امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در زمان بروز پدیده گردوغبار چه باید کرد؟
#1

پدیده گردوغبار رویدادی طبیعی است و در بخش هایی از جهان که دارای مناطق خشک و بیابانی وسیع هستند ایجاد می شود. این پدیده كه کیفیت هوا و عمق دید را کاهش می دهد می‌تواند اثرات سویی بر سلامت انسان به خصوص افراد دارای مشکلات تنفسی داشته باشد.مرکز سلامت محیط وکار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی توصیه هایی درباره چگونی کاهش اثرات پدیده گردوغبار بر سلامت انسان منتشر كرد.
گردوغبار و تنفس

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ ذرات گردوغبار از نظر اندازه کاملا متفاوت هستند و از ذرات درشت (غیر قابل تنفس) تا ریز ( قابل تنفس) طبقه بندی می شوند. ذرات درشت گردوغبار حداکثر می توانند به داخل بینی، دهان و حلق راه پیدا کنند اما ذرات ریز می‌توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند. ذرات ریزتر اثرات نسبتاً مهمی بر سلامت انسان می گذارند. بیشتر ذراتی که در پدیده گردوغبار حضور دارند از نوع درشت یا غیر قابل تنفس هستند و تهدید جدی برای سلامت مردم ایجاد نمی کند. ولی ممکن است در افرادی که سابقه بیماری های تنفسی دارند مانند مبتلایان به آسم و آمفیزم مشکلاتی ایجاد نماید.

تماس با گرد و غبار و اثرات آن بر سلامت

متداول ترین نشانه هایی که طی یک پدیده گردوغبار مشاهده می شود تحریک چشم‌ها و راه‌های هوایی فوقانی است.در زمان بروز پدیده گردوغبار، گروه‌های پرخطر كه ممكن است آسیب پذیری بیشتری داشته باشند، عبارتند از: نوزادان، کودکان و نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم و برونشیت و آمفیزم، بیماران قلبی.قرارگرفتن این افراد در معرض گردوغبار ممکن است، واکنش‌های حساسیتی و حملات آسم را تشدید کند، مشکلات تنفسی حادی را ایجاد کند، در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد، طول عمر را کاهش دهد. قرار گرفتن طولانی در معرض ذرات منتقله توسط هوا می تواند مشکلات تنفسی و ریوی و احتمالا بیماری های قلبی ایجاد کند.

در زمان بروز پدیده گرد و غبار چه باید کرد؟

اقدامات احتیاطی زیر می تواند به شما کمک کند تا خود را از اثرات سوء گرد و غبار حفظ کنید و اثرات نامطلوب این پدیده را بر سلامت خود به حد اقل برسانید:از فعالیت درخارج از منزل اجتناب کنید. اگر الزاما بایستی در هوای آزاد فعالیت کنید زمان آن را به حد اقل ممکن کاهش دهید.از ورزش سنگین به ویژه اگر دارای مشکلات تنفسی و آسم هستید خودداری کنید.در خانه یا محیط های بسته بمانید و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارید. درصورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانید.اگر دارای آسم هستید یا نشانه هایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه و خس خس کردن و درد قفسه سینه را مشاهده کردید برنامه درمانی خود را دنبال کنید و اگر نشانه ها برطرف نشد با پزشک خود مشورت کنید.

ایمنی در شرایط بروز پدیده گرد و غبار

در زمان بروز این پدیده میزان دید به سرعت کاهش می یابد. اگر در چنین شرایطی در جاده هستید و کاهش عمق دید بر توانایی دید شما تاثیر می گذارد آهسته تر برانید و در صورت لزوم با توجه کامل به علایم راهنمایی و رانندگی تا بر طرف شدن شرایط حاد، اتومبیل خود را در نقطه امنی متوقف نمایید. اگر اتومبیل شما دارای سیستم تهویه مطبوع است آن را در وضعیت چرخش مجدد هوا قرار دهید تا گرد و غبار ورودی به اتومبیل شما کاهش یابد. توجه به این موارد می تواند در کاهش اثرات جانبی گرد و غبار موثر باشد:برای جلوگیری از آلودگی مواد غذائی و آب آشامیدنی استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذائی آماده مصرف ضروری است. لازم است مواد غذائی قبل از نگهداری در یخچال از ذرات و گرد و غبار زدوده شوند. برای کاهش تماس با گرد و غبار در محیط زندگی، نظافت روزانه توصیه می شود.

آیا استفاده از ماسک در زمان بروز گرد و غبار به ما کمک می کند؟

ماسک های کاغذی معمولی و دستمال نمی توانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند و بنابراین استفاده از آن ها توصیه نمی شود. ماسکهای ویژه ای که با عنوان 1P و 2 P عرضه می شوند برای این شرایط تا حدی مناسب است. در استفاده از ماسک باید به نکات زیر توجه کرد:پوشیدن آنها باعث احساس گرما شده و معمولا راحت نیست. اگر ماسک بطور کامل اطراف بینی و دهان را نپوشاند، مثلا برای افرادی که محاسن بلندی دارند و راه نفوذ برای هوا باقی باشد، تاثیرچندانی ندارد. این ماسک ها آلاینده های گازی هوا مانند منوکسید کربن را نمی گیرد. تنفس با استفاده از ماسک از حالت معمولی دشوار تر است و افراد دارای سوابق بیماری قلبی عروقی و تنفسی باید با پزشک خود مشورت نمایند. استفاده از این ماسک ها برای افراد سالمی که به ناچار باید در زمان بروز پدیده گرد و غبار در بیرون بمانند، قابل توصیه است.
 تشکر شده توسط : ساغر , nazii , paeazan , شفا یافته
#2
اينجا كه اغلب روزا گرد و غبار مهمون ماست.و متاسفانه مسئولين به زور ادارات رو تعطيل ميكنن.هر چند تو خونه هم كه باشيم آلودگى و خاك از درز در و پنجره ها وارد ميشه طوريكه هر روز بايد گردگيرى كرد
ما تنها كارى كه ازمون بر مياد نوشيدن مايعات بخصوص شيره
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : paeazan
#3
مردم حوزستان باید دست از کار بکشن ، جمع بشن به این مساله اعتراض کنن ، به حدی که مجبور بشن جلسات فوری براش تشکیل بدن و رسیدگی بشه .
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
#4

ریزگردها به مجلس رفت

بحران گرد و غبار و افزایش پدیده ریزگردها در چند ماهه اخیر به یكی از پر بحث‌ترین موضوعات حوزه محیط زیست كشور تبدیل شده است. بحرانی كه هر چقدر از زمان شكل‌گیری آن می‌گذرد نگرانی‌ها از تاثیرات منفی و برنامه‌ریزی‌های بی‌نتیجه بیش‌تر می‌شود. در حالی كه استان‌های غربی از روز گذشته دوباره با موج جدیدی از گرد و خاك مواجه هستند، به نظر تدابیر اتخاذ شده در راستای مدیریت این بحران چندان مثمر ثمر نبوده است.اشاره مسئولان به كمبود بودجه برای مدیریت این بحران و مدیریت منابع نمونه‌ای از اشاره همیشگی مسئولان در مدیریت مشكلات اینچنینی بوده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ملت آنلاین ؛ این موضوع به جایی رسیده است كه اعضای مجلس و نمایندگان مردم از رئیس سازمان محیط زیست درخواست ارایه توضیحات درباره ریزگردها كردند. روز گذشته محمدی‌زاده با حضور در جمع نمایندگان مجلس در بهارستان به ارایه گزارشی در رابطه با اقدامات انجام شده در مهار پدیده ریز گردها پرداخت. در این جلسه برخی از نمایندگان به بیان مشكلات شهر حوزه خود در رابطه با گرد و غبار پرداختند و محمدی‌زاده توضیحاتی ارایه داد.

نا امنی در عراق مانع كمك در بیابان‌زدایی

ریاست سازمان محیط‌زیست در جلسه بررسی پدیده ریزگردها خواستار حل مشكل ساختاری مدیریت منابع از سوی مجلس شد و از تهیه دو طرح داخلی و منطقه‌ای برای حل مشكل ریزگردها خبر داد. محمدی‌زاده با بیان این‌كه 35 درصد خشكی‌های زمین كه شامل 17 درصد جمعیت جهان هستند با مشكل ریزگردها مواجه است، گفت: در منطقه خاورمیانه به دلیل مشكلات ژئوپلیتیك و تغییر كاربری‌ها، كمی بارندگی، نامناسب بودن مدیریت آب، ساخت و سازهای بی‌رویه و توسعه لجام گسیخته‌ای كه خارج از توان طبیعت است شاهد این مشكلات هستیم.

معاون رئیس‌جمهور با بیان این‌كه هم‌اكنون 23 استان كشور درگیر این مشكل هستند، گفت: 90 درصد از این مشكل مربوط به خارج از كشور و تنها 10 درصد این مشكل مربوط به مشكلات داخلی است. محمدی‌زاده با بیان این‌كه كشور ما در چند سال اخیر دچار خشكسالی‌های طولانی بوده است، خشكی دریاچه ارومیه را از نشانه‌های این خشكسالی طولانی مدت خواند. او با اشاره به 180 سد روی رودخانه‌های بالادستی گفت: عراق و سوریه مشكلاتی را از این موضوع كه ناشی از عدم مدیریت آب در مقیاس منطقه‌ای است، پیدا كردند.

محمدی‌زاده با بیان این‌كه 27 سد روی رودخانه‌هایی كه مقصدشان دریاچه ارومیه است، زده شده است، گفت: این امر باعث شده است آب به دریاچه ارومیه وارد نشود. معاون رئیس‌جمهور با بیان این‌كه كنترل منابع آب باید در بالادست‌ها صورت گیرد، گفت: تجدیدنظر در ایجاد بعضی سدها یكی از ضرورت‌ها است كه بر همین اساس دولت تصمیم گرفت سه سد مطالعه شده كه در مسیر دریاچه ارومیه قرار داشت را از دستور كار خارج كند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست افزایش بهره وری زمین‌های كشاورزی را از عوامل كاهش سطح آب دریاچه ارومیه خواند و گفت: در سال گذشته بودجه هنگفتی به اصلاح روش‌های آبیاری كشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه اختصاص داده شد. محمدی‌زاده از مجلس شورای اسلامی درخواست كرد مدیریت منابع آب را در بحث ساختاری اصلاح كند و گفت: مدیریت این منابع باید به فرابخش سپرده شود در همین رابطه از مركز پژوهش‌ها خواسته‌ایم مشكل ساختاری را حل كند تا سازمان محیط زیست بتواند مدیریت بر منابع داشته باشد.

او با اشاره به طرح این سازمان برای مدیریت بیابان‌ها گفت: در این طرح وظایف 14 دستگاه در مدیریت بیابان‌ها مشخص شده است كه اگر منابع آن تامین نشود، نمی‌توانند كاری از پیش ببرند. معاون رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به طرح منطقه‌ای سازمان محیط زیست برای كنترل بیابان‌ها افزود: طرحی هم سازمان محیط زیست برای مدیریت بیابان‌های منطقه ارایه داده كه براساس آن به كشورهای عراق، سوریه، اردن كمك می‌كند كه در حدود5/6میلیون هكتار بیابان‌هایی كه كانون بحران‌ هستند را ساماندهی كنند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: اگر این كشورها عزمی جدی در تحقق این طرح نداشته باشند ایران نمی‌تواند كاری از پیش ببرد، ما نیروهایشان را برای اجرای این طرح آموزش دادیم، شركت‌هایی را برای كمك به این كشورها تجهیز كردیم، طرح هم ارایه دادیم اما گام جدی از سوی آنها برداشته نشده است.محمدی‌زاده تصریح كرد: با وجود این‌كه با مقامات مختلف كشورهای منطقه در این رابطه رایزنی‌هایی انجام دادیم اما وضع امنیت در عراق اولویت اجرای این طرح را از بین برده و ناامنی‌ها مانع از اقدام در این رابطه می‌شود. متاسفانه اكثریت كشورهای شامل این طرح دچار مشكلات ناامنی جدی هستند و اولویت اجرای طرح بیابان‌زدایی برای آنها از میان رفته است.

كار مهمی در مقابله با ریزگردها صورت نگرفته است

در پایان سخنرانی ریاست سازمان محیط زیست، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در جریان مذاكرات شما با مسئولان عراقی در این رابطه هستیم، 70 درصد حجم این گردو غبارها از كشور عراق وارد می‌شود، اما كار مهمی در این كشور در راستای مقابله با این امر صورت نگرفته است. او تصریح كرد: سرمایه‌گذاری مشترك با عراق در این زمینه می‌تواند قسمتی از مشكلات را حل كند زیرا سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها به نفع كشور است.محمدی‌زاده در پاسخ به این تذكر لاریجانی گفت: با پیگیری‌هایی كه سازمان محیط زیست داشت شخص نوری مالكی نخست وزیر عراق ریاست كارگروه ریزه گردها را برعهده گرفت تا امروز در حجم 500 هكتار كارها انجام شده اما امیدواریم با درنظر گرفتن خطوط اعتبارات در درازمدت این مشكل حل شود.

ریزگردها مردم را مجبور به ترك دیار كرد

علی‌محمد احمدی، نماینده مردم دهلران، آباده و دره‌شهر در این باره گفت: عمق این تاثیرگذاری از جنوب شرقی كشور و شمال غرب گسترده‌تر و آثار زیانبار آن مشهودتر است. سازمان محیط زیست صرفا منشأ ریزگردها را كشور عراق معرفی می‌كند در حالی كه گرمایش زمین، تغییرات الگوهای آب و هوایی، توفان‌های خورشیدی، كویرها و باتلاق‌ها از جمله عواملی هستند كه در تشدید ریزگردها تاثیرگذار هستند.

متاسفانه این پدیده مخرب بر بهداشت و محیط‌زیست اثر بسیار زیادی داشته است كه باید با نگاه هوشمندانه و استراتژیك از گسترش آثار زیانبار آن جلوگیری كنیم. او گفت: از نظر اقتصادی تعطیلات پروازهای هوایی، لغو پرواز ۲۰ فرودگاه، تعطیلی مدارس، تعطیلی واحدهای تولیدی و از همه زیانبارتر مهاجرت‌های گسترده‌ای كه بر اثر افزایش ریزگردها ایجاد شده است مردم را ناچار به ترك دیار و خانه و كاشانه خود كرده است كه این از آثار زیانبار ریزگردهاست.

احمدی بروز بیماری‌های آلرژیك بین گروه‌های آسیب‌پذیر به‌ویژه كودكان و سالمندان را از دیگر آثار مخرب ریزگردها عنوان كرد و گفت: بحث تخریب ذخایر دریایی و طبیعی به‌ویژه جنگل‌ها و مراتع و ایجاد پدیده خشكسالی بر منابع تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر استان تاثیر گذاشته و باعث شده است كه بسیاری از ذخایر ژنتیك گیاهی و جانوری در حال نابودی باشد. به عنوان مثال در زاگرس میانی ایلام ۳۰۰ گونه گیاهی كمیاب وجود دارد كه ۱۰۰ گونه گیاهی دارای كاربرد گیاهی هستند در حال نابودی است.

صدمات جبران‌ناپذیر پدیده ریزگردها

عضو فراكسیون محیط‌زیست مجلس در این جلسه با اشاره به ارایه گزارش رئیس سازمان محیط زیست درباره پدیده ریزگردها گفت: اقداماتی كه برای مهار پدیده ریزگردها انجام شده كافی نبوده است. كمال الدین پیرموذن با بیان این مطلب افزود: با توجه به اهمیت موضوع پدیده ریزگردها در كشورمان از رئیس سازمان محیط زیست درخواست كردیم كه در مجلس حضور داشته باشد و گزارشی را از عملكرد این سازمان به ما ارایه دهند. او با بیان این‌كه اقداماتی كه برای مهار ریزگردها صورت گرفته كافی نبوده است، اظهار داشت: صدماتی كه پدیده ریزگردها به محیط زیست انسانی و طبیعی كشور وارد می‌كند، بسیار زیاد است.

مهار ریزگردها دیپلماسی فعال می‌خواهد

محمدرضا تابش، رئیس فراكسیون محیط زیست و توسعه پایدار در این جلسه عوامل داخلی پدیده گسترش گردوغبار و ریزگردها را بروز پدیده خشكسالی، عدم مدیریت صحیح منابع آب، تغییر كاربری غیراصولی اراضی كشاورزی، تغییر اقلیم، اختلاف دما و رهاسازی اراضی كشاورزی به دلیل خشكسالی خواند. او گفت: بروز پدیده خشكسالی در كشورهای همسایه رهاسازی اراضی كشاورزی در عراق، سوریه و اردن و عدم مدیریت صحیح آب زراعی كشورها از عمده منشأ‌های خارجی گسترش پدیده گردوغبار است.مسئولیت اصلی این پدیده محیط زیستی متوجه دولت است. نماینده مردم اردكان مطالعات تخصصی محیط زیستی، دیپلماسی قوی و فعال در اجرای پروتكل‌های میان كشورهای همسایه و تشریح آنها به عمل الزامات حقوقی بین‌المللی و استفاده از تكنولوژی‌های متناسب با استانداردهای روز را از راهكارهای دیگر حل بحران‌های محیط زیستی و مقابله با پدیده گرد و غبار خواند.


#5
ناهيد جون مردم خوزستان حقشونه كه اين سختيا رو متحمل بشن چون زيادى قانعن.همه درآمد كشور از خوزستانه اصلا هم بهش رسيدگى نميكنن
واقعا گرد و خاك زندگى مردم رو فلج كرده اما ازون بالاييا هيچكس ككش نميگزه,
چون مامردم قانع و ترسويى داريمangry2
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : paeazan , هيوا , nahid
#6
آره گرد و خاک مشکلات زیادی برامون ایجاد کرده
از کسی که اهل کرمانشاه بود شنیدم کرمانشاه هم خیلی گردوخاک بدی داره

من که لنز استفاده میکنم وقتی هوا ذرات گردوخاک معلق داره فقط چشم میخاره اما امان از وقتی که یه اپسیلون باد هم بیاد.اونموقس که چشام کور میشه و اگه وسط خیابون هم باشم مجبورم وایسم چشمهای مبارکم رو بمالم

sad
 تشکر شده توسط : nahid
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ماموگرافی در چه سنی باید انجام شود ؟ tanha 1 4,452 2015/06/28, 07:27 PM
آخرین ارسال: glassheart
  مصرف كورتون در درازمدت باعث بروز آب سياه مي‌شود نازلی 0 2,140 2011/05/19, 05:53 PM
آخرین ارسال: نازلی
  نگهداری حیوانات خانگی باعث بروز آلرژی های پوستی در افراد می شود paravar2008 0 2,319 2011/01/18, 03:25 PM
آخرین ارسال: paravar2008
  نيترات در غذاها موجب بروز سرطان كبد مي‌شود nazaninn 0 2,348 2010/07/24, 10:11 AM
آخرین ارسال: nazaninn



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست