2012/07/24, 11:13 PM
اصفهان - خبرگزاری مهر: دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: توصیه میشود که دو فرد مبتلا به اماس با یکدیگر ازدواج نکنند، چون احتمال وجود ارثی بودن آن وجود دارد.
وحید شایگاننژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اگر شاهد بیمار اماس در فامیل درجه اول یا دوم باشیم، باید با احتیاط ازدواج آنها صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون جمعیت بیماران اماس در امریکا و اروپا به مرحله ثابتی رسیده، ادامه داد: اگر چه امروزه با شیوع بیماری اماس در ایران روبرو هستیم اما هنوز به مرحله ثابتی نرسیدیم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر ایران از نظر تشخیص، درمان و آموزشی برای بیماران اماس موازی با دنیا پیشرفته است.
وی اضافه کرد: بیش از یکصد ژن در بروز اماس تشخیص داده شده است .
شایگاننژاد تاکید کرد: افسردگی و استرس عامل بروز اماس نیست، بلکه تنها جزو فاکتورهای زمینهساز است و احتمال عود حملات را در این بیماران بیشتر میکند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شیوع بیماری اماس در خاورمیانه، اسرائیل، لبنان، اردن و کویت خبر داد و اظهار داشت: بیماری اماس یک بیماری مولتی فاکتوریال ( چند عاملی) است که یک استعداد ژنتیکی در فرد وقتی در مقابل بخشی از عوامل محیطی مستعد کننده بیماری اماس قرار گیرد سیستم ایمنی فرد را فعال و برعلیه سیستم عصبی وی تحریک میکنند که مجموعه این عوامل سبب بروز بیماری اماس میشود.
شایگاننژاد از شیوع بیماری اماس در زنان بیش از مردان خبر داد و گفت: هر روز این فاصله و شیوع در زنان را بیشتر شاهد هستیم.
وی با اشاره به اینکه در 70 درصد از موارد شاهد بروز اماس در جوانان 20 تا 40 ساله هستیم که 30 درصد آن را در افراد کمتر از 20 ساله و بالاتر از 40 ساله مشاهده میکنیم، بیان داشت: سیگار، کمبود ویتامین D جزو فرضیههای محیطی موثر در اماس است که احتمال ارتباط با برخی از ویروسهای دوران کودکی هم میرود.
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم