امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مصاحبه باخانم وندی بوکر:بیمارمبتلابه ام اس عازم قطب شمال
#1



مصاحبه با خانم وندی بوکر : بیمار مبتلا به ام اس عازم قطب شمال

19 آوریل 2011 – وندی در گزارش روزانه اش نوشت که در حال حاضر در اقیانوس منجمد شمالی است و برای حفظ تداوم حرکت سگ ها ، کاستن از وزن بار و گرم نگهداشتن بدنش بیشتر اوقات در کنار سورتمه سگی اش می دود. توانایی دویدن مسافت های طولانی از چالشی ناشی می شود که پس از آگاهی از ابتلا به بیماری ام اس برای خود وضع کرد.

در ادامه مصاحبه او را با کورن کوئتزر خبرنگار سایت اکسپلوررز وب می خوانید که در هنگام سفر انجام شده است. او در مورد تغییر هیجانات منفی اولیه اش به چالش هایی بزرگ و یافتن چیزی که به آن علاقه شدیدی داشته باشد تا ذهن و جسمش را به خود جلب و موجب تداوم حرکت او شود صحبت می کند.

اکس وب : ام اس چه تاثیری بر بدنت دارد؟

وندی : به طور کلی سمت چپ بدنم از قفسه سینه به پایین بی حس است. از نظر تعادل ، دید و خستگی مشکل دارم. تعادل همیشه بزرگ ترین مسئله در کار با سورتمه است. هنوز هم هر روز به درمانم ادامه می دهم و هنوز برای در امان ماندن از سرما جهت تنظیم درجه حرارت بدنم لباس گرم می پوشم.

اکس وب : وقتی این خبر را شنیدید که ام اس دارید ، اولین واکنش تان چه بود؟

وندی : همانطور که اکثر افراد بیماران جدید عمل می کنند ، ابتدائا دوره ای را با غصه سپری کردم.اما سریعا هیجانات منفی را معکوس کردم و تصمیم گرفتم عزم خود را در انجام چالش های بزرگی جزم کنم که به من امکان این آزمایش را بدهد که ببینم تا چه حد و با شدتی می توانم بیماری ام اس را عقب برانم. ماراتن بوستون را انتخاب کردم و پس از تمرین ، آن را در سال 2000 به انجام رساندم. از آن نقطه به بعد هرگز به عقب نگاه نکردم! از آن زمان تا حالا پیوسته در حال دویدن ، صعود کردن و کاوش کردن بوده ام.

اکس وب : چرا به جای اینکه بنشینید و غصه بخورید تصمیم گرفتید خودتان را به چالش بکشید؟

وندی : آدم باید چیزی را پیدا کند که به آن علاقه شدید دارد تا ذهن و جسمش را به خود جلب و حرکتش را تداوم دهد. اما بزرگ ترین انگیزه من نشان دادن این موضوع به جهانیان بود که افراد مبتلا به ام اس قادر به انجام چه کاری هستند و هر کس را که در زندگی مواجه با یک مانع است به چالش بکشم تا از آن عبور و بر آن غلبه کند. اما اتفاقات برای همه ما اتفاق می افتند و نمی توانیم یک روز را مسلم فرض کنیم. می خواهم الهام بخش افرادی باشم که در مسیرشان مواجه با دشواری هایی شده اند و راه حلی برای این مشکلات بیابند و به اهداف شان برسند.

اکس وب : چطور تمرین می کنید ( آماده می شوید)؟

وندی : از لحاظ جسمانی ، سه بار در هفته تمرین قدرتی انجام می دهم. هنوز هم یک دونده جدی هستم و خیلی می دوم – حتی چند هفته قبل از عزیمت به سمت قطب شمال نصف یک مارتن را دویدم. به خاطر این سفر ، به تمرین " سفر آزمایشی قطب شمال" در مینه سوتا رفتم تا سگ ها را ببینم و با کار با وسایل ، سورتمه و تیم آشنا شوم.

اکس وب : کدام یک از این چالش های بدنی برای شما مشکل ترین مورد است؟

وندی : تا اینجا تنظیم درجه حرارت بدنم دشوارترین چالش بوده است.

اکس وب : آیا تا به حال این احساس را داشتید که به درد این کار نمی خورید یا این چالش برای شما بیش از حد بزرگ است؟

وندی : همیشه مواقعی هست که آدم این تردید های جزئی را دارد که می گوید " من به درد این کار نمی خورم " ، اما هرگز اجازه نمی دهم مرا متوقف کند. و هرگز فکر نمی کنم چالشی بیش از حد بزرگ است.

اکس وب : در این لحظه ، در مورد چالش قطب شمال چه حسی دارید؟

وندی : از لحظه ای به لحظه ای دیگر فرق می کند! آدم در یک سفر می تواند در یک دقیقه با شکم پر ، آفتاب گرم و میزان فعالیت آسان احساس عالی داشته باشد ، و در دقیقه بعد سورتمه چپه می شود و سگ ها اذیت می کنند و آدم خسته و سردش می شود. همین الان اوقات بسیار خوشی دارم و واقعا از سفر لذت می برم.

ترجمه از منبع : http://explorersweb.com/polar/news.php?id=20098


اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : paeazan , neda.n , movahedi , شفا یافته , رامنا , nahid , نازی ی , مهرسا , Aram , chipchip , تندیس
#2
بیماری ام اس مانع کوهنوردی نیست:

عزم یک خانم بیمار مبتلا به ام اس برای سفر به قطب شمال

13 آوریل 2011 – وقتی وندی بوکر در سال 1998 دریافت که مبتلا به ام اس است ، اعتماد به نفس خود را از دست داد.اما مصمم بود تا ببیند با این بیماری چقدر می تواند تلاش کند و تا چه حد می تواند پیش رود. او شروع کرد به دویدن ماراتن و صعود به کوه ها و اکنون در لانگیرباین سخت مشغول آماده سازی های نهایی برای انجام سفر سورتمه سگی به قطب شمال است. وندی بوکر 56 ساله مادر سه فرزند اهل منچستر ماساچوست مبتلا به ام اس است که حقیقتا داستان جالبی را برای سهیم شدن دارد.

با تشخیص ام اس در سال 1998 ، وندی هرگز تصور نمی کرد که ظرف 13 سال پس از این تشخیص ، به شش و نیم قله از هفت قله جهان صعود کرده ( اورست را تا جبهه لوتسه صعود کرد) و در راه عزیمت به قطب شمال باشد.

سفرهای قطبی

در نیمه آوریل این خانم به تلاش و هدف جدیدش یعنی سه گانه قطبی دست خواهد زد که با سفر سورتمه سگی به قطب شمال آغاز می شود. سپس در دسامبر 2011 با راه پیمایی اسکی به سوی قطب جنوب ادامه خواهد داد ، و در آخر عرض گرینلند را اسکی خواهد کرد. یک کارگردان/ فیلمبردار هم به عنوان بخشی از پروژه فیلم مستند در باره سفرها ی سه گانه قطبی او تا قطب شمال او را همراهی خواهد کرد.

دونده ماراتن

در سال 1998 در سن 43 سالگی پس از دچار شدن به مشکلات تعادل ، دید تار و بی حسی در سمت چپ بدنش پزشکان گفتند که بوکر به RMSS مبتلا شده است. او هرگز نمی توانست تصور کند که ظرف کمی بیش از یک دهه ، یکی از کمتر از 30 زن حاضر در جهان شود که تقریبا تمام " هفت قله" را صعود کرده است.

قبل از این تشخیص ، ورزش هایی که وندی انجام می داد شامل گاهی اوقات شرکت در کلاس jazzercise و دویدن گاه به گاه بود. اما پس از تشخیص بیماری ، تصمیم جدی گرفت تا سبک زندگی و برنامه غذایی سالمی را دنبال کند و یک دونده جدی شود.تنها دو سال پس از این تشخیص ، اولین بار در سال 2000 در ماراتن بوستون دوید و تا 2010 در 10 ماراتن مهم رقابت کرد.

کوه نوردی

بزودی پس از آغاز دویدن ، وندی عزم خود را برای تلاش مهم بعدی اش جزم کرد : صعود به مرتفع ترین قلل جهان در هفت قاره. مهم نیست که کوه نوردان معمولی عموما مردانی با سنین 30 تا 40 سال هستند. وندی مصمم بود تا نشان دهد بیماری ام اس قرار نیست یک بیماری ناتوان کننده باشد و می خواست الهام بخش 400000 آمریکایی مبتلا به ام اس ، پرستاران شان ، دوستان و خانواده های شان باشد. و علاوه بر آن ، انعطاف پذیری او گواهی است برای تمام کسانی که دچار مصیبت هستند و در مورد آنچه که می توانند انجام دهند شک دارند.

در ژوئن 2004 در سن 49 سالگی اولین زن مبتلا به ام اس شد که تا این زمان کوه مک کینلی ( یا معروف به دنالی ) – در تلاش دومش – صعود می کرد. وندی در مورد این تجربه اش گفت :" دشوار است ، بسیار شیب دارد ، ترسناک است ، همیشه به قله نمی رسیم ( گاهی اوقات باید کارها را بیش از یک بار انجام دهیم)."

علاوه بر دنالی ، وندی قلل کیلیمانجارو در آفریقا ، البروس در روسیه ، آکونکاگوا در آرژانتین ( در تلاش دوم) ، توده سنگی وینسون در قطب جنوب ، کوسکیوسزکو در استرالیا را صعود کرد و در می 2009 و 2010 در اورست تلاش کرد. وندی همچنین بسیار به دوچرخه سواری علاقمند است و از یخ نوردی و پرش آزاد هم لذت می برد.

در مورد بیماری ام اس

ام اس یک بیماری مزمن و اغلب ناتوان کننده است که به سیستم عصبی مرکزی حمله می کند. علائم ممکن است خفیف نظیر بی حسی در دست و پاها باشد یا شدید مثل فلج کامل یا از دست دادن بینایی باشد. پیشرفت ، شدت و علائم ویژه ام اس غیرقابل پیش بینی است و از فردی به فردی دیگر متفاوت است. در ایالات متحده ، در حال حاضر حدود 400000 بیمار ام اس وجود دارد – و هر هفته 200 نفر به آن اضافه می شوند. گمان می کنند بیش از 1/2 میلیون نفر در سطح جهان به این بیماری مبتلا هستند.

منبع : http://explorersweb.com/polar/news.php?id=20083
مترجم :جناب آقای فریدون شیرمحمدلی

موسسه علمی پزشکی کوهستان ایرانیان
دکتر حمید مساعدیان-27فروردین 1390
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : رامنا , نازی ی , مهرسا , Aram , chipchip , sargol
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مصاحبه ماهنامه اطلسی ها با حدیث عزیز nahid 17 10,596 2017/01/20, 12:21 AM
آخرین ارسال: delaram22



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست