امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عملکرد آنتي‌بيوتيك‌ها و مصرات آنها
#1
پژوهشگران كشف كردند كه باكتري‌ها چگونه در مقابل آنتي‌بيوتيك‌ها مقاومت مي‌كنند. دسته‌اي از باكتري‌هايي فداكار مقاوم براي همنوعان خود ماده‌اي توليد مي‌كنند كه آنتي‌بيوتيك را از درون آنها به بيرون پمپ مي‌كند.

مصرف آنتي‌بيوتيك ‌مهمترين راه درمان بيماري‌هاي باكتريايي است. بسياري از باكتري‌ها اما به سرعت در برابر آنتي‌بيوتيك‌ها مقاوم مي‌شوند. پژوهشگران آمريكايي كشف كردند كه اين باكتري‌ها چگونه از خود دفاع مي‌كنند. اين پژوهشگران دريافتند در دسته يا كلني باكتري‌ها، تعدادي باكتري ازخودگذشته وجود دارد كه خود را فداي جمع مي‌كنند. به كمك اين دسته از باكتري‌ها، كلني در مقابل آنتي‌بيوتيك مقاومت مي‌كنند.



پژوهشگران آمريكايي دسته‌اي از باكتري‌هاي روده را انتخاب كردند. اين دسته هر روز در معرض مقدار بيشتري آنتي‌بيوتيك قرار گرفتند. برخلاف آنچه تا كنون تصور مي‌شد، تنها اندكي از باكتري‌ها در برابر افزايش دوز آنتي‌بيوتيك مقاوم شدند. با اين وجود اما مقاومت تمام كلني در برابر آنتي‌بيوتيك بيشتر شد. پژوهشگران متوجه شدند ‎باكتري‌هايي كه مقاوم شدند ماده‌اي از خود ترشح مي‌كنند كه به هم نوعانشان كمك مي‌كند در برابر آنتي‌بيوتيك مقاومت كنند.



آنتي‌بيوتيك‌ها با بلوكه كردن فعاليت‌هاي حياتي باكتري‌ها، به عنوان مثال پروسه تكثير، موجب از بين رفتن آنها مي‌شود. تغيير تصادفي در ژنوم برخي از باكتري‌ها موجب مصون شدن آنها نسبت به آنتي‌بيوتيك مي‌شود. تا كنون تصور مي‌شد كه باكتري‌هاي مقاوم شده با سرعت بيشتري تكثير مي‌شوند و در نتيجه كلني تاز‌ه‌اي كه به آنتي‌بيوتيك مقاوم است پديد مي‌آيد. اين تصور اكنون بايستي با يافته جديد پژوهشگران آمريكايي تصحيح شود.

ترشح ماده اي براي مقابله با استرس

دو نكته مهم توجه اين پژوهشگران را به خود جلب كرد: ابتدا اينكه، ميزان مقاومت باكتري‌هاي يك كلني در برابر آنتي‌بيوتيك‌ها به شدت متغيير است. در حالي كه عده‌اي با دوز اندك آنتي‌بوتيك مي‌ميرند گروه ديگري بدون هيچ مشكلي در برابر دوز بالا هم به زندگي خود ادامه مي‌دهد.



نكته دوم اينكه از بين بردن باكتري‌هايي كه در يك گروه زندگي مي‌كنند، بسيار سخت‌‎تر از باكتري‌‌هايي است كه به تنهايي زندگي مي‌كنند. علت اين مسئله اين است كه در هر كلني تعداد اندكي از باكتري‌ها كه در برابر آنتي‌بيوتيك مقاوم شدند و از تمام كلني حفاظت مي‌كنند. اين باكتري‌ها ‎مقدار بسيار اندكي ماده‌اي به نام ايندول ترشح مي‌كنند. ايندول به سرعت توسط ساير باكتري‌هاي كلني جذب مي‌شود. اين ماده دو اثر مهم روي سيستم ايمني باكتري دارد. نخست اينكه مانند يك پمپ ملكولي عمل مي‌كند و آنتي‌بيوتيك را از درون باكتري جمع و به بيرون پمپ مي‌كند و ديگر اينكه با تقويت سيستم‌ دفاعي باكتري‌ها مانع بروز سراسيمگي درون كلني مي‌شد.



بااين همكاري تيمي تمام كلني باكتري در برابر آنتي‌بيوتيك مقاوم مي‌شود. البته از آنجا كه توليد ايندولپروسه كار سختي است‌، باكتري‌هاي توليد كننده آن زودتر مي‌ميرند. اما هر چه تعداد باكتري‌هاي مقاوم در يك كلني بيشتر بشود درمان آن بيماري نيز سخت‌تر مي‌شود. پژوهشگران معتقدند براي از بين بردن اين باكتري‌ها بايستي مانع اثرگذاري ايندول درون باكتري‌هاي ضعيت‌تر شد. براي پژوهشگران اكنون يك نكته روشن است: كلني باكتري‌ها بسيار يپيچده‌تر از آن چيزي است كه تا كنون تصور مي‌شد.
 تشکر شده توسط : Morteza , nazaninn
#2
[تصویر:  tytgspoi-vortgp-m5te.jpg]

تحقیقات اخیر نشان داد، استفاده از آنتی بیوتیک هایش از آنها برای بدن مفید باشد به بدن آسیب می رساند.
به گزارش "ایسکانیوز"، به نقل از مجله Natural Products، محققان دانشگاه کانزاس اعلام کردند استفاده از آنتی بیوتیک ها به علت از بین بردن بیش از حد باکتری های بدن مقاومت سیستم ایمنی بدن را به شدت کاهش می دهد.
به گفته این دانشمندان آنتی بیوتیک ها تنها باکتری های مضر بدن را از بین نمی برند بلکه با وارد شدن در سلول های بدن باکتری های مفیدی را نیز که سالیان سال در این سلول ها زیسته اند به راحتی از بین می برند از این رو دانشمندان آنتی بیوتیک ها را سم هایی نامیده اند که انسان با اختیار خود، آنها را وارد بدنش می کند.
پژوهشگران اظهار داشتند در بدن یک فرد سالم، بیش از 100 تریلیون موجودات میکروسکوپی از جمله باکتری های مفید یافت می شود که حذف آنها از بدن مشکلات بسیار جدی را بوجود می آورد
 تشکر شده توسط : Morteza , Matilat , omidvar , anaram , marjan.esmaili , نازنین , nazaninn , سحــــــــر , tanha , Sina , احمدرضا , نازی ی
#3
آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ماده ای شیمیایی است که جانداران ذره بینی یا میکروب ها مانند باکتری،قارچ یا آغازی (پروتوزوآ) را از بین می برد یا رشد آنها را متوقف می کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، واژه آنتی بیوتیک از «آنتی‏بیوسیز» گرفته شده است. آنتی به معنی «ضد» و بیوسیز به معنی «زیست» است. آنتی بیوتیک‏ها فقط انواع معینی از موجودات میکروسکوپی (مثل باکتری‏ها) را از بین می‏برند. در واقع آنتی‏بیوتیک‏ها مواد شیمیایی‏اند که از برخی موجودات ذره‏بینی مثل باکتری و کپک و یا برخی از گیاهان به دست می‏آیند.

عصر استفاده از آنتی‏بیوتیک از حدود سال ۱۹۲۸ میلادی با کشف نوعی «پنی‏سیلین» توسط «سرالکساندر فلمینگ» آغاز شد. پنی‏سیلین در درمان ذات‏الریه سرفه التهاب گلو، کورک‏ها، زخم‏ها و غیره موثر است. «استرپتومایسین» نوع دیگری از آنتی‏بیوتیک است که برای درمان بیماری سل استفاده می‏شود.

بنابراین از آنتی بیوتیک ها می توان برای درمان بیماری هایی که میکروب ها در بدن به وجود می آورند استفاده کرد.

مواد طبیعی با خاصیت ضد میکروبی موادی از شیر ترش گرفته تا لاک لاک پشت از هزاران سال قبل مورد استفاده بوده اند، اما عصر آنتی بیوتیک های مدرن از سال ۱۹۲۶ آغاز شد که آلکساندر فلمینگ کشف کرد که یک قارچ کپکی از جنس پنی سیلیوم ماده ای تولید می کند که می تواند برخی از انواع باکتری را از بین ببرد.

از آن هنگام تاکنون تعداد زیادی از آنتی بیوتیک که برخی مانند پنی سیلین منشاء طبیعی دارند و برخی دیگر به طور مصنوعی ساخته شده اند، برای درمان بیماری های میکروبی از گلودرد چرکی گرفته تا سل و سوزاک مورد استفاده قرار می گیرند.

آنتی بیوتیک ها بر خلاف درمان های قدیمی برای درمان عفونت ها که معمولا حاوی موادی شیمیایی مانند استرکنین یا آرسنیک بودند و خود دارای سمیت زیادی بودند، عوارض جانبی نسبتا کمی دارند و به طور کارآمدی میکروب ها را از بین می برند.

اولین آنتی بیوتیک ها از جانداران زنده به دست می آمدند، مانند پنی سیلین که از قارچ پنی سیلیوم به دست می آید یا استرپتومایسین که از باکتری جنس استرپتومایسس آن را تولید می کند اما با پیشرفت شیمی آلی امروزه بسیاری از آنتی بیوتیک ها به صورت مصنوعی ساخته می شوند مانند داروهای سولفونامیدی.

آنتی بیوتیکها از مهمترین داروهای ضد باکتریایی می باشند که در درمان بیماریهای مختلف انسان و دام بکار می روند . طبق تعریف اولیه ای که ارائه شده , آنتی بیوتیکها موادی هستند که توسط میکروارگانیسمها تولید شده و اثر مهاری یا تخریبی خود را روی سایر میکروارگانیسمها ظاهر می سازند . ( فارماکولوژی دارو های ضد باکتریایی در دامپزشکی تالیف دکتر سید محمد فقیهی , بیماریهای قناری تالیف دکترنریمان شیخی) .

● تقسیم بندی آنتی بیوتیکها از نظر منشاء :

۱- منشاء طبیعی
- کفکها , مانند : پنی سیلین های طبیعی و گریزئوفولوین
- قارچهای پست , مانند : استرپتو مایسین – کلر تتراسیکلین – اکسی تتراسیکلین – اریترومایسین – نئومایسین – نیستاتین و سفالوسپورین
- باکتری ها , مانند : باسیتراسین – پلی میکسین ها و تایروتریسین
۲- منشاء نیمه ساختگی
- مانند : اگزاسیلین – گلوگزاسیلین – آمپی سیلین – دی هیدرواسترپتومایسین – تتراسیکلین
۳- منشاء ساختگی
- مانند : کلرامفنیکل و رولی تتراسیکلین

● طیف اثر آنتی بیوتیکها :

بعضی آنتی بیوتیکها روی عده زیادی از جرمها موثر هستند لذا به این دسته از آنتی بیوتیکها , وسیع الطیف گویند و بعضی فقط روی عده کمی اثر می کنند که آنها را با طیف محدود می نامند . براین اساس آنتی بیوتیکها به سه گروه تقسیم می شوند :
- گروه اول عمد تا روی باکتری های گرم مثبت موثرند مانند پنی سیلین های نیمه ساختگی .
- گروه دوم عمد تا روی باکتری های گرم منفی هوازی اثر می گذارند مانند پلی میکسین ها
- گروه سوم روی هر دو دسته باکتری های گرم مثبت و منفی موثرند مانند تتراسیکلین ها

● سینرژیسم و آنتاگونیسم اثر:

آنتی بیوتیکها را بر اساس دارا بودن توافق اثر و یا تضاد اثر با یکدیگر به دو گروه تقسیم نموده اند .
گروه اول شامل : پنی سیلین ها – استرپتومایسین – باسیتراسین – نئو مایسین و پلی میکسین ها است .
گروه دوم شامل : تتراسیکلین ها – کلرامفنیکل – اریترومایسین و نووبیوسین می باشد .
هر یک از این دو گروه درداخل خود ممکن است سینرژیسم اثر داشته باشند ولی آنتاگونیسم اثر ندارند . اما دارو های گروه اول ممکن است با گروه دوم آنتاگونیسم اثر داشته باشند . برای مثال پنی سیلین با استرپتومایسین سینرژیسم اثر دارد و پنی سیلین و کلرامفنیکل با یکدیگر آنتاگونیسم اثر دارند .

● مقاومت باکتریایی :

بر اثر یکسری عوامل از جمله مصرف بی رویه داروها باکتریها می توانند نسبت به آنتی بیوتیکهای مختلف مقاومت پیدا کنند این موضوع امروزه مشکل بزرگی ایجاد کرده است و شاید همین امر باعث پیدایش روز افزون آنتی بیوتیکهای جدید می گردد . برای مثال پس ازکشف پنی سیلین سوشهای مقاوم استافیلو کوک بند رت مشاهده می شد ولی پس از دهه پنجاه میلادی به بعد سوشهای مقاوم رو به افزایش گذاشت بطوری که در دهه پنجاه و پنج , پنجاه درصد کل سوشهای جدا شده استافیلو کوک مقاوم بودند .

به یاد داشته باشید که آنتی بیوتیک ها می توانند مضر باشند

لازم است بیماران در هنگام بیماری از مصرف بی رویه دارو از جمله آنتی بیوتیک ها مانند آموکسی سیلین جدا خودداری کنند. زیرا در هنگام مصرف دارو تعدادی از ویروس های لازم در بدن به همراه دیگر ویروس ها کشته می شوند که این خود باعث فراهم کردن زمینه بیشتر بیماری هاست.

مصرف آنتی بیوتیک ها، تنها در صورت وجود علائمی خاص هنگام سرماخوردگی مجاز است.

بدن انسان به گونه ای آفریده شده که گاهی اوقات پیام های درد را به شکل گرفتگی بینی، سرفه یا جراحت گلو نشان می دهد. در این شرایط اغلب افراد می کوشند تا در اولین فرصت با مصرف آنتی بیوتیک علائم سرماخوردگی را در همان مراحل خفیف بهبود دهند در صورتی که آنتی بیوتیک هیچگونه تأثیری بر این علائم ندارد.

آنتی بیوتیک ها، داروی کشنده باکتری ها هستند که در ۹۰ درصد از عفونت های مجاری تنفسی از جمله آنفلوآنزا مؤثر بوده و عفونت های سینوسی را بهبود می بخشد.

از آنجا که آنتی بیوتیک ها بر ویروس ها بی اثرند، افتراق عامل بوجود آورنده بیماری توسط پزشک نقش مهمی در استفاده مؤثر از داروها و التیام بیماری ها دارد.

بنابراین لازم است یکسری علائم در فرد بیمار وجود داشته باشد تا وجود باکتری ثابت شده و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک مشخص شود.

● علاوه بر نشانه هایی که پزشک متخصص در فرد بیمار پیدا می کند وجود پنج علامت برای مصرف آنتی بیوتیک ضروری شمرده شده است تا به این ترتیب از مصرف خودسرانه این قبیل داروها پیشگیری شود.

▪ تب:

افزایش دمای بدن، لرز و احساس سرما از نشانه های ورود باکتری ها به بدن است. اگرچه این علائم به واسطه ورود ویروس ها نیز در بدن تظاهر پیدا می کنند ولی تداوم آنها نشانه ای از نیاز به آنتی بیوتیک است.

▪ طول مدت بیماری:

از آنجا که عفونت های ویروسی به سینوس ها گسترش پیدا می کند و ممکن است با عفونت های باکتریایی همراه شود، چنانچه سرماخوردگی های ویروسی بیش از ۱۰ الی ۱۴ روز ادامه پیدا کند نیاز به مصرف آنتی بیوتیک مناسب با تجویز پزشک وجود دارد.

▪ ترشحات رنگی:

اغلب ترشحات مجاری هوایی که توسط ویروس ها به وجود می آیند، آبکی و شفاف هستند اما چنانچه این ترشحات سبزرنگ شده باشند، عفونت باکتریایی تلقی می شوند، بنابراین نیاز به مراجعه به متخصص دارد.

▪ زخم گلو:

اگرچه مخاط قرمزرنگ گلو و بلع دردناک در انواع سرماخوردگی ها وجود دارد اما لکه های سفیدرنگی که پزشک در حلق تشخیص می دهد نشان از عفونت های باکتریایی است.

▪ تست آزمایشگاهی:

بررسی خلط سینه یا ترشحات بینی در آزمایشگاه، روش مناسبی برای نوع میکروب وارد شده به بدن است. از آنجا که کشت باکتری ها حداقل دو روز زمان نیاز داشته و پرهزینه تر است، این روش در رابطه با تشخیص عفونت سل، کاربرد بیشتری دارد.

● عوارض جانبی آنتی بیوتیکها:

عمدتاً شامل ناراحتی های ملایم گوارشی ٬ تهوع ٬ اسهال یا مدفوع نرم است. بعضی آنتی بیوتیکها ممکن است باعث حساسیت به نور آفتاب شوند.

درصورت داشتن عوارض زیر با پزشک تماس بگیرید:

استفراغ ، اسهال آبکی شدید، دردهای شکمی شدید، پلاکهای سفید بر روی زبان ، وجود ترشح یا خارش واژن ( ناحیه تناسلی خانمها)

واکنش های حساسیتی:

بعضی افراد به بعضی گروههای آنتی بیوتیکها (عمدتاً گروه پنی سیلین ها) حساسیت دارند ، در این صورت پزشک در صورت آگاهی، آنتی بیوتیک آن گروه را تجویز نخواهد کرد. علائم حساسیت شامل جوشهای ریز قرمز ، خارش ، کهیر ٬ ورم لب ٬ صورت و زبان و موارد شدیدتر مثل سختی در تنفس و کاهش فشار خون می باشد.

در خانمها ٬ علاوه بر موارد فوق باید به نکات زیر توجه شود:

۱- ممکن است مصرف آنتی بیوتیک منجر به عفونت قارچی واژن شود ٬ علت این مساله این است که در اثر مصرف این داروها ٬ باکتریهای معمول که در واژن زندگی می کنند ٬ کشته میشوند و در نتیجه قارچ بسرعت رشد میکند. علائم ٬ شامل یکی یا بیشتر از این حالتهاست: خارش ٬ سوزش ٬ درد در زمان نزدیکی و ترشحات واژن

۲- آنتی بیوتیک ممکن است باعث شود تاثیر قرصهای خوراکی جلوگیری از بارداری کم شود ٬ چه بسا در طول دوره درمان با آنتی بیوتیک استفاده ازروشهای دیگر ضد بارداری لازم باشد که در این موارد باید از داروساز یا پزشک مشاوره بگیرید.

۳ – درخانمهای باردار ٬ بعضی آنتی بیوتیکها میتوانند از جفت عبور کنند و به جنین صدمه برسانند.

پزشک باید از تمام مسائل فوق آگاه باشد.

http://www.pezeshk.us/?p=28689
آبان ۲۰, ۱۳۹۱
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازی ی
#4

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۶
مصرف آنتی بیوتیک در ایران به اندازه اروپا
کشور ما به اندازه کل اروپا آنتی بیوتیک مصرف می کند که در میان این داروها سفتیرياکسون پرمصرف ترین آنتی بیوتیک است .
به گزارش بی باک به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ حاضر در محل ،دکتر شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو امروز18 آذر در کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون افزود: کنترل عفونت مربوط به همکاری بین بخشی است که حوزه درمان و بهداشت را در بر می گیرد چرا که دقیقا مربوط به سلامت مردم است.

وی به بحث مقاومت های آنتی بیوتیکی اشاره و عنوان کرد: در سال های اخیر روز به روز آنتی بیوتیک های نسل جدیدی وارد بازار دارویی می شوند چرا که بدن افراد نسبت به آنتی بیوتیک های قدیمی مقاوم شده و باعث ساخت آنتی بیوتیک های جدیدی شده و اين هزینه های زیادی را به بخش درمان وارد كرده است.

وی ادامه داد: در سال 89 ، 29 میلیارد عدد دارو در کشور مصرف شده که بیش از 2 میلیارد عدد آن مربوط به آنتی بیوتیک ها بوده یعنی چیزی حدود 10 درصد داروهای مصرفی مربوط به آنتی بیوتیک ها بوده که هزینه ی آن 5 هزار و 400 میلیارد ریال برآورد شده است.

همچنین در سال 90 بیش از سی میلیارد عدد دارو مصرف شده که حدود سه میلیارد عدد آن مصرف آنتی بیوتیک بوده و هزینه ای حدود شش هزار و 500 میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است.

شیبانی با بیان اینکه در طول یک سال گذشته نسبت به سال های قبل آنتی بیوتیک های نسل جدید را وارد سیستم درمانی کرده ایم اظهار داشت: کشور ما به اندازه کل اروپا آنتی بیوتیک مصرف می کند که پر مصرف ترین آنتی بیوتیک هم سفتیریاکسون است.

باید توجه داشت که در همین هفت ماهه سال 91 تا به حال 9/1 میلیارد عدد آنتی بیوتیک در کشور مصرف شده که پیش بینی می شود که تا پایان سال یک رشد 20 درصدی نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه در طی هفت ماه اخیر 4 هزار و 200 میلیارد ریال صرف هزینه آنتی بیوتیک ها شده خاطر نشان کرد: اگر کنترل عفونت ها به خوبی انجام نشود ما باید هزینه های زیادی را در این راه صرف کنیم.

وی یاد آور شد: ما سعی کرده ایم تسهیلاتی را برای تولید مواد گند زدا و ضد عفونی در اختیار تولید کنندگان این دو مواد قرار دهیم تا این مواد ضد عفونی کننده هم در اختیار مردم و هم در اختیار بیمارستان ها قرار گیرد تا بتوانیم با عفونت ها در کشور کنترل کنیم و میزان ابتلا به آن را کاهش دهیم.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#5




مصرف خود سرانه آنتی بيوتيک و عواقب آن

آنتی بيوتيک ها (يا در اصطلاح عموم چرک خشک کن ها) در بين داروهای امروزی، بيشترين داروهای تجويزی هستند. آنتی بيوتيکها از طريق کشتن ميکروبها يا توقف تکثير آنها با عوامل بيماريزا مقابله ميکنند. پنی سيلين ، اولين آنتی بيوتيکی بود که بطور تصادفی از محيط کشت کپک کشف شد. امروزه متجاوز از 100 آنتی بيوتيک مختلف وجود دارد که پزشک برای درمان ناراحتی های کوچک تا عفونت های تهديدکننده حيات از آنها استفاده ميکند، وليکن اگر نابجا مصرف شوند بسيار خطرناک خواهند بود. با شناخت اهميت مصرف بجا و نابجای آنتی بيوتيکها، شما می توانيد به سلامتی خود وخانواده خود کمک کنيد.

هرچند برخی آنتی بيوتيکها عليه انواع گسترده ای از عفونتها مؤثر هستند ولی مهم است که بدانيم هر آنتی بيوتيکی تمام عفونتها را نميتواند درمان کند و نيز آنها فقط عليه عفونتهايی بکار ميروند که توسط باکتريها ٬ قارچ ها و انگل های بيماريزا بوجود آمده باشند و عليه بيماريهای ويروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا تاثيری ندارند. بهترين کاری که شما ميتوانيد در اين مواقع انجام دهيد اين است که اجازه دهيد سرماخوردگی و آنفولانزا، دوره خود را که گاهاً 2 هفته ممکن است طول بکشد ٬ طی کند و فقط علايم راتسکين دهيد. اگر بيماری شما طی 2 هفته بدتر شد يا شروع به بهبود نکرد جهت بررسی بيشتر به پزشک مراجعه کنيد.



بعنوان مثال بيماريهای زير در اکثر موارد علت ويروسی دارند:

- سرماخوردگی (گرفتگی بينی ٬ گلودرد ٬ عطسه ٬ سرفه ٬ سردرد)

- آنفولانزا (تب ٬ لرز ٬ بدن درد ٬ سردرد ٬ گلودرد ٬ سرفه خشک)

- خيلی از سرفه ها

- برونشيت حاد (سرفه و تب) در بسياری موارد توسط ويروسها ايجاد ميشود.

- فارنژيت (گلودرد) نيمی از اين موارد توسط ويروسها ايجاد ميشود.

- گاستروانتريت های ويروسی (اسهال و ...)



و بيماريهای زير در بيشتر مواقع علت باکتريايی دارند:

- عفونتهای گوش - آنتی بيوتيکها بر بيشتر و نه کل عفونتهای گوش موثر هستند.

- عفونتهای شديد سينوسها (که 2 هفته يا بيشتر طول بکشد.)

- گلودرد استرپتوکوکی

- عفونت ادراری



تنها پزشک است که ميتواند از بين انواع مختلف آنتی بيوتيکها ٬ آنتی بيوتيک مؤثر بر بيماری شما را تشخيص دهد. بعنوان مثال اگر شما عفونت گوش داشته باشيد ٬ پزشک تشخيص ميدهد که چه نوع از باکتريها اغلب ميتواند باعث عفونت گوش شود. اگر عفونتی باشد که بتواند توسط گونه های مختلفی از باکتريها ايجاد شود يا توسط باکتريهايی ايجاد شود که قابل پيش بينی نباشد که به چه آنتی بيوتيکی حساس است ٬ آزمايشگاه نمونه هايی از خون ٬ ادرار يا نسج فرد بيمار را ميگيرد و از طريق تکنيک های خاصی مثل رنگ آميزی يا کشت به تشخيص باکتريهای ايجاد کننده عفونت و يا تعيين حساسيت آنها به آنتی بيوتيکها کمک ميکند. عوامل مؤثر ديگر در انتخاب آنتی بيوتيک از طرف پزشک ٬ اطلاع از سابقه حساسيت بيمار به يک آنتی بيوتيک خاص ٬ قيمت دارو ٬ زمانبندی دوز دارو ٬ عوارض عمومی دارو ٬ سن بيمار ٬ بقيه داروهايی که فرد دريافت ميکند و محل اکتساب عفونت در جامعه است ٬ مثلاً اينکه آيا بيمار در خانه سالمندان زندگی ميکند يا نه ٬ زيرا باکتريهای متفاوتی در اين گونه محيط ها ميتوانند عامل بيماری باشند.



استفاده از آنتی بيوتيکها در بيماريهای ويروسی :

- نه عفونت را درمان ميکند.

- نه مانع از سرايت بيماری ميشود.

- نه حال بيمار را بهتر ميکند.

- ممکن است عوارض جانبی خطرناک داشته باشد.

- باعث گسترش مقاومت آنتی بيوتيکی ميشود.



مقاومت آنتی بيوتيکی چيست؟

آنتی بيوتيکها از طريق مقابله با عوامل بيماريزا باعث بقای زندگی ميشوند ٬ اما بعضی باکتريها آنقدر قوی ميشوند که ميتوانند مقابل اين داروها مقاومت کنند و در نتيجه داروها بخوبی عمل نکنند ، اين يعنی مقاومت آنتی بيوتيکی. در اين صورت انواع قويتر باکتريها کشته يا متوقف نميشوند ٬ بلکه می مانند ٬ رشد ميکنند و گسترش پيدا ميکنند . اين بار ديگر باکتريها سخت تر کشته يا متوقف ميشوند.

مقاومت آنتی بيوتيکی يکی از مهمترين معضلات بهداشتی جامعه امروز است. اين مساله بطور آشکار باعث خطر برای افرادی ميشود که عفونت ساده ای داشته و در صورت درمان تحت نظارت پزشک ميتوانستند بخوبی بهبود يابند ٬ اما با مصرف نابجای آنتی بيوتيک در دفعات قبل باعث بی تاثير شدن اين داروها شده اند.



زمانی که آنتی بيوتيک نتواند تاثير کند، نتيجه اين خواهد بود که :

- بيماری طولانی تر ميشود.

- بيماری پيچيده تر ميشود.

- مراجعه متعدد به پزشک يا حضور طولانی در بيمارستان را به دنبال خواهد داشت.

- نياز به داروهای گرانتر و سمی تر خواهد بود.

- چه بسا عفونت های مقاوم منجر به مرگ ايجاد شود.



فقط خود بيماران تنها کسانی نيستند که از اين نتيجه رنج ميبرند ٬ بلکه افراد سالم جامعه هم ضربه خواهند خورد. باکتريهای مقاوم بسرعت بين اعضای خانواده ٬ همکلاسی ها و همکاران گسترش خواهد يافت و سلامت افراد جامعه با گونه بيماريزای جديدی که به سختی و با هزينه زياد درمان ميشود ٬ تهديد خواهد شد.

گونه هايی از انواع باکتريهايی که به آنتی بيوتيک مقاوم شده اند ٬ شامل انواع ايجاد کننده عفونتهای پوستی ٬ مننژيت ٬ بيماريهای قابل انتقال از راه جنسی و عفونتهای دستگاه تنفسی مثل ذات الريه ونيز فارنژيت يا گلودرد چرکی است.

بنابراين:

استفاده بيش از حد يا نادرست از آنتی بيوتيکها ٬ يعنی مشارکت در گسترش مقامت در باکتريها



برای مقابله با اين پديده :

1- در صورت داشتن بيماری ويروسی از پزشک تقاضای آنتی بيوتيک نکنيد و پزشک را برای تجويز آنتی بيوتيک تحت فشار قرار ندهيد.

2- دوره درمان را حتی در صورت بهبودی کامل کنيد ٬ در غير اينصورت باکتری ها بطور کامل از بين نميروند و باکتريهای باقيمانده باعث عفونت مجدد ميشوند که ممکن است اين بار مقاوم شده و ديگر به آنتی بيوتيکها جواب ندهند.

3- داروهای باقيمانده را دور بريزيد و برای روز مبادا ذخيره نکنيد ٬ زيرا آنتی بيوتيک تجويزی روی همان عفونت بخصوص مؤثر و صرفاً برای شما در آن ايام تجويز شده است.

4- دارو را در ساعات معين شده توسط پزشک يا داروساز مصرف کنيد. آنتی بيوتيک زمانی مؤثر خواهد بود که بطور منظم مصرف شود.

5- آنتی بيوتيکهای خود را به ديگران پيشنهاد نکنيد حتی اگر علايم شما يکسان باشد ٬ زيرا ممکن است برای بيماری آنها مناسب نباشد. دريافت داروی اشتباه ممکن است درمان صحيح را به تاخير بيندازد و باکتريها در اين فاصله تکثير پيدا کنند.

6- در مورد نحوه مصرف صحيح آنتی بيوتيکها با پزشک يا داروساز مشاوره کنيد. مصرف نادرست آنها ميتواند جذب آنها را تحت تاثير قرار داده و باعث کاهش يا حذف اثر آنها شود.

7- در صورت فراموش کردن دوز مصرفی يا اشتباه در مصرف ٬ با پزشک يا داروساز مشاوره کنيد.



زمانی که شما آنتی بيوتيک را بدرستی مصرف کنيد ٬ بهترين کار را برای سلامت خود ٬ خانواده و اطرافيان انجام داده ايد .



در موقع دريافت آنتی بيوتيک بايد بدانيد که :

- چه عوارضی دارد؟

- برای پيشگيری از عوارض جانبی چه کار ميتوان کرد؟

- بهترين زمان مصرف دارو چيست؟ پس از غذا يا با معده خالي؟

- آيا آنتی بيوتيک مورد نظر با داروی ديگر مصرفی ما مثل داروی جلوگيری از بارداری تداخل دارد؟

- آيا در صورت مصرف با داروهای ديگر، غذا يا الکل امکان واکنشهای ناخواسته وجود دارد؟

- بهترين شرايط نگهداری آنتی بيوتيک چيست؟

- روش آماده سازی پودرهای آنتی بيوتيک را از داروساز سؤال کنيد.



هنگام مراجعه به پزشک او را در جريان مسايل زير قرار دهيد:

- حساسيت دارويی که در گذشته داشتيد.

- رژيم غذايی بخصوصی که داريد.

- حساسيت به داروها يا غذاها

- بارداری و يا شيردهی

- داروهايی که مصرف می کنيد.

- مکمل های گياهی که در حال حاضر مصرف می کنيد.

- ساير بيماريهايی که به آن مبتلا می باشيد از جمله فاويسم يا کم خونی داسی شکل.



عوارض جانبی آنتی بيوتيکها:

عمدتاً شامل ناراحتی های ملايم گوارشی ٬ تهوع ٬ اسهال يا مدفوع نرم است. بعضی آنتی بيوتيکها ممکن است باعث حساسيت به نور آفتاب شوند.

درصورت داشتن عوارض زير با پزشک تماس بگيريد:

استفراغ ، اسهال آبکی شديد، دردهای شکمی شديد، پلاکهای سفيد بر روی زبان ، وجود ترشح يا خارش واژن ( ناحيه تناسلی خانمها)

واکنش های حساسيتی:

بعضی افراد به بعضی گروههای آنتی بيوتيکها (عمدتاً گروه پنی سيلين ها) حساسيت دارند ، در اين صورت پزشک در صورت آگاهی، آنتی بيوتيک آن گروه را تجويز نخواهد کرد. علائم حساسيت شامل جوشهای ريز قرمز ، خارش ، کهير ٬ ورم لب ٬ صورت و زبان و موارد شديدتر مثل سختی در تنفس و کاهش فشار خون می باشد.

در خانمها ٬ علاوه بر موارد فوق بايد به نکات زير توجه شود:

1- ممکن است مصرف آنتی بيوتيک منجر به عفونت قارچی واژن شود ٬ علت اين مساله اين است که در اثر مصرف اين داروها ٬ باکتريهای معمول که در واژن زندگی می کنند ٬ کشته ميشوند و در نتيجه قارچ بسرعت رشد ميکند. علائم ٬ شامل يکی يا بيشتر از اين حالتهاست: خارش ٬ سوزش ٬ درد در زمان نزديکی و ترشحات واژن

2- آنتی بيوتيک ممکن است باعث شود تاثير قرصهای خوراکی جلوگيری از بارداری کم شود ٬ چه بسا در طول دوره درمان با آنتی بيوتيک استفاده ازروشهای ديگر ضد بارداری لازم باشد که در اين موارد بايد از داروساز يا پزشک مشاوره بگيريد.

3 - درخانمهای باردار ٬ بعضی آنتی بيوتيکها ميتوانند از جفت عبور کنند و به جنين صدمه برسانند.

پزشک بايد از تمام مسائل فوق آگاه باشد.



نکات بهداشتی برای پيشگيری نسبی از ابتلا به عفونتها :

1- دستان خود را به دقت با آب و صابون بشوئيد ٬ علی الخصوص قبل از غذا خوردن ٬ بعد از توالت و تماس با مدفوع (مثل تعويض کهنه بچه)

2- برای جلوگيری از عفونتهای غذايی ٬ ميوه و سبزيجات را به دقت بشوئيد و گوشت و تخم مرغ را کامل بپزيد.

3- مطمئن باشيد که خودتان و فرزندانتان تمام واکسن های لازم را دريافت نموده ايد و يادآورهای آن را به موقع تزريق نموده ايد.

4- از تماس نزديک فرد بيمار با ديگران حتی الامکان پرهيز شود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#6
کپسول كوتريموكسازول

كوتريموكسازول؛ پرمصرف و مفيد



يكي از آنتي بيوتيك هاي بسيار پرمصرف و مفيد كوتريموكسازول است. اين دارو حاصل تركيب تري متوپريم و سولفامتوكسازول است. كوتريموكسازول در درمان انواع خاصي از عفونت هاي باكتريايي همچون عفونت دستگاه ادراري، ريه، برونشيت، گوش و روده ها به كار مي رود. كوتريموكسازول در اشكال قرص، تزريقي و سوسپانسيون در داروخانه يافت مي شود.

موارد مصرف:
اين دارو به عنوان داروي انتخابي در درمان يا پيشگيري از پنوموني ناشي از پنوموسيس تيس كاريني و نيز توكسوپلاسموز، نوكاردياز، عفونتهاي مجاري ادرار و تشديد حاد برونشيت مزمن مصرف میشود. همچنين، كوتريموكسازول فقط در درمان عفونت گوش مياني ناشي از ميكروارگانيسم هاي حساس در كودكان مصرف میشود.


مصرف صحيح

كوتريموكسازول معمولادو بار در شبانه روز و در فواصل منظم تجويز مي شود. همراه داروي خوراكي حتما يك ليوان آب بنوشيد. قبل از استفاده از سوسپانسيون دارو آن را تكان دهيد. دستورات روي بسته دارو را به دقت مطالعه كنيد. دارو را دقيقا مطابق دستور پزشك خود مصرف و از تغيير خودسرانه دوز دارو پرهيز كنيد. حتي در صورت احساس بهبودي، دارو را تا انتها مصرف كنيد، در غير اين صورت ممكن است دچار عود شديدتر عفونت بشويد.

كوتريموكسازول فقط در صورت تشخيص پزشك، در اطفال قابل استفاده است. اصولاشيرخواران كوچك تر از 3 ماه نبايد كوتريموكسازول دريافت كنند، مگر با دستور پزشك. اگر باردار هستيد، حتما با پزشك خود مشورت كنيد؛ ممكن است وي داروي ديگري براي درمان عفونت شما تجويز كند.

مكانيسم اثر:
سولفوناميدها به طور رقابتي يك آنزيم باكتريايي را كه مسئول داخل كردن اسيد پاراآمينوبنزوئيك در ساختمان اسيد دي هيدروفوليك است، مهار میکنند. تري متوپريم با اتصال به آنزيم دي هيدروفولات ردوكتاز باكتري، آن را به طور قابل برگشت مهار مينمايد.


فارماكوكينتيك:
سولفامتوكسازول به آهستگي و تقريباً به طور كامل از راه خوراكي جذب میشود. تري متوپريم نيز بخوبي از راه دستگاه گوارش جذب میشود. هردو دارو به طور گسترده در بافتها منتشر ميشوند. دفع هر دو دارو عمدتاًكليوي است. نيمه عمر سولفامتوكسازول 12-6 ساعت و نيمه عمر تري متوپريم 10-8 ساعت است.


موارد منع مصرف:woman
1- اين دارو در صورت ابتلاي بيمار به پورفيري، نارسايي شديد كبدي يا كليوي، سابقه حساسيت به سولفوناميدها يا تري متوپريم، اختلالات خوني، كمبود G6PD و در سالخوردگان بايد با احتياط فراوان مصرف شود.
2-در طول درمان درازمدت با كوتريموكسازول، انجام آزمون شمارش سلولهاي خون به طور منظم توصيه میشود.
3-مصرف اين دارو در نوزادان با سن كمتر از 6 هفته توصيه نمیشود (مگر در پيشگيري يا درمان پنوموني ناشي از پنوموسيس تيس).


عوارض جانبي:
تهوع، استفراغ، بثورات جلدي (ازجمله سندرم استيونس-جانسون، نكروليز سمي اپيدرم و حساسيت به نور كه در اين موارد بايد مصرف دارو را فوراً قطع كرد)، اختلالات خوني (شامل كاهش نوتروفيلها و پلاكت هاي خون، ترومبوسيتوپني، بندرت آگرانولوسيتوز و پورپورا كه در اين موارد بايد مصرف دارو را فوراً قطع كرد) و بندرت واكنش هاي آلرژيك، اسهال، التهاب زبان، استوماتيت، بي اشتهايي، درد مفاصل، درد عضلات با مصرف اين دارو گزارش شده اند.
و همچنین كوتريموكسازول ممكن است سبب ناراحتي معده، سردرد و سرگيجه شود. اما در صورت بروز علائمي چون تب، بثورات پوستي، خارش يا كهير، تورم زبان، لثه ها يا صورت، تنفس مشكل، زردي پوست يا چشم ها، گلودرد يا زخم دهاني، كبودشدگي يا خون ريزي غيرمعمول، كاهش شنوايي، وزوزگوش و درد مفصلي، دارو را قطع و بلافاصله به پزشك خود مراجعه كنيد.



10 فرمان

1. كوتريموكسازول ممكن است باعث حساسيت پوست شما به آفتاب گردد. پس سعي كنيد حين درمان با كوتريموكسازول از قرار گرفتن غيرضروري در برابر نور آفتاب پرهيز كرده، لباس مناسب بپوشيد و از عينك آفتابي و كرم هاي ضد آفتاب استفاده نماييد.

2. در مدت درمان با اين دارو مايعات فراوان بنوشيد.

3. كوتريموكسازول همانند ساير آنتي بيوتيك ها تاثيري بر بيماري هاي ويروسي از قبيل آنفلوآنزا يا سرماخوردگي ندارد.

4. در صورت تجويز طولاني مدت كوتريموكسازول، لازم است بسته به تشخيص پزشك معالج، در فواصل منظم سلول هاي خون شما آزمايش شود.

5 . كوتريموكسازول نبايد در بيماران مبتلابه نارسايي شديد كبدي يا كليوي، اختلالات خون، فاويسم، افراد با سابقه شناخته شده حساسيت به سولفوناميدها يا تري متوپريم و شيرخواران كوچك تر از 6 هفته استفاده شود.

6 . كوتريموكسازول ممكن است موجب ناراحتي معده شود، در اين صورت دارو را پس از غذا همراه يك ليوان آب بنوشيد.

7. كوتريموكسازول با فني توئين، پيريمتامين و متوتركسات تداخل دارد. كمبود اسيد فوليك كه با مصرف فني توئين ايجاد مي شود، با استفاده از كوتريموكسازول تشديد مي گردد.

8 . مصرف همزمان كوتريموكسازول و سيكلوسپورين، خطر آسيب كليوي را افزايش مي دهد.

9. كوتريموكسازول مي تواند اثرات سولفونيل اوره ها مثل گلي بنكلاميد (داروي ديابت) و عوامل ضدانعقاد خون همچون وارفارين را تشديد كند.

10. دارو را در بسته مخصوص آن، كاملاپوشيده و دور از دسترس اطفال نگهداريد. قرص ها بايد در دماي اتاق، دور از نور مستقيم، حرارت زياد و رطوبت نگهداري شود. سوسپانسيون را در يخچال نگهداري، اما از منجمد كردن آن پرهيز كنيد.



تداخل هاي دارویي:
درصورت مصرف همزمان كوتريموكسازول با تيوپنتال، وارفارين و داروهاي ضدديابت گروه سولفونيل اوره، اثر اين داروها افزايش مي يابد. درصورت همزمان اين دارو با فني توئين، پيريمتامين و متوتركسات اثر ضدفولات اين داروها افزايش مي يابد. خطر بروز سميت كليوي ناشي از سيكلوسپورين در صورت مصرف همزمان با كوتريموكسازول افزايش مي يابد .


نكات قابل توصيه:
1- درطول مصرف اين دارو بيمار بايد مايعات به اندازه كافي دريافت كند.
2-احتمال بروز واكنش هاي حساسيت به نور در بيماران وجود دارد. بيمار بايد از قرارگرفتن درمعرض نور شديد آفتاب خودداري كند.
3-درصورت بروز سرگيجه بايد احتياط كرد.
4-درصورت بروز اختلالات خوني يا بثورات جلدي، بايد بلافاصله مصرف دارو را قطع كرد.


مقدارمصرف
خوراكي
بزرگسالان:
به صورت خوراكي 2 قرص هر 12 ساعت است كه در عفونتهاي شديد تا 3 قرص هر 12 ساعت افزايش مي يابد. درصورتي كه درمان بيش از 14 روز باشد، اين مقدار يك قرص هر 12 ساعت میباشد. كوتريموكسازول در درمان پنوموني ناشي از پنوموسيس تيس كاريني به مقدار mg/kg/day 120 در 4-2 مقدار منقسم به مدت 14 روز مصرف میشود.
كودكان:
به صورت خوراكي هر 12 ساعت، در كودكان با سن 6 هفته تا 5 ماه يك قرص کودکان، در كودكان 6 ماه تا 5 سال 2 قرص كودكان، و در كودكان 12-6 سال 3 قرص كودكان، مصرف میشود.
تزريقي
بزرگسالان:
مقدار مصرف كوتريموكسازول ازراه انفوزيون وريدي 960 ميليگرم (حاوي 800 ميليگرم سولفامتوكسازول و 160 ميليگرم تري متوپريم) هر 12 ساعت میباشد كه اين مقدار در عفونتهاي شديد تا 44/1 گرم هر 12 ساعت افزايش مي يابد.
كوتريموكسازول در درمان پنوموني ناشي از پنوموسيس تيس كاريني، از راه خوراكي يا انفوزيون وريدي به مقدار mg/kg/day 120 در 4-2 مقدار منقسم براي 14 روز مصرف میشود.
كودكان:
كوتريموكسازول از راه انفوزيون وريدي كودكان به مقدار mg/kg/day 36 در 2 مقدار منقسم مصرف میشود كه در عفونتهاي شديد اين مقدار به mg/kg/day 54 افزايش مي يابد.


اشكال دارويي :
Injection Solution: (Sulfamethoxazole 400 mg + Trimethoprim 80 mg)/5 ml
Pediatric Tablet: Sulfamethoxazole 100 mg + Trimethoprim 20 mg
Suspension: (Sulfamethoxazole 200 mg + Trimethoprim 40 mg) /5 ml
Tablet: Sulfamethoxazole 400 mg + Trimethoprim 80 mg
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : mehdisalimi , SSA
#7
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه . یه سوال برای ما ام اس ای ها خوردن آنتی بیوتیک خوب نیست ؟ چون من شنیدم نمیدونم درسته یا نه....منم سرماخوردم و دارم مقاومت میکنم ولی دیگه گلودرد امونمو بریدهconfused2confused2confused2اگه کسی اطلاعی داره راهنمایی میکنه و آیا شما خوردین و مشکلی نبوده؟
#8
(2017/01/28, 04:28 PM)i_am نوشته است: سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه . یه سوال برای ما ام اس ای ها خوردن آنتی بیوتیک خوب نیست ؟ چون من شنیدم نمیدونم درسته یا نه....منم سرماخوردم و دارم مقاومت میکنم ولی دیگه گلودرد امونمو بریدهconfused2confused2confused2اگه کسی اطلاعی داره راهنمایی میکنه و آیا شما خوردین و مشکلی نبوده؟

سلام
من‌تا حالا نشنیدم‌که خوردن آنتی بیوتیک بد باشه‌ به موقع باید برای از بین رفتن عفونت استفاده بشه و پزشک من شدید تاکید میکنند که عفونت خوب نیست و باید آنتی بیوتیک استفاده بشه وشما هم‌اگر گلوتون عفونت داره حتما آنتی بیوتیک بخورید.
 تشکر شده توسط : i_am
#9
طرز تهیه آنتی بیوتیک خانگی:

شلغم را برش داده،داخل آن راخالی کنید و در فضای خالی شده عسل بریزید.
بعد از 3 ساعت شلغم آب انداخته و معجون حاصل بهترین درمان سرماخوردگی است menwink2
 تشکر شده توسط : i_am
#10
ممنون از دوستان عزیزم. دیروز پرسیدم و گفتن میتونی بخوری و مشکلی نداره. ممنون از همگی icon_question
 تشکر شده توسط : samiramiss , سارا ی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  كساني كه گروه خوني آنها "O" باشد كمتر در معرض خطر حمله قلبي هستند mojtaba2iran 0 2,369 2011/01/17, 06:45 PM
آخرین ارسال: mojtaba2iran
  معذرت خواهی کردن از زنان می تواند سلامت آنها را بهبود بخشد ! nazaninn 0 2,523 2010/05/22, 08:56 AM
آخرین ارسال: nazaninn



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست