امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شناخت دردهای مربوط به ام اس ودرمان آن
#1
ام اس و درد
درد يك علامت بسيار شايع در ام اس است.از هر دو نفر يك نفر از درد رنج مي برد.قابل ذكر است درد هميشه مرتبط با ام اس نيست و نمي توان درد را يك اصل براي اثبات ام اس تلقي كرد.
درد مي تواند خيلي زودتر از موعد حادث شود .درد مي تواند به محض شروع اولين حمله بروز كند و اين درد هيچ تناسب منطقي با طول و مدت بيماري ندارد.در مورد دردتان حتما با پزشكتان صحبت كنيد تا او بتواند بهترين راه درمان را پيدا كند.در طول بيماري ام اس به جز دردهاي همراه با حمله ها سه نوع درد ديگر وجود دارد:
دردهاي عصبي
نتيجه مستقيم بيماري هستند كه به سيستم اعصاب مركزي مربوط مي شوند.در بيماري ام اس 60%دردها از اين نوع هستند.دردهاي عصبي دو نوع هستند:دردهايي كه در شرايط خاص ظاهر مي شوند و معمولا بسيار شديد هستند.55%از مبتلايان از اين نوع درد رنج مي برند.منظور درد عصبي پاروكسيسمال است.
نوع ديگر دردهاي عصبي دردهاي عصبي مستمر هستند.اين نوع دردها دائمي اما با شدت كمتر هستند.
دردهايي كه مشابه دندان درد شديد است
اين درد بي شباهت به درد حاصل از برق گرفتگي نيست.اين درد مربوط به درد عصب است و مربوط به از دست دادن ميلين رشته عصب است.تجويز برخي داروهاي ضد تشنج با دوز كم توصيه مي شود.
دردي كه به انقباض شديد عضلات شبيه است
مثل سفت شدن و گرفتگي پاها كه با راه رفتن بروز مي كند.اين نوع درد گاه بر سوزش ها و مورمور شدن پيشي مي گيرد.درد فقط چند ثانيه طول مي كشد ولي بسيار شديد است.اسپاسم هاي دردناك مربوط به حملات شديد است.
دردهاي شديد سطحي يا سوزشي
اين درد نوعي حس سوزش يا حالتي مانند گير كردن بين گيره است!بيشتر اندامهاي تحتاني و خصوصا پاها را درگير كرده و همراه با مورمور شدن پاهاست.اين درد حتي مي تواند روي خلق و خوي بيمار اثر منفي گذاشته و سبب اختلال در امور روزمره گردد.
دردهاي ثانويه
اين دسته نتيجه غير مستقيم بيماري هستند و ارتباط با سيستم اعصاب مركزي ندارند.مثل مشكل در راه رفتن،لنگ زدن يا كشيدن پاهاكه سبب كمردرد مي شود.
سفتي عضلات و انقباض ها
اين دردها به صورت گرفتگي هاي دردناك خصوصا به هنگام خواب اتفاق مي افتد.اين انقباضات شديد مي توانند در طول شب حادث گردند و خواب را مختل كننداين دردها مربوط به دردهاي مسير عصبي هرمي هستند.در اين مسير نرون هايي هستند كه به عضلات به صورت غير ارادي دستور مي دهند.مشكلات ادراري يا يبوست مي تواند به شروع اين دردها كمك كنند.جهت كاهش اين درد پزشكان سعي بر آن دارند كه علت درد را شناسايي كنند و گرفتگي عضلات را در كل بدن كاهش دهند.
درد كمر
كمردرد با مشكلات راه رفتن و اختلال در حفظ تعادل غالبا به سبب وضعيت بد بيمار هستند.يك فيزيوتراپيست مي تواند بهترين روش راه رفتن را به شما آموزش دهد.
دردهاي بدون علت مشخص
اين دسته مربوط به درمان ام اس مي باشد.درمان با اينترفرون مي تواند سبب عوارض جانبي ثانوي از جمله درد شود.
دردهاي عضلاني منشا سيستم اعصاب مركزي دارند .اين دردها به راحتي با استامينوفن و مسكن ها درمان مي شوند،بنابراين شكايت از اين دردها نبايد باعث توقف درمان شود.
تجزيه و تحليل علل درد
-درد در نتيجه كوچكترين تماس
به محض يك لمس كوچك بيمار احساس درد شديدي مي كند.مركز رفلاكس هاي دردناك در داخل نخاع به واسطه التهاب حاصل از بيماري ام اس دچار اختلال در عملكرد شده و در اثر تحريك جزئي درد توليد مي شود.
-درد سياتيك
اين درد از پائين كمر شروع شده و به طور شعاعي به پا زده و مي تواند با يك حمله همراه باشد.درد مربوط به التهاب نخاع مي باشد و درمان با كورتيكواستروئيدها سبب تسكين درد مي شود.
-درد چشمي
اين درد با حركت كره چشمي ايجاد مي شود و همراه با حملاتي است كه تحت عنوان نوريت چشمي بيان مي گردد.

هيچگاه نبايد درد را پديده اي اجتناب ناپذير دانست.با يافتن منشا درد مي توان به كاهش ان كمك كرد.راه هاي درماني و حتي درمان هاي مكمل زيادي در رابطه با درد وجود دارد.
وقتی نیستی،همه نیستن
نه که نیستن،هستن
مثل تو نیستن
 تشکر شده توسط : MAHDI , مریم شیمیست , warrior , Mme.fatemeh , TootFarangi , هانیه , Hasty , mirzaee , parisa2087 , najva , yummy , ساغر , coffeedot , g.someira , rana , sooorooosh , sara.i , ghaside , sargol , behzad mkh , glassheart
#2

ام اس ، موقعیت پیچیده ای است که موجب دردهای مختلف می گردد .

دونوع اصلی درد ناشی از ام اس عبارتند از:

دردهای عصبی و دردهای عضلانی . که هردونوع درد ممکن است حاد (کوتاه مدت ) یا مزمن (یلند مدت) باشد.

چگونگی تسکین هرکدام ازاین دردها ، بشرح زیر است :


دردهای عضلانی :
این نوع دردها ممکن است ناشی از اسپاسم های عضلانی ( انقیاض غیر قابل کنترل و یکی از علایم ام اس ) که در اثرنشستن های طولانی مدت یا

دراز کشیدن به خاطر مشکلات بدنی یا با تغییر روشهای حرکتی برای جبران ضعف یا دیگر مشکلات مربوط به ام اس بوجود آمده باشد .

دردهای عضلانی را میتوانیم با ترکیبات داروهای مسکن درد ، نظیر ایبو پروفن رفع نماییم . ولی وقتی درد ، مربوط به اسپاسمهای عضلانی است ،

داروهایی نظیر باکلوفن و تیزانیدین برای کاهش اسپاسمها بکار می رود و نتیجتا به کاهش درد کمک می کند.

فیزیوتراپی و طب فشاری می تواند برای تقویت و نرم کردن عضلات بکاررود و از آسیبهای بعدی و درد جلو گیری کند . ماساژنیز ممکن است به کاهش

سفتی عضلات و گرفتگی آن کمک کند


دردهای عصبی :
درد عصبی ام اس با آسیب های اعصاب همراه است . که اعصاب سالم ، احساسهای توام با درد را هدایت میکند و وقتی اعصاب آسیب می بینند می

توانند پیامها را بصورت غیر عادی انتقال دهند که منجر به احساسات غیر طبیعی و درد میگردند . دردهای عصبی می توانند شامل احساس درد شدید ،

گزگز و دردهای مزمن گردد . آسیب عصبی هم چنین می تواند احساسهای سالم را تحت الشعاع قرار دهد ازجمله احساس چسیندگی ساختار پوستی و ......

انواع دیگری از دردهای عصبی وجود دارد که شامل درد های تند وشدید در صورت ، درد شدید درقسمت پایین و پشت گردن و احساسات سوزن سوزن شدن و گزگز شدید و درد ناک و......

دردهای عصبی اغلب با ضد دردها و ضد تشنجهایی نظیر گاباپنتین ، کاربامازپین؛ فنی توین یا ضد افسردگی هایی نظیر آمی تریپ تیلین، ایمی پرامین یا

دیزی پرامین درمان میشود . این داروها بدین منظور بکار گرفته می شوند که آنها میتوانند عصبهای اصلی مربوط به احساسات درد را بهبود بخشند .

جورابها یا دستکشهای فشاری گاهی اوقات برای کاهش دردهای عصبی بکارگرفته می شوند .

البته آنها نیز تاحدودی می توانند به کاهش دردها مانند طب فشاری عمل کنند.



یاهو
دستانم بوی گل میداد مرا به جرم چیدن گل محکوم کردند؟؟
ولی کسی نیاندیشید شاید گلی کاشته باشم
یا علی
 تشکر شده توسط : baran , nazanin , PARASTOO8080 , DavidBili , min00 , مینا... , okhtapus , ساغر , زهرا59 , yummy , paeazan , kaveh_plus , Hasty , hamid t , شادی فارسی , برگ 7 , ارزو , ماه , edarzi , شفا یافته , niloufar , MFhealth , نگار زرگام , آقا صادق , hania , parisa2011 , elham 66 , sange sabor , glassheart , آسو
#3
آشنایی با دردهای حاصله از ام.اس و راههای مقابله با آن مطلب زیر ترجمه ای است مختص " سایت ام اس لینک "
ام اس ، موقعیت پیچیده ای است که موجب دردهای مختلف می گردد .
دونوع اصلی درد ناشی از ام اس عبارتند از: دردهای عصبی و دردهای عضلانی . که هردونوع درد ممکن است حاد (کوتاه مدت ) یا مزمن (یلند مدت) باشد.
چگونگی تسکین هرکدام ازاین دردها ، بشرح زیر است :
دردهای عضلانی :
این نوع دردها ممکن است ناشی از اسپاسم های عضلانی ( انقیاض غیر قابل کنترل و یکی از علایم ام اس ) که در اثرنشستن های طولانی مدت یا دراز کشیدن به خاطر مشکلات بدنی یا با تغییر روشهای حرکتی برای جبران ضعف یا دیگر مشکلات مربوط به ام اس بوجود آمده باشد .
دردهای عضلانی را میتوانیم با ترکیبات داروهای مسکن درد ، نظیر ایبو پروفن رفع نماییم . ولی وقتی درد ، مربوط به اسپاسمهای عضلانی است ، داروهایی نظیر باکلوفن و تیزانیدین برای کاهش اسپاسمها بکار می رود و نتیجتا به کاهش درد کمک می کند.
فیزیوتراپی و طب فشاری می تواند برای تقویت و نرم کردن عضلات بکاررود و از آسیبهای بعدی و درد جلو گیری کند . ماساژنیز ممکن است به کاهش سفتی عضلات و گرفتگی آن کمک کند

دردهای عصبی : درد عصبی ام اس با آسیب های اعصاب همراه است . که اعصاب سالم ، احساسهای توام با درد را هدایت میکند و وقتی اعصاب آسیب می بینند می توانند پیامها را بصورت غیر عادی انتقال دهند که منجر به احساسات غیر طبیعی و درد میگردند . دردهای عصبی می توانند شامل احساس درد شدید ، گزگز و دردهای مزمن گردد . آسیب عصبی هم چنین می تواند احساسهای سالم را تحت الشعاع قرار دهد ازجمله احساس چسیندگی ساختار پوستی و ......
انواع دیگری از دردهای عصبی وجود دارد که شامل درد های تند وشدید در صورت ، درد شدید درقسمت پایین و پشت گردن و احساسات سوزن سوزن شدن و گزگز شدید و درد ناک و......
دردهای عصبی اغلب با ضد دردها و ضد تشنجهایی نظیر گاباپنتین ، کاربامازپین؛ فنی توین یا ضد افسردگی هایی نظیر آمی تریپ تیلین، ایمی پرامین یا دیزی پرامین درمان میشود . این داروها بدین منظور بکار گرفته می شوند که آنها میتوانند عصبهای اصلی مربوط به احساسات درد را بهبود بخشند .
جورابها یا دستکشهای فشاری گاهی اوقات برای کاهش دردهای عصبی بکارگرفته می شوند . البته آنها نیز تاحدودی می توانند به کاهش دردها مانند طب فشاری عمل کنند.
 تشکر شده توسط : maryamm , سحــــــــر , AVID2000 , sargol , behzad mkh
#4
Star 
کنترل درد

در بیماری ام اس ، درد به چند علت ممکن است ایجاد شده باشد ؟

1- درد با منشأ عصب – دردی است که ناشی از آسیب رشته های عصبی است.

2- درد استخوانی- عضلانی – دردی است که در نتیجه راه رفتن غیرطبیعی ،اشکال تعادلی ، ضعف پاها و یا سفتی پاها ایجاد میشود.

3- سفتی - سبب گرفتگی عضلات و کشیدگی عضلات و در نتیجه ایجاد درد میشود.

گاهی ممکن است کنترل درد مشکل شود چراکه نمی توان بسادگی علت را مشخص کرد و بنابراین لازم میشود از راه حل های مختلف برای تسکین آن استفاده کرد.

قدم اول : اولین قدم مطرح کردن این مشکل با پزشک می باشد . او با معاینه شما می تواند تشخیص دهد که شما مبتلا به کدام یک از انواع درد می باشید. و در صورت صلاحدید او می توانید از داروهای مختلف در این رابطه استفاده کنید.

قدم دوم : روشهای مختلف فیزیوتراپی و کار درمانی می توانند در کاهش درد شما موثر باشند. انتخاب روش مناسب به این منظور در صلاحدید پزشک و فیزیوتراپیست و کاردرمانگر می باشد

قدم سوم : در صورت لزوم استفاده از وسائل کمکی برای راه رفتن ، می تواند راه دیگری برای کاهش درد شما باشد( مانند عصا یا واکر) این وسایل به شما کمک می کنند تا حرکات را درست انجام دهید ( مثلاً درست راه بروید) و در نتیجه دردتان کاهش یابد.

قدم چهارم : در صورت صلاحدید پزشک با فیزیوتراپیست ، می توانید از وسایل گرم کننده یا خنک کننده استفاده کنید.

قدم پنجم: تمرینات ورزشی منظم و مناسب می تواند درد شما را کاهش دهد. اما باید توجه داشته باشید انتخاب تمرینات نامناسب می تواند درد شما را حتی تشدید کند.

قدم ششم : استفاده از روشهای " کاهنده تنش " مثل روشهای مختلف Relaxation و یا یوگا به شما کمک می کند واکنش های هیجانی همراه با درد را تخفیف دهید.

قدم هفتم : در مواردی استثنایی ممکن است لازم شود برای کاهش درد شما اقدامات جراحی انجام شود . این کار لازم است با صلاحدید پزشک صورت گیرد.

منبع:انجمن ام اس ایران
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : زهرا59 , hania
#5




درد در بیماران ام اس واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

درد علامت پیچیده ای در ام اس است وممکن است بصورت حاد یا مزمن است. درد ممکن است بصورت حاد یا مزمن است درد حاد می تواند در صورت دیده شود( نورالژی تری ژمینال).

درد ممکن است بعلت اسپاسم عضله باشد و با حرکت بدتر شود درد ممکن است بصورت برق گرفتگی باشد

درد ممکن است بصورت علامت لرمیت باشد التهاب عصب چشمی میتواند باعث تحریک لایه های مغز شود و درد پشت چشم شود.

دردمزمن با شروع تدریجی می تواند به صورتهای زیر دیده شود

درد در اندامها بصورت احساس ناخوشایند

درد بصورت باند دور تنه یا اندامها

درد کمر ییرکشنده شبه به درد سیاتیک

سردرد مرتبط با ضایعه مغزی
درمان
درمانهای غیر داروئی

توانبخشی: توانبخشی تخصصی ام اس در بخشهای توانبخشی اعصاب با تیمی متشکل از متخصص طب فیزیکی و توانبخشی؛ فیزیوتراپ؛کاردرمان؛ پرستار توانبخشی، روانشناس؛ کارشناس تغذیه و ارتوپدی فنی انجام می شود.

روشهای مختلفی مثل تمرینات ورزشی، تعادل؛ تمرینات راه رفتن؛ استفاده از وسایل کمکی و ارتوز مناسب بر اساس نیاز بیمار انجام می شود.
داروهایی که برای درمان بکار می روند:

دوره کوتاه مدت کورتون اگر علایم مربوط به برگشت بیماری باشد.

داروهای ضد التهاب غیر استرویدی، تیزانیدین، باکلوفن، گاباپنتین، پره گابالین، کاربامازپین، ترازودون، آمی تریپتیلین،

روشهای مثل ماساژ، یوگا، تصورذهنی، تمرینات آرامیدگی، تمرینات تنفسی و یوگا

پزشک انلاین / گردآوری:گروه تندرستی و زندگی سالم
http://www.tebyan-zn.ir/healthy_safe_life.html


دردهاى نوروپاتيک
نشانه‌ها و علائم حسى در دردهاى نوروپاتيک به درد نوروپاتيک وسيله تعاريف زير توصيف مى‌شوند: نورالژي: درد در شاخه‌هاى يک عصب واحد، مانند نورالژى ترى‌ژمينال؛ ديستزي: احساس‌هاى ناگهاني، ناخوشايند، غيرطبيعي؛ هيپرالژزى و هيپرستزي: پاسخ‌هاى اغراق‌آميز به‌ترتيب به نوسيسپتيوها يا تحريک لامسه؛ آلودينيا: ادراک تحريک مکانيکى نور به‌صورت دردناک، مانند وقتى که لرزش ايجاد احساس دردناک مى‌کند. ادراک کاهش يافته درد هيپالژزى و اگر ادراک آن وجود نداشته باشد آنالژزى گفته مى‌شود. کوزالژى درد سوزاننده شديد و مداوم با حدود مشخص است و با ديسفونکسيون سيستم اعصاب سمپاتيک (تعريق؛ تغييرات عروقي، پوستي، موها-ديستروفى سمپاتيک) همراه مى‌باشد که بعد از صدمه به اعصاب محيطى ايجاد مى‌شود.
درد نوروپاتيک :
- بدون تحريک واضح نوسيپتيو
- وجود شواهد تخريب عصب مانند تخريب حسي، ضعف با درد سوماتيک فرق دارد و غيرمعمول است، غالباً داراى کيفيت تيرکشيدن يا برق‌گرفتگى است تنها تا حدودى با ضدٌ دردهاى مخدر تخفيف مى‌يابد و ممکن است به داروهاى ضدافسردگى يا ضدٌ تشنج پاسخ دهد.
دردهاى مزمن
تشخيص اين مشکل غالباً سخت است و بيماران از لحاظ احساس پريشان هستند. درمان براساس ارزيابى سايکولوژيک و رفتارى بيمار، به‌خصوص در مراکز درمانى چند جنبه‌اى درد مفيد مى‌باشد.
عوامل متعددى درد مزمن را ايجاد کرده، تداوم بخشيده، يا تشديد مى‌کنند: ۱. بيمارى دردناکى که هيچ علاجى ندارد (مانند آرتريت، سرطان، سردردهاى ميگرني، نوروپاتى ديابتي)؛ ۲. عوامل عصبى که به‌وسيله بيمارى جسمى آغاز شده و پس از بهبود بيمارى ادامه دارد (مانند اعصاب حسى يا سمپاتيک تخريب ‌شده)؛ ۳. حالات سايکولوژيک.
بايد توجه خاصى به تاريخچه پزشکى و افسردگى بيمار نمود. دپرسيون ماژور شايع، قابل درمان، و به‌طور بالقوه مرگبار (در اثر خودکشي) مى‌باشد.
درمان
دردهاى نوروپاتيک اغلب مزمن هستند، درمان آنها به‌خصوص سخت است. بيشتر بيماران به‌طور مؤثرى با ترکيب داروى ضدٌ تشنج گاپاپنتين به‌طور مؤثرى با ترکيب داروى ضدٌ تشنح گاباپنتين و يک داروى ضدٌ افسردگى مانند نورتريپتيلين درمان مى‌شوند.
بعد از ارزيابي، بايد يک برنامه درمانى صريح شامل اهداف اختصاصى و واقع‌گرايانه در درمان تهيه نمود مانند حصول خواب کامل شبانه، توانائى رفتن به خريد، يا بازگشت به کار. يک روش چند جنبه‌اى با استفاده از داروها، مشاوره، درمان فيزيکال، بلوک اعصاب، و حتى جراحى به‌منظور بهبود کيفيت زندگى بيمار لازم است. ممکن است بعضى از بيماران نيازمند ارجاع به يک کلينيک درد باشند، براى بيماران ديگر ممکن است درمان فارماکولوژيک کمک شايانى نمايد. ضدٌ افسردگى حلقه‌اى در درمان دردهاى مزمن با علل مختلف از جمله سردرد، نوروپاتى ديابتي، نورالژى پس از هرپس، دردهاى آتيپيک فاسيال و کمردردهاى مزمن مفيد مى‌باشند. بيماران دچار دردهاى نوروپاتيک مزمن و با شواهد کمى يا بدون شواهد ديسفونکسيون سمپاتيک (مانند نوروپاتى ديابتي، نورآلژى ترى‌ژمينال) از مصرف داروهاى ضدٌ تشنج سودمند مى‌شوند.




اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : hania
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تست شناخت بیماری MS Prime 31 38,675 2013/08/02, 09:37 AM
آخرین ارسال: shahrokh
  معرفی و شناخت بیماری MS Prime 1 114,489 2011/08/28, 02:42 PM
آخرین ارسال: Prime



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان