امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبرخوش برای بیماران « ام اس »
#5
رئيس سازمان غذا و دارو: بانک مرکزي وزارت بهداشت را دور مي‌زند

خطر فساد 70ميليون دلار دارو در گمرک

بين 60 تا 70 ميليون دلار انواع دارو و محصولات دارويي در گمرک‌هاي داخلي انباشت شده و به آنها اجازه ترخيص داده نمي‌شود. شرکت‌هاي واردکننده دارو با کمبود نقدينگي شديد به منظور تامين ارز موردنياز براي واردات دارو مواجه شده‌اند. رئيس سازمان غذا و دارو همچنان بر مشکل کمبود دارو در كشور اذعان دارد و مي‌گويد كه 63 قلم کمبود دارو در کشور وجود دارد. وزارت بهداشتي‌ها عدم همکاري بانک مرکزي و وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرگ را عامل اصلي اين كمبودها مي‌دانند و همچنان وعده‌هاي دو هفته اي براي رفع كمبودها مي‌دهند.
بانک مرکزي از اوايل ارديبهشت امسال ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از اين پس دارو صرفا با ارز مبادله‌اي وارد خواهد شد. سازمان غذا و دارو نيز چندي بعد از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌اي به واردات دارو خبر داد. پس از موج بحران ارز دارويي كه از اواسط سال گذشته آغاز شد،‌اين تصميم بانك مركزي به مبدا موج دوم بحران واردات دارو به كشورتبديل شد. به گفته رئيس اتحاديه واردکنندگان دارو از زماني که نرخ ارز واردات دارو از مرجع به مبادله‌اي تغيير يافت نياز به نقدينگي شرکت‌هاي واردکننده دارو نيز دست کم دو برابر شد. اين در شرايطي است که شرکت‌هاي واردکننده دارو طلب زيادي از داروخانه‌ها و شرکت‌هاي بيمه دارند که به دليل پرداخت نشدن به موقع اين طلب واردکنندگان دارو با کمبود شديد نقدينگي مواجه شده‌اند.
دولت نبايد با دارو مانند آهن و فولاد رفتاركند
رئيس اتحاديه واردکنندگان دارو با اشاره به مشكلات سيستم پرتال ارزي در زمينه افزايش مدت اعتبار استفاده از ارز تخصيص يافته براي واردکنندگان دارو هشدار داد كه در صورت ادامه روند موجود ممکن است داروهاي انبار شده در گمرک به مرور فاسد شده و از بين بروند. به گفته رياحي سال‌هاي قبل اختصاص ارز به واردات دارو به سرعت انجام و حتي دارو با تعهد از گمرک ترخيص هم مي‌شد اما امسال سختگيري در اين زمينه بسيار زياد شده است و بانک مرکزي هم همکاري لازم را ندارد.رياحي عنوان کرد: دولت نبايد همان رفتاري را که با اقلامي مانند آهن و فولاد دارد با محصول مهم و استراتژيکي مانند دارو نيز داشته باشد. در حال حاضر فاکتور8 در بازار دچار کمبود شده، چون 20 هزار واحد از اين دارو در گمرکها انباشت شده است.او با اشاره به پيچيده بودن فرايند واردات دارو اظهار کرد: بخشي از دارو با يارانه وارد شده است و بخشي ديگر نيز با ارز مرجع و بخشي ديگر با ارز مبادله‌اي وارد کشور شده است. به همين دليل نمي‌توان به درستي محاسبه کرد که مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌اي واردات دارو چقدر مي‌شود.رئيس اتحاديه واردکنندگان دارو با بيان اينکه بانک مرکزي حتي به نامه‌هاي وزارت بهداشت در زمينه تسهيل در واردات دارو توجهي نمي‌کند، گفت: در حال حاضر به واردات دارو با ارز آزاد مجوز داده نمي‌شود مگر در موارد اضطراري و خاص. اما اگر ارز واردات دارو آزاد شود به عنوان مثال قيمت فاکتور8 از 5000 تومان فعلي به 500 هزار تومان خواهد رسيد.

بانک مرکزي نبايد وزارت بهداشت را دور بزند

در همين حال رئيس سازمان غذا و دارو و معاون وزير بهداشت، رفع مشکل کمبود دارو را نيازمند همکاري دستگاههايي همچون بانک مرکزي و وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: در ابتداي سال جاري حدود 300 قلم دارو در کشور کمبود داشت که در حال حاضر فقط کمبود 63 قلم دارو در کشور وجود دارد که در صورت همکاري دستگا‌ههاي مذکور ظرف مدت دو هفته آن را رفع خواهيم کرد.رئيس سازمان غذا و دارو گفت: بانک مرکزي نبايد در تامين ارز، وزارت بهداشت را دور بزند چراکه اين اقدام باعث مشکلات دارويي و واردات دارو در کشور مي‌شود.گفتني است بانک مرکزي در سال 1391 بيش از سه ميليارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود. طي دو ماه نخست امسال هم حدود 500 ميليون دلار به واردات دارو، مواد اوليه دارويي و تجهيزات پزشکي اختصاص يافت.با وجود اختصاص اين ميزان ارز به واردات اما مشکل واردات دارو برطرف نشده و طبق اظهارات مسئولان حوزه بهداشت کمبود اقلام دارويي در کشور امسال سه رقمي هم شده است.

خبرخوش سها براي بيماران سرطاني، پيوندي و ام. اسي

در همين حال مديرعامل شركت پخش سها هلال وابسته به سازمان تداركات پزشكي جمعيت هلال احمر از مرتفع كردن نياز دارويي 62 هزار و 669 نفر از بيماران سرطاني، پيوندي، ام اس و ديابتي در چهار ماه نخست سال جاري خبر داد.دكتر محمد علي دلپريش در گفت و گو با ايرنا، افزود: بيماران ياد شده ضمن همراه داشتن نسخه‌هاي داروهاي سفارشي تك نسخه اي، داروهاي شيمي درماني و داروهاي بيماران پيوندي اعم از كليوي و كبدي و مغز استخوان و داروهاي بيماران ام.اس و ديابتي اين داروها را از داروخانه مركزي هلال احمر دريافت كردند.وي گفت: اين داروها شامل برخي داروهاي يارانه اي و تخصصي شامل تاكروليموس، سروليموس،مايكوفنولات، براي بيماران پيوندي، آمپول‌هاي اوستين 400 و100،آمپول‌هاي هرسپتين 440 و 150 براي بيماران شيمي درماني، ويال‌هاي تزريقي آلوستال 301 و 303 و 307، امفوتريسين ليپوزومال و فام پيرا بوده است.مديرعامل شركت پخش سها هلال وابسته به سازمان تداركات پزشكي جمعيت هلال احمر ادامه داد: همچنين اين بيماران مراجعه كننده با ارائه نسخه‌هاي پزشكي خود جديدترين داروهاي وارد شده به اين داروخانه شامل ويال‌هاي انسولين ليسپروهومولوگ، قرص بوپرنورفين، قرص داساتينيب، قرص زولمي تريپتان را نيز دريافت كردند.وي افزود: اين شركت براي نيل به اهدافي چون تهيه و توزيع داروهاي اورژانسي و تجهيزات پزشكي راهبردي براي بيماران خاص مانند بيماران پيوندي، سرطاني و متابوليك اقدام به واردات اقلام مورد نياز اين بيماران از شركت‌هاي معتبر داروسازي دنيا مي‌كند.

بتافرون 10 روزديگر وارد مي‌شود

از سوي ديگرمدير خدمات اجتماعي انجمن «ام اس» هم در گفت وگويي با ايسنا گفت كه در حال حاضر داروهاي بيماران ام اس در کشور موجود است و بتافرون نيز تا حدود 10 روز ديگر وارد کشور مي‌شود.فاطمه هاشمي افزود: داروي اکستاويا در حال حاضر در دسترس مبتلايان به ام اس است و بيماراني که توانايي مالي کافي براي پرداخت قيمت دارو را ندارند، مي‌توانند به منظور تسهيل دسترسي به دارو به انجمن ام اس مراجعه کنند البته بيماراني که تحت درمان با داروي سينووکس هستند هم براي دريافت مساعدت براي تامين داروهايشان به انجمن مراجعه کنند.وي درباره داروي تاي سابري گفت: پيش از اين بيماران به صورت انفرادي براي تهيه يک آمپول تاي سابري از خارج کشور 11 ميليون تومان مي‌پرداختند، اما دولت اين دارو را با بهره‌گيري از ارز مرجع با قيمت چهار ميليون تومان وارد مي‌کرد. با تلاش‌هاي انجمن ام اس، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، تاي سابري مورد تاييد واقع شد و تحت پوشش بيمه قرار گرفت. در اين شرايط قيمت دارو براي بيماران به حدود 370 هزار تومان کاهش يافت.هاشمي با اشاره به ورود داروي تاي سابري در پايان گفت:‌ تاي سابري را بيماراني مصرف مي‌کنند که هيچ کدام از داروهاي بيماري ام اس براي درمان آنها موثر نيست. در اين شرايط اميدواريم زمينه‌اي فراهم شود تا آنان بتوانند با همان قيمت قبلي به اين دارو دسترسي داشته باشند.

(2013/07/24, 11:21 AM)hilda نوشته است: یعنی الان تای سابری میشه 370 تومان؟؟؟؟؟؟؟؟
دوست من با انجمن ام اس خوزستان تماس گرفت اما انجمن گفت اینا در حد خبره و چیزی به ما گفته نشده برای کمک و تایسبری هم الان در کشور موجود نیست
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , omid , zenith , DavidBili , g.someira , zohrevand , kohedard , محسن ایزدان
  


پیام های داخل این موضوع
RE: خبرخوش برای بیماران « ام اس » - توسط paeazan - 2013/07/24, 01:52 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تحقیق برای درمان ام.اس با سلول‌های بنیادی درایران saffari_mo 167 169,367 2020/01/20, 09:38 PM
آخرین ارسال: زهراخانم
  جزییات بسته حمایتی وزارت بهداشت برای ۱۳۱ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج SMA 2 2,637 2019/08/11, 01:50 PM
آخرین ارسال: SMA
  ارائه خدمات هوشمند به بیماران ام اس محمود 41 36,037 2019/06/02, 08:29 AM
آخرین ارسال: parisaa
  بودجه بیماران خاص کاهش یافت nahid 3 2,479 2019/01/03, 01:38 PM
آخرین ارسال: minas
  راه‌اندازی شبکه مراکز جامع خدمات بیماران خاص nahid 0 1,633 2018/11/12, 06:15 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بیماران ام-اس در پژوهشگاه رویان محقق خواهد شد hamdam 22 20,890 2018/10/12, 06:38 PM
آخرین ارسال: kohedard
  بیماران خاص نگران دارو نباشند nahid 0 2,063 2018/07/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: nahid
  حمایت بیمه ای بیماران ام اس nahid 0 2,160 2018/01/17, 06:34 PM
آخرین ارسال: nahid
  رایزنی مجلس با وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف هزینه های درمانی بیماران خاص nahid 0 2,199 2017/12/14, 06:46 PM
آخرین ارسال: nahid
  ورود جلیقه های خنک کننده ویژه بیماران MS به بازار yummy 66 44,459 2017/02/14, 07:58 PM
آخرین ارسال: pesareshoja_ir71



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
13 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست