ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
2012/09/29, 07:33 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/10/03, 12:10 PM، توسط نازلی.)
پاییز، مهمترین پیک شیوع وبا
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۹
مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: هرچند هیچ موردی از وبا در استان دیده نشده ولی با این وجود باید بهداشت مواد غذایی و آب رعایت شود.
به گزارش بي باک، مهران معلم در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: بیماریهای رودهای واگیر در طول سال در دو دوره زمانی بهار و پاییز افزایش مییابند. عامل بیماریهایی مانند وبا برای این که خود را نشان دهند به دما، رطوبت و محیط مناسب احتیاج دارند، بهترین دما برای رشد این باکتریها 16 تا 37 درجه سانتیگراد است که در پاییز و بهار فراهم میشود.
وی افزود: در تابستان به دلیل دمای زیاد هوا این باکتری قدرت رشد ندارد و خطر آن حس نمیشود. در زمستان نیز دما تقریبا کمتر از 16 درجه است و بیماری بین افراد منتقل نمیشود بنابراین مهمترین پیک این بیماری در پاییز رخ میدهد که در این بازه زمانی تعداد موارد شبه وبا نیز بیشتر است.
معلم با بیان اینکه راه انتقال بیماری وبا، آسان، دهانی و مدفوعی است، تصریح کرد: این بیماری به دلیل راه انتقال آسان، در زمانی کوتاه شیوع زیادی مییابد. کلر به راحتی میتواند این باکتری را از بین ببرد. کلر در دیگر فصول سال در حد 0.5 تا 0.8 پیپیام در آب آشامیدنی ریخته میشود اما برای مبارزه با این باکتری در پیک زمانی اواسط مهر تا اواخر آذر مقدار کلر به 0.8 تا یک پیپیام افزایش خواهد یافت.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: کارشناسان بهداشت محیط با حضور در مراکز آب و فاضلاب از آب نمونهبرداری کرده و آزمایش کلرسنجی و باکتریولوژیکی را انجام میدهند. مقدار کلر باقیمانده در آب نیز بسیار مهم است و نباید هیچ گاه به صفر برسد.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی برای پیشگیری از انتقال بیماری وبا در مناطق روستایی، آموزشهایی در زمینه تامین آب سالم و ترمیم شکستگی لولههای آب داده میشود. در کل استان نیز سفرهخانهها، مغازهها، رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی مورد بازرسی قرار میگیرند و اگر مورد مشکوکی یافت شود به مراجع قضایی اعلام شده و در صورت تکرار، مرکز مورد نظر پلمب خواهد شد.
معلم عنوان کرد: در سال جاری هیچ موردی از بیماری وبا در خوزستان مشاهده نشده ولی مواردی از بیماری «نایک» دیده شده است. نایک یک بیماری شبیه وباست که به خودیخود خطرناک نیست ولی علامت خطری است و نشان میدهد در صورت رعایت نشدن بهداشت ممکن است وبا نیز ایجاد شود.
وی افزود: همچنین همکاری مردم برای مقابله با این بیماری بسیار مهم است، زیرا مواد غذایی مانند سبزیجاتی که در خانه استفاده میشود، باید سالم باشند.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
قاتل میکروب وبا ، آبغوره و لیمو ترش
وزارت بهداشت از مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه اسهال آبکی به یکی از مراکز درمانی مراجعه کنند و اعلام کرد که مصرف آبغوره و لیموترش در غذا میکروب وبا را از بین میبرد.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، به نقل از سید جواد موسوی فرد، رئیس بیمارستان خمین اراک افزود: علائم وبا در ابتدا به صورت اسهال آبکی و سفید رنگ و حجیم شبیه آب برنج و دل درد خفیف آغاز و در صورت عدم مراجعت شخص به پزشک به دلیل شدیدتر شدن اسهال و کاهش آب بدن، فرد بیمار دچار خشکی پوست می شود.
وی ادامه داد: استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، اسهال بدون درد و زور و پیچ شکم همراه با گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، تشنگی فراوان، کم شدن یا قطع شدن ادرار را از دیگر علائم این بیماری عنوان کرد.
وی افزود: فرد بیمار مقدار زیادی الکترولیت، سدیم، پتاسیم، کلسیم و مواد ضروری بدن را از طریق مدفوع دفع می کند که این امر باعث بروز علائمی نظیر سرگیجه، ضعف عمومی بدن و تپش قلب در فرد بیمار شده که در صورت عدم درمان میتواند به فوت بیمار منجر شود.
وی اظهار داشت: وبا بیماری است که از طریق آب توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد و بیشترین راه انتقال آن از طریق مدفوع انسانی، آب و مواد غذایی آلوده و خوردن سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی و پساب تغذیه میشود، است.
رئیس بیمارستان خمین اراک ادامه داد: شخصی که به بیماری وبا مبتلاست هر بار که به توالت میرود، میلیونها میکروب از او دفع میشود بنابراین فرد بیمار هر وسیلهای از دستگیره در تا صابون را به میکروب وبا آلوده میکند.
وی بیان کرد: چون میکروبهایی که به صابون جامد منتقل شدهاند به نفر بعدی منتقل میشوند پس بهتر است از مایع برای شست و شوی دست استفاده شود.
موسوی فرد، با تاکید بر اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، گفت: از آبهای جوشیده و ضد عفونی شده و غذاهای کاملاً پخته و داغ استفاده شود.
وی ادامه داد: میوهها و سبزیجات قبل از مصرف باید شست و شو،انگل زدایی و ضد عفونی شوند و تا جایی که ممکن است از مصرف سالاد و سبزیجات حتی در خانه خودداری شود.
رئیس بیمارستان خمین گفت: میکروب این بیماری در مقابل اسید معده حساس بوده و از بین می رود و به مردم توصیه میشود از غذاها و مواد خوراکی اسیدی همچون آب لیمو، لیمو ترش و آبغوره استفاده کنند.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
سبزي در رستورانها و اغذيه فروشيها تا اطلاع ثانوي ممنوع!
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت گفت: با توجه به اينکه کانونهاي انتقال بيماري وبا، مزارع کشاورزي هستند، استفاده از سبزي در رستورانها و اغذيه فروشيها تا اطلاع ثانوي ممنوع است.
به گزارش شهر محمدمهدي گويا افزود: ممنوع شدن استفاده از سبزي در رستورانها و اغذيه فروشيها به صاحبان اين اماکن ابلاغ شده است و هموطنان در صورت مشاهده تخلف در اين مراکز، مراتب را به نزديکترين مرکز بهداشتي درماني و يا سامانه اطلاعات بهداشت محيطي با شماره تلفن 09678 اطلاع دهند.
وي با بيان اينکه شروع بيماري وبا در کشور در سال جاري به دنبال ورود اتباع کشورهاي همسايه به صورت غيرقانوني و همچنين مسافرتهاي غيرقانوني ساکنين مناطق مرزي به کشورهاي همسايه و ابتلا آنها به بيماري پس از بازگشت به کشور بوده است، خاطرنشان کرد: همه موارد اين بيماري به محض ابتلاي به آن يا بروز اولين علائم، شناسايي و تحت درمان قرار گرفتند.
وي با اشاره به ورود غيرقانوني اتباع کشورهاي همسايه، گفت: يکي از اماکني که اتباع بيگانه براي اشتغال به آن روي ميآورند، مزارع کشاورزي و به خصوص مناطقي است که در آنها سبزيکاري و صيفيکاري وجود دارد.
گويا افزود: در اين رابطه اقدامات جدي صورت گرفته است تا بتوان آنها را شناسايي و در صورت ابتلاي آنها به بيماري، تحت درمان و ساير مراقبتهاي بهداشتي قرار گيرند اما به دليل پراکندگي آنها در استانهاي مختلف و گستردگي اين مزارع، امکان دسترسي به همه آنها ميسر نيست و به همين دليل اين مزارع به کانونهاي انتقال بيماري وبا تبديل شدهاند.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت با بيان اينکه عامل ايجادکننده اين بيماري از طريق مدفوع فردآلوده وارد فاضلابها ميشود، گفت: چنانچه از اين فاضلاب براي کاشت سبزي ها و صيفيجات استفاده شود، باعث آلودگي آنها شده و از اين کانون ميتواند بيماري را به ديگران انتقال دهد.
گويا تاکيد کرد: بررسيهاي ما نشان ميدهد، مهمترين و اصليترين راه انتقال بيماري وبا در کشور سبزيجاتي هستند که با فاضلاب خام آبياري ميشوند، خاطرنشان کرد: اين اقدام خلاف قانون است و کساني که دست به چنين اقدامي ميزنند به مراجع قضايي معرفي خواهند شد تا برخوردهاي قانوني لازم صورت گيرد.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت از استانداران، فرمانداران و مسئولان نيروي انتظامي درخواست کرد در امر جمعآوري اتباع بيگانه غيرمجاز به خصوص در اماکني مانند مزارع کشاورزي که ميتوانند باعث انتشار بيماري شوند، نهاايت تلاش خود را به کار گيرند.
وي خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت و تمام دانشگاههاي علوم پزشکي کشور با حمايت مسئولان سياسي و انتظامي استانها و همچنين شرکت آب و فاضلاب و سازمان جهاد کشاورزي تلاش خود را به کار گرفته است تا بيماري به بهترين شکل ممکن و در کوتاهترين زمان کنترل شود.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
2013/09/25, 08:02 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/09/25, 08:13 PM، توسط نازلی.)
مراقب بیماریهای فصل پاییز باشید
از بیماریهای پاییزی جلوگیری کنید
با شروع فصل پاییز یک سری تغییرات در طبیعت رخ می دهد و بدن ما سعی می کند با سرمای هوا و کاهش طول مدت روز تطابق پیدا کند. سردردهای مداوم، آب ریزش بینی، سرفه های آزاردهنده، گلودرد و خستگی بدن، زندگی را برای افراد در این فصل مشکل می کند.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا در این فصل شایع می شود که به دلیل کاهش رطوبت هوا و تماس بیشتر با میکروب های بیماری زا در محیط های بسته است. اگر چه این بیماری ها خطرناک نیستند، ولی باعث ناراحتی افراد می شوند.
خشکی هوا در فصول سردسال یعنی پاییز و زمستان، با خشک کردن راه های تنفسی در بینی باعث می شود ویروس ها و باکترهای بیشتری وارد بدن ما شوند و در نتیجه میزان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا زیاد می شود.
در هر صورت، تغییرات ناگهانی دمای هوا، فشار زیادی را به سیستم ایمنی بدن وارد می کند و مدتی طول می کشد تا بدن نسبت به آن ها عادت کند.
برخی از بیماری هایی که با تغییرات ناگهانی دما، رطوبت و فشار هوا در فصل پاییز شایع می شوند، عبارتند از:
1- سرماخوردگی و آنفلوآنزا
بارش باران، ورزش باد تند و کاهش رطوبت هوا همگی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند و ابتلا به سرماخوردگی را آسان تر می کنند. البته سرماخوردگی فصل پاییز به شدت سرماخوردگی فصل زمستان نیست، ولی بایستی برای جلوگیری از خطرات عفونت ویروسی، سریعاً به پزشک مراجعه کرد و آن را درمان کرد.
برای جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصل سرد سال، باید لباس گرم بپوشیم، زمان بیشتری را برای ورزش در هوای آزاد صرف کنیم و مصرف آب و میوهها را افزایش دهیم
شستن صورت و بینی با آب خنک نیز برای جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی مفید است.
2- آسم و بیماری های آلرژی
شیوع بیماری های تنفسی مزمن در فصل پاییز زیاد می شود. هم چنین بروز آسم به خصوص آسم حساسیتی (آلرژیک) و آسم خشک افزایش می یابد. شایع ترین علامت آسم آلرژیک، سختی نفس کشیدن است. برای حفظ سلامتی بدن باید سیستم ایمنی و مقاومت بدن را تقویت کنید.
3- زخم معده و اثنی عشر (زخم پتپیک)
یکی دیگر از بیماری هایی که در این فصل سال شایع می شود، زخم های گوارشی هستند که دلایل متعددی دارند مانند کشیدن سیگار، مصرف نوشیدنی های الکلی، استرس و فشار روحی، عادات غذایی غلط، بیماری های مزمن، عوامل ژنتیکی، عفونت باکتریایی توسط هلیکوباکترپیلوری.
علائم شایع زخم های گوارشی هم عبارتند از:
تغییر اشتها، درد معده یا شکم و استفراغ کردن.
درد ناشی از زخم معده معمولاً بلافاصله بعد از خوردن غذا بروز می کند و درد ناشی از زخم اثنیعشر (دوازدهه یا دئودونوم) معمولاً چند ساعت بعد از خوردن غذا (یعنی در حال گرسنگی) بروز می کند.در هر صورت اگر بعد از خوردن غذا دچار دل درد و حالت تهوع شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
بهترین راه برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی این است که تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی مناسبی داشته باشید؛ مثلاً بهترین میوه ها برای این بیماری موز و سیب پخته است.
4- نارسایی قلبی
نارسایی قلبی، یک تهدید جدی برای بیماران قلبی در فصل پاییز است.
بدن برای تطابق با تغییرات فصلی تلاش زیادی می کند که این مسئله می تواند کار سیستم قلبی و تنفسی را افزایش دهد و مشکلات جدی ایجاد کند.
لذا برای جلوگیری از بروز این مشکل باید داروهای تجویز شده توسط پزشک را سر موقع مصرف کنید، حدود 30 تا 40 دقیقه در هوای آزاد باشید و هر روز پیاده روی کنید.در شرایط اضطراری مثل سکته هم فوراً به اوژانس زنگ بزنید.
5- بیماری های روماتیسمی
بیماری های روماتیسمی مثل آرتریت نیز در فصل پاییز شایع می شوند که در اثر افزایش حساسیت و درد مفاصل نسبت به سرمای هواست.
حمام کردن با آب گرم، انجام طب سوزنی، استفاده از پمادهای ضد التهاب و ضد درد و پرهیز از پیاده روی در هوای سرد یا بارانی باعث جلوگیری از بروز علائم این بیماری می شود.
اگر درد مفاصل در فصول سرد سال بیشتر شد، مصرف مکمل ویتامین های گروه ب و کلسیم باعث بهبود تغذیه ریشه اعصاب و غضروف بین مفاصل می شود.
لباس گرم تری بپوشید (خصوصاً در قسمت مفاصل) و ورزش کنید. انجام چند ورزش ساده می تواند حرکت مفصل و کارآیی عضلات را حفظ کند. البته باید در یک اتاق گرم ورزش کنید.
همچنین انجام حرکات ورزشی نباید باعث ایجاد درد در مفاصل شود. برای آشنایی با ورزش های مفید برای درد مفاصل اینجا را کلیک کنید.
اگر دچار تپش قلب یا لرزش بدن هستید یا دردی در ناحیه شکم خود دارید یا دچار تنگی نفس می شوید، به پزشک مراجعه کنید، زیرا این مشکلات می توانند علامت یک بیماری جدی باشد.
6- چاقی
چاقی نیز یکی از مشکلات جدی افراد در فصل پاییز است. بدن انسان با نزدیک شدن به فصل سرما شروع به ذخیره چربی در بدن می کند، در نتیجه چاقی به راحتی ایجاد می شود.
اما چربی انباشته شده در بدن فقط شکل ظاهری بدن (هیکل) را تغییر نمی دهد، بلکه باعث ایجاد بیماری های مختلفی مانند فشار خون بالا و تصلب شرایین می گردد.
بنابراین بایستی وزن طبیعی بدن را حفظ کرد، به مقدار کافی استراحت کرد و مصرف میوه ها و سبزی ها را برای استراحت روده ها افزایش داد.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز باید تحت نظر پزشک از مکمل های ویتامینی، مثل قرص ویتامین C استفاده کرد. به طور منظم ورزش و پیاده روی نمود تا از چاقی جلوگیری شود.
7- ناراحتی های پاییزی در مردان
برخی بیماری ها در فصل پاییز بین آقایان شایع می شوند، لذا برای پیشگیری از بروز آنها مردان بایستی بیشتر مراقب سلامتی خود باشند؛ مثلا بیماری های مربوط به پروستات و عملکرد نامناسب فعالیت جنسی، در بین مردان زیاد می شود.
نکات لازم برای حفظ سلامتی در فصل پاییز
1- آرامش خود را حفظ کنید. برخی مشکلات روحی و افسردگی در فصل پاییز زیاد می شوند.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، افکار ناراحت کننده و غمناک را از سرتان بیرون کنید، به مقدار کافی بخوابید، یک دم کرده گیاهی آرامبخش مثل دم کرده گل گاوزبان موقع عصر بنوشید و حمام کنید. همچنین غذاهای طبیعی و سالم را برای محافظت از سیستم عصبی خود مصرف کنید.
مواد غذایی تند، شور و دودی مثل گوشت دودی را خیلی مصرف نکنید. آب میوه طبیعی بنوشید و ورزش را فراموش نکنید. نوشیدن جوشانده ریشه جعفری نیز خیلی مفید است.
2- به طور منظم ورزش کنید.
3- سلامتی تان را نادیده نگیرید. چشم پوشی و عدم درمان ناراحتی های کوچک می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در سلامتی شما شود. لذا آنها را نادیده نگیرید.
اگر دچار تپش قلب یا لرزش بدن هستید یا دردی در ناحیه شکم خود دارید یا دچار تنگی نفس می شوید، به پزشک مراجعه کنید، زیرا این مشکلات می توانند علامت یک بیماری جدی باشند.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
راههای حفظ زیبایی هنگام سرماخوردگیهای فصلی
سرماخوردگیهای فصلی امری اجتنابناپذیر است اما داشتن چهره بیمار امری اجباری نیست. چرا که به واسطه رعایت نکات ذیل میتوان حتی در صورتی که حس خوبی ندارید، بسیار سالم و سرحال به نظر برسید.
راههای حفظ زیبایی هنگام سرماخوردگیهای فصلی
به گزارش عرش نیوز به نقل از پایگاه خبری اینترنتی “ریدرز دایجست”، با رعایت نکتههای کوچک در هنگام بیماری، به ویژه در هنگام سرماخوردگیهای فصلی و آنفلونزا میتوان چهرهای شاداب داشت که برخی از نکاتی که در این راه مفید به نظر میرسند عبارتند از:
- استفاده از دستمال مناسب؛
در هنگام آبریزش بینی استفاده از دستمال مرطوب و نرم به شما کمک میکند تا از التهاب پوستی بینی و قرمزی آن جلوگیری شود. چرا که ناچار هستید به طور مداوم از دستمال کاغذی استفاده کنید پس سعی کنید از نوع مناسب و لطیف آن و ترجیحا انواع مرطوب آن استفاده کنید.
- حفظ رطوبت بدن
به هنگام بیماری معمولا بدن شما با کمبود آب مواجه است که این مساله را میتوان از روی ظاهر پوست تشخیص داد. بدین منظور و برای جلوگیری از خشک به نظررسیدن پوست، در هنگام صبح و شب از مرطوبکنندههای پوستی استفاده کنید. این مساله همچنین فواید دیگری نیز دارد. از جمله این که پوست شما را از سائیدهشدن ناشی از استفاده دستمالهای بهداشتی در هنگام آبریزش بینی محافظت میکند.
- به چشمانتان چای بدهید!
اگر چشمانتان به علت التهاب و گرفتگی رگها دچار تورم و قرمزی شدهاند، استفاده از ۲ عدد چای کیسهای توصیه میشود. بدین صورت که پس از استفاده از چای کیسهای، اجازه دهید کیسههای چای سرد شوند و سپس آنها را ۱۵ دقیقه روی چشمهایتان قرار دهید. تاثیر این کار روی رفع ورم چشم شگفتانگیز است.
- پوست خود را گرم نشان دهید؛
اگر رنگ پریده به نظر میرسید پس بایستی کمی رنگ به صورتتان بیفزایید! با استفاده از کرم پودرهای با پایه رنگ گرم و برنزه چهره خود را سالمتر نشان دهید.
- لبهایتان را درخشان و لطیف کنید
در هنگام سرماخوردگی و کمآبی بدن، لبهایتان به شدت ترک خورده به نظر میرسند. برای رفع این ترکها و خشکی لبها، یک دستمال آغشته به آب گرم روی لبهایتان بمالید و سپس با یک پماد چرب کنید.