ارسالها: 3,460
موضوعها: 262
تاریخ عضویت: May 2009
تشکر های اهدا شده: 20628
تشکر های دریافت شده :23485 بار در 6265 پست
سال تشخيص بيماري : 88
دكتر معالج : -
داروي مورد استفاده : تبازیو
محل سکونت : تهران
نوشابه ها : به شيريني مرگ ! (مطلبي تكان دهنده)
ایرانیان سالانه بیش از ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون لیتر از مایعى استفاده مى کنند که مضرات متعدد آن به لحاظ علمى ثابت شده است.
�
به طور متوسط هر نفر در ایران ۴۲لیتر نوشابه مصرف مى کند
با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهاى جهان به این نتیجه وحشتناک مى رسیم که ما در سرانه مصرف نوشابه هاى گازدار مقام اول را در جهان پیدا کرده ایم.
براى این که بیشتر وحشت کنید، بد نیست بدانید که میانگین مصرف نوشابه هاى گازدار در دنیا براى هر فرد ۱۰ لیتر است. همچنین در بیست سال اخیر، مصرف نوشابه هاى گازدار در کشور، نزدیک به ۱۵درصد رشد داشته است، در حالى که در طى این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است. سرانه مصرف لبنیات در ایران کمتر از
یک سوم استاندارد جهانى است. طبق آمار، ۹۰درصد کودکان ۲۴ ماهه تا ۱۲ساله کشورمان، روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف کرده اند و از این رو ۲۵ درصد از کودکان ایرانى به نوعى با سوء تغذیه دست به گریبانند و در نهایت یک سوم از مرگ ومیرهاى کشور به علت بیمارى هاى قلبى عروقى است که یکى از عوامل اصلى بروز آن، تغذیه غلط است .
متخصصان تغذیه بر این باورند که بر اثر نوشیدن بیش از حد نوشابه هاى گازدار سن ابتلا به پوکى استخوان در ایرانیان به ویژه زنان به ۳۵سال کاهش و میزان شکستگى ها ۳ تا ۴برابر افزایش یافته است.
به عقیده آنها براى سوزاندن میزان قندى که با یک لیوان نوشابه وارد بدن مى شود، نیاز به یک ساعت راهپیمایى است و این در حالى است که در هر لیوان نوشابه ۳۵ تا ۵۵ میلى گرم کافئین وجود دارد که سبب بى خوابى و افزایش تپش قلب مى شود از سوى دیگر نوعى اعتیاد ایجاد مى کند. رنگ هاى غیراستاندارد بعضى نوشابه ها نیز با تجمع در کبد به مرور
باعث ایجاد نارسایى در این عضو مى شود.
در بسیارى از کشورها، میزان استاندارد براى قند نوشابه ها زیر ۸ درصد است، درحالى که متخصصان در ایران آن را ۱۰ درصد عنوان کرده اند و متأسفانه در حال حاضر میزان قند موجود در نوشابه ها در ایران ۱۲ درصد است. این در حالى است که تعداد کارخانه هاى تولید انواع و اقسام نوشابه هاى گاز دار در چند سال اخیر در ایران افزایش قابل ملاحظه اى داشته و صاحبان این صنعت مرگ زا سالیانه رقم هاى نجومى صرف تبلیغات این نوشیدنى سمى مى کنند. بر اساس گزارش پژوهشگران، نوشیدنى هاى گازدار، حتى انواع رژیمى آنها مى توانند خطر ابتلا به بیمارى هاى قلبى و دیابت را افزایش دهند.
پژوهشگران در طول تحقیقات خود متوجه شده اند بزرگسالانى که در روز یک یا چند قوطى نوشیدنى گازدار مى نوشند، ۵۰ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به مشکلات متابولیکى مانند جمع شدن چربى بیش از حد در اطراف کمر، کاهش میزان کلسترول خون، فشار خون بالا و موارد دیگر خواهند بود. به عقیده پزشکان کسانى که به مشکلات متابولیکى دچار
مى شوند،
خطر ایجاد بیمارى قلبى و یا سکته در آنها افزایش مى یابد. تحقیقى که اخیراً بر روى دو نوشابه گازدار کوکاکولا و پپسى ساخت امریکا صورت گرفته، نشان داده میزان اسید فسفریک موجود در این نوشابه ها ۲۰۰ برابر از حد مجاز بیشتر است.
آیا مى دانید
- در بسیارى از ایالت هاى امریکا، مأموران پلیس راه دو گالن کوکاکولا در صندوق عقب ماشینشان دارند تا در صورت تصادف رانندگى، خون را با کمک آن از جاده پاک کنند.
- اگر تکه اى از گوشت گاو را در یک کاسه کوکاکولا قراردهید، پس از دو روز ناپدید مى شود.
- براى تمیز کردن توالت: یک قوطى کوکاکولا را داخل کاسه توالت بریزید و یک ساعت صبر کنید، سپس با آب پر فشاربشویید. اسید سیتریک موجود در کوکاکولا لکه ها را از سطوح چینى مى زداید.
- براى برطرف کردن لکه هاى زنگ از سپر آب کرم کارى شده اتومبیل: سپر را با یک تکه کاغذ (فویل) آلومینیوم مچاله شده آغشته به کوکاکولا بسایید.
- براى تمیز کردن فساد قطب هاى باترى اتومبیل: یک قوطى کوکاکولا را روى قطب ها بریزید تا با غلیان کردن، آن را تمیز کند.
- براى شل کردن پیچ و مهره هاى زنگ زده: تکه اى پارچه را که در کوکاکولا خیس شده است براى چند دقیقه بر روى پیچ و مهره قرار دهید.
- براى پختن گوشت ران آبدار: یک قوطى کوکاکولا را داخل ماهیتابه خالى کنید، گوشت را لاى کاغذ آلومینیوم بپیچید و داخل ماهى تابه بپزید. سى دقیقه قبل از اتمام پخت، کاغذ آلومینیوم را باز کنید، و آب گوشت را با کوکاکولاى داخل ماهى تابه مخلوط کنید تا سس قهوه اى رنگ عالى اى به دست آید.
- براى پاک کردن چربى از لباس ها: یک قوطى کوکاکولا را داخل ماشین لباسشویى پر از لباس هاى چرب خالى کنید، پودر لباسشویى اضافه کنید و ماشین را روى دور عادى روشن کنید. کوکاکولا به تمیز شدن لکه هاى چربى کمک مى کند.
- کوکاکولا همچنین بخار آب را از روى شیشه جلوى اتومبیل تمیز مى کند. (در مناطق سرد و مرطوب، مثل Midwest درشمال ایالات متحده امریکا، گاهى اوقات شیشه جلوى اتومبیل از بیرون بخار مى کند که با برف پاک کن پاک نمى شود. )
- ماده مؤثر کوکاکولا اسید فسفریک با PH برابر۲/۸ است. اسید فسفریک ناخن را در مدت حدود ۴ روز حل مى کند. همچنین کلسیم را از استخوان ها مى زداید و عامل اصلى افزایش روز افزون پوکى استخوان است.
- براى حمل محلول کوکاکولا (محلول غلیظ شده)، کامیون هاى حامل باید از علامت هاى ویژه «مواد خطرناک» که براى حمل مواد بشدت خورنده در نظر گرفته شده است استفاده کنند.
- توزیع کنندگان کوکاکولا بیش از ۲۰سال است که از کوکاکولا براى تمیز کردن موتور کامیون هاى خود استفاده مى کنند.
�
�
منبع: سايت سلامت نيوز� و سایت دکتر ظهرابی�
�
�
�
�
چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
ارسالها: 234
موضوعها: 101
تاریخ عضویت: May 2009
تشکر های اهدا شده: 108
تشکر های دریافت شده :1005 بار در 271 پست
سال تشخيص بيماري : 1386
دكتر معالج : دکتر سیامک یزدانی
داروي مورد استفاده : ریتوکسی ور - اکتوورکو
محل سکونت : مشهد
ممنون ناهیدجون :-* فکر میکنم یادآوری این مطالب واقعا" ضروریه.
من از وقتی که (حدود 2 سال پیش ) یه همچین مطالبی رو راجع به نوشابه یه جا خوندم به دوغ روی آوردم البته نوع بی گازش. البته نوشابه گاهی اوقات میخورم اما هر وقت میخورم یه احساس بدی بهم دست میده :
حالا یکی نیست بگه اخه مگه مجبوری بخوری ??? ??? ???
ارسالها: 15
موضوعها: 19
تاریخ عضویت: Feb 2010
تشکر های اهدا شده: 23
تشکر های دریافت شده :199 بار در 39 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : طبسی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
2010/03/27, 01:40 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/02/05, 01:41 PM، توسط سـاناز.)
محققان میگویند مصرف نوشابههای قندی بیش از دوبار در هفته میتواند احتمال افزایش به سرطان لوزالمعده را افزایش میدهد
به گزارش روییترز، مطالعهای برروی 60هزار نفر در سنگاپور نشان می دهد که افرادی که بیشتر به جای نوشابههای قندی آب میوه مینوشند کمتر در معرض این سرطان قرار میگیرند.
مارک پریرا از دانشگاه مینسوتا که این مطالعه را رهبری میکردهاست میگوید شاید شکر عامل اصلی این امر باشد ولی افرادی که به طور مداوم نوشابههای قندی مینوشند به بیماریهای دیگری نیز مبتلا میشوند.
وی میگوید: "میزان بالای شکر این نوشیدنیها میزان انسلین را افزایش میدهد و همین امر میتواند سلولهای سرطان لوزالمعده را افزایش دهد."
گفتنیاست انسلین، هورمونی که به بدن در هضم شکر کمک میکند در لوزالمعده تولید میشود.
نتایج این مطالعه که در ژورنال سرطان شناسی، زیستنشانگرها و پیشگیری منتشر شده است، این تیم تحقیقاتی بر روی 60524 مرد و زن سنگاپوری-چینی برای 14 سال مطالعه انجام دادند.
در این بین 140 نفر مبتلا به سرطان لوزالمعده شدهاند و آنها که در هفته بیشتر از دو نوشابه قندی مینوشند 87 درصد بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان بودند. محققان معتقدند این نتایج قابل تعمیم به ساکنان کشورهای دیگر نیز هست.
دکتر پریرا میگوید : "سنگاپور یک کشور ثروتمند با سطح سلامت عالی است. در بین سنگاپوریها خوردن و خرید کردن بخشی از تفریحات پرطرفدار است، به همین دلیل هم میتوان این نتایج را به کشورها غربی تعمیم داد."
با این حال سوزان مین از مرکز سرطان ییل در دانشگاه ییل (Yale) میگوید: "با وجود اینکه یافتهها رابطهای بین این دو عامل را نشان میدهد ولی نتایج بر اساس تعداد محدودی مورد حاصل شدهاست و نمیتوان قطعیت آن را تأیید کرد. مصرف نوشابهها در سنگاپور با مشکلات بهداشتی دیگر نظیر سیگار کشیدن و مصرف گوشت قرمز همراه بودهاست که نمیتوان آن را به طور دقیق کنترل کرد."
مطالعات دیگر نشان دادهاند که سرطان لوزالمعده با مصرف گوشت قرمز، مخصوصاً گوشتهایی که بسیار پخته و یا روی زغال کباب شدهاند.
سرطان لوزالمعده یکی از کمیابترین و در عین حال کشنده ترین انواع سرطان است که در سراسر دنیا 230 هزار نفر به آن مبتلا هستند. تنها در آمریکا در یک سال گذشته بیش از 37 هزار نفر را مبتلا ساخته که از این تعداد بیش از 34 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
پزشکان معتقدند از این واقعیت که سلولهای سرطانی گلوکز بیشتری نسبت به سلولهای سالم مصرف میکنند میتوان نتیحه گرفت که مصرف زیاد گلوکز میتواند باعث کمک به رشد سلولهای سرطانی شود.
یک نوشابه 355 میلیلیتری غیر رژیمی به طور میانگین دارای 130 کالری انرژی است که تمام آن به دلیل وجود شکر است.
ارسالها: 354
موضوعها: 249
تاریخ عضویت: Nov 2009
تشکر های اهدا شده: 1119
تشکر های دریافت شده :2864 بار در 728 پست
سال تشخيص بيماري : 1377
دكتر معالج : شايگان نژاد
داروي مورد استفاده : فینگولیمد
محل سکونت :
توليدكنندگان صنايع غذايي براي فروش بيشتر و ايجاد جذابيت در كالاهايشان اقدام به ايجاد تنوع در آنها ميكنند كه اگرچه اين تنوع، محبوبيت كالا را نزد مشتريان بالا ميبرد و سود بيشتري را براي آنها به همراه دارد، اما ممكن است مشكلات بسياري را براي مصرفكنندگان به وجود آورد؛ مثلا افزودن گاز به انواع نوشابه ها ميتواند شرايط حسي مطلوبي را در دهان به وجود آورد، ولي از طرفي هم تهديدي جدي براي سلامت مردم بهشمار ميآيد.
گاز نوشابه، در مرحله اول روي حس چشايي افراد تأثير ميگذارد و باعث ميشود كه عملكرد اين حس از حالت طبيعياش خارج شود. اين اختلال در كاركرد حس چشايي، توليدكننده را مجبور ميكند كه به هر يك ليوان نوشابه، حدود 24 گرم شيريني خالص (معادل 8 حبه قند) بيفزايد تا فردي كه آن نوشابه را مينوشد، بتواند حس شيريني را خوب درك كند. حتماً همه شما از مضرات مصرف زياد مواد قندي به خوبي آگاه هستيد.
نكته ديگر اينكه گازي كه در نوشيدنيهايي مثل آب يا نوشابه وجود دارد، گاز CO2 است كه وقتي با آب تركيب ميشود، اسيديته خون را بالا ميبرد و اين افزايش اسيديته خون در تماس با سلولهاي استخواني، املاح آنها را برداشت ميكند و مشكلات استخواني عديدهاي را براي افراد به وجود ميآورد.
بگذاريد كمي سادهتر برايتان بگويم. املاح بايد به طور طبيعي در استخوانها رسوب كنند تا باعث مستحكم شدن آنها شوند، اما وقتي كه اسيديته خون بالا ميرود، نه تنها اين رسوب املاح در حالت عادياش رخ نميدهد، بلكه با برداشت املاح از استخوانها، تراكم آنها كمتر و احتمال بروز ناراحتيهاي مربوط به استخوان هم بيشتر ميشود.
در ضمن، اين مشكلات استخواني با مصرف نوشيدنيهاي گازدار توسط سالمندان يا كساني كه پا به سن ميگذارند و ناراحتيهاي استخواني هم در كمينشان است، بيشتر ميشود.
راستي، اينكه گفتم آب يا نوشابه گازدار، به اين خاطر بود كه دوغهاي گازدار از اين قاعده مستثني هستند. گاز موجود در دوغها گاز CO2 نيست. اين گاز در اثر تخمير قند لاكتوز در شير يا دوغ به وسيله ميكروارگانيسمها به وجود ميآيد كه حالت اسيدي ندارد و نميتواند مانند آب يا نوشابه گازدار هم ضرر داشته باشد. هر چند كه توصيه بنده به تمام آنهايي كه در معرض ابتلا به مشكلات استخواني هستند اين است كه براي كنترل، پيشگيري يا عدم پيشرفت بيماريشان، از مصرف هر نوع نوشيدني گازدار پرهيز كنند.
دكتر محمدرضا وفا - متخصص تغذيه و رژيمدرماني
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران
ارسالها: 412
موضوعها: 43
تاریخ عضویت: Feb 2010
تشکر های اهدا شده: 2199
تشکر های دریافت شده :2712 بار در 492 پست
سال تشخيص بيماري : 73
دكتر معالج : ملکیان
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : کرج
تا حالا دقت کردی وقتی یك نوشابه می خوری،چه اتفاقی می افته؟
10 دقیقه بعد:
10 قاشق چای خوری شكر وارد بدنتان میشود،میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شكر دچار استفراغ نمی شوید؟چون اسید فسفریك،طعم آن را كمی میگیرد و شیرینی اش را خنثی میكند.
20 دقیقه بعد:قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یكجای انسولین می شود،كبدتان شروع میكند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه بعد:
حالا دیگه جذب كافئین كامل شده،مردمكهای چشم گشاد می شود،فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت،كبدتان قند را به داخل جریان خون رها می كند.گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوك می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری كنند.
45 دقیقه بعد:
ترشح دوپامین افزایش پیدا میكند و مراكز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد میكنند،تحریك میشوند.این همان مكانیسمی است كه در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می شود.
60 دقیقه بعد:
اسید فسفریك موجود در نوشابه،داخل روده كوچك،به كلسیم،منیزیم و روی میچسبد.متابولیسم بدن افزایش پیدا میكند.میزان بالای قند خون و شیرین كننده های مصنوعی،دفع هر چه بیشتر كلسیم را از طریق ادرار باعث می شوند.
مدتی بعد:
كافئین در نقش یك داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل میشود.حالا دیگر كلسیم و منیزیم و رویی كه قرار بود جذب بدن شود،بیش از پیش از طریق ادرار دفع می شوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب،سدیم و دیگر الكترولیت ها نیز از دست می رود.
مدتی بعدتر:
كم كم آن غوغایی كه در بدنتان ایجاد شده بود فروكش می كند و نوبت به افت قند می رسد.در این مرحله یا خیلی حساس و تحریك پذیر میشوید یا خیلی كرخت و بی حال.حالا دیگر تمام آن آبی را كه از طریق نوشابه وارد بدن خود كرده بودید دفع كرده اید،آبی كه میشد به جای اسید و كافئین و شكر ،حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد.تا چند ساعت بعد اثر كافئین هم از بین میرود و شما هوس یك نوشابه دیگر میكنید
من هم ام اس داشتم.
ارسالها: 485
موضوعها: 12
تاریخ عضویت: Nov 2009
تشکر های اهدا شده: 10944
تشکر های دریافت شده :6812 بار در 3496 پست
سال تشخيص بيماري : ......
دكتر معالج : .........
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : اصفهان
(2010/10/17, 02:48 PM)شفا یافته نوشته است: تا حالا دقت کردی وقتی یك نوشابه می خوری،چه اتفاقی می افته؟
45 دقیقه بعد:
ترشح دوپامین افزایش پیدا میكند و مراكز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد میكنند،تحریك میشوند.این همان مكانیسمی است كه در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می شود.
د
مریم جون مطمئنی نوشابه رو میگی
عشــق
همین خنده های ساده ی توست
وقتی با تمام غصه هایت میخندی
تا از تمام غصه هایم
رها شوم...
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
قابل توجه افرادی که هر روز نوشابه می نوشند
اگر به مدت طولانی، روزانه یک نوشابه گازدار بنوشید، در درازمدت چه بر سر بدنتان خواهد آمد؟
مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین و کافئین دار، و در پس آن احساس شدید بی انرژی بودن و بی حالی چیزی است که برای افراد علاقمند به اینها، امری آشنا است. اما بسیاری از افراد به نظر می رسد که مشکلی با آن ندارند.
برخی از شما فکر می کنید که مقایسه ی علاقه و عادت به مصرف زیاد کافئین و نوشیدنی های شیرین با مصرف مواد مخدر، ایجاد هراس بیهوده است. و برخی دیگر از شما واقعا برایتان مهم نیست که پس از نوشیدن 39 گرم قند، خود را در چه باتلاقی انداخته اید. اما آنچه حقیقتا ما را نگران عادت نوشیدن بی رویه ی نوشابه های گازدار می کند، نتیجه ای است که در درازمدت به وجود می آید.
در اینجا تصویری از خودتان را پس از چند سال نوشیدن مرتب نوشابه های گازدار می توانید ببینید.
چاقتتر خواهید بود: بر طبق یک تحقیق که در مجله ی Nurse’s Health Study چاپ شده و در آن 9000 زن به مدت 8 سال مورد مطالعه قرار گرفتند، زنانی که هر روز یک نوشابه ی گازدار مصرف می کردند، در یک دوره ی 4 ساله حدود 5.5 کیلوگرم وزن اضافه کردند.
احتمالا دچار دیابت خواهید بود:در مطالعه ی بالا، در زنانی که اظهار کردند که هر روز یک یا تعداد بیشتری از نوشیدنی های سبک شیرین شده با قند یا پانچ میوه می نوشند، مشاهده شد که دوبرابر دیگران احتمال بروز دیابت نوع 2 در آنها نسبت به افرادی که به ندرت این نوشیدنی ها را مصرف می کند، بیشتر بود.
احتمال بیماری قلبی در شما بسیار زیاد خواهد شد: براساس یک تحقیق علمی که در سال 2007 میلادی در مجله انجمن قلب آمریکا چاپ شده، افرادی که هر روز نوشابه ی گازدار می نوشند، در یک دوره ی 4 ساله ، 24% احتمال بیشتری برای افزایش قند خون و 32% احتمال بیشتری برای کم شدن سطح کلوسترول خوب در آنها وجود خواهد داشت. همچنین زنانی که روزانه بیش از 2 نوشابه ی شیرین شده با قند مصرف کنند، ریسک حمله های قلبی یا مرگ در اثر بیماری قلبی در آنها در مقایسه با زنانی که به ندرت از این نوشابه ها می نوشند، 40% بالاتر است.
شما احتمالا از جهات دیگر نیز کمتر سلامت خواهید بود: در چندین مطالعه، از جمله تحقیقی که در بالا به آن اشاره شد، آشکار شده است که اثر نوشابه های گازدار رژیمی بر روی سلامتی مشابه اثر نوشابه های گازدار معمولی است، صرف نظر از اینکه دارای مقدار اندکی قند باشند یا اصلا دارای قند نباشند. چرا چنین است؟ نوشیدن نوشابه های گازدار معمولا بخشی از یک سبک زندگی کلی است که چندان سالم نیست: می دانیم که شما علاقه ای ندارید که ما نوشیدن کافئین و نوشابه های گازدار را با سوء مصرف مواد مقایسه کنیم. اما اگر بخواهیم وارد مبحث سبک زندگی شویم، برخی فکر می کنند که نوشیدنی های گازدار، نقش جاده صاف کن را برای این مواد بازی می کنند.
ارسالها: 728
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 7591
تشکر های دریافت شده :7578 بار در 2006 پست
سال تشخيص بيماري : 1390
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : زیتاکس - آریوژن فارمد
محل سکونت : تهران
من توی اخبار چند وقت پیش شنیدم کسانی که روزی یک نوشابه میخورن بعد از یک سال به احتمال زیاد دیابت میگیرن.
و متاسفانه نمونشو در یکی از اقوام نزدیک داریم. وقتی متوجه شد قندش 800 بود.
فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
ارسالها: 197
موضوعها: 22
تاریخ عضویت: Oct 2010
تشکر های اهدا شده: 226
تشکر های دریافت شده :887 بار در 283 پست
سال تشخيص بيماري : 1382
دكتر معالج : دکتر شاه بیگی
داروي مورد استفاده : ریتوکسی ماب
محل سکونت : تهران
آیا نوشابه در فهرست خرید خانواده شما قرار دارد؟ آیا هنگام خرید مواد غذایی در فروشگاه نوشابههای رژیمی را انتخاب میکنید؟ اگر تصور میکنید نوشابههای رژیمی کمضررتر هستند، لازم است بدانید مصرف هر نوع نوشابه گازدار صرفنظر از مقدار کالری و نوع شیرینکننده آن میتواند به بدن آسیب برساند و سیستم ایمنی را ضعیف کند. باور ندارید؟
اضـافـه وزن، چاقـی و دیـابـت
نوشابههای گازدار به دلیل مقدار بسیار زیاد قند و رادیکالهای آزادی که دارند موجب آسیب به بافتهای بدن، چاقی و اضافه وزن، ابتلا به دیابت و پیشرفت عوارض و مشکلات ناشی از دیابت میشوند.
سـوء تغـذیـه
افرادی که به جای نوشیدنیهای سالم مانند شیر کمچرب و آبمیوه طبیعی نوشابه گازدار میخورند احتمال دارد به مقدار کافی ویتامین A، کلسیم و منیزیم دریافت نکنند. اسیدفسفریک موجود در نوشابههای گازدار موجب برداشت کلسیم و منیزیم از بافتهای بدن میشود و مقدار این مواد مغذی را در بدن کاهش میدهد. کلسیم و منیزیم به کارکرد بهتر و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. بررسیها نشان داده احتمال ابتلا به پوکی استخوان در افرادی که زیاد نوشیدنی گازدار مصرف میکنند، بیشتر است و پوکی استخوان در آنها زودتر آغاز میشود.
شـیـریـنکننـدههـای مصنـوعـی
بعضیها تصور میکنند تنها نکته منفی مصرف نوشابههای گازدار قند زیاد و کالری بالای آن است و به همین خاطر به جای مصرف نوشابههای گازدار معمولی که با شیرینکنندههای پرکالری شیرین شدهاند از نوشابههای گازدار رژیمی استفاده میکنند و چون خیالشان از بابت مقدار کالری این مواد راحت است بدون هیچ محدودیتی این نوشابهها را مصرف میکنند. در حالی که بررسیها نشان داده است نوشابههای رژیمیهم با اضافه وزن ارتباط دارند. نتیجه یک مطالعه با بررسی 1550 فرد نشان داده است که احتمال چاقی و اضافه وزن در افرادی که نوشابه رژیمیمصرف میکنند با نوشیدن هر بطری نوشابه 41 درصد بیشتر میشود. سلولهای بدن در پاسخ به هر طعم شیرین نسبت به ذخیره چربی و کربوهیدرات اقدام میکنند و این مساله موجب گرسنگی بیشتر میشود. همچنین شیرینکنندهها ترشح انسولین را بیشتر میکنند و در نتیجه توانایی بدن برای سوزاندن چربی کاهش پیدا میکند. حقیقت تلخ دیگر آن است که تاثیر مصرف نوشابههای رژیمی بر کاهش وزن از نظر علمی به اثبات نرسیده است و هنوز هیچ مطالعهای نشان نداده است که نوشیدن نوشابههای رژیمی به کاهش وزن کمک میکند.
بـطـریهـای پـلاسـتـیـکـی
ضررهای نوشابههای گازدار رژیمی و غیررژیمی تنها به قند زیاد و رادیکالهای آزاد و اسید فسفریک موجود در آنها محدود نمیشود. حتی بطریهای پلاستیکی نوشابه برای سلامت مضر هستند و میتوانند ما را بیمار کنند. این بطری نوعی ماده شیمیایی سمی موسوم به بیسفنول A یا BPA دارد که میتواند از بطری به نوشابه و پس از مصرف نوشابه به بدن ما وارد شود. بررسیها نشان داده است که BPA با تعداد زیادی از بیماریها از جمله نقص سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد. اگر نگران سلامت کودکتان هستید، مراقب باشید به مصرف نوشابه و سایر نوشیدنیهایی که در بطریهای پلاستیکی عرضه میشود، عادت نکند. کارشناسان بهداشت توصیه میکنند از کودکان در برابر تماس با محصولات حاوی این ماده به ویژه محصولاتی که هر روز استفاده میشوند محافظت کنیم. منبع: ریدرزدایجست
وقتی نوشابه سیاه میخورید چه اتفاقی میافتد؟
10 دقیقه بعد
10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، کمی طعم آن را میگیرد و شیرینیاش را خنثی میکند.
20 دقیقه بعد
قند خونتان بالا میرود و به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین منجر میشود. کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه بعد
حالا دیگر جذب کافئین کامل شده، مردمکهایتان گشاد میشود، فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها میکند. گیرندههای آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس خوابآلودگی جلوگیری کنند.
45 دقیقه بعد
ترشح دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز که حالت سرخوشی ایجاد میکنند، تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین به ایجاد سرخوشی منجر میشود.
60 دقیقه بعد
اسیدفسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای قند خون و شیرینکنندههای مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث میشوند.
مدتی بعدتر
کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و روی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع میشود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز از دست میرود.
و بالاخره...
کمکم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریکپذیر میشوید یا خیلی کرخت و بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کردهاید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما هوس یک نوشابه دیگر میکنید.
منبع : Salamatnews.com
من از معبود یکتایم فقط یک چیز میخواهم
نگیرد هرگز از قلبم امید استجابت را...
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
مضرات نوشابه انرژیزا
نوشابههای انرژیزا همان نوشیدنیهایی هستند كه این روزها طرفداران بسیاری دارند.
جوان هایی كه امروزه به باشگاه های ورزشی می شوند تا به اصطلاح خودشان، هیكل بسازند، معمولا یكی از این نوشابههای انرژیزا در دستشان وجود دارد. برخی از آنها هم كه بدون نوشیدن هر روزه آنها نمیتوانند زندگی كنند یا حتی آنان كه دوست دارند تمام طول شب و روز را یك سره سرحال و پر انرژی باشند، به شدت به این قوطی ها وابستهاند.
بد نیست بدانیم این نوشابهها كه به تازگی بسیار پر طرفدار شدهاند از كجا آمده اند و از چه چیز تشكیل شدهاند؟
نوشابه ی انرژی زا همانطور كه از اسمش پیداست، باید به شما انرژی مضاعف بدهد، اما دقت در اجزای تشكیل دهنده آن حقایق دیگری را هم آشكار میكند.
این نوشابه گرچه حاوی انرژی است، اما به طور خاص از كافئین و شكر تشكیل شده است و در واقع این انرژی به بدترین شكل موجود برای افراد تولید میشود.
یك قوطی نوشابهی انرژیزا معمولا 80 میلی گرم كافئین (دقیقا به اندازه كافئین موجود در یك فنجان قهوه) دارد كه بسیار زیاد است، در حالی که یك قوطی سودا(نوشابه گازدار) به طور متوسط 18 تا 48 میلی گرم كافئین دارد.نوشابه های انرژیزا مقدار زیادی كافئین و شكر دارند تا بتوانند به اصطلاح انرژی تولید كنند و برای افرادی ساخته شده اند كه می خواهند در سر تا سر روز، بیش از حد انرژی داشته باشند.
مواد تشكیل دهنده این قوطی انرژی زا و اثرات آنها روی بدن از قرار زیر است:
- افدرین: محركی كه روی اعصاب مركزی بدن تاثیر میگذارد كه معمولا در داروهای كاهش دهنده ی وزن استفاده میشود، اما اثرات مخربی روی كاركرد قلب دارد.
- تورین: آمینو اسید طبیعی كه ضربان قلب و كاركرد ماهیچهها را تنظیم می كند كه باز هم در مفید بودن آن برای بدن شك بسیاری وجود دارد.
- جینسنگ: برای كاهش استرس و ازدیاد انرژی
- ویتامین گروه ب: گروهی از ویتامینها كه میتوانند شكر موجود در نوشابه را به انرژی تبدیل كرده و سبب ساخت ماهیچه شوند.
- دانه گوآرانا: كه از برزیل تهیه شده و محركی قوی است.
- كراتین: اسید اورگانیكی كه برای تولید انرژی ماهیچهها مفید است.
- دانه جینكو: دانهای درختی كه برای بهبود حافظه مفید است.
با نگاه به اجزای تشكیل دهنده این نوشابه به نظر میرسد كه تمامی آنها، موادی طبیعی هستند.
كسانی كه نوشیدن آن را حتی یك بار تجربه كردهاند، طعم آن را شبیه مزه ی دارو می دانند.
با وجود آن كه سازندگان این نوشابه ها مدعی هستند كه آنها كاملا بی خطر هستند، اما پزشكان عقیده دیگری دارند. آنها معتقدند آنچه كه این انرژی کاذب را در بدن افراد به وجود میآورد، تنها به دلیل وجود مقدار بسیار زیادی شكر و كافئین است كه برای بدن بسیار ضرر دارد.
از نظر آنها وجود كافئین در این نوشیدنی باعث میشود كه خواب افراد به شدت به هم بریزد و در واقع آنها بی خواب شوند. وجود فعالیتهای شیمیایی و اختلال در هورمون ها در مغز نیز كه به همین خاطر پدید میآیند، سبب بالا رفتن ضربان قلب شده و فعالیت چشم را مختل میكنند.
همچنین كبد مقدار بیشتری قند را به جریان خون میفرستد تا انرژی بیشتری تولید شود و این اتفاقات ناخوشایند در واقع همان هایی هستند كه به انرژی دار شدن شما كمك میكنند.
در نهایت باید گفت نوشیدن این نوشابهها برای مقدار بسیار كم بی خطر است، اما مصرف روزانه ی آن با وجود كافئین بسیار در آن، مطمئنا شما را به مشكلات بسیاری دچار خواهد كرد كه اعتیاد به آن یكی از آنهاست.
در كنار این مشكلات، مختل شدن كار كلیه باعث می شود مقدار بیشتری آب بدنتان از دست برود كه اگر در حال ورزش كردن هم باشید و عرق كنید، به سادگی ممكن است به خاطر این دو علت دچار افت شدید آب در بدنتان شوید.
نوشابههای انرژی زا گرچه در كشورهایی همچون آمریكا از پر فروش ترین نوشیدنی ها هستند، اما در كشوری همچون فرانسه كه مردم آن مرگ یك جوان 18 ساله را بر اثر مصرف این نوشابه در یك بازی به چشم خود دیده اند، فروش آن تنها با كافئین بسیار كم مجاز اعلام شده است.
دانمارك و نروژ این نوشیدنی را ممنوع اعلام كردهاند و كشوری همچون كانادا نیز با برچسبی از هشدار روی قوطی، آن را به فروش میرساند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............