امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سندرم یک علامت مجزای بالینی ( CIS )
#1
CISمخفف Clinically isolated syndrome که به عنوان اولین مرحله از حمله های ام اس شناخته می شود.
برخورد پزشکان با این مرحله متفاوت است، گروهی آنرا به عنوان ام اس (پیش ام اس یا شبه ام اس ) شناسایی می کنند و گروهی دیگر به عنوان مرحله ایی مجزا و مستقل.
به همین منوال گروه اول درمان ام اس رو پیش می گیرند و گروه دوم منتظر حمله های بعد می ایستند. دسته اول بسته به تشخیص نوع پیشرفت و خطر تبدیل CIS به MS داروهای نظیر آوونکس (سیونکس) یا ربیف و یا سایر داروها را تجویز می کنند. مسئله اصلی نوع برخورد پزشکان با بیمار است. دلیل تفاوت رفتار پزشکان در برابر درمان نیز کمبود اطلاعات در ایران و وابستگی این علم و علی الخصوص این بیماری به تجربیات است.
در ایران CIS شامل خدمات بیمه برای سوبسید بیماری های خاص نمی شوند و لذا تمام پزشکان در دفترچه و پرونده بیمار عنوان MS را بکار می برند.
برای اطلاعات تکمیلی و بهتر می توانید از منبع ذیل استفاده کنید:
http://www.nationalmssociety.org/about-m...index.aspx
नियंत्रण अपने भाग्य को या किसी और होगा.

Jack Welch
 تشکر شده توسط : zenith , parisa2011 , ارزو , fireboud , MFhealth , yummy , nazii , ساغر , najva , okhtapus , Saina , آیدا , nahid , paeazan , parastoo joon , chelipa , sargol , سمانه میم , zohaa , yas8866 , پریا حقیقت پور , pariya1361
#2
علائم شروعی مالتیپل اسکلروز ( ام اس )

3 اکتبر 2011 - دکتر سیفی

سندرم یک علامت مجزای بالینی: Clinical Isolated Syndrome ) CIS)

تشخیص بیماری مالتیپل اسکلروز یک تشخیص بالینی است ، موقعی تشخیص قطعی بیماری داده می شود که علائم عصبی حداقل در 2 ناحیه مراکز عصبی در 2 حمله جداگانه در فاصله زمانی بیش از یک ماه پدید آمده باشد و این علائم مربوط به علل و بیماریهای دیگر نباشد.
در مواردی، بروز علائم از نظر تعداد ضایعه و یا تعداد حملات برای تشخیص قطعی کافی نیست و به عنوان احتمال کم یا احتمال قوی شروع بیماری در آینده را مطرح می کند. یکی از این موارد سندرم یک علامت مجزای بالینی (CIS) است در این شرایط بیمار ممکن است یک ناحیه از مراکز عصبی مانند عصب چشم یا ناحیه حرکت یک دست و یا قسمتی از نخاع با گرفتاری پاها را داشته و یکبار اتفاق افتاده باشد در چنین شرایطی پیش بینی امکان بروز حملات بیشتر در آینده و تبدیل CIS به M.S مشکل بوده و تصمیم گیری شروع درمان طولانی مدت مشکل تر.
درمواردی مثل بروز تاری دید در یک چشم در فرد 15 ساله و تشخیص نوریت اپتیک که به درمان موقت پردنیزولون پاسخ داده و بیمار علائم دیگری نداشته باشد ، قرار دادن بیمار روی درمان پیشگیری M.S با تزریق اینترفرون برای سالیان متمادی چقدر موجه است؟!

چنانکه یک علامت عصبی بالینی مجزا با درمان یا بدون درمان فروکش نموده و MRI مغز طبیعی باشد کنترل بالینی و انجام MRI بعد از شش ماه تا یکسال توصیه می شود و درمان اینترفرون تجویز نمی شود.

در مواردی که سن بیمار بین 18 تا 30 سال بوده، در MRI مغز ضایعات منتشر نشان داده ، و یا در MRI ضایعه منفرد یا متعدد در ساقه مغز و نخاع وجود داشته باشد ،احتمال تبدیل CIS به M.S زیاد می باشد و شروع درمان با اینترفرون یا درمان های دیگر طولانی مدت توصیه می شود.
موارد بینابین از CIS که علائم کمی در MRI دارند، پیگیری بالینی بیشتر و MRI با تزریق به فواصل کمتر به عمل می آید.
نظر به اینکه با گذشت سالیان بعد از CIS شانس بروز ام اس بیشتر میشود ، کنترل بالینی و در موارد مشکوک به عود بیماری انجام اسکن ام آر آی توصیه میشود.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , yas8866 , پریا حقیقت پور , pariya1361
#3
طبق نظر خیلی از پزشکان متخصص مغز و اعصاب cis مرحله اولیه MS است و باید جدی گرفته شود و درمان اغاز شود چون ممکن است حمله ی بعدی بسیار شدید باشد و بیمار علائم شدید تری پیدا کند .
ولی برخی از پزشکان معتقدند که شاید هیچگاه حمله دوم رخ ندهد و لزومی برای یک عمر تزریق بیهوده وجود ندارد .

من خودم یک پلاک بزرگ و چند پلاک کوچک داشتم و طی آزمایشات فراوان دلیل دیگری برای بوجود امدن انها وجود نداشت تشخیص cis داده شد و تزریق شروع شد و در هفته سوم تزریق شوکه بزرگی باعث ایجاد دو پلاک کوچک دیگر شد ولی چون درمان اغاز شده بود خداروشکر اسیب زیادی وارد نشد و درمان ادامه پیدا کرد .
کلا مرحله cis باید جدی گرفته شود .
ان کس که دوست داری نیمه دیگر تو نیست !
او تویی ، اما در جای دیگر
 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور , pariya1361
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تشخیص افتراقی سندرم دویک و ام.اس havaars 23 26,269 2017/05/24, 08:27 PM
آخرین ارسال: الی کوچولو



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان