ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
من هم پزشـک و هم بيمـار هستم
مژگان قهاري متخصص مغز و اعصاب و فارغالتحصيل دانشگاه شهيد بهشتي از سال 87 به بيمارياماس مبتلا شد. وي در حال حاضر بهعنوان عضو هيئتعلمي انجمن اماس ايران فعاليت ميکند.
به گزارش شفا آنلاین، قهاري در اين مرکز مشاورههايي در مورد بيمارياماس، درمانها، داروها و سوالاتي که توسط بيماران مطرح ميشود، پاسخ ميدهد.وي در خصوص علت فعاليتش در انجمن اماس ميگويد:« بهعنوان يک پزشک از شرايط علمي مناسبي برخوردارم و از همه مهمتر بهعنوان يک بيمار مبتلا به اماس مشکلاتشان را درک کرده و سعي ميکنم در حد درست راهنماييشان کنم.
خانم قهاري ديدگاهتان نسبت به بيماري اماس، بعد از ابتلا به بيماري چه تغييري کرد؟
سال سوم دستياري مغز و اعصاب بودم که مبتلابه بيمارياماس شدم. بيماري که در حوزه تخصصي خودم بود. قبل از آن بيماراني که در درمانگاه ميديدم عمدتاً بخشي از آنها بيماران اماس بودند و من آن زمان هم وقتي بيماران جوان را ميديدم بسيار متأثر ميشدم.
براي من بيماري اماس، مانند بيماريهاي ديگر، تنها مسائل علمياش و تشخيص بيماري و درمان درست آن اهميت داشت.زماني که خودم با اين بيماري مواجه شدم، بيماري که هنوز علت مشخصي و درمان قطعي ندارد و بيماري صعبالعلاج محسوب ميشود و مبتلا شدن به آن در شرايطي که از الف تا ي آن را ميداني، شرايط را سختتر ميکرد و اين خود بيماري است که اهميت دارد و روي مسائل فرهنگي و خانوادگي و شغلي سايه مياندازد.
در آن دوره چه احساسي داشتيد؟
بيماري اماس حتي افراد عادي نيز که مبتلابه آن شدهاند حس خوبي ايجاد نميکند. حالا فکر کنيد من خودم متخصص بودم بههرحال تقدير الهي بود و من اين باور را دارم که خداوند وقتي امتحان سختي ميگيرد حتماً تحمل لازم را از قبل داده است.
ميتوانم بگويم چند ماه اول براي من خيلي سخت بود تا بتوانم با شرايط بيماري و وضعيت جديد زندگيام کنار بيايم ولي بعد چند ماه بهتدريج توانستم شرايط جديد را بپذيرم.
زماني که انسان بيمار ميشود، 4 مرحله را طي ميکند. اول انکار ميکند و قبول نميکند و ميگويد چيزي نيست.براي من اين دوره خيلي کوتاه بود چون رشته خودم بود و تمام علائم و شرايط ،ام آر آي و مشکلات تشخيصي را نميشد انکار کرد.دوم شرايطي هست که فرد خيلي ناراحت ميشود که براي همه پيش ميآيد و ربطي به سن، جنس، مذهب و غيره ندارد.
سوم شرايطي است که فرد از اين ناراحت است که چرا براي من اين اتفاق افتاد! چرا من دچار چنين بيماري بسيار فرق کرد، من در آخر دورهاي از افسردگي و اندوه عميق است که مرحلهبهمرحله ميرود تا به پذيرش بيماري برسد.
اين مسائل نيازمند زمان است و براي من اين مراحل شايد نزديک به يک سال طول کشيد. البته بگويم از آن طبابتي که مدنظرم بود فاصله گرفتم و بر اساس شرايطي که داشتم سعي کردم تا به بيماران اماس کمک کنم و چيزي را از آنها دريغ نکنم.
در اين مدت رابطهتان با همکاران و پزشکان چطور بود؟
بيماري من پيشرونده بود و بعد از فارغالتحصيلي بهصورت درمانگاهي کار ميکردم. دوستان همدورهاي هنوز با من در تماس هستند. من نيز بهواسطه ارتباطي که با انجمن اماس ايران دارم، در آنجا به بيماران مشاوره ميدهم و در سطوح علمي که شرکت ميکنم بسياري از همکارها را ميبينم. خوشبختانه فضاي مجازي حداقل براي من نقش مهمي داشت که در گروههايي که همکاران ازنظر علمي باهم در ارتباط بودند، در مورد مطالب بهروزي صحبت ميکردند که براي من خيلي قابلاستفاده و مفيد بود. از اين طريق تا حدودي ارتباط داشتم ولي بيماري باعث شد که مسير اصلي زندگيام خصوصاً روال درمان پزشکي بهعنوان يک پزشک خيلي تغيير کرد و من از اين راه فاصله گرفتم.
در حوزه کاريتان چه خللهايي را احساس کرديد؟
همانطور که ميبينيد افراد سختکوشي هستند.ساعات کار پزشکان خيلي طولاني است مخصوصاً پزشکهاي متخصص که در کلينيکها بيمارستانها و بخشهاي بستري کار ميکنند. بنابراين يک پزشک بايد سالم باشد بهخصوص رشته ما که مربوط به مغز و اعصاب است. شما بايد در شرايطي باشيد که بتوانيد بيمار را دقيق معاينه عصبي کنيد. البته خيلي از رشتهها معاينه محور هستند. فقط بحث تشخيص بيماري است.
من پزشک هستم. وقتي يک پزشک بيمار ميشود، خصوصاً بيماريهايي که نمود ظاهري دارند.مانند مشکل حرکتي که بيماري اماس براي من داشت و همين شرايط جسمي من باعث شد خيلي در مسائل حرفهاي خودم مشکل پيدا کنم و اين تقصير کسي نبود.شرايط جسمي من اجازه نميداد و خب يک بيمار اين انتظار را دارد که با يک پزشک سالم در تماس باشد. درواقع پزشک مسئوليت دارد و بايد توان آن را داشته باشد که بيماري را تشخيص و درمان مناسب آن را انجام دهد.
اما پزشکاني هستند که باوجود بيماري فعاليت دارند!
ببينيد بسياري از پزشکها هستند که بيماري مزمن دارند ولي کارشان را نيز انجام ميدهند اما ماهيت بيماري اماس بهطوري است که اگر پيشرونده باشد مشکلات حرکتي را به دنبال خواهد داشت.مثلاً من خودم اين مشکلات را دارم و روي ويلچر هستم و واقعاً توان بيش از 3 تا 4 ساعت فعاليت را ندارم و خسته ميشوم.از طرف ديگري ماهيت کار پزشکي اين است که اگر حتي در مطب حضور داشته باشيد، هم بايد همه بيمارها بهصورت دقيق معاينه شوند و بر اساس معاينات بيماري تشخيص داده ميشود. براي من ساعات طولاني کار و سختي کارهاي درمانگاهي دليلي بود تا تواني براي فعاليتهاي پزشکي نداشتم و از آنها بازماندم.اما بهنوبه خودم به بيماران اماس، هم بهعنوان يک پزشک و هم بهعنوان يک بيمار و همدرد فعاليتهايي را انجام دادم تا شايد در اين زمينه راهگشايي باشد و فکر ميکنم همين هم هست. در اين سالها با بيماران زيادي ارتباط عميق دارم و دوستان زيادي دارم و تمام تلاشم اين است که آنها را درست راهنمايي کنم تا با افزايش آگاهيشان آلام و مشکلاتشان کاهش يابد.
حالا که بحث از حضورتان در انجمن اماس ايران شد، کمي از فعاليتهايتان بگوييد.
من سال 87 بيمار شدم.در همان سال دستيار مغز و اعصاب بودم و دو سالي تا فارغالتحصيليام مانده بود.زماني که فارغالتحصيل شدم بهواسطه يکي از اساتيدم به نام خانم دکتر بلادي مقدم به انجمن اماس ايران معرفي شدم.
دکتر بلادي استادم بودند و بسيار زحمت کشيدند و توصيهاي که به من داشتند اين بود که حالا که يکسري مشکلات دارم ولي حداقل از محيط پزشکي جدا نشوم تا در اين محيط بتوانم حداقل کاري را براي کمک به بيماران انجام دهم.شايد خواست خدا بود که با شرايطي که برايم پيش آمد در مسير ديگري قرار گرفتم.حدود 5-4 سال است که کمک مستمري به انجمن اماس ايران دارم و سعي ميکنم سواد کمي که در حوزه پزشکي دارم در اختيار بيماراني که همدرد خودم هستند قرار دهم.
معمولاً پزشک معالج بيمار اين فرصت را ندارد که براي هر بيماري جزئيات را توضيح دهد و خيلي از سؤالات براي بيمار باقي ميماند و حالا انجمن اماس ايران بهنوعي پناهگاه بيماران اماس است.
آنها در مورد مشکلاتشان و بيماري و درمانهاي موجود به انجمن مراجعه ميکنند. ما سعي ميکنيم اين خلع را برايشان جبران کنيم و راهنماييهاي لازم را به بيماران بدهيم. چون ازلحاظ علمي تا حدودي شرايطش را دارم و بهعنوان يک بيمار بهطور عمده مشکلاتشان را درک ميکنم و سعي ميکنم در حد درست راهنماييشان کنم حتي بيماراني که از شهرستان تماس ميگيرند بهصورت تلفني آنها را راهنمايي ميکنم .
http://shafaonline.ir/fa/news/74226/%D9%...8%AA%D9%85
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۲
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
رابطه ورزش و تغذیه در بیماری MS
بررسی مقایسه ای که در بیماران مبتلا به MS انجام شد نشان داد آنهایی که چنین ورزش هایی را انجام دادند درصد کمتری از افسردگی ، خستگی و اختلال عملکرد شناختی را بروز دادند.
انجام ورزش های مکرر و تغذیه مناسب اثرات بسیار مثبتی در روند بهبود بیماران مبتلا به MS ایفاء می کند.
دکتر بهروز نیکنام در مورد لزوم انجام ورزش در بیماران مبتلا به بیماری های ام اس افزود: طی بررسی ها و تحقیقاتی که در رابطه با اثر ورزش های هوازی وبی هوازی بر روی بیماری ام اس انجام شد ارتباط مستقیم آن با تقویت سیستم دفاعی بدن و سد خونی مغزی ثابت شده است.
وی ادامه داد: ورزش با ترشح هورمونهای خاص باعث اثر گذاری پروتینهای نوروتروپ و نورو پروتکتیو (محافظ عصب) و فاکتورهای رشد می شود که این فرایند افزایش عملکرد عضلانی و حفظ موقعیت عضلات اندامها در بیمار ام اس را در پی دارد.
دکتر نیکنام ادامه داد: ورزش از ایجاد افسردگی و اختلالات اموشنال خلقی وکاهش حافظه جلوگیری می کند ولی متاسفانه در بیماران مبتلا به ام اس مشاهده می شود که این افراد کمتر ورزش کرده و تحرک کمتری نیز دارند.
این متخصص مغر و اعصاب خاطر نشان کرد: ورزش های هوازی مثل دویدن پیاده روی شنا در آب سرد و ولرم از بهترین ورزش ها برای بیماران مبتلا به ام اس است زیرا در بررسی مقایسه ای که در بیماران ام اس انجام شد نشان داد آنهایی که چنین ورزش هایی را انجام می دادتد درصد کمتری از افسردگی و خستگی و اختلال عملکرد شناختی را بروز دادند.
نقش تغذیه در ام اس
دکتر نیکنان ادامه داد: اثرات رژیم غذایی و تغذیه در درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری ام اس قطعی نیست ولی در تحقیقات و بررسی های که در رابطه انجام شد نشان داده که مواد غذایی حاوی امگا ٣ و ۶ و اسید های چرب اشباع نشده می تواند در روند درمانی موثر می باشد.
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: ویتامین دی نیز از ترکیباتی است که محافظت کننده و تثبیت کننده سیستم ایمنی است.
وی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی چربی اشباع شده و لبنیات و تخم مرغ از طریق ایجاد سلول های التهابی سیتوکین در تشدید بیماری های اتو ایمون مانند ام اس موثر است خاطر نشان کرد:
ترکیبات حاوی کلسترول بالا موجب آسیب به سیستم دفاعی مى شود و لذا به همین دلیل داروهایی که از گروه استاتین ها هستند با مکانیسم فوق از ایجاد کاهش حجم مغز و فراموشی زود رس در بیماران ام اس جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه استفاده زیاد از نمک روند بیماری ام اس را تشدید می کند گفت: انجام ورزش مداوم واصولی واستفاده از نور خورشید نه به میزانی که باعث بالا رفتن حرارت بدن شود، رعایت رژیم غذایی مناسب و استفاده از سبزیجات ومیوه های تازه می تواند در کنار دوری از استرس و مراجعه منظم به پزشک بیماری را تحت کنترل آورد.
http://payamems.com/web/%D8%B1%D8%A7%D8%...%DB%8C-ms/
۲۴ شهریور ۱۳۹۴
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
2015/09/22, 11:09 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2015/09/22, 11:10 AM، توسط niloofary.)
بیماری MS چگونه درمان می شود؟
دکتر بهروز نیکنام متخصص مغز و اعصاب در گفت و گو با خبرنگار عصر ایران در مورد چگونگی ابتلا به بیماری MS و روش های درمان این بیماری گفت: بيماري MS يك بيماري التهابي وابسته به سيستم دفاعي بدن است كه سلول هاي عصبي اكسون و ميلين را مورد تهاجم قرار مي دهد.
وی ادامه داد: نوع درمان در MS بستگي به نوع بيماري و مرحله اي است كه بيماري درآن تشخيص داده مي شود ولی درمجموع MS با علائمی شامل اختلالات حسي سفتي عضلاني، اختلال ادراري گوارشي اختلال تعادل ،مشكل گفتاري ،عدم تحمل به گرما ،خستگي و سرگيجه و حتي درد اعضاء خود را نشان می دهد.
این متخصص مغر و اعصاب ادامه داد: در تعدادي از بيماران اختلالات شناختي ،عدم تمركز و كاهش حافظه و مشكل تصميم گيري ، هم چنين افسردگي و يا بالعكس حالت سر خوشي و شخصيت دو قطبی هم دیده مي شود.
دکتر نیکنام در مورد روش های تشخیص این بیماری گفت: MRI و گرفتن نوار بينايي و شنوايي از روش هاي تشخيص بیماری MS است . همچنین در مواردي كهMRI كمك كننده نباشد بررسي مايع نخاع از نظر پروتيين هاي خاص انجام مي شودكه البته مثبت يا منفي بودن آن ، بيماري را تاييد يا رد نمي كند .
این متخصص مغر و اعصاب با بیان اینکه بيماري MS نسبت به سير آن به چند نوع تقسيم مي شود خاطر نشان کرد: این بیماری به 5 نوع عود كننده ، بهبودي يابنده ، به طور ثانويه پيشرونده ، به طور اوليه پيشرونده و نوع خوش خيم تقسیم می شود.
دکتر نیکنام در مورد درمان این بیماری گفت: دردرمان بیماری MS از 2 روش تعديل اختلالات ايمونولوژيك بدن و درمان علايم و كاهش عوارض بيماري استفاده می شود که در بیمار با وضعیت حاد درمان معمولا از طریق كورتن انجام شده و يا در موارد شديد تر تعويض پلاسماي خون نیز توصيه مي شود.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه انجام شيمي درماني در موارد حاد ابتلا بهMS انجام می شود خاطر نشان کرد: از درمان هاي تعديل كننده سيستم ايمني كه مورد تاييد اداره غذا و دارو نیز می باشد استفاده از دارويي به نام اينتر فرون است كه انواع مختلف داشته و بسته به مرحله بيماري و نوع بيماري توسط پزشک متخصص انتخاب مي شود.
دکتر نیکنام ادامه داد: در درمان هاي علامتي بيمار نیز تجویز دارو برای برطرف كردن علايمي از قبيل خستگي سفتي اندام ها، اختلالات اسفنكتري و اختلالات خلقي انجام می شود.
این متخصص مغز و اعصاب در پایان خاطر نشان کرد: با تشخيص بيماری MS نبايد نگران و مضطرب شد زیرا اگر این بیماری به موقع تشخيص داده شده و درمان به موقع و مناسب نیز انجام شود و بيمار با اعتماد به پزشك خود در درمان همكاري لازم را انجام دهد ، بيماري قابل كنترل شده و خاموش مي شود.
http://www.ghatreh.com/news/nn27678392/%...9%88%D8%AF
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
ارسالها: 286
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 7276
تشکر های دریافت شده :3654 بار در 976 پست
سال تشخيص بيماري : 1382
دكتر معالج : دكتر اشرفيان
داروي مورد استفاده : سینومر
محل سکونت : کرج
(2011/07/12, 11:20 PM)earth نوشته است: یه روز که رفته بودم برای تهیه دارو یه بنده خدایی که جبهه رفته بود در دوران جنگ به این اشاره کرد که مصیبتهای اون روزها بی تاثیر نبوده تو ام اس. درسته کسانی هم که با جنگ ارتباط نداشتند به ام اس مبتلا می شند ولی کسانی که در مناطق جنگی زندگی کردند دارای استرس بیشتری بودند. من جایی زندگی کردم که نزدیک شهرهای مرزی غرب بود. روزی چندین بار آسمان دووجبی شهر مرکز جولان هواپیماهای عراقی بود. شبها هم همینطور. من از سوم ابتدایی تا سوم راهنمایی هیچوقت امتحان ثلث دوم نداشتم. بعد از امتحانهای ثلث اول بمبارانها شروع می شد و تا تابستون ادامه داشت. درسته که همه اونایی که در مناطق جنگی بودند ام اس ندارند ولی به گفته خود این دکتر می تونه که بی تاثیر هم نبوده باشه.
ناهيد جان من هم زماني كه مادرم باردار بودند قبل از به دنيا امدن من، در مناطق غربي و مرزي كشور زندگي ميكرديم.مادرم به خاطر اينكه خانوادش درگير جنگ بودند،به شدت استرس و ناراحتي داشتن و تغذيه عالي هم نداشتند متاسفانه
صفـایـی بـود دیـشب بـا خیـالت خـلـوت مــا را
ولـــی مــن بـاز پنـهانی تـو را هـم آرزو کـردم
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
ابتلای 70 هزار نفر به بیماری ام اس درایران/سیستان و بلوچستان کمترین آمار
دبیردوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با بیان اینکه 60 تا 70 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند،گفت:ام اس در مناطق غربی، شمالی و مرکزی کشور شیوع بیشتری دارد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از انجمن ام اس ایران، دکتر سیدمسعود نبوی افزود:این بیماری در تمام نژادها و قومیت های ایرانی وجود دارد اما در برخی مناطق کشور مانند مناطق غربی، شمالی و مرکزی شیوع بیشتری دارد اما در نقاط شرق و جنوب شرق کمتر دیده می شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در استان سیستان و بلوچستان ابتلا به این بیماری کمتر است اما در آذربایجان، کردستان، کرمانشاه یا استان های مرکزی بیشتر است.
نبوی عوامل محیطی موجود در این مناطق را یکی از دلایل ابتلا به این بیماری عنوان کرد و افزود:به عنوان مثال در سال های جنگ تحمیلی در مناطق غربی کشور سال های سال استرس های طولانی و شدید وجود داشت که احتمال داده می شود در کنار عواملی مانند سموم و بمب های شیمیایی باقی مانده از جنگ در شیوع بیشتر ام اس در این مناطق تاثیر داشته باشند.
دبیر دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس ایران گفت:بیماری ام اس در سایر کشورهای دنیا نیز شایع است به طوری که بیش از 2.5 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه این بیماری در برخی کشورها شایع تر و در برخی کشورها از شیوع کمتری برخوردار و نادر است، ادامه داد: شیوع ام اس در زنان حدود سه برابر بیشتر از مردان است.
نبوی در مورد سن شیوع این بیماری گفت:سن شیوع این بیماری بین 20 تا 40 سالگی است؛البته در کودکان و بزرگسالان نیز دیده می شود اما به طور کلی بیشتر در این محدوده سنی خود را نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد:بیماری ام اس دو نوع عودکننده و پیشرونده دارد که فرم شایع این بیماری، فرم عودکننده آن است.
فوق تخصص مغز و اعصاب در خصوص علل این بیماری اظهارکرد:این بیماری هم علت ژنتیکی و هم علت محیطی دارد و از نوع بیماری های خود ایمنی است که در اثر تغییراتی که در ژن ها به وجود می آید و تاثیراتی که عوامل محیطی بر این ژن ها اعمال می کنند، ایجاد می شود.
نبوی توضیح داد:دراثر این عوامل در واقع سیستم ایمنی بدن بخشی از مغز و نخاع را تحت تهاجم خود قرار می دهد و در نتیجه بیمای ام اس ظهور می یابد.
عضو هیات علمی دوزادهمین کنگره بین المللی ام اس درخصوص عوامل ژنتیکی گفت: ژنتیک تاحدی در بروز ام اس نقش دارد یعنی اگر فردی در بستگان درجه یک خود این بیماری را داشته باشد، خطر ابتلای او بیشتر می شود اما این به معنای ابتلای صددرصدی نیست و برحسب اینکه چقدر ژنتیک مشترک با فرد مبتلا داشته باشد، خطر ابتلا به این بیماری تغییر می کند.
نبوی با ذکر این مطلب که به طور کلی خطر ابتلا به ام اس در اثر عوامل ژنتیکی چندان بالا نیست، افزود:به عنوان مثال اگر مادری ام اس داشته باشد، احتمال اینکه فرزندی با بیماری ام اس به دنیا بیاورد فقط در حدود 5 تا 6 درصد است.
وی در خصوص عواملی محیطی نیز گفت: برخی عوامل محیطی مانند ویروس ها، سموم، آلودگی های مختلف زیست محیطی، کمبود ویتامین D و نور آفتاب در بروز این بیماری نقش دارند.
نبوی تاکید کرد:بین2.5 تا 40 درصد می توان عوامل ژنتیکی را در بروز بیماری و برحسب اینکه چقدر ارتباط ژنتیکی بین نزدیکان مبتلا و افراد سالم وجود دارد، دخیل دانست در واقع حدود 15 تا 20 درصد افرادی که مبتلا به ام اس هستند، یکی از بستگان نزدیک آنها به این بیماری مبتلا هستند.
وی اضافه کرد: این به آن معناست که نقش ژنتیک در بروز این بیماری وجود دارد اما چندان قوی نیست و عوامل محیطی نیز باید وجود داشته باشند تا فردی که ژن های مستعد ابتلا به ام اس را دارد، به این بیماری مبتلا شود.
دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی از 21 تا 22 آبان ماه سال جاری در سالن ساری برگزار می شود.
http://www.irna.ir/fa/News/81783211/
تاریخ خبر: 11/07/1394 |
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
پاسخدهنده: خانم دکتر قهاری نورولوژیست
۱- با سلام و خدا قوت. من از سال ۸۷ دچار تاری دید در سمت راست چشمم شدم. پس از بستری شدن و درمان، حالا هفتهای یکبار آمپول اکتوکس میزنم. خواستم ازشما سؤال کنم آیا میتوانم واکسن آنفلوانزا تزریق کنم؟
- تزریق واکسن آنفلوانزا در بیماران «ام اس» بلامانع است (البته چون فرم تزریقی واکسن از ویروس مرده تشکیل شده است). میدانیم که عفونتها میتوانند یکی از عوامل مستعدکنندة بیمار به حملة جدید باشند. اگر بیماری در طی سال زیاد سرما میخورد (مثلاً فردی که معلم است و یا رفت و آمد در اماکن عمومی دارد) و یا دورههای سرماخوردگی او طول میکشد، تزریق واکسن به ویژه در ماههای مهر و آبان بلامانع است. در بیماری که داروی اینترفرون بتا نظیر اکتوکس مصرف میکند واکسن آنفلوانزا، اثربخشی مشابه جهت پیشگیری از سرماخوردگی نسبت به افراد عادی دارد.
۲-با سلام. من یک روز درمیان با تجویز پزشک یک عدد قرص خارجی که امگا ۳ وامگا ۶ هست، مصرف میکنم. تا چه زمانی باید از این دارو استفاده کنم؟ بعد از تزریق آمپول سینووکس هم تب شدید میکنم، چه کاری انجام بدم؟
- قانون کلی و مشخصی برای مصرف مکملها در بیماران «ام اس» وجود ندارد و بیمار باید بر اساس نظر پزشک معالج خود آنها را مصرف کند. درمورد سینووکس هم زمان تزریق (درصورتی که شاغل هستید) بهتر است شب قبل از تعطیلی باشد که روز بعد در منزل استراحت کنید. یک ساعت قبل و دوساعت بعد از تزریق، مسکن نظیر استامینوفن یا پروفن مصرف کنید (می توانید هربار یکی را امتحان کنید). بهتر است تزریق شبها باشد و بعد از آن مایعات فراوان مصرف کنید (خصوصاً آب و آبمیوههای طبیعی).
۳- با سلام و خسته نباشید. آیا داروهاى جدید «ام اس» در بهبود بیمارى موثر است؟
- طبق مطالعات انجام شده، داروهای جدید «ام اس» جهت پیشگیری از حملات بعدی بیماری، کاهش ضایعات جدید در MRI و کنترل ناتوانی در آیندة بیمار مؤثر هستند، اما در عین حال باید گفت که درمانکننده نیستند. در مطالعات، بعضی از داروهای جدید ممکن است عملکرد بهتری نسبت به داروهای قبلی داشته باشند. درمورد تغییر داروی بیمار «ام اس» پزشک معالج براساس علائم بالینی و شرایط بیمار، تصمیمگیری میکند و با در نظر گرفتن هر بیمار، تصمیم متفاوت است.
۴- آیا آمپول سینوکس باعث باعث افسردگی میشود؟
- بله. تعدادی از مبتلایان به «ام اس» که داروی اینترفرون بتا نظیر سینوکس مصرف میکنند، ممکن است علائم افسردگی و اضطراب شدید را تجربه کنند. اگر احساس نامیدی و ناراحتی دارید با دوستان یا اعضای خانواده صحبت کنید و پزشک معالج خود را مطلع کنید، شاید لازم باشد برای شما داروی ضدافسردگی تجویز کند یا مصرف داروی سینووکس را قطع کند.
۵- لطفاً دربارة داروی تیزانیدین توضیح دهید.
- قرص تیزانیدین از طریق مهار نورونی (مهار رشتههای عصبی) سبب کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلات میشود و در بیماران «ام اس» و یا مبتلایان به آسیب نخاعی کاربرد دارد. این دارو ممکن است سبب ضعف، سرگیجه و خشکی دهان شود، لذا باید تجویز پزشک معالج مصرف شود و دُز آن به تدریج افزایش پیدا کند.
۶- آمپول اسویمر یا کوپامر در چه بیمارانی تجویز میشود؟
- این آمپولها نمونة ایرانی داروی گلاتیرامراستات یا کوپاکسون هستند که در مبتلایان به «ام اس» نوع عودکننده-فروکشکننده به عنوان خط اول درمان یا در مواردی که بیمار به داروهای قبلی جواب نداده یا با عوارض مواجه شده، در صورت صلاحدید پزشک معالج، در بیماران بالای ۱۸ سال قابل تجویز است. این دارو از ۴ اسید آمینة سنتتیک ساخته شده و احتمالاً از طریق ایجاد واکنشهای ایمنی به کاهش عود بیماری میانجامد. این دارو به صورت تزریق زیر جلدی روزانه مصرف میشود.
۷- اگر بیماری آمپول سینوکس تزریق کند ولی عارضة شبیه سرماخوردگی پیدا نکند، یعنی دارو اثر نکرده؟
- خیر. تعداد قابل توجهی از بیماران ممکن است بعد از تزریق این دارو عارضة جدی پیدا نکنند. واکنش افراد به داروها متفاوت است و این به معنای اثر نکردن دارو نیست.
۸- آیا قرص ریتالین در بیماری «ام اس» کاربرد دارد؟
- یکی از علائم شایع در بیماری «ام اس» احساس خستگی آزاردهنده است. داروی ریتالین در کاهش شدت خستگی موثر است، ولی حتماً باید توسط پزشک معالج تجویز شود، چون در صورت بروز بعضی مشکلات همراه، مثل تشنج یا مصرف همزمان بعضی داروها، امکان مصرف این دارو وجود ندارد. بیمار باید با تجویز پزشک معالج و با همان دُز توصیه شده از قرص ریتالین استفاده کرده و از مصرف خودسرانة دارو جداً پرهیز کند.
۹- لطفاً کمی دربارة داروی پرگابالین توضیح دهید.
- این دارو در بیماریهای مختلف نظیر صرع، اختلالات اضطرابی و نیز دردهای با منشأ عصبی کاربرد دارد. در مبتلایان به «ام اس» که دردهای سوزشی یا گزگز دارند هم در صورت صلاحدید پزشک معالج تجویز میشود. دُز دارو براساس نظر پزشک قابل افزایش است اما نکتة مهم این است که بیمار نباید دارو را ناگهانی قطع کند بلکه میزان دارو باید به تدریج کم شده و سپس قطع شود.
سؤالات دیگر (پاسخدهنده: خانم محسنینیا)
واحد استانهای «انجمن ام اس ایران» در چه بخشی از انجمن دایر است و وظایف آن در تهران و شهرستانها چیست؟
- امور استانها در واحد معاونت امور استانهای انجمن قرار دارد. وظایف این بخش عبارت است از:
۱- ارتباط با تمامی انجمنهای هر استان. ممکن است یک استان در چند شهر انجمن یا به عبارتی دفتر داشته باشد.
۲- دریافت کپی از مجوز و اعضای هیئت امنا، مدیره، مدیرعامل وکلیة عزیزانی که مسئولیت دارند.
۳- دریافت آمار بیماران تحت پوشش با مشخصات لازم مانند جنس، سن، تحصیلات و…
۴- اطلاع از نحوة عملکرد و گزارش فعالیت بهصورت فصلی.
۵- ارتباط مستقیم انجمنها با معاونت استانی در مرکز.
۶- ارتباط معاونت استانی با انجمنها درخصوص نیازها و مشکلات استانی.
۷- بررسی و بازدید از انجمنها به طور حضوری و تهیة گزارش جهت تصمیمگیری توسط معاونت امور استانها.
۸- پاسخگویی به درخواستهای انجمنها پس از بررسی مسئول واحد از امکانات و داشتههای انجمن.
۹- البته هرگونه تصمیمگیری باید با نظر معاون امور استانها در کلیة واحدهای مستقر در «انجمن ام اس ایران» صورت گیرد.
۱۰- تعامل تنگاتنگ معاونت امور استانها با مدیرعامل، هیئت مدیره و نایب رئیس انجمن در مراحل مختلف.
۱۱- برگزاری جلسات و نشستهای کلی با تمام انجمنها به صورت گردشی در استانهای مختلف در زمانبندی مناسب و یا مناسبتهای فوقالعاده.
۱۲- موارد دیگری هم وجود دارد که در وقت مقتضی پس از تصمیمگیری نهایی به اطلاع خواهد رسید.
http://payamems.com/web/%D8%AA%D8%B2%D8%...85-%D8%A7/
۱۵ مهر ۱۳۹۴
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
زنان بیش از مردان در معرض خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
دکتر عارف رجبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سیستم عصبی را شامل دو بخش سیستم عصب مرکزی و سیستم اعصاب محیطی دانست و افزود: سیستم عصب مرکزی در مغز و نخاع قرار دارد و سیستم اعصاب محیطی نیز در قسمت هایی از ساقه مغز، اندام ها و احشا قرار دارد.
وی افزود: این سیستم عصبی بوسیله رشته های عصبی به هم متصل اند که این رشته عصبی در سیستم عصبی بوسیله غلاف پوشیده شده که میلین نام دارد.
وی اظهارکرد: در بیماری ام اس سیستم ایمنی در اثر اختلال، به غشای میلین حمله می کند و سبب تخریب غشای میلین می شود، در نتیجه اختلال انتقال پیام های عصبی و التهاب مغزی و تخریب رشته های عصبی بوجود می آید.
به گفته وی، در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می بینند که به این اختلال بیماری خود ایمنی می گویند.
پزشک متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: بیماری های خودایمنی بیماری هایی هستند که در آنها سیستم ایمنی بدن که وظیفه حفاظت از بدن و نابود کردن آسیب رسان های خارجی مانند باکتری ها را به عهده دارد اشتباها شروع به حمله به بافت های بدن می نماید.
رجبی افزود: در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شروع حمله به مغز و نخاع دو تا از اجزاء مهم سیستم مرکزی اعصاب می کنند و سبب فلج شدن و از کارافتادگی آنها می شود.
وی ادامه داد: شایع ترین نوع ام اس به صورت عود بیماری و فروکش کردن است که در این نوع بیماری، بیماران هر چند ماه یکبار یا هر چند سال یک بار دچار حمله می شوند اما آنها با درمان دارویی یا خودبخودی بهبود پیدا می کنند.
وی یادآورشد: نوع دیگر ام اس به صورت پیشرونده است که به صورت تدریجی منجر به ناتوانی فرد می شود و نوع دیگر بیماری هم به صورت عودکننده و هم به صورت پیشرونده است.
وی افزود: نوع دیگر بیماری به صورت پیشرونده ثانویه است یعنی از نوع اول ام اس است.
دکتر رجبی نوع ام اس اولیه که پیشرونده اولیه است را خطرناک ترین نوع ام اس دانست و گفت: نوع عود کننده و فروکش کننده ام اس نوع خوش خیم است که 85 درصد ام اس در این فرم قرار دارد.
به گفته وی؛ برخی افراد مبتلا به نوع خوش خیم این بیماری بعد از حمله اولیه دچار حمله دیگری نشده و بیماری شان پیشرفت نمی کند.
وی اظهار کرد: براساس این فرضیه به نظر می رسد ابتلا به ام اس در میان ساکنان نواحی نیمکره شمالی کره زمین شایع تر است و در مناطق گرم استوایی کمتر شایع است و علل آن یکسری ویروس ها به عنوان عامل مطرح شده است.
وی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که یک عامل ویروسی در بروز ام اس نقش داشته باشد، همچنین کمبود ویتامین دی و استرس به عنوان علل ابتلاء به ام اس مطرح شده اما کمتر اثبات شده و به صورت فرضیه باقی مانده است.
دکتر رجبی ضعف، بی حسی اعضای بدن، از دست دادن نسبی و یا کامل بینایی، دوبینی یا تاری دید، سوزن سوزن شدن و یا درد در بخش هایی از بدن، لکنت زبان، خستگی و گیجی را علایم ابتلاء به بیماری ام اس برشمرد.
وی یادآورشد: سن بروز بیماری ام اس سن 20 تا 35 سالگی است اما این بیماری در سنین کمتر از 10 سال و بالاتر از 60 سال نیز گزارش شده است.
وی افزود: این بیماری قابل انتقال نیست از نظر سنی سه تا پنج درصد بیمارانی که درگیر هستند احتمال دارد گرفتار شوند اما ریسک انتقال بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری مادام العمر است و درمان قطعی ندارد گفت: کنترل دایمی و معالجه همیشگی بیماری ضروری است، معالجه علایم بیماری می تواند حالت فلج را کاهش دهد.
پزشک متخصص مغز و اعصاب تغذیه بیماران ام اس را بسیار مهم ارزیابی کرد و بر مصرف روزانه سبزیجات، میوه جات، لبنیات، مکمل فولاد، ویتامین ایی، ویتامین های گروه ب و ویتامین دی و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، فست فودها و سیر تاکید کرد.
وی با تاکید بر اینکه بیماران ام اس باید در معرض نور خورشید قرار گیرند و حداقل سه جلسه در هفته یک ساعت و نیم ورزش کنند افزود: حساسیت به گرما در افراد مبتلا به ام اس عادی بوده و کمی افزایش دمای بدن می تواند محرک یا تشدید کننده بیماری باشد.
وی اظهارکرد: یکسری داروها اینترفرون برای نوع اولیه کاربرد دارد که این داروها 30 تا 40 درصد از پیشرفت بیماری پیشگیری می کند، اخیرا کپسول های خوراکی جدیدی مانند فینگلومید تولید شده است برای افرادی که نسبت به داروی اینترفرون مقاوم هستند یا به هر عللی نتوانند مقاومت کنند تجویز می شود.
مسوول فنی داروخانه هلال احمر سنندج گفت: داروهای آونکس، سینووکس، رسیژن و بتافرون، زیفرون و فینگلومید از داورهای رایگان بیماری ms است که در بیمارستان توحید سنندج به بیماران ارایه می شود.
امید حسین پناهی افزود: داروی بتافرون، آونکس، ربیف، اکستوریف، اکستوفرون و اکتووکس از داورهایی است که در داروخانه هلال احمر سنندج به قیمت مناسبی به بیماران ارایه می شود.
وی افزود: اخیرا داروی خوراکی جدیدی بنام دالفیرا برای بیماران ام اس تولید شده که در داروخانه هلال احمر موجود است.
طبق آمارهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در سال 92 حدود 516 بیمار مبتلاء به ام اس در استان شناسایی شده است.
در سال جاری تاکنون 651 بیمار ام اس در استان کردستان شناسایی شده است، شهرستان سنندج با داشتن 360 بیمار مبتلا به ام اس بیشترین و شهرستان کامیاران با داشتن هفت بیمار ام اس کمترین آمار مبتلایان به ام اس را دارند.
http://www.ghatreh.com/news/nn28607970/%...9%86%D8%AF
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
بیماری MS چگونه درمان می شود؟
دکتر بهروز نیکنام متخصص مغز و اعصاب در گفت و گو با خبرنگار عصر ایران در مورد چگونگی ابتلا به بیماری MS و روش های درمان این بیماری گفت: بيماري MS يك بيماري التهابي وابسته به سيستم دفاعي بدن است كه سلول هاي عصبي اكسون و ميلين را مورد تهاجم قرار مي دهد.
وی ادامه داد: نوع درمان در MS بستگي به نوع بيماري و مرحله اي است كه بيماري درآن تشخيص داده مي شود ولی درمجموع MS با علائمی شامل اختلالات حسي سفتي عضلاني، اختلال ادراري گوارشي اختلال تعادل ،مشكل گفتاري ،عدم تحمل به گرما ،خستگي و سرگيجه و حتي درد اعضاء خود را نشان می دهد.
این متخصص مغر و اعصاب ادامه داد: در تعدادي از بيماران اختلالات شناختي ،عدم تمركز و كاهش حافظه و مشكل تصميم گيري ، هم چنين افسردگي و يا بالعكس حالت سر خوشي و شخصيت دو قطبی هم دیده مي شود.
دکتر نیکنام در مورد روش های تشخیص این بیماری گفت: MRI و گرفتن نوار بينايي و شنوايي از روش هاي تشخيص بیماری MS است . همچنین در مواردي كهMRI كمك كننده نباشد بررسي مايع نخاع از نظر پروتيين هاي خاص انجام مي شودكه البته مثبت يا منفي بودن آن ، بيماري را تاييد يا رد نمي كند .
این متخصص مغر و اعصاب با بیان اینکه بيماري MS نسبت به سير آن به چند نوع تقسيم مي شود خاطر نشان کرد: این بیماری به 5 نوع عود كننده ، بهبودي يابنده ، به طور ثانويه پيشرونده ، به طور اوليه پيشرونده و نوع خوش خيم تقسیم می شود.
دکتر نیکنام در مورد درمان این بیماری گفت: دردرمان بیماری MS از 2 روش تعديل اختلالات ايمونولوژيك بدن و درمان علايم و كاهش عوارض بيماري استفاده می شود که در بیمار با وضعیت حاد درمان معمولا از طریق كورتن انجام شده و يا در موارد شديد تر تعويض پلاسماي خون نیز توصيه مي شود.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه انجام شيمي درماني در موارد حاد ابتلا بهMS انجام می شود خاطر نشان کرد: از درمان هاي تعديل كننده سيستم ايمني كه مورد تاييد اداره غذا و دارو نیز می باشد استفاده از دارويي به نام اينتر فرون است كه انواع مختلف داشته و بسته به مرحله بيماري و نوع بيماري توسط پزشک متخصص انتخاب مي شود.
دکتر نیکنام ادامه داد: در درمان هاي علامتي بيمار نیز تجویز دارو برای برطرف كردن علايمي از قبيل خستگي سفتي اندام ها، اختلالات اسفنكتري و اختلالات خلقي انجام می شود.
این متخصص مغز و اعصاب در پایان خاطر نشان کرد: با تشخيص بيماری MS نبايد نگران و مضطرب شد زیرا اگر این بیماری به موقع تشخيص داده شده و درمان به موقع و مناسب نیز انجام شود و بيمار با اعتماد به پزشك خود در درمان همكاري لازم را انجام دهد ، بيماري قابل كنترل شده و خاموش مي شود.
http://payamems.com/web/%D8%A7%D9%85%E2%...%8C%D9%85/
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
ارسالها: 533
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Jul 2014
تشکر های اهدا شده: 1498
تشکر های دریافت شده :1540 بار در 610 پست
سال تشخيص بيماري : 93
دكتر معالج : متخصص
داروي مورد استفاده : اکتوریف
محل سکونت :
مگه عودکننده بهبود یابنده یه نوع نیست؟ میشه 4 نوع آقای دکتر
حتی تووی رویاتم...؟!
ارسالها: 378
موضوعها: 25
تاریخ عضویت: Jan 2015
تشکر های اهدا شده: 2151
تشکر های دریافت شده :1413 بار در 399 پست
سال تشخيص بيماري : 1393
دكتر معالج : ---
داروي مورد استفاده : اسویمر
محل سکونت :
پرسش و پاسخ در سایت پیام ام اس(قسمت اول)
پیام ام اس: سوالات مطرح شده توسط خوانندگان عزیز به متخصصین مرتبط با سوالات ارجاع داده شد و پاسخ دریافت شده در ذیل درج می گردد چنانچه برای شما نیز سوالی مطرح بود می توانید با طرح آن ما را مطلع و جواب آن را دریافت نمایید.
سوال: من به ام اس مبتلا هستم .الان هم دارای مشکلات خواب رفتگی در پاهایم هستم .میخواستم بپرسم عصب کشی دندان مشکلی برام ایجاد نمیکنه؟
جواب: خیر.عصب کشی دندان بلامانع است.
************************************************************************
سوال: دختری ۲۸ ساله هستم . چندماه پیش بدلیل بیماری مادرم تحت فشار و استرس بالایی بودم
حدود ۳ ماه است که دست و پای راست حالت خواب رفتگی دارد (عمدتا دستم). اوایل درد هم داشتم و حالت سوزن سوزن در دست و پا حس میکردم.
چک آپ کلی که دادم ویتا مین D کمتر از ۴ بود و بعد از مصرف دارو پس از ۲ ماه علائم کمتر شد ولی هنوز گاهی دست و پای راست خواب می رود
این علائم میتواند MS باشد؟؟
جواب: علایم ذکر شده بسیار غیر اختصاصی هستند. شما باید بدون نگرانی به متخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه کنید .پس از معاینه ی عصبی اگر اقدام خاصی لازم باشه شما را راهنمایی میکنند.
************************************************************************
سوال: در مورد گرفتن روزه بیماران ام اس توضیح دهید
جواب: روزه گرفتن خصوصا در روزهای طولانی تابستان
در صورتیکه بیمار بواسطه ی ضعف و تشنگی دچار تشدید علایم شود،توصیه نمیشود.
************************************************************************
سوال: آیا بیماران ام اسی میتوانند با هم ازدواج کنند؟
بیماران مبتلا به ام اس میتوانند با هم ازدواج کنند ولی نباید صاحب فرزند شوند.چون شانس ابتلا فرزند به ام اس بالاست.
************************************************************************
سوال: دوماه پیش در اثر کار شدید با وزنه و حرکت گردن دچار نوعی سر درد شدم که بیشتر در مواقع خواب گریبان گیرم میشد و در صبح ها مخصوصا.
به دکتر متخصص مراجعه کردم و با انجام عمل ام آر آی و نوار مغز،خدارو شکر دکتر گفتند مشکلی ندارید.
تا اینکه یک ماه پیش نیز به همان دکتر مراجعه کردم و به من گفتند دارای نوعی سر درد به نام سر درد تنشی شده اید..
من از آن روز دیگر سر درد نداشتم تا اینکه دو هفته است که ورزش کشتی را شروع کرده ام،فوق العاده فشار جسمی می آورم و عرق فرااوان میکنم.
حال پس از کشتی سرم از ناحیه جمجمه درد میگیرد به شکلی که سرم را تکان میرهم روبه جلو و عقب سر درد تشدید میشود..بعضی مواقع گیج میشوم،خوابم تنظیم نیست.سابقه ی میگرن در خانواده داریم و مادرم میگرن شدید دارد..این سر دردم طوری است که وقتی تسکین میابد و من میخندم و سرم را تکان میدهم درد آن شروع میشود.لازم به ذ کر است بگم گوش چپ صدای ویز می دهد ولی تا آنجایی که به خاطر داشتم از بچگی این مشکل را داشتم.
به دکتر متخصص مراجعه کردم و مرا معاینه کردند و گفتند میتواند سر درد شما از نوع تنشی و میگرنی باشد..
فوق العاده آدم استرسی هستم.
۱۹ سال سن دارم..
خواهش میکنم آقای دکتر مرا کمک کنید که بدانم چه مشکلی دارم،آیا مشکل جدی است؟و راه های درمان سر دردم را به من معرفی کنید
جواب: شما باید تحت نظر پزشک معالج خود (متخصص مغز و اعصاب)باشید.با تجویز داروی مناسب و پیگیری درمان انشالله بهبود پیدا می کنید.
*********************************************************************
سوال: درباره ی بیماری Areflexic bladder مثانه بی اختیاری پرسیده اند.
جواب:ادرار کردن یک مکانیسم طبیعی بدن برای دفع مواد زاید از بدن است . غذایی ما می خوریم و سوخت و سازی که در بدن حاصل می شود مقداری مواد زاید را بجا می گذارد که چناه برای دفع این مواد زاید وجود دارد . یکی با عرق کردن این مواددفع می شود . مقداری از این مواد زاید از طریق مدفوع دفع می شود و مقداری از این مواد از طریق ادرار دفع می شود . این مواد زاید از طریق
خون به کلیه می رسد . کلیه آنرا تصفیه می کند و مواد زاید را می گیرد و با آب مخلوط می کند و بصورت ادرار این مواد را دقع می کند . این مواد به نوعی تصفیه کننده است . در شرایط معمولی وقتی انسان آب می خورد به اندازه ای که تشنگی اش برطرف بشود و عرق معمولی می کند این ادرار از کلیه ها می آید و داخل مثانه جمع می شود و در روز پنج بار تخلیه اتفاق می افتد . حجم مثانه ی ما حدود سی صد تا چهار صد سی سی است . یعنی مثانه ی ما می تواند هر باز یک و نیم لیوان حجم بپذیرد و هر دقیقه هم یک سی سی به آن اضافه می شود . معمولا شبها مثانه می تواند ادراری که جمع می شود نگه دارد و ممکن است که یک بار در شب بلند بشود و این ها حالت طبیعی است . ادرار کردن طبیعی عبارت است از ادراری که رنگ سفید مایل به زرد دارد ولی نه خیلی زرد پُررنگ است نه خیلی سفید است ، ادرار معمولا سوزش ندارد ، ادرار معمولا جهش خوبی دارد و بعد از ادرار فرد باید احساس سبکی و راحتی بکند ، تخلیه باید کامل صورت بگیرد . در برخی بیماریها مثل ضایعات نخاعی و بیماریهای درگیر کننده ی مغز و نخاع نظیر ام اس تخلیه ی طبیعی ادرار از مثانه دچار اختلال میشود یکی از این حالتها مثانه ی آرفلکس است .در این حالت غلاف رشتههای عصبی ناحیه ای از نخاع که در کار ارسال پیامهای بازتاب دفع ادرار دخالت دارند عامل بروز این اختلال می باشد . در این حال از طرفی نخاع قادر به ارسال پیام هایی مبنی بر لزوم تخلیه مثانه به مغز نمیباشد و از طرف دیگر ارسال پیام های باز شدن دریچه خارجی نیز با مشکل مواجه است با وجود اختلال در بازتاب تخلیه مثانه و عدم کنترل فرد بر عمل دفع، مثانه ای متسع و شل ایجاد میگردد کـه همراه با علائم زیر میباشد :
- فوریت در دفع ادرار
- دفع ادرار به صورت قطره قطره و نیاز به زور زدن جهت ادرار کردن
- تاخیر دفع ادرار : فاصله زمانی و تاخیری بین خواست و اراده فرد مبنی بر دفع ادرار و انجام این عمل توسط مثانه وجود دارد
- بی اختیاری ادراری
، مثانه به جای آن که به صورت دوره ای تخلیه شود، تا حداکثر ظرفیت خود پر می شود و هر از گاهی قطرات ادرار به پیشابراه وارد می شود. این حالت را بی اختیاری ناشی از لبریز شدن مثانه می گویند
ممکن است با تجویز دارو بتوان به کاهش احتباس ادرار کمک کرد.ولی گاه نیاز به سودان متناوب است.
اگر مثانه به طور متناوب با سوند ادراری تخلیه شود ، از آسیب به مثانه بر اثر کشیدگی بیش از حد آن جلوگیری می شود و تحریک پذیری رفلکس دفع ادرار کم کم افزایش می یابد تا در نهایت رفلکس های تیپیک دفع ادرار برگردد ، با بازگشت رفلکس دفع ادرار ، تخلیه مثانه به صورت دوره ای ولی بدون احساس دفع ادرار انجام می شود .
http://payamems.com/web/%D9%BE%D8%B1%D8%...%88%D9%84/
۰۳ بهمن ۱۳۹۴