امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رابطه رماتیسم مفصلی با ام اس
#11
بیماریهای ناشی از درگیری سیستم ایمنی در علم امروز درمان قطعی ندارن از جمله همین بیماریهای روماتولوژیک یا ام اس.
اما با رعایت دستوراتی میشه اونها رو کنترل کرد.
یه نکته جالب این که شیوع بیماریهای مختلف ایمنی در بستگان درجه اول مبتلایان نسبت به جمعیت عادی بیشتره ولی الزاما این افراد یک نوع مشابه بیماری ندارن.
خود من علاوه بر ام اس تیروئیدیت هاشیموتو داشتم که اون هم یک بیماری خودایمنیه و الان مدتهاست که تحت کنترله.پدرم هم حدود 14 سال پیش به آرتریت روماتوئید مبتلا شد که بسیار حمله سختی بود ولی با رعایت دستورات و مصرف منظم داروها خدا رو شکر الان بیش از 11-12 ساله که مشکلی نداره.
امروزه درمان خیلی بیماریها هنوز در هاله ای از ابهامه ولی علم پزشکی یه علم پویاست و مدام در حال پیشرفت و دستیابی به راه حلهای جدید و درمانهای مؤثرتره.

... واذا مرضتُ فهو یشفین
 تشکر شده توسط : Prime , mohammad.ali , ارزو , sargol
#12
ممنونم ولی هیچگونه سابقه چنین بیماری در خانواده های ما نبوده و نیست.
دکترش گفته باید سیستم دفاعیتونو از کار بیندازیم تا بیشتر بهتون ضربه نزنه ولی به نظرم این اشتباهه با از دست دادن سیستم دفاعی بدن دیگه هیچگونه مقاومتی نسبت به انواع بیماری نداره باید برعکس عمل کنند باید کاری بکنند که سیستم دفاعی وظیفه اصلیشو بازیابه!!!
جانم فدای امام هادی علیه السلام.

السلام علیک یا علی بن محمد الهادی


 تشکر شده توسط : sargol
#13
دوست عزیز
همین کورتونی که ما این همه به خاطر بیماریمون ازش استفاده میکنیم با مکانیسم تضعیف سیستم ایمنی عمل میکنه.
در بیماریهای خودایمن همون جور که از اسمش پیداست سیستم ایمنی بدن که کارش محافظت از بدن در مقابل عوامل آسیب رسان خارجیه علیه خود بدن فعالیت میکنه.
یه مثال میزنم.
فرض کنید توی یه پادگان نظامی سربازان کودتا کنن و علیه کشور و نیروهای خودی بلند شن.تفنگ دست بگیرن و مردم رو تو کوچه و خیابون به رگبار ببندن!
حالا باید با این سربازهای نافرمان چه کار کرد؟
آیا شما به اونها اسلحه و مهمات بیشتری می رسونید و به اونها آب و غذای بیشتری می دین؟
یا اینکه سعی میکنید اونها رو سرکوب کنید تا آسیب بیشتری به شما و کشورتون وارد نکنن؟
درسته که سیستم ایمنی ابتدا به ساکن نقش سرباز رو در مملکت بدن بازی میکنه ولی وقتی بر علیه منافع بدن فعالیت میکنه باید اونو سرکوب کرد!
این میشه حکایت سرکوب سیستم ایمنی توسط کورتون ، شیمی درمانی و ...
پس نگران نباشید و آرامش خودتون رو حفظ کنید.
به امید سلامتی
 تشکر شده توسط : maya , mohammad.ali , ارزو , sargol
#14
من با نظر محمد علي موافقم
اگه سيستم ايمني از كار بيفته ،بدن فرد مستعد قبول خيلي از بيماريهاي ديگه ميشه
ويروسو ميكروب و باكتري در اطراف ما تا دلمون بخواد هست اگه سيستم ايمني در بدن از كار بيفته هر لخظه امكان بروز يه بيماري جديد وجود داره ،بهتره بدن رو قوي كرد تا بتونه وظايفش رو به درستي انجام بده
فان مع العسر يسرا
 تشکر شده توسط : mohammad.ali , ارزو , sargol
#15
نگاه کنید در مورد همون مثال شما باید دید انگیزه کودتای این سربازان چیه؟ به چه دلیلی بر علیه نظام و کشور کودتا کردن! باید با تدابیری این انگیزه ها و این تحریکاتی که باعث چنین اتفاقی شده خواباند. باید آسیب شناسی بشه تا زمینه چنین تحریکی به وجود نیاد و اگر هم به وجود آمده با تعامل با هرتدبیری که میشه از هجوم به خودی جلوگیری کرد! البته این یه مثاله!!
ولی در مورد سیستم دفاعی هم باید چنین تدبیری اندیشیده بشه! اینکه سیستم دفاعی بدن رو ضعیف کنیم تا برعلیه بدن اقدامی انجام نده مثل پاک کردن صورت مسئله می مونه بذار اصلا چنین مسئله ای نباشه تا چنین مشکلی هم پیش نیاد توی پزشکی وقتی راه حلی برای حل یه مسئله یا درمان یه بیماری پیدا نمی کنند برعکس عمل می کنند اون عامل رو از بین می برند حالا براشون فرقی نمی کنه این عامل خارجی بوده یا داخلی!! نمونه ساده اش سردرده که با کدئین و استامینوفن آروم می کنند!
باید یه راه حل درمانی مناسبی پیدا کنند و علت برعکس عمل کردن سیستم دفاعی رو پیدا کنند و این عامل رو حذف کنند نه کل سیستم دفاعی و عامل تحریک کننده اش باهمدیگه!!
کار پزشکا هم مثل کار کشورهای عضو ناتو هستش البته بلانسبت!! میخوان یه تروریست رو بگیرن وقتی نمی تونن از لونه اش بیرون بکشن کل ساختمان و شهر رو به آتش می کشند مردم بی دفاع هم به کشتن میدن که چی یه نفر رو میخوان بگیرن!!! confused
جانم فدای امام هادی علیه السلام.

السلام علیک یا علی بن محمد الهادی


 تشکر شده توسط : ostad2000 , ارزو , sargol
#16
نظر شما کاملا درسته.
ولی مشکل اینجاست که با وجود تمام تحقیقات هنوز تدبیر مورد نظر شما که در واقع درمان علت بیماریهای ایمنیه پیدا نشده.
یعنی توی اون پادگانه هنوز علت کودتا معلوم نشده.confused2
اگه درمانش پیدا شده بود که این همه دردسر نداشتیم ما!
مردم یه شهر کشته بشن بهتر از کشته شدن کل کشوره هرچند این کار کاملا صحیح نیست ولی "فعلا" چاره دیگه ای هم نیست.
البته خدا نکنه که جون حتی یه انسان بی گناه بخاطر لوث وجود یه تروریست تبهکار گرفته بشهangry2
 تشکر شده توسط : mohammad.ali , ارزو , sargol
#17
سلام
من علاوه بر ام اس ، روماتيسم مفصلي هم دارم كه هم زمان با هم تشخيص داده شدن و دكترم گفت كه ام اس مي تونه با روماتيسم همراه باشه.
ولي خانوم شما احتمالا روماتيسم رو دارن چون اگر ام اس هم بود حتما تشخيص داده مي شد ... البته ان شاالله مشكلي ندارن و خوب مي شن.
الان هم براي روماتيسم تحت نظرم. بايد اعتراف كنم كه تا حالا دردهاي روماتيسمي بيشتر از ام اس منو اذيت كرده.wink2
الان كه دارو مصرف مي كنم خوبم...ولي خوب از شر كورتون در امان نيستمconfused2
هزار مرتبه بیماری از سلامت به
تو گر کنی قدمی رنجه بر عیادت من...
 تشکر شده توسط : hamid , ارزو , sargol , mohammad.ali
#18
روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، یک بیماری سیستمیک و مزمن است که باعث تخریب غضروف و ایجاد ضایعات استخوانی می‌شود. این بیماری معمولا در سنین 30 تا 50 سالگی بروز می‌کند و در زنان شایع‌تر است.

آرتریت بصورت قرینه‌ است، یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد، به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر می شود. در برخی افراد، بیماری از شدت کمی برخوردار بوده و با حداقل ضایعات مفصلی، در مدتی کوتاه همراه می‌باشد، ولی در برخی دیگر ضایعات پیشرونده و مزمن، به صورت پلی آرتریت می‌باشد و باعث اختلال در عملکرد مفاصل می‌شود.

نشانه‌ها
بیماری شروع آهسته یا ناگهانی دارد و با علائم درد، تورم، گرمی، محدودیت حرکت و خشکی صبحگاهی مفاصل همراه است. درد مفاصل با استراحت و بی‌حرکتی تشدید شده و به مرور زمان در طی روز و با کار کردن و فعالیت آرام تسکین پیدا می‌کند.
التهاب مفصل به مرور زمان باعث تخریب غضروف مفصلی و ساییدگی استخوان و به دنبال آن تغییر شکل مفصل می‌شود.
در بیماری آرتریت، بیشتر مفاصل‌‌ انگشتان و کف دست‌، مچ‌ دست‌، آرنج‌ دست، پا، مچ‌ پا و گاهی اوقات مهره‌های گردنی درگیر می‌شوند.
بیماران ممکن است علائم خارج مفصلی (سیستمیک) مانند تب، ضعف، خستگی زودرس، بی‌اشتهایی ، کاهش وزن و برآمدگی‌های‌ زیر پوست‌ به نام ندول یا گره‌های روماتوئید داشته باشند. گاهی نیز درگیری عروق و اعصاب پوست یا سایر اعضای بدن مثل کلیه، ریه، طحال، کبد و... و درگیری چشمی و خونی دیده می‌شود.

علت
ناشناخته‌است، ولی ایمنی سلولی و ایمنی هومورال، هر دو در ایجاد این بیماری نقش دارند. این افراد نسبت به دیگران شانس ابتلای بیشتری به بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان ، عفونت ها، آلرژی، بیماری های گوارشی، بیماری های قلبی عروقی و فشار خون دارند.

درمان
منظور از درمان این بیماری کاهش درد و ورم، کاهش یا توقف تخریب مفاصل و در مجموع بهتر کردن کیفیت زندگی فرد است. روش‌های درمانی مورد استفاده در بیماری روماتیسم شامل تغییر در شیوه زندگی، استفاده از داروها، جراحی، روش‌های درمانی جایگزین یا تکمیلی نظیر فیزیوتراپی، کاردرمانی، وسایل کمک‌کننده به مفصل و وسایل کمک حرکتی می‌باشند.
داروهای ضدالتهابی مانند انواع کورتون‌ها، داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی و داروهای غیراستروئیدی برای درمان روماتیسم استفاده می‌شوند.

دکتر مقیمی، فوق تخصص روماتولوژی معتقد است، با توجه به این‌که این بیماری در اثر اختلال سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شود و داروهای مصرف شده نیز سیستم ایمنی را ضعیف‌تر می‌کنند، افراد باید در مقابل بیماری‌های عفونی و ویروسی ایمن شوند.

چند نکته تغذیه ای
* کاهش دریافت کالری، باعث کاهش علائم مفصلی می گردد.
* مصرف ماهی و دانه های خوراکی مثل گندم و سویا که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، باعث کاهش درد مفصلی می گردد.
* چای سبز ، فلفل شیرین، انگور قرمز و آنتی اکسیدان هایی مانند مس، منیزیم و پتاسیم در درمان روماتیسم بسیار مفیدند.
* روغن زیتون خاصیت ضد التهابی دارد.

توصیه‌ها
- بیماران از انجام فعالیت‌های روزانه به صورت ناگهانی و شدید و در مدت کوتاه خودداری کنند و و از حمل اجسام سنگین در حالتی که به خصوص مچ دست خم می‌شود، پرهیز نمایند.

- بایستی سعی شود به جای وارد کردن فشار به یک یا چند مفصل، آن را بین تعداد زیادتری از مفاصل توزیع کرد و تا جای امکان از مفاصل بزرگ‌تر و قوی‌تر استفاده نمود.

- بیماران باید تقسیم مناسب فعالیت روزانه، ورزش منظم و اصولی و استراحت در بین فواصل کاری، ایجاد تعادل بین میزان فعالیت و استراحت، کاهش استرس‌های روانی و استفاده از یک رژیم غذایی سالم را رعایت کنند.

نتایج چند تحقیق در مورد روماتیسم

اثر ضد روماتیسمی زردچوبه
یک بررسی جدید نشان می‌دهد که زردچوبه و مکمل‌های غذایی آن ممکن است به پیشگیری و درمان برخی بیماری‌های استخوانی کمک کنند.
ریشه زردچوبه در طب سنتی آسیا برای قرن‌ها به عنوان درمانی برای التهاب مفاصل یا آرتریت کاربرد داشته است. داروهای ضدالتهابی نوین که برای درمان آرتریت به کار می‌روند، عوارض جانبی بسیاری دارند، بنابراین پزشکان و پژوهشگران به دنبال شیوه‌های درمانی جایگزین برای این بیماری هستند.
امروزه مکمل‌های غذایی حاوی زردچوبه با نام کورکومین (curcumin) - ماده شیمیایی که رنگ زرد زردچوبه ناشی از آن است- در بازار موجود است. تصور می‌شود این ماده نیز دارای خواص ضدالتهابی باشد.

فایده روغن کبد ماهی برای روماتیسم مفصلی
پژوهشگران بر اساس تحقیقات انجام شده به این گروه از بیماران توصیه می کنند برای بهبود علایم بیماری های مفصلی و کاهش مصرف داروهای مسکن ، به طور منظم روغن ماهی و یا کپسول روغن کبد ماهی را مصرف کنند.

یکی دیگر اثرات خوب شیر دادن به نوزاد
بر اساس تحقیقات انجام شده احتمال ابتلا به روماتیسم مفصلی در زنانی که به کودکان خود شیر می‌دهند کمتر از سایر زنان است. زنانی که در طول عمرشان بین یک تا دو سال به فرزندشان شیر داده‌اند، تا 30 درصد کمتر از سایرین به روماتیسم مفصلی مبتلا می‌شوند و این درصد با افزایش مدت شیردهی حتی به 50 درصد نیز می‌رسد.

تاریخ انتشار: دوشنبه 9 خرداد 1390
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : رامين , ارزو , edarzi , yummy , sargol , mohammad.ali
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  پلاک، تعداد پلاک و رابطه آن با ام اس mina_a 112 106,450 2022/10/22, 08:59 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  بین ام اس و آب مروارید رابطه ای وجود دارد ؟ elnaz77 9 9,208 2016/09/30, 03:05 AM
آخرین ارسال: الهه درد
  رابطه آهن و ام اس nahid 27 21,534 2015/05/17, 05:55 PM
آخرین ارسال: mohammad mehdi
  رابطه گرما و مواد غذایی با ام اس امیدوار 1 3,394 2012/08/02, 09:14 AM
آخرین ارسال: samii



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
8 مهمان