امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خون دماغ و راه بند آوردن خونریزی
#1
در صورت بروز خون دماغ چه باید کرد؟ چه کار نباید کرد؟ چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ چه کسانی در معرض خطر هستند؟


[تصویر:  jasrp69i2x7v0862koot.jpg]


خون دماغ حتی اگر به ندرت اتفاق بیافتد، باید جدی گرفته شود. این عارضه که در پزشکی با عنوان «اپیستاکسی» از آن یاد می‌شود، به علت قطع شدن رگ های کوچک خونی در داخل بینی اتفاق می‌افتد.

در یک مکان خنک بنشینید، به آرامی و توسط دهان نفس بکشید و لباس های اطراف گردن تان را باز کنید.
سرتان را به جلو خم نکنید، اما کمی به عقب متمایلش نمایید.

اگر خونی در دهان تان هست، به بیرون بیندازیدش زیرا غورت دادن خون باعث تهوع می‌شود.

بینی تان را به آرامی تمیز کنید تا اگر لخته خونی در بینی مانده، خارج شود.

با دو انگشت، دو سوراخ بینی تان را پنج تا ده دقیقه نگه دارید تا جریان خون قطع شود.

(حواستان باشد که اگر مشکوک به شکستگی بینی هستید، سعی نکنید که جلوی خونریزی از دو سوراخ بینی را بگیرید).

ضمناً می‌توانید چند تکه یخ که در یک پارچۀ سفید پیچیده شده است را روی بینی تان بگذارید تا جریان خون از بینی کم شود.

اگر این روش اثر نداشت، چاره ای ندارید جز اینکه یک فتیله پنبه ای که قابلیت بند آوردن خون را داشته باشد، در سوراخ های بینی تان قرار دهید (پنبه باید به یک مادۀ منعقد کننده آغشته شده باشد). سپس یک ساعت منتظر بمانید و بعد به آرامی فتیله ها را خارج کنید. در تمام موارد، زیاد فتیله ها را عوض نکنید زیرا ممکن است این کار باعث حساس شدن مخاط بینی شود.

به محض اینکه جریان خون متوقف شد، تا 4 ساعت از فین کردن خودداری کنید.

در طی این مدت از خوردن قرص آسپرین یا هر ضد التهاب دیگر اجتناب نمایید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
1)اگر خون طی نیم ساعت بند نیامد، یا اگر همراه با سردرد بود، فوراً به پزشک مراجعه کنید. پزشک نیز یک فتیلۀ بزرگ که آغشته به مواد منعقد کننده است، در سوراخ های بینی تان قرار می‌دهد و تا جایی که لازم است آن را داخل می‌کند. سپس، اگر مشاهده شود که رگ های خونی کوچک آسیب دیده اند، ممکن است از روش «سوزاندن» این رگ ها، که اغلب به وسیلۀ لیزر انجام می‌شود، استفاده کند تا خطر خون دماغ شدن مجدد را کاهش دهد.

2)در مواردی که خونریزی های بینی مکرر باشند یا مقدار خونی که خارج می‌شود، خیلی زیاد باشد نیز باید به پزشک مراجعه کنید. خونریزی های مکرر ممکن است علامت یک بیماری مزمن مانند فشار خون بالا یا مشکلات انعقادی خون باشند. در اغلب این موارد، آزمایش خون تجویز می‌شود.

عوامل ایجاد خون دماغ و افراد در معرض خطر
سرماخوردگی، آلرژی، آلودگی هوا و ارتفاع از عوامل ایجاد خونریزی هستند زیرا این موارد حساس شدن مخاط بینی را با خود به همراه دارند. افراد در معرض خطر هم به طور کلی، کودکان هستند به علت حساس بودن خیلی زیاد رگ های شان و همچنین افراد سالخورده اغلب به خاطر فشار خون بالا. برخی داروها نظیر ضد التهاب ها یا ضد انعقاد ها نیز ممکن است علت خونریزی از بینی باشند. عوامل هورمونی نیز دخیل اند، مانند: بلوغ، حاملگی و یائسگی. و البته: استرس، دیابت، نارسایی کبدی و... .

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : احمدرضا , niko , nahid , # پریسا # , Ghost , نازلی
#2


تاریخ درج : 91/02/03

راه جديدي براي بندآوردن سريع خونريزي

مهندسان مؤسسه فناوري ماساچوست (MIT) يک روکش زيستي نانومقياس ابداع کرده‌اند که مي‌تواند خونريزي را تقريبا بلافاصله نصف کند. اين فناوري پيشرفتي است که مي‌تواند ميزان مرگ و مير سربازان زخمي در ميدان‌هاي جنگ را به شدت کاهش دهد.

اين محققان به رهبري پاولا حاموند يک روکش پاششي ساخته‌اند که شامل ترومبين (يک عامل لخته‌کننده يافته شده در خون) است. اسفنج‌هاي روکش‌داده شده با اين ماده، مي‌توانند به‌طور پايداري ذخيره شوند و به آساني به‌وسيلة سربازان يا افراد امدادگر حمل شوند. اين اسفنج‌ها را مي‌توان همچنين در بيمارستان‌ها استفاده کرد.

اين محققان روکشي از ترومبين و اسيد تانيک ابداع کرده‌اند. اين ماده بعد از پاشيده شدن روي يک سطح مي‌توانند خونريزي را بعد از چند ثانيه نصف کنند.
روش‌هاي مرسوم براي نصف کردن خونريزي کنترل‌نشده از قبيل شريان‌بندها براي گردن و بسياري از قسمت‌هاي ديگر بدن نامناسب هستند. در سال‌هاي اخير دانشمندان راه‌هاي جايگزيني را بررسي کرده‌اند، که همه آنها معايبي دارند. ‌براي مثال چسب‌ها و مرهم‌هاي فيبريني زمان مجاز نگهداري کمي دارند و مي‌توانند سبب پاسخ ايمني مضري شود، پودرهاي زئوليت نيز بکارگيري‌شان تحت شرايط بادي مشکل است و مي‌توانند باعث اثرهاي سوختگي شديدي شوند.

اکنون اين محققان يک روکش زيستي نانومقياس ساخته‌اند که شامل دو لايه متناوب پاشيده شده روي ماده‌اي مانند اسفنج است. آنها کشف کردند که لايه‌هاي ترومبين (يک پروتئين طبيعي لخته‌کننده خون) و اسيد تانيک (مولکول کوچک يافت شده به‌صورت طبيعي در چاي) فيلمي شامل مقادير زيادي از ترومبين عامل‌دار مي‌دهند.

ديويد کينگ، يک جراح در بيمارستان عمومي ماساچوست، مي‌گويد که مزيت مهم اين روش پاششي اين است که با روکش‌دهي حتي الياف داخلي، امکان بسته‌بندي مقادير زيادي از ثرمين را در اسفنج‌ها مي‌دهد. او اضافه مي‌کند: "همه مواد کنوني بندآورنده خونريزي از اين محدوديت رنج مي‌برند که نمي‌توان مقدار کافي ازآنها را به مکان زخم‌شده تحويل داد و دليل مهيج بودن اين ماده جديد نيز اين مزيت آن است. "

بمحض پاشيدن اين روکش روي اسفنج‌ها، آنها را قبل از استفاده مي‌توان براي ماه‌ها نگهداري کرد. اين اسفنج‌هاي روکش‌داده شده در آزمايش‌هايي روي حيوانات، با فشار کم (فشار انگشت شست دست) براي 60 ثانيه براي زخم‌هايي به‌کار برده شدند که خونريزي را سريعا بند آوردند.

اين محققان جزئيات نتايج کار تحقيقاتي خود را در مجله‌ي Advanced Materials منتشر کرده‌اند.


http://web.mit.edu/newsoffice/2012/stop-...-0110.html

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#3
شایع‌ترین خونریزی خود بخودی در انسان، خون دماغ می‌باشد. به طور میانگین از هر ١٠ نفر یک نفر سابقه خون ریزی شدید از بینی را تجربه کرده است.

اهمیت خون دماغ به عوامل زمینه ساز آن مربوط می‌شود. در واقع خون دماغ یک علامت است از وقایعی که درون بدن اتفاق افتاده و سلامت را تهدید می‌کند.
خون دماغ شدن چند دلیل عمده دارد.

خشکی مخاط بینی:
این نوع خون دماغ بیشتر در کودکان شایع است. با تابش نور مستقیم خورشید به سر، مخاط بینی رطوبت را از دست داده و ممکن است به خون ریزی از بینی منجر شود.

ناهنجاری‌های ساختمانی:
پولیپ‌ها و سایر اختلالات دیواره‌های داخلی بینی از علل دیگر خونریزی‌های بینی محسوب می‌شوند. در این موارد، فرد علاوه بر خونریزی بینی از مشکلات دیگری چون گرفتگی بینی، تکلم تو دماغی و تنفس مشکل به هنگام خواب رنج می‌برد.

آسیب‌های خارجی:
شایع‌ترین علت خونریزی بینی، آسیب بینی است. در ضربه‌های شدید، امکان دارد شکستگی غضروف یا حتی شکستگی سپتوم بینی رخ دهد و در ضربه‌های خفیف همچون دستکاری‌های ساده بینی نیز با آسیبی که به مخاط بینی وارد می‌شود، خونریزی رخ می‌دهد. نکته مهم اینجاست که خونریزی‌های ناشی از ضربه و آسیب دیدگی، دیر بند می‌آیند و فرد را بسیار آزار می‌دهند.

فشار خون بالا:
دردسر سازترین خونریزی بینی، رمانی است که به دنبال بالا رفتن ناگهانی فشار خون در افراد مستعد رخ می‌دهد. این نوع خونریزی معمولا در پشت مخاط بینی ایجاد می‌شود و به این صورت است که علاوه بر مقداری خون که از بینی خارج می‌شود، فرد احساس می‌کند که حجم عظیمی از خون مدام وارد حلقش می‌شود و حالت بسیار نا خوشایندی به وی دست می‌دهد. خطر این نوع خون ریزی بسیار زیاد است چرا که هم کنترل آنها بسیار مشکل و نیازمند اقدامات اورژانسی و تخصصی پزشکی است و هم خطر شوک ناشی از خونریزی و افت شریع فشار خون در کمین فرد است.

داروها:
کسانی که وارفارین، آسپیرین، کلوپید گرل و بروفن به مقدار زیاد مصرف می‌کنند باید بدانند این داروها با کاهش خاصیت انعقادپذیری خون می‌توانند رمینه‌ساز بروز خونریزی‌های بسیار شدید از راه بینی و سایر مخاط‌های بدن شوند.

در تمامی این حالت‌ها باید با انگشت شصت و سبابه بخش غضروفی شکل بینی را محکم فشار داده و چنانچه خونریزی شدید باشد باید سریعا" به پزشک مراجعه کرد.
نبایـــد وایســــم باید بـــرم جلوتـــر
نبـــایـــد وایســـم
نبـــایــــد وایسیـــم
بریم برسیــــم به چیزایی که خواستیــــم
agreement2

 تشکر شده توسط : یه غریبه , anaram , naarin.p , نازلی
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست