امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فواید انجیر
#1


انجير بهترين دارو براي بيماران عصبي

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران - انجير تازه حاوي پتاسيم ، كلسيم ، آهن و ويتامين هاي گروه 'ب ' است كه براي سلامت پوست ، عضلات و اعصاب مفيد است و همچنين اين ميوه به دليل وجود مقدار زياد فسفر در پرورش هوش و حافظه بسيار مؤثر است .


به گزارش ايرنا، انجير ميوه اي مقوي و شيرين است كه در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربي آن ' تين ' و نام انگليسي آن ' 'FIG' است .
درخت انجير بومي آسياي غربي و كشورهاي مديترانه است و از آنجا به عربستان ، سوريه و فلسطين اشغالي برده شده است .
انجير درختي است با برگ هاي پنجه اي و به رنگ سبز خاكستري كه بلندي آن تا 6 متر مي رسد و به دليل عدم مقاومت در مقابل سرماي شديد ، در مناطق معتدل و گرمسير كشت مي شود .
درخت انجير معمولا از سال چهارم شروع به ميوه دادن مي كند و تا سن 20 سالگي ميوه مي دهد.
ميوه انجير، قند زيادي دارد و50 درصد انجير خشك را قند تشكيل مي دهد. همچنين منبع خوبي از پتاسيم ، منيزيم ، كلسيم ، فسفر و ويتامين هاي C , B , A است.
انجير همچنين منبع غني فيبرغذايي است . ليگنين يك نوع فيبرغذايي غيرمحلول است كه به مقدار زياد در انجير وجود دارد و نقش عمده اي در جلوگيري و رفع يبوست دارد.
خواص انجير:
انجير ادرارآور است و سينه را نرم مي كند. انجير براي معالجه برونشيت مزمن،زكام و گرفتگي صدا مفيد است. همچنين مربا و كمپوت انجير براي درمان يبوست موثر است .
شير سفيدي كه از دم برگها يا ميوه انجير خارج مي شود بهترين درمان ميخچه و زگيل است و بايد آن را صبح و شب روي ميخچه گذاشت تا آن را از بين ببرد.
ميوه انجير نيروبخش، خوش طعم، مولد انرژي و فربه كننده است و مواد لازم براي سوخت و ساز بدن را در خود جمع كرده است.
اگر 40 تا 120 گرم انجير خشك را در يك ليتر آب بجوشانيد، جوشانده اي به دست مي آيد كه براي معالجه زكام هاي شديد و تورم هاي حنجره مفيد است. دم كرده برگ هاي آن به مقدار 26 تا 30 گرم در يك ليتر آب، مسكن و براي معالجه سرفه تجويز مي شود.
خوردن جوشانده انجير خشك براي درمان گلو درد و سرما خوردگي بسيار موثر است. اگر 5 تا 7 گرم انجير خشك را در مقداري آب بريزيم و با آتشي ملايم بپزيم تا به صورت شربتي درآيد، اين شربت درد گلو را آرام مي كند و سرفه را تسكين مي دهد. از جوشانده انجير خشك در شير، شربتي به دست مي آيد كه دررفع تحريكات گلو و مخاط دهان موثر و مفيد است .
انجير ميوه اي است بسيار مغذي كه هضم آن آسان است و مصرف آن براي بچه ها و اشخاصي كه از بستر بيماري برخاسته اند و دوره نقاهت را مي گذرانند، بسيار مفيد است.
انجيربه علت دارا بودن دانه هاي ريز، باعث تقويت روده و معده مي شود ولي براي كبدهاي ضعيف زيان آور است.
اين ميوه همچنين در رفع بواسير،صرع، جنون و وسواس بسيار موثر است . خوردن انجير تازه و خشك، يبوست هاي كهنه و مقاوم را درمان مي كند.
خوردن جوشانده انجير خشك در درمان تمام التهابات دستگاه تنفس مانند ذات الريه، ذات الجنب،آسم،تنگي نفس وسرماخوردگي هاي مكرر مفيد است.
اگر خمير انجير با آرد جو و گندم به صورت مرهم، روزي دو بار در محل ورم گوش و دمل ها قرار گيرد، اثر شفابخش دارد.
همچنين برگ تازه انجير براي التيام جراحات ، زخم ها و جوش خوردن سريع زخم هاي سطحي موثر است.
سرشار بودن انجير از پتاسيم، تاَمين كننده سلامتي كودكان ضعيف ، كم خون و بي اشتها است. اگر انجير و عسل را به طور مساوي با هم مخلوط كنيم براي زخم معده بسيار مفيد است. انجير به علت داشتن پتاسيم، درجه قليايي بودن بدن را بالا مي برد و در رفع اوره و چربي بدن بسيار موثر است.
انجير مي تواند در بيماران مبتلا به عدم كفايت كبد و رماتيسم مزمن موثر باشد. انجير هر قدر تازه تر باشد ، قدرت پاك كنندگي و خواص آن بيشتر است. انجير بهترين غذا براي بيماران عصبي است.
انجير پخته مرهم خوبي براي سوختگي زخم هاي گرم و دمل( مخصوصا دمل دندان ) است. شربت انجير تسكين دهنده دردهاي گلو و سرفه است.
انجير خيسانده شده در شير بسيار خوشمزه و براي درمان يبوست شديد بسيار مفيد است.
انجير خيسانده شده در روغن زيتون نيز براي معالجه يبوست بسيار مفيداست و اين مخلوط بايد صبح ناشتا خورده شود.
شيره سفيد انجير اثري نظير مايه پنير دارد، بنابراين مي توان از آن در تهيه پنير استفاده كرد.
براي معالجه آبسه دندان و ناراحتي لوزه و گلو، انجير پخته بسيار مفيد است. مرهم انجير پخته شده در سركه، براي درمان سوزش و خشكي زخم ها بسيار موثر است
ولي بايد گفت انجير براي مبتلايان به قند مضر است همچنين انجير براي اشخاص چاق، زيان آور است و زياده روي در خوردن انجير، براي معده و چشم خطرناك است و خنثي كننده زياد آن كرفس است.
انجير خشك حاوي مواد غذايي غليظ شده است و ميزان ويتامين ها، مواد معدني و كالري آن بيشتر از انجير تازه است ( در حدود 6برابر) ماده پكتين انجير خشك، كلسترول خون را كاهش مي دهد.




 تشکر شده توسط : MFhealth , najva , هانیه , hanie , مولتی ام اس , blue sky , elhametanha , N00shin , زهرا59 , meherafarin , Dani - Sara , جلال علایی موسوی
  


پیام های داخل این موضوع
انجير بهترين دارو براي بيماران عصبي - توسط نازلی - 2011/08/15, 05:03 AM
RE: فواید انجیر - توسط نازلی - 2013/05/04, 05:57 PM
RE: فواید انجیر - توسط نازلی - 2013/09/22, 12:31 PM
فواید انجیر تازه - توسط نازلی - 2011/09/01, 08:28 PM
RE: فواید انجیر تازه - توسط TootFarangi - 2011/10/20, 08:42 PM
RE: فواید انجیر تازه - توسط TootFarangi - 2011/10/20, 08:56 PM
RE: فواید انجیر تازه - توسط Ali 324 - 2011/10/20, 10:20 PM
RE: فواید انجیر تازه - توسط پویش - 2011/10/20, 10:48 PM
RE: فواید انجیر تازه - توسط ostad2000 - 2011/10/21, 06:21 AM
RE: فواید انجیر تازه - توسط شهرزاد - 2012/03/07, 06:26 PM
RE: فواید انجیر - توسط شيدا رها - 2012/08/06, 11:31 AM
خواص انجیر - توسط ahmad ebrahimi - 2012/08/03, 12:36 PM
خواص انجیر - توسط حکیم - 2012/12/04, 10:23 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فواید گياه دارويي يونجه mojtaba2iran 4 12,266 2014/08/16, 03:56 AM
آخرین ارسال: HannahZ
  فواید و مقدار مصرف انواع شیر yaro 8 17,185 2013/10/06, 06:48 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  فواید قارچ mojtaba2iran 4 9,513 2013/09/12, 08:20 PM
آخرین ارسال: نازلی
  فواید گیاه والک نازلی 1 3,544 2012/07/04, 11:24 AM
آخرین ارسال: # پریسا #
  خواص انجیر omidvar 0 967 2010/09/22, 06:20 PM
آخرین ارسال: omidvar



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان