امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه عواملي سبب ابتلاء به بيماري ام اس مي‌شوند؟
#11
دلایل ابتلا به بیماری ام .اس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۱
بیشترین میزان بروزبیماری ام.اس بین 20-40 سالگی است وخانم ها نسبت به آقایان در خطر بیشتری قراردارند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکززنجان، بیماری MS یا multiple sclerosis ( یعنی سفت شدن و خشک شدن مکان های مختلف)یکی از شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب بوده و عمدتا در بالغین جوان بروز میکند.
این بیماری از نظر بالینی با درگیری قسمتهای مختلف سیستم اعصاب مرکزی در زمانهای مختلف مشخص میگردد بدین شرط که دیگر اختلالات عمل چند کانونی سیستم اعصاب مرکزی رد شده باشد.

از جمله دلایل ابتلا به بیماری ام. اس اعم اززندگی در ارتفاعات، ژنتیک، مهاجرت، جنسیت و شغل است.

افرادی که در ارتفاعات زندگی می کنند احتمال شیوع به بیماری ام .اس درآنها بالا است به این جهت که در ارتفاعات سطح اکسیژن کاهش می یابد و همین امر منجر به ایجاد بیماری ام.اس خواهد شد.

احتمال ابتلا به ام.اس در دوقلوها نیز بالاست و 20درصد دوقلوهای همسان تحت تاثیر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

بررسی نوع شغل نیز این فاکتور را تایید کرده که شغل هم می تواند درصد ابتلا به ام .اس را افزایش دهد.

بررسی ها نشان داده است افرادی که شغل آنها با جیوه سروکار دارد به ام.اس مبتلا می شوند.

با توجه به موارد ذکر شده زمینه ابتلا به ام.اس مولتی فاکتریال بوده و عوامل متعددی زمینه ساز ابتلا به این بیماری خواهد بود.

بروز علائمی نظیردوبینی ، کرختی، حمله های عصبی ، اختلال در تعادل و تاریکی دید از جمله زنگ خطرهای ابتلا به ام.اس است.

آيا ام اس درمان قطعي دارد ؟ متاسفانه از نظر علمي چيزي به اسم بهبودي كامل در بيماري ام اس وجود ندارد اما احتمال خاموشي بيماري وجوددارد يعني با کاهش میزان استرس ، مصرف چربی ، ورزش متعادل ، آب درمانی و مصرف به موقع داروها می توان به مقابله با این بیماری پرداخت و مدت زمان خاموشي وعدم فعاليت بيماري را طولاني تركرد .
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : ghaside , برگ 7 , ارزو
#12




علت بیماری از بین برنده میلین
نویسنده: دکتر فرخ سیف بهزاد همکاران: فرانک مهرابی پور- فرناز مهرابی پور - ۱۳٩۱/٧/٢

بیماری از بین برنده میلین Demyelinating disease به بیماری هایی گفته می شود که به علت آزردگی پوشش محافظتی ( غلاف میلین) اطراف تارهای عصبی در مغز و نخاع شوکی پدید می آید. وقتی غلاف میلین آسیب می بیند ، تکانه های عصبی کند شده یا حتی متوقف می شوند و مشکلات پی شناسیک به وجود می آورند.

اسکلروز مولتیپل (MS) شایع ترین بیماری از بین برنده میلین ( میلین زدا) است. در این نابسامانی ، دستگاه ایمنی به غلاف میلین یا یاخته های مولد و حافظ این غلاف حمله می کند . حمله به غلاف سبب التهاب و وارد شدن صدمه به غلاف شده و در نهایت به تارهای عصبی موجود در غلاف آسیب رسانده و ممکن است در مناطق متعدد جوشگاه (اسکلروز) به وجود آورد.

سایر انواع بیماری های از بین برنده میلین و علل آنها عبارتند از :

∙ التهاب عصب بینایی optic neuritis، که التهاب عصب باصره یک یا هر دو چشم است.

∙ بیماری دویک Devic disease( نورومیلیت اپتیک neuromyelitis optica) التهاب عصب باصره و نخاع شوکی

∙ میلیت عرضی transverse myelitis، التهاب نخاع شوکی

∙ آنسفالومیلیت حاد منتشرencephalomyelitis acute disseminated ، التهاب مغز و نخاع شوکی

∙آدرنولکودیستروفی adrenoleuko dystrophy و آدرنومیلونوروپاتی adrenomyeloneuropathy نابسامانی ارثی متابولیک نادر

Ms و سایر بیماری های میلین زدا ممکن است سبب ا زبین رفتن توان بینایی و شنوایی ، سردرد، تشنج، اسپاسم و ضعف عضله ، از بین رفتن هماهنگی و از بین رفتن حس شود.

برای بیماری های از بین برنده میلین و سیر پیشرفت شان ، راه علاجی وجود ندارد و نشانه های این بیماری ها در افراد مختلف متفاوت است . استفاده زودرس از دارو بسیار مهم است. روش ها و داروها بر موارد زیر متمرکز است:

∙ به حداقل رساندن آثار حمله

∙ تعدیل سیر بیماری

∙ تدبیر نشانه ها

بر حسب نوع خاص بیماری، انواع درمان های دارویی توصیه شده است. این داروها ممکن است شامل عواملی باشد که از کثرت ایجاد ضایعات جدید می کاهند. راهکارهای درمان نشانه ها شامل است بر فیزیوتراپی، استفاده از داروهای شل کننده عضله و تجویز دارو برای کاهش درد و خستگی . در مورد بهترین دوره درمان بیماری، باید با پزشک خبره مشاوره شود.



اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : برگ 7
#13
زمان ابتلا به ام اس بين 15 تا35 سالگي يعني فصل غلبه صفراست.
از طرفي تمام بيماران ام اس در دنيا داراي طبع گرم يعني صفراوي(گرم و خشك) يا دموي(گرم و تر) هستند كه بيشترشان به غذاهاي سردي بخش مثل ماست علاقه زياد دارند(البته همه نه)
اكثر بيماران ام اس خشكي مزاج يا يبوست دارند.
بيشتر بيماران ام اس زودرنج و حساس و سخت گير هستند.
بيشتر بيماران ام اس كمتر ورزش منظم انجام ميدادند.
بيشتر بيماران ام اس كمتر حجامت منظم انجام ميدادند.

10 عامل اصلي در بروز ام اس دخالت دارند كه هر كسي 6 تاي آنرا در يك زمان دارا باشد متاسفانه درگير بيماري به احتمال زياد خواهد شد.
عوامل 10 گانه ابتلا به بيماري ام اس- دويك- و ... :
1) طبايع گرم (صفرا و دم)
2) زودرنج و حساس و سخت گير بودن و زياد مقايسه كردن خود با ديگران.
3) علاقه زياد و افراطي به غذاهاي سرد و اسيدي مثل بستني و ماست حتي در زمستان.
4) زندگي در محيط شهري و استفاده از آب آلوده و هواي آلوده.
5) توجه افراطي به ظاهر خود و گرفتن رژيمهاي لاغري غير علمي متوالي.
6) گرفتگي عروق وريدي گردن بصورت مادر زادي يا تغذيه غلط. اگر روغن زيتون با بو مرتب مصرف كنند مشكلي نخواهد بود.
7) عدم انجام ورزش منظم يا حجامت و خون دهي مرتب.
8) ناراحتي گوارش بخصوص معده و وجود حفره هاي ريز در جدار معده بعلت وجود زياد اسيد معده كه ناشي از استرس و غذاهاي اسيدي است.
9) دارا بودن دندانهاي پر كرده بيش از 3 عدد كه غلاف كپسول مانند آنها تخريب و مواد شيميايي سمي آمالگام نظير جيوه و ...وارد معده ميشود.
10) عدم اجابت مزاج منظم و بموقع يا يبوست. كه بيشتر درگير خانمهاست كه بيرون از منزل برايشان شرايط مهيا نيست.
كه بزرگترين عامل بند 2 و سپس بند 10 است.

بنابراين:
راه از بين بردن غلبه صفرا استفاده از مسهل يا پياده روي است.
درمان يبوست استفاده از غذاهاي ملين(مثل كدو) و مسهل است كه گاز آمونياك كمتري در بدن توليد شود.
درمان زودرنجي و حساس بودن، استفاده از غذاهاي ملين(مثل كدو) و مسهل است. كدو حالت تنفر را هم از بين ميبرد.
برداشتن فشار از روي كبد و كيسه صفرا با استفاده از مسهل يا حجامت يا ورزش امكان پذير است.
و ... .
حالا اگر كسي بيمار شد، بايد از دستورات 7 گانه كه مهمترينش مسهل هاي پاكسازي كننده هستند استفاده كند يعني (هليله سياه، زرد، كابلي- سنا و مويز سياه بيدانه)
------------
راه درمان را نيز در اينجا ببينيد:
http://mscenter.ir/Thread-%D8%AF%D8%A7%D...9%84%D8%AC
از درد مناليـد كه مردان ره عشـق ........ با درد بسـازند و نخـواهند دوا را
حديث:" من اراد البقاء و لا بقاء له ..."
" هر كس طالب بقاء است در حاليكه بقاءي نيست 4 كار انجام دهد: خوردن سيب در سحرگاهان ..."
 تشکر شده توسط : movahedi , ostad2000 , رزمینا , فاطمه_2 , somaye_602000 , 13715raha
#14
گرچه امروزه پزشکان روشهای متعدد و قابل اطمینانی برای تشخیص بیماری ام اس در اختیار دارند، اما هنوز کسی نمی داند که علت ایجاد این بیماری چه چیزی می باشد. در واقع، پزشکان از قرن نوزدهم تا کنون در مورد علت بروز بیماری ام اس در بعضی از افراد سر درگم هستند. دکتر ژان کروولیه که در سال ۱۸۳۵ میلادی اولین توصیفات را در مورد این بیماری بیان نمود، عقیده داشت که عدم توانایی بعضی از افراد در عرق کردن باعث بروز این بیماری می شود زیرا او مشاهد کرده بود که هوای گرم می تواند باعث بروز حملات ام اس شود. با اینحال پزشکان امروزه می دانند که گرچه حرارت و هوای گرم می تواند باعث تشدید علایم و مشکلات بیماران مبتلا به ام اس شود اما نه عرق ریختن و نه عدم آن، هیچکدام نمی توانند باعث ایجاد بیماری ام اس در افراد شوند.



ژان مارتین شارکو، عصب شناس فرانسوی که نام رسمی ام اس را ابداع نمود معتقد بود که هوای سرد، مشکلات روحی و هیجانی، یا ابتلا قبلی به عفونتهایی مثل حصبه، وبا یا آبله می تواند باعث بروز ام اس شود. گرچه پزشکان امروزه می دانند که در معرض هوای سرد قرار گرفتن و یا مشکلات روحی و هیجانی نمی توانند باعث ایجاد ام اس شوند اما این عقیده ژان مارتین شارکو که گفته بود ابتلا قبلی به عفونتها ممکن است مسئول بروز بیماری باشد هنوز تحت بررسی و آزمایش می باشد و ممکن است واقعاً ثابت شود که این مسئله یک علت زمینه ای شروع کننده بیماری می باشد.
سایر عقاید اولیه در مورد علت ایجاد ام اس
در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی، پزشکانی که در مورد بیماری ام اس تحقیق می کردند نظریه های گوناگونی در مورد
علت بروز این بیماری در افراد می دادند. بعضی از پزشکان عقیده داشتند که فکر کردن زیاد افراد باعث ایجاد این بیماری می شود که این نظریه بعدها ثابت شد که غلط می باشد. عصب شناس معروف، دکتر زیگموند فروید که نظریه او در مورد تأثیر ضمیر ناخود آگاه در ایجاد بیماریهای جسمی و روحی باعث پدید آمدن دوره ای جدید در روانپزشکی شد، معتقد بود که آن چیزی که او اصطلاحاً به آن "هیستری زنانه" می‌گفت مسئول بروز بیماری ام اس می باشد. با اینحال، تحقیقات دانشمندان نشان داده است که نه مشکلات روحی و هیجانی و نه روند تفکرات باعث بروز بیماری ام اس نمی شوند
نظریه دیگری در مورد علت ایجاد بیماری ام اس وجود دارد که برمبنای سمومی که در محیط وجود دارد مثل سر ب، مس، نیکل، جیوه و حشره کش ها استوار است، اما شواهد موجود هنوز قادر به اثبات نقش مهمی برای هریک از این عوامل نیستند. سایر نظریه هایی که در مورد علت ایجاد بیماری ام اس وجود دارند که هنوز هیچکدام از آنها ثابت نشده اند عبارتند از: کمبود ویتامینها، رژیم غذایی حاوی چربی حیوانی زیاد، آلرژی ها و حساسیت ها، وجود لخته های خونی در مغز، حمله مستقیم یک ویروس، نقائص مادرزادی در سیستم عصبی و صدمات جسمی مثل سقوط از بلندی.
نظریه ای وجود دارد که انجام واکسیناسیون می تواند باعث بروز بیماری ام اس شود زیرا گزارشهایی شده است که بعد از واکسیناسیون هایی که برای آبله، حصبه، تب زرد، هاریشن دیفتری، کزاز، هپاتیت و آنفلوآنزا انجام شده است مواردی از بیماری ام اس دیده شده است. با این حال هنوز با وجود تحقیقاتی که صورت گرفته است، ثابت نشده است که انجام واکسیناسیون می تواند باعث بروز بیماری ام اس شود.

چه كساني دچار بيماري ام.اس مي‌شوند؟

عموماً دو گروه از اشخاص دچار بيماري ام.اس مي‌شوند:
الف - گروه نخست افرادي هستند فوق‌العاده حساس، زودرنج و عصبي و با كمترين ناملايمات از حالت عادي خارج شده و تعادل خود را از دست مي‌دهند. يكي از عمده‌ترين علت‌هاي اين بيماري، عصبي شدن افراد است كه مهم‌ترين دليل آن در واقع كمبود مواد غذايي يا مواد معدني و ويتامين‌ها در بدن و همچنين مواد زائد در سلول‌ها و بافت‌ها است. هرگاه شخص از نظر فيزيولوژي دچال اختلال شود، از نظر سيستم عصبي نيز دچار ناراحتي روحي و رواني خواهد شد و با كمترين برخوردي، عكس‌العمل نشان خواهد داد.‌وقتي كه تعادل املاح معدني در بدن به هم مي‌خورد، انسان با كمترين برخوردي عصبي مي‌شود و همچنين كار غدد درون‌ريز در بدن مختل مي‌شود. همين امر موجب مي‌شود كه ترشحات طبيعي معده مختل و اسيد معده به اندازه دوبرابر حد طبيعي شود.روزانه معده يك انسان بالغ حدود دو ليتر اسيد كلريدريك ترشح مي‌كند كه در هضم غذا نقش اصلي را ايفا مي‌كند. وقتي فردي عصبي مي‌شود، اين مقدار اسيد به دو برابر حجم واقعي و طبيعي خود مي‌رسد كه در واقع روزانه چهار ليتر اسيد معده كه فوق‌العاده قوي است، ترشح مي‌شود. اختلال در غدد درون‌ريز موجب مي‌شود كه سيستم داخلي بدن به هم ريزد و انسان از حالت تعادلي روحي و رواني خارج شود. پس مي‌توان نتيجه گرفت بهترين راهكار درماني كه در زمينه پيشگيري از بيماري ام.اس نيز براي اين گروه مؤثر خواهد بود، پرهيز از بروز تنش در مناسبات بين‌فردي و سعي در كنترل احساسات و عواطف شخصي است افراد زودرنج و حساس بايد تلاش كنند تا تفسير خود را از موقعيت‌هاي اجتماعي به‌گونه‌اي تغيير دهند تا كمترين فشار رواني بر آنان وارد شود.
‌ب - گروه دوم شامل افرادي است كه از نظر ژنتيكي داراي طبع سردي هستند و مدام از غذاهاي سرد (غذاهايي با ‌‌PH اسيدي) به حد وفور استفاده مي‌كنند و علاقه زيادي به خوردن ترشي، سركه، تمر هندي، ماست، قره‌قروت و امثال آن دارند. افرادي كه داراي چنين طبعي هستند، اگر در مورد غذاي مصرفي روزانه خود دقيق نباشند، بيشتر در معرض بيماري ام.اس قرار مي‌گيرند.‌عموماً در بيماران مبتلا به ام.اس، ‌‌PH خون گرايش به حالت اسيدي دارد و اگر اين حالت بر اثر نوع تغذيه تكرار شود، بيمار در معرض حملات مداوم قرار خواهد گرفت و حال بيمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت. جالب توجه اينكه اين نوع بيماران علاقه وافري به مصرف غذاهاي داراي حالت اسيدوز نشان مي‌دهند، مانند: ماست، بستني، ترشي، تمر هندي، ماهي و امثال آن. اين‌گونه بيماران بايد از مصرف غذاهاي اسيدي دوري جويند تا بدين وسيله از پيشرفت بيماري جلوگيري به عمل آورند. براي پيشگيري از اين بيماري در ساير افراد نيز مي‌توان مصرف متعادل مواد غذايي به‌ويژه اجتناب از مواد غذايي اسيدي را توصيه كرد
خدایا تمام خنده های تلخ امروزم را می دهم
یکی از آن گریه های شیرین کودکیم را پس بده
 تشکر شده توسط : Hasty , najva , نگار زرگام , AVID2000 , zhilaps , رامنا , spring , آنا , برگ 7
#15
کمبود ویتامین D3 و استرس عوامل زمینه‌ساز ابتلا به بیماری ام اس

شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۸
رئیس هئیت مدیره انجمن ام اس خراسان شمالی گفت: کمبود ویتامین D3 و استرس مهم‌ترین دلایل بروز ام اس شناخته شده‌اند.

دکتر علی شریعتی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان شمالی، تشخیص بهتر و بیشتر بیماری ام اس را دلیل افزایش آمار مبتلایان به این بیماری طی سال‌های اخیر اعلام کرد و افزود: با مراجعه سریع‌تر به پزشک و تشخیص زودهنگام و مصرف داروهای موثر می‌توان از عود و شدت حملات این بیماری تا حدودی کاست.

وی ادامه داد:ام اس یا مولتیل اسکلروزیس، یک بیماری سیستم خود ایمنی است که با درگیری اعصاب مرکزی، علائم گوناگون نورولوژیک را به همراه دارد و از آن جا که این بیماری بیشتر نسل جوان را درگیر می‌کند و مسایل و مقولات مربوط به جوانان نظیر اشتغال و ازدواج از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین معضلات و دغدغه‌های این بیماران به شمار می‌رود.

شریعتی اظهار کرد: ام اس جزء بیماری‌های مزمن و پراسترس طبقه‌بندی می‌شود و عواملی که این بیماری را پراسترس می‌سازد شامل سن شروع بیماری در جوانی و میانسالی، ترس از درد و ناتوانی، غیر قابل پیش‌بینی بودن حملات، هزینه‌ها و تغییر در شیوه زندگی است و با توجه به آن که استرس بر این بیماری و کیفیت زندگی مبتلایان بسیار تاثیرگذار است کنترل آن لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

وی با بیان این که این بیماری واگیر ندارد، تصریح کرد: اختلالات بنیایی نظیر تاری دید، دوبینی، احساس مورمور شدن، اختلال در بلع و تکلم، گرفتگی عضو، اختلال حسی حرکتی و جنسی، تکرر ادرار، یبوست، مشکلات عاطفی و خستگی جزء علائم و نشانه‌های این بیماری محسوب می‌شود.

http://isna.ir/fa/news/92092316071/%DA%A...8%A7%D8%B2
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : برگ 7
#16
ام‌اس پایان راه نیست

۱۳۹۴/۰۱/۲۲

سلامت نیوز:احساس ضعف و بی‌حالی وجودش را فراگرفته، گویی توان حرکت دست و پایش را از دست داده است. دست‌هایش که شروع به گز گز می‌کند فکرهای پریشان به سراغش می‌آید «مبادا ام‌اس گرفته باشم، یعنی در جوانی به آخر خط رسیده‌ام؟؟» فکر ابتلا به ام‌اس تنش را می‌لرزاند اما آیا این علائم واقعاً نشانه بروز بیماری ام‌اس است و آیا ابتلا به این بیماری یعنی پایان زندگی فعال و پویا.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران ،دکتر مسعود نبوی، متخصص مغز و اعصاب می‌گوید: سیستم ایمنی بدن در بیماری ام‌اس به مغز و نخاع حمله کرده و نقاط مهمی را درگیر می‌کند؛ بنابراین علائم بیماری با توجه به ناحیه‌ای که درگیر می‌شود، متفاوت خواهد بود. دوبینی، تاری دید، سرگیجه، گزگز اندام‌ها، کاهش قدرت دست و پا و اختلالات حرکتی و حسی از جمله مشکلاتی است که فرد مبتلا با آن روبه‌رو خواهد شد.


این پزشک متخصص با اشاره به اینکه نشانه‌های این بیماری متنوع ولی پایدار است، می‌افزاید: ام‌اس بیماری مغز و نخاع است بنابراین ممکن است علائم آن با نشانه‌های بیماری‌های دیگر یکسان باشد. اما باید توجه داشته باشید این علائم در ام‌اس ماندگار است و هیچ یک از آنها، در این بیماری موقت و گذرا نیست.
دکتر مسعود نبوی با اشاره به اینکه ام‌اس بیشتر در سنین جوانی بروز می‌کند می‌گوید: ام‌اس بیماری جوانان است و معمولاً افراد در سنین بین 20 تا 40 سال به آن مبتلا می‌شوند. از آنجایی که جوانان ستون‌های اصلی جامعه هستند و ساختار اجتماعی، اقتصادی و علمی جامعه را تشکیل می‌دهند، رسیدگی و درمان آن اهمیت ویژه‌ای دارد. البته ممکن است این بیماری در کودکی یا سنین بالا نیز خود را نشان دهد.


زنان طیف بیشتری از جمعیت هدف بیماری ام‌اس را به خود اختصاص داده‌اند. به طور متوسط زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این بیماری هستند، زیرا علاوه بر عامل وراثت و هورمون‌های زنانه، تغییر سبک زندگی نیز نقش مهمی را در ابتلای زنان ایفا می‌کند. افزایش وزن و چاقی، مصرف سیگار، استفاده از قرص‌های ضد بارداری، کمبود جذب ویتامین D از طریق نور آفتاب، کار وزندگی در محیط‌های نمور و بدون آفتاب همه از دلایلی است که زنان را برای ابتلا به ام‌اس مستعد‌تر می‌کند.
بیماری ام‌اس در همه جای دنیا دیده می‌شود و تنها مخصوص کشور ما نیست اما نکته مهم این است که در سال‌های اخیر تعداد مبتلایان به ام‌اس به شکل چشمگیری افزایش یافته است. پژوهشگران مدرنیته را دلیل این سیر صعودی می‌دانند زیرا مدرنیته و پیشرفت علم، صنعت و ماشینی شدن دنیای کنونی زندگی انسان‌ها را دستخوش تغییر و تحول کرده است. استرس و اضطراب، افزایش آلودگی‌های محیط زیست، آلودگی آب و هوا، تولید امواج، از دستاوردهای مهم صنعتی شدن جوامع بشری است که می‌تواند زمینه ابتلا به انواع بیماری‌ها را ایجاد کند.


بنابراین مهم است که بدانیم چگونه رفتار کنیم تا به ام‌اس مبتلا نشویم. فردی که حتی عامل وراثت را داشته باشد با اصلاح سبک زندگی و عوامل محیطی از جمله دوری از استرس، استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین و تأمین ویتامین D مورد نیاز و رسیدن به وزن مناسب، سیستم ایمنی بدنش را متعادل نگه داشته و امکان بروز بیماری را کاهش دهد. در یک جمله می‌توان گفت: تعادل جسمی و روحی مناسب قطعاً امکان بروز بیماری ام‌اس را کاهش می‌دهد.


این متخصص مغز و اعصاب در خاتمه با تأکید بر اینکه ابتلا به ام‌اس به معنای پایان راه نیست تصریح می‌کند: این بیماری طولانی است و درمان قطعی ندارد اما این بدان معنا نیست که فرد مبتلا به انتهای خط رسیده و نمی‌تواند زندگی فعال و پویا داشته باشد. هم‌اکنون تحقیقات بسیار گسترده‌ای در مورد ام‌اس صورت گرفته و افق‌های نو در درمان این بیماری وجود دارد. صرف نظر از تحولات عظیم کنونی امروزه داروهای بسیار خوبی برای کنترل و درمان این بیماری وجود دارد. در کشور ما نیز این داروها در حد نیاز وجود دارد و علاوه بر داروهایی که از سایر کشور‌ها وارد می‌شود نمونه‌هایی نیز در داخل کشور ساخته شده است که با نمونه خارجی آن رقابت می‌کند. به گفته او در کنار درمان دارویی مناسب استفاده از تیم متشکل از روانشناس، کاردرمان، می‌تواند ضمن کاهش علائم خاص مغزی و نخاعی، عوارضی همچون افسردگی و دیگر مشکلات روحی را کنترل کند. بنابراین بیماران باید اطلاعات خود را در خصوص بیماری و راه‌های درمان بالا ببرند و در دام کلاهبرداران و شیادان که به تبلیغ داروهای معجزه گر می‌پردازند،گرفتار نشوند.
لینک خبر

مدرنیته مد نظر من بود پس اینجا گذاشتم خبر رو
از دو شب پیش که خبر رو خوندم گفتم دیگه شب که میخابم موبایلم رو در نزدیکی خودم نذارم Dodgy
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : عسل راد , helli , آنا , Atena-77 , mohamad88 , kohedard , عروس , arezooo82 , mohammad mehdi , رنگین کمان , خاطره68 , silent
#17
از نظر پزشکان بیورزونانس یا کوانتوم پزشکی، یک شوک عصبی شدید میتونه باعث بشه سیستم محافظتی مغز و نخاع که در حالت عادی مانع از نفوذ ویروس به اون ناحیه میشه از کار بیافته و با نفوذ ویروس به این قسمت گلبولهای سفید هم که تا قبل از این اجازه ورود به فضای مغز و نخاع را نداشتند به این منطقه راه پیدا می کنند و به سلولهایی که تحت تاثیر ویروس تغییر شکل پیدا کردند حمله می کنند و باعث این بیماری می شوند.اونها ویروس هرپس یا تبخال را عامل می دونند ولی در مورد من که به شخصه صدق نمیکنه چون هیچوقت تبخال نزدم.ایده شون ایده جالبیه و به نظر منطقی میاد که یک ویروس که الزاما تبخال نباشه در بدن شخص وجود داشته و در شرایط خاص وارد فضای مغز و نخاع شده و عامل بیماری شده.البته به نظر من روش درمانیشون کامل نیست و در حال حاضر نمیشه ازش انتظار درمان داشت اگرچه خیلی تبلیغات می کنند ولی نمیشه روش حساب کرد.
اگر بدنبال درمان هستیم باید به اصلاح پروتئین سازی سلولهای بدن برسیم چون اثری که ویروس بر سلولها میذاره بروی پروتئین سازی سلوله و با اصلاح اون طبیعتا باید درمان صورت بگیره.
یک روش درمانی با توقف پروتئین سازی بد سلولها، روش IRNA است که به گفته بعضی دانشمندان میتونه تمام بیماریها را درمان کنه که اون هم کار میبره.
ببار ای ابر می اندود من مستانه ام کن
بسوز اندیشه را از بیخ و بن دیوانه ام کن
چو رودی بر روانم شو روان ای دولت شعر
بکن تن را ز من ،من را زجان، جانانه ام کن
 تشکر شده توسط : sange sabor , mj.ny-luise , masomeh , برگ 7 , خاطره68 , aztab , niloofary , silent
#18
مصرف طولانی مدت قرص های ضد بارداری احتمال ابتلا به ام اس را افزایش می دهد
تهران-ایرنا-عضو هیات علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس گفت:مطالعات نشان می دهد، استفاده ازقرص های ضد بارداری به مدت طولانی می تواند یکی از ریزفاکتورهای ابتلا به ام اس در زنان باشد.
مصرف طولانی مدت قرص های ضد بارداری احتمال ابتلا به ام اس را افزایش می دهد
به گزارش گروه علمی ایرنا از انجمن ام اس ایران، دکترسید مسعود نبوی با اعلام این خبر افزود: ام اس ازجمله بیماری هایی است که در دهه اخیر در ایران و جهان به ویژه در زنان شیوع زیادی یافته است به طوری که شیوع آن در زنان سه برابر بیشتر ازمردان است.
وی یکی از دلایل شیوع بیشتر این بیماری در بین زنان را هورمون های زنانه عنوان کرد و گفت: مطالعات نشان داده است که استفاده از قرص های ضد بارداری به مدت طولانی می تواند یکی از ریزفاکتورهای ابتلا به ام اس باشد.
نبوی اضافه کرد:همچنین در زنانی که ازدواج دیرهنگام ، بارداری در سن بالاتر و صاحب فرزند نمی شوند، خطر ابتلا به این بیماری بیشتر است.
عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران با اشاره به اینکه شیوع ام اس در بین زنان در تمام کشورهای دنیا شایع تر از مردان است،گفت: در دهه های گذشته افزایش نسبت زن به مرد این بیماری بیشتر دیده می شود. حدود 40 سال پیش این نسبت یک و نیم برابر بود اما اکنون سه تا چهار برابر شده است.
وی درپاسخ به این سوال که چرا در زنان این بیماری شایع تر است، گفت:علت شیوع بیشتر این بیماری در بین زنان چندان مشخص نیست اما بخشی مربوط به نوع زندگی زنان، سیگار کشیدن، کمبود ویتامین D، مصرف قرص های ضدبارداری، عدم زایمان و هورمون های زنانه است که می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد.
نبوی در خصوص نقش هورمون های زنانه در بروز ام اس اضافه کرد: احتمال داده می شود که در سنین باروری یعنی 20 تا 40 سالگی که هورمون های زنانه در حداکثر اوج فعالیت خود قرار دارند، تعداد زیاد این هورمون ها نقشی در بروز این بیماری داشته باشند.
وی عامل دوم را ژنتیک دانست و ادامه داد: ژن هایی که باعث بروز این بیماری می شوند در زنان بیشتر از مردان است. بنابراین این دو عامل (هورمون های زنانه و ژن های مستعدکننده ام اس) در کنار نوع زندگی در شیوع بیشتر این بیماری در زنان نقش موثری دارند.
نبوی چاقی در سنین نوجوانی و جوانی را نیز از دیگر عوامل موثر در بروز این بیماری دانست و گفت: همچنین ارتباط کمبود ویتامین D با این بیماری ثابت شده است به طوری که مصرف این ویتامین به صورت خوراکی و تزریقی می تواند تاحدی از بروز این بیماری پیشگیری کند.
وی ادامه داد: ثابت شده است در مناطقی که افراد نور آفتاب کمتری دریافت می کنند خطر ابتلای آنها افزایش می یابد بنابراین باید دقت کرد که افراد دقایقی را در طول روز در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرند.
نبوی در مورد علایم اولیه بیماری ام اس گفت: ام اس علایم اولیه متعددی دارد چون در این بیماری قسمت های متعددی از مغز و نخاع درگیر می شود اما به طور شایع بیماران با علایمی مانند تاری دید، گرفتگی طولانی مدت در اندام ها، ضعف در هر دو پا، دوبینی، عدم تعادل، ضعف حرکتی و سرگیجه به پزشک مراجعه می کنند.
وی تاکید کرد: البته داشتن این علایم به معنای ابتلای قطعی به این بیماری نیست و افرادی که این علایم را دارند ابتدا باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا آزمایش و معاینه کافی مانند (آزمایش مایع نخاع ) انجام شود تا در صورت رد سایر بیماری ها بتوان به تشخیص بیماری ام اس رسید.
عضو هیات علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس افزود: به طور کلی افرادی که یکی از علایم ذکر شده را دارند باید به آن توجه کنند و به سرعت به پزشکان مربوطه مراجعه کنند.
وی گفت: اگر در فردی اولین علایم ام اس ظاهر و مشخص شد که مبتلا به 'ام اس' یا 'پیش ام اس' شده است، با ارایه درمان های لازم می توان از بروز بیماری پیشگیری
و بیمار را درمان کرد.
عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران تاکید کرد: بیمارانی که زود درمان می شوند وضعیت درمان آنها خیلی بهتر از افرادی است که دیر درمان های لازم را می گیرند.
نبوی گفت : این بیماری درمان قطعی ندارد اما در دهه اخیر پیشرفت های زیادی در زمینه درمان و کنترل آن حاصل شده است و بهترین کاری که برای پیشگیری از بروز آن می توان انجام داد، شناسایی و کنترل ریزفاکتورها است.
وی توصیه کرد:افراد جامعه باید فاکتورهای خطرزا در مورد این بیماری را بشناسند و اگر علایمی دارند زود به پزشک مربوطه مراجعه کنند تا در صورت تشخیص ام اس هرچه سریعتر درمان های لازم را بگیرند.
نبوی افزود:افراد برای افزایش آگاهی های خود در خصوص این بیماری باید از مراجعه به افراد فاقد صلاحیت یا سایت های نامعتبر پرهیز کنند و اطلاعات لازم را از سایت های علمی و انجمن های علمی و پزشکان مربوطه دریافت کنند.
وی یادآور شد:ام اس تغذیه خاصی ندارند اما بهتر است از مصرف چربی های غیراشباع مانند کره یا روغن های حیوانی پرهیز شود و بیشتر از غذاها و میوه های تازه استفاده شود.
دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی از 21 تا 22 آبان ماه سال جاری در ساری برگزار می شود.

http://www.irna.ir/fa/News/81806720/
تاریخ خبر: 28/07/1394
 تشکر شده توسط : بهنام نیا , silent
#19
برای کاهش احتمال ابتلا به ام‌اس چه کنیم؟
به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا: ام‌اس يك بيماري خودايمن است كه بر مغز و نخاع فرد تاثير مي‌گذارد. در پي اين بيماري، بدن توانايي كنترل ماهيچه‌ها، بينايي، تعادل و ساير حواس را از دست خواهد داد. افسردگي، تشويش و اضطراب نيز از اثرات اين بيماري روي فرد است. از نشانه‌هاي ابتلا به ام‌اس مي‌توان به گزگز كردن مداوم كف پاها و كف دست‌ها، خستگي مفرط، بي‌حالي، دوبيني، تارشدن چشم و عدم تعادل بدن اشاره كرد. متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محيطي، ژنتيكي و ويروس‌ها را در بروز ام‌اس موثر خوانده‌اند.
بنابراين تا حدودي مي‌توان از بروز اين بيماري پيشگيري كرد. پزشكان معتقدند انجام برخي اقدامات مي‌تواند در پيشگيري از ام‌اس موثر باشد. اين اقدامات بسيار ساده هستند؛ آنقدر ساده كه شايد كمتر كسي به آنها توجه كرده باشد. برخي از اقداماتي كه مي‌تواند به هر يك از ما براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري كمك كند را مي‌خوانيم.
كمبود ويتامين D يكي از مواردي است كه در ابتلا به بيماري ام‌اس مي‌تواند موثر باشد. ويتامين D را مي‌توان در زرده تخم‌مرغ، شير، ماست، پنير، كره حيواني، روغن كبد ماهي و... جست‌وجو كرد.
استرس‌هاي روحي و هيجاني نيز مي‌توانند خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش دهند. در نتيجه بهتر است افراد از اين حس‌ها تا جاي ممكن جلوگيري كنند و استرس را از خود دور كنند.
خوردن فيبرها نيز مي‌تواند به اين پيشگيري كمك كند. فيبرها را در خوراكي‌هايي مانند خربزه و طالبي و سبزيجات مي‌توانيد پيدا كنيد.
ماهي نیز حاوي موادي است كه در عدم ابتلا و كنترل اين بيماري نقش مهمي مي‌تواند ايفا كند.
روغن زيتون، آووكادو و ساير چربي‌هاي تك غيراشباعي را جايگزين ساير روغن‌ها كنيد.
مصرف دخانيات، يكي از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سيگاري يا كساني كه دخانيات مصرف مي‌كنند بيش از ديگران در معرض اين بيماري قرار خواهند گرفت.
فناوري و امواجي كه تلفن همراه مي‌تواند از خود ساطع كرده و ما را در بر بگيرد، خطري براي مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراين تا مي‌توانيد خود را از اين فناوري‌ها دور كنيد.
شايد به‌نظر نيايد اما محل زندگي در ابتلا به ام‌اس موثر است. مكان‌هايي كه پارازيت بيشتر، آلودگي شديدتر و فاضلاب‌هاي وسيع‌تري دارند، خطرات ابتلا به اين بيماري را چندين برابر افزايش مي‌دهند.
خوردن روزانه يك ليوان شير، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر كاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشويد.
خوردن ميوه‌هاي بنفش و قرمز (تمشك و شاتوت و...) و ميوه‌هاي زرد و نارنجي را در برنامه‌ خوراك روزانه خود قرار دهيد. دسته اول تاثير راديكال‌هاي آزاد را بر بدن شما كاهش خواهد داد و دسته دوم باعث مي‌شود كه اعصاب شما عملكرد بهتري داشته باشد.
گوجه بخوريد. اين ماده خوراكي قرمزرنگ اگر روزي به اندازه يك عدد ميل شود، كاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پي خواهد داشت.
چند نكته درباره استرس‌ شغلي
يك متخصص طب كار با اشاره به اينكه اگر افراد مقداري فشار را از جانب محيط احساس نكنند، انگيزه‌اي براي انجام فعاليت‌هاي خود ندارند، اظهار كرد: عوامل سازماني و شرايط فيزيكي از مشكلاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد استرس‌هاي شغلي در محيط كار شوند. دكتر سوسن صالح پور با اشاره به اينكه استرس حالتي از بدن است كه در مواجهه با تعدادي از تظاهرات فيزيولوژيك خاص مشخص مي‌شود، گفت: تظاهرات استرس رابطه مستقيم با سيستم عصبي خودكار بدن دارد كه اين سيستم كنترل‌كننده پاسخ‌هاي فيزيولوژيك انسان است.
وي يادآورشد: اعصاب سمپاتيك و پاراسمپاتيك در بدن مسئول تنظيم سيستم خودكار هستند و شناخت تظاهرات استرس در بدن نخستين قدم در كنترل موثر استرس است. اين متخصص طب كار با اشاره به اينكه تظاهرات هيجاني و احساسي شامل احساس افسردگي، نااميدي و پرخاشگري مي‌شود، خاطرنشان كرد: استرس شغلي به معني واكنش منفي فرد نسبت به فشار بيش از حد وارد بر وي يا ساير انواع تكاليفي كه در محيط كاري بر دوش فرد گذاشته مي‌شود، است.

http://sinahospital.tums.ac.ir/detail.as...view=17896
12:24- 1394/8/16
 تشکر شده توسط : silent , مینا غلام نژاد , آنا , behzad mkh , juju
#20
همه چیز زیر سر یک میکروب است؟
طی ماه¬های اخیر در مجامع علمی و دانشگاهی ام‌اس، بحث¬های بسیاری بر سر احتمال وجود عاملی عفونی برای ایجاد «ام‌اس» در افراد مستعد به این بیماری درگرفته و تحقیقاتی نیز در این زمینه انجام شده است، ازجمله دکتر تیموتی وارطانیان، پروفسور عصب‌شناسی و مدیر مرکز «ام‌اس» دانشکدة پزشکی ویل کورنل و همکارانش پروفسور کریم روماه از دانشگاه راکفلر و پروفسور وینسنت فیشتی مدیر آزمایشگاه پاتولوژی و ایمونولوژی دانشگاه راکفلر که در این زمینه سخت مشغول فعالیت هستند.
تلاش برای یافتن محرک عفونی
جستجو برای یافتن محرک عفونی در پیدایش «ام‌اس» مسئله جدیدی نیست. تاکنون تحقیقات بسیاری در زمینة احتمال وجود نوعی عامل عفونی، مانند ویروس یا باکتری در پیدایش این بیماری انجام گرفته است. گرچه خود این بیماری، واگیردار نیست، اما شک به وجود چنین محرکی از دیرباز ذهن پژوهشگران این حوزه را به خود مشغول کرده است. اخیراً محققان استرالیایی هنگام مطالعه و بررسی آسیب‌های جدید به‌وجود آمده در مغز بیمارانی که ۲۴ ساعت پس از حملات شدید بیماری از دنیا رفته¬اند، به شواهد فراوانی دال بر وجود نوعی محرک عفونی در ابتلای به «ام‌اس» دست یافته¬اند.
به گفته دکتر وارطانیان، هنگامی که همکاران وی آسیب¬های جدید به‌وجود آمده را بررسی می‌کردند به دو تغییر مهم دست یافتند که نمونة بارز بسیاری از آسیب¬های ایجاد شده بر اثر این بیماری است؛ اولی اختلال در خون‌رسانی به مغز و دومی مرگ سلول‌های موسوم به oligodendrocyte.
Oligodendrocyte‌ها سلول‌های سازندة میلین (موادی که رشته¬های عصبی را احاطه می¬کنند) هستند. میلین هدف اصلی حملات «ام‌اس» است. این سرنخ¬ها، ما را به سمت این ایده هدایت می¬کنند که نخستین عامل در شکل¬گیری یک آسیب جدید که در ابتدا تصور می¬شد نوعی واکنش مرتبط با سیستم ایمنی بدن باشد، توسط یک محرک محیطی ایجاد می¬شود.
شواهد تاریخی
نخستین شواهد کسب شده درمورد احتمال وجود عامل عفونی در پیدایش «ام‌اس» از مطالعة اپیدمی این بیماری در جزایر فارو به دست آمد. تا قبل از ۱۹۴۳ باوجود این که کشورهای همسایة این جزایر ازجمله ایسلند، سوئد و دانمارک از آمار بالای شیوع «ام‌اس» در آن زمان برخوردار بوده و تمامی آنها از نژاد اسکاندیناوی بودند، هیچ گزارشی دال بر وجود بیماری در این جزیره ثبت نشده بود. بعد از ورود سربازان انگلیسی به این جزایر طی جنگ جهانی دوم، ۴ اپیدمی متوالی «ام‌اس» در این منطقه به ثبت رسید و این احتمال قوت گرفت که یک عامل عفونی (یا دیگر عوامل محیطی) زمینة ابتلا به بیماری را شدت بخشیده است.
کاندیدای احتمالی
اما این عامل محرک چه می¬توانست باشد؟ طبق اظهارات دکتر وارطانیان، در تحقیقات انجام گرفته چندین باکتری و ویروس در زمرة مظنونان قرار گرفته¬اند، اما دانشمندان گمان می‌برند مولکولی به نام epsilon toxin کاندیدای خوبی برای این گمانه‌زنی‌هاست. این مولکول می‌تواند به راحتی در مغز وارد شده، مانع خون¬رسانی به مغز شود و oligodendrocyteها را از بین ببرد. این مولکول نه تنها به سیستم اعصاب مرکزی حمله می¬کند، بلکه عصب¬های اندام‌ها و اعضای پیرامونی بدن، از جمله اعصاب واقع در بازوها و پاها را نیز تحت‌الشعاع قرار می¬دهد.
تیم تحقیقاتی دکتر وارطانیان و سایر همکاران، با تمام تلاش در حال بررسی فرضیه¬های موجود درمورد epsilon toxin هستند. از سوی دیگر، اعضای تیم متوجه شده‌اند نوعی باکتری دیگر موسوم به C.perfringens که در خاک، رسوبات دریایی و فضولات جانداران پستاندار نظیر گوسفند، بز و گاو یافت می‌شود نیز می‌تواند در زمرة محرکان محیطی قرار گیرد.
این باکتری می‌تواند درصورت آلوده بودن محصولات غذایی به اجزای بدن یک حیوان عفونی یا مدفوع آن، به راحتی به بدن افراد راه یابد. اما به اعتقاد دکتر وارطانیان، باوجود تمامی این یافته¬ها، هنوز مطالعات بسیاری مورد نیاز است تا مشخص شود آیا حقیقتاً epsilon toxin عامل بروز «ام‌اس» به شمار می¬رود یا خیر و این که دقیقاً چگونه انسان‌ها در معرض این عامل عفونی قرار می‌گیرند. علاوه بر آن، هنوز شواهد کافی برای اثبات وجود هرگونه ارتباط بین آلودگی غذا و ابتلا به «ام‌اس» در دست نیست. وی می‌گوید: «ما امیدواریم طی دو یا سه سال آینده، با انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، راهکارهای جدیدی برای متوقف ساختن روند شکل‌گیری آسیب‌های جدید و درنهایت، ممانعت از توسعة «ام‌اس» در افراد مستعد به این بیماری بیابیم.»

http://payamems.com/web/%D9%87%D9%85%D9%...%AA%D8%9F/
۱۴ آذر ۱۳۹۴
 تشکر شده توسط : juju , helli
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  گروه سني ‪ ۱۶‬تا ‪ ۴۰‬سال بيشتر مبتلا به ام اس مي‌شوند محمود 18 11,247 2014/04/18, 02:26 PM
آخرین ارسال: آرزو
  معاون توانبخشی:بیماران ام اس ازپوشش بهزیستی خارج نمی شوند naazanin 16 9,436 2013/12/08, 10:05 PM
آخرین ارسال: negar_negar92
  كمبود ويتامين D عاملي براي بروز بيماري ام.اس است shokolat 6 6,062 2013/11/19, 09:51 AM
آخرین ارسال: saeid
  خون بند ناف نوزاد ، دواي اکثر بيماري های غيرقابل درمان است pariya 4 7,465 2013/10/17, 09:26 PM
آخرین ارسال: rezami
  موفقيت محققان رويان در درمان بيماري‌هاي استخواني، بهبود فلج مغزي mehdernet2 0 2,676 2013/01/13, 07:21 AM
آخرین ارسال: mehdernet2
Star داروهای کمیاب صرفه‌جویی و اولویت‌بندی می‌شوند naazanin 18 12,382 2012/10/09, 11:31 AM
آخرین ارسال: paeazan
  مبارکه رتبه دار نخست بيماري«ام‌اس» در دنيا hamdam 11 8,450 2012/10/01, 09:25 PM
آخرین ارسال: reihane
  سم فسفيد آلومينيوم احتمال ايجاد بيماري ام اس را تشدید می کند hamdam 0 2,327 2012/07/23, 12:24 PM
آخرین ارسال: hamdam
  هزينه‌هاي كمرشكن" و "دوري مراكز درماني" گزنده‌تر از درد بيماري hamdam 1 2,925 2012/06/26, 09:47 PM
آخرین ارسال: amirreza
  قيمت بالاي دارو را تحمل كنيم يا درد بيماري را؟ hamdam 2 3,189 2012/06/24, 04:48 PM
آخرین ارسال: amirfarhag



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان