امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فوایدی از تمر هندی
#1
فوایدی از تمر هندی

نام تمر هندی برگرفته از نام تمبر به معنای خرمای خشك است؛ میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی كاملا رسید به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای متمایل به قرمز خواهد شد.
طعم این میوه زمانی كه خوب نرسیده بسیار ترش است و هر چه بیشتر می‌رسد شیرین‌تر می‌شود و بچه‌ها آن را به عنوان تنقلات می‌خورند.

این گیاه از خانواده‌ نخودهاست و میوه‌هایی شبیه باقلا دارد كه در ماداگاسكار به عنوان درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود.

میوه‌های این گیاه مورد علاقه بسیاری از مردم است و به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده غذا، دسر، شربت و آبمیوه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در هندوستان نه‌تنها میوه بلكه گل و برگ‌های این گیاه برای پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. بهترین نوع آن تمرهندی قرمز رنگی است كه حدود هفت ماه تا یك سال از عمر میوه آن گذشته باشد؛ البته كهنه یا فاسد شده آن كیفیت لازم درمانی را نخواهد داشت. (رطوبت و ترشی تمرهندی از بین نرفته باشد)‌

خواص درمانی:

ـ هندی‌ها خیسانده آن را برای درمان بیماری جزام استفاده می‌كنند.

ـ میوه‌های این گیاه سرشار از ویتامین C است و برای درمان اسكوربوت و سرماخوردگی مفید است.

ـ مقوی قلب و معده، از بین برنده حالت تهوع و استفراغ، ملین طبع و مسهل صفرا و اخلاط سوخته است.

ـ باعث پایین آمدن حرارت بدن (تب)‌ و رفع عطش می‌شود. میوه‌های این گیاه نیز باعث كاهش كلسترول خون و همچنین درمان اختلالات صفراوی می‌شود.

ـ ضماد آن جهت دررفتگی عضو و تقویت عضله و همراه با روغن حیوانی جهت باز كردن دمل در قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

ـ آشامیدن آب آن برای رفع هموروئید خونی (بواسیر)‌ مفید است و از برگ‌های آن برای درمان سوختگی استفاده می‌كنند. شربت تمرهندی مورد استفاده بسیاری از ملل است و باعث رفع تشنگی می‌شود.

امروزه تمرهندی كاربرد درمانی سنتی خود را، بخصوص در ایران، تقریبا از دست داده و صرفا به صورت خوراكی مصرف می‌شود. ازجمله می‌توان به رب و شیره تمرهندی اشاره كرد، رب تمرهندی چاشنی قلیه ماهی، معروف‌ترین خورش جنوبی‌ها و شهرهای آبادان و خرمشهر است.

همچنین اهالی جنوب پیش از تنوری كردن ماهی، پوست آن را به شیره تمرهندی آغشته می‌كنند. آش تمرهندی و خورش بامیه از دیگر خوراكی‌هایی هستند كه چاشنی آنها شیره تمرهندی است.

حواستان باشد تمرهندی را نباید در آب زیاد مالید زیرا موجت تهوع و استفراغ می‌شود، بلكه باید آن را در آب خیساند، وقتی در آب حل شد آن را صاف كرده و با كمی نبات یا شكر آشامید.

عوارض:


ـ خوردن زیاد تمر هندی باعث خراش روده و ایجاد سرفه می‌شود.

ـ ناشتا خوردن تمر هندی مضر است، خام، تازه و نورس آن بسیار نفاخ و دیرهضم است.


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
 تشکر شده توسط : شهرزاد , رزمینا , parastoo joon
#2
خواص خرمای هندی


مصرف این میوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذایی کمک کرده و رگه‌های فیبری یا آوندهای چوبی آن ملین بوده و رفع کننده یبوست و التیام دهنده همورویید (بواسیر) است.


[تصویر:  %D8%AA%D9%85%D8%B1%20%D9%87%D9%86%D8%AF%DB%8C.jpg]

خرمای هندی را می‌شناسید؟ همان خرمایی که هر سه تا 10 عدد آن همچون دانه‌های باقلا در غلافی قرار گرفته و بر خلاف خرمای معمولی طعم ترش و ملسی داشته و کم‌کالری‌تر است. همانی که طبع سردی دارد و مصرف آن در این روزهای داغ به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن کمک می‌کند. نشناختیدش؟ تمر هندی را می‌گوییم! هندی‌ها به این تمر، خرمای خشک هم می‌گویند.

گرچه در ایران تمر هندی کاربرد درمانی سنتی خود را تقریباً از دست داده است. اما رب و شیره آن هنوز چاشنی قلیه ماهی جنوبی‌ها بوده و آبادانی‌ها و خرمشهری‌ها از آن در معروف‌ترین خورش‌هایشان استفاده کرده و پوست ماهی را قبل از تنوری کردن به شیره این میوه آغشته یا از آن آش لذیذ و بی‌مثالی تهیه می‌کنند که اگر یک بار امتحانش کنید، مشتری دائم آش تمر هندی می‌شوید. اما این میوه چه مزایایی دارد؟


میوه‌ای سرد برای مزاج‌های گرم

تمر هندی انواع ترش، ملس و شیرین دارد. غنی از ویتامین C، کلسیم و پتاسیم است، اما ویتامین A و سدیم ندارد. به دلیل ترکیبات اسیدی طبع سردی داشته و با تقلیل اخلاط گرم، دمای بدن را سریع پایین آورده و رفع کننده گرمازدگی، خارش، کهیر، التهابات پوستی، جوش صورت، تنگی نفس ناشی از گرما و تهوع است. صفرابر خوبی است و از این رو یار مهربان کبد و تنظیم‌کننده چربی و تا حدودی کنترل‌کننده کلسترول خون است.

مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه می‌شود.

برای ریه و طحال خوب نیست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستی

و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوری شده آن استفاده کنید به دلیل نمک

بالایی که به آن می‌افزایند، قاتل فشارخونی‌ها می‌شود

پتاسیم، بیش‌ترین چیزی است که در آن وجود دارد و در نتیجه میوه‌ای مفید برای مبتلایان به پرفشاری خون است.

این میوه برای افراد سیگاری که ویتامین C بدن آن‌ها به شدت تحلیل می‌رود، موثر است و باعث تقویت قدرت ارتجاعی عروق خونی می‌شود و دوست صمیمی قلب است.

مصرف این میوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذایی کمک کرده و رگه‌های فیبری یا آوندهای چوبی آن ملین بوده و رفع کننده یبوست و التیام دهنده همورویید (بواسیر) است اما نکته مهم آن که تمر شیرین برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت مصرف دارد.


این تمر لگدتان نزند

مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه می‌شود. برای ریه و طحال خوب نیست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستی و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوری شده آن استفاده کنید به دلیل نمک بالایی که به آن می‌افزایند، قاتل فشارخونی‌ها می‌شود.

اگر هم محصول غیربهداشتی و از انواع وارداتی و بدون برچسب فارسی‌نویس وزارت بهداشت باشد حاوی مهمانان ناخوانده از جمله حشرات زنده، لاروها یا اجساد آن است که با چشم غیرمسلح هم می‌توان آن‌ها را رویت کرد. اما تنیده‌ها، فضولات یا پوسته‌های تخم و شفیره یا کپک‌زدگی محصول چیزی نیست که بتوان آن را به راحتی دید و با عرض پوزش به همراه طعم ترش و دل چسب تمر هندی خورده می‌شود که اگر مسمومتان کند دل پیچه، تهوع، تب و سرانجام اسهال خونی چنان گریبانتان را می‌گیرد که حداقل چهار تا پنج روز خانه‌نشین‌تان می‌کند بنابراین اگر می‌خواهید از این بلای هندی جان سالم به در ببرید، انواع تازه آن را که در بسته‌بندی‌های مقوایی و دارای پروانه بهداشت و تاریخ مصرف است، انتخاب کنید.
 تشکر شده توسط : moon light , naarin.p , رامنا , farzaneh20
#3
فواید و خواص تمر هندی (Tamarind)


تمر هندی (به عربی: تمر هندی، به معنای خرمای هندی)‏ (نام علمی: Tamarindus indica) درختی گرمسیری از تیرهٔ پروانه‌داران و زیرخانوادهٔ ارغوانیان است.
خاستگاه این گیاه مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است. میوهٔ این درخت به شکل لوبیایی درشت و قهوه‌ای و ترش‌مزه و سرشار از قند است.
تمر هندی در میان ساکنین ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود.


[تصویر:  Tamarind.jpg]

مصارف خوراکی
میوهٔ کال تمر هندی دارای گوشتی سبز و بسیار ترش است که اغلب به عنوان چاشنی و برای ترش کردن غذا استفاده می‌شود.
تمر هندی رسیدهٔ که شیرین‌تر می‌باشد در بسیاری از مناطق به عنوان میوه مصرف می‌شود. تمر هندی هم‌چنین برای تهیهٔ دسر، مربا، شربت، بستنی، آب‌میوه و نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیهٔ بسیاری از سس‌ها نیز از تمر هندی استفاده می‌شود.
در هند، نه تنها میوه، بلکه گل و برگ‌های تمر هندی برای پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در مکزیک، از تمر هندی برای تهیهٔ خوراکی‌های متنوعی به صورت نمک‌زده، خشک‌شده، فلفل‌زده، آب‌نبات و غیره استفاده می‌شود.
مصریان نیز از این میوه برای تهیهٔ نوشیدنی خنک و ترشی استفاده می‌کنند که در تابستان بسیار مصرف می‌شود.

مصارف دارویی
این میوه به‌عنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمر هندی هم‌چنین در برخی مناطق آسیای شرقی و آفریقا به منظور درمان گلودرد، اختلالات گوارشی، درد بدن و تمیزکنندهٔ صورت مصرف می‌شود.
این روزها مصرف میوه های ترش در میان وعده ها کمک بسیاری به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن می کند. تمر هندی از آن دسته میوه های ترش و سرد بوده که از این خاصیت بی بهره نیست. این میوه دارای قند، پروتئین، اسید سیتریک، اسید مالیک، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، آهن و مواد فیبری بوده

خاصیت تمر هندی
این روزها مصرف میوه های ترش در میان وعده ها کمک بسیاری به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن می کند. تمر هندی از آن دسته میوه های ترش و سرد بوده که از این خاصیت بی بهره نیست. این میوه دارای قند، پروتئین، اسید سیتریک، اسید مالیک، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، آهن و مواد فیبری بوده و فاقد ویتامین A ، سدیم، چربی و کلسترول است. این میوه دارای دو نوع ترش و شیرین است و نوعی میوه هندی محسوب می شود.

خواص دارویی: تمر هندی خنک کننده بدن است و دمای بدن را پایین می آورد و برای رفع تشنگی خصوصا در فصل گرما موثر است. برطرف کننده صفرا بوده و اخلاط شدید و گرم با خوردن تمر هندی کاهش می یابد. تمر هندی به دلیل آن که فاقد سدیم و سرشار از پتاسیم است فشار خون را پایین آورده، جوش های جلدی و التهاب ناشی از آن را کاهش می دهد، ضمن آنکه برطرف کننده تنگی نفس هم هست. چنانچه مایلید غذایی که می خورید زود هضم شود، توصیه می کنیم مقدار کمی تمر هندی همراه یا بعد از غذا میل کنید.
این میوه دارای ویتامینC و مواد معدنی همچون آهن است و برای افراد سیگاری که ویتامینC بدن آنها به شدت تحلیل می رود موثر است. تمر هندی و دم کرده آن خاصیت ملین دارد و چنانچه با آب مخلوط شود ضدنفخ می شود. برای تهیه دم کرده تمبرهندی باید چند تکه آن را با کمی آب جوش مخلوط کرده و بگذارید مدت یک ساعت بماند، سپس دم کرده را در طول روز مصرف کنید. این دم کرده را در درمان یبوست استفاده می کنند. ضمادی که از تمر هندی پخته تهیه می شود برای تسکین ورم، برطرف کردن سستی عضلات و قسمت های دردناک بدن مفید است.
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان