امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فواید انجیر
#11
در صد گرم انجیر رسیده و تازه مواد زیر موجود است :

انرژی ۸۰ کالری مواد قندی ۴ گرم پروتئین ۱/۵ گرم چربی ۰/۵ گرم کلسیم ۲۰ گرم فسفر ۵۵ میلی گرم سدیم ۳۵ میلی گرم پتاسیم ۶۵ میلی گرم ویتامین آ ۸۰ واحد ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۰/۷ میلی گرم ویتامین ث ۲ میلی گرم ویتامین ث ۲۵ میلی گرم
Wink
Together we stand
Divided we fall
 تشکر شده توسط : elham 66 , رزمینا
#12
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن " تین " و نام انگلیسی آن " "FIG"می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .

انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .

درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.

ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.

انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.


انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :

1- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.

2- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.

3- 40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.

4- 5/1 عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.

5- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.

6- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. 40 گرم انجیر تازه دارای 244 میلی گرم پتاسیم ( 7 درصد نیاز روزانه ) ، 53 میلی گرم کلسیم ( 6 درصد نیاز روزانه ) و 2/1 میلی گرم آهن ( 6 درصد نیاز روزانه ) می باشد.

خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .

- انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .

- ادرار آور است . اگر ترشح ادرار كم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .

- حرارت بدن را كاهش می دهد .

- چاق كننده است و برای آنهایی كه می خواهند وزن اضافه كنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط كرد و در بین غذاها خورد.

- انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .

- برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .

- جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .

- جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.


- برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از " قهوه ی انجیر" استفاده كنید. برای درست كردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می كنند تا بصورت پودر درآید .

- انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .

- انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .

- سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .

- برای برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره كنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .

- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .

- یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.


انجیر ، به خصوص انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.- انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .

- انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.

- خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .

- برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید .

- دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .

- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخورید .

- انجیر ضد سرطان است .

- انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .

- مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،5 لذا می توان 3 یا 4 انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.

- هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.

- انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.

- سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.

- اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معده بسیار مفید است.

- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.

- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه است.

- انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.


نظر پیامبر و امامان در مورد خواص انجیر :
*رسول گرامی اسلام (ص) خواص ذیل را برای انجیر بر شمرده اند و مسلمانان را به خوردن آن ترغیب کرده اند :

- انجیر میوه ای بهشتی است که بواسیر را قطع می کند.

- انجیر نقرس را معالجه می کند.

- انجیر، قوای جنسی را زیاد می کند و رطوبت و سردی را که موجب ضعف نیروی آمیزش است ، برطرف می نماید.

*حضرت علی (ع) می فرمایند : انجیر برای باد قولنج مفید است. در روز از آن زیاد بخورید ، ولی در شب کم بخورید.

* در حدیثی از امام محمد باقر (ع) آمده است که فرمود:

بر کبد "حزقیل" پیامبر زخمی ظاهر شد که او را آزار می داد. خداوند به او وحی کرد که شیره انجیر را بگیر و بر سینه خود بمال. وی نیز این کار را انجام داد و بهبود یافت.

* در حدیثی ازامام رضا (ع) چنین آمده است که :

انجیر بوی بد دهان را از بین می برد ؛ استخوان را محکم می سازد؛ باعث رویش مو می شود ؛ درد را بر طرف می کند و با وجود انجیر دیگر به دارو احتیاج نیست.

مضرات
- انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی كه كبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.

- زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شكم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است .

- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.

- انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.

- زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است.


تهیه دسر با انجیرicon_question
برای تهیه پوره انجیر، 240 گرم انجیر را با یک سوم لیوان آب یا آب میوه، در مخلوط کن بریزید و با هم مخلوط کنید. پوره انجیر می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای چربی و یک شیرین کننده در سفره غذایی شما استفاده شود.

برای آشنایی با طرز تهیه مربای انجیر هم اینجا را کلیک کنید.

خرید و نگهداری انجیرlove28love28
موقع خرید انجیر دقت کنید که تازه و پوست آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می داد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان می دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب شده است.

انجیر تازه را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید ، ولی انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید. البته باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای چندین ماه می توان آن را نگه داشت.

طی مطلبی در آینده خواص برگ و شیره درخت انجیر را برای شما بیان خواهیم کرد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : elham 66 , رزمینا , Dani - Sara , جلال علایی موسوی
#13
Exclamation 
[تصویر:  fig.gif]
درخت انجير از زمانهاي بسيار قديم وجود داشته و از آن استفاده زيادي مي شده است . در تورات از اين درخت نام برده شده و اشعياي نبي يكي از انبياي بني اسرائيل خرقيا پادشاه آن زمان را در حدود 700 سال قبل از ميلاد با انجير مداوا كرده است .
درخت انجير بومي آسياي غربي و كشورهاي مديترانه است و از آنجا به عربستان ، سوريه و اسرائيل برده شده است .
درخت انجير در نزد يونانيان مقدس و محترم بوده بطوريكه صدرات ان ممنوع اعلام شده بود .
شاعران و نويسندگان يوناني مانند هومر ، هرودوتوس و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آنرا ستوده اند در اوائل قرن هجدهم ، انجير بوسيله ميسيونرهاي مذهبي اسپانيايي به كاليفرنيا برده شد و امروزه بمقدر زياد در اين ايالت و ايالات جنوبي آمريكا كشت مي شود.
حدود 85 درصد از محصول انجير بصورت خشك ببازار عرضه مي شود زيرا انجير رسيده زود خراب مي شود .انجير درختي است با برگهاي زرد و پنجه اي برنگ سبز خاكستري كه بلندي آن تا شش متر مي رسيد و چون در مقابل سرماي شديد مقاومت ندارد بنابراين در مناطق معتدله و گرمسير كشت مي شود .
درخت انجير معمولا از سال چهارم شروع به ميوه دادن مي كند و تا سن بيست سالگي ميوه مي دهد.


تركيبات شيميايي:انجير ميوه مغذي و خوش طعمي است ، داراي مواد قندي ، مواد ازته ، چربي ، مواد معدني ، آمينو اسيد ،‌ آنزيم هاي مختلف و كاروتن مي باشد . در برگهاي آن حدود 0/06 درصد مواد تلخي مانند فيكوسين Ficusin و برگاپتين Bergaptene وجود دارد .
شيره سفيدي كه با شكستن شاخه هاي درخت انجير و يا از ميوه نارس آن خارج مي شود بسيار سمي است و اگر بر روي پوست زده شود سلولها را از بين برده و ميكشد .
برگهاي انجير داراي كوسايداروتين Glycosiderutin مي باشد .
در صد گرم انجير رسيده و تازه مواد زير موجود است :
انرژي 80 كالري
مواد قندي 4 گرم
پروتئين 1/5 گرم
چربي 0/5 گرم
كلسيم 20 گرم
فسفر 55 ميلي گرم
سديم 35 ميلي گرم
پتاسيم 65 ميلي گرم
ويتامين آ 80 واحد
ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/7 ميلي گرم
ويتامين ث 2 ميلي گرم
ويتامين ث 25 ميلي گرم


خواص داروئي:خواص طبي ميوه انجير
انجير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .
1)انجير تعرق بدن را زياد مي كند .
2)ادرار آور است .
3)حرارت بدن را كاهش مي دهد .
4)چاق كننده است و آنهائيكه مي خواهند وزن اضافه كنند و يا براي بيماراني كه دوره نقاهت خود را مي گذرانند بسيار مفيد است . بدين منظور مي توان آنرا با شير سويا مخلوط كرده و بين غذاها خورد.
5)انجير يبوست را برطرف مي كند و يكي از بهترين ميوه ها براي تميز كردن روده بزرگ و رفع يبوست است . در قيم براي از بين بردن يبوست از شربت انجير استفاده مي كردند .
6)براي درمان ناراحتيهاي سينه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجير خشك و مويز را با هم مخلوط كرده و آسياب كرده سپس اين پودر را با يك ليتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد . از اين جوشانده مي توان بمقدر سه فنجان در روز مصرف نمود .
7)جوشانده انجير خشك درمان كننده التهاب مجاري دستگاه تنفسي ، كليه ، ذات الريه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله مي باشد .
8) جوشانده غليظ انجير خشك براي رفع سرمخدرگي بسيار مفيد است .
9)براي برطرف كردن سياه سرفه ، برونشيت و ذات الريه از قهوه انجير استفاده كنيد و براي درست كردن اين قهوه انجير را ابتدا بو داده و سپس آنرا آسياب كنيد تا بصورت پودر دارايد .
10)انجير دستگاه هاضمه را تقويت مي كند .
11)انجير براي درمان سوء هاضمه مفيد است .
12)سوپ انجير بسيار مقوي است و براي افزايش شير در زنان شير ده مفيد است .براي تهيه سوپ ، انجير نارس را با گوشت بپزيد .
13)براي برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجير زرد را در 500 گرم شير ريخته و مدت 15 دقيقه بگذاريد سپس آنرا غرغره كنيد و مقدري از آنرا نيز بنوشيد ( مي توانيد آنرا با عسل هم شيرين كنيد .)
14) جوشانده انجير خشك در شير براي درمان آنژين ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نيز موثر است .
15)يكي از داروهاي بسيار موثر براي درمان آرتروز و درد مفاصل ، مخلوط شير بز و انجير سياه ميباشد . اين مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بين مي برد.
16)انجير را مي توان همراه با ميوه هاي ديگر مصرف كرد انجير با ميوه هاي اسيدي مانند پرتقال و گريپ فروت سازگار نيست .
17)انجير براي آنهائيكه قند خونشان پائين مي آيد و يكباره احساس ضعف مي كنند مناسب است زيرا قند آن بسرعت در روده كوچك جذب مي شود.
18)خوردن انجير باعث افزايش نيروي جنسي مي شود .
19)انجير تقويت كننده كبد است .
20)اگر ترشح ادرار كم باشد خوردن انجير باعث ازدياد آن مي شود .
21)براي برطرف كردن ورم بناگو ش و دمل ها ، ضمادي از انجير خشك با در و و گندم درست كرده و روي ورم دمل بگذاريد .
22)دم كرده انجير با شنبليله براي سينه درد و رفع خشونت سينه مفيد است .
23)براي رفع ورم طحال ، انجير را به مدت نه روز در سركه خيس كنيد و هر روز پنج عدد آنرا با سركه بخوريد .
24)انجير ضد سرطان است .
25)انجير در معالجه بيماريهاي پوستي موثر است .


خواص شيره درخت انجير
شيره درخت انجير طعم تلخ و سوزنده اي درد :
1.مسهل بسيار خوبي است .
2.داراي دياستازهاي مختلفي است و براي نرم و تدر كردن گوشت بكار مي رود .
3.شيره درخت انجير را اگر بمدت چند روز روي زگيل و يا ميخچه پا بگذاريد آنرا از بين مي برد .
4.براي معالجه بيماريهاي پوستي مفيد است .
5.شيره درخت انجير را با زرده تخم مرغ و يا روغن مخلوط كنيد و روي زخم ها بگذاريد باعث التيام آنها خواهد شد .
6.ضماد شيره درخت انجير با شنبليله براي رفع نقرس مفيد است .
7.براي معالجه جراحت هاي پوستي ضمادي از شيره درخت انجير با در جو درست كرده روي آنها بگذاريد .
8.ماليدن شيره درخت انجير بر روي سر از ريزش مو جلوگيري مي كند .


خواص برگ انجير

1)برگ پخته درخت انجير ملين است .
2)برگ انجير را له كنيد و براي برطرف كردن درد بواسير بر مقعد بماليد .
3)براي برطرف كردن ورم و تومورهاي مختلف برگ انجير را روي اين قسمت ها بگذاريد .
4)جوشانده ساقه هاي جوان درخت انجير آب اضافي را از بدن خارج مي كند .
5) براي درمان اسهال هاي ساده و خونريزي هاي مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجير استفاده كنيد .
6)برگ درخت انجير را در آب جوشريخته و بگذاريد كمي سرد شود و داخل لگني بريزيد و داخل آن بنشينيد بواسير دردناك و متورم را درمان مي كند .
7)جوشانده برگ درخت انجير شكم درد را برطرف مي كند



مضرات : انجير براي كبدهاي ضعيف مناسب نيست و آنهائيكه كبد ضعيف دارند بايد انجير را با گردو بخورند.
زياده روي در مصرف انجير توليد نفخ شكم و اسهال كرده و براي چشم نيز مضر است .
نامش را دنیای مجازی گذاشتند
اما حرفهایمان ، حقیقی تر از دنیای واقعیست
اینجا راست میگوییم
اطمینان پیدا میکنیم
همراز میشویم و درودل میکنیم

 تشکر شده توسط : رزمینا , saraa , محمد علی , meherafarin , elham 66 , Dani - Sara , جلال علایی موسوی
#14
اسرار خوردن " انجیر " از زبان ائمه (ع)

امام علی(ع): خوردن انجیر، انسدادها را نرم می کند و برای بادهای قولنج، سودمند است. در روز، از آن فراوان بخورید و آن را در شب هم بخورید؛ اما فراوان،نه.

مکارم الاخلاق: -به نقل از ابوذر- سینی ای از انجیر به پیامبر(ص) هدیه شد. به اصحابش فرمود: «بخورید؛ چرا که اگر بنا بود بگویم میوه ای از بهشت است، همین میوه را می گفتم؛ زیرا میوه ای است بدون هسته. آن را بخورید؛ زیرا بواسیر را ریشه کن می سازد و برای نقرس سودمند است.»

امام رضا(ع): انجیر، بوی بد دهان را می برد، استخوان ها را استحکام می بخشد، درد را می برد و با وجود آن، دیگر به دارویی نیاز نیست.

الکافی: -به نقل از احمد بن محمد بن ابی نصر- امام رضا(ع): «انجیر، بوی بد دهان را می برد، دهان و استخوان ها را استحکام می بخشد، مو بر می رویاند، درد را می برد و با وجود آن دیگر به دارویی نیاز نیست.»

همچنین فرمود: «انجیر، همانندترین چیز به گیاهان بهشت است.»

طب الأئمه(ع): -به نقل از محمد بن عرفه- در روزگار امام رضا(ع) و مأمون، در خراسان بودم. [یک بار،] از امام رضا(ع) پرسیدم: ای پسر پیامبر خدا! درباره ی انجیر چه می گویی؟
فرمود: «برای قولنج سودمند است. آن را بخورید.»
سلامتستان
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : elham 66 , رزمینا , Dani - Sara
#15
گياه‌شناسي
درخت انجير درختي است كه ارتفاع آن تا 10 متر مي‌رسد. شاخه‌ها منشعب و شكننده و برگ‌ها بزرگ (گاه تا 25 سانتي‌متر) با بريدگي‌هاي عمقي هستند؛ به طوري كه پهنك به 3 تا 5 لوب تقسيم مي‌شود. سطح برگ‌ها ناصاف و تقريباً خشن است. گل‌ها كوچكند و به صورت نر و ماده كنار هم قرار دارند كه پس از لقاح و تكامل به ميوه‌هاي فندقه كوچكي تبديل مي‌شوند و در قسمت گوشتدار نهنج قرار مي‌گيرند. اين قسمت كم‌كم بزرگ شده و حاوي اندوخته‌اي غني از مواد قندي و مواد مهم ديگري مي‌شود. اين نهنج گوشتدار پس از رسيدن كامل به رنگ زرد، سبز، زرد متمايل به سبز و بنفش مايل به سياه در مي‌آيد كه در اصطلاح عاميانه به آن ميوه انجير مي‌گويند؛ در صورتي كه از نظر گياه‌شناسي اين قسمت خود شامل تعداد زيادي ميوه كوچك فندقه است.
درخت انجير ممكن است در سال سه نوبت (بهار، تابستان و پاييز) ميوه بدهد كه ميوه‌هاي پاييزه معمولاً كوچك‌تر از دو نوع ديگر هستند. قطر ميوه رسيده به 5 سانتي‌متر مي‌رسد.
موطن اصلي و محل رويش انجير را جنوب غربي آسيا و مناطق شرقي مديترانه، به‌خصوص از يونان تا پاكستان مي‌دانند. انجير به دليل مصرف زياد، امروزه در مناطق وسيعي از دنيا كشت مي‌شود.
محل‌هاي اصلي رويش انجير در ايران شامل مناطق شمالي از جمله آستارا، آذربايجان، اهر، اصفهان، شيراز، كازرون، دالكي، خوزستان و خراسان مي‌باشد. در گزارش‌هاي علمي و بين‌المللي، ايران يكي از مناطق انجيرخيز معرفي شده است. اين گزارش‌ها نشان مي‌دهد درختان زيادي در سطح گسترده و به طور طبيعي در ايران رويش داشته‌اند.

تاريخچه
انجير خوراكي يكي از قديمي‌ترين گياهاني است كه بشر كشت و پرورش داده است. تعداد 9 فسيل انجير مربوط به 9200 تا 9400 سال قبل از ميلاد مسيح از اوايل دوران پارينه سنگي در نزديكي دره‌هاي اردن، 13 كيلومتري شمال جريكو پيدا شده است. به نظر مي‌رسد درخت انجير حداقل هزار سال قبل از گندم و چاودار و حبوباتي از اين قبيل، كشت شده است. درباره اين درخت كهن مطالب زيادي در منابع علمي سال‌هاي اخير آمده كه برخي از آنها بيان مي‌شود:
اولين ميوه‌اي كه در كتاب انجيل مقدس ذكر شده، انجير است. در اين كتاب انجير نشانه صلح، ثروت و شادماني قلمداد شده است. همچنين، اولين لباسي كه آدم و حوا در باغ بهشت براي خود تهيه كردند، برگ درخت انجير بود؛ زيرا انجير درخت بهشتي است كه در قرآن كريم نيز از آن نام برده و به آن قسم خورده شده است. در كتاب تورات چنين نقل شده كه يكي از پيغمبران به نام «اشعياي نبي» در حدود 700 سال قبل از ميلاد مسيح يكي از پادشاهان قوم يهود به نام «حزقيا» را كه در بستر مرگ بود، با مرهمي از انجير نجات داد. اين پادشاه به دملي بدخيم گرفتار شده بود كه پس از بهبودي با مرهم انجير چهارده سال ديگر زندگي كرد. يكي از نظريه‌هايي كه طي سال‌هاي اخير درباره اين مسأله شگفت‌انگيز مطرح شده، وجود الدهيدبنزوئيك به عنوان يك ماده قوي ضدسرطان در انجير است. در قرآن كريم به انجير قسم خورده شده (سوره التين) و چندين بار از آن ياد شده است. همچنين، رسول اكرم(ص) آن را براي هموروئيد (بواسير) و رنگ‌پريدگي و درمان نقرس توصيه فرموده‌اند.
همچنين مصريان قديم علاقه زيادي به انجير داشتند. يونانيان درخت انجير را مقدس شمرده و روميان براي آن احترام خاصي قائل بوده‌اند. در قرون وسطي از همه قسمت‌هاي درخت انجير به عنوان دارو استفاده مي‌شد؛ مثلا از برگ آن براي بهبود دردهاي سينه و سر و از دانه‌هاي آن براي قطع خونريزي‌ها استفاده مي‌كردند.


سميت و عوارض جانبي
مهم‌ترين عارضه جانبي ميوه و برگ انجير مربوط به وجود فورانوكومارين‌ها، به‌خصوص پسورالن آن است كه باعث واكنش‌هاي پوستي در بعضي افراد مي‌شود.
در اين نوع حساسيت، تماس برگ يا ميوه (به‌خصوص شيرابه انجير) با پوست بعضي افراد و سپس قرار گرفتن در معرض تابش نور، باعث ايجاد التهاب همراه با قرمزي و حتي تاول‌هاي شديد و زخم و تغيير رنگ پوست به قهوه‌اي تيره مي‌گردد كه در نوع شديد بسيار دردناك است. بهبودي نوع شديد اين حساسيت ممكن است هفته‌ها طول بكشد. در صورت ايجاد چنين حالتي، دور نگه داشتن قسمت آسيب‌ديده از نور خورشيد و چرب كردن مداوم پوست با كرم‌هاي چرب و مرطوب‌كننده به بهبودي سرعت مي‌بخشد.

تركيبات مهم
در هر 100 گرم انجير خشك (پخته نشده) مواد زير وجود دارند

انرژي 250 كيلوكالري
كربوهيدرات 87/63 گرم
قندها 92/47 گرم
آب 23 گرم
فيبرهاي محلول و نامحلول 8/9 گرم
پروتئين 3/3 گرم
چربي 93/0 گرم
ويتامين B1 (تيامين) 085/0 ميلي‌گرم
ويتامين B2 (ريبوفلاوين) 082/0 ميلي‌گرم
ويتامين B3 (نياسين) 619/0 ميلي‌گرم
ويتامين B5 (پانتوتنيك اسيد) 85/0 ميلي‌گرم
ويتامين B6 (پيريدوكسين) 106/0 ميلي‌گرم
ويتامين B9 (فولات) 9 ميكروگرم
ويتامين C 2/1 ميلي‌گرم
پتاسيم 680 ميلي‌گرم
كلسيم 162 ميلي‌گرم
منيزيم 68 ميلي‌گرم
فسفر 67 ميلي‌گرم
سديم 13 ميلي‌گرم
آهن 2 ميلي‌گرم
روي 55/0 ميلي‌گرم


داروشناختي و اثرات مهم
كاهش پرفشاري خون: انجير منبعي غني از پتاسيم است كه در كنترل فشار خون نقش اساسي دارد. بسياري از افراد به مقدار كافي ميوه و سبزيجات مصرف نمي‌كنند و برعكس، سديم زيادي از طريق نمك استفاده مي‌كنند كه در اين شرايط، بدن با كمبود پتاسيم و افزايش سديم روبه‌رو مي‌شود و فشار خون افزايش مي‌يابد. به همين دليل، موادي مانند انجير كه كلسيم و پتاسيم قابل توجهي دارد، به‌خصوص براي افرادي كه مبتلا به پرفشاري خون هستند، مفيد است. مصرف اين‌گونه مواد همراه با كاهش مصرف سديم (نمك) به كنترل فشار خون كمك مي‌كند.
يك روش شيرين براي كاهش وزن: انجير يكي از منابع خوب فيبر (الياف گياهي) است. الياف و غذاهاي حاوي فيبر در كنترل وزن مؤثرند. انجير كالري خيلي زيادي ندارد و چربي آن هم كم است. هر دانه انجير داراي 48 كالري و تقريباً بدون چربي است.
ضدسرطان: دلايل مختلفي مبني بر ضدسرطان بودن انجير در متون علمي برشمرده شده است؛ از جمله وجود پلي‌فنل‌ها كه خاصيت آنتي‌اكسيداني بسيار قوي دارند. از دلايل ديگر، وجود تركيبات كوماريني در انجير است كه اثرات ضدسرطان پوست و پروستات آنها تا حدي به اثبات رسيده است. همچنين، وجود آلدهيدبنزوئيك دليل ديگري براي اثرات ضدسرطاني انجير مي‌باشد.
تقويت‌كننده قلب و عروق: وجود مواد فلاونوئيدي در انجير مي‌تواند از امراض قلبي عروقي بكاهد. همچنين، مصرف برگ انجير در حيوانات آزمايشگاهي باعث كاهش كلسترول و تري‌گليسيريد خون آنها شده است.
جلوگيري از پوكي استخوان: انجير سرشار از كلسيم است كه مي‌تواند در استخوان‌سازي نقش مهمي داشته باشد. از طرف ديگر، مقدار قابل ملاحظه پتاسيم آن از هدر رفتن كلسيم در ادرار جلوگيري مي‌كند.
رفع يبوست: مقدار قابل ملاحظه فيبر (الياف) در انجير باعث رفع يبوست مي‌شود. به همين دليل انجير و شربت‌ آن از قديم به عنوان مسهل مورد استفاده بوده است.
كاهش قند خون: مصرف مقدار كم انجير مي‌تواند تا حدي قند خون را كاهش دهد. اين اثر به علت فيبر زياد موجود در آن است؛ ولي برگ انجير در كاهش قند خون مؤثرتر است. همچنين، عصاره برگ انجير مي‌تواند مصرف انسولين تزريقي را در افراد ديابتي كاهش دهد.
ضدكرم: سيستئين پروتئيناز موجود در ميوه و شيرابه انجير در از بين بردن نماتودهاي گوارشي مؤثر است. البته در زمان مصرف بايد از خنثي‌كننده‌هاي اسيد معده سايمتيدين و يا داروهاي گياهي خنثي‌كننده اسيد معده استفاده شود.
كاهش كلسترول و چربي: در مطالعات حيواني، عصاره برگ انجير باعث كاهش كلسترول و چربي شده است.
حفاظت كبدي: عصاره برگ انجير اثر محافظتي چشمگيري عليه آسيب‌هاي كبدي حاصل از تتراكلروركربن نشان داده است. همچنين، به علت خاصيت آنتي‌اكسيداني، باعث كاهش سطح ليپيدپروكسيداز شده و اثر مهاري روي آنزيم‌هاي سايتوكروم P450 داشته و مانع تبديل تتراكلروركربن به گونه‌هاي فعال و مخرب مي‌شود.

مهم‌ترين اثرات گزارش‌شده
حساسيت‌زا، ضدسرطان (پروستات، پستان، خون و سرطان‌هاي ديگر)، ضدميكروب، افزايش‌دهنده قواي جنسي، ضدكرم، ملين، ادرارآور، هضم‌كننده غذا، خلط‌آور، كاهش‌دهنده قند خون، شيرافزا، مسهل، پروتئوليتيك (هضم‌كننده پروتئين‌ها)، مقوي معده و مقوي.

استفاده از انجير در طب عاميانه و سنتي
در طب سنتي از شيرابه انجير براي از بين بردن زگيل و ميخچه به صورت موضعي استفاده مي‌شده كه ناشي از خاصيت پروتئوليتيك آن مي‌باشد. اين اثر سريع نبوده و تدريجي است. در قديم از جوشانده ساقه درخت انجير براي درمان آب آوردن انساج استفاده مي‌شده است. همچنين، جوشانده پوست درخت را جهت درمان اسهال مصرف مي‌كردند. از جوشانده انجير خشك نيز به عنوان تسكين التهاب مجاري تنفسي و التهاب اعضاي ديگر مانند كليه، مثانه و مواردي چون سرخك، مخملك، آبله، ذات‌الريه و اين گونه بيماري‌هاي التهابي استفاده مي‌شده است. همچنين، غرغره جوشانده انجير خشك را براي تسكين تحريكات مخاط دهان، گلو و لثه استفاده مي‌كردند. انجير خشك محرك اعمال روده و معده است؛ به همين دليل آن را براي درمان سوءهاضمه و يبوست‌هاي مزمن مي‌خوردند. در زمان‌هاي قديم از برگ درخت انجير در بيماري‌هاي جلدي مانند تومورها، سوختگي، زخم، زگيل، ميخچه و مشكلاتي مانند جذام و بواسير استفاده مي‌شد.
روزانه30 گرم شربت انجير براي رفع يبوست، دو عدد انجير خيس‌شده صبح ناشتا جهت تسكين سياه‌سرفه و جوشانده سه عدد برگ انجير (برگ‌ها را كه در آفتاب خشك شده‌اند در 300 ميلي‌ليتر يا يك ليوان آب به مدت 15 دقيقه بجوشانيد و سپس صاف كنيد)، جهت كاهش قند خون مصرف شود.

ميزان مصرف

گرچه ميزان معيني براي مصرف انجير گزارش نشده است، ولي با وجود خواص و فوايد متعدد و مهمش نبايد در خوردن آن زياده‌روي كرد. اجتناب از مصرف زياد انجير در بعضي منابع، از جمله كتاب ابن‌سينا، توصيه شده است.
 تشکر شده توسط : elham 66 , رزمینا , Dani - Sara , جلال علایی موسوی
#16
افزایش تراکم استخوان با این میوه!

۱۳۹۲/۲/۱۴
[تصویر:  20659752558318833738.jpg]

پتاسیم موجود در آن فشار خون را کنترل می کند و از بدن در برابر بیماری های قلبی و فشار خون محافظت می کند.

انجیر میوه بومی خاورمیانه و غرب آسیاست. خواص این میوه به قدری زیاد است که گفته می شود انسان تنها با خوردن انجیر می تواند زندگی خود را ادامه دهد.
انجیر غنی از کلسیم است و تراکم استخوان را افزایش می دهد.
▪ پتاسیم موجود در آن با از بین رفتن کلسیم از طریق ادرار مقابله می کند و در نتیجه مانع از نرمی استخوان می شود.
▪ برگ درخت انجیر برای سلامت قلب مفید است و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد.
▪ مانع بروز یبوست، کم خونی، سوءهاضمه و سرطان می شود.
▪ برای درمان بواسیر مفید است.
▪ پتاسیم موجود در آن فشار خون را کنترل می کند و از بدن در برابر بیماری های قلبی و فشار خون محافظت می کند.
▪ حافظه را تقویت و بی خوابی را درمان می کند.
▪ آنتی اکسیدان موجود در آن به حفظ نشاط کمک می کند.
▪ انجیر له شده را هفته ای ۲ بار روی آکنه یا جوش بمالید و پس از خشک شدن، صورت خود را بشویید. این روش برای رفع آکنه و جوش موثر است.
▪ منبع عالی فیبر است، در نتیجه در کاهش وزن موثر است.
مصرف منظم آن خطر بروز سرطان سینه را کاهش می دهد.
▪ آب انجیر تسکین دهنده برونشیت است

 تشکر شده توسط : anaram , shaytoon , paeazan , شيدا رها , elham 66 , رزمینا , برگ 7 , هانیه , Dani - Sara
#17
انجیر، تعرق را زیاد می‌كند

[تصویر:  131106166121881391021282362261929721082245102.jpg]

انجیر، تعرق بدن را زیاد می‌كند، ادرارآور است و حرارت بدن را كاهش می‌دهد.

انجیر برای کسانی كه می‌خواهند وزن اضافه كنند و یا برای بیمارانی كه دوره نقاهت خود را می‌گذرانند بسیار مفید است. بدین‌منظور می‌توان آن‌را با شیر سویا مخلوط كرده و بین غذاها خورد.

انجیر یكی از بهترین میوه‌ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است.

جوشانده انجیر خشك درمان‌كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، كلیه، ذات‌الریه، سرخك، مخملك و آبله است.

جوشانده غلیظ انجیر خشك برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است.

برای برطرف كردن سیاه سرفه، برونشیت و ذات‌الریه از قهوه انجیر استفاده كنید.

برای درست كردن این قهوه، ابتدا انجیر خشک را بو داده و سپس آن‌را آسیاب كنید تا به‌ صورت پودر درآید.

[تصویر:  kadbanooshar.jpg]

انجیر، دستگاه گوارشی را تقویت می‌كند. همچنین برای درمان سوء هاضمه مفید است.

سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیه سوپ، انجیر نارس را با گوشت بپزید‌.

جوشانده انجیر خشك در شیر برای درمان آنژین، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز مؤثر است.

یكی از داروهای بسیار مؤثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه است. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می‌برد.

انجیر را می‌توان همراه با میوه‌های دیگر مصرف كرد. ولی مصرف انجیر با میوه‌های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.
 تشکر شده توسط : sara2 , سها , elham 66 , رزمینا , برگ 7 , هانیه , Dani - Sara
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فواید گياه دارويي يونجه mojtaba2iran 4 12,628 2014/08/16, 03:56 AM
آخرین ارسال: HannahZ
  فواید و مقدار مصرف انواع شیر yaro 8 17,705 2013/10/06, 06:48 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  فواید قارچ mojtaba2iran 4 9,847 2013/09/12, 08:20 PM
آخرین ارسال: نازلی
  فواید گیاه والک نازلی 1 3,739 2012/07/04, 11:24 AM
آخرین ارسال: # پریسا #
  خواص انجیر omidvar 0 1,017 2010/09/22, 06:20 PM
آخرین ارسال: omidvar



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان