امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مبتلايان به آرتروز زانو از «دوزانو» يا «چهارزانو» نشستن بپرهيزند
#1


زانو براي چهار زانو نشستن آفريده نشده است



تهران - رييس انجمن جراحان ارتوپدي ايران گفت : زانو در پاي انسان براي اين آفريده نشده است که فرد تا ساعت ها به صورت چهار زانو بنشيند .


دکتر " غلامعلي عکاشه " روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت : متاسفانه برخي از هموطنان تا ساعت ها چهار زانو مي نشينند که در صورت تداوم، باعث تسريع در تخريب مفصل زانو مي شود و به همين علت جواناني را مي بينيم که با وجود سن پاييني که دارند دچار زانو درد مي شوند.
وي گفت : زانو همچون هر مفصل ديگري در بدن انسان دچار تخريب مي شود و اين تخريب تدريجي نيز اجتناب ناپذير است اما بايد تلاش کنيم تا اين تخريب را به تعويق بياندازيم.
عکاشه با بيان اينکه بسياري از افراد قبل ازسنين کهولت به آرتروز دچار مي شوند، گفت : درد در ناحيه مفصل و ابتلا به آرتروز در سنين 70 و 80 سالگي ايجاد مي شود و بايد حداقل ، افراد را به مرحله اي رساند که زودتر از اين سن دچار درد مفصل نشوند.
اين متخصص ارتوپدي در ادامه ، اضافه وزن ، استفاده نامناسب از اعضاي بدن از جمله زانو ها و همچنين عدم تحرک و ورزش نکردن را از عوامل مهم بروز زود هنگام تخريب مفاصل عنوان کرد.
وي تخريب مفاصل در زنان را بيشتر از مردان عنوان کرد و گفت: زنان به علت وضعيت فيزيولوژيکي از جمله ابتلاء به يائسگي و همچنين زايمان هاي مکرر بيشتر از مردان مستعد تخريب مفاصل در ناحيه لگن ، مچ پا و زانو هستند .
وي در ادامه افزود : از سوي ديگر زنان کمتر از مردان ورزش مي کنند و همچنين چاقي در آنها بيشتر از مردان است و به همين علت بايد تدابيري بيانديشند تا به مشکلات مفاصل در سنين پايين دچار نشوند.




 تشکر شده توسط : nazaninn , مـه ســـا , havaars , احمدرضا , neghar , Sina , O#!!! , najva
#2
مبتلايان به آرتروز زانو از «دوزانو» يا «چهارزانو» نشستن بپرهيزند

خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد


يك جراح و متخصص ارتوپدي تاكيد كرد: دو زانو يا چهار زانو نشستن افراد مبتلا به استئوآرتريت يا آرتروز زانو ممنوع است.

دكتر رحيم محمدتقي نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه يزد، اظهار داشت: استئوآرتريت زانو يا آرتروز زانو يكي از علل شايع درد زانو در سالمندان است كه علاوه بر درد و تورم سبب اشكال در راه رفتن آنها مي‌شود.

وي ادامه داد: اين بيماري اغلب با استئوآرتريت ساير مفاصل همراه بوده كه علاوه بر درد و تورم سبب اشكال در راه رفتن آنها مي‌شود و بيشتر در افراد بالاي 50 سال ديده مي‌شود. همچنين شيوع آن در زنان بيشتر از مردان است.

وي افزود: اين بيماري ممكن است يكطرفه يا دو طرفه بوده و معمولا قسمت داخلي زانو بيش از قسمت خارجي آن مبتلا شود چرا كه فشار بيشتري روي اين قسمت وارد مي‌شود.

اين متخصص و جراح ارتوپدي ضمن اشاره به علل مساعد كننده بيماري استئوآرتريت عنوان داشت: ضربه‌هاي مختلف زانو كه سبب شكستگي، دررفتگي، پارگي منيسكها و رباطهاي زانو مي‌شوند در صورتي كه به طور صحيح معالجه نشوند دير يا زود سبب بروز استئوآرتريت مي شوند.

وي، فشار بيش از حد روي زانو، آرتريت‌هاي چركي و غيرچركي را كه منجر به ضايعات غضروف مفصلي شوند، بيماريهاي عصبي، دررفتگي مكرر كشكك و فعاليتهاي ورزشي زياد همچون فوتبال، كوهنوردي و عوامل ارثي را از ديگر علل مستعد كننده اين بيماري برشمرد.

وي خاطرنشان كرد: در كشور ما استئوآرتريت بين كشكك و استخوان ران شايع‌تر است و علت آن وضع زندگي اجتماعي است چرا كه اكثر افراد در موقع نشستن و غذا خوردن روي زمين و به صورت دو زانو يا چهارزانو مي‌نشينند.

وي يادآور شد: توالت‌هاي ايراني طوري است كه افراد با زانوي كاملا خم روي آن مي‌نشينند كه اين وضعيت فشار زيادي روي غضروف آن وارد كرده و نهايتا باعث تشديد استئوآرتريت مي‌شود.

اين جراح و متخصص ارتوپدي درد را از علائم برجسته اين بيماري دانست و گفت: درد ابتدا خفيف بوده و پس از راه رفتن طولاني براي بيمار بوجود مي‌آيد و در مراحل پيشرفته به تدريج شدت آن بيشتر شده و درد غالبا به عضلات ساق و ران انتشار مي‌يابد.

دكتر تقي نژاد خاطرنشان كرد: در بيماراني كه استئوآرتريت بيشتر مفصل بين كشكك و استخوان ران را مبتلا كرده است درد بيشتر در موقع بلند شدن پس از مدتي طولاني نشستن، بلند شدن از روي توالت ايراني و يا بالا و پائين رفتن از پله‌ها بوجود مي‌آيد در حالي كه در استئوآرتريت بين استخوان و ران و درشت ني، درد بيشتر در كنار داخلي يا خارجي زانو وجود دارد.

وي گفت: در زمينه درمان اين بيماري ابتدا بايستي بيمار را از كارهائي كه فشار زياد روي زانو وارد كرده و باعث تشديد بيماري مي‌شود منع كرد. همچنين اگر بيمار چاق است كم كردن وزن ضروري است.

وي توصيه كرد: دو زانو و چهار زانو نشستن در اين بيماري ممنوع بوده و همچنين بايد از توالت فرنگي استفاده شود. از طرف ديگر از بالا و پايين رفتن پله‌هاي زياد خودداري شود.

وي افزود: سرما باعث تشديد درد و ناراحتي بيمار شده و گرما باعث تسكين آن مي‌شود. همچنين تجويز داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي باعث كاهش تورم مفصلي و تسكين درد مي‌شود در صورتي كه درمان‌هاي فوق موثر نباشد از تزريقات داخل مفصل كه باعث كاهش تورم داخل مفصل و درد بيمار مي‌شود استفاده شود كه اين تزريقات نبايد به طور مكرر تكرار شود و در مراحل پيشرفته و درگيري تمام قسمتهاي زانو تعويض مفصل زانو نياز است.

وي ضمن توصيه به انجام فعاليت‌هاي استاندارد، اجتناب از انجام فعاليت‌هاي غيرضروري و اصلاح رژيم غذايي يادآور شد: مصرف روزانه 3 ليوان شير، رژيم غذايي حاوي كلسيم و كم كالري، كاهش وزن و تصحيح كردن فعاليت‌هاي روزانه از جمله روشهاي درماني است. در صورتي كه درمان با مواد فوق و دارو پاسخ نداد مي‌توان از درمان‌هاي جراحي بهره برد.

  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نشستن های طولانی مدت مضر است nazaninn 6 6,940 2013/02/24, 10:04 PM
آخرین ارسال: sargol
  مبتلايان به سنگ كليوي از مصرف ريواس، اسفناج، تره فرنگي و سيب زميني نازلی 0 1,914 2011/08/28, 11:12 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان