امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همیشه به اطلاعات پزشكی اینترنت اطمینان نكنید
#1
اگر شما هم برای جمع‌آوری اطلاعات بهداشتی و پزشكی به موتورهای جستجوگر اینترنتی كاملا وابسته هستید،‌ به شما توصیه می‌كنیم كه همیشه به اطلاعات پزشكی اینترنت اطمینان نكنید.نتایج یك مطالعه گسترده نشان می‌دهد كه در بسیاری از موارد درمانی و بهداشتی، این منبع اطلاعاتی در فضای مجازی حاوی اطلاعات نادرست و گمراه كننده است.متخصصان دانشكده پزشكی دانشگاه كارولینای جنوبی، مركز پزشكی ملی كودكان و كارشناسان بهداشتی دانشگاه واشنگتن جورج در یك ارزیابی مشترك میزان صحت و درستی اطلاعات درباره ایمنی خواب نوزادان را در اینترنت جستجو و بررسی كردند و به نتایج قابل توجه و تعجب آوری دست پیدا كردند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ آنها پس از تجزیه و تحلیل بیش از 1300 وب سایت دریافتند كه اطلاعات موجود در سایت‌ها در این زمینه فقط در 43.5 درصد موارد صحت دارد در حالی كه در 28/1 درصد موارد اطلاعات اشتباه است و در 28.4 درصد موارد اساسا اطلاعات منتشر شده در سایت‌های مرتبط با موضوع ایمنی خواب در نوزادان هیچ ربطی ندارند.راشل وای مون، متخصص اطفال و از كارشناسان مركز پزشكی ملی كودكان در این باره خاطرنشان كرد: برای ارائه كنندگان خدمات بهداشتی مهم است دریابند كه والدین تا چه حد برای دریافت اطلاعات فوق به اینترنت وابسته هستند و بدون توجه به قابل اطمینان بودن منبع مورد نظر، براساس توصیه‌های آن عمل می‌كنند.این بررسی‌ها همچنین تاكید می‌كند كه وب سایت‌های دولتی و سازمانی بالاترین درصد صحت و درستی اطلاعات را دارند.
 تشکر شده توسط : neda.n , goli61
#2
Star 
اینترنت اگر طبیب بودی...
يکشنبه ۹ مهر1391

شاید برای شما هم پیش آمده كه پس از تجویز دارویی در اینترنت به سراغ عوارض و اثرات آن بروید و یا درباره بیماری‌های مختلف به جست‌وجو بپردازید. در این مسیر ممكن است شما هم با داروخانه‌های اینترنتی مواجه شده باشید.
با پیشرفت علم و فن‌آوری و گسترش فضای تبادل اطلاعات امروزه شاید تصور مردم بر این باشد كه پاسخ هر نیازی را می‌توان در فضای مجازی جست‌وجو و پیدا كرد. در این میان در موارد متعدد شاهدیم كه افراد در زمینه سلامت و توصیه‌های پزشكی نیز این راهكار را مورد استفاده قرار می‌دهند و گاه اتفاق‌هایی می‌افتد كه شاید جبران آن‌ها به راحتی امكان‌پذیر نباشد.

یكی از مواردی كه می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری برجا بگذارد، مصرف داروهای غیرمجاز و یا اشتباهی است كه در این زمینه خرید اینترنتی دارو یكی از راه‌هایی است كه می‌تواند به مشكلات متعدد منجر شود.

**قصه از كجا شروع شد؟

برای بررسی سابقه داروخانه‌های اینترنتی شاید بتوان آغاز داستان را به كشور آمریكا نسبت داد؛ كشوری كه 10 سال پیش پزشكانش با انتشار بیانه‌ای نسبت به فعالیت داروخانه‌های مجازی اعتراض كرده و از صدمات جانی بسیاری كه فعالیت این داروخانه‌ها به دنبال دارند گفتند.

سال 2002 میلادی بود كه پزشكان ایالات متحده با اعتراض به فعالیت داروخانه‌هایی كه بدون تجویز نسخه پزشك، داروهای مضری را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند اخطار داده و این شیوه را در زمینه سلامت مضر دانسته و در عین حال یادآور شدند كه چنین روشی تنها در ایالات متحده رواج دارد و به عنوان مثال در كشوری مثل انگلستان غیر قانونی به شمار می‌رود.

**وقتی صدای گوگل هم درمی‌آید

اما گویا اعتراضات این پزشكان هم نتوانست جلوی موج سودجویی‌های اینترنتی را بگیرد و با وجود هشدارهای ارائه شده، طی سالهای بعد داروخانه‌های آنلاین در سایر كشورها مورد استفاده قرار گرفتند و كار تا جایی پیش رفت كه حدود شش سال پس از بیانیه پزشكان آمریكایی، گوگل هم به شكایت از داروفروشان متقلب آنلاین پرداخت و برای بازداشتن تبلیغات داروفروشان متقلب در موتور جست‌وجوی خود، شكایتی تهیه كرد تا به نوعی به حفظ سلامت كاربران خود كمك كند.

این شركت در عین حال به رشد فوق‌العاده شمار تبلیغكنندگانی كه وانمود می‌كنند داروهای آنلاین می‌فروشند اشاره كرده و تبلیغ چنین محصولات و خدماتی را به جز تحت شرایط خاصی مانند تایید از سوی گروه‌های معتبر فروش دارو ممنوع اعلام كرد.

**اوضاع در ایران چگونه است؟

اما در كشور ما هم این روزها بسیاری در تلاش هستند تا با راه‌اندازی داروخانه‌های به اصطلاح آنلاین به ارائه خدمت و در ازای آن سودآوری مالی بپردازند.

البته به نظر می‌رسد كه در سایت‌های ایرانی امكان ارائه داروهای مختلف برای درمان بیماری‌ها در كمترین سطح ممكن است و درنهایت سودجویی این سایت‌ها تنها به داروهای پوست و مو، محصولات بهداشتی و یا داروهای جنسی و یا تجویز برخی داروهای گیاهی محدود می‌شود كه البته ارائه خدماتی در همین سطح هم جای بحث بسیار دارد.

اما در سایت‌هایی كه تحت عنوان داروخانه‌های آنلاین، اینترنتی و یا مجازی فعالیت می‌كنند در اكثر موارد برخی نكات و توصیه‌های پزشكی و همچنین اطلاعاتی درباره خواص داروها در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

برخی از این سایت‌ها هم در بخش‌هایی با عنوان مشاوره به ارائه اطلاعات و پاسخگویی به سوالات و ابهامات دارویی كاربران می‌پردازند و توضیحات خود را در این باره ارائه می‌كنند.

معرفی و فروش داروهای مخصوص چاقی و لاغری و رژیم‌های غذایی هم از دیگر مواردی هستند كه در این سایت‌ها ارائه می‌شوند البته دراین زمینه سایت‌های فیلتر شده متعددی نیز وجود دارند و در كنار تمام این سایت‌ها برخی پایگاه‌ها نیز هستند كه اگرچه تعداد اندكی دارند اما مدعی ارائه داروهای خاص از جمله داروهای بیماران سرطانی هستند و برروی خروجی خود فرم‌هایی برای سفارش كالا قرار داده‌اند و با دریافت هزینه‌های مختلف ادعا می‌كنند كه داروهای مختلف را برای افراد ارسال خواهند كرد كه البته مجوز این سایت‌ها و هم‌چنین اطلاع از صحت ادعاهای آن‌ها مبحثی است كه بی‌شك‌ جای توجه و بحث بسیار دارد.

*اینترنت محل تهیه دارو نیست

در این میان برخی فعالان حوزه داروسازی فروش اینترنتی را راهی برای عرضه غیر مجاز انواع داروها و مكمل‌های غذایی دانسته و آن را گامی در راستای استفاده از ناآگاهی افراد برای سودجویی می‌دانند.

البته اغلب در این اظهارنظرها تنها به بحث داروهای چاقی و لاغری یا داروهای زیبایی اشاره شده اما در همین حد هم تاكید شده است كه كاربران از خرید هر محصولی كه فاقد مجوز وزارت بهداشت و درمان است اجتناب كرده و به طور اكید از خرید اینترنتی انواع داروها و مكمل‌ها خودداری كنند.

منبع:ایسنا
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  به اطلاعات برچسب‌های‌ موادغذایی صد درصد اطمینان نکنید paravar2008 0 2,281 2011/01/07, 03:45 PM
آخرین ارسال: paravar2008



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست