2009/12/03, 05:50 PM
لذت شنیدن موسیقی آشنا بسیار بیشتر از شنیدن موسیقی ناآشنا است
تحقیقات جدید محققان آلمانی نشان میدهد بخشهایی از یک قطعه موسیقی که به طور طبیعی حس لذت زیادی را در شنوندگان ایجاد میکنند برای آن دسته از شنوندگانی که قبلا نیز آن قطعه را شنیدهاند، بسیار لذتبخشتر است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرزبه نقل از “لایو ساینس”، تحقیقات محققان موسسه “فیزیولوژی موسیقی” در “هانوور” در آلمان نشان میدهد آن دسته از افرادی که با یک قطعه موسیقی به طور مثال یک سمفونی آشنا هستند، از شنیدن آن لذت زیادی را تجربه میکنند، اما این حس لذت در میان افرادی که با آن قطعه آشنایی نداشته و درون آن به دنبال یافتن هیجان و ماجراجوی هستند، بسیار ضعیف تر است.
به گفته “اولیور گریوی” زیستشناس و موسیقیشناس این موسسه، حس لذت در موسیقی بیشتر به توانایی انسان در تعبیر موسیقی بازمیگردد و شنونده موسیقی باید بتواند موسیقی را در ذهن خود مجددا خلق کرده و بدان حیات دهد تا بتواند حس القا شده در یک قطعه موسیقی را دریافت کند که این امر مستلزم آشنا بودن شنونده با قطعه موسیقی است.
تحقیقات قبلی نشان داده است موسیقی میتواند از درد زایمان بکاهد، نیاز به مصرف مسکن در عملهای جراحی را کاهش دهد، یادآوری خاطرات قدیمی را تسهیل کند و به بهبودی افراد افسرده کمک کند.
به علاوه گوش فرادادن به موسیقی مورد علاقه میتواند الگوی تنفس انسان را تغییر داده و سبب افزایش ضربان قلب شود.
محققان دانشگاه “مکگیل” در گذشته در یک مطالعه نشان داده بودند علایم لذت بردن ناشی از گوش کردن به موسیقی مورد علاقه را میتوان در اسکن مغزی به وضوح مشاهده کرد.
در آن مطالعه مشخص شده بود لذت بردن از موسیقی مورد علاقه سبب افزایش جریان خون در بخشهایی از مغز میشود که با لذت بردن از غذا، مواد مخدر و روابط جنسی در ارتباط است.