امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فشارخون و راه کنترل آن
#1
متخصصان علوم پزشكي در آمريكا موفق به شناسايي يك سيستم جديد كنترل فشارخون در واحدهاي ساختاري كليه‌ها شده‌اند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، هر كليه تقريبا از يك ميليون واحد فعال موسوم به «نفرون» تشكيل شده است. اين واحدهاي ساختاري پايه‌اي پس‌ماندهاي خون را دفع مي‌كنند، برخي از مواد را بازيافت كرده و در صورت قابل استفاده بودن دوباره به بدن باز مي‌گردانند و باقي آن را كه بلااستفاده است به شكل ادرار از بدن خارج مي‌كنند. بخش انتهايي نفرون‌ها كه نفرون ديستال نام دارد با كنترل مقدار سديم در خون به تنظيم فشارخون كمك مي‌كند.

به گزارش پايگاه اينترنتي مدگورو، متخصصان مركز پزشكي دانشگاه تگزاس در سان‌ آنتونيو در مطالعات جديد خود نشان داده‌اند كه چطور اين عملكرد ضروري و حياتي در نفرون ديستال تنظيم مي‌شود.

اين متخصصان نشان دادند كه تنظيم سديم توسط نفرون ديستال تحت كنترل يك سيستم تنظيم منطقه‌اي است.

بنابراين گزارش، فقدان يا عملكرد ناقص اين سيستم منجر به بروز فشارخون بالا مي‌شود. با آگاهي از اين سيستم متخصصان اميدوارند كه به زودي به روشي موثر براي مقابله با اين عارضه خاموش اما مرگبار دست پيدا كنند.

به گزارش ايسنا، از آنجايي که بسياري از افراد مبتلا به فشارخون از بيماري خود آگاه نيستند، كنترل منظم آن توصيه مي‌شود زيرا اين بيماري مانند بالا بودن چربي‌هاي خون مي‌تواند براي سال‌ها بي‌ سروصدا وجود داشته باشد بدون آن که هيچ گونه علائمي را در شخص مبتلا بروز دهد.

مطالعات ثابت كرده است که شيوع فشار خون بالا در مناطقي از جهان که مصرف نمک بالا است به مراتب بيشتر است. مصرف نمک زياد از دوران شيرخوارگي پايه‌اي براي بالا رفتن فشارخون در سنين بالاتر خواهد شد. همچنين محدود کردن مصرف نمک در سنين بالاتر براي بازگرداندن فشارخون به سطح مناسب، کافي نيست و تنها کمي منجر به بهبودي مي‌شود.

يک قاشق چاي خوري نمک حاوي 2300 ميلي گرم سديم است که اين مقدار معادل کل مقدار مصرفي توصيه شده روزانه است. نرخ ابتلا به فشارخون بالا در افراد چاق دو برابر افرادي است که اضافه وزن ندارند و در محدوده وزن طبيعي هستند. در اين موارد کاهش اندک وزن نيز به پايين آوردن فشار خون شما کمک مي‌کند.

افزايش فشارخون مي‌تواند اعضاي مختلفي از جمله قلب، عروق خوني، کليه‌ها و مغز را تحت تاثير قرار دهد. در واقع همه افراد فشار خون دارند. خون براي گردش موثر در عروق بدن از نيرو و فشاري برخوردار است که آن را به نقاط مختلف بدن مي‌رساند. اما در واقع افزايش فشار خون از حد طبيعي بيماري تلقي مي‌شود. به طور کلي با افزايش سن خطر ابتلا به اين عارضه افزايش پيدا مي‌كند.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
#2

از علایم اولیه افزایش فشار خون سرسری نگذرید [تصویر:  21551493619088656532.jpg]

پزشکی . نت : کنترل پرفشاری خون درمراحل اولیه مثل هر بیماری دیگری آسان تر از زمانی است که مشکل، وارد مرحله حاد خود شده باشد. جدی گرفتن سه علامت زیر گام موثری برای تشخیص و اقدام به موقع در زمینه این بیماری است.

منبع : ریدرز دایجست

برگردان و تدوین : دکتر بابک یکتاپرست

وقتی فشار خون در بالاترین حد نرمال است

نزدیک به یک سوم جمعیت بزرگسال آمریکا دچار افزایش خفیف فشار خون هستند. ( فشار خون بین 81/121 و 89/139 میلی متر جیوه)

اما از این افزایش مختصر به سادگی نباید گذشت. زیرا در این شرایط، احتمال بروز سکته های مغزی دو برابر حالت عادی است. معمولا توصیه اکثر پزشکان در این موارد این است که مورد خاصی نیست و تنها باید مراقب بود. اما شرط عقل اقدام به موقع برای جلوگیری از پیشرفت این عارضه است.


وقتی فشار خون به طور خزنده بالا می رود

مطالعات انجام شده نشان می دهند که در سنین بین 35 تا 64 سالگی، به ازای هر 10 سال افزایش عمر، فشار خون در بانوان به میزان 8 تا 10 میلی متر جیوه و در مردان به میزان 4 تا 5 میلیمتر جیوه بالا می رود. همین افزایش تدریجی می تواند شما را در گروه افراد مبتلا به پرفشاری خفیف یا حتی شدید قرار دهد. در واقع مشاهده آغاز افزایش خزنده فشار خون، مناسب ترین وقت برای این است که با اقدام به موقع، بیماری را در نطفه خفه کنید.

وقتی فشار خون، فقط در مطب دکتر بالا می رود


به این عارضه اصطلاحا پرفشاری حساس به روپوش سفید گفته می شود. در این حالت فشار خون فرد به هنگام کنترل در خانه نرمال است اما به هنگام مراجعه به پزشک، فشار خون بالا گزارش می شود. این عارضه می تواند به دلیل افزایش ضربان قلب ناشی از استرس باشد، اما در برخی موارد نیز می تواند نشانه شروع عارضه تصلب شرایین ( سخت شدن دیواره رگ ها به دلیل رسوب چربی) باشد.

لینک به منبع : http://www.rd.com/health/3-blood-pressure-sign-you-should-never-ignore


و اما چه باید کرد ؟

دکتر بابک یکتاپرست


داشتن هر یک از نشانه های بالا نباید موجب نگرانی شما شود. بلکه زنگ خطری است که بدن شما به صدا در آورده. در واقع یک هشدار جدی است برای اینکه شرایط زندگی و تغذیه خود را اصلاح کنید. معمولا بروز این نشانه ها نیاز به مصرف داروی خاصی ندارد. تنها رعایت چند نکته اساسی برای اصلاح روش زندگی، نقش موثری در رفع علایم یاد شده دارند.

کاهش میزان استرس روزانه، کاهش مصرف نمک و چربی در رژیم غذایی، مصرف سبزیجات و میوه جات تازه و گنجانیدن یک فعالیت ورزشی سبک در برنامه روزانه، راهکار مفیدی است که سلامت شما را تضمین می کند. یقینا ایجاد این تغییرات در شرایط زندگی امروز و با وجود فشارهای اقتصادی موجود کار آسانی نیست. ولی جدی نگرفتن زنگ خطرها معمولا عواقب بدتری را به دنبال خواهد داشت. مسلما در صورت حاد شدن مشکل، ناچار خواهید شد علاوه بر کم کردن اجباری ساعات کار ( به دلیل بستری شدن دربیمارستان ) و مصرف اجباری غذاهای رژیمی ، هزینه های تشخیص و درمان بیماری را نیز متحمل شوید. انتخاب با شماست.


یک خاطره
از یک دوست

یادش به خیر در زمان دانشجویی، یکی از اساتید خوش ذوق، به بیماری که می گفت با توجه به فشار کاری وقتی برای ورزش ندارد، پاسخ داد: "با شرایطی که قلبت داره دو راه بیشتر نداری. اولی اینه که یک ساعت در روز ورزش کنی. دومی اینه که 24 ساعت در روز تو بیمارستان بخوابی."

 تشکر شده توسط : yummy , ساغر , سـاناز , nahid , شهرزاد , shokolat
#3
کاهش فشارخون با سو‌پ ‌پای‌مرغ

سوپ مرغ نه تنها به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند بلکه در کاهش فشارخون هم موثر است. پژوهشگران ژاپنی که در مورد رژیم‌های غذایی موثر بر فشار خون تحقیق می‌کنند، می‌گویند پروتئین‌های ‌موجود در سوپ پای مرغ تأثیری بلندمدت دارند.


پای مرغ حاوی پروتئین‌های فروانی است که مانند داروهای کاهش دهنده فشارخون عمل می‌کند. تحقیقات مختلف پژوهشگران ژاپنی بر روی رژیم‌های غذایی موثر بر فشار خون، پیشتر اثر مثبت سوپ مرغ بر تنظیم فشار خون را ثابت کرده بودند. البته شیوه تهیه این سوپ بسیار مهم است.

تفاوت سوپ سینه‌مرغ با پای‌مرغ

به گزارش دویچه‌وله، به عنوان مثال سوپ سینه مرغ تنها مدت کوتاهی بر میزان فشار خون تأثیرگذار است. یکی از پروتئین‌های موجود در سوپ سینه مرغ، پروتئین‌کلاژن مانندی است که مانند مهار کننده ACE عمل می‌‌کند. مهار کننده ACE موجب کاهش خفیف ضربان قلب و در نهایت کاهش حجم خون جابه‌جا شده در عروق می‌شود.

البته از آن جایی که میزان این پروتئین در سوپ سینه مرغ اندک است، خوردن این سوپ اثر چندانی بر میزان فشار خون ندارد. پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات خود تأثیر سوپ پای‌مرغ را بر میزان فشار خون امتحان کردند.

این سوپ از آنجا که به دلیل ظاهر آن به مذاق برخی از مبتلایان به فشار خون بالا خوش نمی‌آیند، ابتدا بر روی موش‌های آزمایشگاهی که فشار خون بالا داشتند امتحان شد. نتیجه این تحقیق پژوهشگران ژاپنی را غافلگیر کرده است.

ترکیبی از ۴ پروتئین تأثیرگذار

سوپ مرغ علاوه بر این، منبع غذایی مناسبی برای تأمین ویتامین D و کلیسم بوده و حاوی چهار ترکیب پروتئینی است که نقش مهمی در کنترل فشار خون بازی می‌کنند. این پروتئین‌ها اثر بلندمت بر کاهش فشار خون دارند و در برخی از موش‌های آزمایشگاهی، فشار خون بالا را کاملأ درمان کردند.

حدود یک میلیارد نفر از جمعیت جهان از فشارخون بالا رنج می‌برند. فشار خون بالا موجب نارسایی در فعالیت قلب و عروق می‌شود و خطر ابتلاء به سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش می‌د‌هد. بهترین روش برای کنترل فشار خون بالا رعایت رژیم غذایی مناسب است.

تحقیقات پژوهشگران ژاپنی پیش‌تر، اثر ماهی تن و ماهی ساردین بر کاهش خون را ثابت کردند. سوپ پای ‌مرغ را هم اکنون می‌‌توان به رژیم غذایی کم‌نمک برای کنترل فشار خون و شاید درمان قطعی آن اضافه کرد.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : baran1390 , shokolat , paeazan
#4
بد نیست کمی راجع به حقیقت فشار خون و کم و کیف آن اطلاعاتی کسب کنیم تا بهتر بتوانیم اصطلاحات و اختلالاتی نظیر فشار خون بالا و پایین را درک کنیم.


فشار خون پایین
زمانی که جریان خون به قدری کاهش می یابد که اکسیژن و مواد مغذی کافی را به ارگان های حیاتی بدن نظیر مغز ، قلب و کلیه نمی رساند در عملکرد این ارگان ها ایجاد اختلال می کند.

فشار خون نرمال و سالم چیست؟
زمانی که قلب می تپد ، خون درون رگ های بدن جاری می شود. فشار خون سیستولیک مربوط به فشار ناشی از رگ ها در زمان پمپاژ قلب است.و فشار دیاستولیک فشار ناشی از استراحت شریان ها را بیان می کند و این درست زمانی است که خون درون قلب جمع می شود تا مجددا عمل پمپاژ صورت بگیرد. هر نوع فشار خون بالاتر از 120/ 80 میلی متر جیوه را فشار خون بالا می دانند.

زمانی که قلب در حالت استراحت است بطن چپ پر از خون برگشتی از ریه ها می شود . سپس بطن چپ منقبض شده و خون درون شریان ها جریان می یابد. نبضی که با قرار دادن انگشت در محل شریان ها احساس می کنیم نتیجه انقباض بطن چپ می باشد.

فشار خون چگونه تشخیص داده می شود؟
فشار خون به کمک مقدار خونی که توسط بطن چپ درون رگ ها پمپ می شود و مقاومت دیواره رگ ها در برابر جریان خون شناخته می شود.به طور کلی فشار خون زمانی که مقدار خون بیشتری پمپاژ می شود و یا زمانی که دیواره رگ ها تنگ و سخت شده باشد، بالاتر است و فشار خون پایین زمانی که خون کمتری پمپاژ شود یا مقاومت رگ ها کمتر باشد عارض می شود.

چگونه می توان فشار خون نرمال را حفظ کرد؟
بدن به کمک سلول ها گیرنده عصبی به نام بارارسپتور می تواند فشار خون را کنترل نماید.این سنسورها در مسیر شریان های بزرگ نزدیک قلب قرار دارد و به محض دریافت و احساس فشار خون پیام هایی به قلب ، شریان ها ، سیاهرگ ها و کلیه ها ارسال می کند تا با ایجاد تغییر فشار خون را به حالت نرمال برگردانند. هدف از این تنظیم خودکار حفظ برونداد قلب یعنی خون به تمام ارگانها و بخش های بدن است.

پیام های بارارسپتور می تواند باعث افزایش سرعت قلب و انقباض متوالی تر آن برای ارسال بیشتر خون شود. این پاسخ باعث افزایش جریان خون و به عبارتی افزایش فشار خون می شود.

بارارسپتور ی تواند با ارسال پیام به سیاهرگ ها باعث اتساع آنها شود. در نتیجه خون بیشتری درون سیاهرگ ها باقی می ماند و خون کمتری به قلب باز می گردد و به تعاقب آن خون کمتری درون شریان ها پمپاژ می شود و به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد. به عبارتی دیگر می توان گفت اگر سیاهرگ ها باریک شود، خون کمتری درون سیاهرگ انباشته می شود و این مقدار به داخل قلب بازگشت کرده و باعث افزایش پمپاژ و به عبارتی افزایش فشار خون می شود.
زمانی که فشار خون بالاست، رسپتورها با ارسال پیام به شریان ها باعث اتساع آنه و کاهش مقاومتشان در برابر جریان خون می شود و به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد.اگر فشار ناشی از پمپاژ کم باشد شریان های تنگ در مقابل جریان خون مقاومت بیشتری کرده و باعث افزایش فشار خون می شوند.
نقش کلیه ها در تنظیم فشار خون از طریق تولید ادرار صورت می گیرد. ادرار به طور قالب همان آبی است که از خون دریافت می شود.زمانی که کلیه ها ادرار بیشتری تولید می کنند، مقدار خونی که درون سیاهرگ و سرخرگ جریان دارد کاهش می یابد و به تعاقب آن فشار خون کاهش می یابد. زمانی که کلیه ها ادرار کمتری تولید کنند مقدار خون درون این نوع رگ افزایش می یابد و فشار خون بالا می رود.

ایا فشار خون پایین برای سلامتی مضر است؟
افرادی که فشار خون پایین دارند کمتر دچار سکته ، بیماری های کلیوی و قلبی می شوند. ورزشکاران، افرادی که به طور مرتب ورزش می کنند ، افرادی که به طور منظم وزن خود را کنترل می کنند و عدم استعمال دخانیات باعث کاهش فشار خون می شود. بنابر این تا زمانی که کاهش فشار خون به قدری نباشد که به ارگان ها آسیب وارد کند می توان گفت که مفید ا ست.

علائم فشار خون پایین
اگر افت فشار خون نرمال باشد هیچ علائم بالینی در پی ندارد. اما اگر از مقدار متعادل پایین تر رود باعث بروز علائمی نظیر سرگیجه، کدورت در بینایی، ضعف ، گیجی و حالت تهوع می شود. از جمله علائم دیگر درد قفسه سینه ، کوتاه شدن تنفس ، سردی بدن ، مرطوبی پوست و غش کردن می باشد.

علت کاهش فشار خون
بیماری هایی که باعث کاهش حجم خون می گردد (مثل خونریزی و کم آبی) باعث کاهش خروجی قلب و کاهش فشار خون می شود. عوارض جانبی داروهایی که باعث کاهش فشار خون می شود حتی می تواند منجر به آسیب نخاعی نیز گردد.

دلایل عصبی کاهش فشار خون
بدن نیاز به عملکرد صحیح دستگاه اعصاب مرکزی دارد تا بتواند فشار خون را در حد نرمال حفظ کند. به طول نرمال بین عملکرد سیستم آدرنالین و عصب واگوس(عصب دهم مغز) تعادل برقرار است. اگر این عصب تحریک شود باعث اتساع سیاهرگ ها شده و خون کافی به قلب باز نمی گردد و فشار خون دچار افت می شود.سنکوپ این عصب در نتیجه محرک های سمی نیز اتفاق می افتد. گاهی نیز این عصب در نتیجه فشار زیاد از حد ناشی از دفع ادرار و مدفوع تحریک می شود.
اگر جریان آدرنالین در شریان ها متوقف شود(مثلا در اسیب های نخاعی) فشار دیواره شریان ها از بین می رود و متسع می شوند و فشار خون حذف می شود.

دلایل غیر عصبی افت فشار خون
از جمله دلایل غیر عصبی افت فشار خون عبارتند از خونریزی، کم آبی ناشی از اسهال و استفراغ ، عفونت و عملکرد غلط غده ادرنال. بارداری نیز باعث افت فشار خون می شود که البته از علائم طبیعی تلقی می شود.

چه داروهایی باعث افت فشار خون می شود؟
از جمله داروهایی که باعث کاهش فشار خون می شود عبارتند از داروهای فشار خون که گاهی بیش از حد تاثیر گذار است و باعث افت بارز فشار خون میشود. از دیگر داروهایی که باعث افت فشار خون می شود عبارتند از بعضی از داروهای ضد افسردگی، داروهای درمان عدم قابلیت نعوظ در مردان و داروهای درمان پارکینسون. الکل و داروهای مسکن درد نیز باعث کاهش فشار خون می شود.


دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : # پریسا # , شهرزاد , نازلی , SSA
#5
توصیه های مهم برای کاهش فشار خون




از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر کنترل منظم آن وجود دارد، زیرا این بیماری مانند بالا بودن چربی‌های خون، می ‌تواند برای سال ها بی‌ سر و صدا وجود داشته باشد، بدون آن که هیچ گونه علائمی را در شخص مبتلا بروز دهد. از این رو مواردی به شکل توصیه ‌وار در زیر مطرح می ‌گردد و امید است با به کاربندی این موارد، به حل مشکل بالا بودن فشارخون بپردازید:

1 - مصرف آب سالم و گوارا را به میزان قابل توجهی در روز توصیه می ‌کنم. یک لیوان آب میوه ی رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C ، موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می ‌شود.

2 - مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید.

3 - مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

4 - تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز 4 وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می ‌کنند، در نوجوانی فشار خون پایین‌ تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله ی قلبی، سکته و سایر بیماری های ناتوان ‌کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می ‌شوند، بیشتر است.

5 – سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتماً غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل فرمایید.

6 - با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی را بهبود بخشید.

7 - نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

8 - از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه ی حرارت‌های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می ‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده ی چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.


9-از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه ‌ای جداً خودداری کنید.10 - چای، قهوه و شکلات را بسیار محدود کنید و تا 1 ساعت پس از صرف غذا چای ننوشید و به جای آنها از چای‌ها و دم‌کردنی‌های گیاهی (مثل گل گاو زبان) استفاده کنید.

11 - از مصرف نمک و غذاهای پُر نمک و ادویه بپرهیزید. به جای نمک می ‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه‌‌جات مفید (زردچوبه- دارچین و...)، پودر سیر و پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنید.

12 - موادی مثل کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌ها و روغن‌های جامد را از برنامه ی غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون- روغن‌های گیاهی مایع و روغن‌ ماهی استفاده کنید.

13 - مغز‌ها و دانه‌های گیاهی مثل گردو حاوی موادمغذی بی ‌شماری هستند. می ‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها کمک شایانی می ‌کند.

14 - حداقل 3 بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.

15 - از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌ کند، استرس و عصبانیت است.

16 - هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید، کار کردن بی ‌وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد. حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه ی روز ندارید، برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید.

17 - ورزش‌هایی مثل: پیاده ‌روی، شنا، دوچرخه?سواری ورزش‌های مناسبی برای پایین آوردن فشار خون به شمار می ‌آیند. بنابراین حداقل 3 بار در هفته و هر بار حداقل 30 دقیقه ورزش کنید.

18 - از گلپر، آویشن، نعناع خشک، کنجد و... به جای نمک استفاده کنید.

19 - سیگار را به طور کامل از برنامه ی‌ زندگی خود حذف کنید.

امید است با راهکارهای تغذیه ‌ای ارائه شده گامی مؤثر در جهت کاهش فشار خون و از بین علل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بردارید و جاده ی زندگی را با همواری بیشتری طی کنید.




عواملی که باعث بالا رفتن فشار خون می‌ شوند:

* استرس:
هنگامی که در وضعیتی فوق ‌العاده، اعم از تغییر موقعیت، اضطراب، عصبانیت و... قرار می ‌گیریم، بدن ما فعالیت خود را با یک سری تغییرات سریع داخلی تنظیم می‌ کند که یکی از مهم‌ترین آنها، آزاد شدن هورمون آدرنالین از غدد فوق کلیوی است که با افزایش تعداد ضربان قلب و تنگ کردن عروق به کمک یک سری ترشحات دیگر، منجر به بالا رفتن فشار خون و رسیدن خون اکسیژنه به عضلات و مغز می ‌شود.




* نمک:
ثابت شده است که شیوع فشار خون بالا در مناطقی از جهان که مصرف نمک بالاست، بیشتر است. مصرف نمک زیاد از دوران شیرخوارگی پایه‌ ای برای بالا رفتن فشار خون در سنین بالاتر خواهد شد. محدود کردن نمک در سال های بعدی برای بازگرداندن فشار خون به سطح مناسب کافی نیست و کمی منجر به بهبودی می ‌شود.

یک قاشق چای خوری نمک حاوی 2300 میلی گرم سدیم است که این مقدار معادل کل مقدار مصرفی توصیه شده ی روزانه را تشکیل می ‌دهد.




* سیگار:
با اولین پک به سیگار یا پیپ، فشار خون سیستولیک تا 25 میلی ‌متر جیوه افزایش می ‌یابد و علت آن نیز، آزاد شدن آدرنالین است.




* تصلب شرایین (سخت ‌شدن دیواره رگ‌ها):
تصلب شرایین علت اصلی پرفشاری مزمن خون است که عامل شروع آن، آسیب به جدار داخلی عروق است و به دنبال رسوب کلسیم، کلسترول و فیبرین و... در جدار عروق رخ می ‌دهد.




* چاقی:
فشار خون بالا در افراد چاق، دو برابر افرادی که اضافه وزن ندارند و در محدوده وزن طبیعی هستند، شایع ‌تر است. در این موارد، کاهش اندک وزن نیز به پایین آوردن فشار خون شما کمک می‌ کند.



 تشکر شده توسط : نازلی
#6
فشار خون چیست؟

افزایش فشار خون می تواند اعضای مختلفی از جمله قلب، عروق خونی، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.در واقع همه افراد فشار خون دارند! خون برای گردش موثر در عروق بدن از نیرو و فشاری برخوردار است که آن را به نقاط مختلف بدن می رساند. این افزایش فشار خون است که بیماری تلقی می شود.
افزایش فشار خون می تواند اعضای مختلفی از جمله قلب، عروق خونی، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.
میزانی از فشار خون که بالا در نظر گرفته می شود در منابع مختلف متفاوت است ولی معمولاً به فشار خون بیشتر از٩٠/١٤٠میلیمتر جیوه افزایش فشار خون اطلاق می شود. به فشار خون افزایش یافته گاهی قاتل خاموش گفته می شود چون اگرچه معمولاً بی علامت است ولی می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.
فشار خون بالا در چه کسانی دیده می شود؟
فشار خون بالا خصوصاً در افراد مسن بسیار شایع است.تقریباً در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشار خون بالا رنج می برند. در بیماران جوانتر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می یابد.

علت ایجاد فشار خون بالا چیست؟
علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است . در بیشتر موارد افزایش مقاومت محیطی عروق مسئول افزایش فشار خون است که خود علل متفاوتی دارد.
عوامل مستعد کننده چیستند؟
بیشتر مردم (نزدیک به نود و پنج درصد آنها) از نوعی افزایش فشار خون رنج می برند که علت مشخصی برای آن یافت نشده است. به این فرم، افزایش فشار خون اولیه گفته می شود.
عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:
سن : در مطالعات مختلف نشان داده شده است که سیر پیشرونده افزایش فشار خون با افزایش سن ارتباط دارد.
ژنتیک : به خوبی اثبات شده است که عوامل ژنتیکی که به ارث می رسند با افزایش فشار خون ارتباط دارند.
نژاد : سفید پوستان ونژاد هندواروپایی بیشتر دچار افزایش فشار خون می شوند.
عوامل محیطی : مانند چاقی، الکل، نمک زیاد و استرس نیز موثر هستند.
پنج درصد باقی مانده مبتلایان به فشار خون افزایش یافته علت مشخصی برای بیماری خود دارند. به این نوع، افزایش فشار خون ثانویه گفته می شود.
عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:
بیماری کلیوی : به دلیل احتباس آب و نمک در بدن موجب بالا رفتن فشار خون می شود. این افزایش، خود می تواند باعث ایجاد بیماری کلیوی شود و یا آن را بدتر کند.
بیماریهای غدد درون ریز : (مانند سندرم کوشینگ، هایپرپلازی آدرنال و فئوکرومو سایتوما).
داروها و سموم : افزایش فشار خون می تواند عارضه جانبی استروئیدها، الکل، کوکائین، سیکلوسپورین و اریتروپوئیتین باشد. مصرف مواد حاوی تیروزین مانند برخی از پنیرها در افرادی که از داروهای ضد افسردگی خاصی استفاده می کنند ممکن است منجر به حمله افزایش فشار خون در این افراد شود. خطر افزایش فشار خون در زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، بیشتر است.
اشکال در سیستم عصبی خودکار و یا سیستم هورمونی کلیه ( رنین آنژیوتانسین ).
مقاومت به انسولین
فشار بالا در اوایل بارداری ممکن است نشان دهنده افزایش فشار خون اولیه باشد. فشار خون بالا در نیمه دوم حاملگی پره اکلامپسی نامیده می شود که معمولاً اگر کنترل شود، پس از زایمان از بین می رود و مشکل جدی ایجاد نمی کند.
چرا باید فشار خون بالا را کنترل کرد؟
فشار خون بالا یک عامل خطر مهم در ایجاد نارسایی قلبی است. همچنین می تواند موجب نارسایی کلیه، مشکلات عروق محیطی، تخریب عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی شود به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است.
اگر میزان فشار خون به سرعت بالا رفته و به حدود ١٣/٢٠٠ برسد به آن فشار خون بدخیم گفته می شود که آسیب زیادی ایجاد می کند و موجب مرگ و میر می شود.
فشار خون بالا چگونه تشخیص داده می شود؟
میزان فشار خون : فشار خون در چند نوبت و در شرایط استاندارد اندازه گیری می شود.
عکس قفسه سینه : ممکن است علائم نارسایی قلبی و بزرگ شدن قلب را نشان دهد.
نوار قلب : ممکن است بزرگی بطن چپ یا کم خونی موضعی (ایسکمی) را نشان دهد.
آزمایش خون : اوره و الکترولیتها برای بررسی عملکرد کلیه و همچنین چربی و قند خون.
آزمایش ادرار : برای یافتن بیماری کلیوی.

فشار خون بالا چگونه درمان می شود؟
هدف از درمان رساندن فشار خون به کمتر از٩٠/١٤٠ در افراد معمولی و کمتر از٨٥/١٣٠ در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی یا دیابت است. با این هدف که در دراز مدت خطر عوارض وخیمی که گفته شد کاهش پیدا کند.
برای کمک به کاهش عوارض بهتر است:
*سیگار ترک شود تا آسیب عروقی کمتر گردد.
* کاهش وزن با رژیم غذایی و یا ورزش.
* کاهش مصرف نمک و اجتناب از مصرف غذاهایی که شور تهیه می شوند.
*افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم.
*کاستن از استرس.
برای کنترل فشار خون پزشک ممکن است داروهای مختلفی تجویز کند که مکانیسمهای متفاوتی دارند. معمولاً یک نوع دارو همراه تغییر شیوه زندگی به صورتی که گفته شد به کار می رود. اگر به اندازه کافی موثر نباشد داروهای دیگری اضافه می شوند. انتخاب دارو به عوامل متعددی از جمله شرایط جسمانی فرد بستگی دارد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نازلی
#7
[تصویر:  b.200.133.16777215.0.stories.People.2012...960172.jpg]


تفاوت فشار خون در دو بازو 'نشانه خطر بالقوه'
|




محققان ادعا کرده اند که اختلاف زیادی فشار خون در دو بازو می تواند نشانه ای از خطر مرگ زودرس باشد.





مطالعه ۲۳۰ بیمار مبتلا به فشار خون بالا نشان داد کسانی که اختلاف فشار سیستولیک (رقم بالایی) آنها در دو بازو زیاد بود با خطر بیشتر مرگ در اثر حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر عوامل روبرو بودند.
بنیاد قلب بریتانیا می گوید کسانی که دچار این مشکل هستند باید تحت نظارت بیشتر برای سلامت قلب باشند.
اندازه گیری فشار خون در هر دو بازو از توصیه های سازمان های ملی بریتانیاست اما مددیاران پزشکی همیشه آن را مراعات نمی کنند.


سلامتستان

مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : ساغر , # پریسا #
#8
پزشکان باید فشار خون را در هر بازو اندازه بگیرند
پژوهشگران می‌گویند اندازه گرفتن فشار خون در هر دو بازو به جای یک بازو، می‌تواند افزایش خطر بیماری قلبی یا حتی مرگ را پیش‌بینی کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه پژوهشگران دانشگاه اکستر در مروری بر مقالات پزشکی دریافتند که تفاوت فشار خون سیستولی یا ماگزیمم میان دو بازو ممکن است شاخصی مفیدی از احتمال دچار شدن به مشکل قلبی باشد.

پژوهش‌های قبلی نشان داده‌اند که افراد مبتلا به فشار خون بالا در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و زوال عقل هستند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) فشار خون بالا به صورت فشار خون بالاتر از 140 روی 90 میلی‌متر جیوه یا بیشتر تعریف کرده است. جیوه در دستگاه‌های اندازه‌گیری فشار خون به کار می‌رود.

اولین شماره فشار خون ماکزیمم (سیستولی) و دو مین شماره فشار خون در حال استراحت (دیاستولی) را اندازه‌گیری می‌کند.
یافته‌های این مقاله که در شماره اخیر جورنال پزشکی بریتانیا منتشر شده است، بیانگر آن است که اندازه‌گیر فشار خون در هر دو بازو باید به روش استاندارد بدل شود.

این تحقیق 28 بررسی که داده‌های مربوط تفاوت فشار خون سیستولی میان دو بازو را دربر داشتند، بازبینی کرده بود.

آنها به این نتیجه رسیدند که تفاوت 15 میلی‌متر جیوه یا بیشتر با افزایش خطر تنگ و سخت شدن شریان‌های تغذیه کننده پاها ارتباط دارد.

این حالت همچنین با بیماری عروق مغزی که به مغز خون می‌رسانند و ممکن است در زوال عقل نقش داشته باشند، ارتباط دارد.

بیشتر بودن تفاوت میان فشار خون سیستولی در دو بازو از حد 15 میلی‌متر جیوه باعث افزایش مرگ و میر به علت مشکلات قلبی-عروقی می‌شود.

به گفته این پژوهشگران اغلب چنین مواردی علائم بالینی واضحی ندارند و اندازه‌گیری فشار خون در دو بازو باعث می‌شود بهتر بتوان افراد درمعرض خطر را شناسایی کرد.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نازلی
#9
روش هاي صحيح اندازه گيري فشار خون

باتوجه به شیوع بیماری پرفشاری خون درجامعه ما و بر اساس پیش بینی ها تا سال 2025 بیش از یک سوم جمعیت جهان مبتلا به پرفشاری خون خواهند شد علت اصلی افزایش شیوع اپیدمی چاقی و افزایش جمعیت سالمندان و تغییر شیو ه زندگی از نظر تغذیه و تحرک است .و از طرفی امروزه حدود 54درصد سکته های مغزی و 47درصد موارد بیماری ایسکمیک قلبی دربیماران با بیماری پرفشاری خون دیده می شود .

لذا تشخیص بموقع وزودرس و کنترل ایده ال این بیماری نقش مهمی در پیشگیری بخصوص سکته های مغزی دارد.هر چند که طبق تعریف پرفشاری خون باید فشارخون مساوی یا بالاتر از 140/90میلی متر جیوه است.ولی حتی از فشارخون 115/75نیز ارتباط با سکته های مغزی یا بیماری عروق کرونر دیده شده است و بعنوان شایعترین علت قابل پیشگیری مرگ در جهان بیماری پرفشاری خون است و مصرف سیگار و کلسترول بالا در مقام های بعدی قرار دارند.

مهمترین علت مرگ دراین بیماران وجود بیماری عروق کرونر و در مرتبه بعدی سکته مغزی است لذا با اندازه گیری دقیق و صحیح فشار خون با تشخیص زودرس این بیماری بدون علامت که بعنوان قاتل پنهان شناخته می شود می توان از وقوع عوارض ناگوار و ناخواسته آن با درمان مناسب و بموقع پیشگیری کرد.

برای اندازه گیری دقیق و صحیح فشار خون رعایت موارد زیر توصیه می شود :
• حتما حداقل دو مرتبه فشار خون درمطب یا کلینیک چک شود.
• ازحداقل 5دقیقه قبل ازاندازه گیری فشارخون بیمار فعالیت خاصی نداشته باشد و درحالت استراحت باشد.
• بیمارباید بر روی صندلی یا مبل راحت که پشتی دارد نشسته و بازو در سطح قلب باشد.

• اندازه کاف متناسب با بازوی بیمار باشد.اگر کاف خیلی بزرگتر از اندازه دور بازو باشد فشار خون راکمتر از حد واقعی تخمین می زنیم و بر عکس.
• از 30دقیقه قبل سیگار و قهوه یا کافئین مصرف نکرده باشد.

• درمعاینه اول می بایست فشار خون هر دو بازو انداره گیری شود و ذر مراجعات بعدی فشار خون بازوی بالاتر را چک کنیم/.
• دربعضی از بیماران مثل افراد مسن ودیابت و پارکینسون باید فشار خون ایستاده نیز اندازه گیری شود.
• استفاده ازفشار سنج های دیژیتال مچی درمنزل توصیه نمی شود فشارسنج های با کاف بازویی بهتراست.

• برای شروع درمان و موارد خاص باید دوتا سه مرتبه در روز فشارخون درمنزل اندازه گیری شود.
• اندازه گیری مکرر و بیش از اندازه فشار خون در منزل توصیه نمی شود.
• فشار خون مطلوب در اغلب بیماران باید کمتر از 135/85ودربیماران باریسک بالامثل دیابت – نارسایی قلب – نارسایی کلیه و بیماری عروق کرونرباید فشارخون کمتراز130/80باشد.

• بهترین روش اندازه گیری فشار خون برای تعیین پیش آگهی بیمار میزان فشار خون شبانه و سپس اندازه گیری فشارخون 24ساعته است.
• دراندازه گیری فشارخون درطی روز درافراد سالم باید کمتر از135/85ودرطی شب کمتراز 120/75باشد.

• درفشارخون بالا120/80باید تغییر و اصلاح شیوه زندگی مثل کنترل وزن و رژیم کم نمک وورزش شروع شود.
• دربیمارانی که فشارخون درمنزل نرمال بوده ولی فشارخون درمطب و کلینیک بالایی دارند ولی یافته ای مبنی بر آسیب ارگان های هدف ندارند هولتر 24ساعته فشارخون توصیه می شود.
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : نازلی
#10
Star 

یك درمان دائمی برای فشار خون بالا

[تصویر:  4b03272cf70f5585c19b1875fdfd6e78.jpg]


پزشكان به شیوه ای متفاوت برای درمان دائمی عارضه فشار خون بالا با استفاده از امواج رادیویی، دست یافته اند.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، متخصصان استرالیایی كه این روش جدید را ارائه كرده اند، امیدوار هستند كه تكنیك آنها به زودی به كمك هزاران بیماری بیاید كه به این عارضه مبتلا هستند؛اما تاكنون با دارو موفق به درمان خود نشده اند.

این روش موسوم به «قطع اعصاب كلیوی» (renal denervation) احتمالا پس از اتمام آزمایشات، ظرف یك سال آینده در مراكز درمانی انگلیس، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گزارش روزنامه دیلی میل، روش فوق تاكنون تاثیرات چشمگیری در بهبود عارضه فشار خون بالا داشته است.
افزایش فشار خون از فاكتورهای خطرزای موثر در بروز بیماری های قلبی، سكته و نارسایی های كلیوی است. در این روش از شلیك انرژی فركانس رادیویی از طریق سوند برای قطع تعدادی از اعصاب ظریف استفاده می شود كه در جداره سرخ رگ های منتهی به كلیه وجود دارند. آزمایشات اخیر نشان داده است كه پس از درمان با این تكنیك فشار خون حداقل تا ۱۸ ماه كاهش پیدا می كند.



خبرگزارى ايسنا (www.isna.ir)


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : Hasty , Ghost , نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  رابطه نوارهای دریا با کنترل سرگیجه paeazan 0 2,506 2013/07/09, 10:26 PM
آخرین ارسال: paeazan



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست