سیب ها از لحاظ طبی دارای خواص مشابهی هستند، اما پوست سیب سفید یا زرد (لبنانی) نوشیدنی معطر و خوشمزه تری می دهد. برای ۲ لیوان آب جوش، یک مشت پوست سیب کافی است. در صورت امکان اگر چند پر سیب تازه به آن اضافه شود و مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد، نوشیدنی گوارایی را به وجود می آورد.
حال، آن را صاف کنید و با کمی آب لیمو و یک قاشق چای خوری عسل نوش جان کنید. (اگر قبل از دم کردن، پوست سیب را پودر کرده و در قوری بریزید، اثر درمانی آن به علت خروج آنزیم ها و مواد مفید معدنی آن بیشتر می شود).
سنبل طیب؛ دوست و حامی درجه یک قلب
سنبل طیب که به آن علف گربه نیز می گویند، با ریشه در هم تنیده زرد قهوه ای، گیاهی خوشبو است که داخل آن سفید فام است و به علت وجود اسید والریاتیک، پس از خشک شدن بوی کمی تند ونامطبوع از آن به مشام می رسد.
«والرین»، یک گیاه قلبی، معرق و مقوی مغز و معده است. همچنین این گیاه خاصیت ضدانگلی و قاعده آور دارد و بالاتر از همه یک آرام کننده قوی دستگاه عصبی است «والرین» دارویی مطمئن برای بحران های عصبی، دلهره، ضعف اعصاب، بحران های غش، صرع، هیستری، آسم، تشنج و ناراحتی های روانی مانند سردردهای عصبی، تپش ها و دلواپسی هایی که ریشه قلبی و عصبی دارند مؤثر بوده ودر احساس خستگی و به اصطلاح (گلوله ای درگلو) و تمام موارد فشارهای عصبی ناشی از شکنندگی شخص مؤثر و مفید است.
این گیاه خواب آوری آرامبخش در درمان میگرن و سردردهای شدید عصبی است.
طریقه مصرف:
برای موارد ذکر شده در بالا مقدار
۳ - ۲ گرم از ریشه پودر شده سنبل طیب را در یک فنجان آب جوش بریزید و یک دقیقه بر روی آتش بماند تا به جوش آید. سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی سماور دم کرده و صاف کنید وبا عسل یا نبات شیرین کرده و با چند تکه لیموترش میل کنید.
هشدار! مصرف بیش از حد و طولانی مدت این گیاه ممکن است عوارضی داشته باشد، از این رو بهتر است به مقدار کم و حداکثر از نظر طول مدت تا یک هفته الی ۱۰ روز مصرف شود. از سنبل طیب در ترکیب چای ترش که چایی مقوی قلب و اعصاب است نیز می توان استفاده کرد.
طرز تهیه چای ترش:
سنبل طیب، یک پر(خوشه) به اندازه یک تا دو بند انگشت از ریشه (۳ - ۲ سانت)، گل گاو زبان؛ ۵ گرم، لیموترش تازه یا خشک ؛ ۲- ۱ عدد.
همه موارد را در یک قوری با ۲ لیوان آب جوش بریزید و بر روی شعله ملایم به مدت یک دقیقه جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. آنگاه آن را صاف کرده و با نبات میل کنید. «نوش جانتان»
گل سرخ، آرامبخش قلب و اعصاب
تاریخ گل سرخ، به اندازه عمر بشریت قدمت دارد. شعرا آن را ملکه گل ها خوانده اند و در کتاب های مقدس از آن تجلیل شده است.
عطر آن منحصر به شاهان، معابد و خدایان بوده است و شاهد تکان دهنده آن، دسته هایی از این گل به صورت کاملاً دست نخورده در تابوت فرعون «توتان خامون» است که به وسیله همسرش در سه هزار سال قبل در آن قرارداده شده است.
شایان ذکر است که مسلمانان بویژه ایرانیان نام و عطر این گل زیبا را به حضرت محمد(ص) نسبت داده و به آن گل محمدی می گویند.
گل سرخ انواع مختلفی دارد و گونه های آن را به چندین هزار تخمین زده اند.
خواص ونوع مصرف:
گل سرخ مصارف مختلفی دارد. مصرف غذایی گل سرخ از دیرباز شناخته شده است. از این گل معطر، در ترکیبات ادویه، تهیه گلاب و شربت ومربا استفاده می کنند. همچنین از نظر کاربرد دارویی، این گیاه دارای خواص ارزشمندی است که گیاه شناسان و اطبای معروف بر آن تأکید کرده اند.
«ابن سینا» درباره ارزش دارویی مربای گل سرخ، در درمان بیماری سل و نتایج مفید آن سخن گفته است. گیاه شناسان معروفی همچون «جالینوس»، «دیوسکورید» و «پلین» برای این گیاه ارزش طبی فراوانی قائل بوده اند و از جمله به خواص گلاب اشاره کرده و تأثیر آن را در درمان ناراحتی های گوش، دستگاه گوارشی، عوارض پوستی و استخوانی نیکو دانسته و غرغره آن را برای زخم های دهان و لثه و تورم لوزه ها مفید دانسته اند. علاوه بر آن از گل سرخ به عنوان داروی ضد تهوع و قابض نام برده اند.
جالب است که بدانید گل سرخ در عین قابض بودن (ضد اسهال)، خاصیت مسهلی و نرم کنندگی نیز دارد.
این گیاه برطرف کننده نفخ معده و به طور کلی بادها و رطوبت است. همچنین تقویت کننده و برطرف کننده ناراحتی های ریه، کلیه و تپش شدید قلب است.
پمادگل سرخ، دارای خاصیت آرام کننده در دردهای ناشی از ضرب دیدگی ها و پیچ خوردگی هاست.
چکیده یا عصاره گل سرخ (گلاب) به عنوان آرامبخش قلب و مفرح اعصاب شناخته شده و در شربت ها و غذاها کاربرد دارد.
طرز تهیه چای گل سرخ:
برای تهیه یک نوشیدنی آرامبخش و معطر، مقدار یک قاشق غذاخوری پر از برگهای گل سرخ محمدی را با یک قاشق چای خوری چای، از هر نوع آن (سبز، سیاه، سفید) که مایل باشید دم کرده و نوش جان کنید.
فراموش نکنید که برای تهیه این چای اگر از چای معمولی (سیاه) استفاده می کنید، طریقه دم کردن چای (چای سیاه) به روش چینی را فراموش نکنید!

اکلیل کوهی، اکسیر جوانی و آرامبخش مؤثر علیه غم زدگی!
شکل ظاهری این گیاه شبیه «ترخون» است. اما رنگ آن سبز مات و پشت برگهای آن سفید مایل به نقره ای (اکلیلی) است.در شهرها، این گیاه را در حاشیه پارک ها می کارند و در واقع می توان گفت که این گیاه علاوه بر خواص درمانی به علت ظاهر زیبا و عطر ملایم آن، جنبه تزئینی نیز دارد.
اکلیل کوهی (رزماری) از قدیم الایام مورد توجه اطبا بوده وحتی در قبور فراعنه مصر، شاخه هایی از این گیاه درتابوت ها پیدا شده است.
رزماری (اکلیل کوهی)، گیاه مقدس!
در یونان و روم باستان نیز اکلیل کوهی در ردیف گیاهان مقدس قرار داشته است و اطبای شرقی به ویژه «ابوعلی سینا» مصارف زیادی از این گیاه را به ویژه در درمان ناراحتی های معده ای و کبدی توصیه کرده اند.
خواص و کاربرد درمانی:
اکلیل کوهی قابض و محرکی عمومی است که دارای خاصیت ضد درد، ضدرماتیسم، ضدنقرس، بادشکن، مدر و معرق است. علاوه بر این ها به علت صفراآوری، در ردیف داروهای معالج کبد وکیسه صفرا، به ویژه در هپاتیت ها و یرقان ها قرار دارد. مصرف این گیاه در ترکیبات دارویی تقویت کننده های عمومی، به ویژه تقویت قلب و اعصاب کاربرد فراوان دارد. و از دم کرده آن شربتی آرامبخش تهیه می کنند که در درمان ناراحتی های دماغی، فلج های جزئی، ضعف و کسالت و خستگی های فکری، مورد استفاده قرار می گیرد.
افسانه های زیادی را به این گیاه نسبت داده اند و از آن به نام اکسیر جوانی یاد کرده اند. اما، آنچه مسلم است، این گیاه علاوه بر موارد یاد شده معالج صددرصد رماتیسم بوده و خوردن جوشانده آن، در درمان بی خوابی، میگرن، تپش شدید قلب، تنگی نفس و ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است و همچنین غرغره جوشانده رزماری، آرامبخش مؤثری برای گلودرد و آفت دهان است.
طریقه مصرف اکلیل کوهی
۱ - طرز تهیه چای رزماری:
برای تهیه این چای، مقدار ۵ گرم از شاخه های خشک گل دار و یا بی گل این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت ۱۰ دقیقه بگذارید دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ میل کنید.
۲ - حمام رزماری
برای افراد خسته و کم خون و کودکان لاغر، حمام رزماری توصیه می شود. برای این منظور جوشانده غلیظ رزماری را که از جوشاندن ۲ مشت از گیاه در یک لیتر آب جوش که به مدت ۵ دقیقه جوشیده شده باشد، تهیه کرده و به آب گرم وان حمام اضافه کنید و روزی ۲ بار و هر بار به مدت یک ساعت از این حمام استفاده کنید و بدن را در آن ماساژ دهید.
اکلیل کوهی علاوه بر مصارف درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و از پودر برگهای آن می توان در ترکیبات ادویه ها، سالادها، چاشنی ها و سس ها استفاده کرد.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : najva , زهرا59 , ZAKER , Ali 324 , MFhealth , مولتی ام اس , maryamjoooon , Hasty , نازلی , فاطمه زهرا , بهــار , ساغر , احمدرضا , somaye_602000 , parisa2011 , شفا یافته , nazanin200312 , naz.gigili
  


پیام های داخل این موضوع
نوشیدنیی که عصبانیت شما را کاهش می دهد - توسط Saina - 2011/09/12, 03:45 PM
انواع چای و خواص آنها - توسط نازلی - 2011/11/20, 08:39 AM
RE: انواع چای و خواص آنها - توسط nahid - 2011/11/23, 07:09 PM
RE: انواع چای و خواص آنها - توسط najva - 2011/11/23, 08:03 PM
این چاي را نخوريد - توسط شهرزاد - 2012/08/21, 11:27 PM
RE: انواع چای و خواص آنها - توسط yummy - 2012/10/05, 02:08 AM
نوشدنیهای آرامبخش - توسط glassheart - 2015/08/04, 12:20 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,294 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,279 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی نازلی 15 15,787 2015/12/11, 12:13 AM
آخرین ارسال: سها
  عرقیات گیاهی و خواص آنها فرناز 5 49,819 2015/06/04, 09:12 PM
آخرین ارسال: Reza_N
  خواص انواع کلم (برگ ، بروکلی و...) mojtaba2iran 10 11,659 2014/11/04, 12:36 AM
آخرین ارسال: نازلی
  خواص پودر کربن گیاهی برای بدن نازلی 0 4,610 2014/06/08, 02:56 PM
آخرین ارسال: نازلی
  خواص انواع فلفل سیاه ،رنگی و دلمه ای نازلی 14 19,049 2014/05/07, 06:05 PM
آخرین ارسال: نازلی
  خواص انواع توت (توت فرنگی ، توت سفید و..) نازلی 6 5,112 2014/02/10, 10:59 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  چرا نفخ می کنیم؟ قویترین ضد نفخ گیاهی شهرزاد 3 54,020 2013/12/03, 11:48 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  خواص انواع شکلات paravar2008 10 9,009 2013/12/02, 12:11 AM
آخرین ارسال: شهرزاد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست