ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
2011/10/06, 11:05 AM
11 توصیه علیه مشکلات عصبی و روانی
روانشناسان معتقدند نداشتن مهارت حل مساله مىتواند اختلالهاى گوناگون روانشناختى (مثل افسردگى و اضطراب) یا مشکلهایی در ازدواج و تربیت فرزند ایجاد كند...
خیلی ها فکر میکنند رواندرمانی فقط حرفزدن است، در حالی که بهکارگیری تکنیکهای بسیار گسترده و مختلف برای پیشگیری یا درمان مشکلهای عصبی و روانی و پیشرفت سلامت روان و بهزیستی روانی در افراد است که در قالب بیان کلامی درمانگر و آموزش به مراجعان، با توجه به رویکرد خاص رواندرمانی که از آن بهره گرفته شده، انجام میشود...
برای آشنایی بیشتر شما به برخی از این فنون روانشناختى اشاره میكنم:
1 آموزش قاطعیت
این تکنیک که برای افزایش مهارتهاى بین فردی طراحى شده، عبارت است از آموزش چگونگی ابراز عقیده، احساس و افکار به صورت مناسب.
آموزش قاطعیت در پیوستار وسیعى از مشکلهای مربوط به روابط بینشخصى مثل اختلافهاى زناشویى، افسردگى، اختلالات جنسى، رفتارهاى پرخاشگرانه و مورد سوءاستفاده قرار گرفتن، کاربرد دارد.
2 تکنیک حل مساله
حل مساله، یک تكنیك درمانی روانشناختى است که مراجعهکننده از طریق آن یاد مىگیرد از مجموعه آگاهىها، دانش و منابع موجودى که در اختیار دارد، براى حل مساله یا مشکلى که با آن مواجه است، استفادهکند.
روانشناسان معتقدند نداشتن مهارت حل مساله مىتواند اختلالهاى گوناگون روانشناختى (مثل افسردگى و اضطراب) یا مشکلهایی در ازدواج و تربیت فرزند ایجاد كند.
3 آموزش خودآموزى
مراجعان با آموختن این روش میتوانند رفتارهاى نادرست خود را بشناسند و با ترک آنها، رفتارهاى مناسبی را جایگزین کنند. معمولا در این روش، درمانگر الگوى مراجعهكننده مىشود و رفتارهاى سالم را نمایش میدهد.
4 تکنیک مدیریت استرس
این تکنیک از مجموعه اى از شیوه هاى درمانى تشکیل شده که ریلکسیشین (تن آرامى) یکى از آنهاست. ابتدا مراجعهكننده در مورد اثر استرس بر رفتار و سلامت، آموزش مىبیند و سپس با کمک درمانگر عوامل استرسزا را شناسایى مىکند تا بتواند با روشهایى مثل ریلکسیشین یا انواع مراقبهها، استرسهای خود را مدیریت کند و به آرامش برسد.
5 آموزش مهارتهاى اجتماعى
مهارتهاى اجتماعى، شامل طیف وسیعى از رفتارها مانند گرمى و صمیمیت در روابط، سهولت در گفتوگو، ابراز همدلى، تماس چشمى و به طور کلى مهارتهاى کلامى و غیرکلامى برقرارى ارتباط است.
6 بازسازى شناختى
این تکنیک مربوط به شیوه هایى است که بهشکل مستقیم بهدنبال تغییر باورهاى مشکلزاى افراد هستند و به مراجعان کمک مىشود تفکرات ناسالم خود را بشناسند، به پیامدهاى منفى آنها توجه و تفکرات سالمتر را جایگزین کنند.
7 مدیریت خشم
از این روش براى مهار خشم و پرخاشگرى استفاده مىشود. زود عصبانى شدن، از کوره دررفتن، دادزدن، پرتاب اشیاء یا شکستن آنها، در را محکم بههمکوبیدن و زدن خود و دیگران، نمونه هایى از خشم و پرخاشگرى هستند.
8 تغییر عادتها
به مراجعان آموزش داده مىشود عادتهای ناسالم خود را بشناسند و از عادتهای سالم متضاد با آنها براى ترک عادت مشکلدار استفاده کنند. از این تکنیک در درمان اختلالهایی مثل انگشت مکیدن، پلکزدن شدید و کندن مو (تریکوتیلومانیا) استفاده مىشود.
9 فعالسازى رفتارى
روشهاى افزایش فعالیتها به مراجعان آموزش داده مىشود. گاهی یک برنامه مناسب با سبک زندگى مراجعهکننده که دربرگیرنده مواردى مانند میزان فعالیتهاى تفریحى، ورزشى، مطالعه آزاد و معاشرت با دیگران است در کنار مسوولیتهاى شغلى یا وظایف تحصیلى با کمک درمانگر، براى مراجعهكننده تنظیم میشود و در اختیار وى قرار مىگیرد.
10 مواجهه
مواجهه، روشى است که در آن شخص با هر محرکى که در او ایجاد رفتار یا هیجان نامطلوب مىکند، روبرو مىشود. در مواجهه، درمانگر براساس یک مقیاس درجهبندى شده، آنقدر مراجعهكننده را در معرض محرکهایى که از نظر او نامطلوب هستند، قرار میدهد تا هیجان یا رفتار ناسالم در او از بین برود.
مثلا طبق یک مقیاس درجه بندى شده، کسى را که ترس شدید از ارتفاع دارد آنقدر در بلندى و ارتفاع قرار مىدهند که به اصطلاح ترسش بریزد و بعد از این در مقابل این محرک (ارتفاع)، واکنش نامطلوب (ترس و فرار) نشان ندهد.
11 پذیرش
پذیرش به معناى شناسایى و قبول رویدادهاى ناخوشایندى است که نمىتوان کنترلى بر آنها داشت. در این تكنیك درمانگر با استفاده از روشهایى مثل انواع مراقبهها به مراجعهكننده کمک مىکند تا مسایل تغییرناپذیرى که باعث ایجاد تنش یا احساسهای دردناک مىشوند، بپذیرد و خود را از فشار روانى برهاند.
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
رابطه میان تعارض و سلامت روحی و روانی
بهداشت روانی انسان متاثر از عوامل مختلفی است که هر یک به نوبه خود سلامت روان و بهداشت روانی فرد را تحت تاثیر قرار می دهند. تعارض یکی از این عوامل مهم است که می تواند تاثیرات زیادی بر بهداشت روانی داشته باشد. در حالت تعارض، فرد انرژی روانی زیادی را صرف می کند تا یکی از حالات و راه های مقابل خود را برگزیند.قرار گرفتن در چنین شرایطی با توجه به ایجاد اضطراب توسط آن قابل توجه است. معمولا انتخاب یکی از حالات موجود، موجب برطرف شدن اثرات مخرب تعارض می شود. اما ماندن در چنین شرایطی به صورت طولانی مدت می تواند اثرات فزاینده مخربی داشته باشد.
انواع تعارض و تاثیرات آن بر بهداشت روانی
تعارضات در انسان انواع مختلفی دارد. با اینکه خصوصیات مشترک تمامی آنها قرار گرفتن در وضعیتی است که فرد ناچار است از بین دو یا چند راه یکی را برگزیند اما از لحاظ جاذبه یا دافعه بین تعارضات تفاوت است از بین حالاتی که فرد می تواند انتخاب کند. برخی حالات جاذبه دارند یعنی فرد تمایل دارد آن حالات را برگزیند و در حالت دافعه فرد تمایل دارد از انتخاب آن راه سر باز زند.
تعارض جاذب – جاذب و بهداشت روانی
در حالت تعارض جاذب – جاذب، فرد در وضعیتی قرار می گیرد که ناچار است از میان دو راه که هر دو برای وی جذاب و مطلوب هستند یکی را انتخاب کند. و در واقع انتخاب یکی از این راه ها مستلزم چشم پوشی از راه دیگر است. به عنوان مثال ساده ای تصور کنید فردی را که علاقه به دو سریال متفاوتی دارد که هر دو در یک ساعت واحد از دو شبکه تلویزیونی پخش می شوند، فرد در حالت انتخاب یکی از این فیلم ها برای تماشا کردن در حالت تعارض قرار دارد و به هر حال باید تصمیم گیری کند و یکی را برای تماشا کردن انتخاب کند یا هیچ یک را؛ حالت سومی وجود ندارد چون فرد نمی تواند هر دو را در یک لحظه واحد تماشا کند. در چنین موردی میزان استرس زایی این موقعیت پایین است و فرد احساس ناراحتی چندانی نمی کند و بهداشت روانی او چندان به مخاطره نمی افتد. اما مواردی از زندگی وجود دارد که انتخاب فرد اهمیت حیاتی دارد و فرد باید تصمیمی بگیرد که برای زندگی یا بخش های مهمی از زندگی او اهمیت قابل توجه دارد. به عنوان مثال فردی که در رشته مورد علاقه خود در شهر دیگری پذیرفته شده است و در همان زمان شغل مورد علاقه او در شهر خودش به او پیشنهاد شده است. قرار گرفتن در چنین وضعیتی برای فرد آزار دهنده است تا زمانی که انتخاب درستی کرده و خود را از وضعیت خارج کند.
تعارض دافع- دافع و بهداشت روانی
در حالتی تعارض دافع- دافع به وجود می آید که فرد ناچار است از بین دو یا چند وضعیتی یکی را انتخاب کند در حالی که به هیچ یک تمایل ندارد. مثل کسی که درد شدید بدنی دارد و از زدن آمپول هم ترس شدید دارد. ولی ناچار است یکی از این دو را که هر دو برایش ناگوار هستند، انتخاب کند. در زندگی روزمره موارد زیادی از این حالت تعارض اتفاق می افتد که برخی از آنها مسایلی پیش پا افتاده تر هستند و درجه آزاردهندگی و استرس زایی آنها برای فرد پایین است اما مواردی نیز وجود دارند که فرد را در وضعیت بسیار ناگواری قرار می دهند و استرس زیادی را بر او تحمیل می کنند. تحمل چنین وضعیتی در دفعات مکرر یا طولانی مدت اثرات مخرب بر بهداشت روانی فرد دارد.
تعارض جاذب- دافع و بهداشت روانی
این قبیل تعارضات که فرد با یک راه یا موقعیتی روبه رو است که هم برای فرد جذاب و هم دافع است. وقتی انسان ها در حالاتی می خواهند راهی انتخاب کنند که می دانند از برخی جهات برای آنها مفید و از برخی جهات برایشان نامناسب است، دچار چنین حالاتی می شوند. مثل فردی که تمایل به ازدواج دارد ولی از سوی دیگر مشکلات بعد از آن مثل قبول مسوولیت و مشکلات مالی حاصل از زندگی مشترک و… او را از این کار باز می دارد. این نوع تعارض معمولا بیشترین میزان استرس را بر فرد وارد می سازد و بهداشت روانی او را به مخاطره می اندازد.
تاثیر بهداشت روانی بر حل تعارضات
تمامی انسان ها خواه و ناخواه در وضعیت هایی قرار می گیرند که حاکی از وجود تعارض در یکی از انواع آن است. اما شیوه حل این تعارضات به عواملی بستگی دارد که یکی از این عوامل بهداشت روانی فرد است. افرادی که موفق به حفظ بهداشت روانی خود شده اند در چنین شرایطی با شیوه های مناسبی به حل تعارضات آن می پردازند و از میزان استرس زایی چنین موقعیت هایی می کاهند. آنها از شیوه هایی چون مهارت های تصمیم گیری حل مساله و… استفاده بهینه می کنند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
ارسالها: 471
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 6698
تشکر های دریافت شده :4383 بار در 1017 پست
سال تشخيص بيماري : ۸۶
دكتر معالج : دکتر ترمه چی
داروي مورد استفاده : سینومر
محل سکونت : تهران
آدم هر کاری میکنه نمیتونه عصبانیتش رو کنترل کنه
به یاد آرزوهایم سکوتی میکنم بالاتر از فریاد..
ارسالها: 286
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 7276
تشکر های دریافت شده :3654 بار در 976 پست
سال تشخيص بيماري : 1382
دكتر معالج : دكتر اشرفيان
داروي مورد استفاده : سینومر
محل سکونت : کرج
چرا یه مقدار صبر و حوصله و بردباری به خرج بدیم میتونیم کنترل بکنیم عصبانیت رو
صفـایـی بـود دیـشب بـا خیـالت خـلـوت مــا را
ولـــی مــن بـاز پنـهانی تـو را هـم آرزو کـردم
ارسالها: 186
موضوعها: 3
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 1263
تشکر های دریافت شده :821 بار در 229 پست
سال تشخيص بيماري : 1390
دكتر معالج : دکتر حسین نجف آبادی
داروي مورد استفاده : سینووکس - سیناژن
محل سکونت : رشت
تا جایی که بتونم کنترلش میکنم ولی بعضی اوقات واقعاً از کنترلم خارجه
جايي كه راه نيست خداوند راه ميگشايد