امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خطرامواج مغناطیسی (تشعشعات موبایل ،امواج وایرلس و...)
#1
می گویند ما در دنیایی از امواج و انرژی ها زندگی می کنیم، امواجی که از منابعی مختلف و متفاوت در گوشه و کنار زندگی ما و حتی نزدیک تر مثلا در جیب ها یا کیف مان ساطع می شوند و هر روز در اخبار و مطالب تحقیقی از مضرات آنها نظیر تلفن همراه، تلویزیون، رادیو، رایانه و… می شنویم.

در واقع طبیعت ماده و انرژی است که این دو به هم تبدیل می شوند. پس ما در اقیانوسی از انرژی ها زندگی می کنیم و این انرژی ها اشکال مختلف دارند. ما نسبت به بعضی انرژی ها، گیرنده های حساسی در بدن داریم. مثلا در خصوص نور مرئی، به محض این که نور در چشم ما می زند، مردمک چشم بسته می شود و از چشم محافظت می کند در واقع گیرنده های بدن می فهمند که این انرژی به ما تابیده است.

در مورد انرژی گرما هم به همین صورت است. وقتی نزدیک اجاق گاز می شوید، خیلی راحت می فهمید که به بدن تان گرما می رسد، اما بعضی انرژی ها این گونه نیست و اگر مقدار خیلی زیادی از این انرژی ها حتی در حد مرگ به ما برسد گیرنده ای نداریم که ما را خبردار کند. یکی از این اشکال، اشکال تشعشعات ناشی از مواد رادیواکتیو و تجهیزات و دستگاه هایی است که این مواد در آنها به کار رفته یا تجهیزات و دستگاه هایی است که در آنها جریان برق وجود دارد، یعنی اطراف شان میدان مغناطیسی وجود دارد، ذات الکترون این است که از هر جا عبور کند، از هر رسانا و هادی که حرکت کند، اطراف خود ۲ میدان درست می کند؛ یکی میدان الکتریکی و دیگری میدان مغناطیسی.

در این دو میدان انرژی وجود دارد و از آنجا که بدن ما انسان ها هادی است الکترون از آن عبور می کند. اگر ما در آن میدان قرار بگیریم، انرژی آن میدان به ما منتقل می شود. اطراف ما وسیله های برقی وجود دارند که سبب ایجاد این ۲ میدان می شوند و اجسام هادی را تحت تاثیر خود قرار می دهند بسته به حجم و قدرت این میدان هاست که ما در این میدان قرار می گیریم.

علی گورانی، کارشناس مسوول بهداشت پرتوها، در این باره به جام جم می گوید: بیشترین انرژی که به بدن می رسد یا بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، ناشی از پرتوهای یونیزان است که از منابع طبیعی یا مصنوعی منتشر می شود.بیش از ۸۰ درصد این انرژی از طبیعت و فقط ۱۵ درصد آن ناشی از تجهیزات پزشکی است.

گورانی می افزاید: جالب است بدانید معمولا مردم تصور می کنند وسیله ای که به برق اتصال دارد، اما خاموش است، میدان ندارد در حالی که وسایل برقی در صورت خاموش بودن، همین که پریز آنها به برق متصل باشد میدان الکتریکی را دارند. یعنی اگر سیم لباسشویی به پریز وصل باشد و دستگاه خاموش باشد، کودکی که در کنار لباسشویی خوابیده است، در میدان الکتریکی قرار دارد. مثال دیگر کودکی است که مقابل تلویزیون خاموش خوابش برده است. در خصوص لوازم خانگی که الکتروموتور و سیم پیچ دارند، مثل سشوار، ماشین لباسشویی و جاروبرقی هم شدت میدان مغناطیسی بالاتر است.

او ادامه می دهد: شاید بسیاری از ما در مورد امواج خطرناک منتشر شده از دکل های فشار برق قوی مطالبی شنیده باشیم اما آیا می دانستید که طبق نتایج تحقیقات علمی، میدان مغناطیسی یک سشوار روشن چندین برابر میدان مغناطیسی ایجاد شده در زیر یک دکل برق است؛ میدان مغناطیسی ناشی از ماشین لباسشویی نیز به همین گونه است.

گورانی تاکید می کند: بنابراین توصیه می شود هرگز کودک خود را در نزدیکی ماشین لباسشویی روشن نخوابانید. میدان مغناطیسی باعث گرم شدن بافت های بدن می شود، هرچه بافت دارای رگ و جریان خون کمتری باشد، میزان افزایش دمای آن بیشتر است. بنابراین باید با دقت کافی از این وسایل استفاده کرد.

● تلفن همراه، پرمصرف ترین

دکترعلی اکبر موسوی موحدی، استاد بیوشیمی از تلفن های همراه به عنوان یکی از پرمصرف ترین تجهیزات دارای امواج الکترومغناطیس نام می برد و می گوید: نقش منفی میدان های الکترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستم های زیستی به دلیل عدم دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهره برداری و استفاده بهینه از سیستم های ارتباطی و مخابراتی به ویژه عدم آشنایی کاربران از تداخل و تزاحم های استفاده همزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، میکروفر، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری است.

او ادامه می دهد: اثر سوء میدان های الکترومغناطیسی به ویژه میدان تلفن همراه به صورت فزاینده نقش تخریبی در بدن، ارگانیسم ها، بافت ها، سلول ها و ماکروملکول های حیاتی مانند DNA، پروتئین ها و آنزیم ها خواهد داشت.

به گفته موسوی نباید به تلفن همراه به عنوان وسیله ای بی خطر نگاه کرد و هر کس هر اندازه که تمایل داشت از آن استفاده کند؛ بلکه کاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و کنترل شده و اصطلاحا دارای دوز مشخص باشد؛ به طوری که یک فرد تنها ساعاتی از روز را می تواند از تلفن همراه استفاده کند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت.استاد مرکز تحقیقات بیوشیمی ــ بیوفیزیک دانشگاه تهران تصریح می کند: مساله مهم دیگری که باید مورد توجه محققان قرار بگیرد، دوز مشخص استفاده از تلفن همراه برای مبتلایان به بیماری های گوناگون است؛ مثلا، میزان استفاده از تلفن همراه در افراد دیابتی که در برابر امواج آسیب پذیرتر از افراد سالم هستند، باید متفاوت باشد.

● چه باید کرد؟

از سال ۹۶ این دلهره جهان را فراگرفت که واقعا این پرتوها چه بلایی سر ما می آورند به کمک سازمان ملل، آژانس های ملی و منطقه ای و تحقیقاتی و سازمان بهداشت جهانی پروژه ای به اسم EMF یعنی پروژه بین المللی فیلدهای الکترومغناطیس تعریف کردند و نتیجه این تحقیقات این شد که لازم نیست مردم بترسند، اما باید احتیاط کنند.کارشناس مسوول بهداشت پرتوها در وزارت بهداشت ادامه می دهد: مثلا گفتند ما نتوانستیم ثابت کنیم تلویزیونی که مردم ۵۰ سال از آن استفاده کرده اند، آیا مردم را به سرطان مبتلا کرد یا نه. اما بنا بر اطلاعات موجود، عقل سلیم حکم می کند خود را در معرض آن قرار ندهیم.

به گفته گورانی، تا می شود نباید از دستگاه هایی نظیر تلویزیون یا تلفن همراه استفاده کرد اما اگر نمی توانید باید فاصله تان را از این وسایل زیاد کنید و سعی کنید بین خود و منبع انرژی مانع یا حفاظ ایجاد کنید. هر پرتو حفاظ مخصوص خود را دارد، مثلا در رادیولوژی ها می گویند سرب کوبی کنید. دیوار همه رادیولوژی ها از سرب است. وقتی شما پشت دیوار هستید فاصله تان از منبع خیلی کوتاه است، اما چون مانع دارید ترس ندارید. وی می افزاید: تا جایی که امکان دارد، استفاده نکنیم. اگر استفاده کردیم، تا جایی که ممکن است از ما دور باشد، حالا که نمی شود دور شود، تا جایی که می شود حفاظ ایجاد کنیم؛ یعنی از تمرکز انرژی به قسمت خاصی از بدن جلوگیری کنیم.مثلا یکی از حفاظ های تلفن همراه این است که هنگام صحبت، از پخش کننده صدا استفاده کنیم و در واقع سبب پراکندگی انرژی شویم. براساس منابع مطالعات و آمارهای موجود در این زمینه، سرطان های زیادی را به تلفن همراه ربط می دهند.
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : nazaninn , omidvar , yaro , montazer , Matilat , hamed , شفا یافته , kimiya , najva , ارزو , chipchip , simin , elham 66 , glassheart , leili-asmaneh , abed6311 , غزاله
#2
(2010/08/29, 08:40 AM)pariya نوشته است: گورانی می افزاید: جالب است بدانید معمولا مردم تصور می کنند وسیله ای که به برق اتصال دارد، اما خاموش است، میدان ندارد در حالی که وسایل برقی در صورت خاموش بودن، همین که پریز آنها به برق متصل باشد میدان الکتریکی را دارند. یعنی اگر سیم لباسشویی به پریز وصل باشد و دستگاه خاموش باشد، کودکی که در کنار لباسشویی خوابیده است، در میدان الکتریکی قرار دارد. مثال دیگر کودکی است که مقابل تلویزیون خاموش خوابش برده است. در خصوص لوازم خانگی که الکتروموتور و سیم پیچ دارند، مثل سشوار، ماشین لباسشویی و جاروبرقی هم شدت میدان مغناطیسی بالاتر است.

او ادامه می دهد: شاید بسیاری از ما در مورد امواج خطرناک منتشر شده از دکل های فشار برق قوی مطالبی شنیده باشیم اما آیا می دانستید که طبق نتایج تحقیقات علمی، میدان مغناطیسی یک سشوار روشن چندین برابر میدان مغناطیسی ایجاد شده در زیر یک دکل برق است؛ میدان مغناطیسی ناشی از ماشین لباسشویی نیز به همین گونه است.

گورانی تاکید می کند: بنابراین توصیه می شود هرگز کودک خود را در نزدیکی ماشین لباسشویی روشن نخوابانید. میدان مغناطیسی باعث گرم شدن بافت های بدن می شود، هرچه بافت دارای رگ و جریان خون کمتری باشد، میزان افزایش دمای آن بیشتر است. بنابراین باید با دقت کافی از این وسایل استفاده کرد.

واااااااااااااااااااااااااااااي confused2
اين بخشش خيلي تاسف بار بود برام sad2

اولا كه تا حالا به ميدان مغناطيسي وسايل برقي پيش پا افتاده خيلي فكر نكرده بودم و بيشتر به موبايل ، مانيتور ، تلويزيون ، مايكروفر و ... فكر مي كردم confused
حالا مي بينم كه صد تاسف كه اينا اگه خاموش هم باشند ولي همين كه به برق هستند ما رو از انرژي هاي مغناطيسي شون بهره مند مي كنند angry2

خدايا چند سال آينده براي نسل هاي بعدي چي ميشه ؟؟؟ sad2 sad2 sad2
Sad
.
غروب شد خورشيد رفت.
آفتابگردان دنبال خورشيد مي گشت. ناگهان ستاره اي چشمك زد آفتابگردان سرش را پايين انداخت.

آري.... گلها هيچوقت خيانت نمي كنند...
 تشکر شده توسط : آقا صادق
#3
20 فوت حدوداً 6متر میشه.
هر فوت 12 اینچ و هر متر 39.37 اینچ است.
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : omidvar , شفا یافته
#4
تا 60% از تشعشعي كه از يك تلفن همراه معمولي ساطع مي شود بوسيله سر صاحب تلفن جذب مي شود و اين ميزان تشعشع براي گرم كردن بدن كافي است.
چندين آزمايش كه توسط گروه هاي مختلف كه با يكديگر ارتباطي نداشته اند، انجام شده است. و اين آزمايشها ثابت كرده اند كه تشعشع ساطع شده از گوشي تلفن همراه تا چهار برابر تشعشع ساطع شده از آنتن تلفن است.
و مقدار مشابهي تشعشع از كي پد و دهني تلفن همراه ساطع مي شود.
مطالعات اخير نشان مي دهد ميزان تشعشع مضر كه باعث عوارض جدي مي شوند كمتر از استانداردهاي تلفن همراه هستند.
كارخانجات سازنده تلفن همراه مي توانند تلفن هايي با تشعشع بسيار كمتر از اين بسازند اما آنها به انجام اين كار بي ميل هستند چون بايد از قسمتي از سود خود صرفنظر كنند.
__________________
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : شفا یافته , mehdi.abdn , omidvar
#5
تلفنهای همراه به یکی از کلیدی ترین ابزار کار و ارتباط روزانه انسانها تبدیل شده اند اما آیا می دانستید که با هر بار تماس تلفنی با استفاده از موبایل خود نقشی در آلوده کردن جهان به عهده گرفته اید؟

به گزارش مهر، شرکت گوگل به تازگی پنج میلیارد دلار برای راه اندازی پروژه مزرعه بادی دریایی سرمایه گذاری کرده است، تلاشی که به واسطه آن بتواند میزان تولید دی اکسید کربن تولید شده توسط فعالیتهایش را بکاهد. در همین راستا دانستن اینکه هر یک از ابزارهای الکترونیکی رایج که روزانه مورد استفاده قرار می گیرند چه اندازه کربن تولید می کنند، می تواند برای کاربران عادی مفید واقع شود.

مک بوک ایر شرکت اپل که رونمایی از جدیدترین مدل آن به تازگی بسیار خبرساز شده، در حالتی که بی استفاده در حالت روشن قرار داشته باشد می تواند 9 گرم بر ساعت دی اکسید کربن تولید کند. همچنین میزان تولید دی اکسید کربن یک لامپ 60 واتی متوسط نیز در 48.4 گرم بر ساعت تخمین زده شده است.

شرکت اپل شرکتی با میزان تولید کربنی 9.6 میلیون تن متریک ادعا می کند توانسته طی چهار سال گذشته با وجود افزایش قدرت مک بوک ایر، میزان تولید دی اکسید کربن آن را تا 12 درصد کاهش دهد.

جستجو در گوگل

متناسب با مدت زمانی که صرف جستجو در گوگل می کنید و با توجه به ابزاری که برای جستجو از آن استفاده می کنید هر جستجو در موتور دوست داشتنی گوگل 0.2 تا 7 گرم دی اکسید کربن تولید می کند. نتیجه برخی از گزارشها نشان می دهند در صورتی که هر جستجوی گوگلی 7 گرم دی اکسید کربن از خود تولید کند، مقدار دی اکسید کربن تولید شده ناشی از دو جستجو در گوگل با میزان دی اکسید کربن تولید شده حین جوشیدن یک کتری آب برابر است، یعنی 15 گرم دی اکسید کربن.

با این همه بحثهای زیادی درباره این موضوع مطرح شده است که به قدرت رایانه هایی که کاربر از آن برای جستجو استفاده می کند، باز می گردد. گوگل مدعی است یک جستجوی ساده تنها 0.2 گرم دی اکسید کربن تولید می کند. بر اساس آمار سال 2009 که تعداد جستجوهای روزانه را در حدود 200 میلیون تخمین زده اند، می توان گفت جستجو در گوگل در صورتی که تعداد آمار روزانه آن از سال 2009 تا به حال ثابت مانده باشد، روزانه 40000000 میلیون گرم یا 40 هزار کیلوگرم دی اکسید کربن تولید می کند که ضرب این عدد در 365 روز سال، نتیجه چندان امیدوار کننده ای را به دست نمی دهد.

تلویزیونهای مسطح

به گزارش مهر، میزان تولید دی اکسید کربن این تلویزیونها که به شدت محبوب شده و مصرف آنها روز به روز افزوده می شود، سالانه 251 تا 269 کیلوگرم است. یک تلویزیون پلاسمای 34 در 37 اینچی که روزانه 6.5 ساعت مورد استفاده قرار می گیرد، 264 وات انرژی مصرف کرده و بر همین اساس میزان تولید سالانه دی اکسید کربن آن به 269 کیلوگرم می رسد. یک نمایشگر LCD معمولی نیز سالانه 215 کیلوگرم دی اکسید کربن تولید می کند.

تلفنهای همراه

استفاده روزانه از تلفنهای همراه، تنها به مدت دو دقیقه، میزان تولید دی اکسید کربن سالانه آن را به 47 کیلوگرم می رساند، حال تصور کنید چند دستگاه تلفن همراه در سراسر جهان در حال استفاده هستند!

استفاده از تلفن همراه دقیقه ای 57 گرم دی اکسید کربن تولید می کند و برای افرادی روزانه یک ساعت از زمان خود را به مکالمه با تلفن همراه اختصاص می دهند، میزان تولید سالانه دی اکسید کربن به 125 میلیون تن می رسد، میزانی که با دی اکسید کربن تولید شده در یک پرواز یک طرفه از لندن به نیویورک برابری می کند و با در نظر گرفتن این میزان تولید سالانه، و آمار 2.7 میلیارد تلفن همراه در حال استفاده در سراسر جهان در سال 2009 می توان گفت تلفنهای همراه یک چهارم از تولید دی اکسید کربن جهان را در دست گرفته اند. این در حالی است که استفاده از تلفنهای ثابت برای برقراری تماسهای تلفنی انرژی یک سوم انرژی تلفنهای همراه صرف می کند.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
#6
[تصویر:  b.150.150.16777215.0.stories.People.2011...-phone.jpg]

تاثیر تشعشعات موبایل بر نسوج بدن

بحث داغ تاثیر یا عدم تاثیر تشعشعات تلفن های همراه بر سلامت انسان با انتشار خبری جدید درباره قدرت نفوذ فوتون ریزموج ها به داخل بدن انسان شدت بیشتری گرفته است.





به گزارش مهر، لابراتوار ملی لس آلموس در انتشار اخبار بهت آور بسیار چیره دست است، این لابراتوار به تازگی درباره موضوع بحث برانگیز تاثیر تشعشعات تلفن همراه بر روی نسوج بدن اخبار جدیدی اعلام کرده است که بر اساس آن این تشعشعات می توانند به شیوه ای کاملا متفاوت که تا به حال مورد بررسی قرار نگرفته است بر روی نسوج بدن انسان تاثیرگذار باشد.

در حال حاضر دو نوع بحث بر سر موضوع تاثیر تلفن های همراه بر سلامتی انسان وجود دارد:
۱- سیگنال های تلفن همراه بر روی سلامت و رفتار انسانها تاثیر منفی می گذارند
۲- هیچ مدرکی برای اثبات تاثیر منفی تلفن همراه بر روی سلامت انسانها وجود ندارد.

اما در حال حاضر یکی از قدرتمند ترین بحث ها در مورد تلفن های همراه این است که فوتون ریز امواج این تلفن ها به اندازه ای قدرتمند نیستند تا بتوانند پیوندهای شیمیایی درون بدن انسان را بشکنند و در صورتی که قدرت چنین گسستی وجود نداشته باشد این فوتون ها قادر به آسیب رساندن به نسوج زیستی بدن نیستند، بسیاری از پزشکان در حال حاضر بر اساس این فرضیه پرونده را مختومه می دانند.

اما «بیل بورنو» زیست شناس نظری در لابراتوار لس آلموس فکری متفاوت دارد. به گفته وی ایده رایجی که بر اساس آن ریزامواج از قدرت کافی برای آسیب رساندن به نسوج بدن انسان برخوردار نیستند ، تنها در زمانی درست خواهد بود که تعداد فوتون های این امواج در فضایی برابر یک «طول موج مکعب» کمتر از یک باشد. زمانی که تراکم این فوتون ها بیشتر از این حد باشد آنها می توانند به راحتی در نسوج بدن نفوذ کرده و اختلال به وجود آورند، به بیانی دیگر این تاثیر موبایلی می تواند با نسوج بدن انسان با قدرتی بیشتر از آنچه تصور می شد ترکیب شده و تعامل ایجاد کند.

برونو برای مثال به انبرک های نوری اشاره کرده است، این انبرک ها برای تغییر ساختار اجرام کوچکی از قبیل سلول ها مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند به ساختار آنها آسیب وارد کنند. این پدیده ای به اثبات رسیده است که در عین حال مورد استفاده نیز قرار می گیرد و هرچه تعداد فوتون های نوری به کار گرفته شده در این انبرکها بیشتر باشد، این انبرک ها نیز قدرتمند تر می شوند.

این ابزارها معمولا در نور فروسرخ کار می کنند، اما با توجه به اینکه معمولا تراکم فوتون ها در یک طول موج مکعب از سیگنال های سلولی بیشتر از ۱ است، این سئوال پیش می آید که آیا ویژگی فوتون ها در این انبرکها با ویژگی فوتون های ریزامواج در تلفن های همراه برابر هستند؟

برونو معتقد است برای رخ دادن این آسیب مکانیزم ویژه ای نیاز است که این مکانیزم را می توان در رایج ترین ابزارهای ارتباطاتی در اطراف انسان ها مشاهده کرد: تلفن های همراه و برج های مخابراتی.

این مطالعه جدید لزوما به این معنی نیست که فوتون های ریزامواج می توانند نورون های مغز انسان را آشفته کنند، بلکه تنها تردیدی جدید را در رابطه با بحث داغ تاثیر تلفن های همراه بر سلامت انسان به وجود آورده و میزان نگرانی در رابطه با این پدیده زاییده زندگی مدرن را افزایش می دهد.

«برونر» در انتها می گوید بحث قدرتمند نبودن فوتونهای ریزموج برای گسستن پیوندهای شیمیایی در بدن انسان دیگر برای دست کم گرفتن فرضیه مضر بودن تلفن های همراه برای سلامت انسان کافی نخواهد بود.



سلامتستان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : ساغر , arezooo82 , yummy , نازلی , غزاله
#7
آیا می دانید در کشور آلمان مکان هایی که آنتن موبایل نصب شده است قیمت زمین 30 درصد ارزان تر است ؟
آیا می دانید امواج تلفن همراه ریسک ابتلا به دو نوع تومور مغزی را تا 50% افزایش می دهد؟
آیا می دانید امواج موبایل برای خانم های باردار و افراد زیر 16 سال بیشترین ضرر را دارد؟
عوارض خطرناک موبایل:
سلولهای بدن انسان در گستره 10 تا 1000 هرتز با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند ، اکثر موبایل ها نیز در گستره 270 تا 1800 هرتز ارتباط برقرار می کنند. در نتیجه گستره امواج الکترومغناطیس موبایل با سیستم ارتباط بین سلولی انسان هم پوشانی دارد و باعث ایجاد اختلال در بدن می شود.
امواج موبایل تاثیر بدی در باروری مردان دارد. زیرا اسپرم را می کشد و باعث کاهش قوای جنسی می شود. بخصوص در کسانی که موبایل را به کمرشان می بندند.
امواج موبایل سرطان زاست و علاوه بر آن احتمال ابتلا به بیماریهای آلزایمر و پارکینسون را افزایش می دهد.
در ازای حتی 2 دقیقه صحبت با موبایل ، ساختار مولکولی بزاق دهان تغییر می کند.
میدان های اکترومغناطیسی به ویژه آنهایی که در گستره فرکانس بدن هستند ، باعث تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن می شوند و سرعت گسترش تومرها را افزایش می دهد.
یکی ازخطرناکترین مشکلات امواج موبایل برای خانم باردار است .بدن جنین هنوز بافت خوب و کاملی را به خود نگرفته و بسیار حساس است . امواج موبایل منجر به کاهش عکس العمل مولکولی در بدن جنین می شود .
یک سلول را در نظر بگیرید دیواره ای آن را احاطه کرده ، سلول های مغز اطفال هنوز شکل و ساختار محکمی به خود نگرفته اند . در واقع تکامل یافته نیستند و دیواره محکمی ندارند. به همین دلیل میزان بیشتری از تشعشعات را از خود عبور می دهند که باعث اختلالات عصبی در آنها می شود و مواردی مانند چشم درد و کم اشتهایی در آنها دیده می شود.
فاصله یک آنتن مخابراتی ( BTS ) با انسان باید حداقل 50 تا 60 متر باشد ، تا ضرر امواج کمتر به انسان آسیب برساند.
حمل کردن موبایل ضرر دارد. حتی اگر 30 سانتی متر با تلفن همراه فاصله داشته یاشید امواج الکترومغناطیس حدود 400 هزار Pw/M2 در هر لحظه با بدن اصابت می کند. هنگام حرکت در مکان هایی که سیگنال موبایل متغیر است ، گوشی موبایل سعی در بدست آوردن سیگنال بیشتر می کند . در واقع امواج بیشتر و قوی تری از خود ساطع می کند و خطرناکتر است .
مکان هایی که پوشش سیگنال کم است امواج گوشی بیشتر می شود و در مقابل مکان هایی که نزدیک آنتن مخابرات ( BTS ) می باشد و پوشش خوب است ، امواج ساطع شده از طرف آنتن برای بدن بسیار خطرناک است.
خطر امواج هنگام صحبت کردن از هر زمان دیگر بیشتر است . زیرا این امواج همواره در حال کم و زیاد شدن هستند.
خانم های باردار باید حداقل 2 متر با موبایل فاصله داشته باشند.
هنگام ارسال MMS یا پیام تصویری ، خطر امواج 1000 برابر بیشتر است .
استفاده از هندزفری ( Hands Free ) نمی تواند درصد امواج را کاهش دهد. زیرا مانند یک آنتن عمل می کند.
پاره شدن رشته های DNA و احتمال ابتلا به سرطان ، ناراحتی قلبی ، فشار خون ، رشد تومرهای مغزی ، سر درد ، آلزایمر ، پارکینسون و ...

چه آزمایش هایی جهت اثبات خطر جدی امواج موبایل انجام گرفته است؟

در سوئد روی یک خرگوش آزمایش جالبی انجام دادند. یک خرگوش را کنار یک موبایل گذاشتند که آن موبایل همواره روشن بود. در این مدت هم تغذیه کاملی به آن می‌دادند.
پس از 2 ماه خون و سلول‌های خرگوش را برای آزمایش به آزمایشگاه بردند و نتیجه جالب توجهی را اعلام کردند؛ آن خرگوش با ادامه این وضعیت بیشتر از یک سال زنده نمی‌ماند. حال باید ببینیم اگر روی یک انسان چنین آزمایشی انجام دهند نتیجه چه می‌شود! اگرچه فکر نکنم کسی داوطلب این آزمایش پیدا شود.
نمونه نسبی آزمایش شده این کار برای انسان را می‌توانید در افرادی ببینید که شغلشان مرتبط با رادارهای نظامی است. آن‌ها طول عمر بسیار کمی دارند و یا بسیاری از آن‌ها در زمان سالخوردگی به بیماریهایی مبتلا می‌شوند که در جمعیت عادی کمتر دیده می‌شود.

پرفسور برن گروپر در آزمایشی نشان داد که اگر شخصی 2 دقیقه با موبایل صحبت کند، ساختار آنزیمی بزاق دهانش کلاً تغییر می‌کند. علاوه بر این، تأثیرات منفی بر روی خون و ادرار دارد.
پرفسور برن گروپر در مقاله خود نوشته میدان‌های الکترومغناطیسی به ویژه آن‌هایی که در گستره فرکانس بدن هستند، باعث تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن می‌شوند و سرعت گسترش تومورها را افزایش می‌دهند.
مائیم و نوای بی نوایی، بسم الله اگر حریف مایی؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
 تشکر شده توسط : najva , شهرزاد , nazii , gilane , seyyed reza , ساغر , Hasty , shahrzad.s , blue sky , massomeh , parastoo joon , # پریسا # , rahaei , غزاله
#8
واقعا این دکلهای انتن که بر روی پشت بامها در داخل شهر نصب می کنند خیلی خطر ناک هستن چون به سلامت جسمی و روانی اثرات سوئ دارد
و تحقیقات نشان داده نارسایی های خونی و تومور یکی از عوارض آن می باشد
ولی مسئو لین باید بیشتر به این موضوع اهمیت بدن و به خاطر سود شرکتهای مختلف مخابراتی و غیره با جون مردم بازی نکنن
بعضی مکانها که نزدیک مدارس ابتدائی هستن این دکلهای آنتن دیده میشه واقعا بچه های که در حال رشت هستن فردا چه بلائی به سرشان میاد
ولی راه چاره چیه کل زندگی شده ماشینی :الترونیکی:ارتبادات
[تصویر:  17064305515412647414.jpg]
خدایا بینهایت دوستت دارم[تصویر:  h6827_2.gif]
 تشکر شده توسط : ثریا , najva , Hasty , blue sky , # پریسا # , paeeze , rahaei , tala
#9
عوارض و خطرات امواج گوشی تلفن همراه

موبایل ها خطرناک تر از سیگار هستند..!!

[تصویر:  phone-egg2.jpg]

بررسی از لحاظ علمی :


امواج گوش های تلفن همراه از نوع الکترومغناطیس بوده و از لحاظ فرکانسی در رده امواج ماکروویو طبقه بندی می شوند. به طور کلی این امواج با افزایش فرکانس و دامنه، انرژی و عمق نفوذشان در اجسام مختلف بیشتر می شود. در ایران اوپراتور همراه اول از فرکانس ۹۰۰KHz و اوپراتور دوم (ایرانسل) از فرکانس ۱٫۸GHz استفاده می کنند که این فرکان از فرکانس مورد استفاده از اجاق های ماکروفر(۱٫۴GHz) به مراتب بیشتر است! با کمی جستجو در اینترنت و تحقیق در مورد آثار و عوارض امواج تلفن همراه، به سادگی خواهید فهمید که در حال حاضر این امواج رسماً به عنوان یکی از عوامل ناپیدای بروز انواع سرطان و آثار فیزیولوژیک غیرقابل جبران بر بدن انسان معرفی می شوند. تاکنون پژوهش های فراوانی درمورد عوارض فیزیلوژیک مخرب امواج تلفن همراه در دنیا انجام گرفته است. تصویر روبرو مربوط به ترموگرافی مغز یک انسان بالغ پس از ۱۵ دقیقه مکالمه به تلفن همراه است… میزان نفوذ مخرب این امواج به درون مغز با کاهش سن رابطه مستقیم دارد و کاربرد آن برای کودکان و نوجوانان باید به شدت محدود شود. در تصویر مقابل میزان نفوذ امواج تلفن همراه به بافت های مغزی در سنین مختلف پس از ۱۵ دقیقه مکالمه با تلفن همراه نشان می دهد. اگر در سایت های اینترنتی شبیه به YouTube در مورد عوارض تلفن همراه جستجو نمایید به تصاویر و مطالب هشدار دهنده و باورنکردنی فراوانی در مورد خطرات استفاده از تلفن همراه برخورد خواهید نمود که این عوارض و خطرات توسط ساپورت مالی سازندگان تلفن های همراه و تجهیزات مخابراتی دنیا کمرنگ جلوه داده می شوند.. به عنوان مثال می توان به پختن تخم مرغ توسط دو عدد تلفن همراه، یا ترکیدن ذرت در میان چهار عدد تلفن همراه اشاره کرد.



برای اثبات این موضوع یک دانه تخم مرغ خام را بین دو گوشی موبایل که در فاصله ۳۰ سانتی متری هم قرار دارند بگذارید و با یکی از موبایل ها با موبایل دیگر تماس بگیرید و اجازه بدهید ۲۰ دقیقه این تماس برقرار باشد و تخم مرغ هم بین این دو بماند. بعد از این ۲۰ دقیقه تخم مرغ شما کاملا" پخته می شود و می توانید از آن به عنوان تخم مرغ آب پز استفاده نمائید.


[تصویر:  cell-phone-brain-tumor.jpg]



آیا می دانید امواج تلفن همراه چه آسیب هایی به بدن (به ویژه مغز) شما می رساند؟

آیا تا به حال سردرد، فراموشی، خستگی زودرس و… را تجربه کرده اید؟

آیا تا کنون احساس توهم زنگ موبایل را تجربه کرده اید؟ سردرد را چطور؟!

خیلی از اوقات وقتی گوشی شما در جیبتان است ، احساس می کنید گوشی می لرزد و ویبره می زند ، پس از دیدن گوشی مشاهده می کنید که هیچ کس به شما زنگ نزده !

این لرزش موضعی به دلیل تاثیر امواج مضر و سرطان زای موبایل بر روی ماهیچه بدن شماست ! در واقع ماهیچه شما دچار لرزش شده و شما می پندارید که گوشی لرزیده است !!

بسیاری اوقات نیز وقتی با تلفن همراه صحبت می کنید گوش درد ، سر درد و
یا چشم درد می گیرید !!!
در صورتی که این عوارض تنها بخش کوچکی از خطرات اصلی مواجهه بدن با امواج موبایل است..

توسط پژوهشگران سازمان بهداشت جهانی، عوارض زیر توسط تلفن همراه به اثبات رسیده است:

۱- افزایش احتمال ایجاد و گسترش تومورهای سرطانی و آسیب پذیری بدن در برابر عوامل بیماری زا
۲- اختلالات خواب، فراموشی، سردرد و افسردگی
۳- احساس داغی در داخل سر و نزدیک محل نصب موبایل
۴- افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر و پارکینسون
۵- مسمومیت خونی
۶- بروز مشکلات ژنتیک
۷- احساس خستگی
۸- افزایش شانس ابتلا به دو نوع تومور مغزی تا ۵۰%
۸- بروز اختلالات جنسی و کاهش توان باروری و نهایتاً ناباروری
و …



چگونه عوارض و آثار مخرب امواج تلفن همراه را به حداقل برسانیم؟

گوشی تلفن همراه رااز بدن دور نگه دارید. حداقل این فاصله در افراد عادی ۱٫۵متر و در افراد باردار (و کودکان) ۲ متر می باشد.

تذکر: استفاده از هندزفری (Headset) سیمی نیز تاثیر موثری در کاهش عوارض تلفن همراه ندارد زیرا در بسیاری موارد تست شده خود هندزفری سیمی به صورت یک آنتن عمل می کند. هندزفری (Headset) های بلوتوث نیز به مراتب دارای عوارض بیشتری (علی الخصوص برای مردان) می باشند.

اثر انعکاسی امواج تلفن همراه در محیط های مسقف مانند اتومبیل و در کنار وسایلی همچون اجاق ماکروفر و تلوزیون دوچندان می شود.

ولی هنگام مکالمه با موبایل چه باید کرد؟


جهت آشنایی با این پدیده و نحوه عملکرد آن کلیک نمایید: کاور ضد اشعه تلفن همراه آیلین

در مورد کاور ضد امواج تلفن همراه آیلین به دوستان خود نیز بگویید…

هدف ما حفظ سلامت تک تک افراد جامعه در مقابل عوارض خطرناک دراز مدت وکوتاه مدت امواج تلفن همراه است.



سوالات متداول در زمینه عوارض امواج تلفن همراه و کاور ضد اشعه آیلین:

•استفاده از هندزفری (hands free) نمی‌تواند خطر امواج را کاهش دهد؟
خیر، هندزفری هم مانند یک آنتن عمل می‌کند و به همان میزان تشعشع امواج را به مغز نزدیک می کند.

•امواج موبایل چقدر برای انسان این قدر مضر است که توصیه می کنیداز کاور ضد اشعه آیلین استفاده کنیم؟
ضرر امواج تلفن همراه امروز به علناً به اثبات رسیده. ولی اگر بخواهیم چند خطر مهم آن را معرفی کنیم؛ اول اینکه سلول‌های بدن انسان در گستره ۱۰ تا ۱۰۰۰ هرتز با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند، اکثر موبایل‌ها نیز در گستره ۲۷۰ تا ۱۸۰۰۰۰۰ هرتز ارتباط برقرار می‌کنند. می‌بینید که گستره امواج الکترومغناطیسی موبایل با سیستم ارتباط بین سلولی انسان هم‌پوشانی دارد و این مسأله باعث ایجاد اختلالات جبران‌ناپذیری به بدن می‌شود، مانند ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن. همچنین ثابت شده که این امواج تأثیر بدی در باروری مردان دارد. زیرا اسپرم‌ها را می‌کشد و باعث کاهش قوای جنسی آقایان می‌شود. مخصوصاً کسانی که موبایل را به کمرشان می‌بندند. من فکر کنم با وجود استفاده زیاد آقایان از موبایل، در ۵۰ سال آینده خیلی از آن‌ها نابارور شوند یا حداقل توانایی‌های جنسی‌شان کاهش یابد. منافع تجاری که بازار تلفن همراه وجود دارد باعث می‌شود بسیاری از این تحقیقات نادیده گرفته شوند. درست مثل سیگار که مدت‌ها طول کشید تا همه فهمیدند چه مضراتی دارد. علیرغم این که زیان های سیگار به اثبات رسیده است، می‌بینید که باز هم عده زیادی سیگار می‌کشند. البته موبایل هم مثل سیگار علاوه بر سرطان زا بودن مشکلات عدیده دیگری برای انسان دارد. علاوه بر آن احتمال ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون را هم افزایش می‌دهد. حتی در تحقیقات جدید نشان داده شده که اگر ۲ دقیقه با موبایل‌تان صحبت کنید، ساختار مولکولی بزاق دهان شما تغییر می‌کند.

•افراد زیادی را می شناسم که سالها از تلفن همراه استفاده نموده اند ولی هنوز ظاهراض سالم هستند..
تمام افرادی که از تلفن همراه استفاده می کنند داغی صورت، سردرد و سایر عوارض کوتاه مدت استفتده از تلفن همراه را تجربه کرده اند.

•چه آزمایش هایی جهت اثبات خطر جدی امواج موبایل انجام گرفته است؟
در سوئد روی یک خرگوش آزمایش جالبی انجام دادند. یک خرگوش را کنار یک موبایل گذاشتند که آن موبایل همواره روشن بود. در این مدت هم تغذیه کاملی به آن می‌دادند. پس از ۲ ماه خون و سلول‌های خرگوش را برای آزمایش به آزمایشگاه بردند و نتیجه جالب توجهی را اعلام کردند؛ آن خرگوش با ادامه این وضعیت بیشتر از یک سال زنده نمی‌ماند. حال باید ببینیم اگر روی یک انسان چنین آزمایشی انجام دهند نتیجه چه می‌شود! اگرچه فکر نکنم کسی داوطلب این آزمایش پیدا شود. نمونه نسبی آزمایش شده این کار برای انسان را می‌توانید در افرادی ببینید که شغلشان مرتبط با رادارهای نظامی است. آن‌ها طول عمر بسیار کمی دارند و یا بسیاری از آن‌ها در زمان سالخوردگی به بیماریهایی مبتلا می‌شوند که در جمعیت عادی کمتر دیده می‌شود. پرفسور برن گروپر در آزمایشی نشان داد که اگر شخصی ۲ دقیقه با موبایل صحبت کند، ساختار آنزیمی بزاق دهانش کلاً تغییر می‌کند. علاوه بر این، تأثیرات منفی بر روی خون و ادرار دارد. پرفسور برن گروپر در مقاله خود نوشته میدان‌های الکترومغناطیسی به ویژه آن‌هایی که در گستره فرکانس بدن هستند، باعث تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن می‌شوند و سرعت گسترش تومورها را افزایش می‌دهند.

•این خطرات برای همه یکسان است یا در گروه‌های سنی مختلف میزان زیان‌های متفاوتی دارد؟
یکی از بدترین چیزها برای جنینی که در شکم مادر است، امواج الکترومغناطیسی موبایل است. بدن جنین هنوز بافت خوب و کاملی را به خود نگرفته و بسیار حساس است. امواج موبایل منجر به کاهش عکس‌العمل مولکولی در بدن جنین می‌شود. این مسأله باعث ضعیف شدن سیستم‌های مختلف بدن می‌شود که شاید هنگامی که فرزند به دنیا آمد در آن دیده نشود ولی پس از سال‌ها بیماری‌های مختلفی خود را نشان دهند. در کشورهای سوئیس و اتریش به خانواده‌ها بسیار تأکید شده که بچه‌های زیر ۱۶سال اصلاً با موبایل صحبت نکنند. شما اگر یک سلول را در نظر بگیرید، دیواره‌ای آن را محاط کرده. سلول‌های مغز بچه‌ها هنوز شکل و ساختار محکمی به خود نگرفته‌اند. در واقع تکامل یافته نیستند و دیواره محکمی ندارند. به همین دلیل میزان بیشتری از تشعشعات را از خود عبور می‌دهند که باعث اختلالات عصبی در آن‌ها می‌شود و مسائلی مانند چشم درد و کم‌اشتهایی در آنها دیده می‌شود. در کل حدود ۵۸ درصد امواج موبایل‌ها برای نونهالان و نوجوانان پرضررتر است. علاوه بر آن در برخی کشورهای اروپایی استفاده از موبایل‌ها در فضاهایی که افراد زیادی تجمع کرده‌اند را صحیح نمی‌دانند، مانند اتوبوس. زیرا امواج موبایل تنها به شخص استفاده کننده آسیب نمی‌رساند بلکه نسبت به میزان فرکانسش افراد را تحت الشعاع قرار می‌دهد

•آیا واقعا با موبایل می توان تخم‌مرغ را سفت کرد؟ این هم به دلیل این امواج است؟
بله. بی بی سی هم چندی پیش خبری را در این زمینه منتشر کرد که اتفاقاً بعد از آن عده ای نیز در آلمان این کار را انجام دادند و به صحت موضوع پی بردند. عملکرد امواج مایکرویو موبایل مانند امواج مایکروویو‌های خانگی است که هم اکنون در آشپزخانه‌ها وجود دارد. با مشاهده این آزمایش به خوبی به عمق این فاجعه پی‌می‌برید. ببینید که این امواج با تخم مرغ چه کرد، همین کار را با سلول‌های مغز ما می‌کند. کلییپ تصویری و مستند این آزمایش ها، به همراه تست اشعه کاور ضد اشعه تلفن همراه آیلین در CD تبلیغاتی کاور ضد اشعه آیلین موجود است.

•استفاده از کاور ضد اشعه آیلین چند درصد امواج را کاهش دهد؟
۹۹/۹۹% از امواج مضر تلفن همراه را منحرف می کند که این امواج وارد غشای مغز نشوند.

•گفته می‌شود که در ایران اگر در روی خانه‌ای آنتن‌های BTS را نصب کنند به آن‌ها ماهیانه پول می‌دهند؟!
این پول‌ها هیچ گاه جای آن زیان‌ها را نمی‌گیرد و باید تاکید کنم خانه‌هاباید حداقل ۵۰ تا ۶۰ متر از BTS‌ها دور باشند تا امواج به آنها کمتر ضرر بزند. می‌دانید که بعد از تذکرات بسیار دانشمندان در دنیا در این مورد، در سازمان ملل بخشی به نام ICNRIP تأسیس شد که کارش فقط تحقیقات و کنترل میزان امواج الکترومغناطیسی مضر برای انسان و طبیعت است. چرا کشورهای اروپایی نسبت به موضوع حساس‌ترند؟ در کشورهای اتریش، آلمان و سوییس تاکنون دانشمندان مقالات بسیاری را ارئه داده‌اند و از دولت خواسته‌اند که به گونه‌ای قانون‌گذاری کند که کمترین میزان زیان به افراد برسد. چندی پیش از دولت‌هایشان خواستند که از نصب آنتن‌های BTS در نزدیکی مهدکودک‌ها، بیمارستان‌ها و یا مکان‌های تفریحی که بیشتر کودکان در آن‌ها رفت و آمد دارند جلوگیری کنند. در نروژ هم آزمایش جالبی انجام شد که نشان داد استفاده از موبایل برای بچه‌ها باعث خستگی، کم خوابی و کم اشتهایی می‌شود.

موبایل تنها در زمان استفاده و صحبت کردن با آن ضرر دارد؟ خیر. حمل کردنش هم ضرر دارد. حتی اگر ۳۰سانتی متر هم از شما فاصله داشته باشد امواج الکترومغناطیس حدود ۴۰۰ هزار Pw/M2 در هر لحظه با بدن اصابت می‌کند. وقتی که شما با موبایلتان حرکت می‌کنید، جاهایی که آنتن‌ها آنها را کمتر پوشش می‌دهند، گوشی شما سعی بیشتری برای به دست آوردن آنتن می‌کند، در واقع سیگنال‌های بیشتر و قوی‌تری از خود ساطع می‌کند که این موضوع بسیار خطرناک است. حتی به افرادی که مشکل قلبی دارند سفارش می‌شود که موبایل را دور از خود نگه دارند در صورتی که بعضی‌ها آن را در جیب بغلشان می‌گذارند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : arezooo82 , shahrzad.s , ثریا , blue sky , parastoo joon , ساغر , نازلی , # پریسا # , rahaei , غزاله
#10
Sad 
دبیر کمیته محیط زیست شورا با اشاره به ساماندهی دکل های مخابراتی در آینده ای نزدیک گفت: آن‌چه در‌حال حاضر برای سلامتی شهروندان تهرانی نگران‌‌کننده است ارسال پارازیت هایی است که منشا آنها نیز مشخص نیست.

معصومه ابتکار در گفت وگو با مهر با بیان این که نگرانی که در‌حال‌حاضر وجود دارد ارسال امواجی است که بر‌اساس هیچ ضابطه‌ای نیست گفت: مشخص نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است تا بتوان بابت آن از کسی سوال پرسید و یا بر آن نظارت کرد. وی ادامه داد: نه بخش دولتی حاضر به پذیرش این مسئولیت است و نه مدیریت شهری می‌تواند به آن ورود پیدا کند متخصصان مخابراتی نیز با وجود تاکید بر استانداربودن دستگاه‌‌های مخابراتی از ارسال پارازیت‌های بی‌منشا ابراز نگرانی می‌کنند.

ابتکار با هشدار نسبت به تاثیری که این امواج بر‌سلامت شهروندان دارند گفت: به‌عنوان اعضای شورای شهر تهران هیچ اطلاعاتی در رابطه با موضوع پارازیت‌ها و فرستنده‌های آن نداریم. اما آنچه که می‌دانیم این است که این امواج بر‌سلامتی انسان و سلول‌های بدن تاثیر می‌گذارند ومن به‌عنوان یک متخصص ایمونولوژی و محقق می‌گویم که سر‌منشاء بسیاری از عوارض و بیماری‌های بدن می‌تواند این امواج باشد.

او ادامه می‌دهد ‌امروزه وقتی شاهد افزایش بیماری‌های مختلف با منشاء ناشناخته هستیم، به‌طور قطع و یقین می‌توانیم بگوئیم تشعشع می‌تواند موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن شود و این موضوع قطعی است.این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر این که موضوع پارازیت‌ها از مصوبه شورای شهر مستثنی نیست، گفت: مصوبه شورا همه ابعاد امواج را در بر‌ می‌گیرد. در‌حوزه امواج و مقابله با آلودگی امواج ماهواره، هیچ نهادی مسئولیت را برعهده نمی‌گیرد و این به نگرانی‌ موجود در جامعه دامن می‌زند. ابتکار در ادامه گفت: در جامعه‌ای که این ضوابط جدی گرفته نشود، شاهد مشکلاتی در آینده خواهیم بود.

موضوع تشعشع‌های مضر در کنار آلودگی هوا از جمله دلایل بسیاری از بیماری‌ها خواهند بود.ابتکار با اشاره به اینکه آثار و نتایج تشعشعات قطعی است، گفت: اینکه امروز متخصصان می‌گویند سونامی سرطان در راه است، می‌تواند یکی از نتایج تشعشعات یا آلودگی هوا یا استرس باشد.وی با اشاره به ساماندهی دکل‌های مخابراتی گفت: بر‌اساس مصوبه شورا که ابلاغ نیز شده است دکل سازه ساختمانی محسوب می‌شود و برای احداث هر دکل باید از شهرداری پروانه و مجوز اخذ شود بنابراین به‌زودی شاهد ساماندهی در این بخش خواهیم بود. وی با بیان این که تعامل بین بخشی در این زمینه بسیار خوب بوده است گفت: قرار است بسیاری از این دکل‌ها تجمیع شود که که برخی از آنها در دست اقدام است.

 تشکر شده توسط : reihane , غزاله
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان