امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشکلات دهان : آفت ،خشکی و بوی بد دهان
#11

توصيه‌هاي موثر براي رفع خشكي دهان

ايسنا: خشكي دهان نه تنها يك مشكل آزاردهنده و ناخوشايند است بلكه فقدان بزاق براي مرطوب كردن محيط دهان درعين حال موجب آسيب ديدگي و تخريب دندانها مي‌شود.

انجمن دندانپزشكي آمريكا در مقاله‌اي چند توصيه ساده براي رفع مشكل خشكي دهان و در نتيجه حفظ بهداشت بهتر دهان و دندان‌ها ارائه كرده كه عبارتند از:

- جويدن آدامس بدون قند

- مكيدن آب نبات‌هاي سفت بدون قند

- از شوينده‌هاي دهاني استفاده كنيد

- از محلول بزاق مصنوعي استفاده نمائيد البته در اين مورد با دندانپزشك خود مشورت كنيد.

- در مورد هر دارويي كه مصرف مي‌كنيد و ممكن است موجب خشكي دهان شما شده باشد با دندانپزشك خود مشورت كنيد.
 تشکر شده توسط : ساغر , ارزو
#12
اولین گزینه اینه که از غذاهای آبکی استفاده کنند
استفاده هنگام خواب از آب الزامی هست
و بقیه این مواردی که نازلی عزیز گفت
نامش را دنیای مجازی گذاشتند
اما حرفهایمان ، حقیقی تر از دنیای واقعیست
اینجا راست میگوییم
اطمینان پیدا میکنیم
همراز میشویم و درودل میکنیم

#13
من که خیلی وقتها کم مانده تو خواب خفه شم آنقدرکه دهانم خشک میشه!!!!!!!!!!!
سرنوشت را کی توان از سر نوشت......
#14
منم خیلی اوقات گلوم خشک میشه هرچی هم اب و اب میوه میخورم فایده ندارهconfused2
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
#15

رفع خشكی دهان

بزاق دهان، یك نوشیدنی سالم برای سلامت دندان و دهان است. سه پیمانه مایعی كه توسط غده های بزاقی، هرروزه تولید می شود، حاوی مواد آنتی باكتریالی است كه از دندان ها در مقابل پوسیدگی مراقبت می كند. مانند همه مایعات بدن، بزاق نیز به خون نزدیك بوده و با آن نسبت خانوادگی دارد . بنابراین حاوی كلسیم و فسفر است كه دندان ها آن را جذب می كنند. بزاق، هم چنین به عنوان لیزكننده دهان عمل كرده و از چسبیدن غذا به دندان ها و لثه جلوگیری می كند.فقدان جدی بزاق، كه نام پزشكی آن گزروستومی است ممكن است به چند دلیل روی دهد. ممكن است عوارض جانبی یك دارو باشد یا ممكن است بیماری های خودایمن مانند سل جلدی، عامل این مسئله باشند. بیماران مبتلا به سرطان گردن و سر نیز پس از رادیوتراپی، با خشكی دهان مواجه خواهند شد. درمان نیز بستگی به عامل خشكی دهان و شدت آن دارد .

امروزه پزشكان و دندانپزشكان، این نظریه را كه سن بالا به تنهایی می تواند عامل مهمی در خشكی دهان باشد، قبول ندارند .
در اینجا به چند مورد برای كنارآمدن با خشكی دهان اشاره می شود:


1 - آدامس بدون قند بجوید: جویدن آدامس باعث تحریك غده های بزاقی در تولید بزاق می شود. آدامس باید بدون قند باشد زیرا قند و شیرینی، باعث فساد دندان می شوند.

2 - غذاهای حاوی فیبر مصرف كنید: اینجا دلیل دیگری برای خوردن حداقل یك سیب در روز مشخص می شود. میوه ها و سبزیجات فیبردار مثل سیب، هویج و كرفس كه زیر دندان ها خرد می شوند، نسبتاً پاك كننده هستند و به دلیل همین خاصیت، باكتری ها و جرم را از دندان ها پاك می كنند.

3 - تا می توانید آب بنوشید: آب، بسیاری از فواید سالم بزاق را ندارد اما نوشیدن مرتب آن، دهان شما را مرطوب نگه می دارد. برعكس آب آشامیدنی شهر كه از طریق شیر آب در اختیار شما قرار دارد، بیشتر بطری های آب، فاقد فلوراید هستند، بنابراین اگر از آب بطری استفاده می كنید، حتماً باید از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده كنید؛ چه دچار خشكی دهان باشید، چه نباشید.

4 - از نخ دندان و دهان شویه استفاده كنید: در صورتی كه دهان شما خشك است، نخ كشیدن و مسواك كردن، اهمیت بیشتری پیدا می كند زیرا بزاق دهان كه از دندان ها مراقبت می كند، در اینجا وجود ندارد و باید مراقبت بیشتری از دندان بشود.

5 - از دارو برای تحریك غده های بزاقی استفاده كنید: البته استفاده از داروها برای موارد بسیار جدی تر خشكی دهان توصیه می شود.



منبع : همشهری
 تشکر شده توسط : ساغر
#16
رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان است ...
از بوی بد دهان نترسید!

آیا چیزی ناخوشایند تر از بوی بد دهان وجود دارد؟
این مشکل می‌تواند هم برای خودتان و هم برای اطرافیان تان تبدیل به یک عذاب بشود...
نترسید!
به لطف چند ترفند ساده، دهان شما تازگی اش را بازخواهد یافت...
رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان است



اولین توصیه برای مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت دهان و دندان است.
برای از بین بردن بیشتر باکتری ها، که عامل اصلی بوی بد دهان هستد، دندان های تان را دو بار در روز مسواک بزنید.

مسواک زدن مرتب روی زبان را فراموش نکنید، زبان محل تمرکز خرده ها و رسوبات است. در طول روز از لیسۀ زبان که در داروخانه ها به فروش می‌رسد، استفاده کنید. بنابر مطالعات انجام گرفته، این حرکت ساده، تا 50% بوی بد دهان را از بین می‌برد.

یک پوسیدگی که به درستی درمان نشده است، دندان های لق، ورم لثه و عفونت دندان ها می‌توانند باعث بدبو شدن دهان شوند. بنابراین به طور مرتب به دندانپزشک تان مراجعه کنید.

نوشیدن، بوی بد دهان را از بین می‌برد!
نوشیدن، نوشیدن و باز هم نوشیدن... واژۀ کلیدی برای پاک سازی نفس شماست.
نوشیدن آب، با خشک شدن دهان تان مبارزه می‌کند. باکتری ها که عامل اصلی بوی بد دهان هستند، در محیط های خشک راحت تر و بهتر رشد می‌کنند. بنابراین هیچ یک از وعده های غذایی را هم حذف نکنید...
در کنار تغذیه، بهتر است از برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها که بوی ناخوشایندی منتشر می‌کنند، خودداری کنید، مانند:

قهوه،
الکل،
سیر،
پیاز،
پنیر،

و به طور کلی تمام فرآورده های لبنی که به دهان حمله می‌کنند.

برخی گیاهان نیز تأثیر ضد باکتریایی، ضد عفونی کننده و ضد بو دارند که می‌توانند برای حل این مشکل مؤثر باشند:
جویدن دانه های رازیانه یا جعفری تازه،
جویدن تخم میخک یا چوب دارچین،
خوردن هل یا بادیان رومی،
نوشیدن چای سبز و... .

غرغره و اسپری: برای مبارزه با بوی بد دهان
غرغره کردن هم می‌تواند به کاهش بوی بد دهان کمک کند، حتی اگر اثرش کوتاه مدت باشد.
ضمناً خوشبو کننده هایی وجود دارند که می‌تواند بوها را به طور موقت بپوشانند و باکتری ها را از بین ببرند. با این حال به خاطر مضرات شان، نباید بیش از حد از آنها استفاده کرد.

آدامس های نعنایی و کلروفیلی تأثیری دارند؟
تأثیر دارند اما راه حل معجزه آسا نیستند، آنها می‌توانند یک بوی خوش مقطعی به دهان تان بدهند و بزاق را فعال کنند. اگر از آب نبات استفاده می‌کنید، باید حواس تان باشد که بدون قند باشند...

در 85% موارد، علت بوی بد، مشکلات دهانی است
اختلالات گوارشی تنها، عامل 1% از بدبویی های دهان هستند. به طور کلی بوی بد دهان از تغییر باقی مانده های مواد غذایی توسط باکتری های دهانی، و واکنشی که سولفور بدبو و متعفن را در سطح زبان، لثه و دندان ها تولید می‌کند، ایجاد می‌شود.

به ندرت بوی بد دهان به علت های دیگر است:
ورم مزمن لوزه ها،
سینوزیت،
جریان مخاطی- بینی،
برخی بیماری ها،
دیابت و... .
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نازلی , arezoo_azizi
#17
(2011/07/30, 12:45 PM)SSA نوشته است: به نظر شما در ماه رمضون که اغلب مردم به خاطر گرسنگی دهنشون بوی بد میده باید چیکار کنن؟
وقتی که آخرین لقمه غذا خورده شد آب به اندازه کافی نوشیده بشه و مسواک بزنیم مسواک زدن در طول روز که اب و خمیردندان به حلق نرسه هم روزه رو باطل نمی کنه هنگام مسواک زدن حتما زبان راهم مسواک بزنیم چون مقدارزیادی از مواد غذایی روی پرزهای زبان چسبیدن که باکتریها اونا رو تجزیه می کنن عوامل عمده بو تجزیه پروتئین توسط باکتریهاست.
راستی یکی از مواردی که در بوی بد دهان تاثیر داره وجود دندانهای پوشیده دردهان هست.
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : atefe , نسترنى , نازلی , movahedi
#18
يكى ديگه از مواردى كه خيلى ميتونه تاثير داشته باشه استفاده از نخ دندون هستش چون خيلى وقتها با وجود مسواك زدن مقدارى از مواد غذايى لاى دندونا باقى ميمونه كه ميشه با نخ دندون برطرفشون كرد smiling
هيچگاه اميد كسى را نا اميد مكن شايد اين تنها دارايى او باشدundecided2
 تشکر شده توسط : arezooo82 , نازلی , movahedi
#19
درمان بوی بد دهان با گیاهان



بوی بد دهان ناشی از علل مختلفي است که اهم آنها عبارتند اند از، عدم رعایت بهداشت دهان، بیماری مزمن بینی و سینوس ها، عفونت لثه یا لوزه، کرم خوردگی دندان، بیماری های عمومی، بیماری های مزمن ریه، بیماری های دستگاه گوارش (در هر مقطعی از این دستگاه) سرما خوردگی و سینوزیت و بیش از همه نارسایی کبد است.

گیاهانی که برای از بین بردن بوی بد دهان می توان استفاده کرد عبارتند است از: ترب: برگ ترب به دلیل دارا بودن ویتامین ث و سبزینه به مقدار زیاد لثه ها را محکم و بوی بد دهان را برطرف می سازد.

گشنیز: جویدن گشنیز تازه سبب رفع بوی بد دهان می شود.

زنجبیل: زنجبیل و گل قند جهت از بین بردن بوی دهان موثر است.

سیب: سیب دهان را ضد عفونی کرده و بوی آنرا از بین می برد مخصوصا اگر پس از خوردن سبزی و کاهو باشد.

لیموترش: جهت خوشبو شدن و رفع بوی بد دهانتان، عصاره نصف لیموترش را در نصف فنجان گلاب بریزید. صبح و شب با محلول مزبور دهانتان را شستشو دهيد.

آبغوره: لثه ها را با آبغوره ماساژ دهید، بوی بد دهان را از بین می برد.

اما اگر بوی بد دهان در نتیجه نارسایی کبد باشد، از غذاهایی که باعث توقف کبد می شود مصرف نکنید از خوردن چربی ها، تخم مرغ، اغذیه سرخ شده، شکلات، مشروب و ادویه خود داری کنید.
 تشکر شده توسط : coffeedot , movahedi
#20

کد خبر: ۴۲۱۸۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۵
علمی پزشکی » بهداشت و درمان
خشکی دهان با بیماری پوکی استخوان در ارتباط است
محقق برگزیده هجدهمین جشنواره رازی با بررسی افرادی که خشکی دهان دارند به این نتیجه رسید که این افراد مستعد پوکی استخوان هستند و سنجش تراکم استخوانی در این افراد توصیه می‌شود

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛دکتر فرزانه آقا حسینی متخصص بیماری های دهان، اظهار داشت: بیشترین افرادی که به متخصصان این حوزه مراجعه می کنند کسانی هستند که از پوسیدگی دندان و بیماری های لثه گلایه دارند علاوه بر این دسته، گروهی دیگر نیز از خشکی دهان رنج می بردند.

وی افزود: با انجام تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که در افرادی که احساس خشکی دهان می‌کنند سرعت از دست دادن تراکم استخوانی نسبت به بقیه افراد بیشتر است و به نوعی به سمت استئوپروز می‌روند چرا که این بیماری خاموش است و علامتی ندارد.

متخصص بیماری های دهان خاطرنشان کرد: ما در این تحقیق آزمایش تراکم سنجش استخوانی را به افرادی که دچار خشکی ممتد دهان می‌شوند انجام دادیم تا درمان جلوگیری از استئوپروز را زودتر شروع کنیم

دکتر آقا حسینی تصریح کرد: این سری مطالعات منجر شد که این موضوع پی در پی در قالب 15 مقاله در مجلات مختلف سطح جهانی چاپ شود.

برگزیده هجدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی با بیان این که این تحقیق برای اولین بار در سطح جهان مطرح شد، گفت: این تحقیق در عرض دو هفته در مجله ای به نام منوپوز که مجله انجمن بیماری های زنان آمریکا است چاپ شد.

وی در پایان ابراز داشت: در حال حاضر هر فردی که خشکی دهان دارد و به پزشک مراجعه می کند از نظر تراکم استخوانی نیز بررسی می شود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بهداشت و سلامت موها - رفع مشکلات موها mojtaba2iran 36 31,549 2016/02/17, 11:39 PM
آخرین ارسال: nahid
  بهداشت و سلامت چشم ها- مشکلات چشمی شفا یافته 56 57,352 2015/12/14, 01:03 PM
آخرین ارسال: nahid
  راه حل هایی برای مقابله با مشکلات گوارشی نازلی 0 2,490 2015/05/27, 08:24 PM
آخرین ارسال: نازلی
  تولد شبانه نوزادان و ارتباط آن با مشکلات مغزی pariya 0 2,299 2010/12/19, 11:00 AM
آخرین ارسال: pariya



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست