سلام.
به سبب احساس وظیفه:
من حدود ده سال پیش بیمارِ دکتر شیخالاسلام بودم. دکتر برای تشخیص بیماری اماس دادند ولی به من داروی پیشگیری ندادند.
من آن موقع این موضوع را نمیدانستم ولی بعد از مدتی با مطالعهی بسیار زیاد متوجه شدم که استفاده نکردن از داروی پیشگیری بزرگترین اشتباهی است که یک بیمار اماس میتواند مرتکب شود. امروزه داروهایی وجود دارد که میتواند تا ۸۰ درصدْ نرخ حمله در بیماری اماس را کاهش دهد. همچنین این داروها پیشروی بیماری را نیز به شدت کند میکند.
دکتر شیخالاسلام متاسفانه از پیشرفت بینظیر نورولوژی در درمان این بیماری در سالهای اخیر (به خصوص از سال ۲۰۱۷) کاملاً بیاطلاع بودند و هنوز فکر میکنند که در دههی ۱۹۸۰ زندگی میکنیم. با وجود داروهایی بسیار موثر و بیخطر که در سالهای اخیر اختراع شدهاند، چرا نباید ریسک پیشروی بیماری و حملات و مشکلات غیرقابل بهبود را به حداقل برسانیم؟!! بحث امروز در جهان این است که آیا باید از داروهای قویتر (ولی با ریسک بیشتر) از همان ابتدا استفاده کنیم یا به مرور دارو را قوی کنیم (مثلاً رجوع کنید به
این لینک که یک گفت و گو است با یک متخصص اماس در دانشگاه جانز هاپکینز). در این شرایط است که دکتر شیخالاسلام هنوز نمیدانند دارو لازم است.
دوستان! اماس یک بیماری پیچیده است که هر روز تحقیقات جدیدی در مورد آن انجام میشود و داروهای جدید برای آن اختراع میشود. به همین دلیل باید بیمار اماس حتماً توسط یک نورولوژیست که منحصراً متخصص بیماری اماس را درمان میکند ویزیت شود و تحت درمان قرار بگیرد.
من بعد از دکتر شیخالاسلام، به کلینیک تخصصی اماس بیمارستان سینا رفتم و توسط دکتر ص*** تحت درمان قرار گرفتم که فوقتخصص اماس دارند. ایشان منحصراً بیماری اماس را درمان میکنند و به تمام تحقیقات روز این بیماری آگاهند. ضمناً ایشان تنها فلوشیپ اماس در ایران نیستند و انتخابهای متعددی وجود دارد. بعد از آن هم به دلایل شغلی به آمریکا مهاجرت کردم و اینجا نیز پزشک نورولوژی عمومی من را به یک پزشک فوقتخصص اماس ارجاع داد که باز هم منحصراً بیماران اماس را درمان میکند.
لطفاً بیماری اماس را بدون درمان باقی نگذارید. اماسِ درماننشده میتواند بیماری **بسیار** خطرناک و ناتوانکنندهای باشد ولی این روزها با درمان مناسب به شدت قابل کنترل است. اماس در این سالها از یک بیماری غیرقابل کنترل به یکی از **قابلکنترلترین** بیماریهای سیستم عصبی تبدیل شده. اگر میخواهید از داروی پیشگیری استفاده نکنید، حداقل این انتخاب را آگاهانه انجام دهید.
منابع زیادی وجود دارد (حداقل به انگلیسی) که میتوانید به آنها مراجعه کنید:
این یوتیوب کانال دکتر برندن بیبر پزشک فوقتخصص اماس در سانفرانسیسکو است که اطلاعات بسیار جالبی در مورد اماس را هر چهارشنبه منتشر میکند. (
لینک)
وبسایت National MS Society هم محتوای بسیار خوبی در مورد بیماری اماس دارد. (
لینک)