امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علل انواع سرگیجه
#1
به گزارش سرویس علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سرگیجه‌ در میان‌ مردم‌ بسیار شایع‌ است. در این‌ حالت‌ شما احساس‌ می ‌كنید اگر چشمان‌ خود را نبندید و آرام‌ دراز نكشید، دنیای‌ اطراف‌ به‌ دور سرتان‌ می ‌چرخد. حتی‌ ممكن‌ است‌ احساس‌ كنید در هوا هستید و حركت‌ می‌ كنید. هر دو حالت‌ می‌ تواند ناخوشایند و ترسناك‌ باشد.

علل سرگیجه:

سرگیجه می‏تواند در اثر وجود مشکلاتی در مغز یا گوش داخلی اتفاق بیفتد:

1- سرگیجه ناگهانی بی‏خطر وابسته به شرایط: رایج‏ترین شکل سرگیجه است و با احساس حرکت ناگهانی سر شروع می‏شود. این نوع سرگیجه به ندرت خطری دارد و به آسانی بهبود می‏یابد.

2- سرگیجه می‏تواند در اثر التهاب گوش داخلی باشد که به صورت ناگهانی شروع می‏شود و با کاهش شنوایی همراه است. علت اصلی التهاب گوش، عفونت ویروسی یا باکتریایی است.

3- بیماری منیر( Meniere) که دارای سه علامت است: سرگیجه، زنگ زدن گوش و کاهش شنوایی. در افراد مبتلا به این بیماری، شروع ناگهانی سرگیجه شدید و نوسان کاهش شنوایی دیده می‏شود و گاهی اوقات هیچ علامتی در آنها وجود ندارد.

4- تومور عصبی ناحیه ی شنوایی می‏تواند یکی از علل سرگیجه باشد. علائم این تومور شامل زنگ زدن گوش و کاهش شنوایی است.

5- سرگیجه می‏تواند به دلیل کاهش جریان خون در مغز باشد. خونریزی به قسمت پشت مغز (خون‏ریزی مخچه) با سرگیجه، سردرد، ناتوانی در راه رفتن و دیدن همراه است.

6- سرگیجه اغلب یکی از علایم بیماری ام‏اس است. شروع آن ناگهانی است.

7- تومور موجود در سر و آسیب بینی می‏تواند باعث سرگیجه شود که معمولا خودبخود برطرف می‏شود.

8- میگرن نیز یکی از علل سرگیجه است. سرگیجه اغلب با سردرد همراه است.

منبع باشگاه خبرنگاران

 تشکر شده توسط : amirfarhag , Pooya.N , mehdernet2 , نسترنى , omid , yummy , naarin.p , سمیرا67 , sahel1 , elham 66
#2
بیشترین اختلال سرگیجه در بیماران ام اس به اختلال در اعصاب گوش میانی مربوط میشه.
این اختلال عصبی میتونه حتی باعث بروز حالت تهوع و استفراغ شدید هم بشه.
در صورتی که دچار عفونت ویروسی در گوش میانی بشید همین علائم بروز خواهد کرد که البته راه درمانی مثل مصرف آنتی بیوتیک براش وجود نداره.
فقط بیماران ام اس باید به این موضوع دقت کنند که علائم عفونت در گوش میانی به شدت با حمله های ام اس شباهت داره. حتی ممکنه پزشک هم در این مورد اشتباه کنه.

علائم مشابه از این قراره:
1) نوسان فشار خون (احتمالا بیشتر افت فشار)
2) حالت تهوع و استفراغ مکرر و شدید
3) ضعف و ناتوانی عضلات در فاصله ی زمانی کوتاه مدت
4) عدم تعادل
5) سرگیجه شدید
Open Your Heart, I'm Coming Home
 تشکر شده توسط : mehdernet2 , نسترنى , omid , yummy , sargol , naarin.p , سمیرا67 , sahel1
#3
يكى از عوارضى كه موقع حمله در من بوجود مياد سرگيجه و عدم تعادل است كه دكتر معالجم گفت كه بخاطر وجود پلاك توى مخچه دچار اين عوارض ميشم
هيچگاه اميد كسى را نا اميد مكن شايد اين تنها دارايى او باشدundecided2
 تشکر شده توسط : Pooya.N , omid , سمیرا67
#4


ام اس باعث سرگیجه و ضعف میشود


بیماری ام اس سبب سرگیجه از نوع سرگیجه وضعیتی می‌شود که در این حالت چرخش در بستر یا تغییر وضعیت از حالت خوابیده و نشسته به حالت ایستاده سرگیجه را تشدید می‌کند.



احمد چیت ساز دانشیار گروه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: یکی از بیماریهایی که موجب سرگیجه واقعی می شود بیماری ام اس است و اولین حمله ام اس می‌تواند فقط به صورت سرگیجه باشد و سرگیجه هم در شروع ام اس و هم در زمان عود بیماری ام اس شایع است.
وی گفت: حدس میزان شیوع سرگیجه در ام اس به دلیل آنکه در بسیاری از موارد این علامت با سایر علائم بیماری ام اس هم پوشانی دارد مشکل است.
با بیان اینکه در مطالعه ای میزان شیوع سرگیجه را در ام اس 16 درصد گزارش شد چیت ساز تصریح کرد: در صورتی که شروع ام اس اولین بار با یک سرگیجه حاد همراه تهوع واستفراغ و نداشتن تعادل طی را ه رفتن باشد تشخیص آن از بیماری و سیتوبلیت حاد (التهاب ساختمان تعادلی در گوش داخلی) مشکل است.
وی خاطرنشان کرد: مکانیسم ایجاد سرگیجه در ام اس برزو پلاک‌های میلین‌ زدا در شروع و یا در سیر بیماری در ساقه مغز، مخچه و مسیرهای ساقه مغز مخچه، ریشه‌ها و هسته‌ عصب هشتم و زاویه پل دماغی مخچه‌ای است که MRI روش تشخیص مناسب برای نشان دادن پلاک‌های ام اس در ساقه مغز و مخچه است.
چیت ساز یادآور شد: در ام اس حملات سرگیجه معمولاً خودبخود یا درمان با کورتن درمانی و یا درمان‌های علامتی برطرف می‌شود که در این صورت امکان عود مجدد وجود دارد


پنجشنبه 13 اسفند ماه سال 1388
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : Pooya.N , ghaside , ساغر , mari , MFhealth , naarin.p , sange sabor , سمیرا67 , sahel1
#5
علائم ونشانه های سرگیجه و احساس گیجی و سبکی در سر

سرگیجه کلمه ای است که برای توصیف دو حالت مختلف بکار می رود. مهم است که بدانیم دقیقاً منظورمان از جمله " من سرم گیج می رود" چیست. چرا که به شما و به معالجتان کمک می کند .احتمالات ممکن را برای تشخیص بیماری محدود کنید.

- احساس گیجی و سبکی در سر عاملی است که به شما حس غش یا بیهوشی دست می دهد. اگرچه ممکن است احساس گیجی کنید اما در حالت اول حس نمی کنید که شما و محیط اطرافتان در حال چرخش است. این حالت زمانی که شما دراز بکشید بهتر شده و از بین می رود. در صورتی که این حالت شدت بگیرد ممکن است به غش کردن و یا حمله (سنکوپ) منجر گردد . در این حالت ممکن است به شخص احساس تهوع و بالا آوردن دست دهد.

- نوع دوم سرگیجه ای است که شما حس می کند، اطرافتان در حال چرخش است که در واقعیت اینطور نیست. شما ممکن است احساس کنید در حال چرخش، افتادن یا واژگونی هستید. در این حالت سرگیجه منجر به حالت تهوع و بالا آوردن شدید شده و در راه رفتن و ایستادن نیز اختلال ایجاد می کند و باعث از دست دادن تعادل و زمین خوردن می شود.

- با وجود اینکه سرگیجه در هر سنی ممکن است دیده شود، اما در افراد میان سال شایعتر است . ترس از سرگیجه در این گروه سنی، موجب محدود شدن حرکات روزمره افراد و حضور آنها در فعالیتهای اجتماعی می شود. این حس ممکن است به زمین خوردن و در پی آن به جراحات دیگر ، ختم شود.

احساس گیجی و سبکی سر

این نوع سرگیجه گاه و بیگاه در افراد شایع است و ممکن است دلیل جدی نداشته باشد. امکان دارد به علت افت ناگهانی فشار خون در مغز ، در هنگامی که از حالت خوابیده یا نشسته، با حرکتی سریع بلند می شوید، ایجاد گردد.

احساس گیجی و سبکی سر دلایل مختلفی دارد از جمله:

- آلرژی و حساسیت های فصلی
- بیماریهایی نظیر آنفولانزا و سرماخوردگی (استراحت در منزل در هنگام بروز سرماخوردگی و آنفولانزا موجب تسکین ضعف و سرگیجه می شود.)
- تهوع، اسهال، تب و سایر بیماریهایی که باعث از دست دادن آب بدن می شود.
- تنفس خیلی عمیق و سریع
- استرس ، نگرانی و اضطراب
- استفاده از قلیان (تنباکو) ، الکل و سایر داروهای غیر مجاز

جدی ترین علت سرگیجه، خون ریزی است. در بیشتر موارد محل خون ریزی ، نیاز به مراقبت پزشکی مشخص است. ولی گاهی اوقات محل خون ریزی مشخص نیست و خون ریزی داخلی صورت می گیرد. شما ممکن است روزانه یا در طول یک هفته مقدار کمی خونریزی در دستگاه گوارش خود داشته باشید، بی آنکه متوجه آن شوید. در این زمان احساس گیجی در سر یا خستگی بیش از حد عاملی است که شما را متوجه خونریزی داخلی خود می کند. خونریزی های شدید در دوران قاعدگی نیز، می تواند از دیگر علل سرگیجه باشد.

یکی از دیگر دلایل گیجی سر، که کمتر رایج است، ریتم نامنظم ضربان قلب است. این عارضه می تواند منجر به حمله و غش گردد. این نوع حمله های غیر منتظره حتماً باید توسط پزشک بررسی گردد. شما می توانید ضربان قلبتان را با گرفتن نبض خود چک نمایید.

بسیاری از داروهای تجویزی و غیر تجویزی نیز ممکن است باعث سرگیجه و گیجی سر شوند. درجه این گیجی که به سبب دارو ایجاد می شود، در داروهای مختلف متفاوت خواهد بود.

سرگیجه

سرگیجه زمانی اتفاق می افتد که بین سیگنالهای ارسالی به مغز و سیستم و موقعیت حسی- تعادلی بدن، اختلال به وجود آید. مغز از چهار سنسور به شرح زیر برای حفظ تعادل و انطباق پذیری با محیط اطراف بهره می برد:

- بینایی، اطلاعاتی درباره حرکت بدن و موقعیت آن در ارتباط با محیط اطراف خود می دهد. این مهمترین بخش از مکانیزم تعادل است که به سایر سیستمهای حسی- تعادلی، ارجحیت دارد.

- عصبهای حسی، این عصبها در مفاصل به مغز امکان شناخت موقعیت پاها، بازوها و تنه را می دهد. بدین ترتیب بدن بطور ناخوداگاه با ایجاد تغییراتی کوچک در چگونگی وضع ایستادن، توانایی حفظ تعادل خود را دارد.

- احساس فشار پوست که اطلاعاتی را درباره موقعیت بدن و تغییرات آن نسبت به جاذبه زمین می دهد.
بخشی از گوش درونی، بنام بخش حلزونی که شامل کانالی نیم دایره ای است و از سلولهای مخصوصی تشکیل شده که حرکات و تغییرات وضعیت بدن را، تشخیص می دهند. آسیب، جراحت یا هر نوع بیماری در گوش درونی موجب ارسال سیگنالهای اشتباه به مغز شده و منجر به تداخل با سایر سیگنالهای حسی گشته و عارضه سرگیجه را ایجاد می گردد.

دلایل رایج ایجاد سرگیجه شامل موارد زیر است:

- اختلالات گوش درونی مانند سرگیجه خوش خیم، بیماری مِنیر و اختلالات اعصاب دهلیزی یا لابیرنتیت
- آسیب به گوش یا سر
- سردردهای میگرنی که بسیار دردناک هستند. این سردردهای تضعیف کننده، بیشتر اوقات همراه با سرگیجه، دل آشوبی، استفراغ و حساسیت به نور ، صدا و بو خواهند بود.
- کاهش فشار خون در سرخرگی که مسئول ارسال خون به مغز است. ( نارسایی خون به مغز)

علائم سرگیجه که خیلی شایع نیستند نیز شامل موارد زیر است:

- رشد سلولهای غیرسرطانی و خوش خیم در فضای پشت پرده گوش
- تومور مغزی و سرطان که از دیگر بخشهای بدن به مغز سرایت کرده است.
درصورتی که سرگیجه منجر به از دست دادن عملکرد شود ، به درمان سریع و بررسی پزشک معالج دارد. این نوع سرگیجه ها به نوعی بیانگر اختلال در مغز است، مانند امکان بروز سکته مغزی یا ضربه به مغز.
استفاده از الکل و استعمال داروهای تجویزی بدون نسخه و حتی با نسخه پزشک، می توانند فرد را دچار گیجی و سرگیجه کند. این عارضه ممکن است به روشهای زیر ایجاد گردند:
- استفاده بیش از حد از یک دارو
- تداخل دارویی و یا تداخل دارو با الکل. این مشکل مخصوصاً در سالمندان که از داروهای مختلفی در یک زمان استفاده می کنند، شایع تر است.
- استفاده اشتباه یا عدم استفاده به موقع از دارو
- مسمومیت دارویی یا مسمومیت با مواد مخدر و یا اثرات ترک آن

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، نیوشا وکیلی
پنج شنبه, 05 مرداد 1391
منبع: medicinenet.com


http://www.3-m.ir/index.php/medicalinfor...8%B3%D8%B1
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : ابراهیم , FBF , یه غریبه , برگ 7 , sange sabor , سمیرا67 , sahel1 , elham 66
#6
.
بیماری‌هایی که با سرگیجه می‌آید

سلامت نیوز - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷

دنیا دور سرتان می‌چرخد، احساس می‌کنید قادر نیستید تعادل‌تان را حفظ کنید و هر لحظه ممکن است نقش زمین شوید. همراه شدن این وضعیت با علائمی مانند تهوع و استفراغ، وزوز گوش، کاهش شنوایی و اختلال تعادلی تائید می‌کند که شما مبتلا به سرگیجه هستید که ممکن است عارضه‌ای موقت و خوش‌خیم باشد یا این‌که خبر از اختلالات و بیماری‌های جدی‌تری بدهد.

درواقع سرگیجه اختلالی است که از مغـز یـا گوش میـانی نشات می‌گیرد.

متخصصان مغز و اعصاب، سرگیجه را به دو نوع محیطی یعنی ناشی از اختلال در گوش داخلی و نوع مرکزی که ناشی از اختلال در هسته عصب هشتم مغزی و ارتباطات و مسیرهای مرکزی آن است، تقسیم می‌کنند.

دکتر فهیمه حاجی‌آخوندی، متخصص مغز و اعصاب می‌گوید:

سرگیجه یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای است که پزشک را به سمت بیماری زمینه‌ای و علت سرگیجه هدایت می‌کند.

سرگیجه محیطی

این نوع سرگیجه ناشی از اختلال در مجاری نیم‌دایره‌ای دهلیز گوش داخلی است. همچنین عفونت گوش داخلی یا عفونت عصب هشتم مغزی نیز در بروز سرگیجه محیطی نقش دارد. خوب است بدانید که معمولا تهوع و استفراغ، وزوز گوش، کاهش شنوایی و اختلال تعادلی با سرگیجه همراه است.

علل دارویی، ضربه به سر و دیگر بیماری‌های گوش داخلی نیز به بروز سرگیجه‌های محیطی کمک می‌کند. خوشبختانه سرگیجه محیطی در اغلب موارد، خوش‌خیم و با روش‌های درمانی ساده قابل کنترل است.

سرگیجه ناشی از اختلالات مغزی

سرگیجه مرکزی ممکن است ناشی از اختلال در خون‌رسانی به قسمت‌هایی از مغز (ساقه مغز و مخچه)، وجود التهاب یا اثر فشاری در این قسمت‌ها باشد که تشخیص این نوع سرگیجه و افتراق آن از نوع محیطی بسیار اهمیت دارد.
بیماری ام‌اس و میگرن هم ازجمله علل سرگیجه مرکزی است. حتی سرگیجه به صورت نه‌چندان شایع، می‌تواند علامت بیماری‌هایی مانند پارکینسون باشد.

سرگیجه مرکزی اغلب همراه با علائمی همچون دوبینی، اختلال بلع، سکسکه، گزگز و مورمور شدن ناحیه دور دهان یا نیمه صورت، ضعف و بی‌حسی اندام‌ها اتفاق می‌افتد. بروز این علائم همراه با سرگیجه حاد و ناگهانی دلالت بر مرکزی بودن سرگیجه دارد و باید بسرعت مورد بررسی‌های دقیق مغزی شامل تصویربرداری با MRI و بررسی عروقی قرار گیرد. وجود فاکتور‌های خطر مثل سن بالا، دیابت،‌ فشار خون، ‌بیماری عروق کرونر و سابقه سکته مغزی نیز احتمال مرکزی بودن سرگیجه را زیاد می‌کند.

تشخیص سریع نوع سرگیجه

به خاطر داشته باشید که همراه بودن سرگیجه با علائمی مانند کاهش شنوایی و وزوز گوش می‌تواند نشانه سرگیجه محیطی باشد، اما وجود این علائم به معنای نفی ابتلا به سرگیجه مرکزی نیز نیست.

شدت سرگیجه و تهوع و استفراغ همراه آن در سرگیجه‌های محیطی بسیار وخیم‌تر است، اما این نکته نیز نمی‌تواند با اطمینان بالا، تفکیک‌کننده سرگیجه محیطی از مرکزی باشد.
افتراق سرگیجه محیطی از مرکزی حتما باید از سوی پزشک و در صورت نیاز با انجام آزمایش‌ها و تصویربرداری از مغز انجام شود. به یاد داشته باشید که این تشخیص از آن‌رو بسیار اهمیت دارد که سرگیجه‌های مرکزی معمولا خطرناک‌تر است و نیاز به درمان‌های اختصاصی دارد.

بیماری‌هایی که با سرگیجه می‌آید

آیا برخی بیماری‌ها یا مصرف برخی داروها نیز می‌تواند با سرگیجه همراه باشد؟

سرگیجه‌های خوش‌خیم که معمولا ناشی از اختلالات یا عفونت گوش داخلی است، به صورت دوره‌های چند ساعته و همراه با وزوز گوش و کاهش شنوایی پیش‌رونده تظاهر می‌کند،

همچنین سرگیجه ممکن است نشانه‌ای از بیماری‌های مهم‌تری نظیر بیماری ام‌اس یا ضایعات التهابی دیگر ساقه مغز باشد. سکته مغزی و اختلال خون‌رسانی به ساقه مغز و مخچه نیز از بیماری‌های بدخیم‌تری است که ممکن است با سرگیجه تظاهر کند.

داروهایی که سرگیجه می‌آورد

به گفته دکتر حاجی‌آخوندی، گاهی نیز سیستم گوش داخلی و عصب هشتم مغزی متصل به آن به مصرف برخی داروها نظیر جنتامایسین حساسیت نشان می‌دهد و با سرگیجه بروز می‌کند.
مسمومیت یا مصرف بیش از حد برخی داروها نیز به طور شایع سبب بروز سرگیجه می‌شود که داروهای خواب‌آور و آرامبخش، داروهای ضدافسردگی و داروهای ضدتشنج مهم‌ترین آنهاست.
همچنین مصرف همزمان چندین داروی ضد فشار خون با دوز بالا نیز می‌تواند سبب بروز حالت سبکی سر و سنکوپ شود که گاهی با سرگیجه اشتباه گرفته می‌شود.

اولین اقدام در صورت بروز سرگیجه

بی‌شک سالمندان بیشتر در معرض خطر ناشی از عوارض سرگیجه هستند و بر این اساس، در صورت بروز سرگیجه حاد و ناگهانی در آنان و بخصوص در صورت وجود فاکتورهای خطر نظیر دیابت، فشار خون، سابقه سکته مغزی و بیماری عروق کرونر باید فورا به اورژانس انتقال داده شوند.

در‌ مورد دیگر سرگیجه‌های ناگهانی و بدون سابقه خاص نیز بهتر است بیمار از راه رفتن و ایستادن پرهیز و به اورژانس مراجعه کند. در صورت بروز نوع غیر حاد سرگیجه نیز بیمار باید برای بررسی به صورت سرپایی مراجعه کند.

پیشگیری و درمان سرگیجه

به گفته دکتر حاجی‌آخوندی، سرگیجه‌های خفیف و متوسط با دارودرمانی کنترل می‌شود، اما در مورد سرگیجه‌های شدید از داروهایی که خاصیت آرامبخشی دارد و برای برطرف کردن تهوع نیز از داروهای ضد تهوع و استفراغ استفاده می‌شود. البته درمان واقعی سرگیجه به بیماری زمینه‌ای ایجاد‌کننده آن بستگی دارد.

این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر این‌که اغلب بیماری‌های منجر به سرگیجه اکنون قابل پیشگیری نیست، می‌افزاید: تلاش برای کنترل عوامل خطر بروز سکته مغزی شامل قند و فشار خون و اضافه وزن در کاهش احتمال بروز سرگیجه مرکزی موثر است. همچنین اجتناب از ضربه به سر و گردن نیز در پیشگیری از بروز سرگیجه اهمیت دارد.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : موناامیدوار , همراز , hania , نازلی , سمیرا67 , sahel1
#7
مرسی از مطالب خوبتونicon_questionicon_questionicon_question
چند وقت بود سرگیجه داشتم به نظر خودم دلیلش رو فهمیدمagreement2من بخاطر کم خوابی و بیخوابی یک ماهی بود قرص ایمی پرامین میخوردم وتقریبا از همون موقع سرگیجه داشتم حالا که چندروز قرص تموم شده دیگه سرگیجه ندارمhappy0065.gifhappy0065.gifhappy0065.gif
به اندوه خود لبخند بزن...
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  دوبینی و انواع آن rana 0 10,398 2012/05/27, 11:16 PM
آخرین ارسال: rana



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان