امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ام‌اس و اختلال جنسی .
#21
خیلی جالب واموزنده بوداین مطلب رو هم اضافه کنم بهترین میوه ای که میل جنسی رو به طورطبیعی زیادمیکنه وکمک میکنه برای رابطه خوب موزهوبهترین معجون انواع مغزای خشکباره که آسیاب بشه باعسل وشیره انگور مخلوطش کنیم توی فریزر بذاریم وقتی خواستیم بخوریم توی یک لیوان شیر مخلوط کنیم وبخوریم این معجون رویاصبح زود باید خورد یا آخرشب.
روزگارغریبی است
 تشکر شده توسط : شیرین , yummy , # پریسا # , Hasty , y_m_a_s
#22
اختلالات جنسی در زنان مبتلا به ام اس (MS)

زنان خیلی بیشتر از مردان مبتلا به ام اس می شوند. عملکرد جنسی در زنان مبتلا به ام اس کاملا متفاوت از خانمهای سالم است و در هر نوع از ام اس اختلالات جنسی می تواند اتفاق بیفتد. آسیب به حس دستگاه تناسلی در زنان مبتلا به ام اس شایع است.

سیستم عصبی مرکزی انسان طوری آفریده شده است که بتواند به راحتی و با سرعت پیامهای عصبی را منتقل نماید. مثلا وقتی دست ما با یک بخاری داغ برخورد می کند بلافاصله در عرض چند دهم ثانیه دست خود را بطرف عقب می کشیم. در این فرایند ابتدا گیرنده های حسی دست، احساس گرما را به مغز منتقل کرده و سپس از مغز پیامهائی به عضلات بازو و ساعد ارسال می شود و این عضلات با انقباض خود دست ما را از بخاری داغ جدا می کنند. تمامی این فرایند در عرض چند دهم ثانیه اتفاق می افتد. سیستم عصبی برای انتقال پیامهای عصبی از فیبرهای عصبی استفاده می کند که بصورت سیم کشی نقاط مختلف بدن را با هم هماهنگ می کند (شکل 4). فیبرهای عصبی دارای یک پوشش هستند که به آن غلاف میلین می گویند. این پوشش در هدایت پیامهای عصبی نقش بسیار مهم دارد. در بیماری ام اس این غلاف میلین فیبرهای عصبی دچار آسیب شده و تخریب می شوند (شکل 5) و در نتیجه سیستم عصبی نمی تواند بدرستی پیامهای عصبی را منتقل کند. حال اگر فیبرها و مراکز عصبی دخیل در فرایند عملکرد جنسی آسیب ببینند، فرد مبتلا به انواع مختلف اختلالات جنسی خواهد شد (شکل 6).
زنان خیلی بیشتر از مردان مبتلا به ام اس می شوند. عملکرد جنسی در زنان مبتلا به ام اس کاملا متفاوت از خانمهای سالم است و در هر نوع از ام اس اختلالات جنسی می تواند اتفاق بیفتد. در حدود 80-30 درصد خانمهای مبتلا به ام اس دارای اختلالات جنسی هستند. اختلالات جنسی شایع در زنان مبتلا به ام اس عبارتند از:
• آسیب یا فقدان حس در دستگاه تناسلی
• خشکی واژن
• اختلال در رسیدن به ارگاسم
• از بین رفتن میل جنسی
• درد در هنگام رابطه زناشوئی
بیش فعالی جنسی نیز در این خانمها گزارش شده است.
آسیب به حس دستگاه تناسلی در زنان مبتلا به ام اس شایع است، علت آن آسیب به فیبرهای عصبی است که حس را از دستگاه تناسلی به ناحیه مغز منتقل می کنند. این آسیب به حس دستگاه تناسلی منشاء سایر اختلالات جنسی از جمله اختلال در برانگیختگی جنسی و اختلال در بدست آوردن ارگاسم نیز است. یکی از راههای ساده برای تشخیص اختلال در حس دستگاه تناسلی در زنان، استفاده از ویبراتور کلیتوریس است. زنان مبتلا به ام اس که دارای اختلالات جنسی هستند، معمولا دچار اختلال در دستگاه ادراری تحتانی نیز می باشند. آن بیشتر بصورت مثانه بیش فعال که منجر به تکرر ادرار شدید می شود و ضعف در عضلات کف لگن که منجر به بی اختیاری ادرار می گردد، تظاهر می کند. برای تشخیص اختلال در دستگاه ادراری تحتانی یک تست دقیق به اسم تست یورودینامیک وجود دارد که معمولا از آن استفاده می شود.
مشکلت جنس در خانمهای مبتلا به ام اس دارای سه منشاء به شرح زیر می باشند:
• اولیه که ناشی از آسیب به سیستم عصبی است.
• ثانویه که ناشی از عوارض جسمی بیماری است
• ثالثیه که ناشی از مشکلات روحی روانی و عوارض داروهای مصرف می باشند.
مشکلات ثانویه که در خانمهای مبتلا به ام اس می توانند سبب اختلالات جنسی شوند به قرار زیر هستند:
• خستگی
• ضعف عمومی
• مختل شدن هماهنگی عضلات و لرزش
• مشکلات ادراری و روده ای (بیشتر به شکل بی اختیاری)
• درد
• از بین رفتن و مختل شدن حس
• اختلال در حرکت
• اختلال در شناخت روانی
مشکلات ثالثیه که در خانمهای مبتلا به ام اس می توانند سبب اختلالات جنسی شوند به قرار زیر هستند:
• افسردگی و اضطراب
• عصبانیت، ترس و غمگینی
• کاهش اعتماد به نفس
• تغییر روابط با شریک زندگی و تغییر نقش فرد در خانواده
• عوارض داروهائیکه مصرف می شوند
• داشتن سوند ادراری
خانمهای مبتلا به ام اس که دارای اختلالات جنسی هستند، ده نکته زیر را باید به خاطر داشته باشند:
1. باید با همسر خود مشکلات جنسی را به وضوح در میان بگذارند. بیماری ام اس بسیاری از جنبه های زندگی مشترک را تحت تاثیر قرار می دهد. شما برای انجام کارهای روزانه و یا مراقبت از خود ممکن است نیاز به کمک دیگران داشته باشید. با برقراری روابط عاطفی خوب با همسر، روابط زناشوئی نیز رو به بهبودی خواهند داشت.
2. سایر بیماریهای موجود را درمان کنید. مثلا فشار خون و آرتروز بر عملکرد جنسی اثرات سوء دارند. درمان اینگونه بیماریها در بهبود عملکرد جنسی کمک کننده هستند.
3. هنگام مراجعه به پزشک خود حتما مشکلات جنسی را با وی درمیان بگذارید و از وی راه حل طلب کنید. هر گونه داروئی که استفاده می کنید با پزشک خود در میان بگذارید و از عوارض آنها مطلع شوید. پزشک فقط موقعی می تواند به شما کمک کند که از مشکلات شما آگاه باشد.
4. گاها علت اختلال جنسی درد و اسپاسم در اندامها است. می توان رابطه زناشوئی را در وضعیتهای مختلف امتحان کرد و بهترین وضعیت را انتخاب نمود. گاها زمان رابطه زناشوئی نیز در بر طرف کردن مشکل موجود اهمیت دارد.
5. اطلاع خود را درباره عملکرد جنسی افزایش دهید. خانمهای مبتلا به اختلالات جنسی برای برانگیختگی جنسی و ارگاسم نیاز به زمان طولانی تر و تماسهای فیزیکی بیشتر و مخصوص دارند. اگر شما دچار آسیب به قدرت شناختی شده اید، تمرکز در شما مشکل خواهد بود. کم کم باید یاد بگیرید که چگونه تمرکز حواس خود را تقویت کنید.
6. از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل خودداری کنید. این دو ماده میزان جریان خون در بدن را تغییر داده و ورود جریان خون به دستگاه تناسلی را کم می کنند. لازمه برانگیختگی جنسی و تغییرات مورد نیار برای فعالیت جنسی، وجود جریان خون خوب در دستگاه تناسلی است.
7. شما باید منتظر تغییرات احتمالی باشید. با گذشت زمان ممکن است مشکلات شما نیز بیشتر شوند. وقتی این تغییرات اتفاق می افتند شما نباید وحشت زده شوید. اگر شما بطور هیجانی به این مشکلات پاسخ دهید وضعیت بدتر خواهد شد.
8. رژیم غذائی سالم و وزن ایده آل داشته باشید. اضافه وزن سبب ایجاد فشار خون، بیماری قلبی عروقی و دیابت می شود که همگی آنها اثرات سوء بر عملکرد جنسی دارند. رژیم غذائی سالم و کاهش وزن کمک زیادی نیز به کنترل سایر علائم ام اس می کنند.
9. شما باید حتما از نظر جنسی فعال باشید. از هر عضوی در بدن استفاده نشود، آن عضو تحلیل رفته و کار خود را از دست می دهد. فعالیت جنسی سبب بهبود عملکرد جنسی می شود.
10. داروهای خود را در زمان مناسب مصرف کنید. مثلا اگر شما برای مثانه بیش فعال دارو مصرف می کنید، زمان آنرا به نیم ساعت قبل از رابطه زناشوئی تنظیم کنید. آن به شما کمک می کند تا از انقباض مثانه و بی اختیاری ادراری در حین رابطه جنسی جلوگیری شود. داروهای مخصوص خستگی را یک ساعت قبل از رابطه زناشوئی مصرف نمائید. تعدادی از داروهای ضد افسردگی سبب کاهش میل جنسی می شوند. اگر شما داروی ضد افسردگی مصرف می کنید و دچار کاهش میل جنسی شده اید، با پزشک خود در میان بگذارید. اگر خود شما داروهای مورد نیاز را تزریق می کنید، زمان آنرا طوری انتخاب کنید که اثرات سوء بر عملکرد جنسی نداشته باشد.
تشخیص اختلالات جنسی در خانمهای مبتلا به ام اس
در شرایط عادی تشخیص اختلالات جنسی در خانمها پیچیده تر از مردان می باشد و این موضوع در خانمهائی که مبتلا به ام اس هستند، بیشتر صدق می کند. برای تشخیص از مجموعه ای از بررسیهای رادیولوژیک، بررسیهای آزمایشگاهی و بررسی توسط دستگاهای بخصوص استفاده می شود. باید حداکثر سعی را کرد که اولا وجود اختلال جنسی به اثبات برسد و ثانیا دلیل و علت آن مشخص شود.
درمانهای اختلالات جنسی در خانمهای مبتلا به ام اس
ابتدا باید به عوامل مساعد کننده مثل فشارخون و دیابت فکر کرد و آنها را به نحو مناسب درمان نمود. باید به روابط عاطفی با همسر توجه خاص داشت و مشکلات جانبی زندگی که در عملکرد جنسی دخیل هستند مشخص و به طرز مناسب با آنها برخورد شود. سرانجام می توان برای درمان اختلالات جنسی ناشی از ام اس از ترکیبی از موارد زیر استفاده نمود:
• داروهای خوراکی
• داروهای موضعی
• داروهای تزریقی
• استفاده از دستگاه
• افزایش آگاهی و اطلاعات
• روان درمانی
• رفتار درمانی
• فیزیوتراپی
• و در صورت لزوم عمل تصاویر
.jpg   shkhl_6.jpg (اندازه: 40.35 KB / تعداد دفعات دریافت: 14)
.jpg   shkhl_5_0.jpg (اندازه: 40.57 KB / تعداد دفعات دریافت: 10)
منبع:
آقای دکتر محمدرضا صفری نژاد، جراح بیماریهای کلیه و مجاری ادراری، استاد دانشگاه




فایل‌(های) پیوست شده
.jpg   shkhl_4_0.jpg (اندازه: 4.38 KB / تعداد دفعات دریافت: 126)
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : gol pesar
#23
بچه ها این معجونایی ک گفتین خفه میکنه آدمو که !! بیشتر سوخت موشکه تا انرزی دهنده . خداییش هیچ نظری ندارم موفق باشید مهربونای من icon_questionicon_questionicon_question
در چشمان کسی که پرواز را نمی فهمد , هرچه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.
#24


اختلالات جنسی بیماران ام اس (M.S)

اغلب بیماران ام اس با مشکلات و اختلالات جنسی دست به گریبان هستند. تحریکات جنسی از بخش هائی از مغز شروع می شود و از طریق شبکه های عصبی که از نخاع می گذرند به ارگانهای هدف پیام ارسال می کنند. حال اگر بیماری ای ,همچون ام اس باعث تخریب این شبکه عصبی شده باشد مشکلاتی ایجاد می شود.البته در همه موارد, اختلالات جنسی به خاطر آسیب شبکه عصبی نیست بلکه دیگر مشکلات ام اس هم بی تقصیر نیست مثل وجود خستگی و گرفتگی عضلات , و مشکلات روحی روانی ناشی از خود بیماری ام اس که به نوعی باعث عدم اعتماد به نفس و عدم سلامت روان لازم برای انجام مراحل جنسی این بیماران می شود



در مطالعات اخیر نشان داده شده است که از زمان تشخیص بیماری ام اس 63% آنها گفته اند که از میزان فعالیت جنسی آنها کاسته شده است.از طرف دیگر آمار دیگری گفته است که 91% مردان بیمار و 73% زنان بیمار , به نوعی از وجود یکی از مشکلات جنسی اظهار نارضایتی کرده اند.



غفلت از این مشکلات باعث بروز مشکلات جدی در زندگی آنها می شود.


مشکلات در زنان:

کم شدن حس ناحیه واژن و کلیتوریس و یا احساس دردهای شدید غیر منتظره در لمس

خشکی واژن

مشکلات در رسیدن به ارگاسم

کم شدن میل جنسی



مشکلات مردان:

مشکلات ایجاد نعوظ و حفظ آن

کم شدن حساسیت در آلت

مشکلات ارگاسم و انزال

کم شدن میل جنسی



مشکلات ام اس که در مسئله مقاربت دخیل است

- خستگی و ضعف به نوبه خود روی علاقه به انجام مقاربت و مراحل آن اثر دارد

-گرفتگی و اسپاسم عضلات باعث این می شود که نتوانند حالت های دلخواه را در مقاربت بدست بیاورند..

.
- وجود درد در احساس لذت جنسی اختلال ایجاد می کند

- مشکلات دستگاه ادراری و روده ای اختلالاتی ایجاد می کند


روشهای درمانی


می توان بنا به ضرورت از داروهائی که برای رفع مشکلات نعوظ استفاده می کنند مثل ویاگرا و هم خانواده آن استفاده کرد. و یا اینکه از داروهائی تزریقی منطقه تناسلی مثل papaverine و phentolamine استفاده کرد.این آخری ها باعث افزایش جریان در گردش خون عروق آلت می شوند. گاهی هم لازم است که دستگاه های کوچکی در اون منطقه گذاشته بشه.


خشکی واژن زنها را می توان با استفاده از بعضی مایع ها و ژل ها درمان کرد.دلیلی برای کم استفاده کردن از اونها وجود نداره

این داروها در اکثر داروخانه ها به فروش می رسد و نیاز به نسخه هم ندارند. البته باید این داروها در آب قابل حل باشند و الا مثل وازلین ایجاد مشکل می کنند



اگر اختلال حس و یا عدم تحریک لازم وجود دارد .

..می توان از دستگاه های تحریک کننده (vibrator) هم برای زنان و هم برای مردان استفاده کرد.اگر گرفتگی و اسپاسم ماهیچه ها وجود دارد پزشک مربوطه می تواند با داروهای لازم مشکل را حل کند. اگر نشت و ریزش ادرار در هنگام مقاربت وجود دارد می توان با استفاده از دارو و یا استفاده از روش گاه به گاه سوند زدن(
intermittent catheterization ) مشکل را حل کرد



از طرف دیگر باید به فکر مشکلات روحی روانی این بیماران که در روند زندگی جنسی آنها ایجاد اختلال کرده هم بود.



مثلا
عدم اعتماد به نفس , افسردگی ,اضطراب , عصبانیت , و وجود استرس از وجود یک بیماری مزمن به تنهائی می تواند سلامت روانی زوجین را برای انجام مقاربت بدون اشکال خدشه دار کند. در این موارد بهتره هم با متخصص درمانگر مشکلات جنسی و هم با روانشناس مشورت کردکه حتما مفید خواهد بود



دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۰
آقای دکتر صفری نژاد، ارولوژیست؛
اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس (MS)

در مغز و نخاع شوکی مراکزی هستند که عملکر جنسی فرد را کنترل می کنند. اگر ام اس سبب تخریب این مراکز شود، فرد مبتلا به اختلالات جنسی خواهد شد. اگر مردی مبتلا به ام اس شود، سیر آن از خانمها بدتر می باشد.

حروف MS مخفف Multiple Sclerosis به معنی تصلب نقاط متعدد در سیستم عصبی می باشد. ام اس (MS) یک بیماری التهابی است که در آن غلاف چربی فیبرهای عصبی در مغز و نخاع که میلین (Myelin) نامیده می شود، آسیب می بیند. در حقیقت این غلافهای عصبی رفته رفته تخریب پیدا می کنند. این بیماری معمولا در بالغین جوان اتفاق می افتد و در خانمها شایعتر از مردان می باشد. شیوع آن در جوامع مختلف متفاوت و از 2 تا 150 در هر صد هزار نفر متفاوت است. این بیماری اولین بار در سال 1868 توسط Jean-Martin Charcot شرح داده شد. چون تحریکات عصبی از طریق فیبرهای عصبی منتقل می شوند، و غلاف میلین فیبرهای عصبی در انتقال تحریکات عصبی نقش مهمی دارد، بنابراین ام اس توانائی سلولهای عصبی مغز و نخاع شوکی را برای ارتباط با یکدیگر مختل می کند. در ام اس سیستم ایمنی خود فرد به غلاف میلین فیبرهای عصبی حمله کرده و آنها را آسیب می زند (شکل 1). وقتی میلین یک فیبر عصبی از بین رفت، دیگر سلول عصبی مربوطه نخواهد توانست تحریکات و پیامهای عصبی را هدایت کند. سیستم عصبی انسان دارای ماده خاکستری و ماده سفید است. رنگ ماده سفید بعلت وجود میلین می باشد. بعلت از بین رفتن میلین در قسمت ماده سفید مغز، نواحی متعدد تصلب یا فیبروز ایجاد می شود (شکل 2) و اسم ام اس از همین تصلبهای متعدد ناشی شده است. اگرچه اطلاع انسان از ام اس به مقدار زیادی افزایش یافته است ولی هنوز علت دقیق این بیماری مشخص نیست. تقریبا هر علائم عصبی در ام اس می تواند ایجاد شود و رفته رفته سبب ناتوانی جسمی و ذهنی بیمار می گردد. این بیماری دارای اشکال مختلف است و از خصوصیات آن عود می باشد. ممکن است در یک عود بیماری علائم جدیدی ایجاد شوند و یا علائمی که از قبل وجود داشتند، تشدید یابند. ما بین حملات عود ممکن است علائم بیمار بطور کامل از بین بروند، ولی اغلب ضایعه عصبی دائمی ایجاد می شود.
درست است که ام اس در خانمها شایعتر است، ولی اگر مردی مبتلا به ام اس شود، سیر آن از خانمها بدتر می باشد. لازمه یک عملکرد جنسی طبیعی وجود یک سیستم عصبی سالم است. چون تحریکات از طریق سیستم عصبی منتقل می شوند. پس از تحریک ناحیه تناسلی، تحریکات عصبی از طریق فیبرهای عصبی به مغز منتقل شده و از مغز تحریکات دیگری به ناحیه تناسلی منتقل و سبب نعوظ در مردان می شود (نعوظ رفلکسی). نوع دیگری از تحریک عصبی، مستقیما ناشی از فانتزی و افکار می باشد که باز تحریکات از مغز از طریق فیبرهای عصبی به ناحیه تناسلی منتقل و سبب ایجاد نعوظ می شوند (نعوظ روانی) (شکل 3). چون در ام اس غلاف میلین فیبرهای عصبی آسیب دیده است، بنابراین هدایت تحریکات عصبی مختل شده و سبب اختلال در نعوظ می شود. اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس دارای سه منشاء می باشند:
• اولیه که ناشی از عوارض ضایعات عصبی هستند.
• ثانویه که ناشی از عوارض بیماری مثل ناتوانی جسمی و سفتی عضلات می باشند.
• ثالثیه که ناشی از عوارض روحی و روانی بیماری می باشند.
علل ثانویه به قرار زیر هستند:
• خستگی
• مشکل در توجه و تمرکز حواس
• بی اختیاری ادراری و مدفوعی
• مشکلات فیزیکی مثل ضعف عضلانی و اسپاسم عضلات پا
• اختلال در حس
• عدم هماهنگی عضلات، لرزش و درد
علل ثالثیه به قرار زیر هستند:
• افسردگی و اضطراب
• عصبانیت، ترس و غمگینی
• کاهش اعتماد به نفس
• تغییر روابط با شریک زندگی و تغییر نقش فرد در خانواده
• عوارض داروهائیکه مصرف می شوند
• داشتن سوند ادراری
یک سیکل جنسی طبیعی در مردان از 5 مرحله در هم تنیده تشکیل شده است: مرحله برانگیختگی، نعوظ، انزال، مرحله ارضاء جنسی یا ارگاسم، و مرحله فروکش. تمامی این مراحل نیازمند عملکرد طبیعی سیستم عصبی هستند. در مغز و نخاع شوکی مراکزی هستند که عملکر جنسی فرد را کنترل می کنند. اگر ام اس سبب تخریب این مراکز شود، فرد مبتلا به اختلالات جنسی خواهد شد. برانگیختگی جنسی اولین مرحله در یک فعالیت جنسی است و در سیستم عصبی مرکزی شروع می شود. پس از برانگیختگی جنسی مغز پیامهائی را به اعضاء جنسی از طریق فیبرهای عصبی می فرستد. اگر ام اس این فیبرهای عصبی را آسیب زده باشد، برانگیختگی جنسی و بدنبال آن ارضاء جنسی مختل خواهد شد. فرایند انزال بیشتر از برانگیختگی جنسی نیازمند سیستم عصبی است. برای اینکه انزال اتفاق بیفتد، باید رابطه های عصبی به خوبی کار کنند. در حدود 50-35 درصد مردان مبتلا به ام اس مبتلا به اختلال در انزال می شوند.
اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس به قرار زیر هستند:
• مشکل در بدست آوردن و ابقاء نعوظ (شایعترین اختلال جنسی در این مردان است)
• کاهش حس آلت تناسلی
• مشکل در رسیدن به ارضاء جنسی یا ارگاسم
• از بین رفتن میل جنسی
در حدود 90-50 درصد مردان مبتلا به ام اس سرانجام دچار درجاتی از اختلال جنسی خواهند شد. با پدید آمدن درمانهای موثر برای ام اس طول عمر این بیماران زیادتر شده و مشکلات جنسی اهمیت بیشتری در آنها پیدا کرده است. معمولا اختلالات جنسی پس از گذشت چند سال از ابتلا به ام اس ایجاد می شوند، ولی در تعدادی از موارد نیز از همان ابتدا بیمار مبتلا به نوعی از اختلال جنسی می شود. بسیاری از موارد اختلالات جنسی در بیماران مبتلا به ام اس تشخیص داده نشده و بر مشکلات بیمار می افزاید. پزشکانی که با بیماران ام اس سر و کار دارند، حتما باید از چگونگی عملکرد جنسی از آنها سئوال کنند. بیماران نباید از بیان مشکلات جنسی خود خجالت بکشند. تشخیص و درمان به موقع اختلالات جنسی به مقدار زیادی به کیفیت زندگی این بیماران می افزاید.
معمولا در ام اس اگر نخاع گرفتار شود، بیمار مبتلا به اختلال نعوظ خواهد شد. در ابتدا نعوظ شبانگاهی و نعوظ صبحگاهی در بیمار مختل می شود و رفته رفته بدست آوردن و حفظ نعوظ در بیمار مواجه با مشکل می گردد. با پیشرفت آسیب عصبی، بیمار ممکن است بکلی توانائی بدست آوردن نعوظ و انزال را از دست بدهد.
تشخیص اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس
این بیماران نیاز به بررسی دقیق دارند. ممکن است مشکل بیمار اصلا جسمی نباشد و فقط فکر ابتلا به بیماری ام اس عملکرد جنسی وی را تحت تاثیر قرار داده باشد. در هر حال هر بیمار مبتلا به ام اس که با اختلال جنسی مراجعه می کند، باید تشخیص دقیق داشته باشد. بعد از اینکه مشخص شد مشکل بیمار جسمی است، وی باید از نظر وجود مشکل در سه سیستم بررسی شود: سیستم عصبی دستگاه تناسلی، سیستم عروقی دستگاه تناسلی (هم شریان و هم ورید) و هورمونهای جنسی. بدین ترتیب ما به منشاء اختلال جنسی موجود پی برده و تا حد امکان می توانیم مشکلات بیمار را حل کنیم. برای تشخیص دقیق علت اختلالات جنسی ما از مجموعه ای از تستهای زیر استفاده می کنیم:
• تصویر برداری از سیستم عصبی
• اندازه گیری هدایت عصبی در دستگاه تناسلی
• سنجش نعوظ شبانه بیمار
• سونوگرافی داپلر از دستگاه تناسلی
• آزمایشات هورمونی
درمان اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس
هر قدر اختلالات جنسی طول کشیده باشند، درمان آن مشکل تر است. در اکثر موارد ما می توانیم به مقدار کافی مشکلات بیمار را حل کنیم. برای درمان اختلالات جنسی در این بیماران باید تمامی جنبه های زندگی این افراد را در نظر گرفت. میزان ناتوانی جسمی، داروهائیکه مصرف می کند، حالت هیجانی و روانی بیمار، چگونگی روابط عاطفی ما بین زن و شوهر و بسیاری از مسائل دیگر. برای درمان اختلالات جنسی این بیماران از مجموعه ای از موارد زیر استفاده می شود:
• دارو درمانی
• استفاده از دستگاه
• استفاده از داروهای موضعی
• استفاده از تزریقات داخل دستگاه تناسلی
• روان درمانی
• رفتار درمانی
• فیزیوتراپی
• گذاشتن پروتز
تصاویر:

منبع:
آقای دکتر محمدرضا صفری نژاد، جراح بیماریهای کلیه و مجاری ادراری، استاد دانشگاه


.png   index.png (اندازه: 64.75 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
.png   index222.png (اندازه: 76.98 KB / تعداد دفعات دریافت: 4)
.png   indexط.png (اندازه: 19.83 KB / تعداد دفعات دریافت: 4)
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : ساغر
#25




اختلالات جنسی و ادراری در مبتلایان به ام اس
1391/10/26
(MS مولتیپل اسکلروزیس) به علت تصلب نقاط متعدد در سیستم عصبی اتفاق می افتد. MS یک بیماری التهابی است که در آن غلاف چربی فیبرهای عصبی (میلین) از بین می رود و تخریب می شود. این بیماری در بالغان جوان و مردان کمتر شیوع دارد. چون این غلاف ها در انتقال تحریک عصبی نقش مهمی دارند، وقتی فردی به این بیماری مبتلا می شود، تحریک ها و پیام های عصبی به مغز منتقل نمی شود. مردان معمولا کمتر به این بیماری مبتلا می شوند ولی اگر دچار شوند، بیماری شان وخیم تر است. لازمه عملکرد جنسی سالم، سیستم عصبی سالم است. تحریک جنسی باید از ناحیه دستگاه تناسلی از طریق فیبرها به مغز منتقل شود ولی وقتی فیبرها تخریب شده باشند، این انتقال یا اصلا صورت نمی گیرد یا ناقص انجام می شود.

مردان دو نوع نعوظ دارند، رفلکسی یا تماسی که با هر تماس با ناحیه تناسلی، فرمان از نخاع به مغز، از مغز به نخاع و بعد دوباره به ناحیه تناسلی منتقل می شود و دیگری نعوظ روانی که ناشی از فانتزی، افکار، مشاهده، خواندن و شنیدن است و پیام ها از مغز به پایین و ناحیه تناسلی می رود و باعث نعوظ می شود.

اما چون در MS غلاف میلین آسیب دیده، انتقال تحریک عصبی از بالا به پایین (از مغز به ناحیه تناسلی) و از ناحیه تناسلی به مغز دچار مشکل و نعوظ مختل می شود.

علاوه بر این، اختلال جنسی در مردان مبتلا به MS دلایل دیگری نیز دارد. گاهی به تدریج در اثر بیماری عضلات دچار اسپاسم و حرکاتشان مختل می شود و ناتوانی جسمی و سفتی عضلات روند کارکرد جنسی را مختل می کند.

گاهی هم علت بروز اختلال، خستگی ها، مشکل در تمرکز حواس، بی اختیاری ادرار و مدفوع و لرزش است.در برخی موارد نیز مشکلات روانی، افسردگی در اثر بیماری، کاهش اعتماد به نفس، روابط عاطفی ضعیف با همسر، از هم پاشیدن خانواده یا حتی داروهایی که بیمار مصرف می کند و استفاده از سوند، منشا ایجاد اختلال جنسی است.

اما خبر خوب این که این اختلال های جنسی قابل درمان هستند ولی باید ابتدا بررسی های دقیقی انجام و عملکرد سه سیستم بدن یعنی عروق، عصبی و هورمونی کاملا بررسی شود.

درمان ابتدا با تجویز دارو شروع می شود و برای درمان این اختلال داروهای موثری وجود دارد ولی اگر در بیماری تاثیر چندانی نداشتند، در مرحله بعد از دستگاه خاصی استفاده می شود اگر بیمار از این دستگاه هم سودی نبرد، داروی موضعی تزریق می شود. اگر علت مشکل بیمار، روانی باشد، رفتار درمانی و روان درمانی لازم است. در مراحل پیشرفته، برای بیمار از پروتز استفاده می کنیم.

● اختلال جنسی خانم های مبتلا به MS

MS در خانم ها شایع تر است. سیستم عصبی انسان طوری آفریده شده که بسرعت پیام عصبی را منتقل کند ولی در مبتلایان به MS این اتفاق نمی افتد و ۳۰ تا ۸۰ درصد خانم های مبتلا به این بیماری، دچار اختلال های جنسی می شوند.

مهم ترین مشکلاتی که این بیماران پیدا می کنند، آسیب یا از بین رفتن حس دستگاه تناسلی، خشکی واژن، به ارگاسم نرسیدن، از بین رفتن میل جنسی و درد هنگام رابطه زناشویی است زیرا این بیماران برانگیختگی جنسی ندارند. گاهی هم بیمار دچار بیش فعالی جنسی می شود چون مراکز مختلف مغز که عملکرد جنسی شان را کنترل می کند، تخریب شده و در روز بارها احساس نیاز به برقرار کردن رابطه زناشویی پیدا می کنند.

یکی از روش های مؤثر برای تشخیص اختلال های جنسی بانوان مبتلا به MS، استفاده از دستگاهی به نام ویبراتور کلیتوریس است.

خانم های مبتلا به MS معمولا دچار مشکلات ادراری و بی اختیاری ادرار نیز هستند. این اختلال هم به مشکلات آنها دامن می زند.

علت مشکلات جنسی این بیماران، آسیب سیستم عصبی، عوارض جسمی بیماری مانند خستگی، ضعف، درد، نداشتن حس و مشکلات روانی مانند افسردگی و عوارض داروهایی که مصرف می کنند یا سوندی است که به دلیل بی اختیاری استفاده می کنند.

درمان این مشکلات سخت ولی امکان پذیر است و به کار گروهی از متخصصان نیاز دارد. این بیماران خود نیز باید به درمان خود کمک کنند و اقدام اول باید این باشد که با همسر خود درمورد مشکلشان صحبت و برای درمان بیماری های دیگری که امکان دارد به آنها مبتلا باشند و شرایط را بدتر می کنند، اقدام کنند (مثل فشار خون)، حتما در مورد مشکل جنسی شان با پزشک مشورت کنند، تمرکز خود را هنگام رابطه زناشویی افزایش دهند و این کار را در حالتی انجام دهند که بدنشان کمتر به علت گرفتگی عضلات، درد بگیرد، هیجان ها و ناراحتی های خود را کنترل کنند چون باعث بدتر شدن شرایط شان می شود. اضافه وزن نیز اثر سوئی بر عملکرد جنسی دارد و مزید بر علت می شود بنابراین این بیماران باید رژیم غذایی سالم داشته باشند و وزن خود را به محدوده طبیعی برسانند.

● اختلال ادراری بیماران مبتلا به MS

مثانه دو وظیفه اصلی دارد؛ ادرار را در خود ذخیره و ادرار ذخیره شده را تخلیه می کند و اختلال ناشی از MS، هم مرحله ذخیره ادرار و هم تخلیه آن را دچار اشکال می کند.

در حالت طبیعی ادرار در مثانه قطره قطره جمع و مثانه متسع می شود و بیمار احساس ادرار پیدا می کند. وقتی مقدار ادرار به حدود ۳۰۰ میلی لیتر می رسد، احساس ادرار در سیستم عصبی به مغز و از مغز به ناحیه تناسلی منتقل می شود ولی بیمار می تواند تا رسیدن زمان و مکان مناسب، تخلیه مثانه را به تعویق بیندازد.در زمان تخلیه، اسفنکتر ادراری باید ریلکس و شل شود تا محتویات مثانه خارج شود ولی در مبتلایان به MS به علت آسیب فیبرهای عصبی، چند اتفاق می افتد؛ در فرد عادی به محض این که ۶۰ ـ ۵۰ سی سی ادرار در مثانه جمع می شود، احساس ادرار به وجود می آید ولی می توان آن را کنترل کرد ولی بیمار دچار MS به محض جمع شدن این مقدار ادرار باید برای تخلیه آن اقدام کند زیرا این بیماران در تخلیه ادرار مشکل دارند.

برای کسانی که در ذخیره ادرار مشکل و احساس فوریت دارند، داروهای موثر وجود دارد و به آنها کمک می کند احساس فوریت، شب ادراری و بی اختیاری دفعشان بهبود یابد. البته بعضی بیماران مجبور می شوند همیشه سوند داشته باشند و این در عملکرد جنسی شان تاثیر دارد. برای کسانی که در ذخیره ادرار مشکل دارند نیز داروهایی وجود دارد که عضلات مثانه را منقبض می کند ولی گاهی این بیماران هم لازم است از سوند استفاده کنند.



دکتر محمدرضا صفری نژاد
متخصص کلیه و مجاری ادراری
روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : ghaside , mehdisalimi , booshveg
#26
جالب بود دستت درد نکنه.agreement2
ولی اینایی که یه کوچولو آدم رو به افکارمنفی در مورد M.Sمیبره نزار.N_aggressive (35)
توی این سایت اونایی هم که ام اس ندارن میانSad
اونوقت اگه بفهمه تو سن 25سالگی باید خودشو پوشک کنهashamed0006.gifخو یه خورده ترسناکهConfused
بابابزرگ من 80سالشه خودشو پوشک نمیکنهlaughing3حتی فکرش هم آدمو مورمور میکنه.badtaste
ولی بابت زحمتی که کشیده و اطلاعات علمی که دادی سپاسگذارمicon_biggrinlove51love28happy0065.gifagreement2
حدیث قدسی:
هر گاه عبدی گناه می کند قطعه ای از زمین که در آن محل این گناه را انجام داده است از خدا اجازه می خواهد بنده را در کام خود فرو ببرد و آن سقفی که روی سر آنهاست از سقف بناها یا آسمان است از خدا اذن می طلبند که بر سر آنان خراب شود .
اما خداوند متعال می گوید :
دست از بنده من بردارید و به او مهلت بدهید زیرا شما او را خلق نکرده اید اگر او را خلق کرده بودید به او رحم میکردید.
sad2
 تشکر شده توسط : sargol
#27
(2013/01/22, 02:43 PM)booshveg نوشته است: جالب بود دستت درد نکنه.agreement2
ولی اینایی که یه کوچولو آدم رو به افکارمنفی در مورد M.Sمیبره نزار.N_aggressive (35)
توی این سایت اونایی هم که ام اس ندارن میانSad
اونوقت اگه بفهمه تو سن 25سالگی باید خودشو پوشک کنهashamed0006.gifخو یه خورده ترسناکهConfused
بابابزرگ من 80سالشه خودشو پوشک نمیکنهlaughing3حتی فکرش هم آدمو مورمور میکنه.badtaste
ولی بابت زحمتی که کشیده و اطلاعات علمی که دادی سپاسگذارمicon_biggrinlove51love28happy0065.gifagreement2
این اطلاعات فقط درحدهمین مقاله هااست,قرارنیست که روی بدن ماپیاده شوند.من 8سال که مبتلابه ام اس هستم اصلاهیچ مشکلی ندارم,یعنی کاملاسالم هستم.همه کارهای شخصی خودم رومیکنم.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#28
چیزی وجود نداره این میل رو رو نابود کنه.laughing3
اگر خدا آرزویی را در دلت انداخت بدان توان رسیدن به آن را در تو دیده است
#29
ویاگرا و ام اس
پژوهشگران دانشگاه در بارسلونای ااسپانیا دریافته اند که داروی ویاگرا(با نام ژنریک سیلدنافیل )، علائم بیماری ام اس را درنمونه های ازمایشگاهی، بمقدار زیادی کاهش می دهد. بررسی بر روی حیوانات نشان داد که بهبودکامل در 50 درصد حیوانات بیمار پس از 8 روز روی میدهد. مطالعات نشان میدهد که وازودیلاتاسیون یا گشاد شدن عروق ناشی از داروهایی مانند ویاگرا(سیلدنافیل) ومشابه ان مانند تادالافیوياگرا سيدانافيلل(سیالیس) و وردنافیل(لویترا) از دسته داروهای مهار کننده فسفودی استراز نوع5 ،اثر محافطتی بر نورونهای اعصاب دارد. و ممکن است در اینده ثابت شود که در سکته مغزی والزایمر نیز مفید باشند. این داروها برای درمان هیپرتانسیون یا پر فشاری عروق ریوی و اختلالات جنسی استفاده شده اند واخیرا مشاهده شده در جلوگیری از آسیب والتهاب مغزی ناشی ازضربه مغزی در مدلهای حیوانی موثر بوده اند. بیماری ام اس بعلت نابودی غلاف میلین در کانون های متعدد در نورون ( رشته های ظریف واحدعصبی ) و نیز تحلیل اعصاب در سیستم عصبی مرکزی بوجود می اید که در نتیجه ارتباطات عصبی دچار اختلال می گردد .

استفاده از داروی ویاگرا در درمان در بیماران ام اس باید پس از تکمیل تحقیقات انجام شود.DodgyDodgyDodgy
اغلب بیماران ام اس با مشکلات و اختلالات جنسی دست به گریبان هستند. تحریکات جنسی از بخش هائی از مغز شروع می شود و از طریق شبکه های عصبی که از نخاع می گذرند به ارگانهای هدف پیام ارسال می کنند. حال اگر بیماری ای ,همچون ام اس باعث تخریب این شبکه عصبی شده باشد مشکلاتی ایجاد می شود.البته در همه موارد, اختلالات جنسی به خاطر آسیب شبکه عصبی نیست بلکه دیگر مشکلات ام اس هم بی تقصیر نیست مثل وجود خستگی و گرفتگی عضلات , و مشکلات روحی روانی ناشی از خود بیماری ام اس که به نوعی باعث عدم اعتماد به نفس و عدم سلامت روان لازم برای انجام مراحل جنسی این بیماران می شود



در مطالعات اخیر نشان داده شده است که از زمان تشخیص بیماری ام اس 63% آنها گفته اند که از میزان فعالیت جنسی آنها کاسته شده است.از طرف دیگر آمار دیگری گفته است که 91% مردان بیمار و 73% زنان بیمار , به نوعی از وجود یکی از مشکلات جنسی اظهار نارضایتی کرده اند.



غفلت از این مشکلات باعث بروز مشکلات جدی در زندگی آنها می شود.


مشکلات در زنان:

کم شدن حس ناحیه واژن و کلیتوریس و یا احساس دردهای شدید غیر منتظره در لمس

خشکی واژن

مشکلات در رسیدن به ارگاسم

کم شدن میل جنسی



مشکلات مردان:

مشکلات ایجاد نعوظ و حفظ آن

کم شدن حساسیت در آلت

مشکلات ارگاسم و انزال

کم شدن میل جنسی



مشکلات ام اس که در مسئله مقاربت دخیل است

- خستگی و ضعف به نوبه خود روی علاقه به انجام مقاربت و مراحل آن اثر دارد

-گرفتگی و اسپاسم عضلات باعث این می شود که نتوانند حالت های دلخواه را در مقاربت بدست بیاورند..

.
- وجود درد در احساس لذت جنسی اختلال ایجاد می کند

- مشکلات دستگاه ادراری و روده ای اختلالاتی ایجاد می کند



روشهای درمانی



می توان بنا به ضرورت از داروهائی که برای رفع مشکلات نعوظ استفاده می کنند مثل ویاگرا و هم خانواده آن استفاده کرد. و یا اینکه از داروهائی تزریقی منطقه تناسلی مثل papaverine و phentolamine استفاده کرد.این آخری ها باعث افزایش جریان در گردش خون عروق آلت می شوند. گاهی هم لازم است که دستگاه های کوچکی در اون منطقه گذاشته بشه.


آگهي




خشکی واژن زنها را می توان با استفاده از بعضی مایع ها و ژل ها درمان کرد.دلیلی برای کم استفاده کردن از اونها وجود نداره

این داروها در اکثر داروخانه ها به فروش می رسد و نیاز به نسخه هم ندارند. البته باید این داروها در آب قابل حل باشند و الا مثل وازلین ایجاد مشکل می کنند



اگر اختلال حس و یا عدم تحریک لازم وجود دارد .





از طرف دیگر باید به فکر مشکلات روحی روانی این بیماران که در روند زندگی جنسی آنها ایجاد اختلال کرده هم بود.



مثلا
عدم اعتماد به نفس , افسردگی ,اضطراب , عصبانیت , و وجود استرس از وجود یک بیماری مزمن به تنهائی می تواند سلامت روانی زوجین را برای انجام مقاربت بدون اشکال خدشه دار کند. در این موارد بهتره هم با متخصص درمانگر مشکلات جنسی و هم با روانشناس مشورت کردکه حتما مفید خواهد بود
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  کشف علت بروز اختلال در ترميم ارتباطات مغزي در مبتلايان fereshteh 0 2,213 2009/09/17, 02:43 PM
آخرین ارسال: fereshteh



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست