2011/01/17, 08:12 PM
گياه دارويي يونجه با نام محلي اسپست، از نظر طب قديم ايران گرم است البته گونه تازه آن گرم و تر و خشک شده آن گرم و خشک است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا - منطقه سيستان و بلوچستان، گياه دارويي يونجه گياهي علفي و چند ساله است که ارتفاع آن تا يک متر مي رسد و برگ هاي آن داراي سه برگچه مي باشد.
برگچههاي آن، نوک تيز و سبز رنگ و بيضي شکل است و گل هاي آن به رنگ بنفش تيره يا آبي روشن است. ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا مي باشد.
محمد امير راشکي مسئول بهره برداري اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري سيستان و بلوچستان در اين باره گفت: گياه دارويي يونجه سرشار از ويتامين هاي A_ C_E_K و همچنين داراي آميلاز است که آنزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است.
وي به خبرنگار ايسنا اظهار كرد: آنزيم هاي بسياري در يونجه يافت مي شود که به عنوان مثال مي توان به امولسين، اينورتاز و پکتياز اشاره کرد.
وي اظهار کرد: يونجه داراي قريب به 20 درصد پروتئين است و پروتئين هاي موجود در يونجه شامل ليزين، آرژنينف، هيستيدين، آدنين، فنيل آلانين، آسپاراژين و سيستين مي باشد و داراي اسيد فسفريک نيز مي باشد.
وي ادامه داد: يونجه داراي منيزيوم، آهن و مقداري جزئي ارسنيک و سيليس است و بنابراين يونجه از نظر مواد غذايي بسيار قوي است و غذاي خوبي براي انسان و حيوانات است.
راشکي بيان کرد: يونجه از نظر اينکه داراي بسياري از مواد معدني مي باشد، شيره آن براي بچه هايي که در حال رشد هستند و استخوان بندي محکمي ندارند بسيار مقيد است، حتي امروزه پودر اين گياه را در داروخانه ها مي فروشند که آنرا مي توان براي بچه هاي شير خوار مصرف کرد.
وي خاطرنشان کرد: براي تهيه شيره يونجه بايد مقدار 300 گرم يونجه را در يک ليتر آب ريخته و آنرا جوشانيد تا مقدار آب آن به نصف تقليل يابد سپس آن را صاف کرده و مقدار کمي عسل به آن اضافه کنيد که بصورت شربت درآيد.
وي گفت: مقدار مصرف براي اطفال 200 گرم در روز است و براي اطفال شيرخوار حدود 50 گرم مي باشد که مي توان به شيرآنها اضافه نمود و اشخاص بزرگسال هم براي بالا بردن انرژي مي توانند از اين شيره استفاده کنند.
راشکي در ادامه گفت: يونجه را به صورت تازه و يا جوانه آنها را با سالاد ميل کنيد و جوانه يونجه را به صورت بسته بندي شده مي توانيد از سوپرمارکتها خريداري کنيد.
وي ضمن اشاره به ملين بودن يونجه گفت: يونجه دو برابر اسفناج آهن دارد و بنابراين خون ساز است و براي کساني که به کم خوني مبتلا هستند مفيد است.
وي تاکيد کرد: يونجه به علت دارابودن آهن براي درمان بيماري راشيتيسم به کار مي رود و عوارض کمبود ويتامين ث با خوردن يونجه از بين مي رود.
وي خاطرنشان کرد: يونجه تازه در بسياري از کشورها مانند چين، روسيه و آمريکا به مقدار زياد به جاي اسفناج مصرف مي شود.
مسئول بهره برداري اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري سيستان و بلوچستان بيان کرد: يونجه را در داروخانه ها و فروشگاه هاي گياهان دارويي به صورت پودر، کپسول و قرص به فروش مي رسانند و مقدار مصرف آن سه قرص در هر روز است.
وي اظهار کرد: با مزايايي که يونجه دارد، در خوردن تازه آن نبايد زياده روي کرد زيرا بسيار نفاخ است و حتي حيوانات که به مقدار زياد از آن مي خورند به علت گاز زياد ممکن است تلف شوند.
وي گفت: ضماد پخته يونجه را اگر روزي چند بار روي اعضايي که رعشه دارند بگذاريد آنها را درمان ميكند.
راشکي ادامه داد: تخم يونجه قاعده آور است و براي اين منظور تخم يونجه را به صورت دم کرده بايد مصرف کرد.
وي افزود: دم کرده يونجه درمان اسهال است و براي تسکين سرفه و نرم کردن سينه روزي 2 تا 3 فنجان دم کرده تخم يونجه را مصرف کنيد.
وي تاکيد کرد: براي درمان رعشه تخم يونجه را در روغن زيتون بريزيد و مدت يک هفته جلوي آفتاب بگذاريد سپس آنرا صاف کنيد و روزي چند قاشق از آن بخوريد و روي اعضايي که رعشه دارند بماليد.
مسئول بهره برداري اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: يونجه حاوي مقدار زيادي ويتامين است و کوبيده آن زخم را به سرعت التيام داده و از خونريزي جلوگيري مي کند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا - منطقه سيستان و بلوچستان، گياه دارويي يونجه گياهي علفي و چند ساله است که ارتفاع آن تا يک متر مي رسد و برگ هاي آن داراي سه برگچه مي باشد.
برگچههاي آن، نوک تيز و سبز رنگ و بيضي شکل است و گل هاي آن به رنگ بنفش تيره يا آبي روشن است. ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا مي باشد.
محمد امير راشکي مسئول بهره برداري اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري سيستان و بلوچستان در اين باره گفت: گياه دارويي يونجه سرشار از ويتامين هاي A_ C_E_K و همچنين داراي آميلاز است که آنزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است.
وي به خبرنگار ايسنا اظهار كرد: آنزيم هاي بسياري در يونجه يافت مي شود که به عنوان مثال مي توان به امولسين، اينورتاز و پکتياز اشاره کرد.
وي اظهار کرد: يونجه داراي قريب به 20 درصد پروتئين است و پروتئين هاي موجود در يونجه شامل ليزين، آرژنينف، هيستيدين، آدنين، فنيل آلانين، آسپاراژين و سيستين مي باشد و داراي اسيد فسفريک نيز مي باشد.
وي ادامه داد: يونجه داراي منيزيوم، آهن و مقداري جزئي ارسنيک و سيليس است و بنابراين يونجه از نظر مواد غذايي بسيار قوي است و غذاي خوبي براي انسان و حيوانات است.
راشکي بيان کرد: يونجه از نظر اينکه داراي بسياري از مواد معدني مي باشد، شيره آن براي بچه هايي که در حال رشد هستند و استخوان بندي محکمي ندارند بسيار مقيد است، حتي امروزه پودر اين گياه را در داروخانه ها مي فروشند که آنرا مي توان براي بچه هاي شير خوار مصرف کرد.
وي خاطرنشان کرد: براي تهيه شيره يونجه بايد مقدار 300 گرم يونجه را در يک ليتر آب ريخته و آنرا جوشانيد تا مقدار آب آن به نصف تقليل يابد سپس آن را صاف کرده و مقدار کمي عسل به آن اضافه کنيد که بصورت شربت درآيد.
وي گفت: مقدار مصرف براي اطفال 200 گرم در روز است و براي اطفال شيرخوار حدود 50 گرم مي باشد که مي توان به شيرآنها اضافه نمود و اشخاص بزرگسال هم براي بالا بردن انرژي مي توانند از اين شيره استفاده کنند.
راشکي در ادامه گفت: يونجه را به صورت تازه و يا جوانه آنها را با سالاد ميل کنيد و جوانه يونجه را به صورت بسته بندي شده مي توانيد از سوپرمارکتها خريداري کنيد.
وي ضمن اشاره به ملين بودن يونجه گفت: يونجه دو برابر اسفناج آهن دارد و بنابراين خون ساز است و براي کساني که به کم خوني مبتلا هستند مفيد است.
وي تاکيد کرد: يونجه به علت دارابودن آهن براي درمان بيماري راشيتيسم به کار مي رود و عوارض کمبود ويتامين ث با خوردن يونجه از بين مي رود.
وي خاطرنشان کرد: يونجه تازه در بسياري از کشورها مانند چين، روسيه و آمريکا به مقدار زياد به جاي اسفناج مصرف مي شود.
مسئول بهره برداري اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري سيستان و بلوچستان بيان کرد: يونجه را در داروخانه ها و فروشگاه هاي گياهان دارويي به صورت پودر، کپسول و قرص به فروش مي رسانند و مقدار مصرف آن سه قرص در هر روز است.
وي اظهار کرد: با مزايايي که يونجه دارد، در خوردن تازه آن نبايد زياده روي کرد زيرا بسيار نفاخ است و حتي حيوانات که به مقدار زياد از آن مي خورند به علت گاز زياد ممکن است تلف شوند.
وي گفت: ضماد پخته يونجه را اگر روزي چند بار روي اعضايي که رعشه دارند بگذاريد آنها را درمان ميكند.
راشکي ادامه داد: تخم يونجه قاعده آور است و براي اين منظور تخم يونجه را به صورت دم کرده بايد مصرف کرد.
وي افزود: دم کرده يونجه درمان اسهال است و براي تسکين سرفه و نرم کردن سينه روزي 2 تا 3 فنجان دم کرده تخم يونجه را مصرف کنيد.
وي تاکيد کرد: براي درمان رعشه تخم يونجه را در روغن زيتون بريزيد و مدت يک هفته جلوي آفتاب بگذاريد سپس آنرا صاف کنيد و روزي چند قاشق از آن بخوريد و روي اعضايي که رعشه دارند بماليد.
مسئول بهره برداري اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: يونجه حاوي مقدار زيادي ويتامين است و کوبيده آن زخم را به سرعت التيام داده و از خونريزي جلوگيري مي کند.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش